‘Rúben Vinagre heeft vermoedelijk in zichzelf gebeden om een wissel’

Donderdag, 16 september 2021 om 07:32Yanick Vos • Laatste update: 08:14

Ajax maakte woensdagavond grote indruk in de Champions League. Sporting Portugal werd in het Estádio José Alvalade met liefst 1-5 verslagen. Sébastien Haller was met vier doelpunten de grote uitblinker, maar de Nederlandse kranten zijn ook lovend over Antony. De Braziliaanse buitenspeler had het op zijn heupen in Lissabon en was betrokken bij vier doelpunten, voordat hij twintig minuten voor het einde van de wedstrijd werd vervangen door zijn landgenoot David Neres.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

68 reacties (laatste reactie door gooner4)

Wat een slechte teksten eigenlijk. Zeker de T die alleen maar uit is op relletjes en eigen gelijk komt nu weer met chcoladeletters hoe goed t is. Sneu krantje.

16 september 2021 om 09:19

De Telegraaf is idd niet best maar wat dacht je van die Willem Vissers? Wat een drama is dat ook. Je hoeft als journalist blijkbaar niet heel goed te zijn om voor een krant te kunnen werken

Denk dat God ook wel zat te genieten van Antony, die wilde Vinagre lekker laten staan.

Als Antony het op zijn heupen heeft is hij echt ongrijpbaar. Hij moet wel echt wat constanter worden, dat stapje moet hij dit seizoen gaan maken. Ik vond eigenlijk iedereen wel goed, op Pasveer na. Timber speelt ook nooit slecht eigenlijk, Blind viel mee op linksback en Alvarez zat overal tussen. Gewoon een fantastische prestatie. We zijn nog nergens, op naar Besiktas en zaterdag de achtervolging op PSV voortzetten!

16 september 2021 om 08:08

Timber is echt een geweldenaar hoe makkelijk die jongen kapt en draait altijd aanspeelbaar is, altijd rustig blijft en verdedigend ook nog eens beresterk is is absurd. Als hij 10 cm groter was dan had iedereen (die dat zou kunnen betalen) 80 miljoen voor hem neergelegd. Ik vind hem Iig beter dan de ligt momenteel.

16 september 2021 om 08:41

Paauwer, ik vind hem verdedigend altijd zo sterk. Goed kijkend naar de bal heeft ie altijd de perfecte timing om ergens zijn voetje tegen de bal aan te zetten. Zie weinig verdedigers die dat kunnen. Nu kijken hoe hij zich staande houdt tegen een fysiek sterke Batshauyi van Besiktas

16 september 2021 om 08:42

Idd, die 10 cm is erg jammer. Denk echter dat het misschien slim is om hem als verdedigende middenvelder te gebruiken. Nu heb je Alvarez, maar als hij weg gaat ofzo kun je dat best proberen. In mijn ogen heeft hij echt alles op daar een topspeler te worden.

16 september 2021 om 08:50

Waar komt die lengte fetisj toch vandaan? Spelletje is weg aan het ontwikkelen van de lange spits en voorzetten naar veel completer spel. Rond de 1.80 met goede timing en goed fysiek is meer dan genoeg. Zeker als dat gecombineerd is met spelintelligentie. Timber op 6 zetten zou nergens op slaan imo.

16 september 2021 om 09:10

Timber gewoon op CV, vind deze man zo ongelofelijk goed. IMO beter dan de Ligt, sanchez etc die we allemaal gehad hebben. Nu moet hij zich nog bewijzen tegen de ronaldo's en mbappe's maar de man zit Altijd kort, en verdedigd altijd vooruit. Dit kunnen alleen de echte verdedigers en is zo veel effectiever, andere verdedigers maken het zichzelf altijd makkelijk door wat verder naar achter te staan maar hierdoor creeer je voor andere weer problemen omdat je de tegenstander een kans geeft om te voetballen en een kans om hun man weg te steken. de Ligt heeft hier een handje van (behalve in het CL seizoen toen durfde die veel vooruit te drukken). Ik ben echt benieuwd naar deze jongen zijn ontwikkeling maar ik denk dat hij voor elk aanvallend ingestelde ploeg een topper kan worden, de city's, barca, bayern etc.

16 september 2021 om 09:23

@wolterx dat heeft te maken met de luchtduels. Praktisch elke Europese topclub heeft minimaal 1 kopsterke verdediger van rond de 1.90meter in het centrum staan. Daarnaast kan je natuurlijk wel iemand als Timber neerzetten. Voor Ajax werkt dit momenteel prima die twee kleine CV's maar in de Europese top zal je niet snel twee kleine centrum verdedigers zien staan

16 september 2021 om 09:36

@Japie, Dat is zijn punt niet. Het gaat er om dat er bijna geen enkele club meer met een kopsterke spits speelt, of überhaupt op voorzetten speelt. Dus dan is het niet perse nodig om lange cv’s te hebben. Eerder snelle en wendbare jongens achterin.

16 september 2021 om 09:44

Niet elke club zal met een lange kopsterke spits spelen idd maar je hebt ook genoeg stilstaande situaties in een wedstrijd. We hebben toen gezien wat voor een wapen Llorente kan zijn in de CL tegen City en Ajax met zijn lengte, van Van Dijk en De Ligt weten we dat die in de lucht levensgevaarlijk zijn, Ronaldo is een plaag in de lucht en Giroud ook, Luuk De Jong heeft het zelfs een transfer naar Barca opgeleverd en zo zullen er nog genoeg lange kopsterke spelers zijn in het voetbal. In Nederland kijken we daar misschien niet naar maar de Europese topclubs vinden minimaal 1 lange centrumverdediger in de achterhoede een must

16 september 2021 om 09:49

Ik kan de afstemming met een langere CV begrijpen maar hoe heeft dat effect op de speler Timber? In jouw verhaal blijft hij ook op CV en zoek je een complementair koppel. Hem maar op 6 gooien omdat hij klein is slaat dan toch nergens op. Daarnaast is het geen wiskundige som lengte = kopsterk is lang niet altijd geval. De verdediger met meeste kopduels gewonnen in PL afgelopen seizoen was Tarkowski met 165 gewonnen luchtduels en die is nog geen 5cm groter dan Timber. De meeste headed clearances in de PL was voor Bartley met 102 en die is ook binnen 5 cm van Timber. Kounde is kleiner dan Timber en was deze zomer één van de meest gewilde Cv's van Europa. Er lopen Cv's rond van 1.85 of kleiner (timber is begin 1.80) bij PSG, Sevilla, Man City, Atletico, Real Madrid, Bayen, Tottenham, Barcelona en AC Milan om er paar te noemen. Spelers van 190+ zie je bijna alleen nog maar in de PL in de top met dan Sule bij Bayern, Bastoni bij Inter, Pique bij Barcelona en dan bij Dortmund nog een paar (hummels, Zagadou, Pongracic). Dat Timber met zijn postuur misschien niet meest geschikte speler voor PL is kan prima, maar als hij zich door blijft ontwikkelen zo gaat die ook naar een ploeg waar hij Europees voetbal kan spelen en niet naar een middenmoter in Engeland waar hij niet zou passen.

16 september 2021 om 10:03

Timber doet me eigenlijk aan Cannavaro denken. Klein, sterk en rust aan de bal. Durft ook met bal door aanvallinjie te doorbreken, mocht hij nog geen opening zien te vinden. Echt typisch Cannavaro. Verdedigend gezien mag hij nog wat slimmer zijn. Maar dat komt wel met de leeftijd. Zijn jeugdigheid zit nog in zijn spel in verdedigend opzich. Hij is nu nog steeds een talent waar we veel plezier gaan meemaken.

16 september 2021 om 10:41

@wolterx dat snapte ik zelf ook niet die reactie. Timber doet het geweldig als CV dus waarom zou je hem van die positie weghalen? Met een lange CV naast hem zou hij idd gewoon overal terecht kunnen als hij zich zo spectaculair doorontwikkeld

16 september 2021 om 11:07

@Wolter: om aan toe te voegen de vraag: hoeveel kopgoals heeft Ajax uberhaupt tegen gekregen laatste drie seizoenen? Bij corners en vrije trappen koppel je de speler die complementair is aan de tegenstander. In open spel situaties is de timing en positionering van verdedigers vele malen belangrijker. Overigens als we het over kille spelers hebben, dan is Timber 1 van de beste voorbeelden. Altijd geconcentreerd en lijkt zonder enkele druk te spelen.

16 september 2021 om 14:40

@wolterx, ik vond toch dat Ajax gisteren een aantal keren afgetroefd werd in de lucht. In de eerste helft 2 open kopkansen die wel slecht ingekopt werden, maar die zeker een doelpunt op hadden kunnen leveren. En dan hebben we het nog niet eens over de afgekeurde goal.
Ramalho van PSV is net iets groter (scheelt niet veel) maar oogt koppend toch wel een klasse beter dan de verdedigers van Ajax. Dus lengte zegt niet alles (tenzij je tegen een type Crouch speelt, dan heb je echt geen kans met je 1.78), maar is toch wel fijn.

16 september 2021 om 08:12

Timber nooit slecht vind ik licht uitgedrukt. Hij heeft zich snel in de basis gespeeld en vind hem erg betrouwbaar achterin. Waar Schuurs zijn kans niet pakte, pakt Timber hem met beide handen aan. Alvarez ook sterk inderdaad, goed om te zien dat hij gister niet alleen een opruimer was maar ook prima kon opbouwen ondanks dat hij wat langzaam draait. Hoewel Sporting hem daar ook de ruimte voor gaf, zeker de 2e helft. Desondanks gaat hij wel een goede ontwikkeling door en ben blij dat Overmarks en Ten Hag hem bij Ajax hebben gehouden. Blind prima, niet heel veel aanvallend laten zien. Vond Taylor ook een prima indruk maken, hij deed me denken aan Van de Beek maar dan met iets meer gif.

16 september 2021 om 08:46

Hoe snel beeldvorming blijkbaar kan zorgen voor vertroebelde herinneringen... Van de Beek was in zijn tijd bij Ajax ook erg fel, heel sterk in het drukzetten, slim in de duels. De Taylor van gisteren was echt niet feller dan de Van de Beek die naar United vertrok.

16 september 2021 om 08:15

jullie hebben het al gezegd, maar wat een rust en zekerheid is die Timber sinds zijn debuut. ongelooflijk. ik zag het eerlijk gezegd nooit echt in de broertjes, maar hoe fout heb ik het gezien.

Heerlijk genoten van Ajax gisteren. Antony liet zijn potentie zijn en waarom Ajax zoveel geld heeft betaald voor hem. Hetzelfde geldt eigenlijk voor Haller. Echt 4 typische spitsengoals en daar heb ik alleen maar lof voor. Sporting was hopeloos, maar wellicht dat dit ook te maken heeft met het niet meedoen van de twee belangrijkste spelers in de ploeg. Maar desondanks lekker hoor 3 puntjes in de pocket en nu moet Ajax echt wel gaan overwinteren in de CL. Maar dan moet Ajax deze lijn wel gaan doortrekken de komende periode...

16 september 2021 om 08:20

Dat is echt een slap excuus, volgens mij miste Ajax gister ook Klaassen en Onana, normaliter 2 sterk houders, desondanks wandelde we met gemak over Sporting heen, ze werden gewoon compleet weg geblazen, dan ben je al snel hopeloos.. Voor de wedstrijd dacht niemand aan winst, wordt de tegenstander vernederd in eigen huis ligt het weer aan een hopeloze tegenstander, typisch Nederlands

16 september 2021 om 08:26

Dat zeg ik niet, ik zeg 'wellicht' dat dit mogelijk van toepassing zou zijn geweest op het teammoraal van Sporting. Het is ook absoluut de verdienste van Ajax dat ze Sporting zo laten spelen.... Zoiets dwing je af en dat zag je goed hoe Ajax druk zette op die achterste linie van Sporting. Wederom uitstekende geanalyseerd door Ten Hag.

16 september 2021 om 08:28

Haha wacht maar tot het een keer fout gaat voor Ajax, dan hoor je iedereen roepen dat je tegen camping elftallen hebt gespeeld en dat Utrecht hier ook van had gewonnen (nog recentelijk meegemaakt). Dat soort afgunst met smoesjes heb ik nooit begrepen. Als je concurrent zo wint moet je ze ook alle lof geven, zeker in Europa. Ik ben niet de type die loopt te juichen van vreugde onder het mom van Nederlandse voetbal, maar heb met vlagen wel stiekem kunnen genieten. Ik temper graag altijd de euforie, maar gister was zelfs een Dortmund op deze manier weggespeeld.

16 september 2021 om 10:53

Dat de 2 belangrijkste spelers niet meer deden bij Sporting is zo'n makkelijke opmerking. Ajax nist ook belangrijke spelers. Dus ja, het is CL. En Sporting is geen clubje dat per toeval in de CL gekomen is. En als je er 2 mist en dan nog Sarabia in kan laten vallen, dan is je selectie volgena mij breed genoeg.

Het was genieten gisteren van Anthony en Haller. Ze vonden elkaar prima en de verdediging van Sporting was het helemaal kwijt. Maar ik ben het eens met de analyse van ten Hag: er zitten nog veel verbeterpunten in wil je overwinteren in de CL. Pasveer kan niet op goal en was een bron van onrust. Gelukkig valt de 3-1 snel en wordt 3-2 afgekeurd, maar anders krijg je een andere wedstrijd. De eerste helft van Gravenberch was niet goed, die speelde pas in de tweede helft een puike wedstrijd. Ook in de omschakeling wordt Gravenberch voorbij gesneld. Tadic was onzichtbaar en had eigenlijk gewisseld moeten worden. Gelet op de problemen die Sporting had met de snelheid van Anthony had je Tadic moeten wisselen voor Daramy bij de 3-1. En de restverdediging op links was niet goed als Nous naar voren was. Goed om te zien dat Alvarez dan veel kan oplossen. Maar een pracht wedstrijd gezien en de eerste punten zijn binnen.

16 september 2021 om 08:12

Ik vroeg me na een paar aanstellende val partije van Tadic precies het zelfde af. Waar bleef Daramy.. Verder zeer genoten van de rest alleen constante zenuwen als de bal naar Pasveer ging.

16 september 2021 om 08:49

Had Pasveer in z'n eerste jaar bij Vitesse ook. Over anderhalf jaar heb je er een prima keeper aan

Anthony was met afstand de beste!
Haller scoort er 4, prima, je moet er staan, wel 4 intikkers, maar beter scoor je ze.

Ajax speelde lekker, hoewel in sommige delen van de wedstrijd ook slordig. Dat kun je je tegen Dortmund en Besiktas niet permitteren. Maar 1-5 tegen Sporting is een uitslag die staat! BAM! We zijn er weer!

16 september 2021 om 08:12

Geen speld tussen te krijgen. Antony was geweldig he? Bij die 0-1, gebruikte hij zijn kenmerkende actie door naar binnen te snijden. Bij die 0-2 was zijn controle magnifiek, bij de 1-3 gaf hij geloof ik dat lekker paasje met buitenkant rechts? Daar kan je als voetballiefhebber alleen maar van genieten. Ik vind daarom Antony dan ook echt een Neres 2.0, een verbeterde versie daarvan.

Heeft de scouting van Ajax goed gezien..

16 september 2021 om 08:44

Vraag me wel nog steeds af waar die back bij de 2-0 in godsnaam naartoe rende hahah.

16 september 2021 om 09:42

Het leek erop alsof hij dacht dat Antony niet eens een poging zou doen om voor die bal te gaan. Op het moment dat hij door had dat dit wel zo was, was Antony al gezien.

16 september 2021 om 08:52

Als Ajax zo speelt als gisteren kan je je die slordige momenten ook wel permitteren tegen Besiktas hoor. Die zijn echt niet beter dan Sporting. Besiktas is veel drukte maken in het veld, beetje poging tot een soort powervoetbal, maar daarin echt veel en veel te slordig. Ook hebben ze behoorlijk wat kansen nodig om te scoren. Is allemaal leuk en aardig, maar als Ajax gisteren tegen Besiktas had gespeeld hadden we die ook met de staart tussen de benen van het veld gespeeld. We hebben een keer een groep waarin wij op papier duidelijk de nummer 2 zijn, maar we praten over de tegenstanders alsof we in de poule des doods zitten. Schei toch uit. Wij zijn Ajax, waar is die Amsterdamse bravoure gebleven? We zijn in alle opzichten beter, verder en groter dan Besiktas en Sporting. Wij moeten minimaal nummer 2 worden in deze groep en eigenlijk nog overtuigend ook.

16 september 2021 om 09:06

Je hebt 100% gelijk, maar in verleden is al wel vaker de jeugdigheid en onkunde van een enkele speler bepalend geweest voor een uitschakeling en dus is helemaal niks nog cker voor Ajax haha.. ze moeten idd overtuigend 2e en met beetje geluk 1ste kunnen worden maar we weten allemaal dat 1 fout achterin fataal kan zijn en door de jonkies word zon fout nog wel is gemaakt haha

16 september 2021 om 09:43

Zou ik graag doen, De Toekomst! Maar als ik kijk naar de ruimtes die Sporting liet, dan durf ik zelfs te stellen dat Ajax slordig was en met meer scherpte had de uitslag nog veel groter kunnen zijn.

Even over die nummer 2: stel dat Besiktas alles verliest en iedereen verliest van Dortmund, dan is de laatste pot: Ajax-Sporting. Geldt dat doelsaldo of onderling resultaat als eerste? (in beide gevallen natuurlijk wel een lekkere uitslag gisteren)

Hoe kunnen die 2 van De Telegraaf zichzelf nog serieus nemen. Valentijntje heeft nog niet zo lang geleden aangekondigd dat Haller in de CL totaal niet kan. Nu schrijven deze 2 weer dat het een uitstekende prestatie was van Haller en dat Ajax al zeker is van een plek in de 2e ronde.

Elke willekeurige journalist op de afdeling 'lokaal nieuws' zou al lang zijn weggestuurd na zo ontzettend veel onzin. Ik vraag me serieus af hoe lang De Telegraaf deze 2 nog de hand boven het hoofd moet houden, want de lijst met berichten met ontzettend veel onzin wordt wel heel erg lang.

16 september 2021 om 08:13

Ook geen speld tussen te krijgen. Dat is letterlijk iets wat ik mij recent ook afvroeg, haha! Maar goed, wellicht zorgen die mannen van de Telegraaf wel voor de juiste clics en of verkopen van de Telesport, waardoor het commerciele belang hierbij komt kijken.

16 september 2021 om 12:28

De Telegraaf heeft, niet alleen op het gebied van sport, natuurlijk nooit bekend gestaan als een kwaliteitskrant die waarheidsvinding bovenaan heeft staan. Als je dat wilt moet je iets anders lezen. Dus om je vraag te beantwoorden: beide heren zullen zeker niet weggestuurd worden, want ze zorgen voor controverse, discussie en daarmee verkoopcijfers. Het is niet voor niets dat deze heren bij deze krant werken en niet bij Trouw of het NRC.

De waan van de dag regeert weer, ook in de kranten. Op dit moment ontbreekt er niets dan aan superlatieven en terecht uiteraard want het was een heerlijke wedstrijd gister, maar als er volgende keer een gelijk spel op de mat wordt gelegd lees je weer overal commentaar. Er kan in de NL media nooit eens "normaal" geschreven worden zonder iets of iemand compleet af te zeiken.

16 september 2021 om 08:31

Heb hetzelfde, schijt irritant dat ophemelen en daarna weer afbranden. Ajax heeft gewoon een sterke selectie met geweldige talenten en spelers die het al hebben laten zien elders, alleen het komt er niet altijd zo uit. Als je een beetje inzicht hebt en zijn verleden kent, weet je dat Haller en Antony dit kunnen..

16 september 2021 om 08:54

Klopt helemaal, maar tenzij het puntverlies tegen Dortmund is, is het ook terecht dat er kritiek komt.. We moeten nu ook niet doen alsof we al door zijn. Er is een goede eerste stap gezet en we zijn goed op weg om de te verwachten overwintering in de Champions League te realiseren, maar we zijn er nog niet.

16 september 2021 om 11:02

Hwt wordt vooral eens tijd dat Ajax weer eens een goede thuiswedstrijd op de mat gaat leggen. Als Ajax zijn uitwedstrijden lijn door trekt en dan ook thuis wat betere resultaten kan pakken. Dan kan het een leuk seizoen worden.

Die linksback zou je toch per direct terug moeten zetten naar het tweede elftal. Anthony speelde erg goed natuurlijk maar wat die linksback deed sloeg nergens op.

16 september 2021 om 08:58

Die rechtsback was niet best nee, maar hij werd ook echt onvoldoende ondersteund door zijn collega's. Hij stond er telkens alleen voor, terwijl Mazraoui, Berghuis of Haller bijna altijd voor een overtalsituatie zorgde. Die linksback werd constant gedwongen om keuzes te maken tussen Antony of een andere speler. Normaal gesproken is er dan nog wel wat support van één of meerdere middenvelders of rugdekking van een centrale verdediger, maar deze linksback werd erg vaak aan zijn lot overgelaten. En tegen een Antony als gisteren ben je dan gewoon gezien.

Als Antony dit ook regen de grotere goden doet is hij zo weg. Voor de hoofdprijs

16 september 2021 om 09:00

Aan de ene kant mee eens, maar als club zou ik mij wel afvragen wat je aan een speler hebt die op deze leeftijd (nog) niet in staat is om de 90 minuten 2x in de week vol te kunnen maken. Zelfs 1x in de week lijkt lastig... Daar zou ik wel mijn vraagtekens over hebben, aangezien uithoudingsvermogen/conditie in mijn beleving zeker trainbaar is.

16 september 2021 om 11:06

Als je tegen grote tegenstanders dit steeds 70 minuten kan brengen, dan willen ze hem allemaal hebben. Want dan is na 70 minuten de wedstrijd beslist en dan wisselen ze hem met een grote lach op het gezicht. Maar fd ouue oo die 90 minuten, die gaat hij wel maken. Ik denk dat jij nog steeds een beetje terug gehouden wordt na de OS. Het seizoen is nog lang. En na de jaarwisseling begint alles pas echt bekangeijk te worden. Kampioenschap zal spannend worden tot het laatst. Dus dan je soelers nog goed fit is zeer belangrijk.

Heel officieel moet de strijd om de tweede plek nu tussen Ajax en Besiktas gaan. Besiktas heeft nips van Dortmund verloren en je mag verwachten dat Ajax thuis ook van Sporting wint na de demonstratie van gisteren.
28 september wordt een belangrijke dag, dan van Besiktas winnen en je hebt je directe concurrenten op forse achterstand gezet. Het wordt in ieder geval leuk en je start met voorsprong op je concurrenten dus dat is fijn. Ik zie Ajax ook nog wel kans maken tegen Dortmund overigens. Die volgende wedstrijd ook knallen en dan tegen Dortmund hopelijk minimaal 2 punten pakken, dan gaan we het wel redden durf ik te stellen.
Ik schat Besiktas echt flink sterker in dan AEK en Sporting niet veel minder dan Valencia. Voordeel is dus dat Besiktas punten kan snoepen van Sporting of Sporting van Besiktas en daarmee Ajax kan helpen.

Dit is alvast een mega stap naar Europese overwintering, nu nog CL overwintering

16 september 2021 om 08:45

Nou ja, ik schat Besiktas lager in dan Ajax en Sporting. Toch zijn dit 3 ploegen die allemaal van elkaar kunnen winnen en verliezen. Vind het daarom erg snel om te zeggen dat de strijd tussen Ajax en Besiktas moet gaan om die 2e plek.
Dortmund lijkt me iets te sterk.

16 september 2021 om 09:05

Dortmund lijkt mij ook iets te sterk, maar zeg nooit nooit. Ajax zit qua niveau dichterbij Dortmund dan bij Besiktas en Sporting.

16 september 2021 om 09:13

Haaland tegen Martinez en Timber lijkt me niet echt top haha. Vind het beide geweldige verdedigers, maar qua fysiek en snelheid zijn ze echt de zak tegen Haaland. Erg benieuwd hoe die 2 het gaan doen tegen zo'n topspeler. Je zag dat de Vrij en van Dijk het al erg lastig hadden.

16 september 2021 om 09:30

Wordt een mooie test voor Timber. Geweldige verdediger vind ik dat.

16 september 2021 om 11:09

Waarom is Dortmund te sterk? Omdat ze een hele goede spits hebben? Tja, die moet je zeker goed aanpakken. Maar voor de rest vind ik tot nu toe Dortmund niet echt indrukwekkend. Krijgen veel goals tegen ook.

16 september 2021 om 12:32

@gooner4, we moeten van Haaland ook weer niet een god maken ofzo. Ja, het is een uitstekende spits, maar in het verleden heeft Ajax ook tegen topspelers gespeeld en resultaten gepakt. Heb alle vertrouwen in Timber en Martinez dat ze ook Haaland redelijk in toom zullen houden. En scoort hij onverhoopt toch een keer, dan moet Haller maar zorgen dat hij er twee inknalt.

16 september 2021 om 15:28

Doe ik ook niet, maar als je ziet hoe lastig een van Dijk en de Vrij het al deze man hebben dan weet je dat het lastig wordt. Geweldige snelheid, fysiek ijzersterk en geweldige looplijnen. Daar zijn toch heel heel weinig verdedigers tegenop gewassen. Vandaar dat ik ook aangeef dat het een heel pittige wordt voor die 2 jongens, want op papier verliezen ze op elk van die 3 aspecten.

16 september 2021 om 09:04

Besiktas is minder dan Sporting. Dortmund loet het daar een beetje op z'n beloop gaan. Liet Besiktas lekker razen, maar het stelde allemaal ook niet bijster veel voor. Besiktas is als een jonge hond; heel actief, ongecontroleerd bezig en beetje blaffen zonder echt bijten. Ze zijn gewoon maar wat aan het rennen, maar voetballend is het echt een stuk minder. Dit Ajax is volwassen genoeg om ze uit te laten razen op de momenten dat ze aan zetten, de bal rond te tikken om ze moe te krijgen/terug te dringen en uiteindelijk een paar keer toe te slaan. Over Besiktas hoeven wij ons normaal gesproken geen zorgen te maken.

16 september 2021 om 09:13

Je zou er wel rekening mee moeten houden dat Besiktas voorin de levensgevaarlijke Alex Teixeira en Kevin Nkoudou miste, evenals achterin de leiderschap van “knipoog Kroaat” Vida.

Besiktas is zowel voetballend als fysiek sterker dan Sporting, en met die drie jongens erbij tegen Ajax ga je echt geen makkelijke avond tegemoet in Amsterdam.

Toch zie ik Ajax en Dortmund wel als nummers 1 en 2 eindigen, Besiktas als nummer 3.

Heb wel genoten gisteravond. Niet zozeer omdat het ons goed uitkwam dat Ajax won, een gelijkspel was beter geweest. Maar er was een Portugese lid die na de loting enorm hoog van de toren blies en vertelde hoe lang Sporting ongeslagen is, moeilijk tegengoals krijgt etc.
Nou, heb de comments doorgenomen en die was nergens te bekennen, heerlijk stil.

Wel jammer dat de wedstrijd tegen Ajax meteen cruciaal wordt. Als we geen punt weten te pakken is het denk ik meteen over en uit voor de eerste 2 plekken. Tenzij je dat 6 punten pakt tegen Sporting, Ajax 2x verliest van Dortmund etc., maar dan ben je al onrealistische scenario's aan het verzinnen.

Mochten we verliezen van Ajax zal het om plek 3 gaan en als ik zie hoe wij tegen Dortmund op het veld stonden en hoe Sporting tegen Ajax voor de dag kwam denk ik dat wij favoriet zijn. Maar goed, eerst maar zien wat we tegen Ajax kunnen doen. Een puntje zou goed zijn en de strijd om plek 2 openleggen. Ik kan me niet voorstellen dat Sporting ook maar een kleine kans maakt op een gelijkspel tegen Dortmund.

Wat een reclame voor het voetbal was dit. Voetbal zoals voetbal gespeeld hoort te worden. Antony had samba in zijn voeten en dan is hij ongrijpbaar. Wat Ajax mist is een echte topkeeper. Pasveer kan eigenlijk niet op dit niveau (die had lekker bij ons moeten blijven), geldt ook voor Stekelenburg. Hopelijk breekt een matige doelman Ajax uiteindelijk niet op.

16 september 2021 om 09:32

Onana is er binnenkort weer bij. Die vond ik wel tegen de top aanhinken voor zijn schorsing

16 september 2021 om 09:47

Die mag volgens mij pas in november opgesteld worden. En ik vraag me af, of Ajax hem nog wel gaat gebruiken. Het is beter om Gorter voor de leeuwen te gooien.

Antony wat heb ik genoten van zijn spel! Dit was ouderwets Braziliaans samba-voetbal! Losse heupen waren geactiveerd en hoe. Als hij dit niveau consistent kan vasthouden, dan is hij aan het einde van het seizoen pleitte. Maar Tite moet hem ook maar een keer gaan oproepen. Vind hem beter dan Everton van Benfica. Neres is ook opgeroepen toen hij Europees zich liet gelden, dus nog even zo doorgaan Tony!

Ik zal eerlijk bekennen dat ik vurig hoopte dat Peter Bosz terug zou komen na het ontslag van Marcel Keizer en dat ik een groot tegenstander was van het aantrekken van Erik ten Hag. Ik kon er niet verder naast zitten. Gelukkig zitten er bij Ajax mensen die wel verstand van voetbal hebben.

Ik weet niet waar die linksback naar toe liep bij de 2de goal van Ajax , maar dat zag er niet goed uit. Die had geen idee waar de bal naar toe ging.
Pasveer was erg onzeker in het doel, alleen zijn voortzettingen waren goed .

16 september 2021 om 14:46

Pasveer maakte een blunder, maar wat die back aan het doen was sloeg echt helemaal nergens op. Het leek wel of hij voor het eerst op deze plek stond en dat hij totaal niet wist wat het in houd om op deze positie te spelen. Als hij gewoon aan de binnenkant van Anthony blijft heeft hij de mogelijkheid iets te doen. Hij schakelde nu zichzelf volledig uit. Dat je dit op CL niveau nog kunt zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2535
2.PSV215
4.Feyenoord1912
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger104
R. GravenberchMiddenvelder101
S. BerghuisAanvaller103
S. HallerAanvaller107
D. TadićAanvaller105
J. TimberVerdediger91
E. ÁlvarezMiddenvelder92
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

58 fans
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 27 oktober
Manchester City wil met Barcelona de strijd om de handtekening van Antony aangaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren