PEC Zwolle treedt op tegen fans die willen verdienen aan duel met Ajax

Donderdag, 9 september 2021 om 12:31Jeroen van Poppel • Laatste update: 12:36

PEC Zwolle verbiedt het zijn supporters om seizoenkaarten te koop aan te bieden. De Eredivisionist speelt zaterdag een thuiswedstrijd tegen Ajax en kwam erachter dat seizoenkaarten online aangeboden worden voor het populaire duel. De club heeft al enkele kaarten geblokkeerd.

"Let op", schrijft PEC Zwolle op Twitter. "Het is niet toegestaan seizoenkaarten aan te bieden via onder andere Marktplaats voor de wedstrijd van dit weekend. Seizoenkaarten die toch online worden aangeboden, zijn zaterdag geblokkeerd." Vanwege de maximale stadioncapaciteit van 67 procent als gevolg van de coronamaatregelen zijn alleen seizoenkaarthouders welkom in het stadion van Zwolle.

Donderdagmiddag stonden nog drie advertenties op Marktplaats waarin tickets worden aangeboden voor de wedstrijd tussen PEC en Ajax. Bij een van die advertenties wordt dertig euro per stuk voor drie kaarten gevraagd.

Overigens maakt PEC Zwolle donderdag ook bekend dat de club het voorlopig moet stellen zonder Pelle Clement. De 25-jarige middenvelder viel tijdens de uitwedstrijd tegen Willem II (1-0 verlies) uit met een enkelblessure en is daar dinsdag aan geopereerd. "Het is gelukkig allemaal goed gegaan", zegt Clement in een videoboodschap op Twitter. "Ik ga zo snel mogelijk aan de revalidatie beginnen zodat ik zo snel mogelijk weer kan aansluiten."Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door messino)

Geldnood? Dit gebeurt overal op elk moment. Soms in mindere mate. Hoe weet je specifiek welke kaart “verhuurd” wordt? Marktplaats alias is niet per definitie de naam. En zelfde geldt voor gekoppelde rekeningnummer. Dus dan zit je praktisch in een avg-vaatje. Toch ben ik in Engeland blij dat je buiten de stadions kaarten kan kopen met speciale CL wedstrijden. Chelsea uit had ik nooit mogen als Ajacied. Gelukkig toch een mooie pot gezien.

9 september 2021 om 13:27

Seizoenkaarten zijn op naam en mogen dus niet verkocht worden op deze manier, zo staat het in de voorwaarden. Argumenten dat het overal toch gebeurd, of dat je geldnoot hebt is natuurlijk onzin.... Hoe ze erachter komen weet ik niet, maar daar zullen ze wel trucjes voor hebben.

9 september 2021 om 15:36

Als je in geldnood zit had je überhaupt geen seizoenkaart moeten kopen, daar kun je beter dan een keer boodschappen van doen

9 september 2021 om 19:03

@JNPSV tussen de aankoop van dat ding in mei en september kan genoeg gebeuren waardoor je dat geld opeens wel nodig hebt.

Goed opgetreden, meteen blokkeren die zooi en weren voor een x aantal wedstrijden

9 september 2021 om 13:14

Die ''supporters'' moeten in zijn geheel en voorgoed verbannen worden uit het stadion als je het mij vraagt. Je bent supporter van je club of niet. Zo ja, dan ga je toch niet over de rug van andere fans kaarten in de verkoop gooien? Maar in dit geval doet PEC Zwolle inderdaad doortasten optreden.

9 september 2021 om 13:25

Iemand heeft netjes voor zijn seizoenskaart betaald, en in plaats van hij/zij gaat een andere ‘fan’ die dit kaartje koopt. Er gaan zovaak mensen met andermans seizoenskaart. Nu de seizoenskaarthouder er geld voor vraagt is het ineens een gedoe

9 september 2021 om 14:04

Tja, in de 11 jaar dat ik nu seizoenskaarthouder ben heb ik mijn plekken nog nooit verkocht. Ben eigenlijk altijd geweest en bij ziekte oid dan mocht mijn maatje mijn kaart lenen om iemand anders mee te nemen. Maar erop willen verdienen, nee dat vind ik te ver gaan en verre van netjes.

9 september 2021 om 15:11

Wij gaan als groep naar wedstrijden en als iemand een keer niet kan dat wordt dat in de groep gegooid. Er is dan altijd wel iemand die een gegadigde weet om mee te gaan, diegene doet dan 10 euro in de gezamenlijke pot. Je verdiend er niet aan, maar gratis weggeven hoeft wat mij betreft ook niet altijd.

10 september 2021 om 09:21

Dat ben ik met je eens Teesboer. Maar waar het mij om gaat is dat sommige mensen de kaarten voor een veelvoud van de hand doen. Dat gebeurt feitelijk met het voorbeeld uit het artikel ook. Dat is gewoon niet correct.

Een seizoenkaart is persoonsgebonden. Zonder aanvullende voorwaarden is deze gewoon overdraagbaar maar in de algemene voorwaarden van voetbalclubs wordt dit meestal uitgesloten. Bij de top 3 clubs en Utrecht is dit in ieder geval het zo geregeld. Lijkt me dat dat bij PEC ook zo geregeld is. Dus volkomen logisch. Begrijp sowieso niet dat je de duels tegen Ajax, PSV enzo niet wil kijken. Zijn toch de kersen op de taart als supporter zijnde

9 september 2021 om 12:52

Bij het naar binnen gaan bij PEC hoeven mensen zich alleen te scannen met een seizoenskaart. Niets wordt gecontroleerd (dus ook niet of het op jouw naam staat).

9 september 2021 om 13:30

Dat het kan wil nog niet zeggen dat het mag.. Ik kan ook 160 km/u op de snelweg rijden.

9 september 2021 om 13:12

Ik ben zelf wel al een aantal keer naar PSV gaan kijken met de seizoenskaart van iemand uit mijn kennissenkring eerlijk gezegd. Meestal omwille van afwezigheid van de persoon in kwestie natuurlijk. In dat geval is het nog wel logisch vind ik eerlijk gezegd. Maar dat is natuurlijk nog wel iets anders dan het aanbieden van een seizoenskaart op marktplaats of iets dergelijks.

9 september 2021 om 13:19

@Lierse, ja zeker. Is ook mooi dat dat kan toch? Als ik niet kán gaan, dan maar iemand in m'n omgeving blij maken. Anders blijft die plek leeg

9 september 2021 om 13:34

Correct. En eigenlijk zou je het zelfs gewoon kunnen verkopen aan een derde als je op vakantie bent of iets dergelijks vind ik persoonlijk.

9 september 2021 om 13:44

Voor het kaartje/plaatsbewijs wel. Maar voor de veiligheid is natuurlijk weer heel andere discussie. We horen hier wel eens de discussie dat je als uitsupporter in het vak van de thuisploeg zou kunnen zitten om vervolgens de thuisclub een oor aan te naaien (racistische leuzen, dingen op het veld gooien, wat dan ook). Dat werk je hiermee natuurlijk ook extra in de hand.

9 september 2021 om 13:19

Ken mensen die met een seizoenkaart van andere naar wedstrijden in de kuip en arena gaan. Als het kaartje maar scant

9 september 2021 om 13:40

@rochus Niet willen OF niet kunnen is wel wat anders?

9 september 2021 om 13:43

heel begrijpelijk inderdaad.
Daarbij loop je ook nog de kans dat er de nodige Ajacieden in de thuisvakken komen te zitten en dat lijkt me ook niet wenselijk

9 september 2021 om 15:34

De helft van de supporters zijn toch al ajax feyenoord of psv supporters . Dus dat houdt je niet tegen

9 september 2021 om 17:59

Bij Ajax mag ik anderen gewoon laten gaan hoor.. sterker nog, ik kan mijn kaartje via de app delen.

10 september 2021 om 01:08

Nee joh, het interesseert me echt geen reet dat Ajax, PSV of Feyenoord op bezoek komt. Zie liever de wedstrijden zoals tegen Heracles, PEC, Groningen, Heerenveen en natuurlijk Vitesse. Ik wil NEC zien voetballen, als ze resultaat halen tegen de top van Nederland is dat natuurlijk prachtig. Maar ondanks dat ik ook liefhebber ben, zie ik liever een wedstrijd waar twee ploegen tegen elkaar willen strijden.

Heel goed. De supporter is niet gebaat bij Sjohnnies en tussen handelaren die grof geld verdienen. Niet kopen op marktplaats en laten blokeren. Hebben die schooiers mooi zichzelf te pakken

Als je zelf niet kunt gaan en je weet niemand die wel kan gaan, is dit zo gek nog niet. Alleen als je de persoon niet kent die op jouw kaart gaat, loop je wel de kans die die zich misdraagt.

Clubs zouden moeten faciliteren dat je je kaart kunt doorverkopen via de club.

9 september 2021 om 13:22

Dat is nog niet eens een gek idee. Zeg. Doneer ( of tegen seizoenkaarthoudersprijs van een wedstrijd)een wedstrijd aan een medesupporter als je zelf niet kan

9 september 2021 om 13:33

Bij sommige clubs kan dat ook gewoon. BIj PSV kan je, als je een keer niet naar een wedstrijd kunt, je kaart laten blokken voor die wedstrijd en dan kan PSV een los kaartje extra verkopen voor dat vak. Zelf gaf ik mijn kaart vaak aan anderen die dan gewoon op mijn seizoenkaart naar binnen gingen.

9 september 2021 om 14:03

Bij NAC krijg je volgens mij de helft van het verkochte kaartje terug. Dat is ook wel redelijk.

Clubs kunnen ook niet al te streng zijn op het alleen persoonlijk gebruiken van de seizoenkaart, want dan haken seizoenkaarthouders die niet alle wedstrijden kunnen af. Er zijn er ook genoeg die met een groepje een paar kaarten hebben en dan per wedstrijd kijken wie er gaan.

Wanneer gaan we eindelijk een pasfoto's op seizoenskaarten zetten. Dan is het direct afgelopen met deze onzin.

9 september 2021 om 14:04

En wie gaat dat controleren bij de ingang? Kost een hoop extra inzet van mensen. En je jaagt seizoenkaarthouders weg die niet alle wedstrijden kunnen gaan.

Slimmeriken, bied het dan gewoon op andere platforms aan. Social media kanalen.

Ik vind €30 per kaart best redelijk als je zelf niet kunt is dat vrij acceptabel. Vind dat niet echt een woeker prijs ofzo.

9 september 2021 om 16:16

@kilum,

Ik vind 30 euro voor een kaart best veel, aangezien je voor een seizoenkaart zon 200-240 euro betaald.
Dat zijn 17 wedstrijden, maal 30 euro is 510 euro. Als je een gezin hebt met 6 personen, bestel je op ieders naam een kaart, kost je zo'n 1440 euro. Je verkoopt ze voor 510 dan vang je 3060 euro dat is 1620 euro winst, waar je weinig voor hoeft te doen. Plus je pakt misschien een seizoenkaart af van iemand die die graag wilt hebben. Nu snap ik dat dat bij clubs als PEC wel zou meevallen, omdat die denk ik toch niet volledige seizoenkaarten zullen verkopen (dit is een aanname, correct me if I'm wrong). Maar ik vind dat je seizoenkaart verkopen gewoon hard aan moet pakken. Je kiest er voor om seizoenkaarthouder te worden, dus als je niet kan, dan geef je hem maar aan een kennis mee, of anders pech.

Ik ga ook regelmatig mee naar de F-side, omdat een maatje van mij seizoenkaart heeft, en als een van de mensen op zijn vak niet kunnen (waar hij mee bevriend is) dan mag hij iemand meenemen op hun seizoenkaart. Daarbij komt ook het gevaar: Mocht degene die de kaart leent zich misdragen, ben jij je kaart kwijt.

Haja ik had dit toen als jongentje ook gedaan bij de kampioenswedstrijd Excelsior-Feyenoord in 2017, kon zomaar 600 euro verdienen en dat was echt veel geld, uiteindelijk had de club mij gecontact en zei als je dit nog een keer doet krijg je een stadionverbod, uiteindelijk gegaan en 3-0 gewonnen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
17.Willem II33-25
18.PEC Zwolle27-26
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. EchteldUnknown
D. AndersonVerdediger
D. BajselmaniVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina PEC Zwolle.

2 fans
Middenvelder, 26 jaar

In de wandelgangen

Zondag 26 juni
Het management van Neymar heeft met Juventus gesproken over een transfer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren