Kenneth Perez: ‘Dan zou Schmidt een genie zijn geweest, het is bloedirritant’

Zondag, 12 september 2021 om 09:26Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 09:56

Het duel tussen AZ en PSV in de Eredivisie werd zaterdag uiteindelijk door twee invallers in het slot gegooid. Yorbe Vertessen en Ritsu Doan zorgden er met de 0-2 en 0-3 voor dat het team van Roger Schmidt uiteindelijk met een 0-3 overwinning uit het AFAS Stadion vertrok. Liefst dertien doelpunten van PSV in de Eredivisie in 2021 werden door een invaller gemaakt, minimaal vijf meer dan welke club dan ook in de competitie. Kenneth Perez zet desalniettemin vraagtekens bij het wisselbeleid van Schmidt en is er niet euforisch over.

Perez wees erop dat de allerbelangrijkste wedstrijd van PSV tot dusver dit seizoen het weerzien met Benfica was, na een 2-1 nederlaag in Lissabon. “Toen wisselde Schmidt ook en het was best wel apart hoe hij wisselde”, doelde de Deen op de driedubbele wissel Yorbe Vertessen-Bruma-Armando Obispo in de plaats voor Noni Madueke-Marco van Ginkel-Olivier Boscagli. “Als je dan scoort, zou hij zogenaamd een genie zijn geweest. Dat lukte echter niet en toen was het juist dat hij heel slecht had gewisseld.”

“Is dit dan heel goed gewisseld? Omdat zijn twee invallers scoren?”, vroeg Perez zich openlijk af in de tv-studio van ESPN. Hij kon weinig met de opmerking van Arnold Bruggink dat Schmidt er wel voor zorgt dat alle spelers betrokken blijven. “Het is toch bloedirritant als je elke keer rond de zestigste minuut wordt gewisseld? Geef zo’n jongen 75 tot 80 minuten om het verschil te maken. Anders gaat zo’n jongen de volgende keer het veld op met de drang dat hij al in de eerste helft per se iets moet bewerkstelligen, want anders word ik gewisseld”, benadrukte de analyticus.

Perez doelde vooral op de wissel van Madueke, die maar 55 minuten op het veld stond. “Het is een hele jonge gast, hij is in bloedvorm geweest. Een week of drie geleden. Geef hem iets meer de tijd”, oordeelde de oud-voetballer. “Hij denkt nu dat-ie binnen drie kwartier twee keer moet scoren. Voor een aanvaller is dit echt wel funest, vind ik.” Schmidt zelf kreeg na afloop vragen over het naar de kant halen van Madueke, Marco van Ginkel en Cody Gakpo. “Na zo'n interlandperiode weet je nooit hoe fit spelers precies zijn. Ze hebben gereisd en gespeeld en zitten niet in het normale ritme. Madueke wil negentig minuten spelen, natuurlijk. Maar dat wil iedereen, en dat is simpelweg onmogelijk.”

Schmidt herhaalde nog maar eens dat de vele wissels nu eenmaal noodzaak zijn. “Als we dit seizoen iets speciaals willen bereiken, hebben we alle spelers nodig. Aan het eind van het seizoen zullen ze allemaal een wedstrijd of 30, 35 gespeeld hebben. Veel invallers hebben het ook verdiend op de training. Net als Mauro Júnior, die vandaag niet inviel. Ik mag namelijk slechts vijf wisselspelers laten invallen”, knipoogde de trainer van PSV in gesprek met ESPN.Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

En had Schmidt niet gewisseld tegen Benfica en er werd niet gescoord, dan krijgt hij kritiek dat hij geen vers bloed bracht. Kunt het ala trainer haast nooit goed doen. Er lijkt veel afgunst richting de heer Schmidt in NL.

12 september 2021 om 09:38

Precies dit hè. De ene keer wissel je wel en dan is het niet goed. Doe je het niet of later zoals tegen Olympiakos dan is het ook weer niet goed. Zegt genoeg hoe belangrijk de invallers zijn bij doelpunten van psv. Lijkt mij gewoon logisch. Als zo’n madueke of gakpo beter in de wedstrijd zitten zullen die wel mogen blijven staan lijkt mij. Maar ja als ze slecht spelen is het prima om gewisseld te worden.

12 september 2021 om 09:46

Benfica was in mijn ogen niet vergelijkbaar met gisteren. Je bracht renpaarden erin terwijl Benfica in de eigen 16 stond. Verder speelde Madueke en van Ginkel toen een goede wedstrijd en gisteren niet. Al vond ik Perez erg zuur en leek meer op een Ajax supporter dan analist. Reageerde zo zuur op alles van PSV en AZ kon er helemaal niks van.

12 september 2021 om 09:49

Madueke is 19 jaar oud en moet deze week Az, Sociedad en Feyenoord in een week spelen. Dan wil je hem toch niet overbelasten als hij toch al niet goed in de wedstrijd zat.

12 september 2021 om 10:00

Psv-er, dat zeg ik ook toch? 665, ik vond madueke best tegenvallen tegen Benfica. Van ginkel had je kunnen laten staan maar kan nog geen 90 min spelen? Bruma en Vertessen kunnen prima een man uitspelen en daar vanuit gevaarlijk worden. Vertessen had bijv nog een grote kans tegen Benfica.

12 september 2021 om 10:28

Benfica is een goede ploeg die knap de 0 wist te houden. Komt die ene bal van Zahavi net iets lager dan ga je verlengen. Verder valt het mij wel op dat Schmidt al sinds zijn komst door een groot deel van de heren analisten gigantisch bekritiseerd wordt. Het is dat hij een grote naam in Duitsland en Oostenrijk heeft opgebouwd anders had de media hem allang kapot gekregen.

12 september 2021 om 11:00

Schmidt lijkt me verder onverstoorbaar wat anderen van m vinden. Naast het voetbal ook binnen een andere sector op hoog niveau gewerkt. Die s te zelfverzekerd en intelligent om zich boos of druk om Driessen,Derksen en co te maken.

12 september 2021 om 12:26@pparzyszek
Denk ook dat Schmidt het een beetje over zichzelf heeft afgeroepen. Gedroeg zich af en toe nog al vreemd richting arbitrage en knvb.
Met een straatlengte achterstand op Ajax geã«indigd vorig jaar en het voetbal dat niet echt om aan te gluren was, is dat toch niet vreemd dat er kritiek was?
Verder als een analist vraagtekens bij bepaalde wissels heeft, is zijn werk

12 september 2021 om 10:11

Ben het wel met Perez eens hoor. Het pakt toevallig goed uit maar zo’n drastisch wisselbeleid kan never goed zijn. En daar heeft hij echt een handje van. Tegen Benfica was daar gewoon een goed voorbeeld van. Kans dat je het spel bederft is groter, dan dat je meer progressie gaat boeken in de wedstrijd. Zeker op lange termijn. Je merkte het op het gegeven moment bij van Bommel. Hij wisselde eerste half jaar bijna niet, daarna begon hij te wisselen om te wisselen. Daardoor was de chemie op. En kreeg je los zand. Ik vind het een te grote risico.

12 september 2021 om 10:30

Als het niet goed kan zijn waarom zijn de invallers dan zo succesvol bij psv? 5 doelpunten meer dan elke andere club. Verder had je als Vertessen iets meer geluk gehad tegen Benfica ook weer een invaller die scoort. Het gaat niet om wisselen om te wisselen maar op de juiste momenten en de juiste spelers. Dat gaat vaak gewoon goed zoals gister.

12 september 2021 om 11:21

Dit is heelerg makkelijk. Check even het beloop vN al die wedstrijden in de competitie en check ook tegen Benfica. Nou zit het mee maar de risico’s zijn imo opzichte te groot. Maar goed, wellicht na verdere verloop in de competitie komen we er achter wie er gelijk heeft. Hoop bij deze dat ik geen gelijk krijg btw.

12 september 2021 om 10:36

Welke afgunst precies? Al die prijzen die hij binnen heeft geharkt sinds zijn komst.. Er moet wel iets zijn om afgunstig op te zijn.

Het enige wat Perez gisteren zei is dat niet omdat een wissel scoort het Perse een geniale wissel is. Er komt ook een factor van geluk bij kijken nergens afgunst en hij maakt gewoon de vergelijking met de wedstrijd tegen benfica waar de wissels niet scoorde hij stelde gewoon de vraag of dat dan slechte wissels zijn.

Stel je voor je geeft je mening als analist

12 september 2021 om 10:52

Het gaat erom dat een trainer geen kwaliteit mag inleveren bij wissels wanneer de gewisselde spelers er niet doorheen zitten en geen blessures hebben, terwijl een achterstand ingelopen moet worden. Er stond tegen Benfica een muur opgesteld, dan haal je er geen spelers af die een actie of een steekpass in de benen hebben.

Gisteren stond PSV al voor door een zondagsschot en kon PSV verder gaan met countervoetbal, waardoor b.v. de razendsnelle Vertessen inbrengen een prima taktische zet is. AZ moest immers komen. De hele situatie is anders; tegenhouden tov de muur doorbreken. Maar je ziet het pas, als je het snapt, zou Johan zeggen.


Kenneth is een van de weinige analysten met een analytisch brein. Die anderen komen niet verder dan met lege cliches van het kaliber waar jij ook mee komt.


Deze discussie is nu wel een beetje een herhaling van zetten. Schmidt heeft een alternatief wisselbeleid t.o.v. wat 'normaal' is. Soms pakt het goed uit, soms niet. Net zoals het soms niet goed uit pakt om spelers die niet in de wedstrijd zitten toch te laten staan en soms weer wel. Gaat het ene fout, dan is het andere weer heilig verklaard en vice versa. Uiteindelijk is Schmidt toch eigenwijs dus hij zal zo blijven wisselen, dat is nou eenmaal zijn filosofie.

12 september 2021 om 09:52

Het wisselbeleid is met deze intensieve manier van spelen en het drukke programma helaas noodzakelijk. Er wordt gewoon teveel arbeid over een wedstrijd of week geleverd om dit met 11 man te doen. Ik vind het ook echt jammer als Madueke, Van Ginkel of Gakpo vroeg gewisseld wordt maar als zij de volgende wedstrijd weer hetzelfde op de mat leggen dan ben ik toch blij.
Blijft wel dat ik de selectie nu nog niet breed genoeg vind. Geen echt alternatief voor Max, Sangare en Gotze.

12 september 2021 om 11:57

@football waarom was Ajax vorig seizoen veel fitter dan PSV? terwijl Ajax meer zware wedstrijden in de benen had? Ajax wisselde helemaal niet veel. PSV had een record qua wisselen en spelers en waren minst fit van meeste clubs.

12 september 2021 om 12:20

het verschil is de speelstijl die Schmidt wil hanteren. Continue een overtal creëren op het veld (dit lieten ze gisteren ook bij ESPN goed zien). Dit vergt veel arbeid. Dit waren ze vorig seizoen bij PSV niet gewend en daarom werkte het niet.
Daarnaast een slechte start van de voorbereiding door laat aansluiten spelers (aankopen) en veel coronagevallen.
De ‘rotte appels’ die niet in het systeem passen (die niet de gewenste arbeid wilden leveren) zijn nu weg. Er staat nu een fitte selectie waarin iedereen het maximale wil leveren. We gaan zien of het vol te houden is

12 september 2021 om 12:41

@foot Ajax speelt met veel hoger druk en afjagen op de bal. Zelfs na CL wedstrijden geven zij 100% en jaagt iedereen mee. Dus hoe Ajax speelt vergt veel meer energie dan PSV.

Het pakte dit keer goed uit, maar vaak genoeg ook niet (Benfica, Heerenveen-uit vorig jaar). Maar zolang het goed gaat denk ik dat de winnende trainer altijd gelijk heeft. 😉

12 september 2021 om 11:06

Wat is niet goed uitpakken? Ik vind alleen dat het slecht uitpakt als je een voorsprong weggeeft na je wissels. Er is geen garantie dat er anders wel tegen Benfica was gescoord. Ik moet zeggen dat het verdacht weinig misgaat.

12 september 2021 om 09:51

Alles wat hij gisteren over de wedstrijd zei was negatief. Az kon er helemaal niks van en PSV heeft geluk gehad. Ik vond het wel een interessante wedstrijd waar AZ zeer goed veldspel had maar te weinig stootkracht voorin en PSV matig veldspel maar wel individuele klasse.

12 september 2021 om 10:40

PSV heeft geen enkele uitgespeelde mogelijkheid gehad. Wedstrijden winnen op individuele klasse is prima!

Maar daar mag toch wel wat van gezegd worden? Twee afstandsschoten en in. Individuele actie.

Als je tegen het AZ van vorig jaar had gespeeld had je deze pot gewoon verloren.

12 september 2021 om 10:54

Als als als... Als az tegen het psv met Romario gespeeld had dan hadden ze 8-0 verloren.

12 september 2021 om 11:42

Ik vind wel dat Kenneth als een van de weinigen nog wel eens wat zinnigs zegt of met verrassende inzichten komt. 80% van de analisten bij espn zijn veel slechter dan hij en zijn kampioen open deuren intrappen. Ze komen inderdaad iets minder fel over, dat wel.

12 september 2021 om 10:37

Als je Ajax overschat, gaat er al iets goed mis denk ik. Beide teams hebben spelers met individuele klasse, die het verschil kunnen maken in matige wedstrijden. Ik vind regelmatig wat van het wisselen van onze Dietser, maar de invallers scoren veel. Die kopbal van Bruma gisteren net onder de lat en het wisselverhaal was compleet ;-)
Tegen Benfica valt niet te vergelijken, die gasten waren gewoon kneiter goed in dat verdedigende spel

Dit jaar pakken zijn wissels gewoon goed uit en daar kan zelfs Perez niet om heen al doet hij dat wel! Zelfs tegen Benfica eigenlijk want als vertesse iets meer geluk heeft scoort hij wel een van de twee grote kansen en dan had je echt niemand meer gehoord.
Gisteren zakelijk psv gezien dat Az liet uit razen een echte kans weg gaf maar nooit echt in gevaar was en uiteindelijk een goede overwinning pakte en door de wissels iedereen liet zien best een brede selectie te hebben.... breder dan iedereen beweerde tot nu toe!

12 september 2021 om 10:44

Die Vertessen is gewoon zwaar overrated imo. Meer als hard rennen kan hij niet

12 september 2021 om 11:02

Wie bombardeert Vertessen tot een toptalent?

12 september 2021 om 11:02

Keb m al knappe goals zien maken Japie. Komt terug van zware blessure. Gezien zn speelminuten wordt zn moyenne steeds beter. Ik vind t n fijne speler om mee te counteren als PSV supporter.

12 september 2021 om 11:05

Ja zo kan je bezig blijven

Zo kun je ook "Jouw mening is 1 van de meest subjectieve die je hier op voetbalzone kan vinden imo. Meer dan negatief blaten over Schmidt en zijn keuzes kun je niet.

(Soort van copy paste )

12 september 2021 om 14:58

Ik heb gisteren vertesse idd hard zien lopen maar ook prima bal aanname actie en zuivere afwerking zien maken dus hij heeft meer in zijn mars! En hij is een prima alternatief op moment dat Gakpo of Madueke niet thuis geven of geblesseeerd zijn.

12 september 2021 om 15:12

@engelz Wat is er subjectief aan mijn mening dan? Dit jaar heb ik nog niet veel kritiek op Schmidt gehad, behalve op zijn wissels en tactische keuzes tegen 10 man van Benfica. Mijn kritiek vorig jaar op Schmidt was meer dan terecht, want op 16 punten achterstand van Ajax eindigen met de selectie die PSV had is gewoon schandalig slecht. Misschien vind jij Vertessen dan een groot talent, maar ik zie het echt niet. Matige techniek, weinig overzicht en ik vind het verder een ongepolijste aanvaller. Hij is snel en daar is imo meteen ook alles mee gezegd, maar anders mag jij mij al zijn bijzondere kwaliteiten opnoemen. Ik ben dan namelijk wel heel benieuwd wat voor speciale kwaliteiten jij hem dan allemaal vind hebben13 september 2021 om 12:32

Wat er subjectief is? Waar staat imo voor in jouw woordenboek?

Ik ben echt serieus geïnteresseerd welke speler of trainer er onder dit pseudoniem probeert zijn (in his opinion objectieve) gelijk te halen. Waar is het ooit fout gegaan? Is hij vreemd gegaan met je vriendin? Heeft hij je ooit aangesproken op het feit dat je de poep van je hond niet opruimde? Waar heeft deze man je tot in het diepste geraakt in je ziel dat je meer reageert tegen Schmidt dan voor je eigen cluppie?

Wat ben ik blij dat ik wat positiever in het leven sta tenminste.. imo

13 september 2021 om 14:23

@engelz ik sta ook positief in het leven en vooral realistisch in het leven. als Schmidt dan wordt neergezet als het derde wereldwonder terwijl hij nog niks gepresteerd heeft dan mag je heus wel een paar kritische noten plaatsen op het moment dat dat op zijn plaats is. we hebben het hier niet over een Zidane ofzo die drie keer de CL heeft gewonnen. We hebben het over een coach die 1 "grote prijs" in zijn carriere heeft behaald en dat is het kampioenschap in Oostenrijk. ik vind het juist komisch hoe alle mensen die uit hun vel springen als er kritiek is op Schmidt, zelf ook kritisch zij op coaches die meer hebben gepresteerd als Schmidt. waar die heiligverklaring van Schmidt vandaan komt is mij een totaal raadsel. waarom zou je op iedereen kritiek mogen hebben behalve op hem?

"Is dit dan heel goed gewisseld? Omdat zijn twee invallers scoren?" Perez

Antwoord: Ja

Perez komt altijd weg met dit soort opmerkingen. Ze hadden gelijk moeten inspringen.
'Wat hadden ze dan moeten doen om als goede invallers bestempeld te worden?
Een salto maken?'

Perez vindt dat Schmidt niet goed gewisseld heeft tegen Benfica omdat er geen doelpunt is gevallen. Hij vindt dat er nu ook niet echt goed gewisseld is omdat er doelpunten zijn gevallen.
Dus doelpunten als aanvallende invallers is geen criterium?
Wat moeten ze dan uiteindelijk doen? Een salto maken?

Overigens is dit dezelfde Perez die altijd klaagt over spelers met te weinig doelpunten.

Ik vond PSV erg sterk gisteren. Het is bijna nooit in gevaar gekomen en wat is die Ramalho een absolute topverdediger! Zit overal tussen en wint elk duel. Daarnaast brengt hij heel veel rust achterin.
Ik denk dat dit de beste aankoop van PSV is in de afgelopen jaren.
Hoe vaak is die achterste linie wel niet het zorgenkindje van PSV geweest?

PSV heeft zoveel kwaliteit dat het rustig een tegenstander kan laten komen, om vervolgens in een tegenstoot zelf te scoren.
Ook ben ik er wel van overtuigd dat Schmidt heel goed een team kan managen. Voor mij heeft hij wel bewezen een topcoach te zijn.

Waar is Van Ginkel naar toe gereisd dan?

De vooringenomen Perez begrijpt er weinig van. Deze coach doet precies wat hij zegt. Wisselspelers krijgen een kans. En maken die waar. Schmidt krijgt Bruma weer aan het voetballen en nu zelfs Doan. Alle “miskopen” van John de Jong fleuren helemaal op. Zelfde geldt voor Boscagli. Het is bijna onvoorstelbaar wat Schmidt doet. Geen wonde dat spelers juist voor hem contracten verlengen of naar PSV komen. En Bundesligaclubs voor Schmidt in de rij staan.

12 september 2021 om 10:53

Laten we die conclusie over Doan nu nog niet trekken, beetje vroeg.

12 september 2021 om 11:27

Nou haal Baumgartl ook maar terug dan 😉
Schmidt heeft een duidelijk plan (van aanpak) en dat zet hij door. Hier is hij al sinds start vorig jaar consequent in en zorgt voor vertrouwen en transparantie.
Ja voor de basisspelers soms lastig want je wil er langer staan, voor wisselspelers heel fijn dat je betrokken bent.
Hierdoor wordt het team en de spirit groter, is het idee. Iedereen is vervangbaar, het gaat om het team en een groter doel.
Iedereen lijkt hier ook wel (redelijk) tevreden over te zijn (behalve Ihattaran maar die is weg).
Zolang iedereen achter de visie staat en zich schikt naar zijn rol en dus ook persoonlijke belangen weg kunnen schuiven voor het team, kan er iets heel moois ontstaan.
Lastig in deze tijd waar social media heerst, ieder een mening heeft en nog vele triggers die een sfeer, toestand kunnen beinvloeden.

Perez lijkt wel erg veel op Valentijn.
Hebben die 2 teveel azijn op? Altijd maar die kritiek op het wisselbeleid… Schmidt kan weinig goeds doen

Perez heeft na de wedstrijd van Benfica schmidt met de grond gelijk gemaakt toen de wissels ‘slecht uitpakten’. Nu de wissels goed uitpakken, haalt hij nogmaals Benfica aan want ja anders kan je niet kritisch zijn op de invallers die vandaag 2 van de 3 doelpunten voor hun rekening nemen.

Ik zou zelf ook niet de wissels maken die Schmidt maakt maar als ze uiteindelijk goed uitvallen dan kan je toch moeilijk nog gaan roepen dat hij bijvoorbeeld Doan en Vertessen niet had moeten inbrengen.

De coach wisselt gewoon anders dan 99% van de andere trainers. Fitheid is allesbepalend. Als je dat eenmaal accepteert dan kan je in feite alleen kritisch zijn op het moment dat zijn wissels negatief uitpakken.

Mensen moeten eens niet zo overdreven doen. Als je rationeel nadenkt en niet met de waan van de dag, dan constateer je dat je om Ajax qua selectie te benaderen, je als AZ misschien wel 100 miljoen Euro zou moeten uitgeven. Zelfs al zou je dat doen, dan nog heb je geen garantie dat je kampioen wordt. Word je tweede in Nederland, dan ga je 99 op 100 naar de Europa League. Word je 3e, 4e of 5e, dan wordt het Conference League. Financieel zit er amper verschil tussen de Europa League en de Conference League. Dus samenvattend, of je geeft 100 miljoen uit om kans te maken op Champions League. Of je doet wat AZ doet en je wordt 3, 4 of misschien 5e. We zullen over 10 jaar wel zien of de keuze van AZ slim is geweest en PSV tegen die tijd nog 2 parkeerplaatsen heeft verkocht aan de gemeente of dat de keuze van PSV slim is geweest. Gezien de keuzes die Feyenoord in het verleden had gemaakt om Ajax aan te vallen, denk ik dat het duurzamer is om de AZ route te kiezen. En ja, dan heb je soms een tussenseizoen en word je soms 5e. Maar alles beter dan failliet gaan omdat er anders een paar fans gaan lopen schreeuwen dat AZ een topclub is of niet. In Nederland heb je Ajax en daaronder is het overleven.

12 september 2021 om 16:26

Dit verhaal raakt kant nog wal. In deze eeuw zijn Ajax en PSV precies even vaak kampioen geworden. Zo groot is het verschil niet. Verder kun je AZ en PSV op geen enkele manier vergelijken: niet qua prijzen, historie, stadion, aansprekende spelers, fanbase en commerciële mogelijkheden. AZ heeft een heel klein achterland: Noord-Holland tot Amsterdam. Bovendien heel weinig grote bedrijven. Vergelijk dat eens met PSV. Wereld van verschil.

12 september 2021 om 17:54

Volgens mij geef ik aan dat AZ bewust niet die stap zet die PSV wel doet. Omwille van de risico's die het met zich meebrengt. Verder is bedrijvigheid in de regio een vrij ouderwetse manier van kijken naar voetbal. Ik heb niet het idee dat de bedrijvigheid in Rotterdam onderdoet aan die van Eindhoven en ook denk ik dat de bedrijvigheid in Hamburg ook iets groter is dan in het dorp Hoffenheim. Commerciele mogelijkheden worden bepaald door de mate waarin bedrijven geinteresseerd zijn te investeren in jouw club. Die zijn bij PSV een stuk groter dan bij AZ en bij Ajax weer een stuk groter dan bij PSV. In de afgelopen 20 jaar is enkel Ajax er 1x in geslaagd om via de play-offs de Champions League te halen. Het is daarom geen rare uitspraak om te stellen dat het voor een Nederlandse club een bijzonder groot risico is om veel geld te investeren om proberen Ajax van die eerste plek af te krijgen. Dat het PSV een paar keer is gelukt betekent niet dat het geen financieel risico met zich meebrengt.

Perez heeft een hekel aan PSV. Dat merk je aan alles. Meneertje is na een half jaar weggestuurd en daarvoor moet hij nu zijn gram halen. Objectiviteit richting Schmidt is heel ver te zoeken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
4.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller92
E. ZahaviAanvaller93
R. SchmidtUnknown
N. MaduekeAanvaller72
J. DrommelKeeper80
Y. VertessenAanvaller71
BrumaAanvaller62
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

5 fans
Coach, 54 jaar
SeizoenClub
2020- PSV
2017-2019 Beijing Guoan
2014-2017 Bayer Leverkusen
2012-2014 Red Bull Salzburg
2011-2012 SC Paderborn 07
Laatste voetbalnieuws

Schmidt gaat loodzware week tegemoet: ‘Dat is een voordeel voor Ajax’

Voor PSV betekent de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle het startsein van een loodzware week. De ploeg van trainer Roger Schmidt treft zaterdag PEC Zwolle, speelt donderdag in eigen huis AS Monaco...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren