‘PSG wilde me toen hebben, maar ik wilde nog een jaar bij PSV blijven’

Dinsdag, 14 september 2021 om 10:23Yanick Vos • Laatste update: 10:38

Georginio Wijnaldum maakte de afgelopen transferperiode transfervrij de overstap van Liverpool naar Paris Saint-Germain. Lange tijd leek de Oranje-international op weg naar Barcelona, maar PSG bleek slagvaardiger en haalde hem in huis. In de zomer van 2014 toonde PSG ook al interesse in Wijnaldum, maar destijds besloot de toenmalige PSV’er om nog een jaar in de Eredivisie te blijven.

In een interview met L’Équipe bevestigt dat Wijnaldum jaren geleden al voor PSG had kunnen tekenen. “Ja, dat is waar. De eerste contacten werden gelegd in 2014, na het WK. PSG wilde me toen hebben, maar ik wilde nog een jaar bij PSV blijven om kampioen te worden voordat ik zou vertrekken. Ik wilde ook samen met Memphis Depay blijven. Ik was lang geblesseerd geweest in het seizoen daarvoor en ik voelde me schuldig tegenover de supporters. Ik bleef en we werden kampioen. Daarna stond ik open voor het idee om een transfer te maken. PSG kwam opnieuw, maar op dat moment voelde ik niet dat zij me heel graag wilden hebben. Ik koos voor Newcastle United. Die club wilde me heel graag hebben en liet dat ook blijken.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Behalve Barcelona waren er deze zomer ook andere kapers op de kust. “Er waren gesprekken met Bayern München en ik heb ook gesproken met Internazionale. Zij maakten een goede indruk op me”, aldus Wijnaldum, die ingaat op de afgeketste deal met Barcelona. “Een paar maanden geleden wilde ik bij Liverpool blijven. Zonder in detail te treden, kreeg ik niet echt het gevoel dat ze me wilden behouden. In dat soort gevallen moet je vooruit. Barcelona kwam toen voorbij. Ik was daar heel blij mee, want dat is altijd al de club van mijn dromen geweest, ook al was Zinédine Zidane mijn idool, een speler van Real Madrid. Ik wilde graag voor Barcelona tekenen, maar de onderhandelingen duurden lang en uiteindelijk kwam PSG. In tegenstelling tot zes jaar eerder, liet de club nu wel zien dat ze me graag wilden hebben.”

Wijnaldum koos naar eigen zeggen voor PSG vanwege het project dat hem werd voorgehouden. “En omdat ik te horen kreeg dat ik daar onderdeel van uitmaakte. Het management heeft er alles aan gedaan om me te overtuigen. Ik sprak met Mauricio Pochettino en Leonardo. Zij verzekerden me dat ze een van de beste teams van Europa wilden bouwen”, aldus Wijnaldum, die geen garantie heeft gekregen op een vaste basisplaats. “Het is aan mezelf om een sleutelspeler voor dit team te worden. Bepaalde clubs kunnen veel beloven, maar als je niet goed genoeg bent, dan speel je niet. In een team als dat van ons is er altijd concurrentie, en zo hoort het ook. Ze hebben niet beloofd dat ik een sleutelspeler zou worden, maar ze legden uit op welke manier ik een essentieel onderdeel van het project zou kunnen worden met mijn ervaring en kwaliteit. Dat is het gesprek dat ik had met Leonardo, de trainer en de president. Ze gaven me de tijd om erover na te denken, maar ik ging gelijk akkoord. Ik wist dat dit goed voor me zou zijn.”

De dertigjarige Wijnaldum werkt in Parijs met Pochettino, de trainer die hem in 2016 probeerde warm te maken voor een overstap van Newcastle United naar Tottenham Hotspur. “Destijds gaf hij aan hoe hij werkt, hoe hij de speelstijl voor zich ziet en dat soort dingen. Door dat gesprek, was het gesprek dat we deze zomer hadden redelijk kort. Hij vroeg me of ik openstond voor de aanbieding van PSG, we spraken over het project en wat ze wilden. Ik ben daar transparant in geweest. Ik vertelde dat ik ook in gesprek was met Barcelona, maar dat er nog geen akkoord was bereikt. Als ik iets had getekend, dan had ik me aan die afspraak gehouden. Maar dat was in mijn geval niet zo”, aldus Wijnaldum.Gerelateerd

Meer sportnieuws

69 reacties (laatste reactie door cocoafc)

Ik heb zo mijn vermoedens, correct me if im wrong, dat het bij Wijnaldum vooral om het geld ging bij de laatste transfer. Liverpool zal wel niet genoeg salaris hebben geboden, en Barcelona kon het ook niet betalen. Waardoor Wijnaldum voor PSG heeft gekozen. Die praatjes altijd over het project dat ze me voor legden, vind ik altijd zo makkelijk scoren. Alsof hij bij Liverpool en Barcelona geen rol van betekenis kon spelen. Maar nogmaals, dat is wat ik denk.

14 september 2021 om 10:33

Naast het financiële plaatje is het sportief toch ook veel interessanter dan in ieder geval Barcelona? Barca heeft komende seizoenen nog wel een rol in de marge gok ik, en bij Psg komt hij gewoon bij kwaliteit team terecht dat no. 1. favoriet is om de Cl te winnen.

14 september 2021 om 10:37

Helemaal mee eens. Wijnaldum is wat mij betreft ook dé grote winnaar van afgelopen transferperiode. Barcelona afwijzen voor een beter contract bij PSG en vervolgens tóch met Messi gaan samenspelen, iets moois wat hem in de onderhandelingen met Barça wel zal zijn voorgehouden. Het is ook een rustige, verstandige jongen die wat nuchterheid brengt op het tamelijk idiote middenveld met Paredes en Verratti.

14 september 2021 om 10:41

Zeker Inkemontana, dat is ook waar. Maar op het moment dat Wijnaldum tekende voor PSG rond 10 juni. Daarna zijn pas spelers als Hakimi, Donnarumma, Sergio Ramos en Messi bij de club gekomen. Dus op dat moment was het team nog helemaal niet zo goed met alle toppers als dat ze nu zijn. Desalniettemin, is het wel gewoon een goede stap voor hem hoor! Maar hij krijgt bij PSG 9 miljoen per jaar, en dat kreeg hij niet bij Liverpool of Barca, waardoor het makkelijker voor hem was om voor PSG te kiezen.

14 september 2021 om 11:05

maar toen had PSG ook al een indrukwekkendere selectie dan Barca met aanvallers als Neymar, Mbappe en Di Maria

14 september 2021 om 12:15

Ik vind ook dat ie iets anders eerlijk aangeeft. Liverpool had ie wel willen blijven, maar de hij kreeg niet het gevoel dat ze hem echt wilden behouden. Ik geloof dat gewoon wel. Uit de aanbieding zie je gelijk hoe ze je waarderen. Als jij daar als Gini zijnde gewoon laag op de rangorde komt van salarissen, dan zegt dat echt wel iets hoor... terecht dat je dan je conclusie trekt en je transfervrije status op je 30e te gelde maakt.

14 september 2021 om 12:16

Ook zonder de spelers die na Wijnaldum kwamen had PSG een team dat de champions league kan winnen

14 september 2021 om 12:25

@clarkkent2 - Vanuit het perspectief van Wijnaldum wel, maar vanuit het perspectief van Liverpool is het ook wel goed te begrijpen. Wijnaldum is absoluut een goede speler, maar ik denk dat dergelijke clubs er doorgaans geen enkele moeite mee hebben om dergelijke spelers adequaat te vervangen. Wil je dan een 30-jarige speler een (veel) hoger salaris aan gaan bieden? Volgens mij hebben ze het vertrek van Wijnaldum zelfs intern opgevangen. Niets ten nadele van Wijnaldum natuurlijk, maar ik denk niet dat Liverpool er slechter van is geworden.

14 september 2021 om 12:55

@Clark, dat geloof ik ook. Hij beschrijft bij elke overstap de indruk die de kopende club op hem maakt. En dat dat per jaar verschilde (PSG). Dat vind ik geloofwaardig over komen. Dat daarnaast het geld een rol speelt, zal ook wel. Maar dat verandert niks aan het eerste punt.

14 september 2021 om 14:57

Helemaal mee eens. Het was nou ook niet zo dat Wijnaldum het elftal volledig op sleeptouw nam, daar is hij de speler niet voor. Dus goed dat Liverpool ergens een grens trekt. Overigens vraag ik me af hoe graag PSG hem wilde. Feit is dat Wijnaldum als transfervrije speler interessant was, en zeker als PSG zijnde kun je dan wel een hoger salaris bieden. Om daar dan meteen de conclusie uit te trekken dat PSG je liever wil dan Liverpool, gaat mij wat ver. Voor PSG gewoon een goede speler voor de breedte erbij met mogelijkheid tot basisplaats. En verder vooral gewoon financieel heel aantrekkelijk voor een 30jarige Wijnaldum.

14 september 2021 om 10:36

Nou ja.. Kijk inmiddels naar wat er sportief gezien rondloopt bij PSG, haha. Dit is een krankzinnig project om de CL te winnen, waar Barcelona inmiddels vooral in opbouw is. En ja, financieel zal het absoluut beter zijn dan wat Liverpool hem niet wou bieden.

14 september 2021 om 10:43

Die gaan de CL nooit winnen. Dit werkt niet. Je hebt een team nodig. Niet een elftal vol sterren

14 september 2021 om 10:45

Inderdaad maar toch weet ik niet of PSG ‘zo maar’ de CL gaat winnen, waar iedereen van overtuigd lijkt te zijn. Eerst en vooral omdat ze hem alleen maar kunnen verliezen. Er is namelijk maar 1 favoriet en dat zijn de Fransen. Als ze hem winnen is het niet meer dan normaal en als ze hem niet winnen, hebben ze gefaald. Dat geeft heel wat druk. Ten tweede, de factor Mbappe. Die is overduidelijk niet gelukkig met de komst van Messi. Teveel supersterren in 1 ploeg is altijd moeilijk omdat ze het elkaar dan echt moet gunnen. Dat was bij MSN zo destijds maar bij PSG twijfel ik daar sterk aan. En tot slot, de coach is geen bewezen winnaar. Vorig jaar heeft Poch al gefaald met PSG: geen titel en geen CL. Kortom, ik moet het nog maar zien of PSG de CL gaat winnen.

14 september 2021 om 10:55

Ik denk zelf ook niet dat ze de CL gaan winnen (en zeg ik ook niet). Echter kiest in tegenstelling tot wat Huntelaar hierboven stelt Wijnaldum toch zeker wel voor een project. En ja, omdat Wijnaldum onderbetaald werd (en daar verder ook niet meer uit kwam) komt geld er natuurlijk ook bij kijken. Wat bij Barcelona ook absoluut niet anders zou zijn geweest.

14 september 2021 om 11:03

Mgmv, zoals ik in een andere reactie hierboven al aangaf. Wijnaldum tekende rond 10 juni. Hakimi, Donnarumma, Ramos en Messi tekende pas later. Dus je kunt niet zeggen dat hij daarom naar PSG is gekomen. Dat is pas daarna gebeurd. Buiten dat zijn Neymar, Mbappe, Verratti, Marquinhos wel echte toppers hoor, dus niet dat ze die niet hadden voordat Wijnaldum tekende. Maar je kunt niet zeggen dat hij de keuze heeft gemaakt voor PSG omdat die andere toppers ook kwamen.

14 september 2021 om 11:06

@soccerfan_1 PSG heeft ook genoeg spelers die geen sterren zijn. de sterren lopen voornamelijk voorin. overigens heeft Real drie keer op rij de CL gewonnen met een elftal vol sterren

14 september 2021 om 11:20

@japie: maar bij dat Real was CR7 de absolute ster toch? En daaronder had je wereldspelers zoals Benzema, Modric, Kroos... stuk voor stuk elite spelers maar toch net onder spelers als CR7, Messi, Neymar en Mbappe toch.

Ik moet het nog maar zien dat PSG Neymar, Messi en Mbappe samen kan laten spelen. Die laatste is alvast niet blij met de komst van Messi, dat merk je aan alles. Hij wil namelijk zelf de grote vedette zijn en nu is hij 'maar' een van de drie grote vedetten. Ploegen met meerdere supersterren werkt enkel wanneer ze elkaar het licht gunnen, zoals bij MSN destijds bij Barcelona.

14 september 2021 om 13:33

Onzin. Ze zijn er al 2 keer heel dichtbij geweest ondanks dat of Neymar of Mbappe en meerdere belangrijke starters niet aanwezig waren.

In de finale waar beiden aanwezig waren(en zij alsnog starters misten) waren ze veel sterker dan Bayern en hebben ze het zelf met al die open kansen verzaakt, maar dat PSG nooit de CL dus zou winnen, terwijl die teams niet eens in balans waren, wat dus nu wel zo is, lijkt me sterk. Ik vind het beleid van PSG op sportieve basis zeer stabiel.

14 september 2021 om 10:39

News flash, geld is altijd een factor als je van werkgever veranderd.

Daarnaast is Wijnaldum relatief weinig betaald in zijn jaren bij Liverpool, terwijl hij toch een sterkhouder was daar. Dan is het niet gek dat je op je 30e kiest voor financiele zekerheid en laten we niet doen alsof PSG 1 of andere grap is.

Ik vind het makkelijk scoren als mensen praten over de keuzes die andere moeten maken, terwijl ze zelf nooit in zo een situatie zijn geweest of zullen komen.

14 september 2021 om 10:45

Helemaal mee eens en los van de Spaanse competitie die ook wat minder is geworden en de geschiedenis van Barcelona zie ik geen reden om voor Barcelona te kiezen in plaats van PSG.

14 september 2021 om 10:47

Cocoafc, begrijp me niet verkeerd, ik zou precies dezelfde keuze hebben gemaakt. Echter vind ik dat dat dan ook wel gezegd mag worden. Er zijn maar weinig spelers die gewoon eerlijk aangeven dat de keuze op een club mede is gevallen door het betere salaris wat wordt aangeboden.

Veel spelers met mindere kwaliteiten, pak Kuwas als voorbeeld. Die ging puur naar het buitenland voor het betere salaris. Maar hij geeft ook eerlijk aan, sportief is het minder, maar financieel beter.

Hiermee wil ik niet zeggen, dat PSG sportief minder is.

14 september 2021 om 11:06

Alleen ging Kuwas naar FC Abu Dhabi waar 3,5 kameel op de tribune zit. Dan zijn er weinig andere motieven dan financieel om zon keuze te maken. ( dan kan je er ook absoluut niet omheen haha)

Wijnaldum speelt echter in misschien wel de mooiste stad van Europa, met toppers als Neymar, Mbappe en uiteindelijk ook Messi, voor een lekker salaris. Tuurlijk speelt het hoogst aangeboden salaris een rol, alleen de vergelijking met Kuwas gaat niet op, omdat PSG buiten financieel ook sportief tot de top van de wereld behoort.

14 september 2021 om 11:17

Wat ik zeg, geld is een factor. De ene factor zal zwaarder wegen dan de ander, dat kan, maar waarom wil je zo graag dat hij 1 factor uitlicht als de hoofdfactor?

Waarom moet hij volgens jou dat uitspreken? Zodat jij of andere hem niet als geldwolf zien? Als je iets niet bent, ben je het niet en hoeft je andere al helemaal niet te overtuigen.

14 september 2021 om 12:14

waarom?

zodat je je vinkje kunt zetten op je denkbeeldige lijst?

Het idee dat een ander dat zou moeten benoemen, omdat jij dat vindt.... dat vertelt veel over jou.

14 september 2021 om 12:27

Nou ja, dat vind ik ook wat overdreven. Liverpool is er niet slechter op geworden nu hij vertrokken is. Ik heb altijd gevonden dat een type Wijnaldum moeiteloos te vervangen is voor een club als Liverpool. Ze hebben z'n vertrek zelfs intern opgevangen. Sterkhouder gaat me dus wel wat te ver. Verder ben ik het met je eens.

14 september 2021 om 14:02

Ox, Keita en Alcantara hebben Wijnaldum anders niet geheel uit de basis kunnen spelen, dus wel een sterkhouder imo.

14 september 2021 om 15:02

Spreek voor jezelf. Arbeidsvreugde vind ik belangrijker dan meer geld als ik daarnaast een fatsoenlijk bedrag verdien.

14 september 2021 om 15:24

Ja schattig, laat me weten wat je hebt gedaan wanneer jij een aanbod krijgt van een bedrijf dat je meer dan het dubbele wilt betalen.

14 september 2021 om 10:39

Het was een publiek geheim dat Wijnaldum voor een relatief laag salaris bij Liverpool speelde. Daarmee bedoel ik te zeggen dat hij speelde voor een salaris dat niet paste bij de rol die hij had bij Liverpool. Daarbij ging het geloof ik ook om de contractduur van het nieuwe contract dat Liverpool aanbood.

Daarna bood PSG gewoon een twee keer zo hoog salaris als Barca ( 8 miljoen vs. 4 miljoen). Dan kun je zeggen dat het om geld gaat, maar PSG is ook sportief nog eens beter. Makkelijke keuze m.i.

14 september 2021 om 10:44

Mwah het zal wel meegespeeld hebben. Maar je kan niet ontkennen dat met dit team de kans om de CL te winnen groter is dan bij Barcelona of Liverpool. Hij is ook al 30 he dus hij heeft geen tijd om in een ontwikkelingstraject met Barcelona te stappen om bijvoorbeeld over 5 jaar weer eens mee te doen voor de CL.

14 september 2021 om 10:54

@kjhuntelaar

"correct me if im wrong, dat het bij Wijnaldum vooral om het geld ging bij de laatste transfer. Liverpool zal wel niet genoeg salaris hebben geboden, en Barcelona kon het ook niet betalen. '

Uiteraard is geld een belangrijke drijfveer, maar kan ook andere redenen hebben he.

Na jaren bij NCU en Liverpool kan hij ook toe zijn aan een nieuwe stap. 30 jaar en mooi moment voor nieuw land.

Bij Barcelona was al bekend dat zij veel geld issues hadden.

En PSG had natuurlijk - behalve mooi salaris - ook een mooi project he. Grote spelers aangetrokken en het is wonen in Parijs he, niet ergens in donkerhoek in Hongerije ofzo.

14 september 2021 om 11:06Als Psg niet met zo'n zak geld was gekomen was hij naar Barca gegaan idd. Gelukkig voor hem uiteindelijk de goede keuze in zowat elk opzicht gezien de situatie van Barca.

En tja, als jij voor hetzelfde werk ergens 2x zoveel kunt krijgen dan weet je het wel toch.

14 september 2021 om 11:48

Er is bij Liverpool duidelijk iets voorgevallen waardoor er iets geknakt is bij Wijnaldum. Hij wil niet zeggen wat, dus daar kunnen we verder ook niet over oordelen. En wellicht heeft hij op tijd lucht gekregen van de situatie bij Barcelona en heeft hij besloten om niet in dat wespennest te stappen, wat ik prima zou kunnen begrijpen... Waarom is het dan zo gek dat hij uiteindelijk gekozen heeft voor een club die een serieuze titelkandidaat is in de CL en die hem 9 miljoen per jaar wil betalen?

14 september 2021 om 12:03

Momenteel zit PSG sportief in een stijgende lijn terwijl Barca alsmaar verder zakt. Daarbij kan PSG inderdaad financieel meer bieden, een win-win voor Wijnaldum en dus een logische keuze.

14 september 2021 om 12:18

Bij de laatste transfer zeer zeker om het financiële plaatje. Ik vind Barcelona achteraf mooier op je CV staan dan PSG. Waarschijnlijk was het aanbod van Barcelona zo laag dat het niet opweegt tegen het sportieve

14 september 2021 om 12:25

Ja want Barca is veel toffer en beter dan wonen in Parijs en spelen met Messi, Neymar, Mbappe en Sergio Ramos. Koekoek.

14 september 2021 om 12:44

Als je salarissen van selecties bekijkt is het soms te ziek voor woorden dat 1 dagvliegen die 50mil hebben gekost vaak t meeste verdienen. Zo’n Benjamin Mendy kwam voor 58 mil naar city. Was 1 jaar goed bij Monaco. Nu zit je nog dieper in de shit door hem. Maar zulke spelers verdienen bakken geld man. Bij Liverpool zitten er ook wel paar overbetaalde tussen. Keepers vind ik in Engeland wel goed beloond worden Spanje ook in de top. Maar soms schrik je dat een keeper 1/3 krijgt van een reserve aanvaller.

14 september 2021 om 16:35

Het is algemeen wel bekend dat Gini in vergelijking met de rest van de selectie van Liverpool slecht verdiende. Dus natuurlijk wil die nu gaan cashe plus hij speelt bij een betere team dan Barca.

Een terechte keuze. Het gaat nog jaren duren, voordat Barca weer echt mee gaat doen met de Europese top. Als je dan de kans krijgt en het geld krijgt om bij een club te spelen, die ambities heeft om de beste vd wereld te worden, dan is de keuze makkelijk gemaakt.

Wijnaldum is gewoon een goede betrouwbare en hardwerkende speler. Als je zo iemand zonder transfergeld kan binnen halen doe je goede zaken. Geen trukendoos of die magische balbehandeling maar wel iemand die zowel aanvallend als verdedigend zijn werk doet. Ik weet nog dat hij bij Feyenoord al heel "volwassen" speelde voor zijn leeftijd.

Denk dat Wijnaldum echt geen basisspeler gaat worden bij PSG. Ja in de kleine wedstrijdjes misschien, maar in de CL gaat hij denk ik echt niet veel spelen. Zonde, maar met een jaarsalaris van 8 miljoen is het goed toeven op de bank.

Wijnaldum is een zeer goede speler als hij gebruikt wordt zoals bij Liverpool. Bij PSG speelt hij net als voorheen bij het Nederlands elftal te diep daar speelt hij minder in zijn kracht. Het elftal van PSG heeft genoeg aanvallend ingestelde spelers. Hopelijk zet Pochettino hem weer een plek naar achter dat zal het spel van PSG goed doen.

14 september 2021 om 10:58

Eigenlijk zou Pochettino Wijnaldum ook moeten gebruiken zoals hij Dembele liet spelen. En zoals Gini inderdaad eigenlijk ook al bij Liverpool speelde. Als beresterke controleur, die zo moeilijk van de bal te zetten is en met z'n techniek en kracht weer voor de omschakeling zorgt.

Wijnaldum zegt:
"ik vertelde dat ik ook in gesprek was met Barcelona, maar dat er nog geen akkoord was bereikt"
ik ben ouderwets, als ik in gesprek ben met iemand ga ik niet met een ander in gesprek.
En als ik dat dan toch uiteindelijk doe zal ik mij even verontschuldigen en zeggen dat ik een gesprek zal hebben met een derde.
Dit was in het geval van Wijnaldum ook netter geweest

14 september 2021 om 10:48

Hangt er vanaf hoeveel partijen er interesse in je tonen. Als er morgen 4 werkgevers met mij willen praten, dan ga ik met alle vier tegelijk in gesprek hoor. Als je dat niet doet, bestaat er een kans dat ze iemand anders gaan zoeken en mis je mogelijks een mooie opportuniteit.

14 september 2021 om 10:50

Goed voor jou, tot die andere partij last minute de deal er uit trekt. Je moet snel kunnen handelen en je moet/wil leverage hebben en partijen tegen elkaar uitspelen om het meeste er uit te kunnen halen.

Dat ben je aan jezelf verplicht, want bedrijven spelen ook gewoon hun spelletjes tegenover jou en proberen je zo goedkoop mogelijk binnen te halen.

14 september 2021 om 11:14

Dat dacht ik vroeger ook en dat heeft me een mooie baan en een boel geld gekost (niet opgeleverd). Het is soms verstandig om op meerdere paarden te wedden, zeker als de potentiële werkgevers dat ook doen.

Ach toen was PSG lang niet hetzelfde als nu. Dus snap wel dat je toen niet die stap gemaakt had van PSV naar PSG. Nu snap ik hem ook wel, veel salaris (meer dan Barca) en een top team en meer kans op prijzen dan Barca de komende jaren. Probleem zal alleen zijn dat hij bij PSG minder zal spelen dan bij Barca. Maar ik zou precies hetzelfde gedaan hebben in zijn schoenen de laatste jaren lekker nog flink cashen bij een absolute topclub.

Toch wel apart dat hij door velen bij die overstapt werd uitgemaakt voor geldwolf. Nu zou ik toch eerder zeggen dat hij de juiste keuze heeft gemaakt. Het zinkende schip Barca mag blij zijn met een Copa del Rey ergens in de aankomende jaren, PSG is dan eerder de plek waar je prijzen kan winnen.

14 september 2021 om 11:23

Tuurlijk heeft hij de juiste keuze gemaakt (achteraf bekeken) maar het zou spelers (niet specifiek Wijnaldum alleen) sieren mochten ze nog maar zeggen dat het financieel en sportief de interessantste keuze was ipv steeds op de oppervlakte te blijven en te spreken over 'het project'.

14 september 2021 om 12:27

Welke prijs dan? De 18e landstitel in 10 jaar? Daarom trekt hij naar PSG? De Champions League wint PSG ook niet zomaar, er zijn nog 5 favorieten voor de eindzege.

14 september 2021 om 14:20

@scirea1897 dus jij vind ook dat spelers nooit meer naar Bayern Munchen moeten vertrekken omdat ze elk jaar met twee vingers in de neus kampioen worden?

14 september 2021 om 14:36

Uiteindelijk heb je na je carrière geld en prijzen over. Die vind je wel in Parijs en niet in Barcelona de aankomende jaren. 'sportieve uitdaging' wordt vaak als dingetje genoemd, maar lekker voetballen, lekker winnen en lekker verdienen is ook wat waard.Te begrijpen... Wij moeten op dit moment even 2 stappen achteruit zetten om er hopelijk over 5 jaar 4 vooruit te zetten. We zullen het vooral moeten doen met buitenkansjes en La Masia. Gelukkig beschikt Barcelona Altijd over een top opleiding.

Toen WIjnaldum bij Liverpool kwam was hij nog een leuke spontane jongen. Het is helemaal verkeerd gegaan toen hij de champignons league won met LFC. Hij begon te geloven dat hij een van de beste spelers van de wereld is terwijl hij gewoon een nuttige voetballer is.
Hij begon overal tegen aan te schoppen wat goed en fout was binnen en buiten het veld.
Hij wilde een belachelijk salaris bij LFC.
Ik ben blij dat hij weg is bij ons en ik denk dat hij daar grotendeels de bank warm blijft houden want hij mag de veters nog niet strikken van de rest wat daar speelt.

14 september 2021 om 12:24

Als ik de Engelse liverpool fans mag geloven zijn ze juist erg teleurgesteld dat hij is vertrokken. Daar bestempelen ze Wijnaldum als Legend van de club. Jou verhaal staat daar haaks op.

14 september 2021 om 13:20

Ik zeg niet dat hij zijn best niet heeft gedaan maar hij is geen wereldtopper. En ik ken veel liverpool supporters die blij zijn dat hij weg is ook bij de Nederlandse supporters verenigingen. Hij begon de laatste jaren alleen maar te zeiken op alles . En in Engeland wordt bijna elke oud speler gewaardeerd. Ik vind nog steeds dat Wijnaldum makkelijk te vervangen is voor ons.

14 september 2021 om 14:45

Sorry maar hij is beter dan een keita en Thiago. Was gewoon een basis speler

14 september 2021 om 16:06

Niet beter dan Thiago, voor de rest ben ik team Gini hoor, maar Thiago in vorm behoort tot de beste middenvelders ter wereld. Keita en Thiago zijn mijlenver van elkaar verwijderd.

14 september 2021 om 12:38

‘Hij begon overal tegen aan te schoppen wat goed en fout was binnen en buiten het veld.’

En toen kwam de aap uit de mouw…

Hij mag wel wat beter gaan ballen dan dat hij laatst in het Nederlands elftal liet zien..

Zwakke speler aan de bal zeg.Lopen alleen zal je niet helpen om een plaats in de elf te hebben.

Kon kiezen uit Barcelona en voor de 2e X PSG maar sommigen hebben liever Gravenbergh in de basis van oranje of Blind naast Frenkie. Wel bijzonder op zich,al waren Gini s laatste interlands niet best. Uiteindelijk heeft ie een mooi moyenne behaald de laatste pakweg 30 interlands en loopt ie 1 op 2 qua goals plus best veel assists

14 september 2021 om 13:47

En daarom moet hij gewoon spelen, de tijd van Gravenberg komt nog wel. Hij kan nu mooi kijken en leren.

Die jongen heeft altijd voor zijn gevoel gekozen. Anders was hij niet bij PSV gebleven. En was hij niet van Feijenoord naar PSV gegaan. Kleine stapje omhoog. Kijk waar hij nu voetbalt. Zeer gewaardeerde kracht in ieder team. Hij heeft gewoon een fantastische carrière. Ik ben fan van hem

Wat ik mooi vind is dat hij nog een jaar bij PSV bleef terwijl hij naar PSG had gekund. En het jaar daarop voor Newcastle kiest ipv PSG, om vervolgens de stap te maken naar Liverpool. Kunnen veel voetballers met ambitie wat van leren.

Als hij zo speelt als de laatste drie wedstrijden in het Nederlands elftal dan zit hij gauw op de bank. Hij heeft één ding mee bij PSG hij is daar een diende speler en geen speler die het spel moet maken. Daar lopen er zat van in PSG.

Lachwekkend gelul dit, probeert er altijd maar een mooie draai aan te geven maar is gewoon constant dom gelul wat eruit komt, net als dat gelul met dat Qatar in dat interview, lijkt net of je naar een zwakbegaafde zit te luisteren zoveel onzin komt eruit. Probeert zichzelf altijd goed te lullen maar het is lachwekkend. Nu deze tekst weer met hoe die zogenaamd bij PSG terecht kwam, nou ik weet het wel, stond gewoon een man in een witte jurk met een enorme zak geld voor zijn neus, punt, dat project-geneuzel ook echt altijd wahahah. Is gewoon een opgekocht zootje waar die enorm veel geld kan verdienen, zeg dat dan gewoon. Hoop dat ze uit de CL gekegeld worden door zo'n strijdersteam ofso. Messi hopelijk snel weer bij Barca terug

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.RC Lens124
4.Angers114
5.OGC Nice1010
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
Ander HerreraMiddenvelder63
K. MbappéAanvaller64
G. WijnaldumMiddenvelder50
M. IcardiAanvaller53
K. NavasKeeper40
M. VerrattiMiddenvelder20
MarquinhosVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

258 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren