Feyenoord begint Conference League-avontuur met gelijkspel

Dinsdag, 14 september 2021 om 18:23Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 18:31

Feyenoord is de groepsfase van de Conference League begonnen met een gelijkspel. De ploeg van trainer Arne Slot wist niet te overtuigen op bezoek bij Maccabi Haifa en bleef doelpuntloos: 0-0. De beste kansen van het duel waren niet besteed aan Bryan Linssen, die een kwartier voor tijd plaatsmaakte voor de debuterende Cyriel Dessers. Namens de thuisploeg raakte de Surinaamse-Nederlander Tjaronn Chery de lat. Komende zondag wacht voor Feyenoord de eerste topper van het seizoen, als de ploeg van Slot op bezoek gaat bij PSV.

Feyenoord kreeg van de KNVB extra rust in aanloop naar het treffen met Maccabi Haifa en zag het competitieduel met Heracles Almelo verschoven worden naar 1 december. Slot kon in Israël vanaf het eerste fluitsignaal beschikken over de van een blessure teruggekeerde Marcos Senesi. Alireza Jahanbakhsh ontbrak, daar Feyenoord wilde voorkomen dat de buitenspeler in de toekomst niet meer uit kan komen voor de nationale ploeg van Iran. De van Arsenal gehuurde Reiss Nelson was nog niet fit genoeg, terwijl Dessers door Slot op de bank werd geposteerd.

De Rotterdammers begonnen gretig aan het eerste groepsduel en hadden in de beginfase een licht veldoverwicht. Na twee minuten spelen dook Feyenoord al voor de eerste keer gevaarlijk op voor het doel van Josh Cohen. Op aangeven van Jens Toornstra kwam Linssen echter net te kort. Ook een tweede combinatie tussen Toornstra en Linssen leverde geen treffer op. Dit keer kon een lob van laatstgenoemde over het doel worden getikt door Cohen. Het gevaarlijkste moment van het eerste bedrijf kwam halverwege de eerste helft van de thuisploeg.

Vanaf de rechterkant van het veld onttrok Chery zich aan de aandacht van Fredrik Aursnes. De linkspoot probeerde het van grote afstand met een vlammend schot, dat boven Justin Bijlow op de lat uiteen spatte. Maccabi Haifa vocht zich vanaf dat moment terug in de wedstrijd en moest enkel nog een doelpoging van Guus Til slikken. De middenvelder vond de vuisten van Cohen na een ongelukkige aanname. Niet veel later werd hij door scheidsrechter Fabio Maresca op de bon geslingerd wegens een te hoog geheven been.

Na de rust viel er aanzienlijk minder te genieten en waren beide ploegen bijzonder onnauwkeurig in balbezit. Het beste moment was wederom voor Linssen, die de bal na een combinatie tussen Luis Sinisterra en Tyrell Malacia voor het intikken had. De spits had het vizier echter niet op scherp en schoot voorlangs. Linssen werd daarop een kwartier voor tijd door Slot naar de kant gehaald voor de debuterende Dessers. De van KRC Genk gehuurde spits kreeg geen kans om zich te onderscheiden. De terugkeer van Lutsharel Geertruida tien minuten voor tijd betekenden zijn eerste minuten na maandenlang blessureleed.Gerelateerd

Meer sportnieuws

103 reacties (laatste reactie door odesza)

Prima. zoals je kan verwachten van deze competitie een vrij waardeloze wedstrijd. maar uit een punt pakken is prima. zolang je thuis verder wint, niks aan t handje.

14 september 2021 om 18:28

Slecht, maar kan me niet aan de indruk onttrekken dat het gebrek aan ritme na een vrij weekend hier debet aan is. Had maar gewoon tegen Heracles gespeeld.Verder begonnen ze de 2e helft beter, maar toen maakte Haifa de wedstrijd dood. Het lag regelmatig minuten lang stil.

14 september 2021 om 18:31

Zulke kansen missen als Linssen doet heeft toch weinig te maken met ritme? Sinisterra die compleet het overzicht mist (bal moest naar Toornstra). Ik kan me niet voorstellen dat die momenten ineens wel gelukt waren als ze zaterdag wel gespeeld hadden.

14 september 2021 om 18:32

Linssen had wel wat meer met die kansen mogen doen

14 september 2021 om 18:36

Ook typisch zo'n wedstrijd van twee ploegen die druk zetten, maar geen rust aan de bal hebben. Wat krijg je dan? Balverlies na balverlies. Aursnes uitgezonderd, die blijft ijzig kalm. Heb echt van hem genoten. Trauner was ook weer oerdegelijk, verder was het niks

14 september 2021 om 18:36

@messibazoer, Linssen mag naar de bank ja en dat van Sini kan wel degelijk met ritme te maken hebben.

14 september 2021 om 18:38

Feyenoord heeft een competitie hieronder nodig zodat ze kunnen instromen na de winter.

14 september 2021 om 19:09

Linssen mist wel heel vaak grote kansen, die schiet vaak wild zonder aan te nemen en zonder naar het doel te kijken, om gek van te worden

14 september 2021 om 19:12

Die dingen die je opnoemt hebben toch juist met ritme te maken of ben ik nou gek?

14 september 2021 om 19:58

Ach betreft toch de kampioen van Israel. In principe Champions League niveau ware het niet dat heel Engeland, Spanje, Italie en Duitsland daar al mogen deelnemen 😄 Maar ff serieus, Feyenoord een punt in een uit wedstrijd in Europa. Ik zeg prima hoor! Thuis is daar heus wel van te winnen. Kokcu heb ik na vanavond wel opgegeven hoor. Een corner of vrije trap word al lastig. Zou Geertruida tijd gunnen.

14 september 2021 om 18:30

Hoezo prima ? In deze poule met ook slavia Praag en union Berlin mag je niet tevreden zijn met een puntje tegen deze club. Of wil je niet overwinteren in Europa ???

14 september 2021 om 18:37

deze competitie draai ik niet erg warm voor nee, maar win je thuis, en pak je uit hier en daar een punt doe je t gewoon goed.

14 september 2021 om 18:40

Ook dit kunnen legendarische wedstrijden opleveren. Mocht jij bijvoorbeeld in de halve finale tegen de spurs staan en die uitschakelen in de Kuip, dan is dat toch gewoon een affiche?

14 september 2021 om 18:44

Tegen de slechste ploeg in de poule? Hadden gewoon 6 punten moeten zijn. Doorgaan word heel moeilijk. Feyenoord is op papier de 3e.

14 september 2021 om 18:47

''feyenoord is op papier 3e''. dan is een punt in een uitwedstrijd toch juist prima?

14 september 2021 om 18:48

alsof wij de halve finale halen komop zeg.

14 september 2021 om 19:14

@Linda, Feyenoord is nog steeds in transitie. Nieuwe speelstijl, grotendeels nieuwe selectie, niet compleet en dan hebben ze ook nog eens 2 weken niet gespeeld. Daar horen uitschieters naar boven en naar beneden bij. Dan is het fijn dat bij een uitschieter naar beneden, zoals vandaag je toch nog een punt mee naar huis noemt en eigenlijk ook nog best wat creëert. Deze wedstrijd zegt vrij weinig over de rest van het seizoen.

14 september 2021 om 19:17

ODESZA. Ja, met zo'n instelling ga je inderdaad niet de halve finale halen. In een toernooi kunnen er gekke dingen gebeuren, dus zeg nooit nooit. Het is niet dat in dit toernooi de gehele Europese top speelt. Met een beetje gunstige loting is er veel mogelijk. Ik ben zelf geen clubfan, maar kan begrijpen dat zo'n Europese avondwedstrijd toch gewoon leuk is? Zoals de wedstrijd thuis tegen drita die je wint, is toch gewoon een mooie avond? Zoals het publiek het vierde zag het er gezellig uit.

15 september 2021 om 12:14

alsof mijn instelling een verschil gaat maken in de resultaten van Feyenoord. deze competitie intreseert me gewoon niet. tuurlijk zijn avond wedstrijden in de kuip leuk, maar dat zijn ze allemaal. zelfs excelsior op donderdag avond in de kuip voor de beker is leuk. daar hoeven geen clubs uit andere landen/continenten voor over te vliegen. zit toch niemand op deze competitie te wachten?

14 september 2021 om 18:32

Prima? De twee overige tegenstanders Slavia en Union Berlin zijn op papier toch wel wat beter dan Haifa. Dan zou je tegen Haifa eigenlijk 6 punten moeten pakken in de strijd om de KO-fase.

14 september 2021 om 18:35

alsof wij daar als Feyenoord zijnde luchtig over mogen doen. ik zie ons niet als favoriet in deze poule. de laatste keer dat wij 1ste werden in de poule was 6 jaar geleden. derest was t plek 3 of 4. als je thuis alles wint ben je al aardig op weg. dan een extra puntje uit. prima ja.

14 september 2021 om 18:46

Gewoon slecht tegen veruit de slechste in de poule. Slavia en Union pakken op zeker 6 punten van Haifa.

14 september 2021 om 18:56

heb je ook de uitslagen? kan ik alvast een toto'tje maken

14 september 2021 om 18:53

Ze misten jahanbaksch

15 september 2021 om 07:50

klopt en Malacia speelde als een drolPffft wat een armoe, voor de neutrale supporter is het te hopen dat het zondag tegen PSV een stuk beter gaat.

14 september 2021 om 19:28

100% dat het beter gaat. Feyenoord staat dan 100% aan, hoeven het spel niet helemaal zelf te maken en counteren er lustig op los. Vind het echt een leuke ploeg die met beperkte middelen heel aardig in elkaar is gezet. Dat het spel maken iets lastiger gaat tegen tegenstanders die er alles aan doen om het spel dood te maken. Lukt Ajax ook bar slecht en PSV kwam nou ook niet geweldig ver tegen 10 man van Benfica.

14 september 2021 om 19:34

Ik mag toch hopen voor de kwaliteit van de competitie dat PSV gewoon beide duels wint van Feyenoord dit seizoen.

14 september 2021 om 20:45

Voor de kwaliteit van de competitie? Wat voor bullshit is dit nou weer?😂

14 september 2021 om 21:32

Afgelopen jaren verloren wij dit soort wedstrijden dik. Nu een bonuspunt.

Wedstrijd verdiende geen winnaar. Niet zo goede partij van Feyenoord, vond alleen Aursnes en Trauner goed. En Toornstra in mindere mate. Til en Linssen heel ongelukkig. Malacia klein dipje?

14 september 2021 om 18:28

Als je een blind paard als Sinisterra voor je hebt en naast je een kokcu dat niet weet dat je vandaag in het grijs speelt dan kan je weinig inbrengen.

14 september 2021 om 18:29

Sinisterra een blind paard? Grap van de avond.

14 september 2021 om 18:30

Vandaag toch aardig blind. Anders geeft hij gewoon twee makkelijke balletjes waarin gescoord had kunnen worden.

14 september 2021 om 18:31

Ja die hele linkerflank maakte alleen maar fouten. Sinisterra bleef maar dribbelen en leuke dingen doen. Die moet het lekker simpel houden. Dan had Toornstra een mega kans. Maar ook dat moment dat Malacia eerder bij de bal is en direct terug draait, wat weer tot balverlies leidt. Als je elke keer binnen 5 passes balverlies leidt kan je als team totaal niet tot voetballen komen.

14 september 2021 om 18:31

2x iemand 1 op 1 kunnen zetten en verder passes gezien waar niemand stond. Dan ben je behoorlijk blind bezig.

14 september 2021 om 18:32

@repuiztav. Vandaag wel in ieder geval. Vind hem normaal inderdaad geen blind paard.

14 september 2021 om 18:33

Echt heel irritant dat mensen vanalles roepen op basis van 1 wedstrijd. Sini een Blind paard? Kom op zeg, heeft normaal gezien juist enorm goed overzicht en is niet egoïstisch.

14 september 2021 om 18:35

Vandaag inderdaad de verkeerde keuzes gemaakt, maar over het algemeen de speler met het meeste oog voor medespelers. Ik vind dat hij juist wat vaker egoïstischer moet zijn.

14 september 2021 om 18:39

@repuiztav. Dan zijn we het met elkaar eens Maar in zo’n wedstrijd die dan al niet lekker loopt kan ik mij daar wel aan ergeren. Houd het dan lekker simpel.

14 september 2021 om 18:45

Volgens mij gaat het over dit duel?

14 september 2021 om 18:49

Dat was inderdaad lekker duidelijk uit je eerste reactie te halen, maar goed.

14 september 2021 om 18:59

Het woord vandaag verraadt het niet ene klein beetje?

14 september 2021 om 19:03

Vandaag slaat terug op Kökcu in deze.

14 september 2021 om 19:05

Lees je reactie nog eens goed. Het woordje 'vandaag' lijkt in deze over Kokcu te gaan.

14 september 2021 om 19:07

Je woord vandaag noem je bij Kokcu.. volgens mij snap je erzelf niet veel van

14 september 2021 om 19:14

En dan nog 43 likes krijgen na deze wedstrijd, blinde geleide hond had hem erin gepist

14 september 2021 om 18:31

Malacia had een assist verdiend maar Linssen is zo scheef soms. En sorry maar kunnen we even benoemen hoe slecht Kokcu is, doe even normaal man.

Jeetje dat was niet best zeg. Kijkend naar de andere tegenstanders in de poule lijkt dit de zwakste tegenstander en had je deze gewoon moeten winnen. Er zaten er nogal een aantal tussen met een offday.

14 september 2021 om 18:58

Met Jahanbakhsh of Nelson ben je ook wel ineens een stuk gevaarlijker dan met Toornstra op rechtsbuiten. Die 2 mis je echt wel. Deze selectie is, wat dat betreft, ook gewoon niet breed genoeg.

Beste man op het veld was de arbiter. Daar blijft het bij.

Teminst een punt maar dit had je 100% moeten winnen..

Genoten van Feyenoord vandaag. Wat een passie en strijd! Een gelijkspel is geen schande tegen een ploeg met zoveel kwaliteit.

Is het nou een Surinaamse Nederlander, of een Surinamer?

ON: gehavend en uit nog een punt pakken, had slechter kunnen gaan.

14 september 2021 om 18:33

Hangt er vanaf wie je bedoelt, maar Chery is het eerste.

14 september 2021 om 18:44

ze hebben het al veranderd naar linkspoot, zie ik nu ;-)

Ik raak maar niet onder de indruk van Feyenoord, en met name Kökcu. Het is dat Feyenoord niet heel dik bezet is op het middenveld, anders zou hij toch al lang banken? Verdediging van Feyenoord staat wel redelijk op een. Paar momenten na. Thuis gewoon de 3 punten pakken en verder!

We wachten op jullie zondag!

14 september 2021 om 18:28

Eerst Sociedad, dan pas wachten

14 september 2021 om 18:29

Neem aan dat dit zijn laatste basisplek was. Aursnes is zijn concurrent en die was stukken beter.

14 september 2021 om 18:31

Kokcu speelde de laatste 20 minuten slecht, maar was de eerste helft gewoon de beste middenvelder. Verdedigen veel dicht gelopen en het spel verlegd zoals zou moeten. De vrije trappen en corners zou ik wel weghalen bij hem, maar hij vult zijn rol op het middenveld over het algemeen goed in. Denk en hoop eerder dat Toornstra en Linssen op termijn gaan banken.

14 september 2021 om 20:47

Mensen hier houden niet van Orkun. Zijn blind voor de goede dingen.

14 september 2021 om 22:02

Feyepool. Ik als Feyenoord supporter zie ook echt weinig lichtpuntjes vwb Orkun. Zijn schot blijft zwak. Bij standaard situaties vind ik hem ook niet goed..

Kokcu echt bizar slecht. Toornstra ook niet goed als rechtbuiten en Linssen had z'n schoenen verkeerd om. Vreselijke zaadpot

Een hele matige wedstrijd. Haifa is de zwakste uit de poule dus die moet je altijd winnen. Helaas lukte het niet voor Feyenoord, gewoon veel te matig. PSV hoeft denk weinig te vrezen. Al denk ik dat wel vaker en wint Feyenoord bijv. alsnog.

Uiteraard, een punt in een Europese uitwedstrijd is niet slecht. Alleen, dit Haifa kan er echt geen klote van. Ik vraag me echt af of we nog leuke wedstrijden van Feyenoord of Vitesse gaan zien in de poule fase, maar ik ben er bang voor. Het mist gewoon niveau.

14 september 2021 om 22:05

Haifa is gewoon kampioen. Met spelers die prima mee kunnen bij de subtop van Nederland. Feyenoord is geen topclub meer in europa. Wat verwachten we nu...

15 september 2021 om 20:20

Een leuke wedstrijd!

Met dank aan Linssen die gewoon niet goed genoeg is en Sinistierra die oogkleppen op heeft. Verschrikkelijke wedstrijd, weinig spelers die goed waren. Het centrale duo en Aursnes, dat was het wel.

Behoorlijk saaie westrijd. Linssen had moeten scoren maar feyenoord kwam ook een aantal keer goed weg . Wel eg jammer dat jahanbakhsh niet mee kon spelen

Geen goeie pot, maar Linnsen had echt mogelijkheden om er minstens 1 te maken, hij heeft echt heel veel moeite om makkelijk tot scoren te komen.

Zonde om hier punten te verspelen, Sinisterra viel heel erg tegen echt een blinde kip die helpt zeker 3+ dikke kansen om zeep. Kokcu zie ik dit seizoen wel op de bank belanden. Jammer dat Dessers er niet eerder in kwam ik had hem zelfs in de rust er al ingezet.

En dat tegen een middenmoter uit Israel.. met zelfs een vrij weekend. schaam je kapot man.

14 september 2021 om 18:37

Ik hoop ooit nog een inhoudelijk, goed onderbouwde comment van jou te lezen. Het zijn altijd dit soort trieste reactietjes. Wordt eens volwassen.

14 september 2021 om 18:38

Maccabi Haifa is gewoon de regerend kampioen van Israël..

14 september 2021 om 19:45

Als je reacties wilt uitlokken, en, en sneer wilt uitdelen doe het dan goed, ze zijn vorig seizoen gewoon kampioen geworden. 😂

Thuis komt het helemaal in orde!

Ik zou kokcu lekker alle vrije trappen en corners laten blijven nemen. Man man dan maak je nooit een goal uit een standaard situatie.

Als je als club de urgentie niet hebt en uitstraalt om europees te overwinteren dan redt je het ook niet. Het lijkt of men al blij is met dat de groepfase is bereikt en derest is bonus. Je mag niet blij zijn met een puntje tegen deze israelische ploeg. Dan ligt de lat ligt gewoon te laag.

Senesi werd er ook gemakkelijk uitgelopen zeg en dat is niet de eerste keer.

Als Sinisterra een keer omhoog kijkt maakt Toornstra er 2. Alleen 2e helft gezien, boutwedstrijd.

14 september 2021 om 18:47

Dat mag je niet zeggen, worden sommige heel boos.
Sinisterra had vandaag een goed overzicht en passes waren fantastisch.

14 september 2021 om 18:52

Hij heeft ook gelijk. Het ding is meer dat jouw initiële comment gewoon nergens op sloeg.

Tja, typisch Feyenoord weer.
Zondag trekken ze waarschijnlijk weer alles uit de kast tegen PSV as usual.

Met een echte spits in de basis ipv Linssen win je deze wedstrijd.

Er zitten 10 klasses verschil tussen PSV en Maccabi... dat gaat weer eens richting de 6-0,7-0 of misschien wel 8-0 voor PSV.

14 september 2021 om 18:50

Niet jinxen, ik zie het alweer gebeuren dat we er komend weekend keihard vanaf gaan en dat Feyenoord speelt als prime Barcelona. Feyenoord speelt bijna altijd een kutwedstrijd voor ze tegen PSV moeten en vervolgens tegen PSV loopt alles op rolletjes.

14 september 2021 om 20:11

Er zat ook een groot verschil tussen Drita en de rest? Zullen we even afwachten voor het zover is? Blijft voetbal.

Was geen hoogstandjes wedstrijd, bijde kanten niet maar ze moeten nog thuis, dan maar afmaken .!!!!

Gefeliciteerd Feyenoorders! Razend knap hier een puntje meegenomen, thuis maken jullie het vast af! Als Feyenoorder moet je toch haast wel apetrots zijn op dit moment, heerlijk zeg! Ik kan er haast wel jaloers op worden!

14 september 2021 om 19:04

Origineel Moraat, velen gingen je al voor. Lees even terug, gezien je comment vind je ze vast erg grappig. Misschien zelfs hilarisch. Geniet er van zou ik zeggen.

Jammer voor Nederland en Feyenoord dat ze niet winnen. Maar dat zat er ook geen enkele moment in. Maar voorlopig niets aan de hand, mits thuis de wedstrijden wel gewonnen worden. Maar dat zal ook lastig zat worden, niet onmogelijk. Ook goed om te zien dat groot deel Feyenoorders wat meer realistischer zijn geworden, naast diegene die dat al waren. Die zien nu ook dat Feyenoord gewoon niet goed genoeg is op veel momenten. Wedstrijden als vandaag gaan nog vaak komen dit seizoen en dat is voor hun gewoon prima. Al met al een puntje uit is prima.

14 september 2021 om 20:14

Laatste 10 minuten dan zeker gemist. Daar kreeg Maccabi anders ook grote mogelijkheden tot kansen. Tegen een iets beter team krijg je in de slotfase gewoon 3 goals tegen hoor. Het was gewoon een terechte uitslag voor een zeer matige wedstrijd en Feyenoord verdiende echt niet te winnen net zo min als Maccabi

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. LinssenAanvaller3413
L. SinisterraAanvaller3012
J. BijlowKeeper220
R. NelsonAanvaller212
T. JansenKeeper00
O. MarcianoKeeper120
D. RemieKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

123 fans
Middenvelder, 33 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Feyenoord 31 3 4 0
2020/2021 Feyenoord 33 8 5 1
2019/2020 Feyenoord 21 5 4 0
2018/2019 Feyenoord 32 8 3 0
2017/2018 Feyenoord 32 8 3 0

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren