‘Ik denk dat Noa Lang geen nee zegt als je dat voorstelt bij Oranje’

Donderdag, 16 september 2021 om 09:55Yanick Vos • Laatste update: 10:01

Noa Lang maakt voor het tweede seizoen op rij grote indruk in het shirt van Club Brugge en Marciano Vink, Kees Kwakman en Hans Kraay junior vermoeden dat de ex-Ajacied dicht tegen het Nederlands elftal aanzit. Lang speelt bij Club Brugge echter vanaf de linkerflank en op die positie heeft bondscoach Louis van Gaal al de beschikking over meerdere opties, zo merkte Kraay junior op in het programma Voetbalpraat van ESPN.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door regulator)

Ik vind het ook hoog tijd dat je een Danjuma, Lang en/of El-Ghazi gaat oproepen voor Oranje. Vond Bergwijn wel goed spelen bij Oranje, maar in de vorm die hij nu verkeert is het echt moeilijk om opnieuw opgenomen te worden, hoewel tijden dat anders hebben bewezen.

16 september 2021 om 10:02

weg met je lang en danjuma. Danjuma scoort als wissel en hij is gelijk de beste linksbuiten die Nederland heeft gezien? Lang speelt in de pro league dat stelt geen zak voor, gewoon bergwijn houden en dan kan el-ghazi wel meekijken vanaf de bank... thuis.

16 september 2021 om 10:33

El Ghazi hoeft idd niet. Scoort af en toe, maar verder is het niet goed genoeg. Vind wel dat Lang opgeroepen moet worden, die verdiend een kans. Doet het geweldig in Belgie en zoveel slechter dan onze competitie is het daar niet. Dan heb je verder nog Bergwijn, Gakpo en Berghuis. Vind Malen niet tellen als buitenspeler. Die moet je meenemen als vervanger van Memphis samen met pinchhitter Weghorst.
Danjuma moet het maar eerst bij Villareal laten zien.

16 september 2021 om 10:38

We kunnen inmiddels toch niet meer om Lang heen? Die man is elke week een van de beste spelers van Brugge. Een ploeg die in Nederland zeker bij de top 3 zou horen. We missen creativiteit, laat Lang dat nou net hebben. Als die er niet bij zit de volgende wedstrijden snap ik er weinig van.

16 september 2021 om 11:09

Gescoord tegen Atalanta en Atletico, is toch Europese (sub)top? Danjuma verdient het in ieder geval meer dan Gakpo en Bergwijn.

16 september 2021 om 11:18

Het niveau van de pro league en eredivisie zijn vrijwel gelijkwaardig. Op basis daarvan kan je zeggen dat Lang meer recht heeft op een oproep dan Gakpo

16 september 2021 om 12:15

Lang speelt niet alleen Pro League, hij speelt ook Champions League en daar laat hij het ook zien. Noem maar eens een hoger podium op clubniveau Yoshi..

16 september 2021 om 13:18

Hou toch op vent. Dan hoef je ook niemand uit de eredivisie te selecteren want dat stelt ook geen zak voor. Het is al tijden duidelijk dat lang een uitnodiging verdiend. Niet serieus te nemen jij.

16 september 2021 om 10:05

Ik vind ook dat die spelers stuk voor stuk een kans verdienen. Maar wat je nu zegt over Bergwijn ben ik het niet helemaal mee eens. Het klopt dat hij afgelopen seizoen vrijwel niets heeft laten zien, maar op dit moment doet hij het juist wel aardig. Voorheen had je spelers als Babel, Promes etc er bij lopen, dat zijn jongens, die had je zonder te hoeven nadenken, al niet meer opgenomen, en Lang en El-ghazi wel.

16 september 2021 om 10:05

Tja. voor mij is het allemaal een beetje lood om oud ijzer. Al deel ik niet de mening El-Ghazi. Die heb ik meermaals zien spelen en dat kon mij niet echt bekoren. Lang, Gakpo en Bergwijn kijk ik dan liever naar. Danjuma zou kunnen maar die zie ik nooit spelen. El ghazi is scoreboardjournalistiek pur sang. Maar dat is slechts mijn bescheiden mening.

Ik ben wel van mening dat Gakpo & Lang meer in hun mars hebben dan Bergwijn, die vind ik vaak wat wild ogen. Zonde dat we niet zo veel keus hebben op de rechterflank.

16 september 2021 om 10:18

Het hele probleem is dat elke genoemde buitenspeler niet significant beter is dan de ander. Het is niet alsof je Robben moet laten concurreren met Elia. Gakpo, Bergwijn, Lang, Danjuma, El Ghazi kunnen allemaal wel in aanmerking komen voor Oranje als ze in vorm zijn en spelen bij hun club. Maar welke twee roep je dan op?

16 september 2021 om 10:25

Dan de 2 jongste sowieso , Lang en Gakpo. Die zijn nu al gelijkwaardig en hebben hun plafond nog niet bereikt.

16 september 2021 om 11:12

Gakpo over Danjuma? Danjuma presteerde al behoorlijk in de Championship, een competitie die hoger aangeschreven staat dan de Eredivisie. Nu speelt hij Champions League, en in een van de grootste competities ter wereld. Heeft gescoord tegen Atletico en Atalanta, dat doet Gakpo hem niet na..

16 september 2021 om 11:57

In Oranje heb je juist veteranen nodig, niet allemaal jonkies. Bergwijn speelt basis in de Premier League.

16 september 2021 om 10:20

El Ghazi was ik het mee eens toen jongens als Babel en Promes werden opgeroepen. Maar in de huidige vorm van Gakpo en met grote talenten als Lang en ook Danjuma, zie ik toch liever die twee spelers een kans krijgen. Bergwijn vind ik overigens ook gewoon beter dan Anwar..

16 september 2021 om 14:10

Meer van de helft van de napratertjes hebben el ghazi niet eens zien spelen, alleen op hun telefoontje dat doelpunt in de verre hoek gekeken. Maar messi moet opassen hoor bij psg!

16 september 2021 om 11:12

El Ghazi voegt voetballlend weinig toe hoor/ Bergwijn is ook in vorm momenteel. Ik zou Bergwijn, Lang, Gakpo en Danjuma oproepen persoonlijk

16 september 2021 om 13:01

Waar komt de naam El Ghazi elke keer vandaan? Die jongen staat wissel bij Aston Villa en speelt een wedstrijd of 5 per seizoen goed en verder komt niets van hem aan?

16 september 2021 om 13:28

Huh, moeilijk om Bergwijn op te nemen in deze vorm? Dus hij is een heel goede vorm, maar moeilijk om opnieuw op te nemen? Heh?

16 september 2021 om 16:03

Bergwijn verkeert juist in een goede vorm op het moment, heeft een jaar lang weinig laten zien maar sinds het nieuwe seizoen is begonnen speelt die fantastisch bij tottenham alleen hij heeft een blessure nu

Ik denk dat het weinig te maken heeft met of Noa Lang wel of niet als rechtsbuiten wil spelen, maar eerder of hij daar wel van toegevoegde waarde kan zijn. Als daar de kracht van een speler niet ligt, is het naar mijn mening idioot om hem voor die positie op te roepen.

Hij verdient gewoon een kans. Bij Ajax hebben ze dat toch verkeerd beoordeeld, ja hij kan een lastige jongen zijn echter zijn Tadic en Ziyech ook geen lieverdjes en die kregen wel t voordeel van de twijfel. Nu zie ik hem wel graag de komende interlands een kans krijgen van Louis.

16 september 2021 om 10:15

Hij wilde speeltijd en met Tadic op links was daar geen uitzicht op. Voor beide kanten was een vertrek het beste. Mooi dat hij het nu zo goed doet en hopelijk komt hij ooit terug. Zelf lijkt hij daar zeker voor open te staan als echte ajacied.

16 september 2021 om 11:50

Hoezo was een vertrek dan de beste optie? Je kan hem toch verhuren daar stond die jongen zelf ook voor open. Feit is dat die jongen mega veel potentie had dus ik snap niet dat je hem verkoopt.

16 september 2021 om 10:19

Makkelijk elke keer dat 'verkeerd beoordeeld'. Wellicht was de andere omgeving juist de trigger voor hem om te presteren. Soms werkt het gewoon niet bij een club. Genoeg topspelers die ooit onzichtbaar waren en na een transfer opeens top werden.

16 september 2021 om 11:53

Feit is dat hij nu waarschijnlijk een klapper gaat maken naar een van de topcompetities en dat Ajax dat misloopt. Nee, je had geen garantie dat dat bij Ajax ook was gelukt. Echter feit is wel dat er mega veel potentie in zat en hij zelf niet weg wilde, verhuren was dus een optie, verkoop met terugkoop clausule ook. Blijft voor mij staan dit deze situatie dus verkeerd beoordeeld is.

16 september 2021 om 12:16

Nee, hij wilde niet weg, maar hij wilde veel speeltijd, achter een tadic zat dat er niet veel in dus was een vertrek de enige oplossing, maar een verhuur was geen optie omdat hij daarna uit zijn contract zou lopen, toch? dus zou hij transfervrij geweest zijn, terugkoop clausule daar zal Club niet mee akkoord zijn gegaan. Dus nu heeft ajax nog geld kunnen vangen voor een speler die eigenlijk niet direct nodig was, dat is ook wat waard, het is leuk dat hij het nu bij een andere club goed doet, maar dat kun je nooit van te voren weten. voor mij blijft staan dat deze situatie geheel juist beoordeeld is.

16 september 2021 om 10:32

Die jongen wou speeltijd en het uitzicht daarop was niet heel positief voor hem geweest. Ajax heeft er nog wat aan overgehouden en Lang is gelukkig. Moest Overmars net als Daniel Levy hem als een prisenor gevangen houden tot het einde van zijn contract?

16 september 2021 om 10:57

Wat maakte Lang bij Ajax eigenlijk zo lastig?
Zoals ik hem bij Twente zag was hij een voorbeeldprof die altijd 200% gaf.

16 september 2021 om 11:45

Wordt als lastig bestempeld omdat hij soms een weerwoord geeft. Heeft een eigenwijs karakter. Ik ben het er zelf echt helemaal niet mee eens en zou zo iemand nooit als lastig bestempelen. Lijkt me een jongen waar je misschien iets meer energie in moet steken dan in anderen. Helemaal niet erg, want die jongen doet niemand bewust kwaad.

16 september 2021 om 11:54

Hij geeft een weerwoord. Wilde Perse op links spelen en speelde op jonge leeftijd niet altijd in t teambelang. Kijk ik heb daar totaal geen moeite mee, het is ook een groeiproces. Ten hag en de staf dachten daar blijkbaar anders over helaas.

16 september 2021 om 12:00

Thnx! Niemand is natuurlijk groter dan het team en het teambelang gaat voor het eigenbelang. Ik wist dan ook niet hoe hij er bij Ajax voor stond, maar bij ons liet hij juist een geweldige indruk achter.

16 september 2021 om 13:31

Gaat het om het weerwoord of weerwoord + accentje, zet geld op het tweede...

16 september 2021 om 14:48

Ga aub nou niet Ajax van racisme beschuldigen.. Kansloos.

16 september 2021 om 11:34

Tja, het was toen toch lastig om Lang speeltijd te beloven met een Tadic, Neres en Antony voor je? Het enige wat ik toen niet begreep is waarom Ajax hem niet gewoon verhuurd heeft. Lang bood het tenslotte zelf aan om naar een andere club te gaan op huurbasis. Ajax had daar alleen geen trek in en verkocht hem liever. Dat is achteraf gezien wel jammer geweest.

Maar goed, vanuit het oogpunt van het Nederlands elftal is het alleen maar mooi. Lang speelt goed in een competitie die gelijkwaardig is aan die van Nederland, bij een mooie club en nu ook in de Champions League. Hopelijk blijft hij doorgaan en hebben we weer eens een goede vleugelspeler er bij.

16 september 2021 om 11:48

@miccoli (en ook aan de andere reageerders) daarmee bevestig je toch mijn punt dat Ajax die situatie verkeerd beoordeeld heeft door hem te verkopen zonder terugkoopclausule of idd zoals jij aangeeft te verhuren.

16 september 2021 om 12:13

Ik zeg ook niet dat ik het niet met jou eens ben :-) Ik zeg alleen dat ik snap dat het toen lastig was voor Lang bij Ajax ivm concurrentie.

Ajax heeft in mijn ogen ook een fout gemaakt, maar goed dat is achteraf. Op dat moment had ik er weinig problemen mee, want hij had een paar leuke wedstrijden voor Twente gespeeld en dat was het. Ik had toen niet het gevoel dat Lang wel even in de basis van Ajax zou spelen.

16 september 2021 om 12:55

@Miccoli, eens maar mi een samenloop van omstandigheden maar geen partij die fout is. Lang heeft zich goed ontwikkeld en had dat bij Ajax veel moeilijker kunnen doen omdat er op zijn positie al een topspeler staat. Zelfs nu zou hij echt niet automatisch basis speler zijn.
Als hij (hoe terecht ook) niet geduldig wil wachten op een kans is verkopen het beste. Of je verder een terugkoop clausule er in moet zetten, tja ook daar kun je over discussiëren.

16 september 2021 om 13:41

Mee eens hoor, tipptopp. Daarom zei ik ook dat ik achteraf gezien het een fout vind van Ajax, maar dat is de koe in z'n kont kijken. Op het moment zelf was ik er ook niet rouwig om en begreep ik dat hij verkocht werd. Nu is het zuur, maar zoals jij al zegt: hij heeft zich bij Brugge kunnen ontwikkelen en het is maar de vraag of dat ook zou gaan gebeuren bij Ajax.

Tuurlijk doet Lang het ontzettend goed alleen ik denk niet dat hij een rechtsbuiten is. Dat hebben we bij Oranje nodig. Op links hebben we al zat opties met Gakpo, Bergwijn, Malen en Memphis. Mensen willen ook Danjuma maar dat is precies hetzelfde verhaal. Beide zijn een stuk minder op rechts dan op links.

16 september 2021 om 10:36

Maar Lang speelt CL en Gakpo niet. Normaal is dat een argument om dan een bepaalde speler de voorkeur te geven. Ik zie het liefste Gakpo en Lang in Oranje. Bergwijn heeft imo veel te weinig rendement

16 september 2021 om 11:59

Nu jongens als Lang, Danjuma, El Ghazi oproepen is wisselen om het wisselen. Zo bouw je nooit een vaste kern. Bergwijn speelt Premier League en Gakpo heeft het gered bij een topclub in de eredivisie terwijl Lang het bij Twente lastig had.

16 september 2021 om 12:11

Lang heeft uiteindelijk maar een handjevol wedstrijden bij Twente gespeeld. Dit was dus in een ontzettend matig elftal waarin Lang veelal achter de bal aan moest lopen en verdedigen. Hij liet hierin wel zien een geweldige werklust te hebben en was zeker niet beroerd om die vuile meters te maken. Zijn rendement kon zeker beter, al lijkt hij daar in Brugge geweldige stappen in gemaakt te hebben. Het zegt ook wel iets dat alle twente fans louter positief zijn over Noa Lang toch? Wij zijn ook best kritisch soms.

16 september 2021 om 12:13

Dit is niet de fase voor een vaste kern, dat doe je de maanden voor een eindtoernooi. Nu moet je meebewegen met de ontwikkeling en prestaties van spelers. Anders hadden Promes en Babel ook nog steeds een plek gehad in de selectie. Gakpo verdiend het omdat hij bij PSV speelt? Club Brugge is minstens zo goed, kampioen van België en speelt CL. Wat maakt de positie van Noa Lang minder dan die van Gakpo?

Wat deze analisten zeggen is trouwens ook totale onzin. Nee je gaat hem niet op rechts zetten omdat dat beter uitkomt voor Van Gaal. Je gaat spelers erbij zetten ide het allerbest presteren, op hun favoriete positie. Dus wellicht komende interlandperiode tijd voor oproepen Gakpo en Lang voor linkerkant. Samen met Bergwijn zijn dat de spelers op links, op dit moment. Met daarachter Danjuma. Malen is afwachten welke vaste positie hij gaat spelen bij Dortmund, maar idealiter is hij de vervanger van Depay in de spits. Op rechts zijn Berghuis met El Ghazi als standin de logische opties.

16 september 2021 om 13:43

@asroma8 gaan we in Oranje nu opeens spelers selecteren op basis van prestaties uit het verleden? Noa Lang is inmiddels ook een onmisbare schakel bij een topclub in Belgie

16 september 2021 om 17:06

Passeer speelt ook CL en bijlow niet. Ook maar niet opstellen dan? Gakpo presteert gewoon prima en hoort in oranje. Lang hoort ook zeker de kans te krijgen. Desnoods als 10.

16 september 2021 om 20:14

Wat mij betreft niet maar vaak is dat wel de tendens op dit forum. Iedereen die CL speelt niet de voorkeur krijgen boven spelers die geen CL spelen. Ik vind Gakpo en Noa Lang beiden grote talenten en zie die twee graag bij Oranje IPV Bergwijn

16 september 2021 om 12:08

Ik vind Malen maar matig op linksbuiten, en Memphis staat vrijwel altijd in de spits. Bergwijn kan prima op rechts, staat hij bij de Spurs ook vaak. Dan zou Lang het met Gakpo uit kunnen vechten wie er op links mag staan. Beide geweldige talenten.

Ik was nooit bepaald fan of onder de indruk van Lang maar ik moet zeggen dat die gozer zich weergaloos ontwikkeld.
Op basis van zijn prestaties in België kan je hem eventueel nog negeren maar nu hij het ook tegen de absolute top in de CL laat zien is het niet meer uit te leggen als je hem er niet bij haalt.
Bergwijn en Berghuis ben ik allerminst van onder de indruk in Oranje, Gakpo evenzo.
Lang zou wel eens een geduchte concurrent vormen voor zowel de linker als de rechter flank.Noa lang verdient sinds vorig seizoen al een uitnodiging voor Oranje en had misschien wel mee gemoeten naar het EK. We hebben op Memphis en Van dijk na weinig spelers met bravoure een eigenschap die Noa ook bezit. Hopelijk trekt hij deze lijn door en speelt hij op het WK linksbuiten want dat saaie spel van Bergwijn en Malen die amper de backs voorbij komen daar schieten we ook weinig mee op.

Noa Lang heeft me gister positief verbaasd! Ik had niet verwacht dat hij ook op dit niveau zo goed zou meedraaien met zijn acties. Op basis van deze wedstrijd verdient hij nu zeker een kans bij NL elftal maar dan zie ik hem liever op nummer 10 i.v.m. de concurrentie aan de linkerkant. 2e helft als je Klaassen/wijnaldum rust wilt geven Lang erin voor meer diepgang en acties.

16 september 2021 om 10:34

Kan Lang op rechts? Zo nee, dan idd als 10. Volgens mij kan hij daar goed uit de voeten en het is natuurlijk een totaal ander type dan een Klaasen/gini op 10. Veel meer voetbal en durf.

Deze jongen hoort gewoon in het Nederlands elftal thuis. Hij hoort in ieder geval gewoon een kans te krijgen. Datzelfde geld ook voor Danjuma. Laten het beide voor een langere periode zien bij hun clubs en het is niet zo dat wij al beschikken over wereldtoppers op hun posities.

El Ghazi daarentegen twijfel ik wel over. Je ziet vaak aan El Ghazi dat hij buiten zijn goals om weinig toevoegt aan het spel. Het is geen speler die het team beter laat spelen. Daar hebben Noa en Danjuma dan wel een streepje op voor t.o.v. hem.

Laat hem maar is proeven aan het Nederlands elftal. Dat doet toch wel iets met zo'n jongen om tussen de grote namen te staan. Spelers als F De Jong, V Dijk, Depay etc kunnen hem toch naar een hoger niveau tillen. Zij weten namelijk wat er gevraagd wordt op top niveau. Ik schaar namelijk een Club Brugge, met alle respect, niet als een topploeg (ook al volg ik de Belgische competitie niet).

Laat Gakpo en Lang de strijd maar met elkaar aangaan. Zij spelen toch wekelijks en zijn nu aardig in vorm. Bergwijn doet het naar mijn inziens best prima nu bij The Spurs, toch mis ik bij hem die constantie en toch wel het rendement. Uiteindelijk is het vertrouwen bij een speler een van de belangrijkste facetten om te presteren.

Sta je met o.a. Messi, Mbappe en Neymar op het veld, en wie wordt uitgeroepen tot man of the match? Een topper die keer op keer wordt gepasseerd door de bondscoach(es). Ik ken spelers die eerder opgeroepen worden...

Ik begrijp niet zo goed dat Gakpo en Bergwijn zo boven Lang worden verkozen. Lang presteert al langere tijd fantastisch en is écht de man in vorm momenteel. Zou bij mij direct basis staan voorin, Gakpo en Berwijn mogen dan bepalen wie daar achter plaats kan nemen.

Bergwijn moet aan zijn rendement werken, vooralsnog loopt hij in Engeland als een linksback in de aanval en Gakpo doet het geweldig bij PSV, maar Noa Lang doet het nog een stuk beter in Belgie na mijn idee en ook voor een langere periode. Nu laat hij het ook in de CL zien. Een plek op de bank bij Oranje moet hij wel aankunnen toch?

Hij heeft al wedstrijden op rechts gespeeld bij Brugge en deed het ook goed, al is links natuurlijk zijn voorkeur.
Ik zou zeggen zet hem op rechts als je Weghorst opstelt, dan hoeft ie enkel binnen te tikken.

Eerlijk gezegd zou ik best rancuneus zijn dat ik Lang was. Verdient al een behoorlijke poos een uitnodiging, maar wordt door verschillende trainers constant aan de kant geschoven. Echt een speler zoals Ziyech waar we weer eens te laat achterkomen wat voor toegevoegde waarde hij kan zijn.

Iedereen die Noa Lang afentoe ziet voetballen is al heel lang tot de conclusie gekomen dat Noa in Oranje thuishoort.

Ik vind Noa Lang een leuke voetballer om naar te kijken.
Hij doet mij qua speelstijl een beetje denken aan Neymar, een speler met een goede dribbel, passeerbeweging en een goed schot.
Verder is het ook een creatieve speler die op meerdere posities uit de voeten kan.
Zo’n type speler missen we echt in het Nederlands elftal, en hij heeft zich allang bewezen dat hij in het Nederlands elftal hoort.
Hij is nog best jong en als hij zich zo blijft doorontwikkelen zie ik hem best eindigen bij een topclub.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2224 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

2 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Club Brugge 11 3 4 0
2020/2021 Ajax 1 0 0 0
2020/2021 Club Brugge 29 16 7 1
2019/2020 Jong Ajax 9 5 2 1
2019/2020 FC Twente 7 1 1 0
Laatste voetbalnieuws

Noa Lang: ‘Het begon bij Ajax, toen dacht ik: wat denken jullie nou?’

Noa Lang merkt dat hij momenteel de vruchten plukt van de samenwerking met een psycholoog, zo vertelt hij in het programma Tiki Taka Touzani. De vleugelaanvaller van Club Brugge is ervan...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren