Sneijder vindt wissel van Ajax onbegrijpelijk: ‘Dat is toch ongekend?’

Donderdag, 16 september 2021 om 07:56Dominic Mostert • Laatste update: 08:02

Dirk Kuyt en Wesley Sneijder zijn lyrisch over het optreden van Sébastien Haller en Antony in de Champions League-wedstrijd tussen Sporting Portugal en Ajax (1-5). De analisten van RTL7 concluderen na de wedstrijd dat Haller de nodige monden heeft 'gesnoerd' met zijn vierklapper. Kuyt en Sneijder pleitten voorafgaand aan de wedstrijd zelf voor een basisplek voor Dusan Tadic in de spits, maar Haller toonde aan waarom hij het vertrouwen verdiende.

"Als je vier goals maakt zeker, ja", reageert Sneijder op de vraag van presentator Humberto Tan of Haller de man van de wedstrijd is. "Hij snoert vele monden hiermee." Kuyt vindt dat Antony en Haller samen tot man van de wedstrijd gekroond mogen worden. "Wat ik zo bijzonder vind aan Haller, is dat hij vaak met rechts aanneemt en met links schiet. Dat is een beetje zijn eigen beweging", zegt Kuyt. "Wat een avond. Iedereen had een beetje kritiek op Haller en wij kozen allebei ook voor Tadic. Maar het blijft gewoon een spits die doelpunten kan maken."

Het artikel gaat verder onder de video
Ten Hag: 'Antony is een geweldenaar' | REACTIE Sporting - Ajax
Meer videos

"Ajax mag blij zijn met de optie-Tadic. Het is een fantastische speler, maar hij is bijna niet in het spel voorgekomen", concludeert de oud-aanvaller. "Heel vaak ging de aanval over rechts en er werd weinig gebruikgemaakt van Tadic. Dat is wel zonde, als je zo’n speler in je elftal hebt lopen. Zeker omdat het je aanvoerder is." De linksbuiten van Ajax mocht de wedstrijd wel afmaken, in tegenstelling tot Antony. Twintig minuten voor tijd werd Antony vervangen door landgenoot David Neres. Een onbegrijpelijke wissel, vindt Sneijder.

"Dat is toch ongekend?", vraagt de oud-middenvelder zich af. "Die Antony zit fantastisch in de wedstrijd. Hij heeft al drie assists gegeven. Gun die jongen een doelpunt! Tadic, die totaal niet in de wedstrijd zit, mag je ook een keer wisselen: dat is niet erg, toch?" Sneijder kijkt vervolgens met een glimlach naar het interview met Haller en concludeert: "Dit gaat hem natuurlijk niet elke wedstrijd overkomen, dat weet hij zelf ook wel, maar hij heeft in ieder geval zijn visitekaartje afgegeven."Gerelateerd

Meer sportnieuws

69 reacties (laatste reactie door wieps)
15 september 2021 om 23:26

Ik vond Blind echt verassend mee vallen vandaag eigenlijk. 0? keer in de problemen geweest. En tja, Tadic speelde wat minder. Maar misschien speelt Antony tegen Besiktas weer ruk en is Tadic dan weer in vorm. Juist positief dat we niet afhankelijk hoeven te zijn van 1 of 2 spelers. Zoveel individuele kwaliteit dat er telkens anderen op kunnen staan.

15 september 2021 om 23:26

Gezien zijn blessureverleden snap ik wel dat hij aardig zuinig is op Nous en hem er bij een comfortabele score eruit haalt

Heeft te maken met zijn Olympische Spelen, jammer dat hij dat niet begrijpt. Is je beste speler dan ga je toch geen risico nemen op blessures of kaarten? Elke Europese topclub wisselt z’n sterspelers als het over is.

15 september 2021 om 23:29

Dit is onzin. Tadic wordt simpelweg nooit gewisseld en Antony (en Neres) best wel vaak, zo is het altijd al geweest. Ik zou Antony vandaag ook hebben laten staan.

15 september 2021 om 23:51

Zulke sierlijke spelers krijgen vaak juist trappen door frustratie. Zie die gele kaart van sporting en bijv een neymar. Verder idd later aangesloten dan een tadic door de OS dus waarom het risico lopen. Qua vorig seizoen helemaal mee eens maar deze x snapte ik het wel dat je antony wisselt

15 september 2021 om 23:55

Ik begrijp wel dat Tadic niet snel wordt gewisseld. Hij kan 80 minuten slecht spelen maar dan toch uit het niets een doelpunt maken.

16 september 2021 om 07:14

Volgens mij werd Tadic afgelopen weekend nog gewisseld, maar goed.

16 september 2021 om 08:54

Jazeker tadic speel geen goede wedstrijd die moest gewisseld worden.

Tja dat zeggen we al jaren maar Tadic gaat er gewoon nooit uit. Wel ontzettend blij voor Haller en ook voor Antony. Die vond ik vorig jaar Europees niet overtuigend en durfde heel veel niet. Nu was die zo goed. Zeker met zijn snelheid is hij toch wel de gevaarlijkste aanvaller. Kan ook een gouden toekomst hebben bij Braziliã« want die hebben weinig rechtsbuitens daar. Hopelijk bewandelt hij niet de kant op van Neres. Want die vond ik ook altijd erg goed maar sinds die blessures dat al in 18/19 begon is er niet veel van over.

15 september 2021 om 23:27

Wat is die Sneijder verschrikkelijk als analist. De arrogantie spat er vanaf maar op echt zinnige dingen heb ik hem nog niet kunnen betrappen. Kuyt voegt ook niet gek veel toe maar heeft in ieder geval ergens nog wel wat sympathieks.

15 september 2021 om 23:30

Sneijder is inderdaad zo negatief en ook wel arrogant inderdaad. Ben ook niet fan van hem. Kijk liever 10u een persconferentie naar Van Gaal omdat die altijd zo grappig en vrolijk is dan 10s naar Sneijder. Logisch dat Sneijder Van Gaal niet mocht. Ze zijn totaal verschillend. Tuurlijk is Louis wel is streng maar die kan ook altijd heel grappig en vrolijk zijn.

16 september 2021 om 00:01

Ach, ik vind het wel geinig zo'n analist die gewoon roept wat in hem opkomt alsof hij met een biertje in de hand met vrienden voor de tv zit.
Komt genoeg onzin uit maar dat geldt wel voor meerdere analisten. Ik kijk dan liever Wesley dan iemand die alleen maar open deuren intrapt.

16 september 2021 om 10:12

dat Sneijder het niet begrijpt zegt meer over Sneijder dan over de wissel. En Sneijder wil nota bene zelf trainer worden, ik heb nu al medelijden met zijn spelers.

16 september 2021 om 10:35

Wat jij schets herken ik meer in Van der Vaart. Ook super ongenuanceerd en hij lijkt alleen te kunnen genieten van technische spelers en de rest kan er niks van. Inhoudelijk niet echt goed maar toch leuk om naar te luisteren. De kwaliteit van bijvoorbeeld de bbc halen ze geen van alle. Ik mis de echt tactische analyses die ik als leek niet zelf herken.

Zeuren op zo een avond. Men begon al te schoppen. Liever het zekere voor het onzekere. Wisselen en verder gaan. Antony was geweldig 🤩, maar stel je laat hem staan en hij raakt geblesseerd? We hadden sowieso gewonnen

15 september 2021 om 23:30

Tadic kan net zo goed geblesseerd raken als je die nooit wisselt...

16 september 2021 om 00:31

Ruiz_fct, met het spel wat Tadic vertoonde lijkt het mij onwaarschijnlijk dat hij zich zou blesseren. Uit de wedstrijd schoppen door een tegenstander had ook weinig zin, ze hadden tenslotte geen last van hem. Nu kun je gaan wisselen en een speler afhalen die die risico wel loopt, of je wisselt Tadic voor een speler zodat degene met het meeste gevaar voor een rotschop op 50% komt te staan qua risico.

16 september 2021 om 00:34

Zag je tadic spelen ? Lol. Antony gewoon eruit klaar. 1-5 heerlijk

16 september 2021 om 00:52

Ik vind blessures ook niet perse te reden. Je zag Antony afgelopen jaar steeds slechter spelen, die jongen heeft gewoon nog niet de inhoud of taaiheid om veel te spelen. Hij heeft verder ook nog een lange zomer gehad, dus daar zou ik voorzichtig mee zijn. En van Tadic weten we nu dat hij totaal niet blessuregevoelig is en makkelijk 40-50 wedstrijden in een seizoen speelt. Bij 5-1 vind ik dit dan wel een logische wissel.

15 september 2021 om 23:58

Valt wel mee. Is echt een terechte opmerking en Ten Hag mag echt wel gaan oppassen. Tadic, maar bv ook Blind betalen dat rotsvaste vertrouwen nauwelijks terug. Spelen draken van wedstrijden, maar mogen blijven staan, terwijl op het veld de hiërarchie echt aangevallen wordt als Antony zo doorgaat, krijgt hij de bal gewoon eerder dan Tadic en berghuis blijven ze ook niet overslaan op deze manier. Martinez is langzaam ook onaantastbaar, hoelang zijn Blind en Tadic dan je leiders in deze vorm. En dan is vooral de vraag is het vorm of aftakeling.

Het staat 1-5 en de frustratie bij de Sporting spelers neemt toe, en dan zie je Antony steeds de trukendoos opengooien. Vind het een logische wissel eerlijk gezegd waarom zou je het risico nog nemen.

15 september 2021 om 23:35

En Neres mag met zijn trucjes wel door de midden gezaagd worden? Vind het een onzinnige wissel. Het is nog geen Robben-Bosvelt maar ik snap net als de analisten niet waarom je je beste speler van vanavond zou gaan wisselen.

16 september 2021 om 08:17

Neres zijn trucjes werken tegenwoordig helaas een stukje minder. Vandaar dat hij minder snel geschopt zal worden.

16 september 2021 om 09:34

De Robben wissel was gewoon terecht. Kwam terug van een zware blessure en kon maar 60 minuten voetballen. Dat alles verkeerd uitpakte daarna … we hebben nou eenmaal geen glazen bol.

Gisteren vond ik hem onbegrijpelijk. Antony komt niet terug van een zware blessure en is topfit. Tadic zat het minste in de wedstrijd. Die wissel je dan. Vooral omdat je weet dat zowel Berghuis en Antony nog vaker dit seizoen gewisseld zullen worden of op de bank zullen starten. Zo hou je iedereen tevreden, nu niet.

Zelfs met 1-5 nog klagen over het wisselbeleid. Fantastisch resultaat van ajax, ga je je nog druk maken om de wissels.

15 september 2021 om 23:39

Na 6 wedstrijden blijk je net die ene goal tekort te komen die Anthony on fire misschien wel had gemaakt/voorbereid waar Neres nu zonder ritme niet voor heeft gezorgd. Onwaarschijnlijk natuurlijk maar dan ben je achteraf minder blij met deze wissel.

15 september 2021 om 23:45

Heb je een glazenbol waarin valt te lezen dat Anthony zou scoren?Als ze aan het eind van de rit een doelpunt tekort komen mag je dat toeschrijven aan die blunder van Pasveer. Of toch maar niet want hij redde daarna nog schitterend.En zo kunnen we een hele avond vullen. En dan hebben we de volgende vijf wedstrijden nog niet meegemaakt.

15 september 2021 om 23:57

Daarom zeg ik ook dat dat scenario onwaarschijnlijk is. Dus nee, ik heb geen glazen bol. Ik denk alleen dat je met een lekker in de wedstrijd zittende Anthony meer kans op een eventuele 1-6 zou hebben.

16 september 2021 om 07:57

Dat is hetzelfde als de "experts" gaan zeiken over het wisselbeleid van Roger Schmidt. Onze Nederlandse analisten willen alleen maar iets negatiefs kunnen melden.

Tja, het lijkt er op dat Ten Hag Tadic amper durft te wisselen. Vanavond zuinig spelend, en kon gaandeweg de tweede helft best worden gewisseld, want Antony verdiende te blijven staan. En daarbij, de stand liet het toe. Maar het verschil in de dynamische rechterkant en statische linkerkant was best groot.

Off: Sneijder kwam weer met de dooddoener,” Ajax was echt niet magistraal hoor, het lag vooral aan een heel slecht sporting” pffff wat wordt ik altijd moe van die opmerking. Als Ajax wint ligt het aan de zwakke tegenstander als Ajax verliest zijn ze slecht….. jammer weer

15 september 2021 om 23:32

Kuyt was een stuk positiever over Ajax dan Sneijder viel mij ook op. In de rust leek Wesley ook al niet erg blij met de voorsprong, zit daar nog wat oudzeer?

15 september 2021 om 23:41

Oh ja, dat zit er zeker. Dat is duidelijk te merken aan zijn opmerkingen en gedrag nadat hij gestopt is.

15 september 2021 om 23:32

Helemaal mee eens. Het was ten verdienste van Ajax dat Sporting zo slecht voor de dag kwamen. Sneijder en Kuyt deden het voorkomen alsof Sporting niet veel voorstelt..

16 september 2021 om 08:51

Heeft die niet een klein beetje gelijk dan? Die 1e goal is natuurlijk gewoon geluk hebben en dan zit je op rozen. Maar denk dat iedereen toch wel kan toegeven dat Sporting behoorlijk tegen viel. Die back wat tegenover Antony stond.. Ja natuurlijk heeft Antony een heerlijke actie en was de assist op de 2-0 goed, maar bij een fatsoenlijke back krijgt die die kans helemaal niet. Desondanks zeer verdiend gewonnen en mijn complimenten! Je moet het toch maar doen

Nee sneijdertje, jij moet lekker reclames opnemen. Antony is het hele jaar nog nodig. Daarnaast kreeg ie bijna een aanslag te verwerken van Palhinha. Dat was zeker niet de laatste geweest. En de bank is geweldig bezet. Die moeten er toch voor iemand in

Heb het met mijn broer er vaak over wie er beter is. Neres of Antony, maar Antony was weergaloos vanavond. Begrijp er ook niets van dat hij gewisseld werd. Tadic is heel belangrijk voor Ajax maar vandaag redelijk onzichtbaar, dus had hem wel eerder gewisseld dan Antony. Maar waar klaag ik over. 1-5!!!

Sneijder leek sowieso te balen dat Ajax heeft gewonnen. Zelfs die heerlijke bal in de tweede helft van Antony vond hij niks bijzonder. Ten Hag heeft het prima gedaan en verdient alleen maar lof. 1-5 winnen in Portugal van de Portugese kampioen en dan nog zo zeiken. Echt, tijd dat Sneijder van de buis verdwijnt.

Die sneijder is wel een droevig niveau qua analyseren. Kan er totaal geen reet van. En dan nog naast zo een kuyt.. Ze hebben alleen hun naam mee, maar voor de rest gaat het nergens over. Doe dan een theo Janssen ofzo met een boskamp.

Interssant lopen doen om één wissel in een 1-5 wedstrijd. Zeiken om het zeiken.

Ik vond alle wissels onbegrijpelijk. Je laat je slechtste (Tadic, Pasveer) spelers staan en je wisselt niet je spelers met geel (Timber, Haller, Alvarez). Daarnaast haal je wel je betere spelers eruit (Antony, Mazraoui) en wissel je ook nog eens zo dat je tot 2x toe moet schuiven met spelers, terwijl je ook Tagliafico in kan brengen. Nee, dat wisselen sloeg helemaal nergens op. Ik had Daramy of Neres wel voor Tadic willen zien. Tagliafico voor Blind, Schuurs voor Timber had ook gekund.

16 september 2021 om 09:34

Dat hij betere spelers eruit haalt, kan met verschillende factoren te maken hebben: overbelasting, kleine pijntjes, noem maar op. Ik ben het wel met je eens dat het zeer opmerkelijk was dat Ten Hag de spelers met geel liet staan na de 1-4. Toen was de wedstrijd namelijk binnen en je weet het nooit met zo'n wispelturige scheidsrechter.

En toch heeft ie een punt. Antony speelt zelden 90 minuten, Tadic vrijwel altijd. En die was echt slecht vandaag.

Wat is die Sneijder een negatief mens geworden zeg, het is de laatste tijd alleen maar kritiek leveren en niks meer begrijpen, jammer want als voetballer was hij altijd een van mijn favorieten!

Je zag al dat Ten hag kontakt zocht met Anton om te vragen hoe het ging, dat zou Snijder toch ook wel gezien hebben . Deze jongen heeft niet zo veel rust gehad als andere spelers , logisch dat je hem in bescherming neemt.

Ze waren nadrukkelijk op zoek naar de enkels van Anthony. Ik snap de wissel wel hoor.

Tadic verdiende zeker een wissel maar heeft als aanvoerder altijd een streepje voor.

Het altijd makkelijk lullen is weer begonnen... laat EtH hem staan en hij raakt geblesseerd, dan zou de beste man hem verwijten niet tijdig te wisselen want de wedstrijd is gespeeld bla bla bla.

Altijd zoeken naar de tegenovergestelde mening. Overigens denk ik dat Anthony heel erg tevreden is met al z'n assists en dat doelpunt komt nog wel.

Los van dat ik t goedkoop vind dat Ten Hag Tadic laat staan en uitblinker Anthony laat staan, echt belachelijk hoe de heren ‘het monden snoeren’ van Haller betrekken in zijn algemeenheid. Geef gewoon toe hoezeer je er - Valentijn Driessen level - naast zat man, ijdele slapzakken!

Off topic : Sorry hoor maar die Sneijder heeft toch totaal geen verstand van voetbal die wou de goal van porto tegen atletico nog goedkeuren die wist niet dat aanvallend hands altijd hands is schandalig als je de regels niet kent als analist

Het werd 1-5 en Sneijder kon amper iets positiefs zeggen vandaag. Eerst Pasveer (had hij wel een punt) daarna was het Sporting dat vreselijk slecht was en beweerde ook nog eens dat Berghuis bewust werd overgeslagen.

Zoals ik in een ander topic al zei, kritiek moet altijd kunnen, maar ik lees vanavond van analisten meer negatieve dingen dan positief.

Jammer!

16 september 2021 om 09:11

Ja, echt bizar die kritieken. Je zet een prestatie neer die overal in Europa voor verbazing en bewondering zorgt, maar hier wordt alles negatief belicht. Sneijder was gister echt heel zuur. En je mag best eens je ongelijk toegeven, al is het maar een klein beetje. Zo'n Driessen hoeft van mij niet gelijk te zeggen dat Haller een wereldspits is, maar hij kan op z'n minst zeggen dat hij Haller gisteren onverwachts goed vond spelen.

1-6 zat er eigenlijk nog wel in, maar met Neres liep het helaas niet zo goed meer voorin. Hij mist wedstrijdritme en liep zichzelf vaak vast. Natuurlijk kan je hem dan inbrengen om speelminuten te geven, opzicht geen vreemde keuze van ten Hag.

En dan straks klagen dat Antony een vermoeide indruk maakt omdat ie van de zomer vrijwel geen rust heeft gekregen.

Snijder kon geweldig ballen, maar een trainer van een bvo zal hij nooit worden
Te weinig inzicht
Dat hij slaap had was duidelijk te zien. Ten zei het ook, maar Snijder sprak er overheen. Ik denk dat hij al eerder slaap had dan wij zagen

Twee verschrikkelijke analisten zeg,
is daar niks anders neer te zetten?
Ga wel koffie halen de volgende keer,sla hun
praatje in de rust mooi over.
Wat een zuur pruimen zeg.

Je ziet het wel vaker met buitenspelers. Als de buitenspeler goed gespeeld heeft haal je hem 20 minuten voor tijd aan de kant voor een frisse buitenspeler, die vervolgens die back helemaal aan gort kan spelen.

Wat vooral opviel tijdens deze aflevering was dat Sneijder zich weinig aantrok van wat Kuyt te melden had, vooral op het einde toen Kuyt midden in een zin zat om iets aan Sneijder te vragen die dan ze hoofd omdraait en tegen Humberto zegt, Je wil er een einde aan maken he. Door de spanning tussen die twee leek het wel of ze alle bij expres iets anders vonden. Voor de rest hebben ze natuurlijk wel teveel te zeuren na zo een wedstrijd.

Zowel Wes als Dirk niet geschikt voor analist...en al helemaal niet geschikt om trainer te worden als je nu al niet veel begrijpt...!!

ach wesley toch
ben je je er al van bewust dat de grote meerderheid van alle voetballiefhebbers weg-zapt als je op tv al die onzin loopt te verkondigen
om het maar niet over dirk te hebben...dat red een gezond mens al helemaal niet zonder een teiltje naast zich
Barbie en Bolletje... wat een opgeblazen duo bij RTL7

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1321
2.PSV127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger50
N. MazraouiVerdediger52
J. TimberVerdediger51
E. ÁlvarezMiddenvelder51
R. GravenberchMiddenvelder51
S. BerghuisAanvaller51
S. HallerAanvaller55
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

253 fans
Aanvaller, 32 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 5 3 0 0
2020/2021 Ajax 34 14 1 0
2019/2020 Ajax 25 11 1 0
2018/2019 Ajax 34 28 4 0
2017/2018 Southampton 36 6 4 0
Laatste voetbalnieuws

Ten Hag pareert kritiek: ‘Hij heeft maar één slechte wedstrijd gespeeld'

Met zijn eerste Eredivisiedoelpunt in het shirt van Ajax had ook Steven Berghuis een aandeel in de monsterzege van de Amsterdammers op SC Cambuur (9-0) zaterdagavond. De aanvaller werd door trainer...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren