Owen Wijndal weigerde zomerse transfer ondanks concrete interesse

Zaterdag, 11 september 2021 om 06:58Yanick Vos • Laatste update: 08:57

Owen Wijndal was afgelopen een van de AZ-spelers waarvan werd verwacht dat hij een transfer zou maken. Waar onder meer Teun Koopmeiners (Atalanta), Calvin Stengs (OGC Nice) en Myron Boadu (AS Monaco) hun gewenste transfer kregen, bleef de linksback achter in Alkmaar. Met de twee laatstgenoemde spelers heeft Wijndal een sterke band. Toen hij eerder deze maand even de tijd had, zocht hij direct Stengs op in Zuid-Frankrijk.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door ruud_az)

Ik ben erg benieuwd welke clubs hij dan in zijn hoofd heeft zitten. Ik hoop in ieder geval niet de Europese top want dat zie ik hem persoonlijk niet halen. Mooie subtopper in Spanje of Duitsland moet wel haalbaar voor hem zijn in mijn ogen.

11 september 2021 om 07:31

Als Nico weg is gaat die dolgraag naar Ajax. Zou voor weer hem ook de perfecte vervolgstap zijn. Leren omgaan met hoge druk. Trainen op een hoger niveau en CL voetbal.

11 september 2021 om 08:00

Heb je daar een bron van? Of verzin/ hoop je dat dat zo is? Ajax zou een prima vervolgstap zijn maar ik heb hem daar zelf niet over gehoord.

11 september 2021 om 09:00

Ik zou hem liever zien ontwikkelen bij een Leverkussen, Everton, Atalanta. Nog hoger niveau. Meer weerstand. Meestal ook Europees voetbal. Dat lijkt mij pas een goede stap

11 september 2021 om 10:41

Everton speelt amper Europees voetbal. Bij Leverkusen staat Bakker al in de basis op zijn positie en Gosens met eventueel Maehle bij Atalanta.

11 september 2021 om 11:04

Waarom lijkt dat je een goede stap voor Wijndal Lanjouwer? Ben ik wel benieuwd naar je argumenten

11 september 2021 om 11:56

Leren omgaan met druk, wat een onzin weer. Nee bij AZ is totaal geen druk pfff

11 september 2021 om 12:43

Dat staat toch in de reactie van Lanjouwer, hoger niveau, meer weerstand en meestal Europees, zijn toch echt valide argumenten

11 september 2021 om 13:10

@Nick: Klopt. En Bakker start daar goed. Maar je gaat mij niet wijs maken dat Bakker beter is dan Wijndal normaliter. Bakker is echt heel matig. En Atalanta heeft nu prima backs, maar van gezonde concurrentie word je ook niets minder

11 september 2021 om 13:42

Wel typisch dat er geen reactie meer komt als ik vraag om een bron bij zo’n uitspraak. Kom op hoor!

11 september 2021 om 08:19

Europese top kan ook hoor. Koeman kan het zo regelen. Heeft Dest en Luuk de Jong ook binnengeharkt en zijn kwalitatief niks beter dan Wijndal vind ik.

Persoonlijk vind ik Malacia beter dan Wijndal, en daarom ook terecht dat Malacia is opgeroepen voor oranje. Verder ben ik wel benieuwd waar zijn plafond ligt. Is geen slechte LB maar zoals hij afgelopen haren gehyped werd, vond ik overdreven.

11 september 2021 om 08:24

Wijndal was geblesseerd, dus Malacia werd niet opgeroepen omdat hij beter is. Ik snap echt niet waarom mensen Malacia beter vinden. Wijndal is verdedigend sterker, is veel meer een leider en is aanvallend en voetballend ook gewoon sterker. Hij is wat verder in zijn ontwikkeling. Beide zijn ze talentvol maar momenteel zie ik echt meer in Wijndal.

11 september 2021 om 08:35

Je snapt niet waarom mensen Malacia beter vinden…. Misschien komt dat door je AZ bril? Ik ben benieuwd of Wijndal volgende maand wordt opgeroepen voor Oranje.

11 september 2021 om 09:00

Hoewel dat door mijn AZ bril zou kunnen komen, denk ik dat dat in dit geval niet zo is. Ik vind Wijndal gewoon meer uitstralen en beter voetballen. Hij is gewoon wat verder dan Malacia. Malacia voetbalt nu misschien goed, maar vorig seizoen heb ik hem ook wedstrijden zien spelen dat ik hem niet heel erg vond overtuigen. Wijndal daarentegen speelt altijd minimaal een 7. Maar goed, ik kijk ook elke wedstrijd van AZ.

11 september 2021 om 09:03

Het zijn allebei prima talenten. Ik heb als neutrale supporter in deze Wijndal ook hoger zitten. Zie hem erg ver komen. Maar moet bekennen dat Malacia mij de laatste tijd wel verrast. Tegen Montenegro ook een prima pot. Denk alleen wel dat zijn plafond iets lager ligt. Wijndal heeft alles optisch net iets meer inderdaad

11 september 2021 om 09:04

Osthoved wat snap je daar niet aan? Zoals al geopperd werd, Wijndal is behoorlijk overschat dat heb ik op het ek gezien. Op dit moment zou Malacia ook mijn keuze zijn.

11 september 2021 om 09:21

Benieuwd waar jij dat op het EK heb gezien. Die paar minuten lijken mij geen graadmeter. De wedstrijden voor het EK was hij zeer matig. Wat mij betreft is Wijndal een typische 4-3-3 back. Het experimenteren van de boer pakte voor hem slecht uit. Malacia veel te wisselvallig nog en vandaar nog niet zover als wijndal.

11 september 2021 om 09:48

Due bril heb ik ook hoor maar ik ben het met je eens hoor dat Malacia en Wijndal niet zo heel veel verschillen.
Ik vind Malacia een bijtertje met soms nog te druistige momenten die penalty's tegen en kaarten kosten.
Qua voetballend vermogen is Owen weer beter.
Ben blij dat hij er nog is dit seizoen en perfect dat hij aanvoerder is gemaakt.
Dit word wel het jaar waarin hij het zal moeten laten zien, maar hij is daar nuchter genoeg voor en voelt zich dus niet te groot om nog een jaar bij Az te voetballen.

11 september 2021 om 09:57

Voetballend Wijndal sterker dan Malacia? aan de bal is Malacia echt beter. Een veel betere basistechniek. Malacia vind ik juist verdedigend ook iemand die echt de beuk erin kan gooien. Hij verliest alleen nog weleens z’n concentratie dat moet eruit. Wijndal is ook een groot talent, maar ik dicht Malacia een grotere toekomst toe. Toch meer potentieel vermoed ik. De toekomst zal het uitwijzen! (En dan bedoel niet het jeugdcomplex van Ajax ).

11 september 2021 om 11:08

Wijndal heeft alleen maar bij de cornervlag van de tegenstander gestaan in oranje om balletjes af te wachten. Wijndal is oké maar ik denk dat Malacia een groter talent is inderdaad. Die stond zijn mannetje als broekkie in de CL. In de echte grote wedstrijden en bij NL heb ik Wijndal niet gezien. Ja tegen ajax misschien een x omdat AZ’ers zich calimero’s voelen tov ajacieden.

11 september 2021 om 13:36

@Sulejmanii, wat snap ik waar niet aan? Kan je normaal reageren? Ik geef toch aan waarom ik Wijndal beter vind op dit moment. In Oranje speelde hij op een andere positie, dat vind ik geen eerlijke vergelijking. Bovendien was hij dus al licht geblesseerd, zoals je in het artikel kan lezen. Beetje raar om Wijndal af te rekenen op wedstrijden in Oranje en op basis daarvan Malacia beter te vinden, terwijl Malacia nog maar één potje gespeeld heeft.

11 september 2021 om 08:56

Het is best wel fijn dat we 2 jonge backs hebben die waarschijnlijk prima meekunnen bij oranje. Toch denk ik dat Van Gaal voor Blind blijft kiezen. Dat is toch 1 van de spelers die hij min of meer groot gemaakt heeft. Het is wel jammer dat hij in Blind ook een back ziet want ik vind hem daar erg kwetsbaar. Heb dan liever Malacia of Wijndal.

11 september 2021 om 10:56

Gelukkig wordt Malacia niet zo ontzettend gehypet....

11 september 2021 om 13:38

Ja, dat dus. Wijndal kan er opeens niks meer van (vorig jaar was het nog de gedroomde back voor Oranje en Ajax), en nu is Malacia opeens veel beter. Dat is pas een hype. Allebei grote talenten, maar zoals ik zeg denk ik dat Wijndal nu nog wat verder is.

11 september 2021 om 11:55

Als je het woord 'persoonlijk' weg zou halen, zou dat veel beter zijn. Totaal geen toegevoegde waarde.
Sterker nog.. Ik snap het ook echt helemaal niet. "Persoonlijk vind ik Malacia beter?"
Ben ik de enige die zo denkt?
Misschien ben ik dan een mierenneuker, maar ik snap het ook echr niet.

De mooie clubs zullen het EK ook gekeken hebben en daar viel Wijndal wel echt verschrikkelijk hard door de mand. Mag het samen uitzoeken met Malacia ik vind ze redelijk gelijkwaardig, Wijndal iets meer ervaring maar wel al een smetje met het EK op zijn cv

11 september 2021 om 09:26

Ten eerste heeft wijndal amper minuten gemaakt op het EK, dus door de mand vallen vind ik dan knap.
Daarnaast had ik wel eens willen zien hoe malacia had gespeeld op die plek, in een niet lopend elftal en op een nieuwe onbekende positie.

11 september 2021 om 10:17

Jij wil beweren dat Wijndal geen erbarmelijk EK gespeeld heeft? Dat kon de hele wereld zien.

11 september 2021 om 10:27

Die 50 minuten die hij speelde op het EK. Daarmee wil jij hem beoordelen?

11 september 2021 om 10:46

Blijkbaar de clubs waar hij heen wilde beoordeelde hem op zijn seizoen inclusief EK. Conclusie was blijkbaar (nog) niet goed genoeg.

11 september 2021 om 11:43

Ongeacht hoe of wat men zag hem in die minuten zwemmen als een pupil en daarna is hij gepasseerd. Natuurlijk nemen clubs dat ook mee in de beoordeling.

11 september 2021 om 13:40

Erbarmelijk? Kom op zeg, je gaat toch niet iemand beoordelen op die paar minuten die hij heeft gespeeld? Hij stond op een andere positie en het elftal liep niet. Bovendien was hij al overbelast, zoals je kunt lezen in het artikel. Hij is een typische back voor een 433 systeem, want dan kan hij gebruik maken van de vleugelaanvaller. Hij werd door Frank de Boer onschadelijk gemaakt.

11 september 2021 om 12:01

Meneer de kenner, je weet dat hij al overbelast was toen hij het EK betrad? Tevens waren de wedstrijden voor het EK gewoon goed met het NL eftal. Maar goed als dit jouw mening is, beter hou je het voortaan maar voor je.

Ik vindt Malacia echt beter dan Wijndal.Malacia is echt als een komeet omhoog gegaan,moet in mijn ogen wat minder wild zijn en is nogal chaotisch maar dat is mijn mening en ik zou hem graag in het Nederlands elftal zien.Oke zoals van Gaal zei laatst, iedereen heeft een zwak punt dus ook Blind met zijn snelheid maar ik heb zo'n gevoel dat Blind in het Nederlands elftal niet meer zo enthousiast is.Ja dan ga je meer fouten maken, tijd voor Malacia gooi hem maar in het diepe.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.AZ126
10.SC Cambuur12-6
11.NEC11-6
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. KarlssonAanvaller84
V. PavlidisAanvaller82
E. PokuAanvaller30
M. BakkerKeeper00
H. VerhulstKeeper20
P. VindahlKeeper60
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

0 fans
Verdediger, 21 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 19 oktober
Manchester City verlangt een bedrag van tachtig miljoen euro voor Raheem Sterling. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren