Van der Gijp: ‘Als ik er had gezeten, had ik gezegd: joh, houd je teringmuil’

Dinsdag, 14 september 2021 om 12:27Dominic Mostert • Laatste update: 12:26

René van der Gijp is niet te spreken over de manier waarop René Hake tekeerging in de kleedkamer van FC Utrecht na een duel met ADO Den Haag (1-1) van vorig seizoen. In de documentaire FC Utrecht: No Guts No Glory op Videoland is een scène te zien waarin Adrián Dalmau wordt uitgekafferd door Hake na de wedstrijd op 6 december 2020. De beelden werden zondagavond getoond in Studio Voetbal en Hake reageerde zelf ook in de studio.

"Hij sloeg zichzelf er redelijk voor op de borst, maar ik vind het makkelijk om een ventje dat twee gele kaarten pakt en zit te huilen op die manier de les te lezen, wetende dat dat mannetje al een halfjaar doodongelukkig in Nederland is en zijn familie mist", vertelt Van der Gijp maandagavond bij Veronica Inside. "Als ik erbij had gezeten, had ik gezegd: 'Joh, houd je grote teringmuil dicht. Houd je grote teringmuil.' Als ik daar gezeten had, had ik echt ingegrepen. Dan had ik gezegd: 'Joh, wat doe je nou, idioot die je bent.'"

Dalmau ontving zijn rode kaart bij een 1-0 voorsprong; tegen tien man kwam ADO op 1-1. Hij liep na zijn rode kaart huilend de kleedkamer binnen, zei een aantal keer 'I'm stupid' en verschool zichzelf. "Ik heb het zo verkloot. Ik heb mijn kans vergooid", snikte hij. Na het duel liep Eljero Elia de kleedkamer binnen, op zoek naar 'die Spanjaard'. Elia sprak Dalmau een aantal keer aan met ‘amigo’, maar de spits reageerde niet. Vervolgens liep Elia weg en zegt hij tot drie keer toe: ‘Hij heeft echt geluk dat die camera hier is.’ Daarna vond ook Hake het noodzakelijk om Dalmau al schreeuwend te kleineren.

"Fucking hell. Hey, Dalmau! Heb je niks te zeggen tegen de jongens, in plaats van met je hoofd naar beneden te zitten? Je hebt de wedstrijd verkloot. Twee stomme gele kaarten", riep Hake. In Studio Voetbal verklaarde hij zondagavond dat de opmerkingen 'in het heetst van de strijd' werden gemaakt. "Je kunt altijd discussiëren over de manier waarop het gebeurt." Johan Derksen denkt echter niet dat de woede van Hake spontaan was. "Hij wist dat die camera's er hingen, hè. Dat was echt een act van een meneertje", zei de analist van Veronica Inside.

De beelden van de scheldkanonnade van Hake richting Dalmau zijn te vinden op de website van de NOS en in de documentaire FC Utrecht: No Guts No Glory op Videoland.


Poll

Ben je het eens met de kritiek van René van der Gijp?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

81 reacties (laatste reactie door exile)

Ik denk dat Elia de eerste speler is van wie je nooit iets sympathieks of positiefs leest. Het zal er vast zijn maar vrijwel alles benadert een zwakbegaafd niveau. Daarnaast is het vaak nep en gespeeld stoer. Zal hem niet missen als hij van de velden is want ook voetballend is het al jaren pure armoede.

13 september 2021 om 22:06

Helemaal eens hoor, maar onbedoeld niet handig wat je zegt over zwakbegaafd niveau. Zwakbegaafden zijn vaak juist lief, puur en voeren geen acts op zoals de heer Elia doet. Elia en ook vriend Hake doen het allemaal heel bewust en dat is nog veel triester.

14 september 2021 om 06:34

Dat was ook mijn eerste gedachte, dank voor het afvangen. Ik denk overigens wel dat Elia echt zijn intelligentie niet mee heeft, alleen zegt dat niets over zijn sociale vermogens die klaarblijkelijk ook niet al te best zijn.

14 september 2021 om 10:21

Hier ben ik het dan weer totaal niet mee eens. Ja, er is een deel van de zwakbegaafden die inderdaad van goeiigheid niet doorhebben wat er allemaal om ze heen gebeurt, maar zie het andere deel niet over het hoofd: die schieten juist 180 graden de andere kant op in boosheid, onevenwichtigheid, wantrouwen, paranoia, mentale onvolwassenheid en pogingen tot manipulatief gedrag. Elia lijkt me gezien wat we in de media van hem zien een uitstekend voorbeeld van dat laatste.

14 september 2021 om 12:54

"zwakbegaafden zijn vaak juist lief, puur en voeren geen acts op zoals de heer Elia doet."

Lang niet altijd, hoor. Ongeveer 16% van de jongeren is zwakbegaafd (IQ van minder dan 85), maar deze groep is wel verantwoordelijk voor één derde tot de helft van alle jeugdcriminaliteit.

13 september 2021 om 22:09

Je hebt helemaal gelijk. Toch, ik weet niet waarom, kan ik het van hem wel hebben. Misschien omdat hij bij Feyenoord vaak nog iets ontwapenends had, misschien omdat hij daadwerkelijk vaak nog als een kind overkomt. Er zit volgens mij geen kwaad in. Dit bij Utrecht is inderdaad vreselijk geacteerd, dat wel

13 september 2021 om 22:14

Bobiku29. Iemand die er helemaal doorheen zit even willen aanspreken en daarna roepen 'hij heeft geluk dat er camera's bij zijn'. Daar zit geen kwaad in? Als het geacteerd is, dan vind ik het misschien nog wel extra triest.

13 september 2021 om 22:18

In principe is het gewoon een dreigement van Elia. Elia heeft pech dat die camera's er bij zijn want er wordt maar weer eens duidelijk hoe raar het allemaal gaat in z'n hoofd.

13 september 2021 om 22:26

Daar zit geen kwaad in nee. Hij doet een beetje interessant, meer niet. Zo gaat dat in kleedkamers, je hebt altijd mensen die een beetje stoer doen. Denk jij dat hij echt iets had gedaan?

13 september 2021 om 22:56

Het is niet de discussie of hij het wel of niet zou doen, hij dreigt met dat hij het op voorwaarde van afwezigheid van camera's zou doen.

13 september 2021 om 23:00

Wat zou hij doen dan? Hij zegt toch niet wat hij zou doen? Om dat machopraatje van Elia een dreigement te noemen gaat me wel erg ver. Het is een beetje stoer doen, that's it

13 september 2021 om 23:05

Het gaat er toch niet om of en wat hij zou doen? Als een collega tegen mij zou zeggen dat ik geluk heb dat er camera's hangen of andere getuigen op kantoor zijn, dan zou die collega een serieus probleem hebben. Het is een pure dreigement en daar zou ik Elia voor laten boeten als ik Utrecht was.

13 september 2021 om 23:19

In deze context vind ik teamgenoten alleen niet te vergelijken met collega's op kantoor. Zeker niet na een teleurstellende wedstrijd, in de kleedkamer. Je hebt zelf vast ook in een kleedkamer gezeten, dan weet je toch hoe het kan gaan? Technisch gezien kun je het een dreigement noemen ja, maar dan haal je het in mijn ogen wel uit z'n verband

13 september 2021 om 23:24

Ik heb zeker in kleedkamers gezeten en ik ben zat verrot gescholden maar nooit gekleineerd. En als een Elia van 1.65m me had komen bedreigen met dat ik geluk heb dat er camera's hangen dan had ik wellicht niet voor mezelf ingestaan. Maar ik vind de vergelijking met collega's alleraardigst omdat ik ook op topniveau in mijn vakgebied wil presteren en als dan iemand me daarin zou kleineren dan wel bedreigen, dan heeft die persoon gewoon een serieus probleem.

13 september 2021 om 23:38

Je bent verrot gescholden, maar nooit gekleineerd. Oké, is inderdaad wel een significant verschil. Maar ik vind niet dat Elia hem hier kleineert. Dalmau kleineert zichzelf door in een hoekje te gaan huilen. Ik snap dat hij teleurgesteld was, maar dan ga je toch niet zitten huilen? Wees een kerel, zeg je teamgenoten dat je baalt van jezelf. Niet dat ik het normaal vind hoor, wat Elia doet. Ik zou zo'n gozer lekker even met rust laten, maar ik vind het wel zwak om te gaan zitten janken daar. Daarmee kleineer je dus jezelf, en wat Elia doet lijkt wat mij betreft meer op uitschelden dan op kleineren. En natuurlijk wil je ook in je vakgebied top presteren en ik weet niet wat je vakgebied is, maar in de meeste professies heb je niet de wedstrijdadrenaline die voetbal wel heeft, dus vind ik dat anders

14 september 2021 om 00:23

Dus omdat hij huilt is hij geen kerel maar zwak en zielig?
Ik vind dit keihard en een foute cultuur in voetballand. Zo ga je niet met elkaar om.

14 september 2021 om 00:28

Huilen is niet per se zwak, begrijp me niet verkeerd. Ik ben heus niet van de simpele gedachte dat je een mietje bent als je huilt. Maar meneer krijgt hier twee keer geel. Er zijn véél ergere dingen in de wereld dan dat. Als je dan in een hoekje gaat zitten huilen vind ik dat een beetje zwak ja, kinderachtig. Neemt niet weg dat iedereen in die kleedkamer er verkeerd mee om gaat

14 september 2021 om 08:24

Bobiku29. Maar dan ga jij ervan uit dat hij alleen huilt omdat die 2x geel heeft gekregen? Wellicht speelt er wel veel meer. Zoals Rene aangeeft zag hij zijn gezin ook niet? Kan toch zijn dat het allemaal teveel werd en dit de druppel was?

14 september 2021 om 09:05

Elia doet bedreigend, iedereen weet dat hij bedoelt dat wanneer er geen camera bij was, dat hij hem was aangevlogen. Daarnaast is hij ook nog eens racistisch bezig, het is gewoon een grote kwal.

14 september 2021 om 09:26

Precies, zo denk ik er ook over. Je speelt als een grote meneer en je verkloot het. Dan ga je niet huilen in een hoekje. Kin omhoog en beken je fout. Komt Elia stoer doen, stuur je hem weg...blijft ie stoer doen, dan haal je uit. Komt de Coach ook nog tof doen, dan zeg je sorry tegen de groep....houd hij niet op. Vraag je netjes of hij daarmee ophoudt...zo niet, dan ga je lekker naar huis naar je vriendin...dan nak je met haar al je stress eruit. Wat een ontlading...en we blijven lachen. Heerlijk zo een voetballifestyle 😎😁🤪🙈

14 september 2021 om 11:22

Haha hoe is Elia hier racistisch? Omdat hij amigo zegt?

14 september 2021 om 11:26

Ducktaildo, ik ga ervan uit dat dit de druppel is die de emmer doet overlopen, zoals jij ook zegt. Dan nog vind ik het slappe hap als hij hierom gaat huilen. Gefrustreerd zijn, prima, maar kom op. Ga er niet om zitten huilen

14 september 2021 om 13:35

Je geeft zelf aan dat dit de druppel is die de emmer doet overlopen, om even later de twee gele kaarten toch los te trekken van de onderliggende emotie? En te concluderen dat hij zich niet zo moet aanstellen vanwege de 2 gele kaarten? Het is niet voor niets een druppel die de emmer doet overlopen hé. Heb wel eens mensen zien huilen omdat zij een kopje kapot lieten vallen, en dat was dan de figuurlijke druppel die de emmer deed overlopen. Stellen die zich dan ook aan, of is dat dan de trigger die de opgekropte emotie laat zien?

14 september 2021 om 15:14

Ik vind het mentaal niet zo sterk en vind dat hij een domme rode kaart los moet kunnen zien van persoonlijke zaken. Ik wil niet bagatelliseren wat er persoonlijk met hem aan de hand was en snap best dat het voor hem allemaal samenkomt, maar wees even weerbaar in de kleedkamer. Kop op, wees dapper, betuig spijt en klaar. In die zin vind ik dat hij het zelf los moet kunnen koppelen ja, ondanks dat het gevoelsmatig samenkomt. Maar ik vind ook niet dat anderen tegen hem moeten schreeuwen hoor. Als het eenmaal zover is, leg dan als trainer even je arm over zijn schouder, pep hem op

14 september 2021 om 08:14

Ik zul hem ook niet missen wat een misbaxel met zijn stoere doenerij echt dat ze hem bij de kladen nemen asap want dit kun je als ploeg genoten ook niet accepterren dat ene zo te keer gaat ook die hake kan me wat

14 september 2021 om 12:06

Haha typisch over Hake heb je niks te zeggen zeker? Staat daadwerkelijk 1 zin over Elia in.. jij hebt al meer zinnen gewijd aan Elia dan het artikel zelf!

Heb goed nieuws voor je Elia zal jou ook niet missen dus dit zal vast wederzijds schat ik zo in.

Achjoh dit zijn dingen die zelfs bij de amateurs gebeuren. Niet zeuren en gewoon door.
Altijd maar dat pamperen. Er worden in het veld en in de kleedkamer dingen gezegd en weer vergeten zo gaat dat.

14 september 2021 om 21:21

Ik heb toevallig de aflevering gezien en snapte vd Gijp toen wel in de context waarin hij het vertelde, maar als je deze titel zo leest vind ik het ook niet echt snugger overkomen..

Het was echt heel pijnlijk om te zien. Hake zat even flink te doen tegen Dalmau, omdat hij dondersgoed wist dat de camera’s op hem stonden. Je zag dat Dalmau met tranen in z’n ogen zat en ipv een beetje te steunen moest hij effe stoer doen voor de camera’s om hem nog meer de grond in te trappen. Naar mannetje die Hake

13 september 2021 om 22:07

Ach gut.. je moet een speler die het verkloot en het hele team in diskrediet brengt natuurlijk wel met fluwelen handjes aanpakken. Net als dat jochie die terecht werd gewezen door Van Gaal.
Wat worden er toch tere zieltjes gekweekt. Zelf verzaken, maar oh wee als iemand dan boos wordt..

13 september 2021 om 22:14

Hoe oud is die trainer man. Sta je als 1 of andere puber beetje iemands huid vol te schelden. Gedraag je aks een volwassene. Wat een enorme droeftoeter vind ik die hake.

13 september 2021 om 22:19

@jansen Joenite als je een beetje menselijkheid in je hebt wel. coachen is ook een stukje empatisch vermogen en niet alleen de strenge sergeant uithangen. een speler die niet lekker in zijn vel zit zal ook niet snel lekker presteren

13 september 2021 om 22:22

Ohw sorry, ik wist niet dat boos worden leeftijdsgebonden was..Japie, geloof mij.. Hake is niet alleen de strenge sergeant. Doe je het goed, krijg je volop veren in je reet, maar als iets slecht is en je compleet verzaakt zal je het horen ook.

13 september 2021 om 22:24

Jansen. Wat is de gehele toegevoegde waarde om iemand nog even uit te gaan kefferen? Zoals die erbij zat had ik zomaar het idee dat het voor hem al wel duidelijk was dat die het aardig had verkloot. Dit heeft niks met tere zieltjes te maken, maar eerder met nog een paar extra schoppen verkopen terwijl die al KO is. Daar zie ik de toegevoegde waarde ook niet van in. Het is niet alsof die na deze uitbrander het nooit meer zal doen, want zoals die erbij zat had die die realiteitscheck al wel gehad.

13 september 2021 om 22:24

Ik vind dit wel wat anders dan wat van Gaal deed. Dit is een volwassen man die tonnen per jaar verdiend voor wat hij doet. Daar mag je best iets van zeggen, alhoewel dit wel wat ver ging. Louis was gewoon triest hoe hij omging met zo'n kereltje.

13 september 2021 om 22:33

Jansen Joenite, dat onderstreept alleen maar wat voor matige trainer en bijzonder matige persoonlijkheid Hake is. Hij zou z'n excuses moeten aanbieden voor z'n onmenselijke gedrag. Wat een intense kneus.

13 september 2021 om 22:42

Jongens, morgen gaan we trainen. Kijk maar of je komt hoor. Als je nog een beetje moe bent, mag je ook nog wel even lekker blijven liggen. Ik heb een tactiek om onze tegenstander tegen te gaan, maar kijk maar wat je ermee doet. Uiteraard zullen er voor jullie geen consequenties zijn en moet ik als trainer mijn biezen pakken.

13 september 2021 om 22:47

Jansen. Nogmaals, wat is de toegevoegde waarde er aan om iemand uit te gaan kefferen terwijl je aan zijn houding kan zien dat hij het dondersgoed weet dat die het heeft verkloot? Of moeten wij het met deze kinderachtige reactie doen?

13 september 2021 om 22:49

Leuk en aardig maar een goede trainer anticipeert op het gedrag van z'n pupil. Hake heeft 0.0 empathisch vermogen en is dus een bizar slechte coach.

13 september 2021 om 22:58

Ducktaildo, m.i. moet Dalmau het team wat hij dupeert onder ogen komen en hand in eigen boezem steken. Er kan nog geen sorry vanaf! Maar nee, hij gaat wat zielig in zelfmedelijden zitten treuren.
Myvision, Hake anticipeert juist op het gedrag van Dalmau. Op het veld welteverstaan.

13 september 2021 om 23:09

Hake anticipeert totaal niet op het gedrag van Dalmau in de kleedkamer. Ik denk serieus dat menig psycholoog met Hake in gesprek zouden willen want dit is niet de manier waarop je met mensen omgaat die op een eigen wijze berouw vertonen. Dat jij dat niet wil begrijpen, moet je zelf weten.

13 september 2021 om 23:13

En waaruit kan jij opmaken dat hij zielig in zelfmedelijden gaat zitten treuren? Omdat hij zit te huilen is het direct zelfmedelijden? Wellicht huilt die wel omdat hij het zo klote vindt dat hij het team in de steek heeft gelaten? Dit zou mij als teamgenoten meer zeggen dan iemand die even sorry zegt er weer over gaat tot de orde van de dag; maar dat kan aan mij liggen. Want jij zegt 'hand in eigen boezem steken', waarom denk jij dat hij aan het huilen is? Omdat hij de toto heeft verloren of omdat hij wellicht denk dat het team door hem verloren heeft? Volgens mij is dat toch aardig hand in eigen boezem steken of vind jij van van niet?

13 september 2021 om 23:19

Myvision, idd, dat moet ik zelf weten. Ducktaildo, voetbal is een teamsport en niet de Dalmau show. Welterusten.

13 september 2021 om 23:36

Nou het was nou meer de Hake show, maar dat terzijde. Welterusten.

14 september 2021 om 06:48

Toen ik in de c1 balde hadden wij ook een trainer die ons werkelijk elke verliespartij individueel en in teamverband de grond in boorde. Topsportmentaliteit noemde hij (en het bestuur) dat. In januari stonden we stijf onderaan en werd hij ontslagen. Weliswaar top amateur voor de jeugd dus je mag ook wel wat verwachten dat je tegengas geeft tegen betere teams maar als je week in week uit van de mat getikt wordt ja dan kan je daar als trainer ook goed pissig van worden. Ik slaap er jaren later geen nacht minder om en als ik sporadisch nog contact heb met sommige van die gasten van toen lachen we nog altijd om Jean (Le fransman) Louis en zijn grote bek tegen iedereen!

14 september 2021 om 07:24

@Jansen Joenite, ik ben ook van het aanpakken en zeker niet van de fluwelen handschoenen als iemand het verpest, maar hoe je het aanpakt verschilt wel per situatie/persoon. Het uiteindelijke doel van een trainer in zo'n situatie moet zijn dat de speler beseft dat hij het verpest heeft en die fout niet nog eens maakt. Bij de ene speler moet je dat duidelijk maken door woedend te reageren, maar een andere speler zal dat zelf al beseffen en dan kan je net zo goed gelijk door naar het werken aan preventie voor de volgende keer. Als een speler aan het huilen is, beseft hij echt wel dat hij enorm verzaakt heeft. Dat hoef je dan niet nog eens middels een uitbarsting duidelijk te maken.

14 september 2021 om 09:46

Jansen, volgens het artikel had Dalmau ook wel door dat hij fout zat. Er staan zelfs quotes waaruit dat blijkt: "'i'm stupid' en verschool zichzelf. "ik heb het zo verkloot. Ik heb mijn kans vergooid", snikte hij."" Dat natrappen als je al op de grond ligt van Elia en Hake valt niet goed te praten, trieste mannetjes.

13 september 2021 om 22:16

Weet niet of je die hele docu gezien, maar die dalmau is ook wel een gigantische jankbal en aansteller. Ik zou zeggen toon gewoon ballen en pak je verantwoordelijkheid. Ga niet in een hoekje zielig lopen doen als je het zelf verneukt. Kan gebeuren, maar grote jongen zijn dan. Vond er weinig persoonlijkheid aan zitten die Dalmau.

13 september 2021 om 22:21

Ziyech heeft al een keer haarfijn uitgelegd wat voor een matige coach die Hake is toen hij nog onder hem werkte bij FC Twente

14 september 2021 om 13:07

Vind het top. Hake heeft geen enkel excuus meer. Nederlaag tegen Twente kom maar ff langs jonge en huid direct vol schelden. Utrecht geen top 5 kon maar ff langs jonge en huid direct vol schelden. Keert het publiek zich tegen hem, tja meneer moet dan niet gaan liepen. Wordt hij door een heel stadion uitgescholden, tja laat maar zien hoe je dat slikt. Prut coach die ff de stoere meneer acteert. Als je moet acteren ben je niet zo stoer. Goede coach voelt het aan en gaat zeker niet natrappen op een dergelijk moment…….

Rene Hake, die amateurvoetballer die nooit verder gekomen is dan Schoonebeek? Die het zo goed deed bij Cambuur dat ze niet verder met hem wilden? Via jong Utrecht per ongeluk hoofdtrainer geworden is? Wellicht had hij daar eens aan moeten denken voordat hij iemand die al spijt heeft ging uitkafferen.

14 september 2021 om 00:09

Tja, zullen we dan gelijk de trainerscarrieres van de oud-topvoetballers ontleden op die manier? Het gros komt er beduidend slechter vanaf. Ik snap de kritiek op z'n optreden, maar ik vind het altijd zo sneu om het dan gelijk op de man te spelen. Zullen we het bijvoorbeeld over Buijs hebben die even een speler met het hoofd naar de grond werpt? Nee, da's lekker professioneel...

14 september 2021 om 00:32

Sirius, ik keur dat van Buijs ook niet goed. Op de man spelen is in dit geval volgens mij wel gerechtvaardigd.hij snapte destijds zijn ontslag bij Twente ook niet, wanneer je eindverantwoordelijk bent voor de resultaten die niet al te best zijn, kun je moeilijk afgeven op 1 persoon die 1 wedstrijd verknalt heeft.

14 september 2021 om 12:52

Nou ja, er zijn maar weinig mensen die het ontslag van Hake snapten op dat moment. De meeste supporters hadden op dat moment ook zoiets van: "tja, we zien waar het mis zit, dus van mij hoeft 'ie niet weg". Dat werd een beetje onder het tapijt geschoven omdat Verbeek op dat moment kwam en daar leeft gewoon wat sentiment. Hake is gewoon een goede coach gebleken, al kan hij z'n emoties soms wat slecht bedwingen in interviews. Utrecht is wat dat betreft natuurlijk ook wel een ietwat lastige club. De verwachtingen en de middelen gaan niet echt hand in hand. Nu ook weer nemen ze een piekwedstrijd tegen Feyenoord als maatstaf. Dan denk ik: "tja, de kans dat je zo het hele seizoen blijft spelen is natuurlijk zeer klein". Bovendien zal zo'n Feyenoord niet altijd zo'n slechte wedstrijd op de mat leggen. Het realisme is soms een beetje weg omdat het met geld van de eigenaar strooit. Dat bedoel ik overigens niet als sneer, maar dat zorgt er wel voor dat het toch wat lastig is voor een coach. Loopt het even niet en bungel je op plaats 10, is de kans groot dat je de laan uit word gestuurd.

Van droeftoeter Elia kan je niet beter verwachten. Maar dat de trainer zich dan zo verlaagd waar iedereen bij is.

Dan ben je mijn inziens ongeschikt en vooral een heel klein persoon.

Haha, als je dit in het normale bedrijfsleven doet heb je een aardig probleem. Van Elia wist iedereen al dat het een kneus (nog zacht uitgedrukt) was, maar die Hake heeft zich ook niet populair gemaakt.

Ik lees veel kritiek op Hake’s tirade maar wat Dalmau dat duel deed was ook echt bizar. Deed alles fout en pakte twee bizar domme kaarten waardoor we tegen ADO punten verspeelden. Dalmau voegt sinds zijn komst al helemaal niks toe (kan het niveau gewoon niet aan) en als je dan ook nog eens het duel uit handen geeft snap ik dat ie hard wordt aangepakt

13 september 2021 om 22:16

Dus dan ga je jezelf als een kampbewaarder opstellen door hem ten overstaan van iedereen mentaal helemaal kapot te schreeuwen terwijl Dalmau al zichtbaar hand in eigen boezem stak? Ik had hetzelfde gedaan als Gijp, was desnoods gewoon de kleedkamer uitgelopen. Wat een intense kneus is Hake. Van Elia wisten we dat al.

13 september 2021 om 22:27

Heel eng kereltje die hake. Vraag me oprecht af wat hij als trainer toevoegt aan een groep spelers. Los daarvan als je ook maar een klein beetje voetbalintelligentie hebt en je ziet dat een spits werkelijk alles fout doet, totaal niet in de wedstrijd zit en al een domme gele kaart te pakken heeft….. dan haal je hem eruit. Nee, hake laat hem staan en nog een gele kaart pakken en gaat hem vervolgens op een hele vuile manier ten overstaan van camera’s op een heel naar toontje afbranden en de schuld in de schoenen schuiven. HIJ was degene die het boetekleed had moeten aantrekken en zich had moeten verontschuldigen dat hij Dalmau niet gewisseld heeft. Kleutertrainer.

13 september 2021 om 22:35

Helemaal eens Effenberg, Hake zou alsnog z'n excuses moeten aanbieden.

14 september 2021 om 09:56

@effenberg1 volgens mij kwam dalmau er juist in de 2e helft in en pakte toen heel snel achter elkaar 2 keer geel, waardoor de wedstrijd kantelde en utrecht het uit handen gaf. dus had Hake een speler na 11 minuten (want zijn eerste geel was in de 56 minuut) alweer moeten wisselen? dat doet geen enkele coach. en als Dlamau dan in een andere kamer dan de grote kleedkamer gaat zitten janken, en daar al bijna een half uur over heeft kunnen nadenken, en als de wedstrijd is afgelopen er dan nog zo zit dan ben je gewoon een aansteller wat mij betreft, en ja Hake mag hem best ten overstaan van heel de groep afbranden wat mij betreft, hij is de coach en hij zegt wat er goed gaat en fout gaat, en als Dalmau daar als een klein kind ergens anders gaat zitten janken zonder enige reactie te geven naar spelers en trainers dan mag Hake hem daar best op een niet op misverstane wijze op attenderen

Je hebt hier gewoon twee volwassen mannen die vrij hoog in hun emotie zitten, bij de ene uit dat zich in janken en bij de andere in schreeuwen. Ik neem aan dat ze achteraf allebei niet vonden dat ze het lekker hadden aangepakt en er gewoon als volwassen mannen over hebben gepraat. Beetje onzinnig om dat lekker breed uit te gaan meten. Hake kreeg het bij Studio Voetbal onder ogen en gaf aan er enorm van te balen (dat zag je overigens ook), maar blijkbaar kijken de redacteuren en reageerders enkel VI.

13 september 2021 om 22:47

Nee hoor, ik heb SV gewoon gezien. Hake lijkt er van te balen omdat hij zelf gezichtsverlies lijdt. Het enige wat hij had moeten doen is alsnog z'n excuses aanbieden voor dat sneue gedrag maar dat kwam niet eens in hem op.

13 september 2021 om 23:11(Kan zijn dat deze dubbel is, maar mn reactie kwam er niet te staan, dan kan hij iig weg).

Waaruit haal je nou weer dat hij alleen zat te balen vanwege zijn gezichtsverlies? En aan wie moet hij zijn excuses aanbieden? Sjoerd van Ramshorst? Voor Dalmau en Hake staat hier al lang een punt achter, die kunnen gewoon weer door éã©n deur. Ik vind het onzinnig om daar nu nog met zijn allen wat van te gaan vinden. Storm in een glas water.

13 september 2021 om 23:20

Omdat ik hem nergens hoor zeggen dat hij dit niet had moeten doen op deze manier ten overstaan van iedereen in de wetenschap dat dit zelfs uitgezonden kan worden. Juist wel had hij gisteren zijn excuses ook ten overstaan van iedereen, namelijk de kijker van Studio Voetbal, kunnen aanbieden aan Dalmau. Juist dan zou Hake een grote persoonlijkheid zijn. Maar dat doet hij niet. Hij heeft een berouw tonende Dalmau gekleineerd ten overstaan van en het hele team en de mensen die dit op tv gaan kijken. In en in triest. Ik snap een Van der Vaart of Van Ramshorst ook niet dat ze zo'n nono niet harder aan de tand gaan voelen.

13 september 2021 om 23:23

Excuus moet voor de camera Yelle, anders geloofd myvision het niet.

14 september 2021 om 09:04

Dat doen ze niet omdat zij wel snappen dat er niet altijd een openbaar mea culpa hoeft te komen. Volwassenen lossen dat soort dingen namelijk gewoon met zijn tweeën op, achter gesloten deuren. Dat is al gebeurd, water under the bridge.

Brevet van onvermogen ook van Hake. Als je iets niet moet doen met Latijns-Amerikaanse / Zuid-Europese spelers is ze in een groep te kakken zetten. Ook makkelijk om Dalmau uit te kafferen, als het een dragende speler als Janssen of Van der Streek was geweest had die lul nog wel een keer nagedacht. En die Elia is helemaal een lachertje. Enorme softie met zijn grote bek die al gaat liggen jammeren als Robben grapt dat ie bij Groningen niet zou hebben hoeven banken. Ga lekker op volwassen leeftijd juichen met je scheenbeschermertje in je bek man, zielepiet! In plaats van de clubheld uit te hangen met stoere praat voor de camera.

13 september 2021 om 23:37

Hahaha Gomes1Psv, soms vind ik je zo'n held. Dit is een van die momenten. Met elke statement ben ik het eens. Ik begrijp dan ook werkelijk niet dat gisteren niet veel grotere persoonlijkheden Ibi en Raffie die pipo's Elia en Hake niet even op hun plek hebben gezet.

13 september 2021 om 23:56

Ben sowieso echt enorm benieuwd of dit soort tirades nou echt zin hebben. Denk echt dat onderzoek daarnaar veel kan betekenen voor het voetbal. Is het niet handiger om tactische aspecten te bespreken. De trend is natuurlijk van emotie naar ratio en feiten. Meten is weten. Zoals drones, voeding, trackers onder het wedstrijdshirt, alles is gebaseerd op wetenschap e.d. Maar ik zou als speler na een paar keer ook denken: 'krijgen we dit weer'. En zou liever een coach hebben die je misschien even aanspreekt als je verzaakt, maar die wel een plan heeft i.p.v. alleen maar boos worden.

14 september 2021 om 00:14

Justinmorris, iemand die weet dat hij ontzettend fout is nog gaan uitkafferen werkt denk ik averrechts. Wanneer je als trainer en niet in bijzijn van anderen even met hem gaat praten en zegt dat je gezien hebt dat hij weet dat hij een stommiteit begaan heeft, en daarbij zegt de volgende keer niet meer doen heeft denk ik meer effect. De volgende keer zou hij zich op dat punt willen bewijzen. Maar met wat Hake deed zou hij waarschijnlijk hopen dat hij de volgende keer op de bank zit...

14 september 2021 om 00:26

Oh ja daar ben het in deze casus helemaal mee eens. Of die Dalmau is een heel zacht ei maar het kwam een beetje over alsof hij heel veel in rook zag opgaan. En kan me daar nog wel wat bij voorstellen als je als Spanjaard in Nederland die al niet zo lekker bij de club erin zit, met aardig wat druk vanwege je transfersom dit doet. Hij zal vast niet huilen omdat die medelijden wil. Dus vind het een onbegrijpelijke actie van Hake maargoed. Mijn reactie was meer in het algemeen, als je als ploeg niet brengt wat de trainer wil, heeft het dan zin om hem boos te worden of juist met een plan te komen (even heel kort door de bocht).

Elia is echt de grootste zieligers die op de velden heeft rondgelopen. Kleine mug met een grote muil en patser gedrag. Die had ergens anders allang een poffert gehad maar nu durft hij wel even mans te doen. Hake is ook een poes die nu voor de camera’s ineens de grote meneer gaat uithangen inderdaad.

Bij Johan Derksen zien we ook altijd een act van een meneertje. De pot verwijt de ketel...

Wat een enorme kneus is die Elia. Die gozer denkt echt dat ie heel wat is. Had ie even bij Zlatan of Roy Keane moeten doen dit.. dan had is gestrekt in de kleedkamer gelegen met zn 'amigo'. Sommige mensen klagen constant over Memphis, die heeft ook zn trekjes, maar dat is een ideale schoonzoon naast deze kwal!

Een typisch voorbeeld van 'kick him when he's down'. Dit laat opnieuw zien hoe verworden de voetbalwereld is. Het blijft voor mij het leukste spelletje ter wereld maar als mensen zo raar, wreed en zonder enige empathie met elkaar omgaan, is er toch echt iets heel erg mis...

Net of je bang moet zijn voor Elia. Wat een mietje is dat zeg. Bakte er zelf ook niks van met z’n dikke contract. En heb het gevoel dat die Hake alleen maar tof staat te doen voor de camera want is ook een persoonlijkheid van niks. Had hem inderdaad zoals Gijp zegt, laten weten dat die z’n bek moet houden en niet zo overdreven moet doen voor de camera. Je ziet hoe die jongen ermee zit, trap hem dan nog ff lekker nog een keer naar beneden.

Als Heraclied moet ik toch gniffelen wanneer ik Dalmau zo zie. Hij wilde destijds per se weg bij Heracles en liep de boel te traineren. Hij zette zelfs in scene dat hij in het ziekenhuis was en daarom niet kon spelen. Met een zielig gezicht liet hij toen een foto maken waarbij zijn bloeddruk werd opgemeten. De neppigheid spatte van het scherm. Zelden zo'n respectloze minkukel gezien.
Gelukkig kregen wij Dessers en een smak geld in ruil voor hem. We weten allemaal hoe dat is afgelopen .

Blaffende honden bijten niet geldt ook voor Elia. Hij had helemaal niks gedaan zonder camera’s, maar omdat hij weet dat hij gefilmd wordt wil hij stoer overkomen. Het is gewoon een kind, echt een kind. Zo eentje die ruzie heeft met een klasgenoot en zegt; je hebt geluk dat de leraar er nu bij is. Maar uiteindelijk is het allemaal maar bla bla, met z’n kippennekkie.

Naar mannetje die hake, maar goed hij lijkt niet te zijn verandert met vroeger. Toen was hij al vol aan zichzelf.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
5.AZ6120
6.Vitesse51-9
9.SC Cambuur39-17
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. DouvikasAanvaller369
Q. TimberMiddenvelder332
A. MaherMiddenvelder321
S. van de StreekMiddenvelder305
B. RamselaarMiddenvelder269
M. SyllaAanvaller266
J. van OvereemMiddenvelder251
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

4 fans
Coach, 52 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren