Ajax begint Youth League met moeizaam gelijkspel tegen Sporting

Woensdag, 15 september 2021 om 14:02Yanick Vos

Ajax is het Youth League-seizoen begonnen met een 1-1 gelijkspel op bezoek bij Sporting Portugal. Onder toeziend oog van onder meer algemeen directeur Edwin van der Sar en Sporting-trainer Rúben Amorim had het jonge team van trainer Dave Vos het erg lastig met de thuisploeg.

Ajax had niets in te brengen in de eerste helft. De ploeg van Dave Vos kon in de openingsfase niets anders doen dan tegenhouden. Waar in het eerste kwartier Sporting al vier doelpogingen noteerde, waren de Amsterdammers niet in de buurt geweest van het doel van de tegenstander. Bij een van die doelpogingen van Sporting was het raak. Na tien minuten ging Ajax-keeper Charlie Setford in de fout: een mislukte uittrap schoof hij in de voeten van Mateus Fernandes. De middenvelder van Sporting nam aan en haalde uit: 1-0. Doordat de bal onderweg van richting werd veranderd door Olivier Aertssen was Setford kansloos.

Hoewel Sporting in de eerste helft de bovenliggende partij was, slaagden de Portugezen er niet in om de score verder uit te breiden. Mede door goed verdedigend werk van Aertssen en reddingen van Setford bleef de marge klein. Zodoende bleef Ajax in de wedstrijd en konden Vos en diens assistenten Ronald de Boer en Steven Pienaar herstelwerkzaamheden verrichten in de kleedkamer. Eskild Dall bleef achter in de kleedkamer en Jaydon Banel kwam binnen de lijnen. Het team van Vos zette meer druk naar voren en dat leidde al snel tot de gelijkmaker. Jeppe Kjaer Jensen kon ervandoor op de linkerflank en met enig fortuin belandde de bal tegen de touwen: 1-1.

De gelijkmaker gaf Ajax geen vleugels; het was Sporting dat de lakens uitdeelde en de beste kansen kreeg om op voorsprong te komen. De bezoekers hadden het geluk echter aan hun zijde, want Sporting liet meerdere grote kansen onbenut. Twintig minuten voor tijd leek het fout te gaan toen de thuisploeg een strafschop kreeg na een vermeende handsbal van Aertssen. Sporting-spits Paulo Agostinho faalde echter vanaf elf meter; hij schoot de bal over. Tien minuten later was het Sporting dat ontsnapte aan een achterstand toen aanvoerder Amourricho van Axel Dongen op links raak schoot. De assistent-scheidsrechter vlagde echter voor buitenspel en dus ging de treffer niet door. In de slotfase ging Ajax nog op zoek naar het winnende doelpunt, maar zover kwam het niet en dus keert het met een punt huiswaarts.Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door wolterx)

Jeugdig Ajax (gemiddeld bijna een jaar jonger) had het af en toe erg lastig, de tegenstander was volwassener. Minder frivool, meer effectief. Toch allebei niet tot veel enorme kansen gekomen. Uiteindelijk waren allebei de goals gelukjes en de gegeven penalty onterecht dacht ik (tegen het hoofd ipv de arm). Ook was de afgekeurde goal van Ajax buitenspel als ik het goed zag. Maar bij Sporting liepen er 2 uit 2002 rond (Ajax:0) en bij Ajax 2 uit 2005 (Sporting: 0). Ook brengt Sporting invallers in uit 2002 en 2003. Gros van Ajax komt uit 2004 en bij Sporting uit 2003. Ajax kan ook nog met jongens spelen als Fitz-Jim en Ünüvar. Enfin, punt is duidelijk denk ik. Maar laatste kwartier was Ajax echt de betere. En die Misehouy, wat een heerlijke speler is dat zeg.Beetje off-topic: Ik snap nog steeds de beslissing van de KNVB niet wat betreft de afschaffing van de o19 teams. Nu speel je gewoon met de o18. En als je met o19 spelers wil spelen krijg je een team wat niet ingespeeld is omdat de o19 al mee moet doen in de KKD.

15 september 2021 om 14:08

Nog een wolterx maar dan de psv variant

15 september 2021 om 14:13

Ik ben niet bekend met wolterx, maar zie hem hieronder staan. Iets te maken met het volgen van jeugdwedstrijden?

15 september 2021 om 14:17

Maar dat maakt zeker niet uit. Heeft kennis van zaken en heb zijn opmerking met plezier mogen lezen

15 september 2021 om 14:51

Zeker...ik bedoelde t ook niet negatief. Ik juich t zeer zeker toe. En wolterx weet als goed is ook dat ik zijn kennis waardeer.

15 september 2021 om 16:07

Helder, dank voor de toelichting

15 september 2021 om 14:12

Ik moet ook zeggen dat Ajax gewoon een slechte lichting heeft nu. Is ook niet erg voor een jaar of twee

15 september 2021 om 14:32

Ja volgens mij is vooral die 2005 lichting heel goed hè? Ook bij Oranje is 2005 enorm goed, hebben van ongeveer elk topland gewonnen. Ook bij PSV heb je met Babadi en Van De Blaak hele grote talenten lopen.

15 september 2021 om 15:02

Heb jij Van de Blaak wel eens zien voetballen? Dan heb jk het niet over zijn voetballende kwaliteiten. Met alle respect, maar die jongen is natuurlijk geen 16. Heeft het gezicht van een 20 jarige minimaal, zelfde geldt voor zijn stem. Daarnaast is zij al een tijdje uitgegroeid en heeft ook echt geen lichaam van een 16 jarige. Dit is op zich niet eens zo heel erg, doet het redelijk bij Jong PSV, dan maakt leeftijd op zich niet zo bizar veel uit (betaald voetbal), maar om hem nou bij de lichting van 2005 te benoemen gaat mij wat te ver. Ik weet ook dat deze jongen geboren is in Nigeria en geadopteerd door een (Nederlands) koppel.

Daarnaast, wat vind jij van Milambo en Misehouy? Ik heb het idee dat Misehouy veel completer, verder en beter is. Hij js natuurlijk wel een stuk kleiner dan Milambo. Niks ten nadele van Milambo natuurlijk, ook echt een gewelige voetballer. Even serieus, is toch ziek man, Misehouy en Milambo als nummer 10 uit de lichting van 2005… Misschien een vraag aan @wolterx, weet jij in hemelsnaam waarom Misehouy niet bij de selectie zat voor het toernooi in Polen?

15 september 2021 om 15:31

Ik vind het nogal wat om te zeggen dat hij geen 16 is, moet je echt mee uitkijken. Bij het filmpje van de presentatie bij PSV zie ik dat hij een jonge kop heeft, en een kinderlijke stem (zoals je mag verwachten natuurlijk!). Speciaal voor jou nog een foto opgezocht in zijn Willem 2 tijd bij de 013, en hij ziet er daar echt niet ouder uit. Als die destijds zoals jij beweert 17 zou zijn (4 jaar ouder), moet hij eerder dwerggroei hebben En veel Afrikanen of spelers met Afrikaanse roots volgroeien eerder, hij zal dus misschien vanaf nu niet veel meer langer of breder worden. Zelf ook gezien bij een vriend die eerst de grootste was, en nu de kleinste. Tot slot nog het argument dat de meeste kinderen heel jong zijn bij adoptie (in 2017 was de grens voor Nigeriaanse kinderen 6 jaar), bij die leeftijd is het verschil van 2 jaar echt heel goed te zien, en hoe jonger hoe makkelijker de leeftijd ongeveer in te schatten is (mocht je er dus vanuit gaan dat de aangegeven leeftijd niet klopt, of dat het kind niet is aangegeven).

Van die 2 heb ik echt te weinig gezien, ik kijk af en toe de jeugdelftallen van Oranje maar aangezien ik vooral de PSV talenten volg (en de rest dus niet ken), is het lastig om op anderen te letten. Dat gaat makkelijker als je weet wie wie is.

15 september 2021 om 16:32

Bedankt voor je terugkoppeling! Het is zeker iets waarmee je moet oppassen inderdaad. Ik heb ook de foto’s en video’s gezien toen hij werd gepresenteerd. Daar lijkt hij inderdaad op een 17 jarige. Maar ik kijk regelmatig bij wedstrijden, heb hem een aantal keren gezien. In het “echie” leek hij toen een stuk ouder. Nu wil ik niet beweren dat de foto’s bewerkt zijn oid. Misschien ligt het wel in het midden natuurlijk, dat hij 1 of 2 jaar ouder is. Mocht ik er compleet naast zitten en ik kom er een keer echt achter dat ik ernaast zat, ga ik oprecht langs die jongen zijn wedstrijd om me persoonlijk tegenover hem te verontschuldigen (wil mijn bewering hiermee niet meer kracht bijzetten, ik meen het oprecht). Ik weet inderdaad waarover je hebt als je over de officiële leeftijden begint. Ik ben zelf van Afrikaanse afkomst en ik heb een soortgelijke ervaring gehad als deze jongen. Ik werd “geadopteerd” toen ik 8 jaar was, maar heel veel jaren later toen ik mijn familie opzocht, bleek ik toen geen 8 jaar te zijn, maar 5. Hoe willen ze hier in Nederland bewijzen dat ik dan niet in 2005, maar bijvoorbeeld 2002 geboren ben? Het gebeurd vaak dat er ambtenaren worden omgekocht om de leeftijden te veranderen, dus stel iemand was 7 jaar, kunnen ze met valse papieren deze jongen 6 “maken”. Dit zijn serieuze zaken met meestal sneue verledens. Misschien dwalen we erg af, al is die jongen 25, ik heb hem tegen Den Bosch bekeken en wat een beest is het. Op zijn niveau maakt zijn leeftijd niet meer uit, als je goed genoeg bent, zoals hij, zul je vast doorbreken. Die Babadi waar jij het over had, is ook een pareltje van jullie opleiding. Ik kan me dan ook erg druk maken om het feit dat deze jongens geen Youth League spelen en de jeugdopleiding van, met alle respect, Besiktas wel. Ik snap de hele opzet wel, maar toch. Babadi is erg compleet, heeft een uitzonderlijke dribbel en drive. Zijn overzicht en schot kunnen nog wel beter, heb ook vaak het idee dat hij veel dingen “mooier” wil laten zien dan eigenlijk hoeft, wat eigenlijk best zonde is. Die goal van hem tegen Utrecht (met 1 kapbeweging 2 man het. Bos in, daarna chippie van 5(!!!) meter over de doelman heen, kunnen niet veel talenten hem nadoen. Of die steekbal van hem tegen ik meen Brugge o21. Dat zijn echt Unuvar ballen, maar je hoort er haast niemand over…

15 september 2021 om 16:44

*Geen 5, maar 8

15 september 2021 om 17:23

Denk hoe ouder die wordt, hoe lastiger het wordt om te zien of er een paar jaar verschil in zit. Houd jij maar eens een 25 en 27 jarige uit elkaar. Zulke landen zal helaas altijd discussie over zijn omdat ze niet zo bureaucratisch zijn als hier. Nu moet ik zeggen dat voetballers er imo altijd wat ouder uitzien dan ze zijn. Ik ben zelf 23, en als ik kijk naar Locatelli bijvoorbeeld dan zou ik hem iets ouder innschatten dan mijzelf In principe maakt het allemaal niet uit, als die goed genoeg is speelt hij en hij doet het voortreffelijk bij Jong PSV. Babadi is echt een topper inderdaad, mag nog wat zakelijker maar dat is echt de leeftijd. Vandaag bij Ajax ook veel frivoliteit en bij de 1 jaar oudere Portugezen vooral volwassen voetbal. In principe leren ze dat vanzelf een keer, ergens in de KKD.

15 september 2021 om 17:53

Kende hem niet maar net even opgezocht. Foto's toen hij bij Willem II speelde en dus 15 zou zijn. No way, leek toen al een jaar of 18 en nu minstens 20, 21. Deze jongen is echt geen 16 jaar nu.

15 september 2021 om 18:14

Mensen kunnen ook gewoon op verschillende tempos opgroeien. Toen ik 14 was, had ik dikke bakkebaarden en was ik misschien 2 centimeter kleiner dan ik nu ben. Sommige klasgenoten begonnen pas 'echt' met groeien toen ze 16 waren.

15 september 2021 om 18:20

@chrisajax92. Kan dat je dat denkt, maar jij kent de details niet. Dus je kunt dit niet presenteren als feit kerel. Kijk bij een Joseph Minala okee, maar als iemand wordt geadopteerd is de kans op een aanzienlijk leeftijdsverschil al veel minder omdat ze op jonge leeftijd naar Nederland komen (oudere kinderen mogen niet geadopteerd worden). Glad ijs waar jij je op begeeft.

15 september 2021 om 14:17

Voor ik het wilde vragen heb jij precies getypt wat ik wilde weten

15 september 2021 om 14:36

Dank verder viel er ook niet veel te melden qua voetbal.

15 september 2021 om 14:18

Ajax kiest er toch zelf voor om zoveel jonkies op te stellen? Lekker op de snufferd gaan en hoppa daar leer je van.

15 september 2021 om 14:34

Oh ja zeker, maar daarmee wil ik aangeven dat het eigenlijk een knap resultaat is. Als Ajax o15 (ik noem maar wat) bijna wint van PSV o16 zou ik niet blij zijn met PSV. In je jeugd is een verschil van een jaar vaak goed te merken.

15 september 2021 om 14:48

Ja maar maakt niks uit de echte toptalenten die bijna 19 zijn, zijn al lang doorgeschoven. YL is bij ajax echt voor de toptalenten onder 18 en en paar wat mindere spelers uit de u21.

15 september 2021 om 14:55

Die jongens als Fitz-Jim en Ünüvar zitten al een tijdje vast bij Jong Ajax waardoor je dit soort jonge spelers wel moet opstellen. Zoals hierboven al word benoemd is de lichting die er vanmiddag stond niet geweldig, wat geen schande is. Zeker niet als je naar de lichting daarna kijkt.

15 september 2021 om 15:16

Nee klopt, dat was ook mijn punt eigenlijk. Ik snap dat je die jongens nodig hebt voor Jong Ajax en dus niet zomaar op kan stellen, maar dat maakt het resultaat van Ajax o19 (eerder o18) dus eigenlijk alleen maar knapper. En inderdaad, die 2005 lichting is volgens mij door heel Nederland de beste lichting. Misehouy bij Ajax, Milambo bij Feyenoord en Babadi en Van De Blaak bij PSV. Zal er ongetwijfeld nog veel vergeten!

Meer dan prima resultaat. Belachelijk jonge selectie (jongste in YL sinds Arsenal in 2014) en dan uit tegen Sporting punt pakken. Zal gedurende groepsfase nog veel veranderen qua selectie. Nu maar 1 speler uit 2003 en rest jonger (tegenstander had zelfs dispensatiespelers erbij uit 2002) wat het gewoon een fraai resultaat maakt. Gemiddelde leeftijd die ingeschreven is ligt onder de 17 jaar, vandaag was basiself 17.3 jaar gemiddeld. Prima leerervaring voor deze jongens. En benieuwd naar volgende pot.

15 september 2021 om 14:18

Je hebt helemaal gelijk. Ik vind dat VZ daar ook te weinig aandacht voor heeft. Van tevoren was het al bekend dat de eerste wedstrijden Ajax echt met een piepjong-elftal speelt en wellicht later jongens van Jong Ajax nog kunnen aansluiten. Bij Sporting zijn ze een stuk ouder en dat maakt dit resultaat gewoon heel goed.

15 september 2021 om 15:16

Wat zijn nu de grootste talenten bij Ajax denk je?

15 september 2021 om 16:08

Misehouy is imo grootste talent wat we hebben. Vandaag ook gewoon beste op middenveld ondanks dat hij jongste op veld was. Vos is een slapende reus, ook van 2005 en nog beetje zoekende qua positie maar fysiek goede stappen gezet in coronaperiode. Zat samen met Misehouy begin dit seizoen mee te trainen bij Jong Ajax al. Van Axel Dongen won Talent van de Toekomst afgelopen jaar en gaat dit seizoen debuut in Ajax 1 maken. Aertssen vind ik een hele fijne verdediger. Enorm snel, kan linies doorbreken met zijn dribbel en is echt een Ajax verdediger. Hlynsson, Kjær en Jermoumi zie ik dit seizoen ook nog vast bij Jong Ajax basis in gaan. Hlynsson is dat nu al eigenlijk. Was vandaag een hele talentvolle ploeg maar gewoon te jong om over zo'n tegenstander heen te drukken. Op Dall (absoluut geen fan van) na zie ik allemaal goede kans maken om minimaal bovenkant KKD te halen. 2005 is Kalokoh een bekendere naam nadat hij beste speler werd op MTU HallenCup als u15 speler (grootste zaaltoernooi van Europa met vrijwel alle topclubs). Uit 2006 zijn Hato (CV) en Setford (broertje van keeper vandaag) ingeschreven en had ook wel Vink (zoon van) verwacht al. Zijn er ook 10 van die ploeg opgeroepen voor Oranje o16 later deze maand met 1 op standby list en 2 a 3 zekerheidjes die door blessures of persoonlijke redenen niet erbij zijn. Is een hele solide groep maar niet een speler als Misehouy erbij op eerste oog. O17 gaat denk ik trouwens leukste ploeg van de opleiding, na de o14, worden dit jaar. Kalokoh-Vink-Speksnijder en Idumbo op 10 is een serieuze aanval voor dat niveau. 2005 verloor met Rijkhoff een absolute topper maar heeft alsnog paar van grootste talenten van opleiding in dat jaar. Maar voor mij persoonlijk staat Misehouy op 1.

15 september 2021 om 16:31

Helder bedankt man! Kijk denk niet zo veel jeugdvoetbal als jij, dus alles wat ik eventueel over deze spelers zou zeggen is gebaseerd op deze wedstrijd of enkele wedstrijden van een jeugdelftal van Oranje. Vond Misehouy inderdaad fantastisch, en Vos eigenlijk een goede tweede. Die Aertssen doet me dus denken qua uiterlijk aan de kickbokser Peter Aerts, maar erg goede voetballende verdediger. Speksnijder heb ik nooit zien spelen maar ken ik omdat die speelde bij de club hier in de buurt. En natuurlijk van Feyenoord naar Ajax gegaan.

15 september 2021 om 17:13

Wat vind jij van die Idumbo? Ik heb hem maar een aantal keren gezien, te weinig om wat te zeggen, denk ik. Ik vind hem meer een flankspeler, vooral door zijn dribbel, je moet wel een hele grote zijn om zo door de as te kunnen dribbelen. Probeerde het een aantal keren, kwam een aantal keren goed weg, want als je hem daar kwijt bent, kan het snel gaan. Ik denk dat de O17 competitie erg leuk gaat worden. PSV heeft natuurlijk ook een hele goede 2005 lichting, evenals Feyenoord. Bij Feyenoord de verdere spelers natuurlijk niet allemaal in de o17. Nou ben ik wel benieuwd naar jouw mening over onze competitie. Ik heb Feyenoord Psv gezien, wat me opviel was dat Jason van Duiven ingehaald lijkt te zijn door zijn lichting, maakte een zeer matige indruk, is fysiek ook ingehaald, lijkt wel alsof hij daarom minder was. Fabiano Rust en Zepiqueno Redmond (2006) zijn de grootste blikvangers denk ik, vooral Fabiano, die ook meeging met NL O17 ipv Jason. Bij Psv speelden toen een aardige groep internationals/contractspelers, zoals Jason, Tim van de Heuvel, die nieuwe Cypriotische jongen, Elvic Jager (2006) en Jevon Simons. Feyenoord zonder Mike Kleijn, Milambo, Slory en Elmensdorp (allemaal 2005). Feyenoord heeft natuurlijk een nieuwe (Servische?) speler uit Zweden gehaald en die lijkt totaal niet mee te kunnen op dit niveau. Psv werd door een Turkse (?) jongen helemaal overklast nadat hij op de positie van de Servische jongen kwam te staan. Zepiqueno Redmond, kwam met gemak zijn tegenstanders voorbij. Zou je niet zeggen tegen deze Psv groep. Onze o18 heeft 0 punten uit 2. Heerenveen uit 1-3, Az thuis van 2-0 naar 2-3. Deze o18 is echt wel sterk, met jongens als Moussaoui en Felicia(!) op de bank. Melvin Boel als trainer, welke vaak werd geroemd, maar tegelijkertijd als arrogant en betweterig werd bestempeld. Ik vind er bij de o18 nou niet echt een bepaald idee achterzitten, werd zelfs “Ajax coach genoemd”. Verder zou ik je graag willen vragen naar Appiah, die natuurlijk de overstap maakte van Feyenoord naar Ajax, die heb ik helemaal niet meer zien spelen. Heb jij zijn ontwikkeling gevolgd, en zo ja, zou ik je daar vriendelijk naar mogen vragen?

15 september 2021 om 17:26

Daarnaast, hoe denk jij over Speksnijder? Jij bent best onder de indruk van hem, jij zal hem ook wel vaker hebben zien spelen dan ik, maar ik was eerlijk niet zo onder de indruk van hem, speelde toen ook op het middenveld. Ik vind hem niet echt ogen als een voetballer, snap je een beetje wat ik bedoel? Zijn fysiek/lichaam/loopje. Vond hem aardig goed, maar blonk niet echt ergens in uit, waarvan je dacht, wow, zoals je dat wel zou denken bij Kalokoh. Speelt nu dan als buitenspeler als ik zo je opstelling zie. Denk je dat hij daar genoeg snelheid voor heeft?

15 september 2021 om 17:30

Sorry ik kan het niet laten, ben Az helemaal vergeten met hun talenten als Smit (2006 volgens mij), Krasniqi, Mastoras, Splinter en Addai. Laatstgenoemde zat opmerkelijk ook niet bij het Nederlands elftal, heb jij enig idee waaroom? Echt een bi-zar goede lichting die 2005. Zou echt een droom zijn om een kleine 2005 toernooitje te spelen met Feyenoord, Psv, Az en Ajax. Dus de beste 2005 spelers tegen elkaar, haha, wie weet ooit.

15 september 2021 om 20:41

@jeugdscout, Ik heb even laptop gepakt want is makkelijker reageren dan met telefoon waar ik de vorige zin steeds niet meer kan zien, haha.

- Wat vind je van Idumbo?
Zoals sommige hier weten heb ik periode in België gezeten dus kom daar nog regelmatig voor wat jeugdwedstrijden (dit seizoen beperkt gebleven tot Genk trouwens) en wanneer kan ook toernooien en potjes nationale jeugdploegen. Idumbo is de 2e aanvoerder van de Belgische '05 lichting (droeg paar weken geleden tegen Italië ook weer de aanvoerdersband) en vond hem bij KAA geweldig koppel met Malick Fofana (buitenspeler) en dan vooral vanaf middenveld. Die gaat op rechtsbuiten komen of op 10/8, gaat interessant worden hoe ze het gaan zetten icm Speksnijder die eigenlijk beter is op 10 maar dit seizoen vooral vanaf rechtsbuiten speelde. Zoals je zegt is het een echte dribbelaar, wat naar mijn mening te weinig nog rondlopen bij Ajax, die mij beetje doet denken aan Madueke in zijn laatste jaar bij Tottenham. Hoop vurig dat hij op middenveld kan blijven spelen maar als hij team hoger gaat spelen is buitenspeler meest voor de hand liggend. Eindigde bij KAA trouwens bij de tweede ploeg (u21/u23) voor zijn vertrek en bij Ajax mocht hij voor nu aansluiten bij de o17. Ben heel erg benieuwd naar hem bij Ajax iig. Heeft paar doelpunten gemaakt al in de potjes die hij speelde en geluiden die ik van spelers en ouders hoorde over hem zijn positief.

2005 lichting in Nederland: Van Duiven zou niet helemaal optimale voorbereiding hebben gehad maar vandaag toch weer 2 goaltjes gemaakt las ik. Is wel een serieus goede spits. Niet niveau Babadi qua talent (imo top 3 van die lichting) maar die gaat zeker niet afvallen bij PSV tot minimaal Jong PSV. Vond bijzonder te zien dat Gill'ard wat terug lijkt gevallen. Die ploeg heeft wel jasje uitgedaan met Vd Blaak die vast bij Jong PSV zit en Babadi die tussen o18 en Jong zit. Ook Bram Rovers is team hoger aan het spelen nu. Bij Feyenoord vind ik Kleijn echt zo'n fijne en slimme speler, niet zo'n 'afgewerkt' product als Milambo maar vind hem absoluut niet minder. Slory wil ik dit seizoen nog vaker zien, op o13 niveau speelde hij alles op een hoopje maar vond hem coronajaar wat meer ingehaald worden door teamgenoten. Die nieuwe speler Krajisnik nog nooit zien spelen, zal wel snel genoeg gebeuren. Ben wel benieuwd want Feyenoord haalt niet gek veel buitenlandse talenten op die leeftijd. Speksnijder is echt een creatieve speler, snap wat je zegt betreffende het niet ogen als een voetballer maar is voor de o17 als hij hangend kan spelen met Henry die eroverheen kan vliegen echt een speler die veel kansen kan creëren. Zeker met spelers als Vink, Kalokoh en Hamouchi die fysieke kwaliteiten hebben kan hij heel goed in kansrijke posities brengen. Zal met idumbo vaak van positie gaan wisselen maar brengen allebei net andere kwaliteiten. Kalokoh heeft wel een bepaalde 'wauw-factor' met zijn lengte, onortodoxe 1v1 kwaliteiten voor zijn postuur en output. Over de AZ spelers. Kees Smit is inderdaad van 2006, net als Mastoras in dat rijtje trouwens, en vind Gijselhart daar best een prima talent. Addai is een toppertje maar had voorgaande jaren problemen rondom Nederlands paspoort en mocht toen dus alleen de trainingsdingen met de ploeg doen en geen wedstrijden spelen. Zou nu ook best reden kunnen zijn maar daar heb ik details niet over.

Over Appiah: Zit tussen o16 en o17 dit jaar. Door corona maar 1x zien spelen dus ben ook heel benieuwd hoe hij het gaat doen. Is één van de 10 Ajax spelers uit 2006 die over 2 weken bij Oranje o16 aan mag sluiten (ugwu op standby nog, door blessures en persoonlijke redenen zijn er 2 spelers niet bij nog) en is binnen die groep gewaardeerd. Ook wel eens aanvoerder geweest.

Zo'n 2005 toernooi gaat niet komen, dichtste in de buurt zal de oude onderlinge potjes op KNVB campus zijn waar ze Oranje tegen Oranje spelen.

Ik denk dat we bestolen zijn. Want het was moeilijk te zien maar was volgens mij geen buitenspel. En die penalty was sowieso belachelijk, heel goed dat ie hem zelf over schoot. Voor zo’n jonge ploeg toch een prima resultaat. Met weinig dispensatiespelers. Ik had er nog wel 1/2 meegenomen (Rasmussen en Baas) want zeker laatstgenoemde gaat de helft spelen bij Jong, dan is dit een prima alternatief. Verder ontzettend genoten van Misehouy en van Axel Dongen. Ook Aertssen speelde goed tot aan die zware botsing. Al met al is 1-1 wel oké. Eerste helft bij vlagen weggespeeld, tweede helft veel beter. Overwintering moet lukken denk ik

Wellicht moeizaam maar in het slot van de wedstrijd hadden de jongens nog legio kansen om de overwinning mee te kapen. Dat had met een uiterst jong team een heel behoorlijke prestatie geweest.

Beetje eenzijdig stuk. Ja, Ajax was stuk minder 1e helft, maar 2e helft vond ik Ajax niet onder doen.
Penal vond ik al twijfelachtig en in dit stuk mis ik ook de gemiste kopbal vanaf ong de penaltystip

Leerzame wedstrijd voor een zeer jonge ploeg. In de 1e helft had ik er een hard hoofd in. Ajax kwam tactisch, fysiek en technisch toch redelijk tekort, maar gelukkig groeiden ze wat meer in de wedstrijd. Genoten van Misehouy, Aertssen en Van Axel Dongen. Drie jongens die worden beschouwd als de grootste talenten van de opleiding en dat lieten ze vandaag ook zien. Van Axel Dongen is mijn persoonlijke favoriet, krachtige en technische buitenspeler die zijn directe tegenstander blijft opzoeken. Jammer dat zijn goal werd afgekeurd want dat was een mooie beloning geweest. Tegenvallers voor mij waren Jeppe Kjaer en Setford. De eerste leed echt heel veel balverlies en ook zijn aannames waren matig. Setford was vrij onrustig en leek niet erg comfortabel te zijn bij hoge ballen. Dat laatste zie je overigens behoorlijk vaak bij door Ajax opgeleide keepers. Stekelenburg en Vermeer zijn bijvoorbeeld ook absoluut geen heersers in het luchtruim.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1321
2.PSV127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger50
N. MazraouiVerdediger52
J. TimberVerdediger51
E. ÁlvarezMiddenvelder51
R. GravenberchMiddenvelder51
S. BerghuisAanvaller51
S. HallerAanvaller55
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

0 fans
Keeper, 17 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 0 0 0 0
2021/2022 Jong Ajax 1 0 0 0
2020/2021 Jong Ajax 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Ajax begint Youth League met moeizaam gelijkspel tegen Sporting

Ajax is het Youth League-seizoen begonnen met een 1-1 gelijkspel op bezoek bij Sporting Portugal. Onder toeziend oog van onder meer algemeen directeur Edwin van der Sar en Sporting-trainer Rúben Amorim...Lees verder

  In de wandelgangen

  Woensdag 15 september
  Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
  X

  Inloggen op Voetbalzone

  Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

  Gebruikersnaam
  Wachtwoord
   
  Wachtwoord vergeten?
  Registreren