Buitenlandse media smullen van Haller: ‘Johan Cruijff zou trots zijn geweest’

Donderdag, 16 september 2021 om 10:32 • Laatste update: 11:52

Ook in de buitenlandse media is de eclatante zege van Ajax op Sporting Portugal (1-5) niet onopgemerkt gebleven. De Amsterdammers waren in hun eerste Champions League-optreden op alle fronten de baas in Lissabon en dankten daarbij met name uitblinkers Antony en Sébastien Haller. Laatstgenoemde nam vier van de vijf treffers voor zijn rekening. Er wordt gesproken van een 'Frans-Braziliaanse show' en een 'incredible Haller'.

"Haller kende een nagenoeg vlekkeloos Champions League-debuut", zag ook de BBC. "De voormalig spits van West Ham United werd de eerste Ajacied met vier treffers bij zijn Champions League-debuut sinds Marco van Basten in 1992. Van Basten speelde echter al wel in de Europacup met de Amsterdammers." Ook de Daily Star zag een ontketende Haller. "Met dit kwartet aan doelpunten haalt Haller de verloren tijd van afgelopen seizoen in", doelt de tabloidkrant op de administratieve fout waarmee Haller niet werd ingeschreven voor de Europa League.

La Gazzetta dello Sport kopt met 'incredible Haller' en spreekt van een 'grappige clash' tussen Sporting en Ajax. "Maar uiteindelijk lachen alleen de Nederlanders. Vanaf de eerste minuut ging het goed met de bende van Ten Hag. Na de Frans-Braziliaanse show kreeg Sporting even hoop door een fout van Pasveer, maar op slag van rust was daar wederom Antony. Dit keer via Berghuis, die dodelijk was in de as met de steun van Ryan Gravenberch", schrijft de roze Italiaanse sportkrant.

Ook in Duitsland werd de prestatie van Haller met bovengemiddelde interesse gevolgd. De voormalig spits van Eintracht Frankfurt heeft volgens Kicker Sporting 'in zijn eentje neergeschoten'. "Niemand kon hem tegenhouden. Haller werd de man van de avond en bezorgde Ajax een droomstart in de Champions League. De spits schoot de Portugezen in zijn eentje neer met een vier pack." Het Spaanse Marca refereert aan Johan Cruijff na de show van Haller. "Over één ding bestaat geen twijfel: als Johan Cruijff erbij was geweest, zou hij heel trots zijn geweest. De Nederlanders waren superieur en bepaalden van start tot finish het tempo."

Sporza maakte een kleine kanttekening dat Sporting Portugal de afgelopen drie jaar niet meer actief was op het hoogste podium in Europa. "Hun openingsdans van deze campagne - tegen Ajax - was ook niet meteen een voltreffer", aldus de Belgische sportzender. "De Nederlanders walsten onder leiding van doelpuntenmachine Haller, die de netten vier keer deed trillen - vlotjes over de Portugezen. Eenmaal uit de kleedkamer, kon Ajax opnieuw rekenen op hun Ivoriaanse doelpuntenmachine. Het was Haller die Ajax bij de hand nam."Gerelateerd

Meer sportnieuws

75 reacties (laatste reactie door rodyzoomer)

Een goed begin is het halve werk. Nu een goed vervolg geven de volgende thuiswedstrijd.
Het moment van de wedstrijd was dat die 2-3 niet door ging en dat Ajax snel daarna die 4de er in schiet.
Haller echt dodelijk deze wedstrijd en de samenwerking met Antony was erg goed.

16 september 2021 om 10:53

Ajax kan zich al opmaken voor de KO fase van de CL. Thuis pakken ze zeker 7 op 9 dus dan sta je al op 10 punten, wat in deze poule voldoende zal zijn voor een tweede plaats. Wat een sterk Ajax gisteren! Hulde.

16 september 2021 om 10:56

Dit Ajax zie ik zomaar het kunstje opnieuw flikken als in 2019. Marc, Edwin en Erik leveren vakwerk. Het beleid is een goed voorbeeld voor andere clubs.

16 september 2021 om 10:59

Wat een onzin. Waarom kan Ajax niet pech hebben met rode kaarten, ballen op de baal of een slechte scheidsrechter tegen Besiktas? Dortmund is gewoon een goeie ploeg waar je echt niet van uit kan gaan dat je gegarandeerd een punt pakt. Waardeloos zo’n instelling.. Gewoon vol gas door blijven gaan en niks aan het toeval overlaten.

16 september 2021 om 11:00

Ik hoop het, man! Twee jaar terug begonnen we ook met een 0-3 in Valencia, en we weten nog hoe het toen afliep, dus we moeten nog maar zien...

16 september 2021 om 11:08

Besiktas begin je gewoon weer op 0. Moeten ons niet rijk rekenen, we zijn de betere ploeg vaker geweest maar het moet wel mee zitten, gister zat alles mee maar we moeten niet vergeten dat we vaak genoeg of hele grote kansen laten liggen en (net zoals gister) hele zure goals tegen krijgen. Haller scoort er nu 4 maar de mensen waren niet voor niets kritisch dus het is geen zekerheid dat hij volgende wedstrijd weer inform is. Gewoon knokken voor elke punt tot je er bent want dortmund verwacht ik toch geen winst hoor. Waar ik vooral heel erg naar uitkijk is hoe Timber zich gaat uiten tegen een spits als Halland! dat word echt een wedstrijd om alle mensen die eventueel nog over hem twijfelen te laten zien hoe goed hij nou eigenlijk echt is!

16 september 2021 om 11:20

@stambec: Ajax wordt niet elk jaar zo genaaid als tegen Chelsea. En toen had Ajax met 9 man zelfs de beste kans op de winnende via Alvarez.

16 september 2021 om 11:29

klopt, dat was ongelooflijk.... Bovendien was het uit bij Valencia ook niet zo overtuigend als gister, het was eerder een tikje geflatteerd. Maar het geeft wel aan dat er nog van alles kan gebeuren.

16 september 2021 om 11:49

Eigenlijk moet alles op Besiktas gericht zijn, die twee winnen en je bent er praktisch; Dortmund wint alles gewoon, zeker tegen ploegen als Ajax en Sporting die gewoon veel ruimte weggeven. Kijk hoe PSV perfect de zwakte van Ajax blootlegt in de JC schaal. Dortmund is een veel betere versie van hetzelfde spelletje als PSV. Sporting is daarin net zo naïef als Ajax en Besiktas ook. Maar individueel en aanvallend is Ajax verreweg de sterkste van de overige drie, dus schat ik in dat zij het meest kans hebben op een punt tegen de Duitsers als die niet scherp zijn. Laten we het hopen

16 september 2021 om 14:01

We moeten ons niet blind staren op de uitslag. Er is nog veel ruimte over voor verbetering. Bij dat afgekeurde doelpunt van Sporting staat Martinez tegen over twee man en Pasveer is ech onzeker in de goal. Als Ajax moet omschakelen van aanval naar verdediging dan kan dat veel beter dan dat ze nu lieten zien tegen Sporting .

16 september 2021 om 11:06

Tegen Besiktas hebben we ook weer een vol stadion, dus dat komt wel goed uit. Al blijft Ajax beter presteren uit gek genoeg.
Echt doodzonde van de gele kaarten van Martinez, Alverez en Timber. Dat gaat ons zeker nog een keer opbreken met nog 5 wedstrijden te gaan. En we hebben nou niet echt de luxe dat we die spelers zomaar even opvangen.

16 september 2021 om 11:26

Nou, je mag er 3 hebben voor een schorsing. Dis gewoon zorgen dat jw die 3e in de voorlaatste wedstrijd kan pakken omdat je dan al geplaatst bent. Dan kan het geen kwaad.

16 september 2021 om 11:37

haha eerst maar eens plaatsen. Zijn wel vaker goed begonnen de laatste jaren en dat eindigde altijd in een teleurstelling. Getafe, Atalanta, Valencia, Roma. Stuk voor stuk wedstrijden waarbij we onnodig uitgeschakeld waren.

Ben oprecht onder de indruk, en dat ben ik niet snel van Nederlandse clubs als kritische Nederlander. 4 goals in een CL wedstrijd. Wat ook nog eens zijn debuut is. Ik durf wel te zeggen dat 4 goals bij CL debuut niet meer gaat worden overtroffen. Hooguit evenaart. Heel knap. Antony eindelijk niet meer blaffen maar bijten in assists en succesvolle acties. En de aanval van goal Berghuis, absurd. Eigenlijk deed iedereen het echt goed, behalve Pasveer

16 september 2021 om 10:49

Pasveer wat zenuwen misschien?

16 september 2021 om 10:49

Ik denk dat je Tadic ook wel kunt benoemen, die speelde echt heel slecht. Wel heel fijn om te zien dat het team niet afhankelijk is van één speler. Volgende keer mag Tadic het weer laten zien

16 september 2021 om 10:53

Tadic werd volledig overschaduwd door de rechterkant met Antony. Komt niet vaak voor dat Ajax 5x scoort en Tadic geen enkele bijdrage daarin heeft. Je merkt tegen wat meer geslepen ploegen je niet veel hebt aan een trage Tadic op de vleugel. Hij is toch meer van een balletje vasthouden en terugtikken. Antony flitst erdoorheen zoals bij de tweede goal of trekt door zijn dreiging minimaal twee tegenstanders naar zich toe.

16 september 2021 om 10:54

Denk dat de leeftijd bij Tadic en Blind ook wel een rol speelt.

Hebben een iets langere periode nodig om weer in hun ritme te komen, maar ze zullen uiteindelijk weer hun goede niveau halen.

Wat een geweldige voetbal avond voor Nederland en ons aller Ajax, hoop vanavond weer op het puntje van mijn stoel te zitten.

16 september 2021 om 11:08

Oortap. Mwaa.. Beetje onzin vind ik. Er moeten natuurlijk nog wat Europese wedstrijden komen en z'n eerste wedstrijd was onzichtbaar, dus is nu makkelijk conclusies trekken op basis van die ene wedstrijd. Maar Tadic laat tot dusver eigenlijk elk jaar zien van onschatbare waarde te zijn voor Ajax, ook in grote wedstrijden. En dat doet ie toch echt met die speelstijl die jij benoemt. Voordeel is dat Ajax zoveel kwaliteit in de ploeg heeft dat niet altijd dezelfde het hoeft te laten zien, Wat Goudsekaas inderdaad ook zegt.

16 september 2021 om 11:32

Tadic word te oud kan alleen een balletje terugtikken en haller is vandaag johan cruyf, grappig hoe mensen in de waan van de dag kunnen leven. Ik zet nog steeds mijn geld er op dat tadic aankomende top wedstrijden de man gaat zijn en Haller gaat (ik hoop dat ik het mis heb) niet meer zo goed spelen als hij vandaag was. Wel geeft het vertrouwen dat de andere gasten dus ook op kunnen staan op een dag wanneer tadic een keer niks lekker raakt! Er van uitgaan dat tadic volgende keer weer goed is en deze jongens de vorm door kunnen trekken dan ben ik voor niemand bang in de Champions league!

16 september 2021 om 10:50

Ajax bewoog wel erg gemakkelijk door die verdediging over rechts. Tandem Anthony-Mazraoui werkt met Anthony binnendoor en Maz buitenom.
En daarnaast voetbalde ze wel erg gemakkelijk door het middenveld. Ik denk dat ze tactisch en technisch Sporting in de broekzak hadden.

Als Ajax Besiktas pakt, dan ben ik benieuwd of Martinez Haaland kan afstoppen.

16 september 2021 om 10:59

Ik denk toch dat er een schuurs tegenover gezet wordt. Martinez is een smurf vergeleken met Haaland. Dat kan natuurlijk niet hè

16 september 2021 om 11:04

Maar wel een bijtertje! Bovendien is Haaland ook verrassend snel. Nee hoor Timber en Martinez is het duo voor mij. Dan maar klein

16 september 2021 om 11:09

Soccerfan_1. Wat heb je precies aan lengte als je niet goed kan koppen ( let maar eens op hoe weinig kopduels Schuurs wint ) , en je niet krachtig bent ( Schuurs wordt qua duelkracht vaak aan de kant gezet ).

16 september 2021 om 11:36

puyol was ook 1,78. Crouch was zo hoog als een boom en kon niet koppen. Timber zie ik meer duels winnen dan schuurs dus wat zegt het allemaal. Kan je 2,20 zijn maar als iemand als ronaldo zijn jetpack weer gebruikt ben je toch kansloos.

16 september 2021 om 11:53

Daar komt bij dat schuurs gewoon snelheid, durf, inzicht, techniek en bravoure totaal mist. Dan voetbal je nergens meer op het middenveld met durf - of een man meer door een indribbelende CV - omdat ieder foutje tot een gevaarlijke counter leidt. Schuurs kan echt niet als basis

16 september 2021 om 12:07

Zo dramatisch is Schuurs ook niet. Hij komt er wel en gaat een respectabele carrière tegemoet. Of dat bij de top6 van Europa is betwijfel ik wel. Met zijn fysiek zou je weinig duels moeten verliezen. Ik zie in hem misschien wel een defensieve middenvelder.

Anyway, on topic: wie het gaat uitvechten met Haaland bewijst zichzelf een grote dienst als die niet weet te scoren. Mijn voorkeur is Martinez.

16 september 2021 om 12:17

Schuurs op het middenveld? dan kan je wel een zak extra ballen kopen want die schopt hij allemaal lek. Op cv komt hij voetballend al zwaar te kort. Ik verwacht schuurs ook niet bij de top 25 van europa eerlijk gezegd.. maar goed hij is nog jong en kan wellicht verbazen. Een mooie carriere kan je ook bij een everton of roma oid hebben!

16 september 2021 om 12:54

Ik weet niet hoe je daar bij komt, maar Crouch kon prima koppen.

16 september 2021 om 14:30

Ik ben het met bepaalde zaken van je eens, maar snelheid niet. Schuurs is namelijk redelijk snel.

16 september 2021 om 18:03

Rayvg Crouch heeft de meeste kopgoals ooit in de PL gemaakt.

16 september 2021 om 11:21

Ik hoop toch echt dat Onana de 2e helft van het seizoen gewoon weer onder de lat staat. Vind het niet netjes hoe hij nu weg probeert te gaan, maar we hebben hem wel echt nodig wanneer we overwinteren. Tegen de grotere clubs ga je het echt afleggen met Pasveer of Stekelenburg op de goal.

16 september 2021 om 11:32

Ik hoop dat gisteren de aanleiding is om Gorter gewoon oo te stellen tegen Cambuur. Geef hem nu de kans het te laten zien in de eredivisie. Dat is de weg die bewandeld moet worden. Als Onana alsnog bijtekend mag jij keepen. Maar dan zal het nog zeker tot februari diren voor die exht weer zijn niveau te pakken heeft. 9 maanden geen wedstrijden en ook geen training op niveau is killing.

16 september 2021 om 11:38

eigenlijk hoop ik dat onana gaat beseffen dat hij zichzelf beter nog een jaartje bij ajax europees op de kaart kan zetten en mee werkt aan een topprestatie en dus nog even verlengt om te spelen dan dat hij zoals nu in het buitenland een vergeten speler begint te worden.

Gisteren was super natuurlijk maar van het ene uiterste naar het andere.

Volgende week mist hij 26 kansen tegen Fortuna en dan zeiken ze hem weer af.

Hopelijk heeft hij nu zijn draai gevonden.

16 september 2021 om 11:14

Heh? Z'n statistieken qua afmaken zijn volgens mij nooit slecht. Hij wordt vooral afgezeken omdat 'ie niet goed mee kan voetballen

16 september 2021 om 11:16

In de eredivisie heeft hij zijn draai allang gevonden. Vooral wat betreft Doelpunten. Het was de vraag of hij het ook Europees kon.

16 september 2021 om 11:25

En voor mij blijf de vraag nog steeds staan hoor. Vind hem qua afmaken nou ook niet heel bijzonder. Mist nog best wel wat grote kansen, vind ik, in de eredivisie. Natuurlijk pikt hij zijn goaltje mee, maar vind ook wel dat hij daar relatief gezien veel kansen voor nodig heeft. Gisteren was hij natuurlijk gewoon goed in de kansen afmaken, maar zoals soms spelers naar 1 slechte wedstrijden worden afgeschreven, moet het natuurlijk andersom ook niet gebeuren.

16 september 2021 om 11:41

Klopt maar ik vind dat we misschien ook niet teveel moeten vragen. De echte wereldspitsen voetballen natuurlijk niet bij Ajax. Voor ajax is dit denk ik een prima spits. En als hij er 20+ inschiet, dan mag je eigenlijk niet klagen. Ook al mist hij er een hoop en ziet het er soms wat houterig uit.

Heerlijk om de positieve berichten te lezen van de buitenlandse media, we staan er weer goed op!
Wat zat ik er zelf ook weer naast zeg, ik had gehoopt op een gelijkspel maar verwachtte een kleine nederlaag.

Nu op naar Besiktas. Daar moeten we, zeker thuis, 3 punten tegen pakken.

16 september 2021 om 10:55

Ik verwacht dat ajax nu er na de 1e ronde heel goed voor staat. Ajax wint zonder twijfel van de turken en bvb waarschijnlijk van sporting. Dan sta je beide op 6 en zij op 0.

Daarna Ajax - dortmund wat een geweldige pot gaat worden en gelijkspel zomaar kan.

Ps: gaat op doelsaldo of resultaat onderling?

16 september 2021 om 10:58

Tegen Dortmund ben je als verdediging gewoon kansloos tegen Haaland. Het is gewoon open huis achterin bij ons elke keer weer. Gister wisten ze daar niet mee om te gaan maar bij Dortmund snijden ze daar zo door heen

16 september 2021 om 11:01

Verwacht een doelpuntrijke wedstrijd. Ben nou ook niet echt kapot van de defensie van Dortmund. Dat het bij ajax wat scherper en beter moet achterin ben ik met je eens

16 september 2021 om 11:43

Dortmund was verdedigend gister ook niet heel best dus wat dat betreft denk ik dat wij het beter in orde hebben achterin hoor en dan staan wij nog hoog ook en dortmund veel meer ingezakt.

Dat Haller in de schijnwerpers staat is volledig terecht, maar Jurrien Timber vind ik ook wel echt bizar goed. Die gast heeft volgens mij nog nooit een fout gemaakt in Ajax 1 en daarnaast aan de bal ook nog eens ijzersterk. Wat een debuutjaar heeft hij gedraaid zeg.

16 september 2021 om 12:27

Nooit een fout is wellicht wat overdreven, maar die jongen speelt eigenlijk al vanaf zijn debuut elke wedstrijd minimaal een 7 voor Ajax 1. Gisteren ook weer ijzersterk. Heerlijk duo zo met Lisandro er naast. Gaan we nog aardig wat plezier aan beleven gok ik.

Als reactie op iedereen die denkt “waarom heeft Haller het bij West Ham niet gered?” Dat heeft met de trainerswissel bij West Ham te maken. Pellegrini hield van aanvallend voetbal en spelen op de helft van de tegenstander. Moyes is meer een echte Britse trainer. Hij zoekt in spelers kracht, snelheid en inzet. Vandaar dat spelers als F. Anderson, Yarmolenko en Haller op de bank belandde in Londen. Moyes houdt meer van een type Antonio in de spits, dat is een echte krachtpatser. Kan je Moyes in deze zaak iets kwalijk nemen? Nee, want West Ham presteert onder zijn leiding prima. Kan je de flegmatiekere spelers zoals Yarmolenko en Haller iets kwalijk nemen? Nee, ze zijn gewoon niet geschikt voor het spel van West Ham.

16 september 2021 om 10:56

Je kan ook eerlijk zeggen dat de prestaties er ook niet naar waren, gewoon matig. Genoeg kansen namelijk gehad bij West Ham, misschien niet in een stabiel team zoals bij Ajax het geval is. Net wat jij zegt, Moyes kan het kwalijk nemen want hij heeft hem wel kansen gegeven.

16 september 2021 om 10:57

Nee. RGB7….. hij was totaal niet geschikt voor dat spel wat daar gespeeld werd. Dan kan je kansen genoeg krijgen maar dat slaat kant nog wal natuurlijk hè

16 september 2021 om 11:07

Dat mag jij vinden. Ik vind dat de prestaties er ook niet er naar waren voor een spits van 50 miljoen destijds. Hij heeft in mijn beleving genoeg kansen gehad om te laten zien dat hij het waard was, dat de trainer op een gegeven moment andere keuzes maakt omdat de club niet presteert is hij zelf mede schuldig aan. Ik vind echter zijn prestaties binnen Ajax uitmuntend, waar Ten Hag hem juist weet te gebruiken en hij zichzelf bewijst nu al een langere periode.

16 september 2021 om 14:20

Ik vind het prijskaartje van 50 miljoen benoemen wel een simpele uitvlucht, Haller is niet degene die 50 miljoen voor hem over heeft. Het aarde uiteindelijk niet tussen het spel van west ham en de speler Haller. dan maak de trainer andere keuzes en vertrekt Haller. Maar West ham is volledig verantwoordelijk voor het geld dat zij neerleggen. Niet de Speler. is hij die 50 miljoen waard geweest? nee dat ben ik met je eens.

16 september 2021 om 14:55

Het is geen uitvlucht. Jij geeft zelf aan dat de club dit bepaald, deels mee eens. Het hangt ook af van je prestaties daarvoor, en die waren ook prima bij Frankfurt. Daar betaal je dan voor.
Dat het niet wil lukken bij West Ham is dan jammer, maar het is niet dat zijn prestaties enkel afhangen van WHU? Hij presteerde niet als een spits van 50 miljoen, en hij is niet een van de eerste spitsen waar te veel voor te betaald is naar mijn mening. Goede spits, maar (nog) geen top spits. Dat het spel je niet ligt, fijn maar hij heeft wel kansen gehad om zich te bewijzen of wedstrijden te beïnvloeden. Dat Moyes andere keuzes uiteindelijk maakt is ook op basis waarschijnlijk van zijn prestaties als spits

16 september 2021 om 10:56

Idd ze passen niet in dat spel maar daar kijken mensen dan niet naar hè. Velen denken veel te simpel

Totaal niet verwacht, ik dacht ik ben blij met een gelijkspel maar na gisteren wauh.
Nu heb je gelijk het gevoel, zit die 2de plek erin dan???
Berghuis speelde ook goed, ben benieuwd hoe ten hag dit gaat oplossen als Klaassen terug komt.
Met de vele wedstrijden zal er ook veel gerouleerd moeten worden om blessures tegen te gaan.
Grootste probleem is toch die 2 oude bokken als keepers.
Daar kun je echt de CL niet mee in, hoop dat Gorter zijn kans krijgt binnenkort.
Ja of we moeten Onana er in gooien maar na alles wat hij geflikt heeft, ik weet het niet

Het was voor spelers en toeschouwers weer een feestje. Dan blijf ik het raar vinden dat een Nous en Onana niet willen bijtekenen. Hier wil je toch onderdeel van uitmaken. Je kunt ook vertrekken en dan als Donny op de bank terechtkomen en maar amper spelen of zoals Brobbey helemaal niet. Ik begrijp dat het buitenland meer betaalt, maar het is toch niet zo dat Ajax heel slecht betaalt. Een Tadic, Blind en Klaassen volgen een middenweg: goed verdienen en ook lekker voetballen. Hopen dat Nous en Onana die nu ook gaan inzien, want na gisteren verlang ik wel terug naar Onana in de goal.

16 september 2021 om 10:55

Hoe kom jij er bij dat nous niet wil bij tekenen. Je moet niet alles geloven wat mensen hier allemaal verzinnen. Ze zijn gewoon aan het onderhandelen en nous is duidelijk geweest. Ik wil blijven.

16 september 2021 om 12:45

Hoop dat je gelijk krijgt, maar hij heeft wel een nieuwe zaakwaarnemer.

Opnieuw laat AJAX het goede voorbeeld zien voor de rest van Nederland. Een dominant en oppermachtig AJAX is niet te stoppen voor een club als Sporting. Overwinteren in de CL is wel een must nu en dat gaat we ook flikken. Vanavond hoop ik dat AZ en Vitesse het goede voorbeeld volgen en ook winnen.

Dat is het verschil met Nederlanders hè. Wij kraken nog steeds goede prestaties af door dan altijd te zeggen ach het was een b team, ach zij waren heel slecht enz enz. In het buitenland wordt zo’n overwinning gewoon gewaardeerd en bejubeld.

16 september 2021 om 11:23

Nee hoor, in het buitenland zijn ze ook kritisch alleen lees jij (waarschijnlijk) die media niet.

16 september 2021 om 11:29

In het buitenland zijn ze ook snel kritisch op eigen teams. Kijk maar eens naar de Portugese kranten.

Ik vind het in ieder geval erg knap wat Ajax jaarlijks laat zien. Finale EL, halve finale CL, mooie overwinningen, nipte verliezen.

16 september 2021 om 12:34

Kritisch zijn na een 5-1 oorwassing is wat anders dan na een 5-1 overwinning. Denk dat soccerfan meer daar op doelt. Denk jij dat er 1 portugese krant een negatieve noot had geschreven bij een 5-1 overwinning van sporting? Ik denk het niet. Geef soccerfan wel gelijk in deze

Mooi die waan van de dag, binnen 2 weken is Haller weer een matige trage spits. Ik denk dat de waarheid ergens in het midden ligt.

Daverende start van Ajax, beter kun je niet in de CL beginnen. Haller was met 5 doelpogingen en 4 goals natuurlijk MOTM.
Ik zie Ajax ook wel in Istanbul winnen. Besiktas is gevoelsmatig minder dan Sporting.

@VZ
4 doepunten in één wedstrijd noemt men een Viererpack

De eerste wedstrijd van 't seizoen waar Ajax echt een hele wedstrijd een geweldige pot speelde. Als Ajax elke week zo speelt, kan 't toch nie anders dat ze kampioen worden. Ze hebben Sporting toch echt weg gespeeld.
Dit gezegd hebbende, zie ik weinig mensen zeggen, dat 't gisteren ook wel heel erg mee zat. Wat PSV tegen Ajax had in de JCS, was nu ook wel beetje het geval.
De eerste goal is toch wel erg gelukkig, de 2e die net geen buitenspel is, de 2-3 die word afgekeurd dat die net buitenspel is, Sporting die een zelfde bal op de paal schieten en net niet goed valt.. Neemt niet weg dat ze echt geweldig speelden.

"de voormalig spits van West Ham United werd de eerste Ajacied met vier treffers bij zijn Champions League-debuut sinds Marco van Basten in 1992."

Verkeerd vertaald of wat? V Basten speelde toen natuurlijk voor AC Milan.
Haller is de eerste speler sinds v Basten met 4 goals bij zn debuut in de CL, van alle spelers in de CL, dus niet alleen van Ajax.

16 september 2021 om 11:26

Misschien ben je ajacied voor het leven?

16 september 2021 om 14:37

Opzich staat het er goed, maar je kunt het nu ook anders opvatten.

Heb wel het gevoel dat Haller baat heeft bij een speler achter hem als Berghuis. Klaassen blijft meer centraal en maakt rushes 16 in, Berghuis beweegt om 16 heen. Dat lijkt Haller stuk prettiger te vinden. Ben benieuwd naar de ontwikkeling op die posities. Haller wordt (ook terecht) als eerste genoemd. Maar Antony was misschien wel belangrijker. Wat een voorzetten en acties, pff. Ten Hag sprak als een manager na afloop; 'neres had ook hele goede invalsbeurt'. Nou, Neres was geen schim van wat Antony liet zien op die kant.

Was uiteraard een schitterende avond, maar toch moet je kritisch kijken naar het geheel. De eerste goal was attent, maar een lucky. Daar hoeven we niet moeilijk om te doen. De tweede was echt onthutsend slecht verdedigen; ik bedoel de bal van Pasveer was 10 minuten onderweg en wat die back deed was echt enorm slecht. Uitstekend afgestraft, maar minstens zo'n blunder als bij de 1-2. De 1-3,1-4 en 1-5 waren uitstekende doelpunten.
Ik vond Blind en Tadic zeer matig en Pasveer gewoonweg slecht. Kreeg het bijna voor elkaar om Sporting terug in de wedstrijd te krijgen. De 1-2 was een giga blunder en vlak voor rust bokste hij een bal weg die hij kon vangen of laten lopen. Hieruit kwam een kopbal die rakelings overging. In de tweede helft kreeg hij een kopbal van bijna 16 meter om de oren. Een beetje keeper vangt die bal. Daar mocht hij dus heel blij zijn dat het geen buitenspel was.
Ik snap niet waarom je bij een 1-5 stand een rode kaart riskeert (alvarez die een trappende beweging maakt tijdens het vallen voor het opstootje) en een domme gele kaart pakt door voor de bal te gaan staan (3 minuten voor tijd) door Martinez. Ik begrijp dat echt niet.
Al met al natuurlijk uitermate tevreden met een uitblinkende Haller, Anthony en in iets mindere mate Gravenberch en Berghuis.

Mooi dat Cruijff weer eens genoemd wordt want waar waren we geweest als Rik van de Boog en Steven ten Have nog steeds de boel runden? Iedereen die lachte over weer meedoen in Europa, maar onder aanvoering van Overmars, Van der Sar en vele andere oud-voetballers in de jeugdopleiding heeft Ajax wel ondertussen o.a. Sporting Portugal, Real Madrid, Juventus en vele anderen met mooi voetbal verslagen, denk inderdaad dat ie trots zou zijn geweest.

16 september 2021 om 12:37

Precies, is toch een prachtige ontwikkeling. 1 van de weinige clubs die iedereen het vuur aan de schenen kan leggen. Dat het dubbeltje niet altijd onze kant op valt is dan maar zo. Het blijft genieten

16 september 2021 om 18:11

De keuze voor ten Hag is ook een gouden greep gebleken. Ten Hag is alles wat Koeman niet is als coach.

Heb vaak veel mensen horen twijfelen over Haller. Je hoeft van hem geen geweldige acties te verwachten maar doet wat hij moet doen en dat is scoren. Dat hij ook uitgefloten werd slaat helemaal nergens op. Goed dat Ten Hag die ze elke dag ziet trainen er niets van aantrekt. En dan die dooddoeners van:’het waren maar intikkers’. Ja je moet wel op die positie staan en de loopbeweging maken. Tadic heeft namelijk ook een eigen stijl van spits zijn en dat werkt ook tegen bepaalde tegenstanders. Bij Ten Hag heb ik gelukkig het idee dat hij weet wat hij moet doen.

Ik hoor de kassa ook alweer tringelen. Even 3 miljoen euro erbij na de overwinning. Met nog een paar overwinningen tegen Besiktas en Sporting tikt het bij een overwintering weer flink aan met 20 miljoen euro. Bovenop de 45 die we al kregen. Dat moeten we als Ajax zijnde ook een beetje investeren in de Eredivise. Want met de coeffiecientenlijst ziet het er ook rooskleurig uit. Heerlijke toekomst. Misschien 2 directe champions league plaatsen binnenkort. Vanavond PSV supporten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2535
2.PSV215
4.Feyenoord1912
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger104
R. GravenberchMiddenvelder101
S. BerghuisAanvaller103
S. HallerAanvaller107
D. TadićAanvaller105
J. TimberVerdediger91
E. ÁlvarezMiddenvelder92
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

35 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 10 7 1 0
2020/2021 Ajax 19 11 2 0
2020/2021 West Ham United 16 3 0 0
2019/2020 Eintracht Frankfurt 0 0 0 0
2019/2020 West Ham United 32 7 1 0
Laatste voetbalnieuws

Van der Gijp over ‘gemankeerde’ Ajacied: ‘Anders zou hij bij Everton zitten'

Sébastien Haller is maandagavond een belangrijk onderwerp van gesprek voor de Nederlandse analytici. Hans Kraay jr. laat zich positief uit over de spits van Ajax tijdens Veronica Inside, terwijl René van...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 28 oktober
Xavi moet de nieuwe trainer van Barcelona worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren