Joan Laporta komt met video op sociale media na pijnlijke nederlaag

Woensdag, 15 september 2021 om 16:33Dominic Mostert

Joan Laporta doet daags na de pijnlijke nederlaag van Barcelona tegen Bayern München (0-3) een beroep op de supporters. De voorzitter van Barcelona vraagt om steun voor de clubleiding. In een video, die hij met een begeleidende tekst in het Catalaans, Spaans en Engels heeft gepubliceerd op Twitter, maakt Laporta duidelijk dat 'de situatie opgelost gaat worden' en vraagt hij supporters om geduld te betrachten.

"Een boodschap voor alle culés: vertrouw en steun onze ploeg. Twijfel er niet aan dat we deze situatie gaan oplossen. Visca el Barça", schrijft Laporta woensdag bij de video. In de video richt hij zich rechtstreeks tot de achterban van Barcelona. "Ik ben net zo teleurgesteld en ontdaan als jullie allemaal", refereert de voorzitter aan de nederlaag van dinsdagavond. "Ik wil jullie vertellen dat wat er is gebeurd, iets is waar we rekening mee hielden. Ik vraag om jullie geduld en om jullie steun voor onze ploeg."

"Ik vraag jullie ook om vertrouwen te hebben in ons, in de personen die de club runnen. We hebben jullie vertrouwen en geduld nodig. Twijfel er niet aan dat we deze situatie gaan oplossen. Heel erg bedankt en visca el Barça", zegt Laporta tot slot. Hij geeft niet aan hoe de situatie opgelost gaat worden. De nederlaag van dinsdagavond leidde volgens Spaanse media tot crisisoverleg in het Camp Nou. Volgens El Chiringuito heeft er een ‘intens overleg’ plaatsgevonden tussen Laporta en trainer Ronald Koeman.

Een afstraffing zoals in de zomer van vorig jaar werd het niet. Barcelona ging toen met 2-8 onderuit tegen Bayern. Hoewel de ploeg van Koeman een kleinere nederlaag leed, zijn de kritieken niet mals. Barcelona kreeg geen voet aan de grond en noteerde zelfs geen enkel schot op doel. Het was voor het eerst in de geschiedenis van de Champions League dat de Catalanen in aanvallend opzicht zo onmachtig waren. De ontluisterende nederlaag zou bij de clubleiding hebben geleid tot een intens overleg tot diep in de nacht. Wat de uitkomst is van het overleg is vooralsnog onbekend.Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door viscacatalunya)

Ik vind dat deze meneer wel erg veel in het nieuws komt in voorzitter-begrippen

15 september 2021 om 16:39

Tsja, hij zoekt het inderdaad wel behoorlijk op met zijn persconferenties en andere berichten/video's.

15 september 2021 om 16:44

Ik vraag me bovendien af hoe hij dit zo snel wil gaan oplossen wat hij in dit artikel vermeld. Daar heb je echt een oliesjeik ofzo voor nodig, anders gaat deze malaise nog heel lang duren verwacht ik

15 september 2021 om 17:25

@ Japie_krekel ik verwacht dat hij nog steeds zijn zinnen heeft gezet op de Super League om op die manier meer geld binnen te harken

15 september 2021 om 17:32

Dat zou ook kunnen idd. Ik zie hem er wel voor aan

15 september 2021 om 16:48

Laporta die op de voorgrond wil treden, dat is zoals zeggen dat de zon morgen ook opkomt.

15 september 2021 om 16:52Laporta houd graag van media aandacht en zichzelf verheelrijken en anderen afkraken, vind het een enge pedante man die zo graag aandacht wilt... heeft nearctische trekjes en tikkeltje arrogant.

15 september 2021 om 17:02

Doet me aan iemand denken…

15 september 2021 om 17:26

Alle machtige mensen zijn zo. Of ze nu Florentino heten of Laporta, Van Gaal of Mourinho.

15 september 2021 om 19:23

Oneens, er zijn genoeg topbestuurders in het voetbal die niet zo'n ego hebben. Denk aan de TD van Bayern en die van Dortmund, die van P$G, Woodward, etc.

Dit soort Bobo's zijn dus de reden dat een club als Barcelona zo achteruit is gegaan altijd denken aan eigen belang en altijd maar denken dat ze het beter weten tegenwoordig hoef je alleen een mooie glimlach en een mooi kostuum aan om een bobo van een club te worden netals onze grote vriend die Twente bijna naar de afgrond bracht een aantal jaar terug.

15 september 2021 om 16:53

Ik zou me even inlezen in Laporta. Zonder Laporta stonden we nog steeds op 1 Champions League. Hij maakte een grote schoonmaak toen hij de vorige keer kwam en toen de club bijna failliet was. Hij hielp Barcelona het meest waardevolle sportmerk ter wereld te worden. Bartomeu (en zijn voorganger) erfden een ijzersterk team van Laporta. Laporta mag nu vanaf nul beginnen.

15 september 2021 om 17:07

Viscacatalunya, wat is eigenlijk de reden dat Laporta weg is gegaan en volgens mij opgevolgd werd door Rossel?

15 september 2021 om 17:24

Een aantal bestuursleden waaronder Rosell de latere voorzitter traden af. Ze vonden dat hij autoritair was geworden. Ik was het zelf ook praktisch vergeten. Barcelona kent twee kampen. Het kamp Laporta. En het kamp Nunez, Rosell Bartomeu. Ook in de pers is al tijden een soort burgeroorlog aan de gang tussen de 2 kampen.

15 september 2021 om 17:28

Hmm bedankt! Wat ik van de buitenkant kan zeggen, ondanks de vele kritieken hier, zijn jullie met Laporta wel in het meest veilige handen... Is het meest begaan met de club, al kan ik niets zeggen over het kamp Nunez..

15 september 2021 om 17:51

Redondo-art6, dat valt ook nog weer mee. Allemaal leuk en aardig, maar toen Rossel aantrad was er ook nog 430 miljoen schuld en in 2014 was dat weggewerkt tot 287 miljoen. Het is niet helemaal zo zwart/wit.

15 september 2021 om 18:18

Laporta liet een team dat een megawaarde had na. Al meer dan de schuld die hij achterliet. Sindsdien is de schuld ook wel mega gestegen natuurlijk onder Bartomeu.

15 september 2021 om 18:28

Ik denk dat meer supporters liever deze Bobo als voortzitter hebben dan de Glazers of Kroenke. Bij Laporta heb ik nog het idee dat je een voetballiefhebber hebt als voorzitter. Bij die Amerikaanse eigenaren lijkt het eerder dat de club enkel een inkomstenbron is.

15 september 2021 om 18:37

Klopt absoluut niet wat je zegt!! Laporta kwam 2003 en er lag een schuld van 470 miljoen die door Nunez en Joan Gaspart hebben achter gelaten. Het ergste was zelfs dat Joan gaspart geld uit de club haalde in zijn eigen hotelketens stak.

15 september 2021 om 18:44

Toch ben ik bang dat Barcelona ook die kant op gaat. Er komt een moment dat het een bedrijf moet worden.

15 september 2021 om 19:10

Barcafan1002, kun jij dat misschien onderbouwen? Mijn gegevens komen van Wouter Gorissen (journalist van het Ad).

Even ter verduidelijking, toan Laporta de eerste keer aan de slag ging bij Barcelona was het een financiële puinhoop. Naast het sportieve gedeelte weer flink op de rails te zetten, zorgde hij ook voor schuldregelingen. Allemaal keurig netjes, daar zul je mij ook niet over horen. Waar ik mij aan stoor zijn berichten waarin het lijkt alsof hij vertrokken is bij Barca zonder schulden, want dat is absoluut niet waar.

@viscacatalunya, klopt hij liet een team na die een megawaarde had, maar ook dat is relatief. Messi is uiteindelijk ook gratis en voor niets de deur uitgelopen. Nu heeft dat in eerste instantie daar niks mee te maken, maar geeft wel aan dat een megawaarde van een team ook zomaar kan veranderen.

15 september 2021 om 20:00

De meesten hadden ook wel een langdurig contract toen. Laporta's grootste fout was de aankoop van Ibrahimovic. Die transfersom vond ik veel te groot. Op het einde van zijn termijn werd hij wat wispelturig.

Het is natuurlijk ook even wennen voor supporters om van absolute top club naar top club te gaan. Daar mag je nooit bij verwachten dat je wint van een absolute top club zoals Bayern. Je zou ze er nog bij kunnen vermelden dat ze zelf zo dom zijn geweest de verkeerde personen te kiezen. Die alleen maar mooie praatjes hebben en de club steeds verder de stront in draaiden financieel gezien. Kandidaten die niet beloofden Haaland of MBape te kopen kregen geen stem. Hoe zij dachten dit financieren heeft nog nooit iemand naar gekeken. Zolang er top gepresteerd wordt geen probleem, maar nu alles mede door Corona in elkaar pleurt komt men erachter wat een puinzooi het is. Dat is te laat. Hier hadden ze zelf wat aan kunnen doen door niet te klappen of te stemmen op kandidaten die wel even de absolute sterren zouden kopen.

Dit lijkt op een vooraankondiging van het ontslag van koeman. En terecht. Je kan natuurlijk verliezen van bayern, maar niet op deze manier. Het leek alsof ik ajax-vvv aan het kijken was. Ik denk dat de manier waarop clubleiding en de achterban enorm heeft geraakt.

15 september 2021 om 19:33

Gaf ik ook al aan in een ander bericht: deze afstraffing sloeg nergens op. Je bent nog steeds minstens Europese subtop, dus nergens voor nodig om zo weggespeeld te worden. Deed me denken aan de wedstrijden van Ajax tegen real zo’n 8 a 10 jaar geleden, totaal kansloos.Maar zowat ieder ander op dit forum zag dit blijkbaar anders.Zo slecht als gister hoeft Barca helemaal niet te zijn.

Ik snap niet zo goed waarom er na gisteravond zo'n giga grafstemming heerst. Bayern is gewoon top 3 van Europa, die gister met een volledig fitte basiself aantrad tegen een zwaar gehavend Barca zonder Messi. Tegen Bayern zijn ze in eerdere jaren met nog de topspelers hard onderuitgegaan (8-2, en de 7-0 over twee wedstrijden in 2013).

Tuurlijk zullen ze door financieel wanbeleid een tijd weinig rol van betekenis in Europa tegen ploegen als Bayern, City en PSG. Maar in de Liga maken ze echt wel kans op de titel, want Real en Atletico zijn niet overduidelijk beter. Barca heeft nu pech met blessures, maar het gaat wel goedkomen (althans in de competitie).

15 september 2021 om 17:38

Nou ja deze 0-3 was meer kansloos dan die 8-2. Bij die 8-2 had Barcelona in de eerste 25 minuten zelfs nog op voorsprong kunnen komen met Messi die de paal raakte en ook Suarez die een grote kans miste. Ja daarna ging het gruwelijk mis maar zo kansloos als die 0-3 was het niet. Volgens mij had Neuer niks te doen gehad en hadden ze niet eens geschoten op doel. Neuer hoefde volgens mij niet eens een redding te maken.

15 september 2021 om 17:47

Dat merkte ik dus gister ook op. Bij die 8-2 had ik gewoon tot in de tweede helft echt geen flauw idee wie zou kunnen winnen want het was echt een wedstrijd. Volgens mij raakte suarez nog de paal in de tweede helft of miste hij een grote kans op de 2-2. Maar gisteravond was genant. Alsof ik ajax tegen vvv zat te kijken. Zo speelde barca en met die insteling gingen ze het veld op.

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Voor Koeman is de tijd van gaan, gekomen. Hoe haal je het in je hoofd om zo laag te spelen, maar dan zonder diepgang. Memphis moest als een valse 9 fungeren vandaag, dat was duidelijk de opdracht. Maar dan heb je wel mensen met snelheid en diepgang rond hem nodig. Van Luuk hoef je dat niet te verwachten, van Roberto ook niet (die speelde alsof die met een volle pamper aan de wedstrijd begon). Wat een mismatch ook om Roberto te posteren tegen een felle Davies. Zet daar toch Mingueza tegenover, die altijd met het mes tussen de tanden speelde. Luuk de jong, beter dan Neymar op hoge ballen, heeft geen duel gewonnen.

Deze man is zo zelfingenomen, niet te geloven. Dit gaat de club ook niet helpen ben ik bang.

Ik weet nu niet of die 2-8 erger is dan deze 0-3 . Toen werd er tenmisten een paar keer tussen de palen geschoten door Barca, gisteren niet ene keer. Machteloos en zonder bezieling. Ze hadden al heel snel de kop op het hakblok neergelegd.
Natuurlijk miste ze een paar spelers, maar op deze manier verliezen dat zegt toch wel wat.

15 september 2021 om 17:53

Deze 0-3 was zoveel erger dan die 8-2. Dit was echt vanaf minuut 1 machteloosheid van barca kant. Tactisch zulke fouten basis-beslissingen ongelofelijk.

15 september 2021 om 18:43

Kom op, die 2-8 was echt schandalig. Toen speelden gewoon nog Messi enzo mee. Dit barca was niet te doen. Veel geblesseerden. Enkel wat B spelers en met Luuk ga je de oorlog niet winnen hoor lol. Tsja. Dit kan gebeuren maar die 2-8 toen was echt enorm dramatisch.

Wat een paniek ineens na een verlies tegen Bayern. Vorig jaar met al die sterren verloren ze nog harder. Ze zullen echt wel wat tegenslagen gaan krijgen dit seizoen, maar laat ze aub niet doen alsof Barcelona ineens een amateurploeg is. Overigens best wat frisse jonge spelers gezien, ben benieuwd wat daarvan gaat komen. Verbaasde me wel over de houding van de barcelonaspelers zelf. Alleen al mentaal hadden ze de wedstrijd gister bij voorbaat al verloren.

Hij vraagt steun, vertrouwen en begrip voor de directiekamer. En passant noemt ie de ploeg. Meneertje is alleen maar met z’n eigen positie toe en reputatie bezig. Steun Koeman, laat jeugd doorstromen en accepteer dat je redelijk magere jaren tegemoet zal gaan. Door het belachelijke systeem van de UEFA spelen ze heus wel elk jaar CL, dus geld stroomt binnen.

Eerlijk gezegd Laporta moet oppassen met zijn uitspraken en beloftes. Ten eerste zal Tebas alles doen Laporta het leven zuur maken. Ten tweede 1.35 miljard schuld dat is heel moeilijk om snel weg te werken. Ten derde welke top aanvallers zou hij willen halen dan? Ik geloof niet dat een Mbappe en Haaland naar Barca gehaald kunnen worden. En dan mis je nog top verdedigers die ze nu helemaal niet hebben. Als Laporta echt alleen op die super league aast wat waarschijnlijk niet zeker is dan worden komende periodes echter magertjes.

Zat net nog eens te kijken, is toch bij de wilde konijnen af dat Barca zo’n 170 miljoen nu bespaart op de salarissen doordat Messi en Griezmann er niet meer rondspoken… Dat is net zoveel als het totaal aan salarissen van Ajax, PSV en Feyenoord voor álle selectiespelers.. Dat men serieus dacht daarmee weg te komen?? En niet alles bij Bartomeu neerleggen, als die man in z’n eentje de beslissingen nam is een club sowieso al ten dode opgeschreven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4940 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
Sergi RobertoVerdediger52
Sergio BusquetsMiddenvelder50
F. de JongMiddenvelder50
M. DepayAanvaller52
PiquéVerdediger41
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren