Hugo Borst hekelt ‘aso’: ‘Hij is het shirt van Ajax niet meer waard’

Maandag, 13 september 2021 om 18:38Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 18:38

Hugo Borst is van mening dat André Onana geen minuut meer voor Ajax zou moeten spelen. Vorige week werd bekend dat de doelman was ingeschreven voor de groepsfase van de Champions League, al is Onana vanwege een dopingschorsing niet inzetbaar tot 4 november. De doelman, die zijn aflopende contract weigert te verlengen, zou speelminuten kunnen maken tegen Besiktas (24 november) en Sporting Portugal (7 december). Borst snapt niet dat Ajax ‘dit moreel failliete mens’, doelend op Onana, heeft ingeschreven.

“Had dan liever de 4de of desnoods de 23ste keeper op doel gezet”, zo oordeelt de journalist maandag in zijn column in het Algemeen Dagblad. Borst wijst op de uitlatingen van Kenneth Perez zondag bij ESPN. Hij vond de Deen zelfs nog veel te aardig toen hij het gedrag van Onana ‘schofterig’ noemde. “Onana benadeelde zijn club, waar hij sinds 2015 miljoenen verdient. Hij is onmisbaar tussen de palen. Onana behoort tot de beste tien keepers ter wereld. Hij vertegenwoordigt een enorm kapitaal, misschien wel veertig miljoen euro. Toen hij voor een jaar werd geschorst, verdampte dat bedrag.”

“En Ajax moest prompt zijn toevlucht nemen tot keepers die niet kunnen tippen aan de betrouwbaarheid en kwaliteiten van Onana. De club viel hem niet af, integendeel. Ajax betaalde deze nalatige, onprofessionele sportman zijn astronomische wedde gewoon door”, benadrukt Borst. “Onana dupeerde medespelers, trainers, clubleiding en supporters. U en ik zouden ons verdomd schuldig voelen en ons van onze beste kant willen laten zien. Onana niet. Hij naait Ajax (medespelers, trainers, clubleiding en supporters) nog eens.”

“'Schofterig', zegt Perez. Ik vind het erger. Geef er maar een naam aan. Aso. Verrader. Judas. (...) André Onana is het Ajax-shirt niet meer waard. Sterker nog: klaag die weggooier aan. Hij heeft Ajax met zijn verwerpelijke gedrag miljoenen gekost”, besluit de journalist in het dagblad. Perez vindt het een zwaktebod dat Ajax Onana alsnog in de armen sluit en inschrijft voor de Champions League. “Voordat je het weet, staat hij ook nog onder de lat. De macht ligt volledig bij de spelers en de regie is weg bij de clubs. Supporters moeten dus ook niet boos zijn op spelers die het hard spelen als ze een transfer willen maken. Dit is blijkbaar de realiteit. Ik vond dat Ajax een statement had kunnen maken door te zeggen: je blijft tot het einde van je contract, maar je speelt geen minuut meer."

Maandag meldde clubwatcher Mike Verweij van De Telegraaf dat Onana toch niet onwelwillend staat tegenover een verlenging van zijn tot medio 2022 lopende contract in Amsterdam. Na de 0-2 winst op PEC Zwolle zei Erik ten Hag dat een contractverlenging 'voor alle partijen' de beste optie zou zijn. "En dat heb ik Onana ook geadviseerd. Contractverlenging is voor mij zeker een optie, maar uiteindelijk gaan Marc Overmars en André daarover. Mijn advies zal Onana zeker meenemen. Uiteindelijk moeten zijn omgeving en hij de beslissing nemen." Ten Hag hintte inderdaad naar speeltijd voor Onana na zijn schorsing. "We hebben hem ingeschreven voor de Champions League en dat is niet zonder reden."Gerelateerd

Meer sportnieuws

82 reacties (laatste reactie door djk1)

Eens. Judas op en top. Ajax moet zn verlies pakken, er van leren en weer doorgaan.

13 september 2021 om 08:11

Ach als een club je niet meer wilt hebben nemen ze ook keihard afscheid van je en dan hoor je nooit iemand zeuren. Het is gewoon een vervelend verhaal, maar ik begrijp best dan Onana na 5 jaar in Nederland eens om zich heen wil kijken elders.

13 september 2021 om 08:18

Dat kan nog steeds. Contract verlengen, met een gelimiteerde transfersom. Dan had Ajax ook nog iets terug gezien van alle investeringen en vertrouwen die de afgelopen jaren in Onana zijn gestoken. In Jong Ajax blunderde hij regelmatig, maar toch heeft Ajax hem het vertrouwen gegeven om Cillissen op te volgen. En ook de afgelopen periode heeft Ajax zich zeer netjes richting Onana opgesteld door zijn salaris door te blijven betalen en hem te helpen met zijn beroepszaak.

13 september 2021 om 08:39

Ik vind dat Ajax dit heel zakelijk moet gaan aanpakken. Als onana de beste keeper is momenteel, stel hem gewoon op. Laat hem ballen stoppen voor ons en ons helpen met overwinningen. Hij naait Ajax, maar ajax moet zichzelf niet gaan naaien door koppig te doen.

13 september 2021 om 09:20

Ach Baradona, de grote spelers van Ajax die wisten dat ze gingen vertrekken tekenden ook bij zodat Ajax goed aan ze kon verdienen: Ziyech en Suarez. Onana had zich in dat rijtje kunnen scharen.

13 september 2021 om 19:35

Ik dacht dat Ajax al veel teruggezien had van die investeringen door de geweldige sportieve prestaties van hem. Of is dat een bijzaak tegenwoordig?

13 september 2021 om 20:37

@paulR, ik vind dat altijd zo makkelijk. Verleng maar en dan kan de club wat vangen. Draai het eens om. Je hebt als speler even niet gepresteerd, bent geblesseerd geraakt of niet goed genoeg. Kan je dan ook bij je club aankloppen voor een contract? Dan neemt de club toch ook vaak afscheid.

14 september 2021 om 07:57

Ben het er wel mee eens, lekker naar huis sturen en niet meer op de club laten komen, gewoon je verlies pakken en hem in ieder geval verbieden zolang hij nog onder contract staat voor zichzelf te trainen dan kan hij daarna bij zijn nieuwe club volledig aan de bak.

14 september 2021 om 22:46

@chilaverton, nee maar de club heeft wel gewoon je salaris doorbetaald toen je niet presteerde, geblesseerd raakte of niet goed genoeg was. Het is niet dat ze dan stoppen met betalen. Onana doet dit eigenlijk wel, door zijn onzorgvuldigheid kost het Ajax veel geld, terwijl hij veel betaald krijgt voor niets doen en dan vervolgens transfervrij weglopen om nog meer geld te pakken. Natuurlijk mag dit, maar chique is het niet.

13 september 2021 om 09:16

Ik vind het maar onzin. Als je als club sentiment voorrang geeft op het sportieve en financiële aspect ben je pas verkeerd bezig imo

13 september 2021 om 09:23

Dit is niet sentiment, waarom zeggen mensen dat allemaal. Door Onana zijn eigen fout, namelijk verboden middelen innemen, heeft Ajax hem een jaar lang niet kunnen opstellen dan wel verkopen. Daar is niets subjectiefs dan wel sentimenteel aan, maar zakelijk: De waarde van Onana van rond de 40miljoen is totaal verdampt. Ajax heeft hem vervolgens overal de rug gedekt, zowel in strafvermindering als in het mentale aspect. Het minste wat Onana daarvoor terug hoefde te doen is weer waarde aan zichzelf toevoegen door bij te tekenen, net als een Suarez of Ziyech ooit deed, zodat Ajax nog iets aan Onana kon overhouden. Je betaalt als je een grote bent je club dan eigenlijk terug wat de club je gegeven heeft: het hoogste podium in Europa.

13 september 2021 om 09:36

Deze speler kiest voor zichzelf zoals Ajax ook zo vaak voor zichzelf heeft gekozen als ze van een speler af wilden. Neem alleen al passant Bosz die eigen jeugd El Ghazi, Bazoer en Riedewald tegen hun zin in de deur uitjaagden. Waar was de loyaliteit naar hun spelers toen? Die was er niet want Ajax denkt ook in hun eigen belang. Nu is het een keer een speler die dat doet en dan is opeens het hek van de dam

13 september 2021 om 10:06

Japie blijft maar in drie dingen hangen l Ghazi Bazoer en contact onana. Ik snap even niet wat Ghazi, Bazoer met onana te maken hebben, op dat moment was Ghazi en Bazoer niet goed genoeg voor ajax, laat bloeiers, en er is meer dan contact niet verlengd onana 3 clubs transfers laten ploffen op laaste moment voor ajax salaris door betaald krijgen rugdekking van ajax en het niet op kunnen stellen onana zo kunnen we even door gaan.

13 september 2021 om 10:25

Er bestaat ook nog zoiets als moreel kompas. Normen, waarden en grenzen van fatsoenlijkheid. In dat oogpunt bezien mag Ajax best verwachten op wat medewerking van Onana. Natuurlijk heeft Ajax veel aan Onana te danken en als heel die doping affaire er niet geweest zou zijn zou het sentiment van gratis de deur uit wandelen ook helemaal niet ter sprake zijn gekomen. Het is juist dat door die doping affaire Onana zichzelf een enorm slechte dienst bewijst en Ajax ook enorm dupeert. Als je als club zijnde dan voor je speler gaat staan, hem onvoorwaardelijk steunt, doorbetaald en helpt in beroepszaken dan is het een vrij logische gedachtengang dat je hiervoor ook iets terug verwacht. En iets terug verwachten is heus geen contract voor 5 jaar tekenen zonder voorwaarden of zicht op een mogelijke transfer, nee dat is een contract tekenen waarbij er behalve met de speler ook rekening gehouden word met de club. Precies zoals Suarez en Ziyech en Tagliafico ook gedaan hebben. Dat laat je zien dat je behalve goed ballen tegenhouden ook als mens een compliment waard bent.

13 september 2021 om 10:59

El Ghazi was ongekend inconsistent geworden maar Bazoer was destijds een soort Ryan Gravenberch deluxe, die is echt geen laatbloeier. Riedewald vond ik wel jammer achteraf gezien, die had bij Ajax meer kunnen toevoegen en bereiken.

13 september 2021 om 11:15

Lol lees jezelf eens in man, bosz wou Bazoer en El Ghazi beiden behouden, maar zijzelf wilden dolgraag gaan.

Je kunt vanalles roepen om de grote populist uit te hangen hier, maar zorg dan wel dat je je feiten op een rijtje hebt.

13 september 2021 om 11:55

Je bedoelt dat morele kompas die clubs en fans hebben als je niet toevallig een van de beste spelers van de selectie bent?

Dan wilt iedereen je weghebben. Kom op mensen niet te hypocriet. De reden dat Ajax tijd en moeite in Onana steekt is om zijn transferwaarde, niks meer, niks minder.

13 september 2021 om 12:44

Hoezo, Magallan krijgt netjes salaris betaald, krijgt elke voorbereiding opnieuw de kans en als het er niet inzit denkt Ajax netjes mee over een oplossing bij een andere club. Zelfde geldt voor Marin. Labyad wil niet weg en zijn contract uitdienen krijgt hij ook alle gelegenheid voor. Hoeft niet bij jeugd mee te gaan trainen ofzo. Dus wat precies? Sterker nog, spelers, maar ook scouts e.d. die veel betekend hebben voor de club, mogen zelf weten hoe ze stoppen. Huntelaar mocht zelfs naar zijn liefde Schalke omdat hij minder aan spelen toe kwam. Frank de Boer wilde een nieuwe uitdaging, geen enkel probleem. Schone wilde naar het buitenland, is goed. Dus welk moreel kompas precies?

13 september 2021 om 13:13

@Bongiorno maar zelfs dan snijdt mijn punt nog hout. Dan denkt Ajax ook in eigen belang. Spelers niet goed genoeg, weg ermee dan. Nu kiest een speler een keer voor zijn eigen belang en dan is het hek van de dam net zoals toen met Brobbey en Kluivert junior

13 september 2021 om 13:14

@ninjakai dat is zo en zo wil Onana gewoon netjes zijn contract uitdienen. Het is niet zo dat hij weigert om op goal te gaan staan

13 september 2021 om 14:17

@linkinpark Bosz wilde Bazoer zo graag behouden dat hij tegen hem zei je mag voor je kans vechten maar je gaat waarschijnlijk helemaal niet meer aan speeltijd toe komen, want je past niet in mijn systeem. El Ghazi heeft ook nog een heel interview gegeven dat hij niet bij Ajax weg wilde en dat het vertrek hem enorm zwaar viel maar dat Bosz hem had medegedeeld dat hij het niet in hem zag zitten en dat hij maar beter kon vertrekken als hij aan spelen wilde toekomen. ik denk dus dat jij de feiten even moet nakijken in dit geval

13 september 2021 om 19:06

@Japie
Hier moet Ajax gewoon zakelijk en professioneel handelen. Dat supporters en analisten hun emoties de volle loop laten ok, maar Ajax moet die emoties opzij zetten en voor Onana kiezen als hij de beste is

13 september 2021 om 19:23

Ik ben het eens met Japie, en het punt is simpel: zowel club als speler denken in zijn eigen belang. Als een club van een speler af willen, dan doen ze hun best om die te verkopen. Als een speler van een club af wil, verlengt hij zijn contract niet.

Onana had zich een stuk netter op kunnen stellen richting Ajax, omdat hij zelf de boel verneukt heeft. Maar hij is er niet toe verplicht. Hij zou van mij geen kerstkaart krijgen, maar hij staat in zijn recht. You win some, you lose some, als club.

13 september 2021 om 21:24

En als Ajax het echt keihard willen spelen , dan sturen ze na het verlopen van zijn contract de rekening. Mocht dit Juridisch haalbaar zijn althans

13 september 2021 om 22:17

Heeft Bosz goed gezien dan Japie!

14 september 2021 om 11:09

@dolfifumi dat kan best en wie weet blijkt Onana het straks ook goed gezien te hebben als hij Ajax verlaat en sportief en financieel een stap omhoog maakt. de tijd zal het uitwijzen

13 september 2021 om 09:50

1) Misschien hoopt Ajax nog op een contractverlenging. Het is toch business en Onana vertegenwoordigt wel miljoenen. Als je hem niet inschrijft weet je zeker dat het nooit meer op een contractverlenging aankomt.
2) Misschien moet Ajax hem wel contractueel inschrijven. Misschien staat daarover iets contractueel afgesproken.

13 september 2021 om 11:44

Eens, behalve dat Ajax Onana ook voor de rechter moet dagen. Hij zat fout, dat kostte de club veel geld. Laat hem maar dokken (zie uitspraak CAS in Chelsea vs Mutu)

13 september 2021 om 20:34

Ik heb Mutu is een aantal items ook wel eens aangehaald als mogelijk scenario.
Mocht er een jurist zijn die hier zijn kijk op wil geven hoor ik het graag.
Ik kan me voorstellen dat het verschil met Matu is dat hij Cocaine had gesnoven (dat doe je iets minder snel per ongeluk) en dat Chelsea hem toen op staande voet heeft ontslagen terwijl Ajax Onana altijd heeft gesteund en in zijn onschuld is blijven geloven (iig naar buiten en naar het CAS toe).

13 september 2021 om 20:49

Er valt weinig van te leren in mijn ogen. Dit is zo'n uniek geval dat je er weinig lessen uit kan trekken denk ik.

Als Ajax zijnde zou ik juist in de geval eerder pakken wat je pakken kan. Het zal best dat Onana daar ook zijn voordeel uit haalt. Maar door hem niet op te stellen of door zijn contract niet te verlengen (als die mogelijkheid er inderdaad is) benadeel je jezelf net zo goed.

Waarom zou je er zelf niet beter van willen worden omdat iemand anders er dan ook beter van wordt?

Het is misschien niet chique zoals hij het tot nu toe gedaan heeft (in iedergeval zoals het tot nu toe in de media gekomen is), maar hij staat volledig in zijn recht door niet te verlengen. Als hij dat pilletje niet had genomen en hij zou nu zijn laatste contractjaar ingaag zou hij van de meesten gewoon mogen spelen. En als hij zijn contract verlengt mag hij ook van iedereen spelen. Alleen door de emotie die er bij een hoop fans zit over het niet verlengen zou het nu niet kunnen, en zouden ze liever zien dat Ajax niet in zijn sterkste opstelling aantreed. Volgens mij heb je uiteindelijk vooral jezelf daar mee.

Net zoals dat een club ervan houdt om een speler aan zijn contract vast te houden als het gewenste bedrag niet op tafel wordt gelegd zoals bij Joey Veerman, heeft Onana het volledige recht om zijn contract te laten aflopen zonder zo te worden afgebrand in de media. Deze man heeft zoveel betekent voor Ajax, in het CL seizoen van de halve finale waren ze niet zo ver gekomen als het niet voor Onana was.

13 september 2021 om 08:09

Hier ben ik het normaal mee eens. Zoals bij Mazraoui, Brobbey en Gravenberch. Maar als iemand zelf een verkeerd pilletje neemt, de club je volledig steunt en alles voor je betaald en doorbetaald en je gaat dan zo doen. Dan ligt het wat mij betreft toch anders. Volledig met Borst eens. Aan zijn contract houden en kosten op de beste man verhalen. Ondanks wat hij voor de club heeft betekend.

13 september 2021 om 14:42

@dr.mario: Je verwacht dan dat een speler automatisch iets 'terug doet' in de vorm van zijn contract verlengen. Daar gaat het fout lijkt mij. Het was misschien wel netjes geweest van Onana, maar hij is tot niks verplicht. Dan had dat maar bij voorhand juridisch vastgelegd moeten worden.

13 september 2021 om 18:51

Dan nog hoeft hij het niet te doen. Die vrijheid heeft hij. Dat pilletje is ook ongelukkig geweest. Alsof hij dat expres nam als doping ofso, waar hebben we het over zeg! En als iemand geblesseerd raakt dan is dat ook even erg, en ben je die speler maanden kwijt, tsja. Wat een onzin hetze tegen Onana zeg!

13 september 2021 om 18:52

Een speler is ook niets verplicht, maar wanneer je door zo een bizarre manier een jaar niet kunt spelen en de club vergoedt alles en betaald salaris door, ben je echt een vreselijke engnek wanneer je dan wilt vertrekken. Hij is, nogmaals, niets verplicht maar het had hem gesierd om in ieder geval met een jaar te verlengen zodat de club nog iets aan hem kon [email protected],We weten helemaal niet of het een ongelukkig pilletje was.

13 september 2021 om 19:00

Eens met Mario. Ik vind het echt een schandelijke houding en had het nooit achter Onana gezocht. Mensen die zeggen dat clubs andersom spelers ook aan contracten houden, hebben misschien toch gemist dat Onana onlangs de club flink benadeeld heeft met z’n (on)bewust idioot onprofessionele gedrag.

13 september 2021 om 19:03

O gelukkig jij was er bij dus nu weten we dat hij dat pilletje per ongeluk nam en het niet was om ander middelengebruik te maskeren. De zekerheid waarmee men hier zaken plaatst alsof ze getuige of betrokken waren.. Hij nam een pil (feit) en kostte Ajax Europees voetbal of speelde hier met z’n afwezigheid een gigantisch grote rol in (feit) en kreeg z’n miljoenen salaris doorbetaald (feit), dit is algemeen bekend en daar hoefde niemand er voor bij te zijn geweest. Vermeij komt opeens met een verhaal dat Overmars te lang gewacht heeft met verlengen, wat zou kunnen, maar dat verhaal kwam ook opeens uit de lucht vallen. Dus geen idee. Onana is feitelijk niks verplicht maar moreel absoluut wel.

13 september 2021 om 19:24

@dr mario

Het zegt allemaal alleen iets over wat voor persoon Onana is. Eentje die voor zichzelf kiest, en niet iets terug wil doen om zijn fout goed te maken. Hij staat alleen volledig in zijn recht. Dus ja, we kunnen hem een eikel vinden, maar dat is het dan ook wel.

13 september 2021 om 19:34

@Vernon,

Eens hoor. Ik ben er niet bij als een woedende menigte hem met hooivorken en fakkels Amsterdam uitjaagt. Ik roep eikel vanaf mijn bank en ga weer verder met belangrijkere dingen in het leven.

13 september 2021 om 08:11

Het feit dat Onana zelf Ajax heeft benadeeld maakt deze affaire anders dan normaal. De club heeft hem niet laten vallen toen hij werd betrapt op doping! Sorry, maar Borst en Perez hebben gelijk. Wat André nu doet is ontzettend ondankbaar.

13 september 2021 om 09:56

Het gevaarlijke aan zo'n houding aannemen is dat we niet alles weten. Misschien speelt er wel veel meer op de achtergrond waardoor Onana zulke beslissingen neemt.

Vergeet niet, hij heeft zich altijd ingezet voor Ajax en al eerder zijn contract verlengd terwijl hij al de wens had om weg te gaan.

13 september 2021 om 19:27

Ja, het maakt het anders, maar het maakt zijn plichten niet anders. Het is vooral een moreel verhaal. Onana heeft geen zin om iets in te leveren van de financieel gunstige situatie waarin hij nu verzeild is geraakt. Dat is zijn goed recht. Hij kiest er daarmee voor om bij Ajax uitgekotst te worden en via de achterdeur weg te gaan. Dat mag, ook al hadden zat andere spelers dat anders gedaan.

13 september 2021 om 08:56

Ach Arsenalganehv: je redeneert nu enkel uit Onana en dan ook nog op de wijze waarop hij het meest positief er uit komt. Feit is dat meneer Onana een pil heeft genomen die hij niet mocht nemen en daarmee zichzelf en Ajax heeft gedupeerd. Vervolgens neemt Ajax het honderd procent voor hem op, dekt Ajax zijn rug, helpt Ajax om zijn straf te verminderen etc. etc. maar komt er vanuit Onana niets anders dan dat hij zijn contract niet wil verlengen terwijl hij een jaar lang niet zijn contract kan nakomen door eigen fout. Jij zegt dat zonder Onana Ajax niet zover was gekomen, wellicht is dat zo, maar zonder Ajax was Onana nog veel minder ver gekomen. Ajax is een ontzettend grote naam in de voetbalwereld dan Onana, heeft al 4x een Europacup I gewonnen en wat andere Europese prijzen en was meerdere keren de beste van de wereld. Daar mag Onana het shirt van aantrekken he. Ze raken hem nu niet voor niets aan de straatstenen niet kwijt toch? Daarbij: door Onana zijn we ook niet in de finale CL gekomen, het is ook weer geen wonderkeeper gebleken die weet wanneer hij wel of niet moet tijdrekken.

13 september 2021 om 11:25

En als hij die pil nou heeft genomen om dingen te verdoezelen op advies van Ajax? Dan zou hij zich opgeofferd hebben tbv de club en is hij niet geneigd om hierna zijn contract te verlengen. Kan ook nog altijd hé?

13 september 2021 om 18:59

Je vergeet bewust het feit dat Onana doping gepakt heeft en z’n miljoenen salaris doorbetaald kreeg ondanks het feit dat Ajax uit Europa gevlogen is met een veel mindere keeper op goal?

Heel veel mensen roepen idd, je moet t zakelijk zien. Geen ruimte voor sentiment. Hij is onze beste keeper. Maar voor t publiek is voetbal sentiment. Als er hier op vz mensen zijn die denken dat hij een warm onthaal krijgt van t ajax publiek in t stadion dan zijn ze naief. hij zal worden uotgehoond. Neem dat van mij aan. We hebben gezien hoe onana in staat blijkt te zijn om ajax te naaien. Ik houd daarom ook gewoon rekening mee, dat onana onbewust of miss zelfs bewust denkt :" fok jullie allemaal".

Ik snap niet dat Hugo Borst en Kenneth niet vooruit kunnen kijken.

Stel Onana verlengt zijn contract volgende week en Ajax had hem niet ingeschreven voor de Champions League. Ik hoor deze twee heren al zeggen hoe dom Ajax is geweest om hem niet in te schrijven.

Wacht nou gewoon even af. Onana traint eerst even mee met Jong. Wellicht even kijken hoe goed hij nog is om een waarde in te schatten. Verlengt hij dan speelt hij voor Ajax 1, verlengt hij niet dan traint hij bij Jong. Maar voor alle scenario's moet je voorbereid zijn en dat doe je onder andere met een inschrijving voor de Champions League.

13 september 2021 om 09:01

Huh, volgens mij kijken Borst en Perez juist vooruit. Onana in Ajaxshirt is geschiedenis. Hij heeft het vooral erg goed gedaan voor en bij Ajax, maar wel in de voltooide verleden tijd. Ajax heeft een fout gemaakt en dat is toen duidelijk werd dat Onana niet wilde bijtekenen, dat Ajax niet direct het volle keepersregister op de transfermarkt heeft opengetrokken. Ajax had nog niet heel lang geleden de topregel dat wanneer je niet bijtekent in de leeftijdscategorie van Onana, je gewoon op de tribune en/of bij Jong Ajax terecht kan.

13 september 2021 om 09:50

Is het ook geschiedenis als hij zijn contract gaat verlengen?

Hij traint nu toch bij Jong Ajax en niet bij Ajax 1? Als Ajax de intentie had om hem in de huidige situatie over 2 maanden te laten spelen dan zou hij ook al mee trainen met Ajax 1.

13 september 2021 om 13:06

Dat is nou juist het probleem dat gaat hij niet doen. Maar het is inderdaad de enige manier wat mij betreft om nog in een Ajax shirt op het veld te staan. Verlengen. En tot die tijd trainen bij Jong Ajax en geen wedstrijden.

Helemaal mee eens. Judus zondrrvenig moreel kompas. aanklagen en niet meer opstellen

De heren analytici staan ver af van de bedrijfsvoering van Ajax. Hun meningen komen wel sympathiek over maar de keuze om Onana in te schrijven is puur zakelijk. Ik snap de daarom wel inschrijving wel. Maakt overigens niet dat ik vind dat Onana bij eerste gelegenheid weer moet spelen. Laat hem dan maar eerst verlengen.

Tsja, het is en blijft gewoon een broodvoetballer en dat is zijn goed recht. Ajax moet gewoon zijn verlies pakken en op zoek gaan naar een nieuwe topper.

De familie Nouri stapt toch ook na ar de rechter omdat ze vinden dat er een potentiële carrière is geruïneerd door nalatig ingrijpen van Ajax? Dan zou Ajax naar mijn mening ook naar de arbitrage commissie moeten stappen voor het vernietigen van een potentiële transfersom door Onana. Een goede Onana in vorm had met een één jarig contract toch zeker wel 20 miljoen opgeleverd lijkt me.

13 september 2021 om 09:09

Deel je mee met de winsten van Ajax? Waar maak jij je zo druk om?

13 september 2021 om 09:50

Owja laten we mensenhandel invoeren. Uiteraard je mag je mening hebben, maar het kan het waard zijn om even na te denk alvorens een mening te vormen. Onana heeft niks vernietigd, immers Ajax heeft geen recht op een transfersom tijdens het contract wordt afkocht. Iets waar Onana niet aan hoeft mee te werken. Beide partijen hebben willens en wetens een contract ondertekend, voor een gelimiteerde periode. Daarin worden de diensten van Onana vastgelegd en de vergoeding die hij voor die diensten ontvangt van Ajax. Toen Onana één van de clausules overtrad, gebruik van doping, had Ajax alle recht om dat contract ongedaan te maken. Echter, men heeft Ajax de financiele afweging gemaakt dat doorbetalen, met kans op een transferom, een relatief klein risico met grote winst is. Helaas heeft Overmars in deze gegokt en verloren op financieel gebied (al wachten we het volgende transferwindow nog even af), maar hij heeft wel PR machine van Ajax een dienst bewezen.

Sterker de waarde van Onana is mogelijk niet eens afgenomen, hij is een jaartje wijzer en als hij niet aan kwaliteit heeft ingeleverd dan is de waarde nog hetzelfde. Wat verschilt is de partije die daar aansprak op kan maken.

13 september 2021 om 18:53

Ja laat ze dat ook meteen doen dan tegen Neres en Taglia, vanwege hun kapitaal verdamping, doordat ze minder werden of whatever. Oh en zo kunnen clubs dat maar ook doen tegen geblesseerde spelers die opeens minder waard werden. Man man man, alsof Onana dit allemaal zo gewild had.

13 september 2021 om 19:40

Ook daar laat ajax de heilige euro regeren. Zelfs in zo'n zaak. Dan zouden ze toch volledig begrip moeten hebben voor een speler die het maximale uit een situatie wil halen.

Ze doen net alsof hij al opgesteld is. Ajax heeft hem terecht ingeschreven. Hadden ze dat niet gedaan dan tekent Onana sowieso niet bij (die kans is er nog steeds) en in de spirit van niemand/niets is groter dan de club kun je hem opstellen als dit beter is voor het elftal en de club. Salaris terugvorderen zou hypocriet zijn aangezien Ajax hem gelooft en verdedigd heeft maar dit blijft nog steeds een optie, is nog niet verjaard.

13 september 2021 om 09:53

Ik weet niet of ze salaris nog kunnen terugvorderen, maar hem vandaag ontslaan vanwege doping zou een optie zijn. Hoewel dat juridisch ook een interessante casus is, nadat je hem eerste instantie hebt verdedigd. Persoonlijk zou ik die zaak best graag zien, omdat het ook de motieven van Ajax namelijk de mogelijke transfersom duidelijk maakt. Ik ben benieuwd of je na het ogenschijnlijk mislopen daarvan van gedachte mag veranderen.

De voetbalwereld is van onder tot boven en van achter tot voor asociaal (inclusief de uit de ruim bemeten ruif meevretende journalisten, Hugo en Valentijn!). En dan moet deze individuele speler zich nederig en bescheiden opstellen? Ik zou bijna zeggen 'doe normaal'. Maar normaal bestaat helemaal niet in het verrotte ecosysteem dat voetbal heet..

Toen Onana enkele maanden vóór zijn plaspil graag zijn contract wilde verlengen en opwaarderen zette Ajax hem rustig in de wachtkamer. Hoe moreel is het dan als analist om die nuance volledig buiten beeld te laten als het je taak is om bij te dragen aan de opinievorming van je lezers en kijkers? Borst en Perez zijn zelf niets anders dan opportunistische populisten die een klikbaar headlinetje uitspugen.

13 september 2021 om 09:09

Alsof Ajax het contract van z'n beste keeper niet had willen verlengen. Wat een geblaat over moraal, nuances, opportunisme en opinievorming. De enige hier de nuance mist ben jij zelf.

13 september 2021 om 09:18

@afcavosje en jij doet exact hetzelfde wat betreft Onana. Opportunistisch blaten over moraal en je opinie erop los laten

13 september 2021 om 10:04

Dan was ie duurder geweest in de salarishuishouding, Roze Ajaxbril! Ajax wilde hem met zijn toenmalige contract graag voor de hoofdprijs verkopen en zette zijn keeper in de wacht…

‘Wat een geblaat over moraal, nuances, opportunisme en opinievorming.’ Dit geeft wel een beetje aan hoe een gefundeerd verhaal totaal niet aan jou besteed is.

13 september 2021 om 18:55

Jaja de Ajax fans zijn lekker objectief toch, lachwekkend joh. Onana hoeft niet te verlengen. Die vrijheid heeft hij. Dat pilletje is ook ongelukkig geweest. Alsof hij dat expres nam als doping ofso, waar hebben we het over zeg! En als iemand geblesseerd raakt dan is dat ook even erg, en ben je die speler maanden kwijt, tsja. Wat een onzin hetze tegen Onana zeg!

13 september 2021 om 20:39

Volgens mij is er toch inmiddels her en der naar buiten gekomen dat Overmars niet heel veel haast maakte met het verlengen van het contract van Onana. Net zoals Overmars met een aantal andere verlengingen wel eens wat aan de late kant is geweest (bijvoorbeeld Mazraoui en Martinez nu).

Nou,nou.. ik sta ook niet achter het gedrag maar laten we eerst maar zien of die niet alsnog bijtekent en hoe die terugkomt.
Dit is gewoon klote voor alle partijen

De beste moet gewoon spelen. En dat is Onana als die fit is. Je wilt toch het hoogste bereiken?

Het is zo jammer hoe het gegaan is, ajax heeft er alles aan gedaan om hem te helpen dmv zijn loon door te betalen, achter hem staan en te steunen, willen behouden en hem weer een kans te geven in ajax 1.
Snap alleen niet waarom ajax niet gelijk met Gorter in de oefen campagne was gestart
Weet je tenminste wat je aan hem hebt want met Steek en Pasveer kun je gewoon echt niet de CL in.

Zo hypocriet allemaal.
Je hebt een contract en dat mag je uitdienen.
Als spelers weg willen komen ze ook soms niet weg omdat de club te veel geld vraagt.
Dan is t ook : Je hebt zelf voor zoveel jaar getekend. Ajax had al eerder kunnen cashen maar toen wilden ze hem nog niet kwijt
Nu loopt hij gratis de deur uit.

De enige die het Ajax pak niet waardig is Overmars. Die is verantwoordelijk voor technisch beleid en dus ook spelersbeleid. Het vinkje van Haller, het vergeten te verlengen van Brobbey, de pil van Onana, het is allemaal Overmars. Het kan gewoon niet dat een speler die je zoveel betaald wel of niet weet wat je mag nemen. Dus of, de regels zijn niet duidelijk gecommuniceerd of ze weten wel degelijk bij Ajax dat hij wat te verbergen had. En in die situatie hadden ze ten alle tijden rustig legaal advies moeten afwachten ipv als kinderen staan te schreeuwen dat ze hem steunden. Als verliefde meisjes die hun criminele vriendje steunen, het is een zielig paar directeursdis we hebben bij ons clubje.

14 september 2021 om 08:25

Inderdaad, Overmars dient hoogt persoonlijk de spelerslijsten in bij de Uefa, Overmars schrijft de medicijnen voor aan de spelersvrouwen en Overmars en Overmars had ten Hag moeten dwingen om Brobbey op zijn 16e al in de basis te zetten, dan had hij nu zeker bijgetekend! Overmars out! Die man levert niet! Nooit een goede aankoop ook!!!

14 september 2021 om 13:51

Er is zoiets als verantwoordelijkheid als directeur. Daar wordt je voor aangesteld en betaald. Je mag in een pro organisatie geen kinderfoutjes meer maken en een zesje halen, dat moet jaarlijks een perfecte 10 zijn. Je moet je focussen op je taken, je team perfectioneren en succes halen, altijd. Niet even een jaartje niet. Maar haal hem gerust naar Arsenal, geen dag te vroeg.

14 september 2021 om 14:50

Dat stukje over verantwoordelijkheid heb je gelijk in, degene met de leidinggevende functie is hoofdverantwoordelijk. Maar als Ajax fan kan je toch niet zo over Overmars praten? Die man heeft de club zoveel gebracht en heeft voor rust bij de club gezorgd, daar waar het voorheen op bestuurlijk niveau een chaos was. Ik zou hem zeker graag bij Arsenal zien, veel beter dan Edu.

Helemaal mee eens! Weg met die Onana! Kerel heeft gewoon die rommel geslikt zodat die niet meer hoeft te keepen.

Zulke spelers wil je liever kwijt dan rijk.

14 september 2021 om 10:54

Wat een boosheid allemaal. Volgens mij speelt Ajax het zakelijk en uiteindelijk is dat de beste houding voor een profclub. Gewoon on speaking terms blijven met Onana en zelfs opstellen als het moet. Misschien tekent hij ook nog bij. De emo-uitbarsting van langs-de-zijlijn-roeper Borst moet niet tot beleid verheven worden.

Gemakkelijk praten voor Hugo. Zou hij ook zo principieel zijn als het hem 30 miljoen inkomsten kost!? Natuurlijk probeert Ajax hem alsnog te verleiden zijn contract te verlengen en natuurlijk hebben toppers zoals Onana veel macht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1321
2.PSV127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger50
N. MazraouiVerdediger52
J. TimberVerdediger51
E. ÁlvarezMiddenvelder51
R. GravenberchMiddenvelder51
S. BerghuisAanvaller51
S. HallerAanvaller55
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

74 fans
Keeper, 25 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 0 0 0 0
2020/2021 Ajax 20 0 1 0
2019/2020 Ajax 24 0 1 0
2018/2019 Ajax 33 0 3 0
2017/2018 Ajax 33 0 3 0

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren