Alexander Büttner: ‘Ze maakten me bewust zwart, het was heel laag’

Donderdag, 9 september 2021 om 09:54Rian Rosendaal

Alexander Büttner koos in juli heel bewust voor een eenjarig contract bij RKC Waalwijk. De inmiddels 32-jarige linksback leek eerder dit jaar bij Apollon Limassol een nieuw avontuur aan te gaan in het buitenland. Bij aankomst op Cyprus echter kreeg Büttner al snel een slecht gevoel over de hele gang van zaken, waardoor hij een streep zette door de deal met Limassol. Bijna een halfjaar later kwam RKC om de hoek kijken.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door paulr_1982)

Ik las eerst het stuk over Noa Lang en vervolgens zie ik de titel van dit artikel. Hoe lang zal het nog duren voordat de uitspraak 'iemand zwartmaken' niet meer mag in de samenleving?

Verder leuk om Büttner weer in de eredivisie te zien, ik was altijd wel gecharmeerd van hem in zijn tijd bij Vitesse.

9 september 2021 om 10:19

Dat moment kan niet lang meer op zich wachten, het is toch weer iets waar mensen een negatieve gedachte bij krijgen. We kunnen natuurlijk niet hebben dat men ergens mee zit door een bepaalde uitdrukking die wordt gebruikt.

9 september 2021 om 10:25

Je trouwt in wit en je gaat in zwart naar de begrafenis. De gehele geschiedenis van de zwart-wit dichotomie heeft niets met huidskleur te maken, maar met dag en nacht, goed en kwaad e.d. en dateert van de tijd dat het ‘s nachts onverstandig was om rond te lopen omdat het wilde leven of de natuurelementen (kou en regen) je makkelijk van het leven beroofde.

Om de mate van pigmentatie te omschrijven van mensen, hoe irrelevant ook, zijn er eigenlijk andere woorden nodig dan wit, bruin en zwart. Helaas duwen de progressieven de term wit door de strot.

9 september 2021 om 10:51

Wat je zegt klopt niet. Het trouwen in wit en begraven in zwart is iets was is opgekomen in de 19de eeuw. En dat heeft betrekking op de westerse wereld. Veel gezegdes/spreekwoorden komen ook voort uit dezelfde tijd. Bijvoorbeeld iemand de zwarte piet toespelen. Iemand zwart maken verdwijnt uiteindelijk wel. Taal is namelijk iets wat nooit hetzelfde blijft. Het blijft zich evolueren

9 september 2021 om 11:23

Ben jij het afwijkend gekleurde schaap van de familie?

9 september 2021 om 21:18

Ik heb nergens een jaartal aan gehangen. Het is niet relevant of trouwen in het wit sinds de 19de eeuw genormaliseerd is. En als Westerling is de Westerse wereld mijn uitgangspunt. Snap je opmerking dan ook niet.
Een zwarte piet toespelen is een recentere idd en de een voorbeeld van wel.
Alleen de gehele folklore die teruggaat tot de 12de eeuw en zoiets als zwarte magie is al zelfs in de Romeinse tijd gebruikt.
Zwarte magie zijn spreuken om een ander te benadelen. Moet het woord ‘zwarte magie’ dan ook verdwijnen?
Taal leeft, maar zoals de progressieven bewust de gum zetten in taal is niet aan mij besteed. Ik stop ook met het lezen van een artikel zodra de term ‘wit’ wordt gebruikt voor blank. Geen idee wat er dan verder in een artikel staat.

Ik heb nog nooit gehoord van een Nederlander die in Cyprus ging voetballen en aan het einde van zijn contract een afscheidswedstrijd kreeg.

Het eindigt altijd met: 'niet meer uitbetaald gekregen', 'leugens die verteld worden' en ruzie.
Het zal ongetwijfeld een avontuur zijn om op Cyprus te gaan werken/wonen, maar calculeren dit gewoon van te voren in.

Het bijzondere in dit geval is dus dat Buttner nog voordat zijn contract in ging zwart werd gemaakt. Heel goed dat hij niet heeft getekend dan.

9 september 2021 om 10:34

Het voetbal op Cyprus beperkt zich feitelijk ook maar tot een paar clubs. Het is al heel wat dat de clubs op dit eiland een competitie kunnen draaien waarvan we verschillende deelnemers nog wel eens terug zien in de Champions League of de Europese toernooien daaronder. In die zin snap ik ook wel dat het spelers als Büttner en andere jongens trekt qua avontuur. Maar je hebt gelijk, zodra de 'liefde' bekoeld raakt krijg je steevast dit soort dingen terug te lezen.

The American dream Buttner?
Is dat niet iets van de vorige eeuw, nee wacht nog een eeuw verder terug?

Büttner is een middel matigen voetballer overal mislukt, dus niet dat top clubs voor hem in de rij staan

9 september 2021 om 11:54

Ik ben toch wel benieuwd hoe je na het artikel tot deze reactie komt, ik zie de relevantie van die topclubs niet echt in. Buttner deed t trouwens goed bij Vitesse, redelijk in Rusland en heeft toch maar mooi bij Manchester United gespeeld. Heeft gewoon het maximale uit zijn carrière gehaald voor zo'n toch vrij beperkte voetballer.

9 september 2021 om 12:20

Niet met je eens. Talent en drive lijkt hij echt wel te hebben. Zelfreflectie alleen niet.

Ik vind het een beetje een onsamenhangend verhaal. Het begint over afspraken over premies die in het contract werden gezet. Daarna opeens dat bij aankomst alles anders was. Anders dan wat? En tot slot over een aantal krantenberichten.

Hoe zou dat nu zitten met Büttner en Kramer, nu ze teamgenoten zijn? Na dat incident bij Sparta tegen Vitesse drie jaar terug

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

RKC Waalwijk

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. GaariVerdediger90
M. MeulensteenVerdediger91
A. ToubaVerdediger90
A. AzhilMiddenvelder90
S. BakariMiddenvelder91
A. El BouchataouiMiddenvelder90
M. KramerAanvaller93
Voor de complete selectie: Clubpagina RKC Waalwijk.

69 fans
Verdediger, 32 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren