Vinícius laat zich voor het eerst zien bij PSV en kan debuteren tegen Sociedad

Woensdag, 15 september 2021 om 16:42Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 16:46

Carlos Vinícius heeft zijn werkvergunning binnen en kan donderdagavond zijn debuut maken namens PSV in de Europa League tegen Real Sociedad, zo bevestigt het Eindhovens Dagblad. Roger Schmidt sprak eerder op de middag al de hoop uit op de huurling van Benfica te kunnen rekenen. De aanvaller wachtte al enige tijd op de papieren van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en lijkt dit nu op een paar formaliteiten te hebben afgerond, zo klinkt het.

Schmidt liet verder doorschemeren dat hij waarschijnlijk een beroep gaat doen op Maxi Romero. De Argentijn is bijna hersteld van zijn blessure en maakt kans om donderdagavond voor het eerst weer bij de selectie te zitten. "Hij traint nu een aantal weken met de groep en heeft keihard gewerkt", aldus Schmidt. "Voor Maxi zou het een beloning zijn als ik hem weer bij de wedstrijdselectie kan opnemen. Na een jaar is hij natuurlijk niet klaar voor negentig minuten, maar hij zou tien minuten of vijftien minuten kunnen spelen."

Naast Romero kan PSV tegen Sociedad waarschijnlijk eveneens weer beschikken over Ryan Thomas en Davy Pröpper. Schmidt acht de kans klein dat Ibrahim Sangaré tot de selectie behoort. De middenvelder raakte vorige week tegen Kameroen geblesseerd bij het nationale elftal van Ivoorkust. Schmidt gaf eerder al aan dat Sangaré twee tot drie weken uitgeschakeld zal zijn. Thomas ontbrak afgelopen weekend tegen AZ vanwege ziekte, maar keert normaal gesproken terug in de selectie.

Voor PSV start het Europa League-avontuur dus met een thuisduel tegen Real Sociedad. De Spaanse opponent kent een vlekkeloze aanloop en wist de laatste drie duels in LaLiga te winnen. Alleen van Barcelona (4-2) werd dit seizoen verloren. De wedstrijd in het Philips Stadion begint donderdag om 21.00 uur en staat onder leiding van de Schotse arbiter William Collum.


Poll

Wat wordt het resultaat bij PSV - Real Sociedad?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door gooner4)

Ik hoop zo dat Maxi Romero dan misschien zelfs zijn kans gaat pakken en iedereen gaat verrassen. Wat is zijn komst naar Nederland tot op heden een deceptie gebleken. Doodzonde. Schmidt heeft er duidelijk veel vertrouwen in en met nog 22 lentes jong hoef je hem ook nog niet af te schrijven. Laat het de vervanger van Zahavi maar worden

15 september 2021 om 15:20

Dat zou idd geweldig zijn. Echt heel treurig vorig seizoen, begon lekker en direct weer een kruisband. Ik krijg er kippenvel van, zelf heb ik beide kruisbanden afgescheurd. Nu ruim 10 jaar geleden en heb er soms nog last van. Geen top sport trainingen, maar niet iedereen heeft een volledig herstel. Ik hoop zo voor Maxi dat het nu klaar is!

15 september 2021 om 15:28

Die stille hoop koester ik ook nog altijd! De beelden vóór zijn komst bij PSV lieten een explosief, doelgericht megatalent zien waarvoor Dortmund PSV feliciteerde toen Brands de Duitsers wist af te troeven. En ook in zijn Velez-periode voor zijn laatste blessure leek hij zijn vorm te hervinden. Het is alleen de vraag hoeveel schade hij heeft opgelopen de afgelopen jaren. Spierscheuringen zijn vaak nog wel te overzien, maar meniscus- en kraakbeenschade (ik spreek uit eigen ervaring) is een ander verhaal. Hoop dat Schmidt voorzichtig met hem is; liever traint ie nog een maand zonder wedstrijden mee, zodat hij het best is voorbereid op de intensiteit en interval tijdens wedstrijden daarna.

Toch heb ik er een goed gevoel over. Je hebt van die periodes dat alles op zijn plek valt. Ondanks prima wedstrijden moest PSV Benfica voorrang geven natuurlijk, maar verder klopt het gewoon dit jaar: sterk en effectief aanvalsspel, goede balans in de selectie, doorgestroomde talenten (Madueke, Vertesse en Obispo) doen t optimaal en zelfs Doan en Bruma gaan leveren. Een revival van Maxi Romero zou uitstekend passen bij dit seizoen.

15 september 2021 om 15:43

Bizar hoeveel er dan in een zomer veranderd. Ik kijk nu elke wedstrijd met plezier en als ik samenvattingen terugkijk van vorig seizoen, merk ik toch dat ik het vorig seizoen een stuk minder leuk vond (kan ook deels door afwezigheid van publiek zijn). Dit team is iets leuker en de revivals van de jongens die jij noemt icm met de talenten Gakpo, Madueke helpen daarbij. En ik hoop ook zo enorm dat Romero nog wat kan laten zien. Zijn transfersom is zowat al afgeschreven en hij is bijna vergeten dus er is niet zoveel te verliezen.

15 september 2021 om 15:53

Volgens mij is de groepsdynamiek ook een stuk beter. Al die jongens hebben plezier en Bruma zei ook in het interview dat de sfeer in de groep beter is dan ooit. Verwacht eigenlijk wel dat ze dit vasthouden en dat het geen groot verval komt dit seizoen. Wordt sowieso wel weer tijd voor de titel.

15 september 2021 om 17:51Ik ben zeer positief over psv in vergelijking met vorig seizoen, maar wat ik ook zie; schmidt die spelers rust geeft met oog op het volgende duel, om ze in dat duel vervolgens alsnog voortijdig naar de kant te halen (hoeveel rust wil je een topsporter geven??). En in de wedstrijd tegen Benfica zie je dat ze moeite hebben met bus parkerende teams. Logisch, maar dan moet je verschillende wapens kunnen grijpen, dat mis ik. Het pressievoetbal dat we verwachtten toen schmidt kwam is helemaal weg. Geen probleem als je kracht daar niet zit, dan laat je je wat inzakken, maar in de duels tegen Groningen, AZ, Ajax en zelfs Cambuur oogt het ook weer niet helemaal solide en vind ik dat we onrustig kunnen worden in balbezit en het in omschakeling defensief toch nog fragiel oogt. We komen er vooralsnog goed mee weg, met name door individuele kwaliteiten (bv ramalho), maar het teamspel mag defensief wel wat steviger. Maar in vergelijking met vorig seizoen, wat een verademing.

15 september 2021 om 18:47

Hij wisselt ze niet om ze rust te geven, hij wisselt ze om spelers in te brengen die 100% kunnen geven. Niet dat ik het daarmee per se eens ben, maar wel degelijk een andere motivatie voor Schmidt.

15 september 2021 om 15:58

@lanjouwer

Ik denk dat het beter is om hem niet in te laten vallen donderdag. Gelijk wedstrijd op hoog niveau en lastige tegenstander.

Tegen wie speeld PSV dit weekend? Beter als je tegen een mindere tegenstander speelt. Kan hij ook makkelijker invallen.

Gewoon mening van een niet-kenner, vooral liefhebber

15 september 2021 om 16:02

Dat wordt Feyenoord, ik denk dat je dan beter nog een weekje wachten kan. Maar het is natuurlijk sowieso stand-afhankelijk. Sta je 3-0 voor, dan gaat het in beide gevallen geen probleem zijn. Anderzijds denk ik dat de artsen daar er meer van weten dan jij en ik dat doen ;-)

15 september 2021 om 16:02

Feyenoord.

15 september 2021 om 16:05

Dank! Ja klopt Feyenoord, weet het weer

Dus lastige match ook.

Ben er zelf bij en ik ben heel benieuwd wat we kunnen tegen een sterke tegenstander als Real Sociedad. Denk dat je juist tegen een ploeg als dit Sangaré extra gaat missen

15 september 2021 om 15:00

Sangare is sowieso qua verdediging/interceptie mega belangrijk. Alleen veel mensen vinden dat daar een frivole speler moet gaan spelen. Tuurlijk heeft hij wel eens balverlies maar hoe vaak hij er tussen zit is echt ongekend. Het is een muur waar je (bijna) niet voorbij komt. Ik heb er ook heel veel zin in!

15 september 2021 om 15:02

Leuk! Ik heb er ook zin in, ik ga er ook zeker voor zitten. Ik verwacht veel van PSV dit (europa)seizoen.

Jammer dat ze Real - Inter vanavond niet uitzenden trouwens, die had ik ook graag gekeken. Een switchprogramma kijkt toch iets minder lekker weg vind ik.

15 september 2021 om 15:34

Ziggo Sport Tennis zendt het uit

15 september 2021 om 15:47

Dit wist ik niet! Ik dacht dat heel Ziggo het niet uit zou zenden. En gezien het feit dat ik vooral een tennisser (en ook fan ben) heb ik hier een abo op. Bedankt!

15 september 2021 om 17:08

Dan heb ik een tip voor jou: de app Fotmob: ze zetten bij bijna alle competities de tv-zender per land erbij, maar hebben ook statistieken als xG en xGOT voor iedere kans, en die worden meteen live zichtbaar (dus een minuut na een kans zie alle data ervan al in de app). Ook enorm veel statistieken per speler en allerlei andere handige dingen. Misschien vind je er niks aan, en ik wel omdat ik voetbal proberen te vangen in statistieken heel interessant vindt, dan kun je het ook gebruiken voor alleen de TV-zenders

15 september 2021 om 18:17

Oh super. Ik vind dat juist heel erg interessant! Bedankt wederom

Zou natuurlijk wat zijn dat Romero er morgen in komt en de winnende erin schiet Wordt wel een must om deze pot te winnen, want in deze zware poule moet je thuis alles winnen om enigzins kans te maken op de volgende ronde. Denk een nipte 2-1 overwinning voor PSV.

Zou lekker zijn als Vinicius bij de selectie zit, meer diepte voor de spitspositie als aanspeelpunt. Ook fijn dat Romero weer fit is, ben wel benieuwd voor hoe lang ..

Geen Sangare maar gelukkig wel weer Propper, met alleen van Ginkel en Boscagli red je het niet, zie misschien zelfs liever Propper dan van Ginkel spelen, speelt al 2 weken niet heel best en van Propper weten we dat hij balletjes achter de verdediging kan leggen. Ryan Thomas zijn denk ik weinig PSV-ers blij mee dat hij weer fit is, voor de breedte misschien leuk maar hij krijgt te vaak de voorkeur boven Doan als Madueke of Gotze gewisseld moeten worden.

15 september 2021 om 15:04

Thomas is een keiharde werker, zoals Schmidt wel eens heeft gezegd. Maar hij komt inderdaad echt vreselijk tekort. Doan zit zoveel meer voetbal in, onnodig om dan met een Thomas (of Mauro, zelfde laken en pak) aan te kloten.

15 september 2021 om 15:36

Thomas is echt niet voldoende inderdaad. Ik vind een Doan, Bruma, Vertessen etc. echt leuk voor op de bank, maar Thomas heeft veel te weinig kwaliteit voor PSV.

15 september 2021 om 15:39

Ik zie Pröpper misschien ook wel liever dan Van Ginkel. Pröpper doet alles zo, zo makkelijk als hij speelt. Zo houd je de controle in een wedstrijd. Van Ginkel trok in het begin de kar en deed eigenlijk alles wat je op zijn positie mag verwachten (verbindingsspeler, af en toe de diepte in duiken, controle bewaren) maar de laatste wedstrijden echt wat minder. Vooral tegen AZ, was hij (Götze ook onvoldoende trouwens) eigenlijk gewoon een dissonant. Dat middenveld van AZ legde ons zo’n beetje de wil op. Alleen de aanval van AZ was van te weinig niveau om echt gevaarlijk te worden.

Het zou fantastisch zijn als Romero weer kan ballen. Eindelijk alle sores achter zich kunnen laten.
Psv;
Donderdag heel veel succes en zondag? Zondag gewoon lekker verliezen

15 september 2021 om 15:13

Het zou inderdaad fantastisch zijn als hij fit kan blijven. Straks hebben de 3 verschillende types voor de spits😃 heerlijk bezet. Het zou mooi zijn als we morgen weten te winnen.

Maar als je het niet erg vindt pakken we Zondag ook de 3 puntjes. Jullie mogen volgende week weer de 3 punten pakken.

15 september 2021 om 15:20

Ok, ok ik kom je tegemoet; jullie delen de punten zondag en wij (ajax) winnen van Cambuur

15 september 2021 om 16:49

Ik ga akkoord ( ik ben de rotste niet) op de voorwaarde dat we Zondag 24 oktober (mooie datum) het kunststukje uit 2010 tegen jullie mogen herhalen.

Sangare is wel zeker een gemis, maar met Boscagli op die plek heb je wel meer voetbal. Benieuwd tegen Sociedad, die ik toch wel net wat hoger inschat.

15 september 2021 om 15:41

Wat dan toch gek is, met Boscagli die meer voetbal brengt (wat ik op zich met je eens ben), is dat het middenveld met Boscagli, Van Ginkel en Götze, wat dus stuk voor stuk goede voetballers zijn, tegen AZ niet de overhand had. Nu waren Van Ginkel en Götze niet goed, maar ik denk dat Sangaré wel veel dynamischer is dan Boscagli die een beetje ala Pirlo loert op leuke balletjes vooruit.

16 september 2021 om 08:36

Zo zie je maar dat een type Sangaré echt belangrijk is.

Tot dusver het seizoen van de succesvolle rentrees, zowel van spelers die lang geblesseerd waren, zijn verhuurd of die opnieuw naar Eindhoven zijn gekomen. Het zou een fantastische verrassing zijn als Maxi Romero die lijn zou kunnen doorzetten. Ik gun het hem van harte.

Mooi voor Maxi dat hij terug is. Ben alleen bang dat hij weinig minuten gaat maken dit seizoen. In principe heb je straks 3 basiswaardige spitsen en 0 basiswaardige rechtsbacks, wat zonde is.

Maxi Romero! Was 'm al bijna vergeten eerlijk gezegd. Heeft PSV destijds 10 miljoen voor betaald dacht ik.. Tot nog toe alleen maar pech met blessures. Hoop echt dat die jongen iedereen gaat verassen. Wellicht is de opvolger van Zahavi wel al lang in Eindhoven

Zou mooi zijn als Maximiliano zijn kans gaat pakken. De 'vergeten spelers' zoals Doan, Bruma en Maxi die zich helemaal herpakken, mooi. Sangare gaan we wel missen, Bossscagli vult die positie van hem echt totaal anders in. Heb er zin in morgen, gas geven.

Zahavi wel bij de selectie ondanks Jom Kipoer?
Kan me niet voorstellen dat ie na 24uur niet eten en drinken kan gaan spelen morgenavond.

15 september 2021 om 17:27

Vorig jaar speelde hij op Jom Kippoer ook gewoon mee, toen hadden ze voor hem wat geregeld geloof ik. Zal dit jaar niet anders zijn.

Geweldig nieuws allemaal. Werd gisteren nog voor gek verklaard over dat ik hoopte dat Vinícius er zondag bij zou zijn en eventueel zou kunnen invallen. Volledig terecht natuurlijk, want hij s er morgen al bij. Propper terug,Maxi heel. Hopelijk blijft dat zo.
Over de wedstrijd, thuis moeten we kunnen winnen van Sociedad. Verwacht een minimale zege,maar een gelijkspel zou me niks verbazen. Nummer 5 van Spanje,nu staan ze 3e. Psv heeft zich thuis verslikt in Granada, Ajax in Getafe. Die clubs stonden geloof ik rond plek 7 toen..Niet onderschatten die Spanjaarden.

Oprechte vraag; gaat psv dit jaar de europa league serieus nemen? Of gewoon vol voor de titel?

15 september 2021 om 18:51

Dat gaan we morgenavond zien. In woorden nemen ze het altijd serieus.

15 september 2021 om 19:03

Ja jullie kunnen hem echt winnen denk ik als het beetje meezit

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1321
2.PSV127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller51
N. MaduekeAanvaller52
BrumaAanvaller52
Y. VertessenAanvaller51
E. ZahaviAanvaller52
J. DrommelKeeper40
Y. MvogoKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

5 fans
Coach, 54 jaar
SeizoenClub
2020- PSV
2017-2019 Beijing Guoan
2014-2017 Bayer Leverkusen
2012-2014 Red Bull Salzburg
2011-2012 SC Paderborn 07
Laatste voetbalnieuws

Van Hanegem: ‘Nee, PSV gaat het Ajax niet heel moeilijk maken’

Willem van Hanegem is kritisch op PSV-trainer Roger Schmidt voor zijn doorgevoerde tactiek in de met 0-4 verloren wedstrijd tegen Feyenoord. In zijn column voor het Algemeen Dagblad uit de oud-international...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren