Guus Hiddink verrast Johnny de Mol en zet punt achter trainersloopbaan

Donderdag, 9 september 2021 om 20:40 • Laatste update: 12:22

Guus Hiddink zet een punt achter zijn trainerscarrière, zo vertelt hij in het programma HLF8 van SBS6. De 74-jarige oefenmeester was het laatst actief als technisch directeur en bondscoach van Curaçao, maar verrast presentator Johnny de Mol in het praatprogramma met de boodschap dat hij besloten heeft om die functie te verlaten. Als De Mol aan Hiddink vraagt of het ‘nu echt klaar is’, antwoordt hij bevestigend.

“Ik ben de laatste tijd niet actief geweest, vanwege corona. Het is even niet goed gegaan, in de WK-kwalificatie hebben we verloren. De Gold Cup hebben ze (vanwege een corona-uitbraak, red.) niet mogen spelen. Toevallig heb ik gister met de president gezeten en we zijn tot de conclusie gekomen dat ik even ga stoppen, omdat we geen volgend traject in gaan met directe kwalificaties”, vertelt Hiddink, die een jaar geleden het stokje van de noodgedwongen vertrokken Remko Bicentini overnam als bondscoach van Curaçao. Het eiland sneuvelde in de tweede ronde van de WK-kwalificatiecyclus in de Caraïben en Midden- en Noord-Amerika tegen Panama.

De Mol vraagt vervolgens voor de duidelijkheid of Hiddink gaat stoppen bij Curaçao. “Nee, we gaan stoppen als technisch directeur. Ik was zowel coach als technisch directeur. Nee, ik ga totaal stoppen”, verduidelijkt Hiddink. Hij heeft op Curaçao nog een contract tot het einde van 2022. De eerste officiële wedstrijd voor Curaçao wacht pas in de zomer van 2022, als de nieuwe Nations League van de CONCACAF en daarmee het traject richting het WK van 2026 van start gaat. “Ze moeten de zaak even goed bekijken en herbezinnen. Wat de strategie is voor de lange termijn. Ook op de korte termijn is het moeilijk om goede trainingskampen te organiseren.”

De boodschap van Hiddink zorgt voor verbazing bij De Mol, die nog eens vraagt aan Hiddink of ‘het klaar is’. De oefenmeester antwoordt daar bevestigend op. De Mol vraagt vervolgens of Hiddink nog een ‘Dick Advocaatje’ gaat doen, ‘ergens in een ver land’. “Nee”, zo luidt het antwoord van Hiddink. "Goh, wat een nieuws", verzucht De Mol. Hiddink werkte tijdens zijn carrière in de afgelopen veertig jaar voor onder meer PSV, Real Madrid, het Nederlands elftal, Zuid-Korea, Australië, Rusland en Chelsea.Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door peerk)

Dat verhaal van stoppen komt bekend voor, wellicht over een paar maandjes nog even bondscoach van Pakistan o.i.d.

9 september 2021 om 21:26

Samen met Advocaat de Heintje Davids van de voetballerij. Komt over 3 maanden wel weer met iets aanzetten. Kunnen niet zonder de aandacht.

10 september 2021 om 01:29

Deel van het programma gezien; ik vind Hiddink een uitgebluste indruk maken. Oogt totaal niet scherp meer; die kun je echt niet meer voor een groep gooien. 5 jaar ouder dan Louis meen ik, maar een wereld van verschil. Waar Louis nog super scherp oogt, kan opa Hiddink echt niet meer

Een jaar geleden met alle geweld deze baan aannemen terwijl er een goed functionerende coach zat die dankzij jouw baantjesziekte op moest krassen, om er vervolgens na nog geen handvol potjes op de bank zelf de brui aan te geven... dan ben je toch ook een - excusez les mots - asociale lul.

9 september 2021 om 21:23

Wat een onzin, hij krijgt toch gewoon een baan aangeboden? Hiddink is gewoon een sympathieke man

9 september 2021 om 22:17

Hij heeft niet eens een duel gecoacht omdat hij ziek was.

9 september 2021 om 22:38

Precies mijn gedachte. Ik had hem altijd heel hoog zitten maar na die soap met de vorige bondscoach is ie een stuk sympathie verloren. Hij heeft achter de rug van Bicentini zijn baantje veiliggesteld en hem op een geniepige manier de laan uitgestuurd en nu gaat ie alweer weg. Had dan die beste man laten zitten.

9 september 2021 om 23:04

Op een geniepige manier de laan uit gestuurd? Zou je dat verder kunnen toelichten?

9 september 2021 om 23:47

Dat kan ik. Even kortweg de dingen samengevat ging dat als volgt. Bicentini was al een tijdje een geliefd bondscoach van Curaçao. Hiddink werd aangesteld als technisch directeur. Mensen tipten Bicentini dat Hiddink achter zijn rug om bezig was om ook bondscoach te worden. Bicentini ging het gesprek aan met Hiddink en die verzekerde hem dat dat absoluut niet het geval was en dat ie geen bondscoach zou worden. Bicentini krijgt uit het niets een telefoontje dat ie ontslagen is. Hiddink was aangesteld als bondscoach van Curaçao. Het is een hele rel geweest en Bicentini heeft op het laatst afgezien van een rechtzaak en heeft uiteindelijk geschikt met de bond. Hij is nu assistent bij de nationale ploeg van Canada.

10 september 2021 om 08:48

En nu zal Canada zeker naar Qatar gaan ! Karma. Hadden ze Bicentini beter gelaten of zelfs als assistant gelaten . Zo jammer

10 september 2021 om 09:32

Ik betwijfel of jij ook maar enig idee hebt waar Guus afgelopen jaar doorheen is gegaan. Hij heeft corona goed te pakken gehad en het is een tijdje echt wel heel slecht met hem gedaan. Zo'n tijdje ziektebed en wellicht de dood in de ogen kijken, kan je ineens een heel ander perspectief op het leven geven. Jij noemt dat een asociale lul, maar dat zegt meer over jou. Houd een oordeel voor je als je geen idee hebt waarover je praat.

10 september 2021 om 11:12

Dat zegt helemaal niets Peerk. Ik heb zelf 2 jaar geleden kritiek gelegen en ik heb het vorig jaar aardig te pakken gehad toen ik corona had. Ben nog steeds aan het herstellen (enorme moeheid). Kan ik dan zomaar alles maken en mogen mensen mij dan geen asociale lul noemen? Dan erbij, Hijniet! had het over de actie van Guus Hiddink ten opzichte van Bicentini. En daar geef ik Hijniet! volledig gelijk in. Iemand eerst garanderen dat je mag blijven zitten om dan vervolgens zijn baan in te nemen. Had zo'n actie nooit van Hiddink verwacht. En als je dan snel ontslag neemt dan vind ik dat al helemaal bizar. Had dan niet de baan van Bicentini in lopen te pikken, dan had die man nog trots op zn zetel gezeten.

10 september 2021 om 13:35

Buiten het inpikken van de baan lijkt Hijniet vooral kwalijk te nemen dat hij er na een paar potjes de brui aan geeft. Als je ziek bent geweest, ben je niet immuun om een lul gevonden te worden, maar iemand verwijten dat hij totaal anders naar de situatie kijkt dan een jaar geleden, is idioot. Had dan alleen gezegd dat je het destijds niet netjes vond en daarom een lul is, niet 'hij geeft er de brui aan' dus als gevolg is hij een asociale lul.

Ik had liever ,dat hij stopte voordat ,destijds Oranje en Rusland in de zelfde poule zaten.
Voor mij als Oranje liefhebber is dit mosterd na de maaltijd.
Misschien als hobby nog iets gaan doen voor de Superboeren,zou hem sieren.

9 september 2021 om 21:34

Wanneer zat Oranje bij Rusland in de poule dan? In 1988 was Hiddink toch geen bondscoach van Rusland?

9 september 2021 om 22:05

Na de poule natuurlijk 😂

En daarvoor moest Bicentini stoppen. De laatste jaren heeft Hiddink vervelende dingen gedaan. Bij Curaçao dan nu. Bij Anzji ook Meulensteen als assistent aannemen om een week later zelf te stoppen. Een trainer met zo’n staat van dienst had toch beter aan zijn landgenoten mogen denken in deze gevallen.

Een van de beste Nederlandse coaches ooit. De laatste jaren niet meer, maar Hiddink heeft echt hele goede dingen gepresteerd tijdens zijn carriere.

9 september 2021 om 22:31

Dat is zeker. Als ja...als...in 1998 en 2000 de penalty's tegen de touwen gingen, ongetwijfeld de beste coach ooit. Daarbij met PSV de Europacup gewonnen en vele landstitels. Met Real Madrid de wereldbeker met clubteams gewonnen.
En dan vergeten we nog de grootste stunt...met Zuid-Korea de halve finale bereiken op het WK 2002 (met wat geluk tegen de Italianen) . Daarna weer terug naar PSV en de halve finale CL gehaald een wereldprestatie op zich(met Alex en Gomez).
Het meeste pijnlijke en toch het allerbeste van Guus is...ek 2008. Nederland speelde Italië, Frankrijk en Roemenië helemaal zoek maar moest daarna tegen de Russen van Guus. Marco van Basten heeft daar nog steeds nachtmerries van. Een gouden carrière. Die man moet een standbeeld krijgen :D

10 september 2021 om 00:10

2000 was Rijkaard maar Hiddink en van Gaal zijn de beste twee bedeelde coaches ooit.

Alle sympathie voor deze man verloren nadat hij achter de rug om van Bicentini het bondscoachschap van Curaçao aanvaarde. En dan nu, een jaar later, ermee stoppen.

Even los van Hiddink maar wat zijn die Famillie de mol toch een enge aandachtszoekende mensen zeg als ze maar met hun hoofd op de voorgrond van een televisie programma of een tijdschrift staan echt verschrikkelijk hoe geil die mensen van zichzelf zijn 🤢

Het werd tijd . 74 jaar. Deze oude mannen kunnen zich gewoonweg niet aanpassen aan het voetbal dat zich wel heeft aangepast
Ik geloof niet dat het een verrassing was voor Mol. Hiddink zat daar niet voor niets toch
Wat ik jammer vfnd en dat heb ik vaker geschreven, is dat Hiddink zijn mooie carrière te grabbel heeft gegooid door om een walgelijke manier de bondscoach van Curaçao eruit te laten gooien.
Hij negeerde het herenakkoord en verdedigde zich door te zeggen dat het te lang duurde. Bah
Hij heeft niet kunnen genieten van zijn optreden
Op je dieptepunt stoppen is toch wel triest.

Er is nieuwe regering op Curacao , dus hoopt dat er een nieuwe hoofd bij de voetbalfederatie is en dat ze Bicentini zoeken en excuses aanbieden en weer aan het hoofd zetten . Hij kende de jongens zeer goed ! Hij kon tot hen doordringen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Curaçao

FIFA ranking: 76
16 fans
Selectie
SpelersPositieW
B. KuwasAanvaller41
G. NepomucenoAanvaller10
J. AntersijnKeeper00
Z. de la PazKeeper00
S. AlbertoVerdediger50
J. GaariVerdediger60
N. HolderVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Curaçao.

107 fans
Coach, 75 jaar
SeizoenClub
2020-2021 Curaçao
2019-2019 China O22
2018-2019 China O21
2015-2016 Chelsea
2014-2015 Nederland
Laatste voetbalnieuws

Guus Hiddink blijft actief en neemt functie van Frank de Boer over

Guus Hiddink wordt de nieuwe voorzitter van de vakvereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV). De voormalig bondscoach van het Nederlands elftal besloot twee maanden geleden definitief te stoppen als trainer. Hiddink neemt...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren