‘Levensgenieter’ had AZ drie jaar terug niet 8 maar 0,5 miljoen euro gekost

Maandag, 13 september 2021 om 07:26Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 09:41

Valentijn Driessen vindt het opmerkelijk dat AZ eerder deze zomer bereid was om vijf miljoen euro voor Joey Veerman te betalen. De club uit Alkmaar had de middenvelder enkele jaren terug immers voor een tiende van dat bedrag kunnen aantrekken, maar zijn komst werd om uiteenlopende redenen intern niet breed gedragen. AZ zette nu liever een stap terug dan het beleid aanpassen en acht miljoen euro neertellen bij sc Heerenveen voor Veerman.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door oelie wapper)

Je kunt het ook anders bekijken, waar Ajax, PSV en Feyenoord nog wel eens teveel geld verspillen aan miskopen, doet AZ voorzichtiger. Voor AZ is een Veerman aankoop een te groot risico, vooral voor 8 miljoen. Zijn ook genoeg voorbeelden van andere spelers die clubs hebben laten gaan of niet hebben gekocht en later een topper bleken te worden. Vind dat AZ respect verdiend voor de gerichte aankopen die ze doen.

13 september 2021 om 08:13

Veerman is nog steeds matig zonder bal , en mentaal is hij ook zeer wisselvallig zelfs gedurende wedstrijden. Ik zou er als club ook never nooit 8 miljoen voor betalen.

13 september 2021 om 09:48

Dat zeg goed, na dit halfjaar/jaar kunnen we oordelen of Veerman het wel kan, of dat t 1 goed seizoen was.

Hahaha wat goedkoop weer van Driessen. Zo is toch heel het leven? Toevallig ontwikkelt Joey zich stormachtig, maar hoe vaak zie je niet dat de stap naar de eredivisie soms te hoog blijkt te zijn? AZ was gewoon toe naar een kwaliteitsinjectie naar vele verkopen en wilde direct iemand voor de basis. Daarnaast doet AZ het met de jeugd perfect en hebben ze echt we een neusje voor talent. Je kan nou eenmaal niet iedereen vastleggen….

13 september 2021 om 08:36

Messi was op 9-jarige leeftijd waarschijnlijk gratis op te pikken.

13 september 2021 om 09:00

Ik snap niet dat Driessen een paar jaar geleden niet 100 bitcoins heeft gekocht. Dan had ie nu nooit meer hoeven werken en hadden wij niet meer naar m hoeven luisteren.

13 september 2021 om 12:36

Als Valentin nou destijds had gezegd dat ze Veerman moesten kopen...ik kan achteraf ook wel een artikel tikken dat Willem II de 15 jarige Ronaldo van Madeira had moeten kopen.

Welk punt probeert Valentijn nu te maken? Dat ze te laat zijn om voor een prikkie Veerman binnen te halen? Zou kunnen, maar als de scouting het bij het rechte eind heeft (…vonden ze dat hij zonder bal te weinig, of eigenlijk niets deed en zelfs lui was”), en daar lijkt het toch wel op, want er is nog geen club voorbij gekomen, dan is 8 miljoen nog teveel. En je kunt je afvragen of Veerman wel omhoog kan nog. Zit nu in mijn ogen al een tijdje op hetzelfde niveau. Briljant, maar wisselvallig. En als er gepoetst moet worden niet thuis.

Er is natuurlijk niets op tegen, dat AZ de tering naar de nering zet en geen onverantwoorde uitgaven doet. Maar als je zo opereert, moet je je doelstellingen wel naar beneden bijstellen en kan je voorlopig niet (meer) bij de top van de Eredivisie aanhaken.

Weer een stuk van niks dit. Wat wil Driessen hier precies zeggen? Is het een compliment voor AZ of een verkapte sneer? Driessen is een bijzonder mannetje... Het selectiebeleid van AZ lijkt mij sowieso iets waar weinig kritiek op geleverd mag/kan worden. Die doen het elk jaar weer goed, kopen overall goed in en verkopen ook steeds beter. Dit jaar zal het wellicht even minder gaan, omdat er meerdere bepalende spelers vertrokken, maar AZ kennende komt dat echt wel weer goed. Het mooie aan AZ is ook dat er bij die club tijd en rust is om het even wat langer met jeugdspelers te proberen, terwijl er bij Ajax en PSV altijd een selectie moet zijn die serieus om de titel kan meestrijden. AZ kan nu een halfjaar kijken wie er opstaan en op welke positie(s) ze bepaalde kwaliteit(en) tekort komen. Ajax moet bij twijfel over één of meerdere jeugdspelers op een bepaalde positie gewoon sneller overgaan op het kopen, helaas. Zelf zou ik wel weer ongeveer twee jaar terug willen in de tijd qua transferbeleid van Ajax. Dan waren spelers als Haller, Berghuis en wellicht Klaiber niet gedaan. Het is namelijk pas iets van de afgelopen anderhalf a twee jaar dat Ajax ook echt zulke dure spelers haalt met het idee dat het wellicht een bankzitter wordt/blijft. Ik had liever gezien dat we jeugdspelers net wat vaker de kans gaven. In dit geval dus spelers als Timber, Rensch, Rasmussen, Lang, Brobbey, Van Axel-Dongen en eigenlijk ook Danilo verdient meer kansen.

13 september 2021 om 11:08

@De Toekomst

Vooropgesteld, weet ook niet welk punt Driessen wil maken mbt Veerman. Ieder club heeft spelers afgetest die later zelfs grote topspelers zijn geworden. Verder kunnen de scouts het toen goed hebben en heeft Veerman zich verder ontwikkeld wat niet voorzien was. Denk niet dat Driessen bijv had kunnen inschatten dat v Nisterlrooij wereld speler zou worden toen hij ploeterde op nummer 10 bij Den Bosch.

Maar over het volgende: "het selectiebeleid van AZ lijkt mij sowieso iets waar weinig kritiek op geleverd mag/kan worden. Die doen het elk jaar weer goed, kopen overall goed in en verkopen ook steeds beter. "

Je kan toch wel kritiek hebben. Vooral dit seizoen, je verkoopt veel spelers, vooral je beste speler / leider Koopmeiners en haalt daarvoor geen vervanger. Dan moet je echt een bord voor je hoofd hebben om te denken dat je hem kan vervangen met Claisie.... Middenveld Claisie en de Wit slaat nergens op en is zeer matig. Vitesse en Utrecht hebben beter middenveld.

Maar ook aantal aankopen zijn matig zoals BMI, Letschert, Leeuwin, Johnson en zullen meer zijn.

Vooral kan je er kritiek op hebben, omdat AZ mee wil doen met de topclubs. Uitgesproken dat Ajax en PSV geen stap vooruit is voor spelers van AZ.

14 september 2021 om 08:50

Ik geef aan dat AZ overall goed inkoopt. Natuurlijk zitten er mindere aankopen bij, maar dat is altijd het geval bij elke club. De grote lijn in hun selectiebeleid is echter duidelijk en succesvol. Verder is AZ een club waar gedurende het seizoen zomaar weer enkele talenten op kunnen staan waardoor AZ aan het eind van dit jaar weer een beter middenveld heeft staan dan Utrecht en Vitesse.

Zelfs nu kan ik de scouts van AZ geen ongelijk geven. In balverlies moet je er niet aan denken dat deze jongen meedoet voor de Europese punten en met alleen zijn gejammer in de media elke week en de manier waarop hij zijn club openlijk te kakken zet kan ik me voorstellen dat AZ geen 8 miljoen euro neer gaat tellen. Dat betalen topclubs voor de échte talenten in Nederland wel. Heerenveen is de enige die Veerman die status en waarde toekent; als Veerman vind dat er slechts de helft voor hem moet worden betaald, zegt dat veel over zijn drive en zelfbeeld.

13 september 2021 om 11:12

@gomes1psv

"dat deze jongen meedoet voor de Europese punten"

Je weet dat spelers als Clasie en de Wit spelen op het middenveld van AZ. Dan is Veerman echt wel een upgrade hoor. Prijs was ook geen 8 miljoen volgens mij.
Gat was een miljoen en wat clausules. AZ weigerde toen.

13 september 2021 om 12:55

Heel goed. Bij onderhandelen moet je een maximum stellen dat je voor iets over hebt en daar niet overheen gaan.

Ben er helemaal niet rouwig om dat ze hem niet gehaald hebben. Best een aardige voetballer, maar heeft op mij niet de indruk gemaakt van een speler die op het middenveld van AZ gaat excelleren. En dan zou een bedrag boven 5 miljoen gewoon een veel te groot risico zijn.

Ik denk dat Clasie zijn plek wel gaat verdienen. Was afgelopen zaterdag zeker niet ontevreden over diens spel. Zette tot twee keer toe een grote kans op en was samen met Midtsjo en de Wit sterk op het middenveld.

13 september 2021 om 11:50

En had die wel bij jullie gespeeld was het een topper in wording geweest. Kortom het standaard praatje op moment dat een speler niet komt.

Persoonlijk denk ik dat Veerman met betere spelers om zich heen zich optrekt aan het niveau en zichzelf nog beter kan profileren op het middenveld.

Koppie laten zakken is wel te verhelpen denk ik daarom is die stap voor hem naar een grotere club juist zo belangrijk. Ik hoor mensen soms ook over het balverlies van Veerman dat komt voornamelijk vanuit het punt dat sommige spelers zijn ideeën niet snappen.

13 september 2021 om 12:11

@jajoh89 - Maar nu geef je z'n teamgenoten de schuld van zijn zwakke punten. Het is niet zo dat Veerman nou zulke briljante passes geeft waarbij spelers de andere kant op lopen. Hij legt veel risico in zijn spel en leidt daardoor vaak balverlies. In verdedigend opzicht is hij nutteloos omdat hij zeer zelden goed druk zet of achter z'n man aanloopt en mentaal zijn er ook wel wat verbeterpunten, want daar bovenop is hij ook behoorlijk wisselvallig. In een betere ploeg komt hij helemaal niet meer weg met die zaken, want dan eindig je gewoon op de bank.

13 september 2021 om 12:26

Het gaat ook niet perse om een briljante bal die mis hoeft te gaan. Een simpel balletje kan hier ook het voorbeeld van zijn he. Er zijn zat passes waar dit niet het probleem is maar ik heb er eens op zitten letten in een wedstrijd.

Dit probleem had Ziyech bijv ook bij Heereveen en Twente, gebeurde dan voornamelijk in de opbouw of een snelle combinatie. Levert balverlies op omdat er of miscommunicatie of spelinzicht tekort is.

Geef zeker niet zijn ploeggenoten er de schuld van alleen het helpt niet mee bij zijn paasnauwkeurigheid. Bij een Ajax, psv feyenoord of Az denk ik dat dit toch anders gaat zijn.

Die punten voor vrbetering zijn zeker aanwezig alleen denk dat het bij hem wel komt als die weer uitgedaagd word.

13 september 2021 om 12:47

Ik geloof niet dat ik spelers van AZ per definitie bestempel als topper in wording. Stengs en Boadu bijvoorbeeld, verwacht ik te zien falen in Frankrijk, maar Koopmeiners zie ik slagen in Italië. Dat staat helemaal los van het feit of ze bij AZ vandaan komen of niet.

En wat ik van Veerman heb gezien (en dat is niet heel veel, dat geef ik toe), heeft mij nou niet echt overtuigd. En dat is precies dezelfde stelling die ik had toen AZ nog voor hem in de markt was en zou ook precies dezelfde stelling zijn geweest als hij nu bij AZ had gespeeld.

13 september 2021 om 19:19

Het lijkt me eerlijk gezegd zelfs sterk dat Veerman op dit moment een betere speler is dan Clasie. Clasie is ook geen fenomeen, maar je kunt wel op hem bouwen. Je kunt hem nooit betrappen op een gebrek aan inzet en gif

Ik snap niet helemaal of hij dit nou positief of negatief richting AZ bedoelt, maar goed. Joey Veerman is ook compleet nutteloos als de ploeg de bal niet heeft. Mensen omschrijven hem soms zelfs als 'briljant', maar er is geen ploeg die bereid is 8 miljoen euro voor hem neer te tellen. Hij is een goede speler hoor, maar ik heb zeker niet de indruk dat ik nou naar een toekomstige topper sta te kijken.

Waarom is iedereen zo lyries over die veerman?heeft nog nooit Europees voetbal gespeeld, en in topduels in Nederland vaak onzichtbaar

De wereld zag er totaal anders uit drie jaar geleden, misschien had AZ toen wel helemaal geen behoefte aan Veerman, die niet zo goed was toen als hij nu is..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.AZ124
12.SC Cambuur12-7
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. KarlssonAanvaller94
V. PavlidisAanvaller92
E. PokuAanvaller30
M. BakkerKeeper00
H. VerhulstKeeper20
P. VindahlKeeper70
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

3 fans
Middenvelder, 22 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 sc Heerenveen 10 1 1 0
2020/2021 sc Heerenveen 31 7 3 0
2019/2020 sc Heerenveen 22 4 3 0
2019/2020 FC Volendam 3 0 0 0
2018/2019 FC Volendam 8 2 2 0
Laatste voetbalnieuws

Joey Veerman: ‘Natuurlijk was ik verbaasd, ik zou liegen als dat niet zo is’

Henk Veerman werd zaterdagavond buiten de basiself gelaten bij sc Heerenveen voor de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. en kwam uiteindelijk een kwartier voor het einde als invaller binnen de lijnen Trainer...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 25 oktober
Hoewel Mohamed Salah interesse geniet van Real Madrid, heeft hij oren naar een langer verblijf bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren