Jürgen Klopp zag op tegen ‘schokkende beslissing’: ‘Heel moeilijk’

Donderdag, 16 september 2021 om 11:38Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 11:49

Een flinke tegenvaller voor Virgil van Dijk woensdagavond. De centrumverdediger werd in de Champions League-wedstrijd tegen AC Milan (3-2 winst) op de bank geposteerd door Jürgen Klopp en kwam niet in actie. Na afloop van het duel verklaarde de Duitse oefenmeester moeite te hebben gehad met het slechtnieuwsgesprek met zijn pupil. De plek van Van Dijk in het hart van de verdediging werd ingevuld door Joe Gomez, die daarmee voor het eerst aan de basis verscheen dit seizoen en samen met Joël Matip het centrale duo vormde.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door backcorner)

Hilarisch. Liverpool krijgt welgeteld 2 goals tegen van één van de beste teams uit Italië en de Engelse media zien hun kans schoon om Van Dijk weer te hypen: "Het was het soort wanorde dat gewoon niet gebeurt als Virgil van Dijk de zaken van achteren regelt". Nee, dat hebben we gezien met 6 goals van Roma, 7 x Aston Villa, bijna 5 x City, en Atletico met 4 goals, 3x Everton, en 3x Barcelona etc etc etc. Niks tegen Van Dijk ofzo, maar dit is natuurlijk gewoon weer clickbait onzin van de lachwekkende Engelse Tabloids. Ook met Van Dijk was het vaak genoeg chaos en een schiettent achterin bij Liverpool. Edit: Zermatt Person zit hieronder weer met z'n 2e account te trollen omdat hij er gisteren uit werd gelult mbt z'n grote idool Van Dijk. Uiteraard weer nul inhoudelijke tegenargumenten. De enige die CIC13 onzin liken zijn Van Dijk fans, massaal aanwezig na notificatie. Vrij gênant.

16 september 2021 om 11:48

Moet je niet op school zijn? Sinds gisteren bij het live meepraten blijf je maar over van Dijk praten. Laat die vent toch met rust haha.

16 september 2021 om 12:02

@qrsta, Ik ben geen Zermatt hoor. Je ruzie or whatever los je maar lekker met hem op.

16 september 2021 om 12:05

Heb alleen de samenvatting gezien, maar wat stond Gomez te schutteren bij die tegengoals. Virgil werd zeker wel gemist.

16 september 2021 om 12:22

Ik heb je reacties ook gelezen. Je komt over als iemand die niet goed kan discussiëren. Niet erg, is te leren, maar de manier waarop je reacties plaatst, is niet echt prijzenswaardig. Over gênant gesproken. On: Van Dijk komt er vanzelf weer in, die man is er een aardige tijd uit geweest. Je hebt 'm ook nog niet per se nodig nu.

16 september 2021 om 12:41

Dank voor je complimenten, jouw hoogstaande analyses en feedback zijn ongelooflijk belangrijk voor me! 😁

16 september 2021 om 13:18

Mooi om te lezen. Het was niet bedoeld als (persoonlijke) aanval, maar begrijp dat het wel zo kan overkomen. Bedoel vooral te zeggen dat je niet echt overtuigend overkomt met zinsdelen als "er uit werd geluld". Maar goed, dat zal voor anderen misschien wél overtuigend zijn. Ik vind in ieder geval dat je overtuigender over zou komen als je dergelijke dingen achterwege laat. Je argumentatie is namelijk wel duidelijk. Doe er mee wat je wilt.

16 september 2021 om 16:38

Hoezo is het dan geen persoonlijke aanval? Is het toch wel, en wat mij betreft terecht want het is vrij lachwekkend wat hij post.

16 september 2021 om 16:46

@consy Ik vind het ook lachwekkend, maar zijn argumentatie is wel duidelijk, onzin wat mij betreft, maar wel duidelijk. Ging inderdaad meer om de manier waarop hij reageert, dat getuigt niet echt van volwassenheid (beetje dat 'wij-zij' of 'hater'-gehalte, wat om moe van te worden is).

16 september 2021 om 13:30

Leuk geprobeerd. En nu terug naar de context van de daadwerkelijke situatie. Liverpool was heer en meester op Anfield en liep zelfs tegen een achterstand aan door geprutst achterin. We hebben allemaal gezien hoe de verdediging de jaren voor en na de komst van Van Dijk. Ze konden eindelijk een voorsprong verdedigen waardoor ze veel meer punten konden pakken. Aanvallend was Liverpool in 2017-2018 al top. Liverpool heeft in 2018-2019 slechts 5 goals meer gescoord, maar wel 22 punten meer gepakt... Ook in het kampioensjaar stond de verdediging goed tot ze de riemen lieten varen nadat ze al kampioen waren. Als je dat allemaal niet gelooft dat hoef je alleen maar de statistieken erbij te halen of gewoon de wedstrijd terugkijken. En natuurlijk heeft Liverpool ook wel eens goals om de oren gekregen, net als Ramos, Chiellini en elke andere verdediger. Zo kunnen we van elke club de incidenten erbij gaan pakken. Hetzelfde geldt voor Man City met Ruben Dias hoor. Stones-Otamendi was ook chaos achterin.

16 september 2021 om 14:09

Laat het Silva , hij is als sinds gisteren al druk aan de gang om in elke bericht van dijk om laag te halen, besteed je dag nuttiger zou ik zeggen

16 september 2021 om 14:23

Toch typisch dat gefundeerde kritiek die een disproportionele mediahype mbt Van Dijk nuanceert, gelijk door zijn vele fanboys als "omlaag praten" wordt geframed. @Silvacity. Leuk geprobeerd, maar je doet alsof Van Dijk de enige speler was die in 2018 werd gekocht terwijl 1 van de beste keepers ter wereld Allison en wereldklasse verdedigende middenvelder Fabinho ook werden gekocht. Wel zo eerlijk om het hele verhaal te vertellen ipv doen alsof alleen Van Dijk kwam in 2018. In het kampioensjaar kregen ze bijna 45 goals om hun oren, dat vind jij blijkbaar "goed". Dus de verdediging was er voor de komst van Allison en Fabinho inderdaad vrij pover, maar goed, jij geeft Van Dijk doodleuk de credits voor al hun werk. En graag voorbeelden hoe ook Chielinni 7 goals om de oren kreeg van een team wat seizoen daarvoor laatste eindigde.

16 september 2021 om 15:58

@qrsta Jouw verhaal is lekker objectief wil je zeggen Komop man. Uiteraard hebben Allison en Fabinho ook een belangrijke rol gespeeld. Echter hebben we ook gezien dat de verdediging van Liverpool al zichtbaar beter werd na de winter transferperiode van 2017-2018. In die winter transferperiode werd Van Dijk binnen gehaald en waren Allison en Fabinho er nog niet. De analisten spraken al over de impact van Van Dijk voordat Allison of Fabinho uberhaupt werden genoemd bij Liverpool. Daarnaast weten we dat Van Dijk de organisator is achterin bij Liverpool. Hij is de gene die de leiding neemt achterin net zoals Ruben Dias dat heeft gedaan bij City. Hij is dus niet de enige factor, maar wel een hele belangrijke factor. Ga anders zelf alle wedstrijden van Liverpool van de afgelopen 5 jaar terugkijken als je het beter denkt te weten. Het kampioensjaar trek je uit context. Liverpool was oppermachtig dat seizoen totdat ze al kampioen waren geworden. Daarna was de focus duidelijk weg en kregen ze meer tegengoals waaronder in die wedstrijd tegen Man City. Mag best als er niks op het spel staat en je eindelijk na 30 jaar weer kampioen bent geworden. In het kampioensjaar kreeg Liverpool niet bijna 45 tegengoals in de PL, maar 33. En uiteraard heeft Liverpool vorig jaar hele slechte wedstrijden gespeeld. Je mag er ook best bij zeggen dat Aston Villa 3 goals scoorde doordat de bal van richting werd veranderd. Daarnaast zeg je dat dat team het jaar daarvoor laatste eindigde, terwijl Villa dat seizoen hoog stond en het geweldig deed. Dat noem ik pas framing om gelijk te willen krijgen. Daarnaast zijn tegengoals niet altijd direct te verwijten aan Van Dijk. Beoordeel hem op zijn kwaliteiten. Ik heb je niet gehoord over zijn statistiek dat hij een heel jaar lang niet door een speler voorbij is gedribbeld. Ik hoor je sowieso alleen over alles wat er in negatieve zin te zeggen is over Van Dijk. We zijn het stadia om de kwaliteiten van Van Dijk te gaan ontkennen allang voorbij. Van Dijk heeft zich voor iedere PL volger lang en breed bewezen behalve voor Qrsta van Voetbalzone.

16 september 2021 om 18:16

"We" en "iedere volger van de PL", praat maar gewoon voor jezelf aangezien jij onmogelijk kan invullen wat honderden miljoenen PL volgers over Van Dijk denken, dus nee, jij probeert nu te doen alsof jouw mening representatief is voor honderden miljoenen PL volgers. Voor de rest typ je een half boek om je idool te gaan verdedigen vol met leugens, halve waarheden en foute aannames. Zelden zo'n schaamteloze Van Dijk idolaat gezien. En dat meen ik oprecht. De analisten spraken helemaal niet over vvd in die 4 maanden voor Allison en Fabinho aangezien Mo Salah met 64 G/A volledig los ging en uiteraard als grootste impact werd gezien door analisten. Villa eindigde laatse plek in 19/20, dat jij deze feiten framing noemt toont dat je nauwelijks nog serieus te nemen bent. Je beweert dat de verdediging beter werd in de winterperiode maar ze kregen 6 goals van Roma en ook in de PL kregen ze net zoveel goals om de oren. Oftewel wederom zit je glashard te liegen. Schaamteloos.

16 september 2021 om 18:39

Natuurlijk Qrsta. Van Dijk is natuurlijk volledig onterecht benoemd tot PFA player of the Season in 18/19, Premier League player of the season 18/19, UEFA Mens player of the year 18/19, UEFA team of the year 2018, 2019, 2020, Fifa FIFPro World XI 2019 and 2020 en ook door Liverpool fans gekozen tot speler van het jaar. Laat het duidelijk zijn dat ik geen Van Dijk fanboy ben. Maar als je de PL wekelijks volgt, wedstrijden live kijkt, commentatoren en analisten hoort dan weet je dat Van Dijk zeer wordt gewaardeerd in Engeland en daar buiten. Je draait te ver door in je negatieve monoloog over VVD. Je gebruikt goedkope framing door bijvoorbeeld Villa te omschrijven ala het team dat laatste eindigde in 19/20, terwijl Villa op dat moment een dijk van een seizoen aan het spelen was. Van Dijk was zeker niet de enige speler die belangrijk was voor Liverpool. Salah, Mane, Fabinho, Allison en Van Dijk waren allemaal belangrijk. In 2017-2018 ging het ook zeker veel over Salah die een wereld seizoen speelde. Van Dijk moet je wel echt credits geven voor zijn impact sinds hij is gekomen in de winter. Voor zijn komst kreeg Liverpool gemiddeld 1.17 goals tegen per match en na zijn komst 0.71 per wedstrijd voor de komst van Fabinho en Allison. Een open tweestrijd tegen Roma waarin veel goals aan beide kanten vielen of soms een makkelijke tegengoal verandert daar weinig aan. Je moet ook kijken naar wat voor tegengoals er zijn gevallen en wat de rol van VVD daarbij was en dat dan ook eerlijk vergelijken i.p.v. cherry picking wat je zelf continu aan het doen bent. Het is een statistisch aantoonbaar dat de verdediging significant stabieler is geworden mede door zijn komst. Je vind hem overrated. Prima. Maar je argumentatie heeft totaal geen stevig fundament. Ga eerst zelf in de spiegel kijken voordat je wat over anderen gaat zeggen.

Ik vind het wel gek, Matip lag er ook een half jaar uit daar hoor je niemand over. Joe Gomez lag er ook 8 maanden uit. Het is logisch om te rouleren vooral wanneer je ook midweekse wedstrijden hebt ongeacht tegen wie je speelt. Je wilt natuurlijk niet dat je spelers over 4 weken alweer geblesseerd raken. Van Dijk begint net fit te raken en meestal zie je dat een wedstrijdje rust prima is. Vind het knap van Klopp dat hij het durft.

16 september 2021 om 12:28

Denk dat Matip en Gomez beter te vervangen zijn mocht er wat gebeuren. Dat Klopp iets voorzichtiger is met van Dijk vind ik niet zo ‘schokkend’. Denk dat van Dijk alles wilt spelen mocht je het hem kunnen vragen maar dat is voetballer eigen.

16 september 2021 om 13:26

Ik denk dat Matip van het weekend rust krijgt, en het centrum dan VvD en Gomez, of VvD en Konate gaat zijn. Staat ook alweer heel snel een bekerwedstrijd op het programma, dus een beetje roulatie is wel lekker. Voorin is er daar alleen te weinig voor mogelijk mijn inziens.

Goed om te zien dat Klopp inziet dat het belangrijk is om te rouleren. Dat heeft hij de afgelopen 3/4 jaar te weinig gedaan, waardoor je dat de afgelopen 2 jaren enorm merkte in de blessuregevallen. Gisteren met vlagen uitstekend gespeeld, vooral het eerste half uur een fantastische pot

Het is goed van Klopp om te rouleren met spelers, zeker als ze er een tijd uit hebben gelegen met blessures. Wat ik dan niet begrijp is dat je van Dijk bij zo'n wedstrijd uit de basis laat. Ze zitten in een zware poule waarbij elk puntverlies dodelijk kan zijn. Dan kun je hem beter een aantal keer in de PL sparen.

Jürgen “Over-Acting” Klopp.

Her leek toch verkeerd uit te pakken (de 1-3 werd afgekeurd). Milan leek op winst af te stevenen, maar LFC kon zich nog herpakken en won door een "lucky" van Henderson.

Begrijp overigens de keuze van Kloppo wel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Chelsea1913
2.Liverpool1816
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
S. ManéAanvaller85
Mohamed SalahAanvaller87
AlissonKeeper70
Diogo JotaAanvaller73
D. OrigiAanvaller10
C. KelleherKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

287 fans
Coach, 54 jaar
SeizoenClub
2015- Liverpool
2008-2015 Borussia Dortmund
2001-2008 FSV Mainz 05
Laatste voetbalnieuws

Klopp op de kast gejaagd door journalist en loopt weg van interview

Een geïrriteerde Jürgen Klopp heeft dinsdagavond na afloop van de gewonnen Champions League-wedstrijd van Liverpool tegen Atlético Madrid (3-2) een interview onderbroken, omdat hij vond dat een journalist hem woorden...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren