Derby van het Noorden komt na de rust los en eindigt zonder winnaar

De Derby van het Noorden heeft zondagmiddag geen winnaar opgeleverd. FC Groningen en sc Heerenveen hielden elkaar in evenwicht: 1-1. De Friezen kwamen op voorsprong via Tibor Halilovic, waarna Cyril Ngonge na rust voor de verdiende gelijkmaker zorgde. Groningen eindigde de wedstrijd met tien man, doordat Mike te Wierik met twee keer geel en dus rood van het veld werd gestuurd.

FC Groningen kon in de eerste helft in aanvallend opzicht weinig uitrichten. Het gevaar was afkomstig van de bezoekers. Na een kleine twintig minuten voetballen was het Tomas Suslov die balverlies leed op het Groningse middenveld. Henk Veerman kon ervandoor, maar haalde de snelheid uit de aanval door de bal achter Siem de Jong te spelen. Uiteindelijk kwam de bal terecht bij Joey Veerman, die op de linkerkant Tibor Halilovic vond. De Kroatische aanvaller schoot op doel en zag zijn bal van richting veranderd worden door Mo El Hankouri, waardoor Groningen-keeper Peter Leeuwenburgh geklopt werd in de korte hoek. Het was alweer het derde doelpunt van Halilovic dit Eredivisie-seizoen.

Groningen-trainer Danny Buijs was ontevreden over de eerste helft en greep na 45 minuten spelen in. Bjorn Meijer, Michael de Leeuw en Marin Sverko bleven achter in de kleedkamer en werden vervangen door Daleho Irandust, Romano Postema en Bart van Hintum. Met vers bloed binnen de lijnen ging de thuisploeg, gesteund door het fanatieke publiek, op jacht naar de gelijkmaker. Heerenveen werd achteruit gedrongen en ontsnapte aan de gelijkmaker toen Cyril Ngonge de paal raakte. Na 68 minuten was het alsnog raak voor de thuisploeg. Na een uitstekende hoekschop van Suslov was het Ngonge die hoger sprong dan wie dan ook en raak kopte: 1-1.

Gezien het spelbeeld was de gelijkmaker verdiend. Groningen trok de wedstrijd naar zich toe en deed dat met een behoorlijke dosis strijd. Dat kwam goed naar voren vlak na het doelpunt van Ngonge. Halilovic werd vanwege een overtreding boos op Neraysho Kasanwirjo, waarna Mike te Wierik zich bemoeide en een opstootje ontstond. Het was het startsein voor een interessante slotfase, waarin beide ploegen streden om de overwinning. Vooral Groningen drong aan, maar moest dat vlak voor tijd doen met een man minder nadat Te Wierik zijn tweede gele kaart van de wedstrijd pakte na een overtreding op Joey Veerman. Vlak daarna kwam Groningen goed weg toen Veerman vervolgens vanuit een vrije trap op de paal schoot. Gescoord werd er niet meer, waardoor beide ploegen een punt overhouden.

1
2

Eerste helft was echt heel slecht maar ben gelukkig blijven kijken. Ik vond de tweede helft echt leuk met een veel beter Groningen. H’veen echt gewoon slecht. Siem de Jong kan beter in het veteranen team van Ajax gaan ballen…
Bij Groningen vind ik die el Hankouri een leuke speler. Suslov loopt erbij als de absolute vedette maar die vind ik dan weer helemaal niks. Ngonge die ik in de PSV jeugd al wel potentie vond hebben lijkt zich ook aardig te ontwikkelen.

12 september 2021 om 16:47

Suslov is een prima speler maar hij moet meer oog voor zijn teamgenoten krijgen.

12 september 2021 om 16:56

El hankouri en kasanwirjo zijn idd hele leuke spelers

12 september 2021 om 17:30

Ik vond El hankouri vandaag eigenlijk helemaal niet goed. Terwijl hij me vorig seizoen erg verraste. Kasanwirjo is een schot in de roos. En irandust ook verwacht ik.

12 september 2021 om 18:56

Het is een beetje hollen of stilstaan met El Hankouri. Soms ijzersterk, soms geen deuk in het welbekende pakje boter.

12 september 2021 om 18:00

Ik vond Heerenveen de eerste helft gewoon prima spelen. Groningen had weinig te vertellen. Alles onder controle. Helaas waren de rollen de tweede helft volledig omgedraaid en was Heerenveen de kluts kwijt.

12 september 2021 om 18:28

Die Ngonge heeft gescoord, maar daar is alles mee gezegd. Struikelde soms over zijn eigen poten en is echt geen man voorbij gekomen

12 september 2021 om 19:24

Hij mag wel een stukje constanter worden idd. Al zit het ook een beetje in het type speler.. Kan daarin in elk geval mooie stappen zetten. Talent en techniek heeft ie wel.

Dan pakt Groningen rood en wisselt Jansen niets erbij.
Gooi Hajal erbij en Nunumete op de linksback.
Deze wedstrijd had Heerenveen echt moeten winnen.
Veel grotere kansen gehad maar doen er niets mee.
Groningen tweede helft veel enthousiasme maar hebben weinig echt grote kansen gehad.

12 september 2021 om 16:41

Janssen is dan ook een verschrikkelijk slechte trainer. Nygren mocht maar aan blijven modderen. Wat moet je in godsnaam met de trage de jong. Zijn wisselbeleid is echt om te janken.

12 september 2021 om 17:12

Klopt stefanovic had in de rust ook wel In gemogen.
Hopen dat hij volgende week niet weer start met Woudenberg.
En dat Musaba dan fit is.
Madsen speelde wel een goede pot maar je merkte dat hij vermoeid raakte of last had in de tweede helft.

12 september 2021 om 18:03

Het is een ontzettend beperkte voetballer, maar wie moet er dan op de plaats van Woudenberg? Kaib ligt er nog wel even uit vrees ik.Met Musaba hoop ik dat we eindelijk wat meer dreiging hebben voorin. Van der Heide heeft het gewoon niet. Leuk zo'n jongen van de club, maar ik zie het niet.

12 september 2021 om 18:11

Je hebt met Nunumete een linkspoot die in de voorbereiding op linksback heeft gespeeld.
Die jongen kan tenminste wel een bal aannemen en vooruit spelen.
van der Heide zie ik het ook nog niet helemaal in.
Hajal wil ik meer zien.

12 september 2021 om 18:34

Bizar weer. Prima eerste helft. Tweede helft weer angstvallig spel. Altijd weer. Ik ben zo klaar met Jansen. We hebben prima spelers, maar het is totaal geen team...

12 september 2021 om 19:22

Ook in de slechte tweede helft hebben we nog echt een paar goede counter kansen gehad.
Alleen de eindbaas was telkens niet goed of spelers maakten verkeerde keuzes.

Ik weet niet zo goed wat ik de 1e helft van onze kant heb gezien, nooit meer over hebben.

2e helft vol passie en strijd gespeeld, Irandust toonde hier en daar direct zijn klasse met passes, bal aannames en acties. Kasanwirjo weer geweldig gespeeld, aan de bal zo ongelooflijk goed. Onze linksback positie in een 3-5-2 gaat een probleem worden nu zonder Gabriel, Meijer heeft het (nog) niet.

Al met al een dubbel gevoel, vele kansen gehad op de winnende maar je had hem ook nog kunnen verliezen. De 2e helft maar door zetten en op naar Tilburg!

12 september 2021 om 18:22

Wat is die Te Wierik toch weer een mafkees zeg. Zo'n domme eerste gele kaart weer, altijd hetzelfde liedje. Als die Sverko zich verbeterd komende tijd zou ik gewoon 433 met V Hintum/Wirjo/Sverko/Henkouri spelen zoals tweede helft

12 september 2021 om 23:31

Ja vindt je? Ik hou van een type speler als Te Wierik, Brengt wat pit en agressie mee en dat is wat de 9 andere basisspelers misten vandaag (op Suslov na). Die 1e gele kaart is discutabel, kan een ieder gebeuren. 2e gele kaart heeft hij 2 opties door een fenomenale aanname van Veerman of hij laat hem lopen en maakt de 1-2 vlak voor tijd of hij neemt een 50/50 om de bal te raken, kan je hem niet kwalijk nemen.

Eerste helft had je iets meer met je kansen moeten doen en net zoals wel vaker loop je de 2e helft weer achteruit... Al met al en deze waardeloze opstelling meegenomen kan ik wel leven met de 1-1. Maar dat druistige bij het uitspelen van kansen moet er echt uit!

Het is echt wel zorgelijk dat wij na de rust elke keer weer compleet instorten. Dan speel je een prima eerste helft, waar je misschien wel meer mee had kunnen doen, en dan geef je het weer helemaal uit handen in de tweede helft. Echt geluk gehad dat Groningen er niet nog een in prikte voor mijn gevoel.

12 september 2021 om 16:38

Lijkt alsof Jansen zich niet kan aanpassen zodra de tegenstander tactische veranderingen maakt. Wissels komen ook altijd absurd laat.

Gelijkspel is wat gelukkig. Groningen veel strijdbaarder. Maar goed, kon alle kanten op vallen en meestal zijn deze wedstrijden niet zo geweldig om te zien.
Bij Heerenveen zijn Halilovic en Veerman duidelijk spelers met potentie. Groningen veel bredere selectie, meer eigen spelers en meer spelers die stappen kunnen zetten. Wat dat betreft wel duidelijk hoe de krachtsverschillen liggen ben ik bang.

Mijn minst favoriete voetballer is toch wel Mike te Wierik. Het verbaast me allerminst dat hij er met een tweede gele prent afgaat en dat hij het is die zich komt bemoeien met het akkefietje op de foto. Een pot azijn die man, volgende speelronde dus een overwinning (in de zin dat je niet naar te Wierik hoeft te kijken) voor hen die Groningen gaan kijken

12 september 2021 om 22:57

Hij heeft al vaker zo punten gekost, en dan wordt hij nota bene nog toegezongen ook. Speelde overigens wel een goede pot tot dat moment, maar je laat je team gewoon in de steek.

12 september 2021 om 23:01

Ik zou het sowieso frustrerend vinden als supporter als een speler waarvan je denkt af te zijn binnen een half jaar terug bij je club is. Alsof we bij ADO in de winterstop Ould Chick weer moeten verwelkomen.

Weetje waar ik me aan geërgerd heb ? Aan Suslov, ja hij geeft de voorzet voor de 1-1 maar de gehele 1e helft verloor hij overal de bal en was hij de hoofd schuldige aan de 0-1. Hij loopt erbij alsof hij de beste man op het veld was maar wat een balverlies heeft deze jongen zeg, steeds klopjes op het hoofd en schouder van zijn ploeggenoten maar hij moet eens naar zichzelf kijken. Ook bij een corner, gooi die bal in de 16, iedereen staat te wachten.. neemt ie hem kort en verprutst die hem weer. Hoeft voor mij de volgende keer niet meer in de basis. Wat was die slecht.

12 september 2021 om 19:27

Klopt, die was niet best vandaag. Maar die jongen is net 19 en kan echt wel wat. Ik denk, Buijs kennende, dat hij em laat staan. Met Irandust heb je gelukkig wel een prima vervanger denk ik. Dus Suslov moet wel constanter worden. Al zijn er meer waar dat voor geldt.