Quincy Promes: ‘Ik volg hem niet bij Feyenoord, omdat ik van Ajax kom’

Zaterdag, 11 september 2021 om 00:01 • Laatste update: 00:08

Quincy Promes maakte tijdens de afgelopen interlandperiode geen deel uit van de selectie van het Nederlands elftal, mede doordat hij in de eerste weken van het seizoen enkele wedstrijden aan zich voorbij moest laten gaan wegens een spierblessure. De 29-jarige aanvaller van Spartak Moskou noemt het een bonus als hij in oktober wel een uitnodiging krijgt voor Oranje. Tegelijkertijd vertelt Promes op de officiële website van Spartak dat hij Guus Til bij Feyenoord niet in de gaten houdt.

“Het is altijd moeilijk om een plek in de selectie van Oranje te krijgen: de bondscoach heeft de keuze uit een groot aantal spelers. Ik heb in zeven jaar vijftig wedstrijden voor mijn land mogen spelen. Als ik in goede vorm ben en ik weer een oproep krijg, zal ik me melden. Dat zou een bonus zijn. Meneer Van Gaal kent mijn kwaliteiten. Maar mijn focus ligt op Spartak”, geeft Promes te kennen. De door Spartak aan Feyenoord verhuurde Til werd wel opgeroepen voor Oranje en maakte tegen Turkije zijn eerste interlanddoelpunt.

Promes krijgt de vraag of hij de verrichtingen van Til bij Feyenoord volgt. “Nee, ik volg hem niet. Ik ben niet geïnteresseerd in Feyenoord, omdat ik van Ajax kom. Als Guus tegen mijn voormalig ploeggenoten van Ajax speelt, zal ik hem aan het werk zien. Ik ben blij voor hem, maar waarom scoorde hij niet zo vaak voor Spartak? Hij was niet op zijn gemak of werd niet op de juiste manier gebruikt. Het is één van de twee.”

Het doel voor komend seizoen is voor Promes duidelijk. “Dat is kampioen worden. Ik ben eraan gewend om voor de bovenste plekken mee te strijden. We kunnen de huidige plek niet accepteren”, wijst Promes op de huidige tiende plaats van Spartak in de Premjer Liga. “Toen ik zeven jaar geleden bij Sparta arriveerde, werd me verteld dat de club al jaren geen kampioen was geworden. Dat viel niet te rijmen met het feit dat Spartak de meest succesvolle club van Rusland is. Ik beloofde dat ik niet naar een andere club zou gaan voor Spartak weer kampioen zou zijn en ik heb woord gehouden.”

“Ik kan nu hetzelfde zeggen. Ik ga nergens naartoe voor we een prijs hebben gewonnen. Spartak naar de eerste plaats loodsen vormt een motivatie”, vervolgt Promes. Hij had na het EK slechts een week vakantie en merkt dat zijn lichaam op de rem trapte. “Ik ben geen robot. Maar dat gezegd hebbende: ik werk heel hard om zo snel mogelijk terug te komen. Ik word binnenkort dertig. Hoe oud is Cristiano Ronaldo nu? Het is duidelijk dat je harder aan jezelf moet werken naarmate je ouder wordt. Deze blessure die ik nu heb gehad had iedereen kunnen overkomen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

70 reacties (laatste reactie door musi26)

50 interlands voor zo’n voetballer die het werkelijk nooit heeft laten zien voor Oranje. Laten we het hier alsjeblieft bij laten. Ik mag toch hopen dat de Promes/babeltijd achter ons ligt? Roep liever Lang een keertje op. Die jongen is onderhand de beste speler in Belgiã«!

11 september 2021 om 00:13

Ja, Promes moet gewoon klaar zijn. Nog afgezien van het juridische gedoe rondom hem is het gewoon een middelmatige speler die speelde bij gebrek aan beter. Inmiddels heb je links genoeg aanvallende opties die beter zijn en/of meer potentie hebben.

11 september 2021 om 00:15

Ja snap gewoon echt niet dat hij voor het Nederlands elftal uit heeft kunnen komen, vond hem niets toevoegen

11 september 2021 om 00:44

Het is toch duidelijk waarom hij erbij zat op het EK. De Boer was slappe hap, Depay en Wijnaldum hebben hun vriendje gewoon de selectie in gepraat en De Boer gaf daar gehoor aan.

Dit komt meer over als een wanhoopspoging. hij heeft Nederland zien excelleren, zijn concurrenten het goed zien doen, en wil laten merken dat hij nog bestaat.

Maar iedereen kan zien dat Gakpo , Bergwijn, Berghuis en daarnaast nog Lang en El Ghazi en spitsen Depay en Malen die ook als buitenspeler (kunnen) worden ingezet allemaal hoger in de pikorde staan, en vooral terecht. Deze jongens kunnen gewoon allemaal beter voetballen dan hij.
Aan Promes heb je niks. Alleen onrust.

11 september 2021 om 00:48

Waar baseer jij op dat Promes een vriendje van Depay en Wijnaldum is?

11 september 2021 om 01:03

Dat weet iedereen ,samen op vakantie. De Boer had geen autoriteit. Dat begon al toen hij wel coach mocht worden, maar wel de KNVB staf kreeg opgelegd. Spelers voelen dit aan. Zo werkt het. Waarom moest Cillessen weg? zelfde verhaal.

11 september 2021 om 02:28

Wat nou De Boer? In die 7 jaar kreeg hij blind het vertrouwen van iedere coach. Dus ook Blind, Hiddink, Advocaat.

11 september 2021 om 02:49

Nou hij is ten eerste nooit onomstreden basisspeler geweest. in die eerste 6 jaar was de kwaliteit van NL wel minder dan het nu is, niet voor niks twee eindtoernooien gemist, ook door onkunde van de coach.

Maar denk dat de meeste het er wel over eens zijn dat het negeren van Lang, El Ghazi en Bergwijn voor een Promes, een wisselspeler bij Ajax en daarna een halfjaartje Rusland( waar ik wel om wil wedden dat de Boer daar in coronatijd niet is gaan kijken) lachwekkend was.
Ook nog in ogenschouw nemend, dat ik vind dat je als Nederlands elftal een voorbeeldfunctie naar de jeugd hebt. En moet je niet het risico willen nemen een (wissel)speler die verdacht wordt van een strafbaar feit, toch op te roepen. Dan ben je gewoon verkeerd bezig.
Dan kan je beter de rechtszaak afwachten , en indien onschuldig, ben je vrij iemand op te roepen.
Stel je nou voor dat die Promes veroordeeld wordt, dan zal je je als De Boer zijnde toch schamen? dat je dat als "oranjeheld voor de jeugd" hebt meegenomen.

11 september 2021 om 07:57

Dat Memphis en Wijnaldum hem in de selectie hebben gepraat slaat nergens op.
Het is gewoon een slechte keuze van de boer geweest.

11 september 2021 om 07:58

@mvbfan dat boeit toch niet? Waar het eerst wellicht terecht is als iemand wordt geselecteerd, kan dat later door een gewijzigde situatie, verbeterde concurrentie of verslechterde prestatie volledig onterecht zijn. Zeker in zijn laatste periode, dus onder De Boer, presteerde hij enorm slecht, was zijn concurrentie goed bezig en was hij ook nog betrokken bij negatieve randzaken. Daarvoor presteerde hij een tijdje behoorlijk goed en was er vrijwel geen concurrentie. Toen was de selectie wel uit te leggen.

11 september 2021 om 01:25

Wordt hij ook niet vervolgd in Nederland? Kan hij dan wel naar Nederland komen zonder uberhaupt aangehouden te worden?

11 september 2021 om 01:43

ik wel. Frank De Boer wilde eigenlijk Quincy Menig selecteren, maar kon ze niet uit elkaar houden

11 september 2021 om 02:27

Het zegt wel een beetje over Oranje in die 7 jaar dat hij 50 wedstrijden heeft gespeeld. Nederland heeft in die 7 jaar zware jaren gekend. Totaal geen succesvolle jaren in de tijd dat hij voor Oranje heeft gespeeld.

11 september 2021 om 08:04

Noa Lang zou perfect zijn om op de bank te hebben voor als je wat wil forceren. Die jongen is zo ongelooflijk creatief en daar bovenop komt ook nog eens dat alles wat hij doet er prachtig uitziet. Ik hoop dat LvG hem meeneemt naar het WK.

11 september 2021 om 14:37

Idd, toch te triest voor woorden dat dit soort spelers zoveel interlands hebben gespeeld, lang en el ghazi zie ik graag een x in de selectie, al verwacht ik niet dat lang zal debuteren onder Louis tenzij hij echt een fenomenaal seizoen speelt.

Hij zegt hier niet zoveel geks, behalve dan dat hij nog de illusie heeft ooit voor het Nederlands elftal mogelijk nog geselecteerd te worden. Ik mag hopen dat dat een definitief gepasseerd station is.

11 september 2021 om 00:19

Nou ja, illusie? Hij heeft exact 50 interlands gespeeld en is niet beter dan een aardig(!) aanvallend talent van een topclub uit een middelgrote competitie. Over een periode van drie jaar ben je dan min of meer dertien in een dozijn. Het zou dus niet het gekste zijn wat er kan gebeuren. Niettemin mag een Promes natuurlijk nooit een graadmeter zijn voor een dergelijke mijlpaal. Til is absoluut niet goed genoeg voor Oranje, maar Promes hoort ook zeker niet de maatstaf te zijn.

11 september 2021 om 09:00

Geen idee of je weet wat illusie betekent, maar je bevestigt enkel mijn punt in je reactie, of ik lees compleet verkeerd..

11 september 2021 om 09:49

Sirius, zoek illusie even op. En degene die jou een like gaven ook.

11 september 2021 om 06:48

Nou, je mag je Nederlandse teamgenoot toch best volgen? Best wel rare reactie om dan een sneer te geven waarom hij het dan niet in Rusland heeft laten zien....

11 september 2021 om 07:42

Niet zo gek? Dat je als supporter zoiets roept is tot daaraan toe, maar voor een professionele voetballer komt het allemaal weer een beetje dom over. Hij hoeft Til natuurlijk niet te volgen, maar de reden is wel behoorlijk achterlijk. Ik hoop dat het met een knipoog bedoeld is, maar het lijkt vrij serieus. En die opmerking ook over dat scoren... Ze vragen zich bij Ajax en Oranje misschien ook wel af waarom hij daar meestal als een drol speelde en bij Spartak niet... Het komt allemaal zo simpel en ondoordacht over.

11 september 2021 om 08:01

Vind het wel meevallen. Het is meer een inkijke dan een sneer. Hij zegt niet dat Til niet goed genoeg is, hij zegt juist dat hij zich of niet op zijn gemak voelde of niet goed gebruikt werd. Zou dat nog eerder een sneer naar de club willen noemen dan naar Til.

Was Promes al helemaal vergeten, is natuurlijk ook niet erg. Want ben blij dat van Gaal hem niet oproept.

Ik geloof best dat hij niet volgt hoe Guus Til het doet bij Feyenoord, maar tering wat komt Promes nonchalant over bij dat stukje.

11 september 2021 om 00:44

Je bedoelt onverschillig. Maar inderdaad.

11 september 2021 om 07:45

Eerder ongeïnteresseerd en onintelligent.

“nee, ik volg hem niet. Ik ben niet geïnteresseerd in Feyenoord, omdat ik van Ajax kom."
Wat een beperkte geest, but what is new ...

11 september 2021 om 00:21

Haha, toch heeft het mij weer doen lachen. Wat toont hij weer aan over weinig inhoud te beschikken. Of weinig? Praktisch geen.

11 september 2021 om 00:23

Tja, we kunnen erom lachen, maar hij heeft wel gewoon drie kinderen ter wereld gebracht. Z'n gebrek aan zelfbewustheid is inderdaad lachwekkend, maar jezelf zo persifleren als Promes doet is natuurlijk een grove schande.

11 september 2021 om 00:36

Ja het is nog erger dan Elia. En dan ook nog eens minder grappig

11 september 2021 om 02:00

Of jij bent de beperkte geeft. Kleine uitleg bij de zin; ik kom van ajax. Vermoedelijk bedoelt hij namelijk dat hij de Nederlandse competitie niet echt volgt, maar wel zijn oude club ajax. Of hij bedoelt weet ik niet, maar om zonder dat je de benodigde info hebt gaat oordelen...dat is net zo beperkt.

11 september 2021 om 08:57

Dan zegt ie toch wat hij bedoelt?

11 september 2021 om 09:03

Musi, ik begrijp dat deze woorden er bij sommige Ajacieden in gaan als Gods woord in een ouderling.

11 september 2021 om 14:42

Ach promes kennende kan hetgeen wat jij beschrijft best wel eens van toepassing zijn. Ik volg psv of Feyenoord ook niet echt, maar dat is meer omdat ik buiten Ajax de eredivisie niet echt volg, behalve bijvoorbeeld vanavond AZ -Psv word denk ik wel een leuk potje waar ik even voor ga zitten.

11 september 2021 om 17:08

Het kan heel goed zijn dat je gelijk hebt (Ik denk persoonlijk ook niet dat het de slimste is), maar ik probeer simpel aan te geven dat we niet zomaar kunnen oordelen op basis van deze woorden.

11 september 2021 om 11:11

Was ook mijn eerste gedachte, maar eigenlijk is het helemaal niet zo onlogisch. Promes en TIl hebben in Moskou amper (of helemaal niet?) samengespeeld en hoeven dus helemaal geen bijzondere band met elkaar te hebben. Daarnaast is het niet gek dat Promes Feyenoord niet volgt, omdat hij niets met de club heeft. Tel beide bij elkaar op en de opmerking is ineens wat minder 'beperkt', toch?

Promes speelt hopelijk nooit meer voor Oranje. Voetbaltechnisch komt hij al zwaar tekort en als persoon lijkt het me ook geen fijn ventje. Domme filmpjes, dit rare stukje over Til en natuurlijk die rechtszaak. Blijf maar lekker daar!

Tja, Promes. In alles aangetoond niet geschikt te zijn voor een dergelijk niveau. Op andere vlakken buiten het voetballende heeft hij zelfs aangetoond twijfelachtig te zijn voor een samenleving. Ik denk niet dat hij de aangewezen persoon is om een oordeel te vellen over het falen van een ander. Niet goed genoeg zijn voor een bepaald niveau kan altijd gebeuren; de indruk wekken dat je niet eens goed genoeg bent als mens is onacceptabel. Promes moet gewoon lekker spelen bij Spartak en zich niet inlaten betreft dit soort kwesties. Althans niet totdat hij de schijn niet meer tegen heeft.

Alsjeblieft niet zeg. Hij was op het EK zo beperkt. Heeft geen snelheid, dribbel en schot. Had in 19/20 echt mazzel dat Ziyech zulke goeie ballen gaf op hem. Sommige zo panklaar dat hij hem alleen hoeft in te tikken. Tuurlijk knap die loopacties, maar dingen doen uit zichzelf kan die niet. Daar is die te beperkt voor. En met Gakpo, Bergwijn, Malen en Memphis die daar kunnen spelen en ook nog Danjuma hebben we hem gelukkig nog lang niet nodig.

Zelden zo’n povere voetballer in Oranje gezien! Mijn God! Stond voor mij symbool voor het verval na het WK 2014. Samen met Strootman en Gini. Aub nooit meer in Oranje, Promes.

11 september 2021 om 00:48

Helemaal mee eens. Staat symbool voor de magere jaren met Vincent Janssen, Clasie , Bas Dost , Jeffrey Bruma en consorten. Dit niveau zijn we gelukkig ontgroeid. Om Promes moeten we alleen maar lachen als ie in de kleine ruimte in balbezit komt.

11 september 2021 om 01:03

Haha als je dat rijtje zo ziet is het met terugwerkende kracht nog droeviger dan ik destijds dacht

11 september 2021 om 01:33

En dan nog Wesley Hoedt, Strootman, Zoet destijds. Man man dat was echt zo'n povere generatie bij het Nederlands Elftal. Logisch dat we bij lange na niet het EK en WK bereikte. Maar goed Danny Blind als bondscoach hielp natuurlijk ook voor geen meter.

11 september 2021 om 04:52

Strootman voor en na zijn blessure zijn wel echt 2 hele andere voetballers. Voor zijn blessure vond ik hem voor op die positie een uitstekende voetballer. Daarna is het helaas niks meer geworden.

11 september 2021 om 09:32

@ModricMagic klopt en het ergste is nog dat Blind dus al deze spelers beter vond dan Ziyech. Dan heb je er echt nul verstand van imo

11 september 2021 om 02:02

Verval begon na 2008, maar promes is inderdaad een redelijk beperkte voetballer.

11 september 2021 om 02:37

Whut, het eerste eindtoernooi na 2008 stond Nederland in de WKfinale😅

11 september 2021 om 02:43

In de 6 jaar die volgden werd je 2e en 3e op het WK?

11 september 2021 om 02:53

een overgang tussen generaties heb je altijd. Na 2014 gingen we in stappen over van de generatie Sneijder, robben en consorten, en dat heeft even geduurd.

Rond 2003/2004 /2005 gingen we ook over van generatie de boer / stam/ overmars / Kluivert en hadden we even Romano Denneboom, Dave van den Bergh, Yildirim , Meerdink en Opdam hoor.

11 september 2021 om 05:12

Joh, van den Bergh, Denneboom en Opdam hebben tezamen echt 10 interlands gespeeld ofzo, Promes alleen heeft er al 50!

11 september 2021 om 12:35

ja klopt, daar gingen we gelukkig snel over op een nieuwe generatie. ja Promes met 50, dus bijvoorbeeld meer dan een Wim Jonk vind ik triest.

11 september 2021 om 16:02

Deze speler kan tenminste een basisplek afdwingen in het buitenland.
Till heeft overal op de bank gezeten en word nu omhoog gepraat omdat hij wat goals maakt tegen lachwekkende teams in europa.

Wel apart dat hij al op 50 interlands zit, damn, tijd vliegt. Louis heeft hem laten debuteren in een oefeninterland toen tegen Frankrijk in 2014. Wel jammer dat het niet helemaal is uitgekomen met deze knul, want hij kon wel ballen. En zijn eerste seizoen bij Ajax was van een goed niveau in zowel de Champions League en de Eredivisie, want die klik met Ziyech was gewoon magistraal. Maar ja, betrokken raken bij steekpartijen (is nog niet 100 procent bewezen, maar toch) helpt ook niet mee. Oranje zal een gesloten boek moeten zijn. Vond het wel apart dat hij bij Oranje zo vaak vanaf links moet gaan spelen, terwijl zijn stats toch echt hebben bewezen dat hij effectiever was op rechts (zelfs toen Robben was gestopt bij Oranje), waar we in Nederland ook te weinig van hebben. Nu zou ik mij qua rechtsbuitens gewoon focussen op El Ghazi en Berghuis. Kijken als Stengs wat leuks doet bij Nice. Hopelijk ontwikkelt Chong zich. Staat nu basis bij Birmingham die op dit moment op de vierde plek staat in de Championship. Voor de rest is het wel magertjes.

50 wedstrijden in 7 jaar tijd? Het is ongelooflijk dat hij al deze jaren altijd maar de vertrouwen heeft gekregen van iedere coach.
Hij zegt dat Van Gaal wel weet wat zijn kwaliteiten zijn. Ik zou dat eens best wel willen weten. Wat zijn zijn kwaliteiten dan?

Als aanvalles is hij:
- niet dreigend
- niet snel
- kan geen man passeren
- heeft geen goede voorzet
- heeft geen steekbal om iemand vrij voor de keeper te zetten
- geen dribbel
- geen actie
-scorend vermogen.. mwa.. Dankzij geniale Ziyech die hem goed aanvoelde, maarja, die speelt niet voor Oranje.

Wat een negatieve reacties zeg. Ja het is geen bijster slim persoon en ja hij zakt soms door de ondergrens (nu), maar zijn carriere kan ik alleen maar respect voor hebben. Bij Twente een mooie tijd gehad als vleugelflitser, bij Ajax een topjaar gehad, speler van het jaar en topscoorder in Rusland en 50! Interlands voor Nederland. Dit is echt geen middelmatige voetballer geweest, zoals velen hier beweren.

11 september 2021 om 11:17

De haters hier zullen dit niet beamen Nl_modric.

Ze hebben het meer over dat hij door Blind is opgeroepen,maar de meeste interlands heeft hij onder Koeman gespeeld ,ik denk een stuk of 20.

En is door een stuk of 10 bondscoaches opgeroepen.

11 september 2021 om 11:39

Koeman heeft hem vaak zat opgesteld. Maar ja Koeman is heilig hè. Tegen top landen in nations league was hij best bepalend. En een aanvaller die standaard meeverdedigt. Gakpo stond gewoon te pitten tegen Noorwegen. Is gewoon een feit. Bij Ajax had promes prima cijfers. Maar t is makkelijk iemand te trappen als hij onder een vergrootglas ligt. Mensen moeten zich meer op zichzelf focussen.

Promes is gewoon niet zo heel erg slim. Dat merk je aan al zijn interviews. Die jongen denk nog echt dat hij top is. Zelfoverschatting. Zou mij niets verbazen als deze jongen over 15 jaar geen cent meer heeft. Foute vrienden. Stoer doen. Smijten met geld. Zoiets.
Natuurlijk allemaal aannames. Maar voor mij is het gewoon een domme gast met te veel status en geld die toevallig redelijk kan voetballen.

11 september 2021 om 11:20

En met al deze aannames denk jij wel slim te zijn ?

Wat heb je toch een leeghoofden in deze wereld zeg. Je volgt zo’n jongen die je kent niet omdat hij bij Feyenoord speelt en jij bij Ajax vandaan komt. Jezus hoe zielig kan je zijn. Ik ben ook Ajacied maar ik volg gewoon de verrichtingen van Feyenoord en PSV hoor, is gewoon de interesse in het spelletje en wat die clubs/spelers doen.

Zeg wat je wilt, maar ik blijf een zwak hebben voor dit mannetje. Zag hem bij Haarlem en Twente. Daarna jaartje eagles en Twente 1. Daarna Rusland en zoek gespeeld. Voor de liefhebber op YouTube barca Sevilla samenvattingen was hij echt op dreef. Heeft nog een mooi shirtje van Messi gekregen. En destijds was hij in Spanje wel een bekende speler. Omdat hij als aanvaller kwam en ineens as wingback prima kon spelen. Goed aandeel gehad in z’n jaartje Sevilla. Jammer hoe alles bij Ajax liep. Eerste jaar met Ziyech was echt genieten. Die ballen op de tweede paal zag je 3/4 keer per wedstrijden. En hij stond er altijd.

Daarnaast blijft het echt een ras Amsterdammer, dus snap z’n beredenering wel. Denk dat Bijlow ook niet in de gaten houdt als een oud teamgenoot naar Ajax gaat. Dat is ook een ras rotterdammer volgens mij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Spartak Moskou

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. MaksimenkoKeeper100
AyrtonVerdediger101
S. GigotVerdediger100
Z. BakaevMiddenvelder100
A. SobolevAanvaller92
N. RasskazovVerdediger80
M. IgnatovMiddenvelder80
Voor de complete selectie: Clubpagina Spartak Moskou.

87 fans
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren