Ceferin haalt in vernietigend betoog specifiek uit naar Florentino Pérez

Vrijdag, 10 september 2021 om 18:27Chris Meijer • Laatste update: 18:29

Aleksander Ceferin heeft met een vernietigend interview in het Duitse weekblad Der Spiegel uitgehaald naar Juventus, Barcelona en Real Madrid. De drie Europese grootmachten hebben hun droom voor een Europese Super League voorlopig nog niet opgegeven, ondanks dat het initiatief in april van dit jaar razendsnel klapte door de enorme weerstand tegen het plan. De voorzitter van de UEFA zegt er geen problemen mee te hebben als Juventus, Barcelona en Real Madrid uit de Europese voetbalbond vertrekken.

“Ik zou er geen problemen mee hebben als ze zouden vertrekken bij de UEFA. Het is heel grappig dat ze een nieuwe competitie wilden opzetten en tegelijkertijd dit seizoen nog in de Champions League wilden spelen”, zegt Ceferin. De Sloveense preses van de UEFA haalt snoeihard uit naar de voorzitters van Juventus, Barcelona en Real Madrid: Andrea Agnelli, Joan Laporta en Florentino Pérez. “Ze hebben simpelweg incompetente leiders. Die jongens hebben geprobeerd het voetbal te vermoorden.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Ceferin richt zijn pijlen specifiek op Pérez. “Hij zegt dat de club alleen kan overleven door de Super League en probeert vervolgens om voor 180 miljoen euro Kylian Mbappé naar Real Madrid te halen”, geeft Ceferin te kennen. Real Madrid probeerde in de afgelopen transferwindow tevergeefs om Mbappé tegen een astronomische transfersom los te weken bij Paris Saint-Germain.

De president van de UEFA onthult tevens dat hij door een adviseur van de Super League telefonisch is bedreigd. Ceferin kreeg te horen dat hij ermee moest instemmen om de Super League onder de vlag van de UEFA te organiseren. Zo niet, dan zouden betrokken clubs met veel geld en invloed ervoor zorgen dat hij aangeklaagd zou worden. Afgelopen week meldden RMC Sport en The Sun dat Barcelona, Juventus en Real Madrid een groot PR-bureau hadden ingeschakeld om de ambitieuze ideeën voor de Super League in kaart te brengen.

Barcelona, Juventus en Real behoren lijken alleen te staan met hun plannen voor de veelbesproken Super League. De drie topclubs behoren vanwege de ambities om zich af te scheiden niet meer tot de European Club Association (ECA). Deze organisatie staat sinds kort onder leiding van Nasser Al-Khelaïfi, voorzitter en eigenaar van Paris Saint-Gerrmain. De Fransen waren overigens eerder dit jaar niet betrokken bij de nieuwe Europese competitie. De overige negen clubs die de Super League voortijdig verlieten zijn ook weer aan de ECA verbonden: Arsenal, Manchester United, Manchester City, Chelsea, Tottenham Hotspur, Liverpool, AC Milan, Internazionale en Atlético Madrid.Gerelateerd

Meer sportnieuws

91 reacties (laatste reactie door conchaespina)

Ja Perez kan je natuurlijk niet heel serieus nemen met zijn krokodillentranen. Maar deze vent is overigens niet veel beter hoor. Uiteindelijk vecht iedereen voor zijn eigen belang. Dan vind ik Perez met zijn krokodillentranen en zijn doomsday verhaal omtrent Real Madrid nog wel het meest komische. Dat dit soort mensen zich ook gewoon nog recht in de spiegel durven aan te kijken, wetende dat de enige crème die zij in hun gezicht smeren van het merk 'hypocrisie' is.

10 september 2021 om 18:37

Ze zijn allemaal even hypocriet natuurlijk. Dat komt met macht. Dat nieuwe voorstel voor FFP is ook echt lachwekkend.

10 september 2021 om 18:52Perez heeft gewoonweg gelijk vanuit zijn perspectief. Clubs als Barca en Real kunnen niet meer concurreren met clubs als PSG en City of zelfs Chelsea. Die geven elk jaar honderden miljoenen uit alsof het niks is en dat zelfs tijdens coronajaren. Barca is al bijna gesneuveld en juventus telt ook niet echt meer mee. Wat willen we dan? Dat deze clubs ook worden overgenomen? Nee. Maar om dat te voorkomen moet er iets veranderen, ofwel moeten de clubs met eigenaars eerlijker concurreren met de rest ofwel moeten de clubs zonder eigenaren een betere inkomstenbron vinden. Het eerste wilt niet lukken met de FFP dus hebben ze het met de tweede optie geprobeerd.

10 september 2021 om 18:57

En de rest van Europa kan niet concurreren met Real en Barca dus Perez kan beter niet zo verongelijkt reageren. Hij maakt zich echt belachelijk want Real Madrid is nog steeds een club die bovenaan de denkbeeldinge voedselketen staat in Europa.

10 september 2021 om 18:59

Zolang je 220 miljoen (als je de media moet geloven) wil betalen voor een 22-jarige speler met een 1-jarig contract, dan zullen de financiële zorgen wel meevallen. Barca heeft zichzelf gewoon de nek omgedraaid met een luchtkasteel bouwen, dus snap je punt hierom niet? En die clubs geven elk jaar honderden miljoenen uit? Hoeveel heeft PSG dit jaar en vorig jaar uitgegeven? Ik vind 220 miljoen uitgeven aan een 1-jarig contract pas geld uitgeven alsof het niks is. En Barcelona is wel het mooiste voorbeeld als het gaat om een club die miljoenen uitgeeft alsof het niks is. Blij dat jij het zelf gelooft. Welke clubs in jouw voorbeeld hebben ooit 100+ miljoen uitgeven aan een speler met een contract voor 1 jaar? Real Madrid sowieso al 1 en had er nog eentje bij willen toevoegen

10 september 2021 om 19:03

220 miljoen is wel na jarenlang geen spelers kopen en wel veel spelers verkocht te hebben. En dat is op eigen kracht gebeurd het is niet zo dat er een arabische staat of russische miljairder even 220miljoen uitschrijft zoals dat bij bijv neymar het geval was.

10 september 2021 om 19:06

Maar dan is het toch nog steeds een astronomisch bedrag voor een contract van 1 jaar? En leuk dat sparen, maar wij moeten nou niet doen alsof Real Madrid zo kosjer is? Hebben volgens mij o.a leningen afgesloten om om spelers aan te trekken? Is dat dan eerlijke concurrentie ten aanzien van andere clubs die dat niet kunnen/mogen? Zoveel schuldenlast dat Real Madrid heeft gehad dat is toch ook niet eerlijk ten aanzien van bijvoorbeeld een bayern München?

10 september 2021 om 19:13Leningen sluiten zij op eigen kracht en is het dus eerlijk tegenover clubs die dat niet kunnen of minder mogen lenen, omdat real het zelf heeft opgebouwd dat zij dat bedrag kunnen lenen en andere clubs (nog) niet. Geld krijgen van een staat of baron is niet eerlijk. Ik ga dit ook echt niet meer herhalen, het verschil heb ik al drie keer uitgelegd. En real heeft een gezonde schuldenlast, veel grote bedrijven hebben een gezonde schuldenlast (het schijnt zelfs aanbevolen te zijn om schuldenlast van 25/30 voor een optimale groei) dat bayern liever geen schulden heeft is aan hun.

10 september 2021 om 19:15

In sommige landen mag je niet lenen als voetbalclub om o.a. spelers aan te trekken. Nederland en Duitsland zijn hier voorbeelden van. Je moet dan dus ook op zoek naar investeerders zoals een city bijvoorbeeld heeft in de vorm van een baron. Is wel degelijk een verschil dat je even bij een bank kan aankloppen. Maar jij vindt het dus geen oneerlijke concurrentie ten aanzien van Nederland en Duitsland?

10 september 2021 om 19:17

@Andres13 Je snapt het niet he. Door clubs als Juve en barca die geld uitgeven aan andere kleinere clubs krijg je een piramide vorming. De een verdiend en de ander profiteert mee. Juve en Barca betalen Ajax voor hun spelers. Ajax kopen weer van andere clubs enz. Maar met zo'n Psgoliestaat e.d. krijg je een gevaarlijke wending in de voetballerij. En die Ceferin ruikt de olie centen al hoor. Maar dat zal men nog wel inzien wat voor griezel dat is.

10 september 2021 om 19:18

Je hebt helemaal gelijk.. Maar "Vanuit hun perspectief" is niet altijd hoe het hoort. Het gaat naar maffia dictatorship ten koste van sportiviteit. En dit allemaal omdat de concurrent rijker is, om zoals Barcelona vele schulden door wanbeleid.. ipv de verantwoording ervoor nemen kiezen ze om met de duivel in zee te gaan.

10 september 2021 om 19:19

Er is inderdaad een periode geweest met een enorme schuldenlast. Deze is sinds de corona en de verbouwing van het stadion (circa 600 miljoen) ook weer opgelopen. Met je eens dat het een astronomisch bedrag is, maar omzet technisch en kijkend naar de toekomst is het te verantwoorden. Wie levert meer op: de 200 miljoen aan spelers van Arsenal of de 220 miljoen van Mbappe?

Perez geeft alleen aan dat het systeem niet te houden is en de uefa niet ingrijpt tegen deze oneerlijke concurrentie. De FFp is nooit serieus geweest.

Madrid heeft leningen gehad, maar betalen hier rente over zoals jij waarschijnlijk je hypotheek hebt.

Ten aanzien van Ceferin lopen de rillingen over mijn lijf, wat een vent.

Bayern is inderdaad het beste voorbeeld van goed management, maar Perez is binnengekomen bij Madrid met een vergelijkbare situatie als waar Barca nu inzit en heeft er weer een wereldmacht van kunnen maken die het financieel beter doet dan alle andere topclubs (bayern daargelaten).

10 september 2021 om 19:25

Wat is je punt? Ajax profiteert helemaal niet mee. Als spelers niet op hoogste podium kunnen acteren zijn ze gewoon minder waard. En what the f. about sportieve ambities?
Gesloten competitie is het ergste van de ergste!! Dat de concurrent een oliesjeik is is veel minder erg dan een gesloten systeem. Lang leve de Engelse supporters die ff hun club directeuren hebben laten zien wie de echte bazen zijn. En groot respect voor Bayern! Altijd hun financieel huis op orde, goede beleid..
Je benoemt olie sjeiken maar je zegt helemaal niks over Bayern. Zij hadden ook kunnen kiezen voor de super league maar deden dat niet. Zij hebben geen oliesjeik. Wat vindt je daarvan dan?

10 september 2021 om 19:29

De Super League 2 zou volgens der spiegel een hervorming doormaken met twee divisies. En binnen die divisies zou een degradatie/promotieregeling gelden.

10 september 2021 om 19:42

Dan wil ik niet lullig doen ofzo maar, het mag 222 en Knappe 180. Is toch wel iets vind je niet

10 september 2021 om 19:48

Lol, dat mensen die superleague ook nog recht proberen te lullen met argumenten dat het oneerlijk concurreren is tegen oliegeld clubs. Want die superleague is lekker eerlijke concurrentie met alle clubs die niet uitverkoren zijn? Real en Barca zijn echt niet zielig en behoren nog steeds tot de clubs met de hoogste omzetten ter wereld. Maar als je 100 mln salaris voor één speler lapt of in Corona tijd een kleine 200 mln wilt betalen voor een speler met een jaar contract gaat het snel. Dat soort gekkigheid zie je niet bij Engelse clubs en zelfs niet bij PSG al blijven die niet ver achter. Alsof dat soort achterlijke bedragen de norm moeten worden ook. Die hele voetbalwereld is doodziek.

10 september 2021 om 19:53

@realxiiimadrid. Mischien moeten Barca en Juve maar leren roeien met de riemen die ze hebben, net als Real, ipv 200 miljoen uit te geven aan een speler die een jaar later gratis over kan komen. Juve ook 2 finales gehaald voor dat ze allemaal spelers gingen aan trekken. Barca doet dat ook. Grote clubs horen business te handelen als grote mensen, dat is hun eigen schuld, ga dan niet huilen dat je niet bij PSG en Chelsea komt wat gewoon onzin is, buiten dat zij alles bij elkaar kopen is het niet anders bij die clubs en heeft het nog altijd met je zelf te maken. Leuk dat jij hier het komt goed praten onder het mom van anders verlies je oog op Chelsea en Psg... of je doet wat Bayern doet, steekt geld in je akademie met een visie en hier en daar een extra aankoop, of concureren diet niet dan?

10 september 2021 om 20:01

Dat is nou het hele punt. Barca en Juve moeten roeien met de riemen die ze hebben. Barca heeft messi moeten laten gaan omdat het financieel niet lukte om messi bij zich te houden. Stel dat Barca net zoals PSG of chelsea een geldschieter had dan boeide heel die financiele malaise niet want dan had die geldschieter gewoon zijn portemonnee gepakt en was het goedgekomen. Dat gebeurt namelijk bij city, chelsea etc.

10 september 2021 om 20:11

Barcelona heeft gewoon financieel wanbeleid gevoerd... Weinig te maken met een geldschieter of niet. Het is echt niet zo makkelijk dat een geldschieter even zijn portemonnee trekt en het allemaal weer goed is. Veel te dure contracten afsluiten, daar ging het fout. Volgens mij had Barcelona toch ook het duurste salarishuis? Toevallig stonden Barcelona, Real Madrid en Juventus in 2019 in de top 3 van grootste salarishuizen, krijg bijna medelijden met de clubs en hun financiële situatie....

10 september 2021 om 20:46

Men ziet echt niet in wat er gaande is, zo'n onnodig tijdverspilling dit. Maar men zal het nog wel inzien. Er is een complete scheve verhouding aan het ontstaan, vooral nu door zo'n Psg. Ja die Esl was en is heel erg krom. Zeker op de manier waarop het werd gepresenteerd. Maar men kan maar niet de heren van de Esl en waarvan ze president zijn uit elkaar halen. Anyway, die Ceferin loopt doodleuk weg met Psg en ziet de oliecenten al in het vooruitzicht. En dan komen ze aan brabbelen met een nieuw soort FFP systeem, dat is helemaal lachwekkend. Als je ze overtreedt moet je een boete betalen, even serieus, wie houden ze voor de gek!? Dat betaalt een Psg met gemak. Die gasten kapen het voetbal zo erg, niet te geloven gewoon dat men dat maar niet wil inzien!

10 september 2021 om 20:50

Real heeft het huidige in het verleden opgebouwd, maar niet door goed beleid ect. Dit is opgebouwd door een dictator. Dus real moet zeuren dat er nu geld wordt ingepompt door een derde partij. PSG heeft in ieder geval geen prijzen letterlijk gekocht.

10 september 2021 om 19:54

Echt he, allebei komen ze met 'wij willen het voetbal redden' maar het gaat ze allebei alleen maar om macht en heel veel geld.

Het voetbal is juist veel beter af zonder al deze figuren.

Pure bluf. Als deze 3 clubs vertrekken dan ga je toch enorm zweten. Vooral een real en Barca hebben een grote achterban in de wereld. Als je dit kwijt raakt dan verlies je ook een hoop kijkers ben ik bang.

10 september 2021 om 18:43

Tuurlijk niet. De kijkers zullen dolblij zijn dat er wat andere clubs bij komen.
Niemand zit te wachten op de plannen van die 3 clubs.

10 september 2021 om 18:50

In Azië, Amerika en zelfs in een deel van Europa zijn ze behoorlijk enthousiast over de plannen, dan heb ik het over sponsoren, TV en Streamingdiensten maar ook het 'gewone' publiek dus hoe jij er bij komt dat niemand op die plannen zitten te wachten is mij een raadsel

10 september 2021 om 19:06

@Wandering, hij zegt dat omdat dat in zijn visie omtrent dit onderwerp past. Dat zie je hier wel vaker. Mensen hopen op iets en doen dan alsof het ook zo zal gebeuren.

10 september 2021 om 19:22

Ipv de eigen competitie competitief te maken en er net zo'n spektakel van te maken, moeten lokale clubs dus de wereldwijde fanbase pleasen? Het enige wat de ESL gaat doen is voetbal een luxe sport maken zoals Golf en F1 met kaartjes in de duizenden euros en het laatste stukje ziel (wat nog te corrigeren is) uit het voetbal zuigen. Gaat letterlijk nergens over behalve geld.

10 september 2021 om 19:54

Ik weet wel dat de super league clubs een PR bureau hebben ingeschakeld om de publieke opinie te doen draaien. Het lijkt ook nog aardig te werken ook...

10 september 2021 om 20:11

Europa en Azië hebben niks te vertellen. Alsof zij de clubs vertegenwoordigen. Weet je wie de clubs vertegenwoordigen? De echte lokale supporters van de clubs zelf. Zij (PL clubs) waren ook degene die het hebben tegengehouden. Terwijl ze voor het nog grotere geld konden kiezen hebben ze zich niet laten leiden door deze waanzin.
Als de fans buiten Europa echt iets te zeggen hadden, dan waren de Engelse club toch niet terug getrokken?
Als de stadions leeg zijn omdat eigen supporters gaan boycotten, is het bye bye met je Azië of Europa.

10 september 2021 om 21:24

De premier league is volgens mij een van de redenen van die super league. Als je ziet wat elke ploeg daar krijgt van tv geld. De andere competities kunnen niet mee.
Uiteraard heeft Barcelona er zelf een puinhoop van gemaakt.

10 september 2021 om 18:46

Laat ze lekker opdonderen met hun ideeën. De andere clubs die overblijven hebben ook meer dan voldoende achterban. Je moet nu net niet doen of alles instort ineens zonder deze 3 clubs.

10 september 2021 om 18:46

Dan gaan ze met z'n drieën lekker een eigen competitie beginnen. De rest van Europa gaat wel door. Persoonlijk zou ik het prima vinden als de Eliteclubs weg gaan of minder macht krijgen. Betekent weer kansen voor andere clubs, waaronder die uit Nederland.

10 september 2021 om 18:52

Ik denk inderdaad dat je kijkers verliest. Maar niet zo veel als je misschien denkt. En de vraag is niet alleen hoeveel de UEFA er verliest, maar ook hoeveel de Super League wint. Krijg je alleen de achterban van die 3 mee, dan houdt het snel op. Want ondanks dat dat grote aantallen zijn, mikken ze natuurlijk op nog veel hogere aantallen en daar wordt ook de sponsoring op ingericht. Wie loopt er dan groter risico, de UEFA die de competities alsnog weet te vullen en veel bekijks weet te trekken, of 3 clubs die eigenlijk geen enkele zekerheid kunnen bieden? Dus wie is er nu eigenlijk aan het bluffen?

10 september 2021 om 18:56

Ach Barca met hun wanbeleid. Juventus met hun zwakke beleid + matige team mis je niet in de CL hoor. Madrid misschien maar dat is dan nog wel te overzien..

10 september 2021 om 19:03

Denk het niet. Deze 3 clubs zijn helemaal niks zonder alle Engelse clubs. En die gaan na de protesten van de fans na de afgelopen keer echt niet overstag. Bayern zal het never nooit doen. En PSG heeft een voorzitter in de UEFA zitten dus die doen het ook niet. Het is niks, en het wordt niks.

10 september 2021 om 19:24

Denk je echt dat die rijke eigenaars, vaak durfkapitalisten het niet gaan aandurven uiterst onpopulaire beslissingen te maken? Als de wortel die voor hun neus gehouden wordt maar groot genoeg is dan happen die ook wel toe.

10 september 2021 om 19:32

Die in Engeland hebben het geprobeerd en zie wat er van gekomen is. Die van Liverpool kwam zelfs met een huilie-huilie excuusvideo. De Engelse supporters gaan dit nooit accepteren. Ik geloof er weinig van dat de eigenaren doofstom voor de supporters zijn.

10 september 2021 om 19:36

Omdat het fout is aangepakt. Omdat ze er 1 keer na wat ophef (laten we niet vergeten dat ze er eerst het wel gewoon wilden doen) niet meer mee willen doorgaan, moet niet betekenen dat ze dat altijd gaan doen.

10 september 2021 om 19:43

Ik vind het toch vrij hilarisch dat die Engelsen het hardste gillen tegen de Super League, terwijl hun eigen Premier League op exact dezelfde manier gestart is.

10 september 2021 om 19:46

Laten we vooral de invloed van de supporters niet onderschatten. Vooral de Amerikaanse eigenaren hebben de supporters gigantisch onderschat. Die hebben dit nooit aan zien komen. Voor mij bewijzen al die excuses dat.

10 september 2021 om 19:49

Je kan een nationale competitie toch niet vergelijken met een nationale competitie waar teams niet eens worden uitgesloten?!

10 september 2021 om 19:51

*Europese

10 september 2021 om 19:52

Laten we het niet overschatten. Er wordt meestal geen ruk om de supporters gegeven. Genoeg geld primeert altijd boven de belangen van supporters. Zeker voor buitenlandse eigenaren die geen enkele voeling met de plaatselijke voetbal cultuur hebben. Op de lange termijn zal er wel iets als de super league komen omdat er teveel geld voor het grijpen ligt om het niet te doen.

10 september 2021 om 20:04

Eens hoor, money talks. Ik denk ook wel dat er een super League komt uiteindelijk. Maar ze zullen eerst langs de supporters moeten en dat lijkt mij niet heel gemakkelijk. Als de supporters massaal wegblijven zit er ook niets meer in het vat. Al klinkt dat wel redelijk naïef. Zo eerlijk moet ik ook zijn.

10 september 2021 om 20:07

Het gaat om de achterliggende gedachte die in beide situaties gewoon gelijk is. De Premier League is net zoals de Super League begonnen door clubs die meer geld wilden genereren en daarmee tegelijkertijd een orgaan ( Football League & UEFA ) buitenspel kunnen zetten. Mede door de Premier League zijn Engelse clubs financieel compleet ongrijpbaar geworden, en is zelfs goed beleid niet meer nodig om bijna oneindig met geld te kunnen smijten.

Begrijp mij niet verkeerd, het originele plan van de Super League met een gesloten competitie is een gedrocht. Indien het een open competitie wordt waar clubs zich voor plaatsen op basis van hun prestaties is het naar mijn mening een prima idee.

10 september 2021 om 20:14

Zeg maar hoe ze het goed moeten aanpakken dan. Hoe krijg je de fans mee?

10 september 2021 om 20:21

Langdurige PR. Mensen ervan overtuigen dat de UEFA niet goed is voor de clubs en dat er van afgestapt moet worden. Dan de mensen overtuigen dat de SL een goed en eerlijk alternatief is. Lange termijn allemaal natuurlijk, maar zeker niet onmogelijk. Maar nog veel belangrijker is de andere topclubs meekrijgen en ook goed lobbyen bij de top van de samenleving.

10 september 2021 om 23:14

Ik snap je. Naar mijn gevoel is het in Engeland vooral die kant op gegaan door City en Chelsea die door buitenlandse investeerders groot zijn geworden. In het buitenland dan PSG. Daardoor is de markt compleet verziekt

11 september 2021 om 08:37

Ach er zijn altijd verdwaalde Aziatische toeristen die naar zo’n wedstrijd gaan. Dus publiek zal er wel zijn.

10 september 2021 om 19:26

Helemaal geen bluf. Bluf van de 3 clubs ja. Zonder de PL clubs gaat het niet eens door.

11 september 2021 om 08:33

Wat gaan die drie clubs doen dan? Honderd keer tegen elkaar spelen? Daar kijkt ook geen hond naar. Of gaan ze “mindere” ploegen, vooral van naam, toevoegen aan een toernooitje? Kijkt ook amper iemand naar. Die drie clubs en die clubs die eruit gestapt zijn toen het het heet onder de voeten werd zijn verderfelijk en verwerpelijk. Met als hoogtepunt dat jankverhaal van Perez en dan vervolgens Mbappe willen kopen. En clubs als Spurs en Tottenham? Europese elite? Nee, niet meer en nooit geweest. Et cetera.

11 september 2021 om 08:35

Wat gaan die drie clubs doen dan? Honderd keer tegen elkaar spelen? Daar kijkt ook geen hond naar. Of gaan ze “mindere” ploegen, vooral van naam, toevoegen aan een toernooitje? Kijkt ook amper iemand naar. Die drie clubs en die clubs die eruit gestapt zijn toen het het heet onder de voeten werd zijn verderfelijk en verwerpelijk. Met als hoogtepunt dat jankverhaal van Perez en dan vervolgens Mbappe willen kopen. En clubs als Spurs en Tottenham? Europese elite? Nee, niet meer en nooit geweest. Et cetera.

11 september 2021 om 09:25

Wat gaan die drie clubs doen dan? Honderd keer tegen elkaar spelen? Daar kijkt ook geen hond naar. Of gaan ze “mindere” ploegen, vooral van naam, toevoegen aan een toernooitje? Kijkt ook amper iemand naar. Die drie clubs en die clubs die eruit gestapt zijn toen het het heet onder de voeten werd zijn verderfelijk en verwerpelijk. Met als hoogtepunt dat jankverhaal van Perez en dan vervolgens Mbappe willen kopen. En clubs als Spurs en Tottenham? Europese elite? Nee, niet meer en nooit geweest. Et cetera.

Ceferin heeft geen recht van spreken. Zijn corrupte regime maakt juist het voetbal kapot.

10 september 2021 om 18:45

Concrete voorbeelden van zijn corrupte regime? Of lekker roepen?

10 september 2021 om 18:55

Ze zien een Uefa voorzitter en schreeuwen direct corruptie. Ergens snap ik het wel na alles wat Platini heeft geflikt, maar van Ceferin heb ik eigelijk nog niks over gehoord. Dus ik ben ook benieuwd naar zijn corrupte regime?

10 september 2021 om 19:00

Als je bij Uefa zit ben je per definitie corrupt. Anders klim je nooit zo hoog op in de organisatie. En kwam niet laatst naar buiten dat hij onder de tafel zijn eigen salaris had verhoogd?

10 september 2021 om 19:30

@falonso goede vraag, o.a. het aanstellen van Khelaifi tot voorzitter van de eca. De man die het mede mogelijk maakt om het wk naar Qatar te halen. Ditzelfde heeft hij geprobeerd met de Olympische spelen, wat niet gelukt is. Persoonlijk vind ik het zonde om de beste spelers ter wereld te zien spelen tegen Rheims in de Ligue 1. Daarmee maakt je wat mij betreft het voetbal stuk.

Een voorzitter van een bond die zich zo uitlaat verliest alle geloofwaardigheid. Ik mag hopen dat we geen rare scheidsrechterlijke beslissingen gaan zien. De 3 voorzitters die hij noemt hebben hun sporen wel verdiend in het voetbal en hebben ook bijgedragen aan het globaliseren van de sport. We hebben het alleen al over 20 Champions Leagues die de 3 clubs hebben vergaard.

10 september 2021 om 18:47

Waarom verliest hij zijn geloofwaardigheid? En ook gelijk dat indekken voor het geval er een twijfelachtige scheidsrechterlijke beslissing in het nadeel van jouw clubje valt. Typische supporter van een Spaanse voetbalclub. Je bent het wellicht niet gewend, dat weet ik niet, maar iedere club krijgt wel eens een twijfelachtige beslissing tegen.

10 september 2021 om 19:14

Hij is de voorzitter van een bond. Dan is het simpelweg niet gepast om op de man te spelen. De clubs willen en wilden een eigen competitie oprichten. Tot nu toe hebben ze altijd het gelijk aan hun zijde gekregen dat dit mag.

10 september 2021 om 18:49

De voorzitters van die clubs die doen alsof het de sport ten goede komt verliezen natuurlijk even goed alle geloofwaardigheid. Zij doen alsof de SL alle problemen oplost, terwijl het in werkelijkheid alleen een grote influx van geld betreft voor hun clubs en evt. een select groepje anderen. Dat de UEFA transparantieproblemen heeft is al langer bekend; w.m.b. maken deze drie voorzitters zich net zo belachelijk door dit plan door te zetten in plaats van daadwerkelijk te vechten voor de democratisering van het voetbal. Je kan zeggen wat je wil, maar de UEFA doet tenminste niet alsof een gesloten competitie bevorderlijk (?!) is voor de competitiviteit. Allebei zijn het natuurlijk alternatieven met extreem veel haken en ogen, maar de voorzitters die uit eigenbelang handelen en vervolgens doen alsof zij het doen in belang van de sport treffen wat mij betreft zeer veel blaam. Ceferin heeft voor mij alle geloofwaardigheid verloren, maar zeer zeker niet door dit incident.

10 september 2021 om 20:00

Als Barcelona/real/juve fan kan je maar best hopen PSG te ontlopen. Los van die drie geweldenaren, vrees ik nog het meeste de arbitrage als je ziet hoe die Ceferin hier staat te prediken.

10 september 2021 om 22:17

Walgelijk gewoon. Die man ceferin loopt weg met Psgoliestaat. De knipoog man heeft een nieuwe gekregen hoor. Triest gebeuren.

Toch altijd opvallend hoe de ene hypocriet de ander veroordeeld. De Uefa heeft natuurlijk een brandschone reputatie en staat volledig in zijn recht hier. Ik heb met beide helemaal niets, zakkenvullers ten koste van het voetbal en heel veel mooie praatjes voor de bühne.

Perez een incompetente leider....
Waarom moeten er altijd van die blaaskaken bij de FIFA en UEFA rondlopen!?

Ik ben keihard tegen die Super League. Sterker nog, het is een van de slechtste ideeën die ik ooit gehoord heb. Echter, het zou mooi zijn als een waardeloos figuur als deze Ceferin eens een toontje lager gaat zingen.

De fans hebben ook de juiste reactie gegeven toen de clubs dreigde over te gaan naar een Super League. Toen trokken de meeste clubs zich gelijk terug. Ik denk daarom dat de kans heel minimaal is dat dit er echt gaat komen. Laat Juventus, Real Madrid en Barcelona maar lekker met hun drieën een eigen competitie oprichten en zich afsluiten van de rest. Ben benieuwd hoelang dat stand houdt.

10 september 2021 om 19:08

De Engelse fans zijn niet de hele fanwereld. In Italië en Spanje was de weerstand veel minder.

10 september 2021 om 19:49

In Spanje waren de fans tegen de oneerlijke verdeling van plekken (niet op basis van prestaties). In Spanje hebben veel vooral fans een hekel aan de Uefa. Een andere organisator op zich daar hebben mensen geen problemen mee.

J-j-ja m-maar h-h-hun dan
Dit zijn volwassen kerels, dames en heren

Tja, de UEFA is wel hypocriet, want ook zij bevoordelen de grotere clubs en competities. Dat is eigenlijk niet waarvoor zij er zijn, maar het is wel beter dan 3 clubs die gewoon hun eigen feestje willen gaan houden zodat ze zelf meer geld kunnen verdienen, ten koste van kleinere clubs en competities, want die worden buitengesloten. Het is eigenlijk kiezen tussen twee kwaden.

Er valt ongetwijfeld iets over de UEFA en deze meneer te zeggen zijn, maar het punt dat ie maakt over een transfer van 180 miljoen is natuurlijk raak. Niet zomaar raak, maar snoeihard in de kruising raak. Het is werkelijk waanzin dat Perez loopt te klagen over geld, want dat zou er veel te weinig zijn om nog goed rond te kunnen komen terwijl diezelfde Perez met zijn Real Madrid enkele maanden later een voetballer probeert te kopen voor 180 miljoen. Ongekend.

Vind dat Ceferin als UEFA president niet al te veel recht van spreken heeft maar over Perez gewoon gelijk. Die man is ongelofelijk eng en volledig losgerukt van de realiteit. Huilen dat het zo zwaar is voor Real en dan ff dit soort bedragen bieden. Echt bizar

Heerlijke karikatuur van een bestuurder deze Ceferin, die denkt inmiddels volgens mij echt dat hij de Godfather van het Europese voetbal is. Het wordt wel interessant om te zien wat er uiteindelijk met de Super League gaat gebeuren, want alle clubs die zich uit druk van hun fans terug hebben getrokken zijn officieel nog onderdeel van het project. Om die contracten te ontbinden zal er een behoorlijke som betaald moeten worden, dus dat gaat sowieso nog een staartje krijgen. Zou daarnaast wel slim zijn om een PR-bedrijf in te huren voor de Super League indien het op waarheid berust, want dat was oprecht een van de slechtste introducties van een nieuw project die ik ook heb gezien. Het was vooral waardeloos dat ze die domme Engelsen de discussie hebben laten kapen, terwijl hun eigen clubs nooit zo hadden kunnen groeien zonder die nationale Super League die daar 29 jaar geleden is begonnen.

10 september 2021 om 19:23

Dat hebben ze ook gedaan. De bureaus Flint en A22 zijn erbij betrokken. Die hebben al een heel plan in drie stadia uitgewerkt als we Der Spiegel mogen geloven.

10 september 2021 om 19:41

Dat is in ieder geval een eerste stap dan, zolang ze er een open systeem van maken waar teams zich voor kunnen plaatsen uit clubcompetities dan moet de weerstand al wat minder zijn. Zolang er macht en geld weggehaald wordt bij de UEFA en dat naar de clubs vloeit is het wat mij betreft prima.

10 september 2021 om 19:46

Ze zouden twee divisies van elk 20 teams willen creëren. Er zouden dan 3 teams degraderen uit de SL 1 en twee promoveren uit de SL 2, de overgebleven plaats zou dan voorbehouden worden aan een team door middel van een wildcard (zo willen ze PSG uiteindelijk integreren in de SL). Dat bureau Flint is trouwens ook echt wel een best grote speler in het lobbyen met connecties binnen de grote Europese organisaties.

10 september 2021 om 20:21

Dat klinkt prima eerlijk gezegd, ik zal dan wat meer informatie over dit nieuwe format en het bureau moeten opzoeken. Het zou op zich wel grappig zijn als ze met de Super League naast Ceferin en de UEFA ook zijn nieuwe beste vriend Nasser met PSG buitenspel konden zetten, maar die hebben inmiddels zo'n sterke positie vergaard in het Europese voetbal dat ze eigenlijk niet te missen zijn in zo'n competitie.

10 september 2021 om 20:24

Knack heeft er recent een interessant artikel over geschreven waarin het wat uitgebreider gesproken wordt. Persoonlijk ben ik niet echt een liefhebber van het plan, maar zo relevant vind ik het ook weer niet wat er allemaal in de echte top gebeurt. Dat is toch al lang een aparte wereld.

10 september 2021 om 20:34

Yes ik heb het artikel online kunnen vinden, heel erg bedankt!

"Hij zegt dat de club alleen kan overleven door de Super League en probeert vervolgens om voor 180 miljoen euro Kylian Mbappé naar Real Madrid te halen"

Hij negeert hier het feit dat die 180 miljoen niet voldoende was om een nog 1 jaar durend contract af te kopen. Wat dat betreft kan Perez dit ook aanhalen om zijn punt te maken.

Ceferin is natuurlijk niet de gene die hier zijn mond over open moet trekken aangezien de UEFA al jarenlang bezig is het voetbal te verneuken. Toch heeft hij gelijk, ook ik was boos toen ik zag dat Real Mbappe voor bijna 200 miljoen ging aan trekken, dat in een corona jaar na te hebben gehuild om niet genoeg geld. Wat ik ook triest vind zijn de real fans hier (niet allemaal hoor, genoeg die wel van voetbal houden), die op hun pik is getrapt en perez komt verdedigen. Gehuil om, Real kan de PSGs en Chelseas niet bij houden. Je hebt 4 CLs gewonnen in de laatste 10 jaar, PSG nog geen een. En wat van de rest van Europa, genoeg clubs die met hun riemen roeien en wel puike prestaties leveren als een porto, ajax, roma, leipzig, en zelfs spurs bijvoorbeeld. Ga er gewoon voor zorgen dat FFP echt eerlijk word ipv fifa 22 te gaan spelen. Nogmaals, Cefering is een hypocriet en een enge vent, maar dan nog 100x liever deze champions league dan die neppe artificiele super league.

10 september 2021 om 19:55

Vanuit het standpunt van Real Madrid doet perez toch helemaal niks geks? Alsof hij zich ook maar een beetje moet bezig houden met het voetbal te redden. Dat doet niemand namelijk in de voetbalwereld niet. Ook niet in Nederland trouwens. Daar draait het ook allemaal om eigenbelang en winst voor de eigen club op lange termijn, want voor de kleinere clubs is het voetbal al lang eigenlijk gewoon dood als het gaat over perspectief op de lange termijn.

10 september 2021 om 19:58

Het probleem is niet dat Real die 180 miljoen op tafel kan leggen. Het probleem is dat een Psg/city dit meermaals kan doen in 1 zomer zonder daarvoor 2 basisspelers en enkele toptalenten van de hand te doen, en dit met inkomsten die niet voortvloeien uit clubopbrengsten.

10 september 2021 om 20:00

Echt een probleem is dat natuurlijk niet. Het is gewoon een probleem voor teams die het niet kunnen. Zo is het altijd, iets wordt pas een probleem als iets of iemand het zelf niet kan.

10 september 2021 om 21:05

Welja uiteraard is het 'een probleem' voor de traditionele topclubs, en zeker dan Madrid en Barcelona die van de socios/fans is (wat men altijd romantiseert normaliter). Nu worden zij gepusht naar een rijke externe investeerder, terwijl we dat op hetzelfde moment verafschuwen en zogezegd walgen van de spending sprees van bijvoorbeeld een City. Als je in de toekomst even succesvol wil blijven als in het verleden, wordt je dus gedwongen om daar naartoe te gaan, want de FFP gaat enkel leiden tot geldboetes. En laat dat nu net zijn wat er in overvloed is bij de desbetreffende clubs.

10 september 2021 om 21:53

Het is echt frappant dat men niet inziet wat er gaande is. En tsja dat is idd ook een issue. Alle clubs verloren inkomsten. Maar andere kunnen doodleuk verder met strooien vanwege hun economische doping. Olie centen van buitenuit en de Ffp doet er niets aan want ja de Uefa en Ceferin lopen lekker achter aan die oliesheikhs. Trouwens is Nasser helemaal niet de eigenaar wat in dit artikel werd gesuggereerd. En wat je zegt als het club en of comp. inkomsten zijn prima, dat is de verdienste van de club en of comp. Zoals de Pl, die verkopen hun comp. gewoon enorm goed. Grote clubs hebben een groter fanbase en dus meer inkomsten en kunnen dus meer. Maar uiteindelijk vloeit dat geld naar de rest. Maar die ffp is een lachertje en straks wordt het nog lachwekkender. Die Ceferin roept al wat geluiden dat straks clubs zogenaamd boetes moet en betalen wanneer ze bepaalde regels overtreden. Uhh ja daar wordt zo'n Psg bang van. Past exact in hun straatje, lachwekkend is het maar dat zal men nog wel inzien!

De maffia wil geen concurrerende organisaties heb ik het idee. Ik vind het altijd triest hoe een organisatie als UEFA dit soort zaken benaderd, dit is al de zoveelste keer dat er ‘hard wordt uitgehaald’.. De UEFA heeft al talloze keren aangetoond een door-en-door corrupte organisatie te zijn zonder enige visie op langere termijn. De Super League gaat komen, Ceferin krijgt het warm.

Beiden zijn niet echt lekker fris. Maar die perez spant wel de kroon. Sowieso hebben die clubs veel te veel macht en geld waardoor het lastig is veranderingen door te voeren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4268 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
CasemiroMiddenvelder50
T. CourtoisKeeper50
F. ValverdeMiddenvelder50
K. BenzemaAanvaller55
E. HazardAanvaller50
AsensioAanvaller40
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren