‘Lang gesprek moet voorkomen dat Cillessen instort bij Valencia’

Dinsdag, 14 september 2021 om 14:32Rian Rosendaal • Laatste update: 14:44

Jasper Cillessen maakt een moeilijke periode door bij Valencia. Marca meldt dinsdag dat trainer José Bordalás maandag uitvoerig heeft gesproken met de doelman over de huidige situatie in het Mestalla. Volgens de Spaanse krant is Cillessen 'in een negatieve spiraal beland die hij niet kan doorbreken' nadat hij in de voorbereiding op het nieuwe seizoen opnieuw geblesseerd raakte.

Cillessen heeft sinds zijn overgang van Barcelona naar Valencia in de zomer van 2019 te maken gehad met verschillende blessures. Afgelopen seizoen was de 32-jarige keeper drie maanden niet inzetbaar vanwege een spierblessure en kort na zijn rentree gooide een knieblessure roet in het eten. Tot overmaat van ramp werd hij vanwege een coronabesmetting door toenmalig bondscoach Frank de Boer buiten de definitieve EK-selectie van Oranje gelaten. Onder de nieuwe bondscoach Louis van Gaal is Cillessen voorlopig niet in beeld als international.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Sport: ‘De nieuwe lach van Jasper Cillessen komt maar door één man’

De doelman begin in juli nog met goede moed aan het nieuwe seizoen bij Valencia.Lees artikel

In de voorbereiding op de jaargang 2020/21 kreeg Cillessen in oefenwedstrijden een nieuwe kans van Bordalás en volgens Sport was eindelijk de lach weer terug bij de Nederlandse doelman. Cillessen echter liep een nieuwe spierblessure op en moest daardoor enkele weken revalideren. Ondertussen greep zijn twintigjarige concurrent Giorgi Mamardashvili zijn kans onder de lat bij Valencia. Voor de voormalig sluitpost van Ajax en Barcelona rest nu niets anders dan een plaats op de reservebank. Hij kwam dit seizoen nog geen enkele keer in actie in LaLiga.

Marca ziet de toekomst somber in voor Cillessen, die bij Valencia vastligt tot medio 2023. Bordalás lijkt echter nog voldoende perspectief te zien in de samenwerking met de Nederlander, waardoor er maandag uitvoerig werd gesproken tussen beide heren. Het lange gesprek was gepland om te voorkomen dat Cillessen op korte termijn 'instort', zo klinkt het vanuit Spanje.


Poll

Denk jij dat Jasper Cillessen toekomst heeft bij Valencia?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door erwinpeters784)

Hulp zoeken naast het veld. Hoop dat het goed komt met hem!

Ben toch wel benieuwd hoor naar zijn verhaal. Zo sta je voor het EK als doelman nummer 1 en zo zit je op de bank bij je club achter (zoekt naam weer op)Mamardashvili.

Bij NL heeft bijlow wel zijn kans gepakt, daar komt ie niet meer tussen met een paar bekerpotjes. Ik denk wel dat mocht hij de weg omhoog weer kan inzetten en gewoon op niveau gaat en blijft keepen hij in beeld komt bij louis. We hebben verder weinig soeps verder en japsert heeft toch altijd wel redelijk stabiel gekeept, ik kan weinig grote blunders voor de geest halen.

14 september 2021 om 15:05

Ik vind het ook een prima doelman, het zou me niets verbazen als hij in de winterstop naar Ajax verkast. Bijlow en Cillessen zijn zekerheidjes voor Oranje lijkt me, wie er derde keeper wordt boeit me niet zoveel.

14 september 2021 om 15:17

Hij lijkt mentaal wel geknakt laatste jaren. Was altijd al heel erg bezig met zijn status in de media etc. Zonde, want inderdaad gewoon een hele goede keeper. Kleine kanttekening is dat ik Onana wel echt veel beter vond, direct na de wissel met Jasper.

Drommel zou ik als 2e keeper pakken, ik vind hem steeds beter ogen bij PSV en laat die 2 jongens maar lekker elkaar scherp houden. Zet je Krul bijv als 3e keeper erachter, lijkt mij een prima ervaren jongen erachter als 3e keeper.

14 september 2021 om 16:39

Pohhhh ik weet het niet hoor DavidDein. Hij moet wel een teken van leven gaan vertonen want nog een keeper op leeftijd is niet wat Ajax nu nodig heeft. Met stekelenburg ging het wel aardig goed vorig jaar, maar het is geen wereldtop meer. Dat is Cillessen ook echt niet. Ik denk zelf dat die Gorter snel a la Onana toen gewoon voor de leeuwen gaat.

14 september 2021 om 16:49

Mag inderdaad hopen dat Ajax eenzelfde beleid voor ogen heeft met de keepers als met de veldspelers; talent voorkeur geven met veel potentie. Dat loopt tot op heden nog niet geweldig, maar keepersbeleid is ook een vak apart. Cillessen hoop ik iig niet terug te zien, altijd mijn vraagtekens bij gehad. Je wordt als aanvaller gewoon niet bang van hem, het ziet er zwakjes uit, in en buiten het veld.

Mensen maken trouwens een verwijt naar Frank de Boer, maar die heeft perfect gehandeld op dit gebied. Je ziet nu toch dat Cillessen er nog steeds niet bovenop is? Waarom had Frank hem dan mee moeten nemen naar het EK?

14 september 2021 om 22:44

@Markovv
ajax haalde des tijds Krul. Hij zou de eerste keeper worden. In Onana was weinig vertrouwen. Blunderde enkele keren opzichtig bij jong ajax. En als ik me niet vergis mocht die weg.

14 september 2021 om 15:16

Mamardashvili hebben ze wel erg goed gescout bij Valencia lijkt het. Ziet er uit als een erg sterke keeper die nu al meer uitstraalt dan Cillessen.

14 september 2021 om 15:22

Denk dat hij er niet meer bij zou moeten komen. Hij heeft op zich lange tijd het geluk gehad dat er weinig leuke Nederlandse keepers klaar stonden. Het is namelijk best armoe om als nationaal elftal een keeper op te moeten stellen die vrijwel 90% van de tijd op de bank zit. Nu met Bijlow heb je een goede toekomst en daar komt dan ook Drommel nog eens aan. Gewoon lekker verder bouwen met die twee, daar je daar over de lange tijd veel meer aan hebt.

14 september 2021 om 16:36

Drommel heeft nu de kans om zich te bewijzen op niveau. Met het WK op komst blijft het eeuwig zonde dat PSV geen CL gaat spelen dit jaar. Die ervaring zou Drommel goed kunnen gebruiken om dichter bij Bijlow te komen.


Hoe hij door de Boer is behandeld, dat zal hem ook dwars zitten en naar mijn mening terecht.

14 september 2021 om 15:22

In 3 week tijd wordt je niet fit voor het EK. Ik snap je sentiment, en het is vast een prima kerel maar het blijft prof voetbal en je kan geen keeper meenemen die niet fit is

14 september 2021 om 15:28

Das waar maar Cillessen is half fit nog beter dan een Stekelenburg

14 september 2021 om 15:32

Wie zegt dat hij niet fit was? Hij had idd Corona, maar dat wil niet direct zeggen dat dit zijn fysieke gestel had aangetast. Daarnaast waren er nog speciale corona-regels dacht ik voor spelers, dus hij had altijd nog op een later moment vervangen kunnen worden. Hij is toch vrij makkelijk aan de kant geschoven voor iemand met zo veel interlands op een positie waar we erg dun bezet zijn.

14 september 2021 om 17:40

Ik heb juist begrepen dat hij helemaal geen prima kerel is. Ook niet fit, dan is het helemaal logisch dat je er niet bij bent. Kan weleens überhaupt over zijn voor hem bij oranje

14 september 2021 om 16:52

Als je corona op loopt bij het promotie feestje van NEC dan ben je wel af als professional. Terecht dat ie niet is opgeroepen. Had daar in die tijd niets maar dan ook niets te zoeken.

14 september 2021 om 17:39

Was in Valencia opgelopen. Meerdere spelers hadden het daar.

Dit is denk ik niet meer te houden, elke keer als hij terugkomt raakt die weer geblesseerd.

Cillessen is gewoon te vaak geblesseerd. Elke keer als die de kans krijgt dan raakt die geblesseerd voor een lange tijd en dan doet je concurrent het prima. Tja dan gaat de trainer daar niks aan veranderen. Denk wel einde verhaal voor hem bij het Nederlands Elftal als hij zo doorgaat.

14 september 2021 om 15:11

Toch was de beslissing om hem niet mee te nemen naar het EK vrij discutabel.

14 september 2021 om 15:16

Dat zeker. Denk ook dat dat hem heeft opgebroken. Schandalige beslissing van De Boer nog steeds.

14 september 2021 om 15:18

Psvlld mee eens, Cillessen is gewoon in de maling genomen door de Boer.
Komt hij daarna aan met Stekelenburg pfff sorry over een week 39 jaar, daar kun je niet mee aan komen in het Nederlands elftal of ajax

Kan me goed voorstellen dat het zo frustrerend is dat je elke keer weer geblesseerd raakt als je een nieuwe kans krijgt en vervolgens je vervanger die kans wel ziet pakken. Het EK helpt daar ook zeker niet bij mee, snap nog steeds niet waarom hij niet aan heeft mogen sluiten na zijn besmetting. Hopen dat er voor hem een andere club komt, waar hij nog een aantal jaar lekker kan keepen. Zat toch meer potentie in achteraf.

Sneu voor die jongen. Heeft altijd prima gekeept en het zit hem gewoon niet mee.

14 september 2021 om 15:27

Tja, kunnen we achteraf (lekker makkelijk natuurlijk) niet gewoon stellen dat ie nooit als 2e keeper naar Barca had moeten gaan? Daar had ie Ter Stegen er natuurlijk nooit of te nimmer uit gespeeld en zal wellicht wat hebben gedaan met z’n fysiek en psychische gesteldheid…

"in een negatieve spiraal beland die hij niet kan doorbreken". "het lange gesprek was gepland om te voorkomen dat Cillessen op korte termijn 'instort'". En elders las ik ook "dat de mentale gesteldheid van de doelman Valencia-trainer José Bordalás zorgen baart".

Dat klinkt toch alsof het iets meer is dan alleen even een dipje.

Ik weet dat ik nu puur aan het speculeren ben, maar zou dit niet al voor het EK hebben gespeeld, en dat die corona-besmetting een beetje een excuus of een cover-up was om hem thuis te kunnen laten? Ik vond het destijds al zo'n vaag verhaal, dat De Boer hem niet meenam terwijl hij aan het begin van het EK eigenlijk alweer was genezen...

14 september 2021 om 15:30

Ik kan er best inkomen dat de mentale gesteldheid een excuus was waarom De Boer hem eigenlijk niet mee wilde hebben, maar ik geloof niet in een cover-up. Ik denk meer dat het in dat geval een geschenk was voor De Boer dat hij een besmetting kreeg, zodat hij er vanaf was.

14 september 2021 om 18:49

@FCG95, als De Boer hem niet heeft meegenomen vanwege Cillessens mentale gesteldheid heeft hij helemaal schandalig gehandeld. Dan wist hij dat Cillessen het moeilijk had, en zette hem alsnog zonder enige communicatie met een bullshit reden (naar buiten gebracht) aan de kant.

14 september 2021 om 15:47

Ik denk eerder dat we ons moeten afvragen waarom het nu wel naar buiten komt. Als het waar is dat zijn mentale gesteldheid serieus in het geding is, dan moeten ze dat juist stil houden. Cillessen heeft dan hulp en rust nodig, geen discussies in de media.

Lekker ruilen met Onana in de winter, is gewoon een goede keeper die nog 2-3 jaar in de top meekan en dan kan Gorter het een keertje overnemen.

14 september 2021 om 15:40

Goed plan, waarom niet zou je zeggen… beter als stekelenburg zou die wel zijn

14 september 2021 om 15:49

Als hij daadwerkelijk aan het instorten is, lijkt me dat geen goed idee. En hij heeft sowieso al vaak blessures. Laat die jongen eerst echt herstellen, zowel fysiek als mentaal. Dan kan je aan een transfer gaan denken.

14 september 2021 om 16:12

Zou zo kunnen helpen een plaats waar hij thuis is. Familie in de buurt. Rustig terug brengen.

14 september 2021 om 18:20

Zeker, maar dan zonder transfer. Gewoon contract bij Valencia inleveren en thuis herstellen. Daarna weer verder kijken. Maar goed, we weten natuurlijk helemaal niet of het echt zo erg is. Misschien is dit bericht wel zwaar overdreven.

14 september 2021 om 17:08

Ja, lijkt mij een uitstekend plan. Ongeacht wat er met Onana gebeurt trouwens, die mag ook best op de bank blijven zitten.

Stekelenburg en Pasveer zijn prima keepers voor hun leeftijd en kunnen ook prima in de Eredivisie keepen, maar een fitte, happy Cillessen is toch wel echt drie klassen beter dan die heren. Met hem zou je geen pleefiguur slaan in de Champions League.

14 september 2021 om 17:22

Ik denk dat je Cillesen ni schroomlijk overschat. Cillesen is gewoon een oke keeper. Heeft NL gehaald omdat de rest nog slechter was

14 september 2021 om 18:22

Nee hoor, hij was echt een paar jaar dicht bij de top. In oranje een tijd goed gespeeld, ook op het WK. Transfer naar Barcelona verdiend, dat gebeurt ook niet zomaar. Als hij in mocht vallen deed hij het uitstekend. Daarna is het allemaal wel echt minder geworden, helaas.

Matige keeper maar heeft het laatste jaar wel een aantal tegenslagen gehad. Klinkt een beetje alsof hij daardoor mentale issues heeft gekregen, en dat gun je niemand.

Gewoon af en toe naar je bankrekening kijken en bedenken dat je ipv daarvan ook had kunnen werken.
Kan niet anders dat je dan een brede glimlach krijgt.

Enige wat je kunt doen is trainen, fit worden en verder kijken.
Krijg je de kans, pakken.
Krijg je dan kans niet, verder kijken.

14 september 2021 om 15:31

Ik krijg het idee dat zijn issues een stukje dieper zitten dan "gewoon af en toe naar je bankrekening kijken". Geld maakt niet gelukkig, al maakt het niet hebben van geld vaak wel ongelukkig.

14 september 2021 om 15:37

Los van dat ik uiteraard niet alles kan voorspellen en er wellicht veel meer aan de hand is. Vermoed ik op dit moment dat hij een groots carriere ging maken en nu langzaam inkakt.

Geen Barcelona
Geen Valencia
Geen Nederlands 11-tal
Continue geblesseerd.

Dat doet iets met je mindset

Als dat het geval is, kijk inderdaad dan even naar je rekening en bedenk dat je ook had kunnen werken

14 september 2021 om 15:57

Het punt van mentale klachten, als ze serieus zijn, is dat zo’n bankrekening of de gedachte dat je ook een gewone baan had kunnen hebben, je niet helpen. Misschien moeilijk om te begrijpen als je zelf nooit dat soort klachten hebt gehad, maar in dat geval: prijs je gelukkig.

14 september 2021 om 16:15

Jeron. Jij hebt nog veel te leren in het leven ben ik bang. Ik weet niet hoe oud je bent, maar het leven draait om meer dan alleen geld

14 september 2021 om 15:32

Jeron. Dat is natuurlijk wel een hele simplistische gedachte.

14 september 2021 om 15:39

Exact!
En door dat in te zien moet je weten dat je een goed leven hebt.

Ik herhaal..... mocht dit zijn issue zijn!
Mocht er iets zijn als familiare problemen dan is het wel anders

14 september 2021 om 15:33

Zou je denken ja. Dit geldt echter niet voor alle zielen op deze aarde.

14 september 2021 om 15:42

Dat snap ik....
Mocht mijn verhaal zijn probleem zijn dan is het een kwestie van het zieltje laten zien dat hij een uitverkorene is.

Je had ook keihard kunnen werken in de bouw, zorg of ....
Simpel loontje, kei hard werken, ziektewet telt niet enz...

14 september 2021 om 15:55

Dat is wel erg simpel gedacht. Depressiviteit is een ziekte die iedereen kan krijgen, ongeacht hoe rijk je bent en hoe goed je het voor elkaar hebt in het leven. En dat heeft verder heel weinig te maken met ondankbaar zijn, of met niet beseffen hoe goed je het hebt.

14 september 2021 om 15:59

Exact. Ik kan er helaas over meepraten. Die bankrekening, die status, het is allemaal opeens niks meer waard.

Dit speelt al langer. Volgens mij was hij in barca met z’n vriendin die ergens in de buurt speelde. Ging uit en sindsdien nooit meer echt opvallend goed gepresteerd. Meerdere keren iets over gehoord.

Kom maar terug naar Amsterdam, Jappie!
On: erg sneu voor hem en ik kan heel goed begrijpen dat je in zo'n negatieve spiraal terecht komt na al die tegenslagen. Veel sterkte gewenst!

14 september 2021 om 17:26

Laat hem aub in Valencia. Of in elk geval niet naar Ajax. En al die tegenslagen? Paar blessures. Hij had beter Arjen Robben kunnen bellen dan.

Ik vrees dat het inderdaad helemaal niet goed gaat met Jasper. Avontuur in buitenland mislukt, relatie uit, in je eentje in quarantaine, continu geblesseerd en tot overmaat van ramp ineens je plek kwijt in Oranje en thuisblijven tijdens het EK. Mentaal is hij nooit de sterkste geweest dus lijkt erop dat hij nu definitief geknakt is. Zonde, was voor Ajax nog altijd een redelijke keeper geweest.

Het ontbreekt vaak aan juiste mensen die om zo,n voetballer heen lopen, in dit geval Cillessen , die profiteren aan bekendheid van een voetballer, en vooral de zaakwaarnemer die ervoor moet zorgen dat gesteund voelen en ingrijpen als het mentaal vlak in een negatieve spiraal terecht komen. Dus dat waar hij teveel geld mee verdiend zaakwaarnemer niks doet of al te laat is om te zorgen dat de voetballer of keeper in veilige vaarwater zich op het prof zijn kan richten en niet met randzaken . Maar zo gaan die dingen ook in het gewone leven

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Valencia

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Carlos SolerMiddenvelder53
D. WassMiddenvelder51
M. GómezAanvaller51
Marcos AndréAanvaller30
Hugo DuroAanvaller21
O. AldereteVerdediger51
Voor de complete selectie: Clubpagina Valencia.

283 fans
Keeper, 32 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Valencia 0 0 0 0
2020/2021 Valencia 10 0 0 0
2019/2020 Valencia 24 0 1 0
2018/2019 Barcelona 3 0 0 0
2017/2018 Barcelona 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Lang gesprek moet voorkomen dat Cillessen instort bij Valencia’

Jasper Cillessen maakt een moeilijke periode door bij Valencia. Marca meldt dinsdag dat trainer José Bordalás maandag uitvoerig heeft gesproken met de doelman over de huidige situatie in het Mestalla. Volgens...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren