Jan Boskamp pakt Frenkie de Jong aan na nederlaag tegen Bayern München

Woensdag, 15 september 2021 om 08:55Dominic Mostert • Laatste update: 09:24

De drie Nederlandse basisspelers van Barcelona hebben dinsdagavond weinig indruk gemaakt op de analisten van RTL7. Luuk de Jong, Memphis Depay en Frenkie de Jong konden allemaal geen bepalende rol spelen tegen Bayern München (0-3). Jan Boskamp is met name kritisch op Frenkie de Jong, terwijl Ron Vlaar vindt dat Depay naliet een leidersrol op zich te nemen.

Boskamp licht een moment uit na een uur speeltijd. Jamal Musiala, uitblinker aan de zijde van Bayern München, ontving de bal van Alphonso Davies op circa 25 meter van het doel. De aanval van Bayern kwam daarna in een stroomversnelling. Musiala speelde Leon Goretzka aan en liep zelf door; via Goretzka kreeg Thomas Müller uit de draai de kans om de doorgelopen Musiala te bedienen. De pass was iets te scherp, waardoor Marc-André ter Stegen de bal uit de lucht kon plukken. Desondanks was de situatie dreigend en volgens Boskamp illustratief. “Nu stappen ze uit. Dan ben je te laat. Ze hebben veel ruimte en lopen gewoon door het gaat. Je moet dan ook naar Frenkie kijken en naar de linksback (Jordi Alba, red.). Wat is dat? De middenvelders laten zoveel mensen lopen."

Boskamp bestempelt het optreden van het Nederlandse drietal als 'gewoon matig'. "Luuk de Jong had een ondankbare taak om zo te spelen. Dan kun je net zo goed mij nog even op het veld rollen." Vlaar beaamt dat de debuterende spits 'totaal niet in zijn kracht' kon spelen, omdat het spel niet op hem was afgestemd. "Depay heeft heel veel balverlies geleden. In zo’n wedstrijd wil je een andere Depay zien, die zijn ploeg op sleeptouw neemt, maar die heb je totaal niet gezien. Hij was onzichtbaar."Gerelateerd

Meer sportnieuws

142 reacties (laatste reactie door fr010frdam)

Frenkie gewoon overlast door Goretzka en Kimmich. Maarja, wat wil je met een team als dat van Barca. Echt een dramatisch team.

14 september 2021 om 23:40

Opzich zou Frenkie als een van de dure jongens waarvan altijd wordt gezegd dat hij wereldtop is het team dan op sleeptouw moeten nemen, maar dat gebeurt echt te weinig. Tuurlijk helpt het niet als het team dan matig is, maar hij moet echt wel meer laten zien dan dat hij vandaag deed.

14 september 2021 om 23:45

Ja zeker eens hoor, maar in zo'n team is dat toch ook amper te doen? Het was echt janken met de pet op.

14 september 2021 om 23:58

Ja maar je zou toch een keer willen dat hij in een grote wedstrijd er staat. Hij heeft letterlijk ps 1 grote pot, tegen sevilla voor de beker, goed gespeeld. Voor de rest altijd onzichtbaar en was vandaag, met name de eerste helft, wel heel erg slordig

14 september 2021 om 23:58

Speelde Messi ook niet gewoon bij Barcelona toen het met 8-2 verloor van Bayern? Juist. Je kan niet altijd een team op sleeptouw nemen als het zo dramatisch staat als vanavond.

15 september 2021 om 00:19

@myvision, het verschil is dat je bij Messi een handjevol wedstrijden kan opnoemen van de honderden dat hij dat niet deed. Bij Frenkie kan je net een handjevol wedstrijden opnoemen waarin hij dat wel doet. Tuurlijk kan je niet altijd top zijn of bepalend, maar het is wel veel te vaak bescheiden balletjes terug en nooit tot amper risico in je spel leggen..

15 september 2021 om 00:23

Frenkie is een dienende speler. Niet iemand die in zn eentje ff het verschil maakt.

15 september 2021 om 00:40

Hoezo "dienende" speler?Dus als je dienend bent kun je geen impact hebben op t spel? Busquets, waarom vinden wij dat allemaal een geweldige speler? Hij scoort niet, en hij is heel subliem maar toch voel je zijn impact. Kante is ook geen speler die strooit met ballen, maar zijn impact is duidelijk. Thiago, Veratti, Kimmich Modric, Kroos zijn allemaal spelers die op dezelfde positie spelen als Frenkie. Maar zij kunnen wel het spel dicteren en het verschil maken.

15 september 2021 om 00:58

@blaugrana

Dan is hij zijn transfersom dus niet waard. In die (prijs)klasse heb je spelers die zowel defensief of offensief beslissend zijn. Hij is gewoon te gemiddeld daarin.

Hij is dienend goed wanneer je dus 2 toppers naast hem hebt staan, zo werkt het niet.

15 september 2021 om 03:37

Denk niet dat je van iemand bij Barca kunt verwachten dat hij zijn team op sleeptouw neemt tegen Bayern. Die ziin gewoon een maatje te groot nu. Vind niet dat dat aan Frenkie ligt

15 september 2021 om 03:42

Medellin, ik denk dat hij het best kan spelen zoals Pirlo deed bij Juve. Met de punt naar achter en met twee beesten eromheen (Vidal en Pogba toen). Dat ligt zo'n voetballende speler als Frenkie denk ik beter. Zo denk ik ook (lager niveautje) dat Vejinovic bij Feyenoord was geslaagd als hij tussen Vilhena en El Ahmadi had gestaan. Zo'n spelmaker heeft medespelers nodig die het vuile werk doen

15 september 2021 om 06:29

Newsflash vlaar... Depay raakt altijd heeeeeel veel ballen kwijt. Elke pot 20 plus.

15 september 2021 om 07:40

@myvision "je kan niet altijd een team op sleeptouw nemen". Ik weet dat jij Frenkie ongeveer ziet als de nieuwe Cruyff, maar Frenkie neemt in de toppers dus vrijwel nooit het team op sleeptouw. Daarom gaat de vergelijking met Messi niet op, die deed dat juist vrijwel altijd wel.

15 september 2021 om 08:18

Langzaam wordt gewoon duidelijk dat frenkie inderdaad niet de zo grote speler is die veel mensen denken dat hij is. Dat is prima, maar als hij dan tegen een alaves een super wedstrijd speelt, kn je niet in een keer zeggen dat hij wereldtop is. Tegen dit bayern kan je het team niet op sleeptouw nemen? Dat kan je dan zeggen als ze tegen elke sterke ploeg spelen. Hij was onzichtbaar gister en leek zich soms expres te verstoppen om de bal maar niet te krijgen. Als cule mag je toch meer van hem verwachten? In mijn ogen mist hij karakter en wat peper in zijn reet zou hem ook goed doen.

15 september 2021 om 09:27

@elfaraon: dan kan je van Depay net hetzelfde zeggen. Maar van Depay mag je dat niet zeggen want dan ben je een 'hater'.

Depay is een leuke speler Barcelona tegen ploegen als Elche, Getafe, Granada, Dynamo Kiev,... maar op de momenten dat het er echt toe doet, zoals gisteren, komt hij totaal niet in het stuk voor.

Dat zie je bij het NL elftal op het afgelopen EK ook al en bij Lyon ook al ( in zijn laatste, tevens beste seizoen, voor Lyon scoorde hij amper 2x tegen een topploeg. Al zijn andere goals waren tegen clubs uit het rechterrijtje)

15 september 2021 om 10:17

FF serieus dit Bayern is sowieso top 3 beste club op aarde.
Barca werd volledig overklast en Frenkie ook. Wat kan zo een jongen doen?
Bal spelen naar Depay die hem op zn beurt sowieso verliest? Luuk de Jong was al helemaal zielig. Team op sleeptouw nemen aub zeg. Kansloze missie. Idem voor Messi destijds vs Bayern dat echt 3 klasses beter is.

Men zeurt over zn prijskaartje. Alsof hij er wat aan kan doen dat Barca dom besteed? Als ik mijn auto verkoop voor 100K wetend dat die maar 30K waard is moet de koper dan verwachten dat mijn auto gaat functioneren als 1 van 100k? Persoonlijk vind ik dat de koper zelf zo dom is geweest om zoveel ervoor te betalen.

Jullie doen alsof Frenkie zichzelf wereldtop vindt. Heb ik hem nooit horen zeggen. Kom met bewijs dan!

15 september 2021 om 10:33

Van depay zeg ik idd precies het zelfde. Daarnaast vind hij zichzelf ook nog helemaal geweldig en heeft net als frenkie 0 zelfkritiek

15 september 2021 om 10:39

Ik weet dat jij Frenkie ziet als een prutser puur door jouw clubvoorkeur.

15 september 2021 om 10:51

@$dot, als je op mij doelt? Ik laat graag clubvoorkeuren buiten dit soort discussies. Daarnaast vind ik Frenkie geen prutser. Verre van, anders kan je niet goed meedraaien op dat niveau. Echter doet men hier vaak alsof hij een wereldtopper is...en dat is hij niet. Daarvoor is hij niet dwingend genoeg en naar mijn idee ook niet verrassend en beslissend genoeg. Heeft verder niks met zijn vorige club te maken, want hoop juist dat Nederlandse spelers het goed doen in het buitenland. Vaak zijn het overigens de mensen die de clubhistorie zelf niet los kunnen zien van de speler die zoiets benoemen.

15 september 2021 om 17:01

@Bobiku29 Frenkie kan je helemaal niet vergelijken met een Pirlo. Pirlo is 1 van de beste spelverdelers ooit. Frenkie heeft niet die capaciteiten om een spelmaker te zijn, daar is zijn traptechniek niet goed genoeg voor en zijn vista ook niet. Hij is meer een speler van de korte passes en de bal in de ploeg houden. Pirlo kon van alle afstanden een speler alleen voor doel zetten of met 1 pass een verdediging uit verband spelen, dat zie ik Frenkie niet doen.

15 september 2021 om 04:12

Gewoon geen Barca wat stellen ze überhaupt nog voor

15 september 2021 om 13:12

Echt de slechtste stap die hij had kunnen maken in z’n carrière. Hij had gewoon naar city, bayern of psg moeten gaan, waar ze wel een serieuze trainer voor de ploeg hebben en er goede spelers om heen spelen. Dan pas ga je echt stappen maken als speler, helemaal op zijn positie.

Ben deze wedstrijd gaan beseffen; als frenkie zo goed was. Dan was hij a lang begeerd door top clubs met ambitie. Hij sukkelt maar wat mee in dit barca. Kan het verschil ook niet maken. Hij komt heus wel goed terecht. Maar als je voor 65/75 mil verkocht wordt dit Ajax wil je toch om prijzen spelen. Je hoort vanuit hem ook 0,0 kritiek over de situatie barca. Alles is wel prima zo. Vraag me af hoe grote winnaar hij is.

14 september 2021 om 23:41

Nou ja, Bayern wilde hem hebben. Dit jaar nog zelfs, zowel duitse als spaanse media meldde het. Lijkt me wel een topclub met ambitie.

14 september 2021 om 23:56

Hoe zo lees je over Noa lang dat ie naar leeds kon. Maar frenkie die mogelijk weg kon heb k nooit wat over gelezen. Hier staat elke scheet van frenkie en z’n vriendin. Maar dat ie weg kon. Of dat er interesse was heb k nooit gehoord. Ook niet op tv. Waar las je dit. Ben wel benieuwd omdat ik t nooit voorbij zie komen.

15 september 2021 om 00:02

Het schijnt in de fabeltjeskrant te hebben gestaan.

15 september 2021 om 00:04

Ik heb het even opgezocht.
Haha jij dacht toch niet dat VZ een mogelijk artikel over Frenkie is vergeten? Als je Frenkie bayern voetbalzone intikt op google dan krijg je em bovenaan. Wil je nog meer, dan Frenkie bayern Bild. Van de Bild zijn er 2, in december en in Januari. Of deze media betrouwbaar is geen idee, ik lees het ook maar.

15 september 2021 om 00:30

Ik wil je best een duimpie geven maar de fabeltjeskrant is niet echt origineel, die heb ik al zovaak voorbij zien komen.

15 september 2021 om 00:42

Nou Bayern zou hem dan wel willen voor de breedte. Want Frenkie speelt van z'n lang zal z'n leven Kimmich en Goretzka echt niet uit de basis hoor. Misschien dat hij het zou mogen uitvechten met Corentin Tolisso en Marc Roca.

15 september 2021 om 08:21

Voor in de breedte zouden ze hem willen als hij voor 30m was op te halen misschien. Niet voor 86 wat voor hem is betaald. Al kan hij hier natuurlijk niets aan doen. Moet zeggen dat ik als speler het helemaal kut zou vinden hoe het publiek zich gedroeg de laatste 10 minuten, beetje kinderachtig. Zou wel hun manier zijn van onvrede tonen

15 september 2021 om 12:49

@gluubstertj.....oh Facebook dus....

15 september 2021 om 17:33

Gaat niet gebeuren, tenzij voor de bank wellicht. Kimmich en Goretzka staan onder langdurig contract!

14 september 2021 om 23:44

Hij kon in zijn Ajax tijd naar PSG, City en Barca. Alle 3 niet ambitieus en topclubs? En bayern houdt hem ook in de gaten. Alleen is ie een beetje te duur voor ze. Als Frenkie gewoon zijn contract laat aflopen krijgt ie gewoon een topclub, maak je geen zorgen. Die wachten gewoon.

14 september 2021 om 23:52

Leuk dat ie naar al die topclubs kon.
Maar hij laat heel weinig zien bij Barca en dat was vorig seizoen ook zo, Afentoe uitblinken tegen teams als celta of getafe en tegen de zwaargewichten onzichtbaar of verstoppertje spelen.
Als een Wijnaldum dit doet maakt iedereen hem met de grond gelijk.
En ik betwijfel of ie bij die clubs in de basis had gestaan

14 september 2021 om 23:45

In mijn ogen staat hij er altijd pisnijdig bij na een verliespartij zo ook vanavond. Hij is alleen heel realistisch, ik vind het een grote persoonlijkheid en juist een winnaar. Hij zit alleen nu wel bij een figurant in de CL.

14 september 2021 om 23:49

Ben je nou serieus? Een grote persoonlijkheid? Als ie iets niet heeft is dat het wel.
Leuk dat ie er pisnijdig bij staat dr koop je niets voor.
Hij zit idd bij een figurant maar dat is de jong zelf ook helaas

14 september 2021 om 23:51

Maar jij bent ook een ajacied, oftewel 0% objectief. ‘Grote persoonlijkheid’. De man is 24 en lult bij elk interview alle politiek correcte cliché’s eruit m. Niks persoonlijkheid aan. Ook niet 1 keer iets durven te zeggen over wat er allemaal mis is bij Barca. Hij zou ook gewoon zn mond kunnen blijven houden het hele seizoen, maar in ieder geval kunnen trainen op het geven van een steekpass. Iets waar hij de ballen nieteens voor heeft.

14 september 2021 om 23:54

Persoonlijkheid heeft hij niet. Piqué is de enige met ballen in de selectie in mijn optiek. Alba daarna misschien. Bussie Pedri frenkie en sergi komen over als ideale schoonzonen. Die gaan echt niet te keer hoor. Zijn meer bezig mij arbitrage dan hun team genoten op scherp zetten. Ik zie dat frenkie er alles aan doet. Hij moet balen van de lijn halen, assist geven, scoren en nog spelen als bussie/xavi/iniesta in een. Maar het lukt gewoon niet in zo’n team. Maar spelers als Gerrard die soms kut lichting had, was toch meer aanwezig. Tuurlijk andere speler. Maar bij frenkie zie ik niet echt iemand staan of zo. Kroos is ook gewoon eentje die staat er gewoon altijd. Meer ervaring, maar zelfs met kut spelers om hem heen. Bij frenkie ziet t er soms niet uit alsof hij z’n stempel wil en kan drukken. Hoop dat ie in een sterke competitie komt. En efficiënter wordt. Dat kappen en draaien zou in Engeland niet kunnen. Moet allemaal een tikje sneller. Zou hem wel eens tegen Chelsea willen zien. Of tegen city. Kijken hoe hij dan speelt. Chelsea zet ontiegelijk goed druk. Pep kan hem zo uit de wedstrijd laten spelen.

14 september 2021 om 23:55

Ik ben zeker subjectief. Maar dat is iedereen hier. Ik zeg alleen dat ik het een grote persoonlijkheid vind, ik breng het niet zoals jij alsof mijn mening een feit is. Ik vind dat een grote persoonlijkheid niet altijd de oorzaken buiten zichzelf zoekt. Frenkie zal je niet snel anderen van de club horen afzeiken nee, die zoekt oorzaken bij zichzelf. Heel kalm en nuchter. Zowel na een overwinning als na een verliespartij als deze. En als je gaat beginnen over z'n steekpass, dan kan ik je niet al te serieus nemen.

14 september 2021 om 23:58

een grote persoonlijkheid die hier een speler van Bayern gewoon vrije doortocht geeft naar de 16

15 september 2021 om 00:00

Heb ik Sergio Ramos ook weleens zien doen Japie Krekel. Of een Modric, bij Frenkie zelf. Bijzonder dat je het ene moment waar het hele team slecht staat op Frenkie projecteert.

15 september 2021 om 03:47

Eens Myvision, maar Japie heeft wel gelijk in de zin dat Frenkie niet bepaald een personality is. Geweldige voetballer en ik vind het vrij overdreven hoe iedereen hem hier downgrade, maar.. hij is niet echt een persoonlijkheid

15 september 2021 om 08:28

Waarin laat hij zijn grote persoonlijkheid zien dan? Wou de bal gister niet hebben en idd dan komt hij voor de camera en staat hij eigenlijk onzin te verkopen om een wit voetje te halen. Na een afstraffing als gister, want ondanks dat het maar 3-0 was, was barca misschien wel slechter dan bij die 8-2, zou hij daar toch kwaad of boos moeten staan. Maar nee hij staat er semi blij alsof hij niet doorheeft hoe ongelofelijk slecht het weer eens was.

14 september 2021 om 23:53

Hij is echt wel een prima speler hoor. Mensen schatten hem gewoon net iets te hoog en zijn kwaliteiten niet juist in. Frenkie is een beetje een type Witsel maar dan beter. Geen speler die je team gaat aansturen of op sleeptouw nemen maar echt een heerlijke speler om in een goed team met veel balbezit te zetten. Positioneert goed, is altijd aanspeelbaar en lijdt zelden balverlies. Uitstekend voor retentie van balbezit en balcirculatie. Je moet gewoon geen acties of passes die het spel openbreken verwachten van hem. Als hij nog iets aan zijn timing werkt kan hij ook nog veel gaan scoren voor een middenvelder door altijd laat in de box te arriveren voor afvallende ballen. Is in zijn type middenvelder gewoon de beste ter wereld naar mijn mening. Ga je alleen weinig aan hebben in dit team. Dit barca heeft lopers nodig centraal en een speler die de actie maakt vanop het middenveld (pedri).

14 september 2021 om 23:57

Iets aan zijn timing moet hij juist niet werken. Frenkie kan als geen ander uitstellen zodat er meer ruimte komt. Punt is vaak wel dat hij daar soms te weinig kwaliteit / uitgebalanceerde spelers daarvoor om zich heen heeft.

15 september 2021 om 00:01

Ik heb het specifiek over zijn timing bij het inlopen in de 16. Als hij daar niet aan moest werken zou hij meer doelpunten maken uit de tweede lijn of op afvallende ballen die hij aanvalt. Dat is niet het geval

15 september 2021 om 00:03

Nou ik heb daar echt mijn twijfels over, ik denk echt niet dat hij zomaar in de basis zal staan bij een City, Bayern of chelsea ofzo. Het iedere x kappen draaien daar zal hij echt niet de tyd voor krijgen in England denk ik.
Ik vind hem een redelijk goede voetballer maar wereldtop zeker niet..

15 september 2021 om 00:09

Ah, zo begreep ik hem niet real8madrid. Dan ben ik het aardig eens. Al denk ik dat we niet kunnen verwachten dat het ooit echt een goaltjesdief gaat worden.

15 september 2021 om 00:49

Ik kan het je garanderen dat hij zowel bij Bayern als bij City en Chelsea gaat banken. Wie gaat Goretzka en Kimmich op de bank zetten voor tikkie breed, tikkie terug? Bij City heb je Rodri en Gundogan beide beter. Bij Chelsea Kante(spreekt voor zich) en Jorginho/Kovacic die zijn ook beter dan Frenkie. Ik zeg niet dat die jongen slecht is, maar hij is niet bijzonder te noemen. Je zou ook gewoon bijvoorbeeld Oriol Busquets daar neer zetten. Die kan ook wel even een balletje vast houden en hem dan zonder risico terug spelen. Hij is niet iemand die vanuit zijn positie het verschil maakt of het spel naar zich toe trekt.

15 september 2021 om 01:01

Het nieuwe voetbal heeft de Ajax school een beetje ingehaald. Ik ben Ajacied. Maar bijna alle talenten die weg zijn gegaan vallen een beetje buiten de boot. Of ze kunnen totaal geen stempel drukken. Eriksen is in mijn optiek met die twee Belgen achterin het meest stabiel geweest in t buitenland over lange tijd. Meeste spelers zijn na paar jaar toch enorm terug gevallen of niet door ontwikkelt. Heb ook niet zo het idee dat ze allemaal zo veel ervoor willen doen. Bij Bayern zie je bijvoorbeeld spelers stuk voor stuk beter worden. Op alle vlakken. Chelsea is laatste 1,5/2 jaar ook echt heel erg vooruit gegaan. Iemand als azpi speelt jaren en geeft altijd thuis. James mount houden zich staande. Het nieuwe voetbal is vanaf 2018 gelanceerd en zoon denk ik 3/5 clubs die zich continu ontwikkelen. Te veel stilstaande clubs.

15 september 2021 om 07:54

Het nieuwe voetbal heeft de Ajax school ingehaald? Hoe denk je dat Bayern speelt. Volgens de Ajax manier. Hoe denk je dat city speelt? Volgend de Ajax manier

15 september 2021 om 08:05

Nee man, die teams leggen veel meer nadruk op fysiek. Die Goretzka beukt iedereen als een soort bulldozer omver. Het moderne voetbal is veel meer lopen en fysiek dan de klassieke Ajax school. Overigens komt Frenkie de Jong niet uit de Ajaxschool dus is swso niet per se relevant denk ik.

15 september 2021 om 08:31

Vind hem juist altijd het spel enorm vertragen. Dat gedraai en af en toe een rush (vooral tegen mindere tegenstanders) ziet er leuk uit maar dat is het ook. Net als donny en ziyech is frenkie niet zon topper. Maar door het succesjaar in europa denken mensen dit nog steeds.

15 september 2021 om 10:34

Helemaal eens met deze post. Het nieuwe voetbal is fysiek met heel veel pressie. De tegenstander wordt constant opgejaagd. En die teams als Bayern, Chelsea, Liverpool beschikken over een uitstekende conditie. Ik had gisteren echt de gevoel dat ik naar een oefenwedstrijd van Bayern zat te kijken

15 september 2021 om 12:34

Dat bedoel ik. Er zit veel meer dynamiek in. En de slopers zijn kante jorginho en gundogan kimmich tegenwoordig. Dat zijn allemaal spelers die zelden of nooit een 6 scoren. Altijd 7. En nog steeds vind ik dat in NL geen enkele echte winnaar te bekennen is. Niemand is zo fanatiek als cr7 of bruno of Kane. Zijn allemaal spelers die er gewoon veel meer voor doen. Lewa precies zo. Benzema is t ook niet komen aanwaaien. van dijk de ligt Gini en de vrij zijn fysiek nog t beste om in de top te spelen. De rest is gewoon allemaal fysiek veel te zwak. Of voetballend gewoon niet goed genoeg voor de top. Kante is nog een kop kleiner dan frenkie. Maar zijn momenten zijn zelfs aan de bal bepalender. Of hoe hij druk zet. Dat mensen dat kappen draaien en vertragen niet zat zijn. Bazoer en tannane kunnen wat bij Vitesse. Maar dat is geen top club. In de top kun je niet meer kloten. Neymar heeft geluk dat ie gewoon cijfers aflevert. Anders was zijn tijd ook voorbij. De top sinds 2018 ontvangen is rendement. Zonder rendement ga je niet meer mee. Messi had geluk dat zonder prijzen hij nog goeie cijfers had. Is knap in zo’n competitie terwijl je eibar lastig hebt en getafe. Mag gewoon niet als top club. Daarom zijn de Engelse en bsyern alleen nog absolute top. Ook qua intensiteit.

15 september 2021 om 12:52@elfaraondcamas............ Echt serieus...als je hem het spel vindt vertragen dan moet je iets beter op hem letten. Zien mensen nou nog steeds niet hoe briljant hij elke keer die pass uit stelt zodat een ander de ruimte krijgt? Hij doet dat bewust. Om mensen te lokken om situaties te creeren waardoor hij die bal er tussendoor kan passen. Mensen letten echt niet op als ze het over het spel vertragen hebben.

15 september 2021 om 15:58

Eens. Neymar is een vertragen. Maar kan ivm goeie cijfers.

Frenkie is sinds zijn komst naar Barcelona al dramatisch in elke topwedstrijd, die ik van hem heb gezien in zowel Spanje als in de CL. Leuk zijn dribbels maar die voegen amper wat toe als je daarna weer tikkie breed of terug speelt. Wat Gullit goed heeft gezien trouwens met zijn kritiek. Je verwacht gewoon meer van hem. Ook een Modric kan het bij Kroatiã£â« nog steeds op 36 jarige leeftijd. Of het is gewoon tijd dat die vertrekt daar als die zich nog wil ontwikkelen. Hij is 24 jaar en geen talent meer. Denk eerlijk gezegd dat de Premier League hem goed gaat doen. Bij United, City, Liverpool of Chelsea zou een mooie uitdaging voor hem zijn.14 september 2021 om 23:57

Het rare was ook dat hij bij Ajax echt super goed verdedigde. Won bijna elk duel. Nu staat hij vaak gewoon te kijken wat er staat te gebeuren. Denk ook af en toe dat hij zich gewoon niet zo prettig voelt daar en wat motivatie mist om te winnen.

Het is sws wel een belabberd team. Ik roep al 3 jaar of langer dat die oude garde eruit moet. Die houden het hele team tegen om te ontwikkelen. Nu kunnen ze bijna niet anders dan de jeugd gebruiken en dan halen ze Luuk de Jong. Waarom halen ze eigenlijk niet Promes???? En Babel dan??? Koeman maakt er ook een potje van.

15 september 2021 om 01:04

Zou raar zijn dat hij zich niet prettig voelt in het warme Barcelona met zo'n salaris. Hij ging naar de club van zijn keuze, kende de situatie van Barca en de spelers. Dan moet je nu niet huilen. Denk ik dan.

Hij is alleen maar minder geworden. Waar is zijn versnelling in zijn dribbel? Het mannetje uitspelen op het middenveld waardoor je een overtal situatie creëert? Zijn sprints van 40 meter om een aanvaller terug te halen? Bij Ajax bepaalde hij het tempo en nu niets, het is een doodnormale middenvelder die niks speciaals doet.

14 september 2021 om 23:43

Eredivisie hé,En de punten die je opnoemt als versnelling in zijn dribbel etc deed ie vaak iets voor zijn eigen 16m gebied met tig ruimte tussen z’n eigen 16 en de middenlijn.Nu speelt ie gewoon op het midden op het veld met druk van grote tegenstanders en dan zie je dat ie tekort komt.Deed Pedri goed trouwens,Kwam vaak uit de drukte van Bayern als ze gingen jagen.

14 september 2021 om 23:51

In de CL speelde Ajax mede door hem fantastisch. Dat was wereldklasse niveau.

14 september 2021 om 23:54

Ben het niet eens dat het alleen eredivisie was, ook in de CL, het Nederlands Elftal en zijn eerste halfjaar bij Barcelona deed hij het op die manier. Op dit moment vind ik hem bij Oranje dat allemaal ook een stuk minder doen. Hij heeft soms 8 balcontacten nodig en we komen geen steek verder. Hij moet het natuurlijk ook doen op de helft van de tegenstander maar bij Ajax was het uitspelen van die man op eigen helft/middelijn juist de reden dat Ajax het middenveld vrijwel altijd won. Je zag alleen wel dat dit vooral werkte tegen sterke tegenstanders die ook willen voetballen en snel druk willen zetten. Nu zie ik hem niks van dat alles doen.

15 september 2021 om 00:00

je 1 keer in de paar weken opladen voor een CL wedstrijd waarin je wordt gezien als de underdog is wat anders dan het wekelijks moeten laten zien op topniveau bij een Europese topclub. een echte topspeler tikt bijna wekelijks een topniveau aan15 september 2021 om 00:05

Dat was Ajax dat heel ver boven zichzelf uitstak.Heb je meestal altijd een underdog in een jaar dat verrast in de CL.Maargoed daarna niet meer dat niveau aangetikt(niemand van hun trouwens)

15 september 2021 om 00:25

Daar slaat @Japie wel ff de spijker op de kop; mee eens!

15 september 2021 om 00:28

Pedri is beter dan frenkie. Dat lijkt me wel duidelijk denk ik.

15 september 2021 om 00:29

In het nederlands elftal viel Frenkie onder Koeman tegen terwijl hij bij Ajax en Barcelona goed speelde. Nu Koeman bij Barcelona zit valt Frenkie ook daar tegen. Je zou bijna denken dat Koeman hem opdrachten mee geeft die hem niet liggen. Hij kan het wel degelijk want onder van Gaal zag ik weer de oude Frenkie van Ajax.

15 september 2021 om 02:07

Klopt niks van. Frenkie is de belangrijkste reden dat Koeman op een gegeven moment op een voetstuk werd gehesen als bondscoach. Sinds hij in het elftal kwam, ging Oranje pas draaien.

15 september 2021 om 12:53

Hij speelde briljant in de CL tegen topclubs. Hoezo eredivisie....Frenkie de Jong is en blijft de meest overschatte speler die 80 miljoen heeft gekost. Hoe die nu speelt is die niet eens 10 miljoen waard. Ook vandaag gewoon weer zeer matig. De aap komt steeds meer uit de mouw. We zien nu steeds meer hoe beperkte speler het is. Waar blijven die belangrijke goals, assists, steekpassjes. Voorassists heeft ie ook niet zoveel.

Moet nu wel oppassen voor de Frenkie Fanboys hier.

14 september 2021 om 23:52

Perfect verwoord. Depay loopt 1 keer met 5 meter vrijheid om zich heen diep. De Jong ziet het ook nog, maar durft gewoon niet te steken. Poept hij in zijn broek ofso als ie bedenkt dat ie iemand voor de keeper kan zetten? Of krijgt hij kortsluiting in zn hoofd. Vraag het me oprecht af.

15 september 2021 om 00:07

Frenkie is gewoon meer van tikkie terug tikkie breed of zelf met de bal wandelen, sommige mensen vinden dit geweldig om te zien ondanks dat zijn rendement extreem laag is. Bij Oranje kiest hij er ook altijd voor om met de bal te lopen ipv de bal snel te spelen voor een counter. Ik ken middenvelders met meer rendement in een elftal op die plek. Ben benieuwd of hij dat wandelen en risocoloze passes ooit gaat afleren, hij zal wel moeten wil hij ooit een echte stap maken naar de wereldtop.

15 september 2021 om 00:43

En de excuses van wie er om hem heen staan of welke positie hij staat gaan ook niet meer op. Koeman had vorig jaar gewoon gelijk, hij moet bepalender worden. Dat kan door sneller het spel te maken of door risico's te durven nemen in zijn dribbels, passing of schoten. Ik had wel verwacht dat hij met Busquets zich meer op zijn aanvallende taken kon richten, al zie ik nu Busquets nog vaker dan Frenkie een splijtende pass geven.

14 september 2021 om 23:55

Ik denk dat we heel lang kunnen wachten als we goals en assists verwachten. Die zijn er niet en die gaan er ook nooit komen.

15 september 2021 om 01:08

Je denkt dua frenkie de jong een 10 of een diepe spits is. Geef het even aan hem door. Geef dit ook even aan virgil door dan wordt v Gaal 100% wereld kampioen.

15 september 2021 om 01:09

Toen ik dit zei het afgelopen EK riepen er veel dat ik er niks van kende. Ik vraag me af waar die jongens nu zijn. Hij is gewoon te saai, te beperkt. Op het EK 1 goede wedstrijd toen hij wat naar voren speelde, voor de rest onopvallend. En dat is hij nu nog.

15 september 2021 om 07:14

Hoe simpel kan je denken. Frenkie is de beste speler om de bal van verdediging naar aanvallende middenvelder te krijgen. Daarom wilden Tuchel en Pep hem zo graag.

15 september 2021 om 07:17

@Beremd, probleem bij Barcelona is voornamelijk dat ze nog meer aankopen hebben gedaan die nauwelijks meer wat waard zijn. Griezmann, Dembele (die zijn contract niet wil verlengen), Coutinho. Van dat viertal doet Frenkie de Jong het nog het best in mijn ogen.

15 september 2021 om 09:48

Is goed stuur maar terug voor 8 miljoen naar Ajax! haha, waar blijven de assists van pique van dijk kante etc dan? de mensen die de krachten van frenkie niet kennen snappen niks van het spelletje, gaf hij bij ajax wel assists en goals dan? nee. Frenkie is een Verdedigende middenvelder, hij kan niet voor niets ook op CV staan, en dan komen er mensen die hem hoger in het veld willen opstellen.. echt waar dan snap je er weinig van hoor.

15 september 2021 om 10:41

Je bent vergeten je favoriete club toe te voegen. Gelet op de felheid hier op het forum denk ik Feyenoord, maar Psv zou ook kunnen.

15 september 2021 om 13:58

Hahah Dot, ga je nou iedereen die negatief is over Frenkie aanvallen op hun clubvoorkeur. Ik kan die van jou ook raden, maar dat maakt natuurlijk niks uit?

Mwah je kan het ook omdraaien. Zet Kimmich bij Barca in zijn eentje. Haalt ie dan ook zijn Bayern niveau? Ik denk het niet. Gewoon een beetje een ondankbare taak om nu bij Barca te spelen. Ze zitten nog in 2015 qua stijl, de tijd heeft hun ingehaald. Er moeten meer fysieke beesten bij die ook 90 minuten lang kunnen drukken. Want nu ben je gewoon kansloos. Aan de bal kan het nog maar voor de rest is Barca een gedateerde ploeg.

14 september 2021 om 23:52

Ik vind Kimmich top 3 beste middenvelders momenteel.
Kanté, De Bruyne en Kimmich kun je in ieder team plaatsen en ze zullen altijd voldoendes halen.

14 september 2021 om 23:57

Ja vind ik ook een geweldenaar, maar een Goretzka is ook heel goed, maar zou die het in zijn eentje kunnen? In een goed draaiend collectief met een echt plan kan je als individu veel makkelijker uitblinken. Dat mist bij Barca. Ik denk dat Frenkie bij PSG echt geweldig zou kunnen draaien, mits er een goed systeem is daar.

14 september 2021 om 23:58

Weet nog dat vorig jaar geroepen werd dat Frenkie de beste verdedigende middenvelder was. Als ik dan vandaag Kimmich weer zie, moet ik daar kostelijk om lachen.

15 september 2021 om 10:06

Zelf ben ik het meeste fan van kimmich van die 3. Ik roep al heel lang dat ik hem echt geweldig vind, die man kan echt alles. Loopvermogen, verdedigen, aanvallen, hoogbaltempo, kracht, schieten, koppen, redelijk 2 benig en een prima dribbel. Maar sowieso voetbalt het natuurlijk makkelijker in een team als bayern, als je ze psg vorig jaar van de mat zag spelen bijvoorbeeld (helaas veel pech en een c spits die niks scoort zonder lewa) maar ik hoor mensen dingen roepen over frenkie dat ik echt denk wat verwacht je van hem. mensen komen met dat hij te weinig goals en assists maakt maar kom op dan ken je zijn kwaliteit niet, frenkie is een verdedigende middenvelder dit was hij bij ajax al hij kan ook niet voor niets ook CV. Alsof je hem kan vergelijken met de bruyne? je gaat je linksback toch ook niet vergelijken met een linksbuiten.. En als je hem vergelijkt met kante, die heeft ook bijna geen goals en assists. Maar kante, kimmich en frenkie zijn zeker wel de beste verdedigende middenvelders hoor, Kimmich het meest compleet en op elke positie inzetbaar. Nu zag ik iemand statistieken gooien, kante heeft ook maar 0 goals en 2 assists gegeven voor chelsea afgelopen seizoen dan heeft frenkie er nog meer als je met dat soort dingen komt. Frenkie speelt 1 mindere wedstrijd in een heel matig team tegen in mijn ogen het beste team en de haters zijn gelijk weer van de partij..
Kimmich speelde vorig seizoen in het 2 luik de ene wedstrijd ook opeens veel minder. Kimmich kan er niks van toen? nee aub blijf gewoon stil dan. Als messi slecht speelt binnenkort ga ik hem even de meest overschatte speler noemen en zal ik even komen met statistieken waar op te zien is dat hij bijna geen ballen af pakt, meters maakt en dat hij verdedigend veel ''dwingender'' moet zijn.

15 september 2021 om 20:37

Dat is ook weer zo'n dooddoener, Frenkie zou bij PSG geweldig meedraaien.. Kante, De Bruyne en Kimmich zouden Barcelona op basis van hun eigen kwaliteiten naar een hoger plan tillen. Dat doet Frenkie niet!

15 september 2021 om 20:40

Verschil is dat Kimmich doorgaans in de topwedstrijden thuis geeft, daar waar De Jong haast consequent verzuipt. Kritiek vind ik terecht en zeker niet gebaseerd op een handjevol wedstrijden.

Wat was Frenkie zwak, wederom in een topper door de mand gevallen, maar je media hebben hem zo op zitten hemelen, ging echt niets vanuit.

15 september 2021 om 08:34

Volgens mij begint hier langzaam wel verandering in te komen. Dit wordt zijn 3 jaar en als ik barca was, zou ik misschien wel eieren voor mijn geld kiezen en hem verkopen. Je zit financieel in de shit, en het is nou niet dat hij wedstrijden voor je wint. Naast de 86 wat ze hebben betaald, ontvangt hij ook 16mil per jaar.

Frenkie vind ik echt zo'n net niet speler bij Barcelona. Als controleur is hij gewoon minder dan Busquets. Al helemaal als je die op zijn top beoordeeld. Waar hij creatief gezien niet in de buurt komt van een Xavi of Iniesta die we vroeger hadden. Nu zie ik op de Europese velden eigenlijk amper tot geen spelers die dat wél hebben. Maar ik zie dat voetballende bij een Pedri, Gavi of Puig veel meer dan een Frenkie de Jong. Zelfs een Alena had die diepgang en drang naar voren wel.

Ey maar eerlijk wat is depay slecht zeg.
Depay krijgt zoveel vrijheid waardoor t spel alleen maar vertraagt... steeds 5x de bal raken en dan heel vaak ook nog eens terug spelen naar achter...

Frenkie ontwikkelt zich niet meer... maar aan de andere kant hij heeft niemand om zich heen...
Wellicht dat t gaat lukken met coutinio...

Maar depay is gewoon geen top speler... hij krijgt zoveel krediet bij oranje... ja als ik alle ballen krijg en maar mag dibbelen zal ik op een gegeven moment ook wel eens scoren...

Pffff en dan koeman... men roept bij oranje was hij top... bijna al zijn wedstrijden begon hij met een achterstand... is maar dat ajax een goeie lichting had en van dijk top was..

Wissels van koeman zit totaal geen idee achter hij wisselt maar wat... baaaahhh
Wat een afgrijselijke barca dit...

We zijn helaas te verwend geweest sinds rijkaard tijd tot en met pep tijd...

Vond t daarna al bergafwaarts gaan, zeker toen messie alle macht kreeg... was geen echte team meer...

15 september 2021 om 08:30

Bij Oranje hebben we niet beter, als het niet Memphis is, wie is dan onze aanvalsleider? Bij Barcelona is het anders, Memphis is daar nooit als basisspeler gehaald, maar als gratis breedteversterking . Je kan toch moeilijk verwachten dat je bankzitters een leidersrol op zich nemen. Busquets, Pique, Alba, die moeten dat doen.

15 september 2021 om 11:28

Grappig dat als Frenkie slecht speelt het altijd aan anderen ligt

Wie vind Humberto ook helemaal niks voor dit CL programma. Maar goed iig wel beter dan vorig jaar hoor met die VI pippo's. Wat wel echt slecht is, is Weijland's vragen aan de spelers. Man man man wat kort, gesloten en zwakjes. Ook die eerste vraag aan Luuk, hoe kom je er op zeg. Tsja en Frenkie, nou wie was wel goed dan? Heel barca is overklast. Zelfs Messi zou hier niks in te brengen hebben. Dit team is gewoon armzalig op het moment!

14 september 2021 om 23:53

Vlaar snap ik ook niet. Serieus wie bedacht hey die man heeft geen charisma, geen goede spreker, die moet op tv!

14 september 2021 om 23:54

Ik vind Humberto in geen enkel programma goed, maar de commissie Mijnals moet gepleased worden.

14 september 2021 om 23:56

Sorry zo bekijk ik het niet. En klopt niks van. Humberto is al jaren een prima programma maker. Alleen in deze (CL voetbal) setting vind ik het niks. Jammer dat men zo vreemd naar zaken kijkt tegenwoordig.

15 september 2021 om 04:16

Gelukkig heb jij al helemaal geen programma

15 september 2021 om 07:49

Ik geloof niet dat de commissie Mijnals veel met Rtl te maken heeft man.

15 september 2021 om 00:34

Ja vond het ook apart met humberto. Die Weijland vond ik de eerste paar keren ook al niet heel best. Wat was zijn eerst vraag aan Luuk haha? Kan het interview ff niet terugvinden.

15 september 2021 om 00:38

Zie hem net terug. Ben het met je eens hahaha.

15 september 2021 om 13:12

We hebben naar een wedstrijd gekeken waarin het uit team de thuis spelende ploeg compleet voor schut heeft gezet en gedeclasseerd heeft in hun eigen stadion. Zelf de thuis-fans haden geen oog meer voor de wedstrijd en haden hun eigen feestje met een bal, omdat ze wisten dat ze kansloos waren. En dan gaan de heren de wedstrijd bespreken en dan gaat het voor minstens 75% over Barcelona, wat een grap zeg.

Depay kan je niets aanrekenen,Was op het begin goed bezig met gevaarlijke passes en acties maargoed de enige aanvaller met diepgang en dan loop je vast op 3 muren van Bayern.

Tsja frenkie speelt niet meer op z’n comfortabele eiland net voor z’n eigen 16m met tig meters ruimte en uren de tijd om te draaien.Dan zie je dat ie het gewoon moeilijk heeft met de hoge pressie van de wereldtop.

15 september 2021 om 09:01

Ook Depay komt te kort tegen wereldtop. Handelings snelheid moet dan sneller en de bal weer te lang vasthouden…

Frenkie is geen barca niveau, zou het leuk doen bij wolfsburg everton ajax subtop. Maar echt geen topclub niveau, de ligt idem dito. Alleen van dijk en de vrij.

15 september 2021 om 05:38

Hou toch op man. Barca draait voor geen meter momenteel. Juist met betere spelers gaat de Jong beter renderen

15 september 2021 om 07:14

Dan is hij dus geen topspeler. Iets wat 80% van VZ hem voorheen noemde. Er waren zelfs meerdere reacties dat hij beter was dan Goretzka of Kroos.

15 september 2021 om 07:41

Zet Kroos of Goretzka in dit elftal en je ziet ze ook niet

Je moet natuurlijk wel oppassen met kritiek op Frenkie, voor je het weet word je aangevallen door zijn fanboys.

De dribbels die hij heeft zijn leuk, maar de koning van de middencirkel is nog steeds El Ahmadi. Die had daar ook zijn dribbels met als uiteindelijk resultaat helemaal niets. Frenkie begint langzaam op El Ahmadi te lijken.

Maarja, hij heeft zo een leuke glimlach en leuke vriendin. Altijd zo nuchter gebleven, dat jochie uit Arkel. Dat houdt hem staande bij zijn fanclub.

Ik zei t al toen ie nog bij ajax speelde. Zn voortzetting is gewoon 0,05 ofzo. Leuke dribble om dan vervoogens breed te leggen en dan stil staan of terug lopen. Gaat nooit een tweetje aan. Of vlammend schot. Of steekpass...echt een leuke middencirkel voetballer.

Frenkie heeft altijd kunnen teren op zijn dribbel en het wegdraaien. Aangezien dat bij ons hier zelden tot nooit voorkomt was hij al snel speciaal. Kon zich altijd onderscheiden op dat vlak. Nu dat iets meer wegvalt door de tegenstqnd en ze naast dat draaien nog meer verwachten komt hij in de knoop. Ik denk nog steeds dat hij het in zich heeft om qua overzicht met de grote mee te doen. Alleen heeft hij tijd nodig om er echt goed in te worden. De intuitieve passing en snel van tevoren weten waar de bal heen moet op topniveau. Krijgt hij die tijd als Koeman eenmaal weg is? Het lijkt ook wel of hij iets minder explosief in de dribbel is. Feit blijft dat hij beter moet om een echte topper te worden

Flikker toch op man al zet je Zidane op het middenveld zou die het niet eens weten wat die moest doen en nu allemaal frenkie afzeiken omdat die in een elftal zit waar het totaal niet draait lekker makkelijk dit

15 september 2021 om 00:36

Zidane is juist precies een type speler dat je mist. Zizou zou dit team echt wel kunnen dragen hoor. Wat een fenomeen was dat zeg.

15 september 2021 om 01:10

Geloof me hij zou met dit Barcelona niks kunnen gewoon geen kwaliteit

15 september 2021 om 05:36

Helemaal met je eens. Onzin wat wat mensen hier schrijven. Waan van de dag zullen we maar zeggen

Jan boskamp praat onzin echt onzin.
Weer Koeman met z'n 352 systeem wat gewoon niet werkt bij barcelona.
Het is nu wel duidelijk dat koeman gewoon tactisch echt te kort komt geen een top wedstrijd gewonnen met barcelona geen een .
Als ik laporta was had ik koeman zijn ontslag brief al gegeven.dit kan toch gewoon niet.
Aub barcelona die hebben toch echt wel spelers
Die er maximaal een gelijkspel uit kunnen slepen.
Koeman met zijn angsthazen voetbal totaal geen druk op de bal bayern kan lekker vrij uit voetbal het zelfde deed die ook thuis tegen psg toen ook verloren met 1 4.
Koeman is niet geschikt om barcelona te trainen.15 september 2021 om 01:18

Ze hebben spelers die er echt wel een gelijkspel uit kunnen slepen? Wie was er daarvan dan? De beschikbaren he. Coutinho, Frenkie, Busquets, Alba, Pedri en Pique zijn de beste spelers die in deze selectie beschikbaar waren. Een Riqui Puig had ook een kans moeten krijgen, maar die had hier het verschil niet gemaakt.

We zijn meer dan 2 jaar verder, wat heeft hij tot nu toe laten zien, waarbij je denkt Frenkie is wereldtop?

Iedereen heeft het maar over Frankie.

Maar bevat steekt sowieso nog werving voor evenals Madrid steekt om nog werving voor. Vroeger waren het top clubs nooit zeker niet met een terecht. Ben wel lang Bob dat door kut clubs niet echt meer bij de top clubs horen

Iedereen heeft het maar over Frankie.

Maar bevat steekt sowieso nog werving voor evenals Madrid steekt om nog werving voor. Vroeger waren het top clubs nooit zeker niet met een terecht. Ben wel lang Bob dat door kut clubs niet echt meer bij de top clubs horen

De meeste van jullie zijn dom integendeel de meeste ben jullie hebben helemaal niks bereikt in het voetbal. Een het ergste is nog dat jullie doen alsof je verstand van voetbal hebt.


Barca strakke niet omdat simpelweg gewoon geen tipn club meer is ze steken nog werving voor evenals real Madrid.


Kortom bestverkochte speelt niet shirt door Franke nope Harry is gewoon een snufje club geworden

En terecht en Madrid ook en dat is ook terecht. Heerlijk dat ze er niet meer bij de echte top horen

Ik denk dat Frenkie gewoon misbruikt word.. Die jongen is gewoon een pure voetballende Cvm. De aanwezigheid van Busquets is gewoon erg klote voor Frenkie, het is namelijk kind van de club.. Geloof mij als Frenkie, het spel voorzich gaat hebben, dan gaat hij uitblinken.. Je ziet gewoon dat hij erg ongelukkig is... Iedere keer in de bal komen met zijn rug richting het doel van de tegenstander, zo benut je hem niet, Frenkie moet het spel voorzich hebben. Begrijp me niet verkeerd, Busquets was een geniale CVM die het spel perfect kon versnellen met passes tussen de linies, maar het is over. Je moet als club verder kijken, en Frenkie is de toekomst van Barca op de cvm in een driemans middenveld... Frenkie is de meest complete cvm die er is, ik had em al te graag bij Real gezien op de plek van Casemiro.. Dat zou voetbalporno hebben opgeleverd...De dag dat Busquets stopt, zal een zege voor Frenkie en Barca zijn.

Dat je verliest van Bayern heb ik alle begrip voor. Maar het eigen spel was zo matig, echt machteloos hoe ze probeerden op te bouwen. Het liep telkens stuk. Je kan niet wijzen naar 1 of 2 spelers want ze kwamen allemaal simpelweg tekort.

Ze werden gewoon als team volledig overlast. Mensen raken in de war omdat dit team nog steeds dezelfde kleuren draagt als het Barca van het afgelopen decennium. Dit is gewoon een subteam team dat wordt ingemaakt door wellicht het beste team ter wereld. Frenkie kon idd ook weinig uitrichten, maar dit Bayern gaat vrijwel alle teams op deze manier oprollen. Als je dan gisteren United ziet tegen een team langlaufers en skischans springers zou ik eerder zeggen, zo die Bruno en Pogba, die kunnen er echt niets van.

15 september 2021 om 08:33

Mooi verwoord Migi, ik kan me nog herinneren dat Pogba er een hele tijd lang niks van kon bij United. Fernandes komt en ineens valt Pogba ook weer op. Er is altijd wel een soort nuance aan te brengen bij dit soort gevallen. Wat je veel ziet is dat of alles slecht is, of alles goed is. Nee Frenkie was niet goed, en ja je mag veel beter van hem verwachten. Maar als je ziet hoe dit Barca is samengesteld dan is heel het team uit balans.

Welke middenvelder je ook voor Frenkie had neergezet gisteren, ik denk dat niemand Barca bij de hand had genomen tegen dit Bayern. Neemt niet weg dat je ook gewoon kritisch naar Frenkie mag kijken.

15 september 2021 om 08:48

Oh zeker, hij liet zich echt kinderlijk wegzetten en was totaal niet dwingend aanwezig, maar dat ie niet constant mensen naar voren wegsteekt. Tja, hij heeft Luuk de Jong voor zich en Memphis die dan een sprintduel moet uitvechten tegen iemand die letterlijk 4x zo snel is als hij. Daarnaast is Frenkie ook gewoon geen aanvaller. Als ie ook nog assists zou geven en goals zou maken zou hij wereldtop zijn, maar dat is ie in ieder geval nu nog niet. Ik probeer vooral ook wat tegenwicht te geven aan de lading ridicule comments in dit topic, maar goed dan ben je lang bezig

Ergens wel mee eens. Frenkie liet zich aftroeven door die middenvelders van Bayern. Die jongen kan serieus veel beter. Alleen je deelt in de malaise waarin je team verkeerd. En dan gaat het vaker fout dan goed. En Memphis... die liet het inderdaad niet zien. Zijn conditie leek nou niet echt helemaal in orde. Vanaf minuut 60 begon de vermoeidheid op te spelen en leek hij enorm veel moeite hebben om af te jagen. Desondanks is het hoogtijd om La Masia veel meer in te gaan passen dit seizoen.

15 september 2021 om 09:32

Hoe vaak gaan we die smoes nog gebruiken? Ondanks dat je team minder is kan jij nog wel goed spelen. Je word afgetroefd in de 1 tegen 1, de balbehandeling en het snelle zien. Frenkie en Memphis zouden het verschil moeten zijn waardoor er geen malaise is net zoals Kimmich en Goretzka wel leveren waardoor het team draaiende blijft. Spelen die net als de 2 eerstgenoemden zou Bayern slecht spelen.

Frankie is een heel degelijke speler maar heeft geen world class level maar wat nog meer opviel is dat Depay nu eens tegen goeie top verdedigers zich moest doorzetten en dat lukte niet.... Tegen modale teams gaat het wel maar als het niveau van de tegenstander wat hoger is, kan Depay zich zelden doorzetten en gisteren was dit nogmaals duidelijk.

Vanwaar ineens al die negatieve berichten over Frenkie. Het is toch wel duidelijk dat Frenkie 1 van de beste moderne cvm’s ter wereld is? Alleen zijn kwaliteiten komen pas naar boven met goede spelers om zich heen, op die manier kan hij zich excelleren. Met dit beroerde team is dat allesbehalve mogelijk. Ik hoop dat Barca er bovenop komt dmv gericht inkopen van jeugd + jeugd uit eigen opleiding. En anders moet Frenkie een transfer maken wmb, want het zou zonde zijn als hij niet het maximale eruit haalt.

15 september 2021 om 20:53

Alsof de absolute top interesse heeft in De Jong na gisteravond.. Wat denk je zelf..

Wel leuk dat iedereen afgeeft op het niveau dat 'barcalona onwaardig' zou zijn, maar dit is momenteel gewoon het niveau van Barca. Net als het opstellen van zoveel jeugd. Veel houden vast aan de gloriedagen Neymar, Messi en Suarez, maar Barca is dat niet meer. De financiele toestand is gewoon letterlijk ook te zien op het veld. Dat is toch logisch?je kan niet een miljard in de schuld zitten, maar spelen alsof er niks aan de hand is.

Ben ik nou de enige die De Jong de beste speler vindt? Al speelt ie een mindere wedstrijd dan is hij alsnog de betere van de rest...
Als de rest niet thuis geeft verdrinkt hij uiteraard mee maar alsnog scoort hij imo een voldoende in vergelijking met de anderen
.

Frenkie is zwaar overschat. Zijn stijl is net voor de verdediging blijven hangen en dan veilige passjes over 5 meter geven. 'Hij lokt de tegenstander en creëert zo een overtal'. Ook vaak gehoord hier op voetbalzone. Wat een onzin. Kimmich, Goretzka en Musiala lieten gisteren zien wat een moderne middenvelder doet. En dat is lopen, passen en durven schieten. Gisteren was de complete ontmaskering van deze middelmatige voetballer. Werkelijk elk duel verloren.

Kom op zeg. De beste man speelt met een hoogbejaarde Busquets naast zich. Die leek zich herpakt te hebben, maar ik ben nog niet onder de indruk.
Pedri heeft 60 wedstrijden gespeeld en gaat nu doodleuk na 2 weekjes vrij weer door, niet gezond.

Verder heeft hij voor zich een Depay die vaker in topwedstrijden onzichtbaar is. Laat ik nog niet beginnen over Luuk de Jong. Dat je die uberhaupt laat starten, snap ik niet.

Speel gewoon met Demir en Depay voorin. Tenminste nog iets van snelheid.

Van voorzetten moet je het bij Barca sowieso neit hebben. Wellicht alleen als je op het einde wilt pompen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4938 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.Elche60
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
Sergi RobertoVerdediger32
Sergio BusquetsMiddenvelder30
F. de JongMiddenvelder30
M. BraithwaiteAanvaller32
Jordi AlbaVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

254 fans
Middenvelder, 24 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 3 0 0 0
2020/2021 Barcelona 37 3 5 0
2019/2020 Barcelona 29 2 2 1
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
Laatste voetbalnieuws

Duitse media hard: ‘Barça is niet langer een tegenstander voor Bayern’

Niet alleen de Spaanse media is men kritisch op Barcelona, ook in de Duitse kranten wordt met verbazing gekeken naar het zwakke optreden van de Catalanen tegen Bayern München. De Duitse...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren