‘Beste Nederlandse verdediger in Eredivisie' getipt voor Oranje

Maandag, 13 september 2021 om 20:50Yanick Vos • Laatste update: 21:04

Armando Obispo maakt dit seizoen tot dusver een uitstekende indruk in het shirt van PSV. De 22-jarige verdediger heeft zichzelf in basis gespeeld in de ploeg van trainer Roger Schmidt. Aad de Mos is lyrisch over de mandekker en noemt hem zelfs de beste Nederlandse verdediger in de Eredivisie. Hij denkt dan ook dat het niet lang meer duurt voordat Obispo debuteert in het Nederlands elftal.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Armando Obispo verdient een uitnodiging voor het Nederlands elftal


Gerelateerd

Meer sportnieuws

110 reacties (laatste reactie door rubentje13)

Als aad het zegt.......

13 september 2021 om 14:12

Louis moet hem oproepen en laten debuteren als de wedstrijd al binnen is, we spelen nog tegen wat laagvliegers. Op die manier kan hij niet uitkomen voor een ander land. Kan me zo in denken dat hij een dubbel paspoort heeft (obv zijn achternaam).

13 september 2021 om 14:24

Tsja en op basis van zijn voornaam kan hij spelen voor Argentinië

13 september 2021 om 14:45

Al die spelers die niet de winnaars mentaliteit en betrokkenheid met het Nederlands elftal hebben die nodig is om voor je land te strijden zoals italianen en argentijnen dat kunnen of zoals de sneijders en robbens dat hadden hebben we niks aan. Je wil alles voor je land geven of niet. Dan krijgen we weer allemaal van die slappe happen zoals eerst

13 september 2021 om 15:23

Volgens mij zijn de regels aangepast, maar ik kan mij vergissen.

13 september 2021 om 15:25

Hij komt van Curacao. En je afkomst zegt niets over je mentaliteit of wil om te vechten voor een land. Dat zit in je karakter en dat zit bij Armando wel goed volgens mij.

13 september 2021 om 23:26

@troy010. Klopt, maar alleen voor spelers onder de 21. En daarna moet minimaal 3 jaar geen interlands hebben gespeeld. Dus als Obispo een officiã«le wedstrijd voor Oranje speelt (of Curacao), dan mag hij niet meer switchen. Obispo zat trouwens ook in de voorselectie van Curacao maar ik weet niet of hij net als Bazoer heeft bedankt of dat hij niet geselecteerd was. Maar als ik zie dat bijvoorbeeld Darryl Lachman (nu Perth Glory) erbij zat, denk ik het eerste.

13 september 2021 om 15:51

Bijdehand doen op Twitter en dan als vergelijking Daniel Rensch aanhalen. Da's een schaker....

Nog veels te vroeg joh Aad. Laat hem maar eerst een volwaardige basisspeler worden en een jaar lang presteren. Potentie heeft hij zeker. Met Van Dijk, De Vrij, De Ligt en Ake zit NL goed verlopig. Alhoewel als hij bij Ajax speelde wel al opgeroepen zou worden en zeker niet onder Timber doet😉

13 september 2021 om 14:09

Precies - Rensch & Timber laten het al jaren zien op ED niveau. Doe maar effe lekker wachten, Pietertje.

13 september 2021 om 14:11

Sinds halverwege vorig seizoen hebben ze hun basisplaats pas, dus “al jaren” is nogal overdreven. Al zijn ze inderdaad wel een stuk verder dan Obispo.

13 september 2021 om 14:30

TVL11 je ziet toch dat hij sarcastisch is

13 september 2021 om 14:35

Hij heeft in dat geval wat betreft Timber dezelfde mening als RyanUduwage hierboven, dus dat sarcasme spat er niet echt vanaf.

13 september 2021 om 15:04

Laten we voorop stellen dat Timber en Rensch op een andere positie spelen waar de concurrentie er ook heel anders uitziet. De backs bestaan onder andere uit Dumfries, Blind (in de rol als oranje), Malacia. Dat zijn geen wereldtoppers. Obispo is misschien een geweldig talent, maar moet het opboksen tegen absolute wereldtoppers als Van Dijk, De Vrij en De Ligt. Die 3 gasten zijn gewoon al mijlen ver bewezen beter. Maar altijd goed om zon jongen erbij te halen om te betrekken/ op de radar te houden.

13 september 2021 om 16:42

@westend

Behalve wat jij aangeeft, nog toevoeging.

Timber is natuurlijk een uitzonderlijk talent. Hoe hij kan inspelen, man passeren is een unieke eigenschap. Kan daardoor ruimte maken op het veld. En hij kan ook rechtsback.

Rensch zit er puur bij, omdat LvG houdt van spelers die op meer posities kunnen spelen. Daarom was een Danny Landzaat ook een lieveling van hem. Rench kan linksback, rechtsback, CV, CVM.

Voor positie van Obispo die vorig seizoen amper speelde en dit seizoen lijtk door te breken, heb je meer opties. Voor LCV v Dijk. de Ligt (niet favo plek), maar ook jongens als Botman, Ake, Blind, Struijk (speelt in betere competitie), Rekik schat ik ook nog steeds hoger in.

13 september 2021 om 14:11

Veel te vroeg? Hij is al 22 jaar oud (ouder dan Matthijs de Ligt) en maakte 5 jaar geleden zijn debuut als prof.

13 september 2021 om 14:20

Maar kwam tot dit seizoen niet verder dan een basisplaats bij Vitesse, waar hij overigens niet eens zoveel indruk maakte. Neemt niet weg dat het me niet zou verbazen als hij een keer een kans krijgt. Timber en Rensch kwamen er ook redelijk snel bij.

13 september 2021 om 14:23

Sterker nog, bij Vitesse was Obispo gewoon heel erg slecht. Het verschil met nu is denk ik dat er met Ramalho een ervaren verdediger naast staat. Dan bloeien jonge verdedigers nog wel eens op. Hetzelfde als met Moreno - Bruma destijds. Zou mooi zijn als hij dit niveau vast blijft houden want ik had hem allang afgeschreven.

13 september 2021 om 14:39

"maar kwam tot dit seizoen niet verder dan een basisplaats bij Vitesse, waar hij overigens niet eens zoveel indruk maakte."

Ik vond hem bij Vitesse inderdaad ook helemaal niet goed en had eerlijk gezegd niet verwacht dat hij nog PSV 1-materiaal zou worden. Maar het verleden telt niet meer, de bondscoach moet spelers selecteren op basis van het heden. En feit is dat hij dit seizoen nog in alle competitiewedstrijden in de basis heeft gestaan bij PSV en het daarin gewoon prima gedaan heeft.

13 september 2021 om 14:39

Denk dat het verschil meer in hemzelf zit. Hij speelt veel rustiger aan de bal. Wordt ook ouder en hij mag dan niet veel gespeeld hebben afgelopen seizoen, je traint wel volledig mee (buiten zijn blessure) en leer van jongens als Ooijer. Hij is denk ik gewoon enorm gegroeid.

13 september 2021 om 15:01

Het gaat er niet alleen om of PSV het prima doet en zelfs niet of Obispo het prima doet, het gaat er om wie zijn concurrentie is. In 2010 stond bij Nederland Heitinga - Matthijssen achterin en had ik Obispo direct opgeroepen. Nu is het zo dat hij in ieder geval achter Van Dijk, de Vrij en de Ligt staat. Dat lijkt me niet echt ter discussie. Dan heeft hij concurrentie van Timber, die het net zo goed heel erg prima doet op dit moment. Je moet het altijd in overweging nemen, maar ik vind het prima te verdedigen dat hij er (nog?) niet bij zit.

13 september 2021 om 19:12

Ik moet eerlijk zeggen dat ik, hoewel ook een sterke affiniteit met PSV heb, elke wedstrijd van Vitesse vanuit het stadion volg, er toen wel de potentie in zag. Echt slecht vond ik hem zeker niet. Het centrum bij Vitesse was toen sowieso vrij onervaren met de 20-jarige Obispo en 21-jarige Doekhi die allebei hun eerste echte seizoen eredivisie speelden. Tevens was Vitesse dat seizoen verre van stabiel, wat ook niet fijn is voor zo’n jonge gozer.

Even losstaand van het feit of ik vind dat Vitesse dit soort spelers moet huren. Dat slaat eigenlijk nergens op.

13 september 2021 om 22:00

T gaat over niveau niet leeftijd

13 september 2021 om 14:11

Eigenlijk volledig met je eens. Zeker een Obispo komt net kijken. Feit is wel dat "het volwaardig basisspeler zijn en een jaar presteren" vaak voor Ajax talenten niet lijkt te gelden. Talenten van andere clubs moeten zich vaak seizoenen lang bewijzen alvorens ze in aanmerking komen of überhaupt serieus genomen worden. Rensch heeft niet eens een basisplaats en Timber kwam afgelopen seizoen ook net kijken. En dan wordt vaak de CL ervaring genoemd als onderbouwing, maar een Geertruida speelde afgelopen jaar enorm sterk op rb, meerdere malen talent van de maand en is niet eens in overweging genomen. En het verschil waren 30 hele CL minuten. Werd eerst zelfs nog buiten de Jong Oranje selectie gelaten. En hier hoef ik geen Calimero voor genoemd te worden. Is gewoon een constatering,waar ik verder ook niet bij zeg dat het terecht of onterecht is, maar het is minimaal opvallend te noemen

13 september 2021 om 14:14

Ik dacht dat een blessure de reden was dat Geertruida ontbrak bij Jong Oranje.

13 september 2021 om 14:16

Geertruida was geblesseerd, toch?

13 september 2021 om 14:17

Eerst was hij niet geselecteerd, toen raakte iemand geblesseerd en zat hij er alsnog bij. In de andere interlandronde was hij idd zelf geblesseerd. Edit: nog even opgezocht. Vd Looy verkoos Rensch en Zeefuik boven Geertruida voor de EK selectie

13 september 2021 om 17:07

Soms hebben spelers een beetje geluk door blessures. Met van Dijk er bij was Timber nooit naar het EK gegaan. Rensch heeft ook geluk gehad doordat Dumfries nog niet gespeeld had. Toch niet vreemd dat Obispo toen gepasseerd werd. Uiteindelijk zijn Timber en Rensch ruim jonger zijn, dit jaar CL spelen en nog korter tijd hebben gehad om in vorm te komen.

13 september 2021 om 14:18

Haha en Rensch dan?? Die gast heeft nauwelijks een goede wedstrijd gespeeld

13 september 2021 om 14:23

Die heeft gewoon prima wedstrijden gespeeld en is daarnaast iemand die op een positie speelt waar de concurrentie schaars is. Als Dumfries en/of Karsdorp uitvalt is er niemand anders dan Rensch...

13 september 2021 om 14:50

Karsdorp lijkt mij niet eens een optie voor de rechtsback. Die jongen is al in geen jaren meer opgeroepen voor het Nederlands elftal. De laatste jaren hebben vooral Veltman en Timber daar gespeeld achter Dumfries.

Niet dat ik Karsdorp niet goed vind. Ik heb zelfs helemaal geen mening over Karsdorp omdat ik hem niet zie spelen. Maar het ziet er naar uit dat De Boer en Van Gaal er ook niet veel aan vonden.

13 september 2021 om 14:56

Afwachten of Karsdorp in beeld is bij Van Gaal. Gezien het korte tijdsbestek wilde hij met vrijwel dezelfde groep werken. Misschien zit hij er de volgende keer bij.

13 september 2021 om 17:04

Daar heb je gelijk in, FR010. Mocht Karsdorp basisspeler blijven, dan lijkt het mij dat Van Gaal hem wel een kans gaat geven. Je speelt namelijk niet zomaar in de basis van een Italiaanse topclub.

Uiteraard verdiend hij als hij deze statistieken volhoud een kans echter zitten wij ook wel goed in de verdedigers dus ga je er dan eentje extra meenemen of voor wie neem je hem dan mee?

Wel kneiter goede statistieken. Ik probeer mij voor de geest te halen wie de laatste zelf opgeleide verdediger bij PSV was die het goed heeft gedaan.

Iemand een idee?

13 september 2021 om 14:11

Het scheelt natuurlijk wel dat hij normaal enkel minuten maakt in de onbelangrijke wedstrijden tegen de matige tegenstanders, een roulatiespeler van PSV oproepen voor Nederland is nogal voorbarig.

13 september 2021 om 14:29

Benfica was inderdaad een onbelangrijke wedstrijd tegen een laagvlieger...

13 september 2021 om 14:18

Bouma, denk ik. Al debuteerde die als spits. Spits, linksbuiten, linkshalf, linksback, centrale verdediger.

13 september 2021 om 14:28

Of Teze als je hem als centrale verdediger rekent. Komt van dezelfde lichting als Obispo though. Daar tussenin was het wel magertjes en heeft PSV voornamelijk aanvallers opgeleid. Marcellis had de next big thing moeten worden, maar die viel helaas door de mand.

13 september 2021 om 14:33

Brenet ook (het is de vraag in hoeverre hij eigen jeugd was), niet bepaald een topper maar toch zijn er best wat prijzen gehaald met hem in de basis.

13 september 2021 om 14:42

Is wel eigen jeugd toch? Hij speelde nog bij de amateurs toen hij 17 was, nadat hij weg was gegaan van Almere City en Roda. Op zijn 17de is hij bij PSV terecht gekomen. Maar ja, ik vond hem geen superback. Hij had uithoudingsvermogen en knokte voor elke meter. Maar qua techniek en rendement was het wel magertjes vond ik. Bij Hoffenheim speelt hij nu mee met de beloftes. Maar wel gewoon het Nederlands elftal gehaald, waar hij met een rush volgens mij bijna een doelpunt forceerde tegen Belgie.

Haha heerlijk. Aad is nog steeds fan van Obispo. Wellicht krijgt hij alsnog gelijk met zijn eerdere uitspraken.

13 september 2021 om 14:09

Beter dan De Ligt was hij volgesn Aad een paar jaar geleden. Vervolgens stond De Ligt in de halve finale van de CL en Obispo op een bijveld. Nee daar gaat De Mos geen gelijk meer in krijgen. Leuk dat die jongen dan nu jaren later toch gaat doorbreken in de Nederlandse top.

13 september 2021 om 14:12

Dat je hier nog serieus op ingaat op de maandag vind ik nog het grappigst.

13 september 2021 om 14:12

Die uitspraak van Aad kan toch gewoon geklopt hebben? Wellicht was Obispo op dat moment wel degelijk beter dan de Ligt en is hij later gaan stagneren in zijn ontwikkeling. Kan ook. Het is net alsof je het Obispo kwalijk neemt dat Aad zo’n uitspraak doet.

13 september 2021 om 14:33

Er is maar een iemand beter dan de Ligt in potentie en dat is Perr Schuurs.
Ongeloofelijk dat Erik ten Hag hem op de bank laat zitten...

13 september 2021 om 14:35

Nee uitspraak kan niet kloppen. Gewoon niet. Obispo was zogenaamd een groter talent dan de Ligt. Dat is haast onmogelijk en maakt de uitspraak zo belachelijk. De Ligt was namelijk een talent van de absolute buitencategorie en dan kom je aan bij niveau Messi aan om een groter talent te zijn. De enige die ik kan bedenken is Haagland die nog iets meer puur talent heeft. Die heeft alle fysieke voordelen en beweegt als lichtgewicht. Dat krijgt de ligt niet voor elkaar.

Dat maakt ook meteen duidelijk waarom de opmerking van Aad volledig ridicuul is. Dat doet verder niets af aan de ontwikkeling die Obispo mee heeft gemaakt en straalt volledig af op Aad. Want nu probeert hij nog semi zijn gelijk te halen en sleurt hij er 2 spelers van Ajax bij die jonger zijn en qua statistieken nauwelijks onder doen voor diezelfde Obispo. Sterker nog Rensch zou ik met geen enkele verdediger ooit durven te vergelijken qua statistieken. Hé wordt volledig afgemaakt op het simpele feit dat je dan statistieken per gespeelde positie moet vergelijken en dit bij de overige verdedigers bij minimaal een bakje leeg blijft. Die jongen is inmiddels overal aan het opdraven Linksback, rechtsback en ook nog centraal.

13 september 2021 om 14:38

Sorry maar dan heb je Obispo gewoon niet gevolgd in de jeugd. Dat was echt wel een mega talent.

13 september 2021 om 14:43

je bent altijd vrij chauvinistisch als het over PSV gaat.
Zou zomaar kunnen dat je serieus was. Net zoals Aad bloedserieus was.

13 september 2021 om 15:03

Nee hoor, ik ben er het trouwens ook echt niet mee eens dat hij al Oranje in moet. Maar dat Obispo vroeger een erg groot talent was is geen geheim. Er zijn genoeg toptalenten die in hun jeugd hele elftallen scheel hebben gespeeld maar in het profvoetbal niet echt doorgebroken zijn. Maar knap dat jij bij dat soort talenten op jonge leeftijd al meteen kan voorspellen dat het niets wordt of dat het wereldtoppers worden waarbij niets hun carrière meer in de weg gaat staan.

13 september 2021 om 16:46

@dennis

"beter dan De Ligt was hij volgesn Aad een paar jaar geleden. Vervolgens stond De Ligt in de halve finale van de CL en Obispo op een bijveld. Nee daar gaat De Mos geen gelijk meer in krijgen."

Toen Kluivert als tiener de CL besliste voor Ajax, speelde een zekere v Nisterooij anoniem ergens bij Den Bosch als nummer 10.

Kans is klein dat iemand als Obisipo een Matthijs voorbij zal streven, maar zeg nooit dat het absoluut niet kan.

13 september 2021 om 17:19

@mr Krillin, scherp, en het voorbeeld van Kluivert en Van Nistelrooij is altijd zo bijzonder en treffend omdat ze op de dag af even oud zijn.
Daarbij zie je spelers die als een komeet omhoog schieten als talent en het uiteindelijk niet waarmaken, zoals Aissatti, Gourcuff en Bojan en je hebt mannen die minder talent leken te hebben, maar zich toch opgewerkt hebben tot topspelers, zoals Virgil van Dijk, Dirk Kuijt of een Vardy.
Toch denk ik dat De Ligt niet zover "in zal zakken" als Kluivert, maar het zou niet de eerste speler zijn die (te) vroeg piekt.

Aad had het snel gezien bij deze jongen. Vergeleek hem 4 jaar geleden dacht ik al met de ligt en zei dat die beter zou worden. Werd met de grond gelijkgemaakt hier en op tv. Zou wat zijn als zijn voorspelling toch nog uitkomt

13 september 2021 om 14:55

Nee hij zij letterlijk dat hij beter was en dat was en is niet het geval. Dus Aad roept maar wat raak.

Hij heeft de pech dat hij zich moet richten op de best bezette plekken in het Nederlands elftal. Die gaat hij er niet uitspelen voorlopig.

13 september 2021 om 14:31

Maar als backup van een De Vrij of De Ligt mag hij ook zeer tevreden zijn. Kan misschien invallen bij blessures of spelen tegen mindere landen.

Toen ik de naam de Mos las moest ik eventjes glimlachen. Ja Obispo doet het prima in het eerste van PSV, maar het Nederlands elftal is wel eventjes een trapje hoger. Desalniettemin leuke speler met toekomst, dat wel. En laat nu Sjaak Swart eens orakelen over Timber en Rensch;-)))

13 september 2021 om 14:41

"ja Obispo doet het prima in het eerste van PSV, maar het Nederlands elftal is wel eventjes een trapje hoger."

Valt op zich wel mee. Als je als Nederlander lang genoeg basisspeler bent bij Ajax of PSV, dan kom je vroeg of laat vanzelf een keer in beeld bij Oranje.

13 september 2021 om 16:35

@pinko

"toen ik de naam de Mos las moest ik eventjes glimlachen."

Bij lezen van de titel dacht ik al zeker Aad. Gelijk snel scannen en ja hoor, zo voorspelbaar haha.

Is Obispo wel basisspeler als iedereen fit is bij PSV? Volgens mij speelt Boscagli dan op zijn plaats.
Desondanks wel heel goed begonnen aan het seizoen.
Laat het hem met Timber dan maar uitvechten.
Rensch wordt als back geselecteerd. Dus dat is een onnodige vergelijking.

13 september 2021 om 14:31

Ik denk dat Obispo hem is voorbijgestreefd. Sinds Boscagli rood kreeg uit tegen Galatasaray heeft Obispo zijn kans gepakt en komt die nog sterker over dan Boscagli (die het prima deed). Daarna heeft Boscagli nog een paar keer basis gestaan (vaker dan Obispo) en zaterdag was het natuurlijk ook omdat Boscagli naar het middenveld moest. Maar ik denk dat Obispo blijft staan, je kunt eigenlijk niet om hem heen. Samen met Ramalho bijna niet te passeren. Het is dat de backs verdedigend niet zo sterk zijn, anders hadden ze veel vaker de 0 gehouden.

13 september 2021 om 14:48

Maar je kunt toch ook niet om Boscagli heen? Die behoort al anderhalf jaar lang tot de beste spelers van PSV en voetbalt centraal achterin net zo makkelijk als op het middenveld. Kan mij niet voorstellen dat Schmidt Boscagli uit de basis gaat halen.

13 september 2021 om 15:10

Nee valt voor allebei iets te zeggen. Qua statistieken (passzuiverheid, onderscheppingen, uitverdedigd etc.) ontlopen ze elkaar ook niet zo veel. Ben ook wel weer met je eens dat je Boscagli eigenlijk niet eruit kan halen, die doet bijna alles goed. Maar ik vind Obispo op dit moment de betere verdediger (alleen Boscagli brengt wat extra's met zijn passing). Het is lastig. Ze zullen ook allebei genoeg minuten krijgen.

Zou nog even wachten met Obispo. Het is een hele snelle en flexibele CV, maar ook vaak fragiel en blessuregevoelig. Laat hem het maar eerst even zien.

Nice. Aad's oogappeltje is even uit de running geweest omdat Aad ook wel wist dat 'ie zich koest moest houden op moment dat het leek dat Obispo het niet op Psv niveau ging redden (ooit volgens Aad een groter talent dan de Ligt benoemd). Echter heeft Obispo zich nu toch op Psv niveau in de basis weten te spelen na enige tijd en dus komt Aad weer om z'n oogappel verder omhoog te praten. Is het nu daadwerkelijk een basisspeler bij Psv, want hij begon seizoen volgens mij niet als basis?

13 september 2021 om 15:16

Haha, het is echt overduidelijk Aad zijn oogappel. Maar Aad de Mos is qua analyses totaal niet serieus te nemen natuurlijk. Is nog iets minder erg dan de tweeling Van De Kerkhof, maargoed. Is Obispo basisspeler? Dat is eigenlijk nog niet echt uitgemaakt. Speelde tegen Midtjylland thuis basis vanwege schorsing van Boscagli. Daarna tegen Ajax in de Johan Cruijff schaal ingevallen (boscagli 90 minuten gespeeld). Uit tegen Midtjylland speelde Obispo niet, daarna uit tegen Heracles wel weer 85 minuten. Tegen Benfica viel Obispo weer in, tegen Cambuur weer basis, toen thuis tegen Benfica viel die wéér in. Tegen Groningen stonden ze samen basis en kreeg Ramalho weer rust, en tegen AZ stond Obispo basis omdat Boscagli naar voren werd geschoven. Als ik het zo op een rijtje zet speelt Boscagli de belangrijke wedstrijden tot nu toe gewoon, alleen omdat er zo veel rust wordt gegeven speelt Obispo ook veel. Maar voorlopig lijkt Boscagli een streepje voor te hebben. Einde essay, zijn er nog vragen?

Ik kan me hier zo geweldig aan storen! ‘Rensch en Timber wel en Obispo niet.’ Had dit vóór zijn wedstrijd tegen AZ gezegd! Die jongen doet t prima maar heeft normaal gesproken, en niet onterecht, Boscagli ook nog voor zich. Waarom gelijk die verontwaardigde houding nu Aad? Laat die jongen gewoon eens een reeks neerzetten en hou tot die tijd gewoon je bek!

13 september 2021 om 14:46

Haha remschoenen Hoe komt die autocorrect er soms op

Wees nou blij dat we nu gewoon genoeg CV's hebben. Dan hoeven we spelers als Obispo, Teze en Schuurs niet op te roepen, enkele jaren geleden was dat wel anders. Ik vind dat Botman ook wel een kans verdient. Deed het misschien niet geweldig in Jong Oranje maar speelt alles bij Lille. Denk echt dat hij onderschat wordt. En weet iemand of Gouweleeuw iets is? Speelt al jaren iedere week alles in de Bundesliga. Dat zijn dan eerder jongens die ik zou overwegen.

13 september 2021 om 14:24

Denk toch dat ik liever Jongens als Timber en Obispo heb vergeleken met Botman en Gouweleeuw. Botman is heel goed in een systeem dat Nederland niet speelt en Gouweleeuw word je ook niet beter van. Denk trouwens wel dat we inderdaad heel blij mogen zijn dat we centraal achterin niet hoeven te kiezen tussen talenten of spelers die net onder de subtop zitten. Met beide ga je waarschijnlijk niet heel veel winnen. Goddank dat we gewoon 4 toppers hebben!

Aad de Mos is al jaren bezig met Obispo naar de top schrijven. Toen die door leek de komen bij Jong PSV was hij in potentie beter dan De Ligt en nu die doorbreekt bij PSV moet die al direct in oranje. Ik vind wel dat Obispo laat zien zeker potentie te hebben maar Aad mag er wel iets meer de rem op zetten. Laat hem eerst eens Boscagli uit de basis spelen en een seizoen constant presteren bijvoorbeeld. Centraal achterin is er zoveel kwaliteit dat je daar echt niet tussenkomt met een handje vol wedstrijden in het eerste van PSV.

Ik zou voordat ik obispo zou oproepen toch wel eerder kijken naar Struijck, Doekhi en Botman. Aad moet niet gelijk denken dat psv dezelfde status heeft als ajax mbt talenten die worden opgeroepen. Deze jongens zijn allebei 3/4jaar jonger en hebben eigenlijk al meer ervaring dan deze Obispo.

Hahaha en dan tagt ie ook nog de verkeerde Rensch, waardoor er dus een random Amerikaan bij betrokken is. Love Aad.

Obispo doet het prima, maar het niveau dat Obispo nu haalt heeft Teze vorig seizoen 34 wedstrijden lang volgehouden. Teze was vorig jaar geweldig als CV. En aangezien zelfs Teze vorig jaar niet eens een keer bij de voorselectie heeft gezeten kan ik mij niet voorstellen dat Obispo nu na een paar goede wedstrijden wel in beeld komt. De concurrentie is centraal achterin gewoon moordend bij Oranje. Timber en Rensch hebben het voordeel dat ze als backs uit de voeten kunnen, daar zitten we wat krapper

13 september 2021 om 15:20

Niet mee eens. Teze was prima vorig seizoen maar Obispo maakt echt veel meer indruk nu. Veel medogenlozer en voetballend ook beter.

13 september 2021 om 15:30

Ik vond Teze voetballend juist een verademing als CV. Hele strak en zuivere inspeelpass. Wat hij alleen niet goed kan is indribbelen voorzet geven ed, daarom komt hij als RB ook niet goed uit de verf. Obispo medogenlozer ben ik het wel mee eens, maar dat gaat nog gepaard met fouten (tegen AZ schoot hij de bal rechtstreeks in de voeten van Pavlidis en had hij geluk dat het buitenspel was). Teze heeft vorig jaar volgens mij maar één zo'n fout gemaakt en dat was tegen Ado. Was dus wel heel erg stabiel en degelijk

Blind in goeie doen als linker centrale verdediger, vind ik nog altijd beter dan Obispo. Blind op linksback en op het middenveld is passe. Centraal vind ik hem het beste uitkomen. Maar op basis van huidige vorm doet Obispo het wel beter dan Blind. Overigens zal ik De Ligt niet als linker centrale verdediger zetten en vind ik hem meer een rechter centrale verdediger. Op links vind ik hem zowel bij Juve als Oranje redelijk onwennig overkomen.

Een Frank de Boertje van Aad. Er staat geen enkele speler in Oranje met de naam Daniel Rensch. Devyne wel; nog niet rijp voor het Nederlands Elftal, maar ook niet voor de positie van Obispo.

Dit is gewoon zielig, Timber en Rensch hebben er al een heel seizoen in het eerste opzitten. Laat Obispo dit een seizoen lang doortrekken dan krijgt ie zijn kans vanzelf. Rensch kan bijv back spelen en centraal, maar centraal met vdijk, de ligt en de vrij is er echt niemand nodig.

13 september 2021 om 16:59

Dat is niet waar, Rensch speelde nog een half seizoen mee met Jong Ajax, en was uit noodzaak naar het eerste geroepen. Wat uiteindelijk goed heeft uitgepakt. Timber had 3/4 seizoen opzitten, maar begon ook eerst bij Jong Ajax.

Met Aad zijn reacties wordt ik vaak wel moe van.
Iedereen kan nu toch zien dat Obispo een goede voetballer is, daar hoef je geen coach voor zijn geweest.
Deze jongen ontwikkelt zich goed en ik zou hem zeker selecteren bij een voorselectie van het Nederlands elftal

Daniel Rensch? Rensch en Timber zijn ander soort verdedigers, daarnaast is Rensch hoofdzakelijk lb/rb. Timber rechtsvoetig, multifunctioneel en wat mij betreft (op dit moment) de ideale speler achter Dumfries. Denk dat het voor Obispo wachten is op de plek van Blind, mits hij goed blijft presteren en Blind juist niet. Zie in hem overigens ook meer potentie dan in Ake of Aanholt. Leuke speler voor de toekomst, en voetballend wel beter dan Botman denk ik.

Aadje schijnt aandelen te hebben in PSV spelers. Dante Rigo was nog zo'n toptalent. Kruising tussen Guardiola en van Bommel. Nou dat heeft ie goed gezien. Timber is natuurlijk geen vergelijking met deze Obispo. Op Timbers leeftijd zat ie nog te klungelen bij Vitesse. Ik schat zelfs Doekhi nog hoger in. Laat staan spelers als Botman, Struijk die er ook niet bij zitten. En Rensch is een rechtsback en een toptalent. Maar omdat ie niet bij PSV speelt noemt Aadje dat niet. Waarom krijgt deze wijsneus nog een podium...

13 september 2021 om 15:06

Misschien omdat hij nu fantastisch speelt bij psv. Doet me denken aan Alex. En als je Doekhi beter vind dan moet je naar Eyewish om je bril te vervangen

13 september 2021 om 15:17

Hahaha hoezo is hij nu al beter? HIj staat niet eens 5 wedstrijden in de basis man. Het is dat Doekhi geblesseerd is geweest anders had ie een dikke transfer gemaakt. Die is al jaren op niveau. Laat Obispo het maar een half jaartje zien minimaal. En dan heb ik het nog niet eens over de spelers die ik eerder opnoemde. Achterin aansluiten.

13 september 2021 om 15:06

Op dit moment heeft Timber inderdaad een streepje voor, maar als Obispo een basisplaats weet te veroveren en goed blijft spelen dan zie ik niet in waarom dat over 3-6 maanden nog steeds zo moet zijn. In het voetbal kan het snel gaan.

Of Doekhi beter is vraag ik me af. Ik vind Obispo gewoon een ruwe diamant, omdat hij gewoon echt een complete verdediger is. Hij is voetballend zeer sterk, snel, lang en fysiek sterk. Daarnaast is hij ook gewoon een goede verdediger, maar ik moet het nog wel over een langere tijd zien.

13 september 2021 om 16:16

Kom op man. Timber is gewoon beter. Heeft in alles meer potentie. Veel wendbaarder, sneller en fysiek abnormaal sterk. Aan de bal een klasse beter. In de lucht Obispo

14 september 2021 om 04:20

Heb je het nou over Chielini?

14 september 2021 om 09:50

Maar jij haalt het verschil in leeftijd en talent erbij en dat vind ik geen valide argument. Dat Obispo toen hij 20 was zat de klungelen bij Vitesse terwijl Timber op zn 20e in de basis bij Ajax staat, is geen reden om Timber wel op te roepen en Obispo niet. En dat Rensch een toptalent is en Obispo niet, is ook geen reden om Rensch op te roepen en Obispo niet. Het gaat erom wat een speler op dit moment brengt en kan toevoegen aan een team, dat staat los van leeftijd of talent. Dat Obispo op dit moment uitstekend aan het spelen is, kan niemand ontkennen. Dat hij het over langere tijd moet laten zien om voor Oranje in aanmerking te kunnen komen, daar ben ik het volledig mee eens. Maar als hij dit niveau de komende maanden vast kan houden (en bijvoorbeeld een Ake niet speelt bij City), dan zou het gerechtvaardigd zijn hem op te roepen. Want een constante basisspeler bij PSV hoort wat mij betreft altijd in aanmerking te komen voor Oranje (tenzij de concurrentie te hevig is). En ik vind Obispo ook zeker iets anders brengen dan Timber, het zijn twee verschillende verdedigers. Obispo heeft zoals hierboven met statistieken al wordt aangetoond gewoon veel meer duelkracht en is medogenlozer, terwijl Timber juist meer een voetballende verdediger is. Dat zou bijvoorbeeld ook een reden kunnen zijn om de een of de ander te selecteren. Maar leeftijd en talent hoort wat mij betreft - zeker op deze leeftijd - echt niet mee te spelen bij t selecteren van de een of de ander.

Ohhh God ik zie hier PSV’ers die Obispo in het Nederlands elftal willen, dat gaat niet goed.

Ik snap Aad wel. Prima speler. Goed postuur en gif in de benen

Obispo maakt wel echt een hele sterke indruk nu, maar Oranje is wel wat vroeg. Als hij deze lijn doortrekt komt hij er vanzelf wel bij. Wel mooi dat hij nu eindelijk doorbreekt want dit was een van mijn favoriete spelers in de jeugd.

Leuk al die statistieken. Iedereen die de 2 ziet spelen weet dat Timber beter is. Gooit op zijn gemak de beste aanvallers van de Eredivisie opzij puur op kracht, snelheid en motoriek. Daarbij aan de bal zeer goed. In de lucht kan het iets beter

De beste niet. Maar wel de beste nederlandse verdediger.

Hahaha je kan veel van De Mos zeggen, maar hij houdt wel voet bij stuk. Prachtig man. Hij maakt overigens wel een sterke indruk, maar het lijkt mij erg onzinnig om überhaupt nog meer verdedigers voor Oranje te gaan selecteren.

De Vrij en Van Dijk buiten kijf imo maar de Ligt en Obispo zou een mooi schaduwduo kunnen zijn/worden ,ook met oog op de toekomst.

13 september 2021 om 17:18

De Ligt Timber bedoel je neem ik aan?

14 september 2021 om 04:19

Timber wordt achterhaald door Obispo. Obispo is pure linkspoot, de Ligt voorkeur voor rechts. Timber is multifunctioneel maar laten we nu niet doen of Timber al de gearriveerde oranjespeler is.

Aad is echt volledig de weg kwijt. Timber is natuurlijk duidelijk beter dan Obispo. Hij zei een aantal jaar geleden ook dan Obispo beter was dan Matthijs. Dat hebben we gezien Aad...

Nou waarom Timber wel? Die heeft zich al laten zien op CL niveau en er waren geblesseerden. Obispo is zeker goed begonnen maar laten we het nog even afwachten, we hebben nu wel gezien dat leuk meedoen in de Eredivisie niet veel zegt. Rensch is niet te vergelijken die is een veelzijdige back voor beide kanten en daar hebben we er nog niet heel veel van.

14 september 2021 om 09:53

Timber heeft 1 wedstrijd in de CL gespeeld, vorig jaar 1 minuut tegen Atalanta (volgens Transfermarkt)..

Toen ik in de D’tjes (PSV’D2) tegen Armando speelde wist ik al dat hij het zal halen in de eerste. 2x 90 minuten tegen m gespeeld en maar twee keer een kans gehad om op doel te kunnen schieten. Eveneens Gakpo waar ik tegen speelde heeft het gehaald en Jordan Teze. Armando is inderdaad een talent die het heel ver kan schoppen, mits hij de kans krijgt.

er zijn gewoon veel talentvolle spelers momenteel. Deze jongen hoort daar zeker bij! hij heeft de pech dat NL nu één van de beste defensies heeft van de afgelopen decennia. maar van Gaal mag hem zeker oproepen en laten debuteren

Obispo in Oranje. Nou dan zijn we als Oranje wel ver afgegleden zeg. Van Dijk is 1e keus als LCV gevolgd door Aké of Blind. En dan heb je Botman nog. Als we dan toch een verrassende naam willen noemen, kom dan met Oosterwolde (niet dat hij nu toe is aan Oranje). Dat is wel een groot talent. Obispo is een leuke verdediger die nu op zijn 22e wat minuten maakt, maar geen topspeler. Meer een type Denswill.

14 september 2021 om 04:14

Blind is passé, Ake niet onomstreden. Obispo is linksbenig, laatbloeier oa door 2 zware blessures. Zag de vergelijking Kluivert RVN net voorbij komen. Zoiets kan ook met Obispo gebeuren tov Timber ,Teze of misschien wel de Ligt.

Dat gaat wel erg snel, met concurrenten als De Vrij, Van Dijk, De Ligt, Aké, Blind, Timber. Obispo heeft dan nog wel het een en ander te bewijzen

14 september 2021 om 04:16

Ake en Timber kunnen makkelijk ingehaald worden qua niveau door laatbloeier Obispo. Net of dat al onomstreden,vastgestelde namen zijn. Blind? Obispo is momenteel beter. Ook niet moeilijk trouwens, om beter dan Blind te zijn op dit moment.

14 september 2021 om 05:23

Obispo laat het net een paar wedstrijden zien bij PSV, Aké is een gevestigde naam in de Premier League. Dat vind ik nog wel een verschil. Blind zit niet in zijn beste fase en is minder een pure verdediger, maar heeft echt wel kwaliteit. Timber vind ik persoonlijk een toptalent

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
5.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller93
E. ZahaviAanvaller93
R. SchmidtUnknown
Y. VertessenAanvaller81
J. DrommelKeeper80
N. MaduekeAanvaller72
BrumaAanvaller72
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

Nederland
182 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2020-2021 Nederland
2018-2020 Atlanta United
2017-2017 Crystal Palace
2016-2016 Internazionale
2010-2016 Ajax
Laatste voetbalnieuws

Malen: ‘Ik dacht: hij is ook emotioneel, omdat we uit het EK zijn gekegeld’

Donyell Malen blikt in een interview met De Telegraaf terug op een veelbesproken uitspraak van Frank de Boer. Volgens de inmiddels vertrokken bondscoach kon de Oranje-international niet langer dan een uur...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 19 oktober
Manchester City verlangt een bedrag van tachtig miljoen euro voor Raheem Sterling. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren