Spontaan applaus voor Cristiano Ronaldo na gepassioneerde speech

Dinsdag, 14 september 2021 om 10:02Rian Rosendaal

Cristiano Ronaldo heeft zich kort na zijn terugkeer bij Manchester United gelijk laten gelden. De 36-jarige aanvaller hield een indrukwekkende speech voorafgaand aan zijn rentree tegen Newcastle United (4-1) van afgelopen zaterdag, wat hem op applaus kwam te staan. Ronaldo zou naar verluidt tegen zijn ploeggenoten hebben gezegd dat ze 'alles moeten opgeven' voor de club. Een dag na de speech kwam Ronaldo tweemaal tot scoren tegen the Magpies.

Manager Ole Gunnar Solskjaer liet eerder al weten dat Ronaldo de selectie van Manchester United had toegesproken en The Sun onthult enkele dagen later enkele details hiervan. "De speech van Ronaldo was erg krachtig en opbeurend", laat een bron dichtbij Manchester United weten in een reactie aan de Engelse krant. "De spelers en alle leden van de technische staf luisterden in complete stilte. Hij vertelde aan zijn teamgenoten: 'Ik ben voor twee redenen teruggekeerd bij Manchester United. Ten eerste omdat ik veel liefde voel voor de club. Daarnaast houd ik van de winnaarsmentaliteit die in alle geledingen voelbaar is'."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Ronaldo imponeert nu al met strikt dieet: ‘Niemand nam een hapje'

Het eetpatroon van de aanvaller is nu al een inspiratiebron voor zijn medespelers.Lees artikel

Ronaldo had nog meer teksten voor de spelers van the Red Devils in petto. "Ik ben niet teruggekomen om slechts als cheerleader te fungeren. Als jullie successen willen boeken, dan moet je met alles wat je hebt van deze club houden. Je moet eten, slapen en vechten voor Manchester United. Of je nou speelt of niet, je moet je ploeggenoten steunen en altijd honderd procent geven. Ik wil winnen, iets anders telt niet. Winnen geeft een gelukzalig gevoel. Ik wil graag gelukkig zijn, jullie ook?", vroeg Ronaldo aan de spelers van de huidige koploper in de Premier League.

"Jullie zijn stuk voor stuk geweldige spelers en ik geloof ook echt in jullie. Anders was ik ook niet teruggekomen", voegde Ronaldo daaraan toe. "De supporters staan vierkant achter jullie, als je tenminste je best doet. Ik wil zorgen voor een winnaarsmentaliteit, zodat als ik een punt achter mijn loopbaan zet, die winnaarsmentaliteit blijft voortleven. En om ervoor te zorgen dat deze spelers dominant blijven, zoals dat vroeger ook het geval is geweest. Ik geef alles wat ik heb op het veld, maar daarbij heb ik wel jullie steun nodig. Zijn jullie klaar om te vechten en alles te geven op het veld?" Volgens The Sun kreeg Ronaldo massaal applaus voor zijn inspirerende woorden ten overstaan van de spelers en stafleden van Manchester United.Gerelateerd

Meer sportnieuws

64 reacties (laatste reactie door gooner4)

Lesje open deuren intrappen, chappeau!

14 september 2021 om 10:28

Hoezo open deuren intrappen? Er zijn genoeg spelers die niet echt leven voor het voetbal of een bepaalde club. Dus zo'n open deur is het niet hoor.

14 september 2021 om 11:14

Het zijn spelers van United 1 en daarbij zullen niet alle spelers zo leven, maar zullen belangrijke spelers dit wel altijd wensen, dit had letterlijk elke coach of captain kunnen vertellen.

14 september 2021 om 11:41

En als je dan niet begrijpt dat het meer met je doet als Ronaldo dat doet dan moet je het vooral bij jezelf zoeken.

14 september 2021 om 13:18

Haha, inderdaad. United is weer aan de weg aan het timmeren, Ronaldo komt erbij. Dan zijn zulke woorden echt betekenisvol en inspirerend. Als Phil Jones het zegt is het andere koek. Ronaldo neemt de rest mee

14 september 2021 om 16:05

Een toespraak komt niet alleen maar aan door de exacte woorden die gebruikt zijn. Passie, locatie, historie, tijdstip, omstandigheden, persoonlijkheid, het speelt allemaal een grote rol.

14 september 2021 om 10:36

Ja, ze hadden net zo goed Michiel Kramer dit kunnen laten zeggen, zal precies hetzelfde effect hebben!

Zonder te dollen: we hebben het over een vd beste voetballers ooit (geen discussie hierover), maar wellicht wel de meest toegewijde ooit. Sommige van zijn huidige medespelers waren nog een kind toen hij al furore maakte bij Man Utd, dus die kijken echt wel tegen hem op.

14 september 2021 om 11:14

Cristiano Ronaldo hoort natuurlijk zonder enige twijfel in dat rijtje te staan. Wat mij betreft samen met Messi de beste speler ooit. Ongekend dat zij beide zo lang een extreem hoog niveau weten vast te houden, al wordt het natuurlijk wel steeds minder.

14 september 2021 om 11:33

Als je met het voetballende gedeelte alleen de passing bedoeld dan niet nee. Iedereen doet net alsof Ronaldo nog geen lantaarnpaal voorbij kan spelen. Hij is de laatste jaren voetballend minder geworden, maar hij behoort echt wel tot dat groepje. Ronaldo staat er altijd op de beslissende momenten. Messi heeft een aantal jaar terug bij Argentinië laten zien dat voetballen in een matig team erg lastig is. R9 was echt een geweldige spits, maar C. Ronaldo heeft zo ongelofelijk lang een gigantische hoog niveau aangetikt dat je hem best daar boven mag scharen. In mijn ogen is alleen Messi een betere speler dan Ronaldo geweest.

Iedereen zijn eigen mening natuurlijk, maar als je vind dat Ronaldo geflopt heeft bij Juve omdat hij geen CL heeft gewonnen, dan flopt Messi al vanaf 2015/16. Ik snap niet waarom iedereen het nodig vind om zo negatief te doen over Ronaldo. Geniet er nog maar een paar jaar van, want voor we het weten is hij met pensioen.

14 september 2021 om 10:46

@vanleeuwen

Lekker he azijn....man alle oppepspeechen zou je dan als opendeur intrappen kunnen bestempelen. Een speech komt aan als het oprecht is, met passie overgebracht wordt en vaak door een charmatisch persoon verteld wordt.

Het gaat dus niet alleen om de woorden he, maar over boodschap overgebracht wordt.

14 september 2021 om 11:12

@mrkrillin

Is dat lekker?

Ik vind het nogal kinderachtig dat een stel volwassenen gaan staan klappen als een speler enkele zinnen loslaat die elke speler zou kunnen uitspreken. Maar oke dat is nog tot daar aan toe, maar dat er ook nog een artikel in de krant en op dit soort websites wordt geschreven vind ik wel heel erg ver gaan.

ik heb het gevoel dat iedereen bij United bij deze man in zijn achterwerk zit, helemaal prima, maar ik vind het wat overdreven.

14 september 2021 om 11:23

@van Leeuwen

"ik vind het nogal kinderachtig dat een stel volwassenen gaan staan klappen als een speler enkele zinnen loslaat die elke speler zou kunnen uitspreken.'

Er zit natuurlijk geen verschil tussen een oppep speech van Lex Immers en CR..

In alle sporten komt het gewoon voor. Genoeg beelden te zien van grote spelers in UFl, NBA etc. Ook teamsporten tijdens de olympische spelen.

"maar dat er ook nog een artikel in de krant en op dit soort websites wordt geschreven vind ik wel heel erg ver gaan."

je weet dat de beste man iets van 300 miljoen volgers heeft op social media. Dus als een artikel geschreven wordt, dat er heel veel mensen zullen lezen. of het nu iets gaat over een dieet, een nieuwe auto of speech, mensen zullen klikken en lezen.

14 september 2021 om 10:57

Het gaat niet om de open deuren. Het gaat om dat hij zich daar direct ontpopt als leider en dat de selectie gaat geloven dat ze alles kunnen winnen. Denk je dat iemand zal verslappen binnen die ploeg onder het oog van Ronaldo?

14 september 2021 om 12:16

Hoe kan je zo zuur zijn. Het leven en de toekomst zien er niet goed uit voor je knul. Probeer de mooie dingen in het leven te kunnen zien en genieten

Het is best wel bizar dat je op zijn leeftijd, na zoveel prijzen met verschillende clubs (en land), nog steeds hongerig bent naar meer. Het is heel mensenlijk om op een gegeven moment voldaan te zijn. Dit is dan ook wel wat Cristiano onderscheid van een hoop andere toppers imo, zijn drive, zowel op het veld (altijd willen winnen) als er buiten (zijn levensstijl die bijdraagt aan zijn fitheid). Je kan fan zijn of niet, maar respect is voor deze grootheid wel op zijn plaats.

14 september 2021 om 10:33

Helemaal eens! Mooi gesproken.

Deze man moet mentaal ijzersterk zijn. Ongezien dit!

14 september 2021 om 10:49

@mr_united

De passie die de man heeft, is echt ongekend. Denk dat hij als familielid/vriend bloedirritant is. Te fanatiek om ieder spel willen winnen, Je continue coacht om beter te worden en elke dag maximale eruit moet halen.

Denk trouwens ook dat CR een goede coach zal worden. Hoe hij zijn team aan het coachen was tijdens EK finale kreeg ik al gevoel deze man gaat een (grote) trainer worden. Zal een trainer worden die dag in dag uit afgetraind zal zijn en maximale eist.
Anders dan types als Koeman met dikke pens als coach van profsport club
(geen gezicht dat!)

14 september 2021 om 13:06

Het is toch bizar als je Ronaldo op deze leeftijd vergelijkt met een Sneijder en Van der Vaart. Wat een beest is het die ik nog wel 4 jaar door zie gaan. Uiteindelijk zal die niet meer produceren wat hij eerst kon maar nog steeds belangrijk kunnen zijn. De leeftijd is het enige wat hij op een gegeven moment niet meer kan verslaan.

Ronaldo is ook op zijn 36e en na talloze landstitels en Europese bekers nog een absoluut trainingsbeest. Hij kiest nu ook ook niet voor de makkelijke weg. Hij had in Turijn zijn salaris kunnen uitdienen, maar kiest toch weer voor een overstap en hoewel hij nog steeds veel krijgt is het ongeveer de helft van wat hij had. Ik weet niet of City echt een optie geweest is, maar het is voor hem en de fans beter dat het toch United is geworden.

Wat mensen zo in hem bewonderen, zie ik totaal niet de noodzaak om je zo te profileren. Soms heb ik medelijden met de man, want het moet toch zwaar zijn om dag in dag uit te moeten voldoen aan het beeld wat je van jezelf (probeert) creeert respect voor zijn werklust en liefde voor het voetbal, alleen mijn twijfels of hij dit voor Man U doet of voor Cristiano...

14 september 2021 om 11:12

Hij doet dit voor Cristiano, dat lijkt me duidelijk.

Maar daarnaast blijft deze man wel een fenomeen hoor... Als je zoals hem financieel al lang en breed binnen bent voor de komende 200 jaar , alle clubprijzen meerdere keren gewonnen hebt, massa's records en individuele prijzen,... en toch kan je het nog opbrengen om elke dag 100% te geven, dan heb je iets speciaals want 99% van de mensen zou dit niet kunnen. Simpelweg omdat het menselijk is na een tijdje verzadigd te geraken.

Alleen al daarom heb ik ontzettend veel respect voor hem, ook al ben ik zeker geen grote CR7 fan...

14 september 2021 om 11:13

Combinatie van beide denk ik, dus prima. Weet namelijk zeker dat hij echt wel wat teweeg brengt bij de club op een positieve manier.

14 september 2021 om 11:23

Dat laatste vraag ik mij af. Met name in het begin kan ger zeker positief werken, soort van nieuwe energie. Op de lange terminal, naarmate het seizoen vordert dan kan het denk ik ook voor afkeer zorgen, vermoeiend misschien. Of het zijn mijn ideeen (vast wel) die ik nu aan het projecteren ben. Wens hem alle succes daar. Hoop op mooi voetbal, een mooi seizoen premier league en CL...

14 september 2021 om 15:34

Ga er niet vanuit dat hij dit elke wedstrijd gaat doen eigenlijk. Mocht dat wel zo zijn, dan lijkt het me idd zo dat men een afkeer krijgt. Zou er ook schijtziek van worden. Maar zoals gezegd, ga er vanuit dat dit nu een 'intro' is geweest en dit misschien gebeurd voor elke topwedstrijd, maar niet wekelijks.

Jammer dat hij niet dacht 'laat ik Arsenal eens wat winnaarsmentaliteit bijbrengen'. Was een mooi projectje voor hem geweest hehe.

Dit is gewoon een topatleet en de meest professionele voetballer ooit. Wat hij met zijn instelling en professionaliteit heeft bereikt is ongekend.

Ahh ja te zoveelste “bron van dichtbij” die vertelt wat voor ongelofelijke speech cr7 gaf…Na de zoveelste keer zou je toch denken dat ie iemand inhuurt? Waar praten we over? Dit wordt al jaren gedaan door de Italiaanse captains,ramos,puyol etc maar omdat de captains geen cr7 zijn is het geweldig.En dat is ook gelijk het probleem met het voetbal van nu,Geen mentaliteit.Daarom zijn de wed veel minder aantrekkelijker dan pakweg 5-10 jaar geleden

Wat een drive toch heeft die man! Was altijd wat meer op Messi maar na zijn stap naar het megalomane QSG, terwijl Ronaldo zijn hart volgt naar United, begin ik toch wat meer appreciatie te hebben voor Ronaldo.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

3884 fans
Aanvaller, 36 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Manchester United 2 3 0 0
2021/2022 Juventus 1 0 1 0
2020/2021 Juventus 33 29 3 0
2019/2020 Juventus 33 31 3 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
Laatste voetbalnieuws

De Gea en Lingard pakken glansrol bij knotsgekke slotfase United

Manchester United heeft zondagmiddag ternauwernood nieuw puntenverlies in de Premier League weten af te wenden. De ploeg van manager Ole Gunnar Solskjaer stond op bezoek bij West Ham United lange tijd...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren