Di María: ‘We hebben onszelf belachelijk gemaakt in het bijzijn van iedereen’

Dinsdag, 14 september 2021 om 17:35Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 17:36

Ángel Di María heeft zich voor het eerst uitgelaten over de WK-kwalificiatiewedstrijd tussen Brazilië en Argentinië. Het duel werd begin september na vijf minuten spelen stilgelegd door de Braziliaanse autoriteiten, die op het veld eisten dat een viertal Argentijnen per direct in isolatie gingen. Di María werd bij terugkomst in Europa door zijn ploeggenoten bij Paris Saint-Germain geconfronteerd met de uiterst merkwaardig verlopen avond. "Bij terugkomst in Europa sprak iedereen er schande van. Het was ook een schande", vertelt de Argentijn in gesprek met ESPN.

Emiliano Martínez, Emiliano Buendia, Cristian Romero en Giovani Lo Celso, allemaal actief in de Premier League, moesten volgens de Braziliaanse gezondheidsautoriteit in verplichte quarantaine en mochten om die reden niet in actie komen. "We verbleven daar drie dagen. Niemand zei iets, niemand kwam naar het hotel. Alles was vreemd", begint Di María. "Eerlijk gezegd wisten we van niets. Ze vertelden ons het een en het ander. De president kwam binnen en zei dat we konden spelen. We betraden het veld, maar niemand deed iets. Ook na de warming-up leek er niets aan de hand. Het is heel moeilijk om uit te leggen."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Volgens gezondheidsautoriteit Anvisa heeft bovengenoemd viertal tegen de douane gezegd niet recentelijk in een land te zijn geweest dat door de regering van Brazilië met een rode kleurcode wordt aangemerkt, zoals Engeland. De reden dat Argentijnse voetballers aanvankelijk wel mochten afreizen naar Brazilië, is dat de Argentijnse voetbalbond een akkoord bereikte met de Premier League "We hebben onszelf belachelijk gemaakt in het bijzijn van iedereen", gaat Di María verder. "Toen we terugkeerden naar Europa, zei iedereen tegen ons: 'Wat een schande, Argentinië - Brazilië. Dat klopt, het was een schande."

Di María was met name geschokt over de manier waarop de Braziliaanse officials het veld betraden om het duel te onderbreken, waarbij een van hen een wapen om zijn riem leek te dragen. "Het is krankzinnig om te wachten tot de wedstrijd begint. Waarom niet eerder waarschuwen? Er kwam iemand het veld op met een wapen, hij begon te duwen met spelers van onze ploeg. De situatie ligt voor Brazilië politiek gevoeliger dan voor ons", doelt Di María tot slot op de hoge besmettingscijfers in het Zuid-Amerikaanse land.Gerelateerd

Meer sportnieuws

10 reacties (laatste reactie door steeck03)

Dat niemand eerder actie had ondernomen is gewoon gelul, want in AD of Telegraaf stond al op de wedstrijddag dat autoriteiten ‘s nachts het hotel waren binnengevallen om dezelfde redenen…

14 september 2021 om 17:49

Als t zo was hadden ze diegene toch vast kunnen houden. Zoals in Japan ging. Daar kwam je tijdens os nergens als je positief was bijvoorbeeld. Is merkwaardig om zo op te treden. Ook de communicatie tussen de bonden of landen. Daar zit t meer in. Hoe kun je als bond dit op je hals halen. Waarom tot zo ver laten komen. Onmacht kan, maar dit leek bijna gespeeld tijdens de wedstrijd.

14 september 2021 om 17:54

Was ook gespeeld natuurlijk. Brazilië geeft niets om Corona is allang gebleken dit was gewoon een hele slechte grap.

14 september 2021 om 17:57

Daar gaat t toch niet om in mijn reactie. Di Maria beweert dat er voor de wedstrijd helemaal niks aan de hand was en dat er niemand naar hun hotel is gekomen, dat is gewoon niet waar. En ja Japan of Brazilië thats different koek, daarnaast ging het niet om positief getesten, maar om ontduiking van de (quarantaine) regels.

14 september 2021 om 18:35

Waar staat dat niemand naar het Hotel is gekomen? Di Maria schetst het verhaal in de kleedkamer. President komt en zegt jullie kunnen spelen. Zij wisten niet dat ze van het veld weggehaald zouden worden. Ook omdat Conmebol had aangegeven dat als zoiets zou gebeuren Brazilie een 3-0 nederlaag aan zijn broek kreeg. Dus iedereen dacht, dat laat Braz zich niet gebeuren.

14 september 2021 om 18:32

Het lijkt erop dat je meent wat je schrijft. Probeer de tekst te lezen vanuit het perspectief van de redelijke spreker. Di Maria vertelt de situatoe voorafgaand aan de wedstrijd.

In die ochtend was er idd een inval, maar daarna was er niks aan de hand. Niemand is meegenomen en de spelers en de staf konden gewoon naar het stadion. De Maria zegt ook ze vertelden ons het een en dan weer het ander.

Voor de wedstrijd komt de president binnen en hij zegt : groen licht. Jullie kunnen gewoon spelen.

Dan begint de wedsrijd en worden ze van het veld gehaald. Dat is vooraf niet verteld bij groen licht. Dat is zijn punt. Wat denk je nou.. Dat Di Maria niet weet dat het in de media is geweest dat er wen inval was? En dat hij expres.. Nog allemaal leugens bij gaat vertellen? Wat is het voordeel voor hem om te liegen over iets wat voor iedereen verifieerbaar is. Tip: probeer dingen gewoon te lezen of te horen zoals ze bedoeld zijn. Scheelt veel onnodige miscommunicatie en verwijten..

Was inderdaad een schande maar Otamendi was toch echt de persoon die begon met duwen, niet andersom. Sowieso heel raar dat Otamendi fysiek begon te worden, wat de reden ook zijn mag.

14 september 2021 om 18:42

Wie is die kleine dikke garnaal die dat veld op komt stormen dan? Een supporter wordt het veld uit geschopt, dus deze vent ook. Heeft niks met voetbal te maken, beetje popie jopie doen

Het leukste is natuurlijk dan Brazilië zelf de spelers uit de PL niet had opgeroepen😅. O nee toch wel. Dan was er niets gebeurd, want ja voor hen geld denk ik een uitzondering.

Wauw helemaal niet meegekregen, wat een poppenkast daar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Argentinië

FIFA ranking: 7
123 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Brazilië2417
3.Uruguay153
4.Ecuador135
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
L. MessiAanvaller74
N. GonzálezAanvaller50
F. ArmaniKeeper10
G. RulliKeeper
M. AcuñaVerdediger40
J. FoythVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Argentinië.

229 fans
Middenvelder, 33 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Paris Saint-Germain 3 1 1 0
2020/2021 Paris Saint-Germain 27 4 1 0
2019/2020 Paris Saint-Germain 26 8 2 0
2018/2019 Paris Saint-Germain 30 12 2 0
2017/2018 Paris Saint-Germain 30 11 1 0
Laatste voetbalnieuws

Di María: ‘We hebben onszelf belachelijk gemaakt in het bijzijn van iedereen’

Ángel Di María heeft zich voor het eerst uitgelaten over de WK-kwalificiatiewedstrijd tussen Brazilië en Argentinië. Het duel werd begin september na vijf minuten spelen stilgelegd door de Braziliaanse autoriteiten, die...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren