Feyenoord hoopt op financiële klapper tussen zeven A-internationals

Donderdag, 9 september 2021 om 08:00Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 08:44

Feyenoord heeft plots zeven volwaardige A-internationals in het basiselftal staan. Justin Bijlow en Tyrell Malacia debuteerden deze maand bij het Nederlands elftal, terwijl Guus Til bijna drie jaar na zijn vuurdoop zijn tweede en derde interland speelde. Ook zomeraanwinsten Alireza Jahanbakhsh en Marcus Pedersen kwamen in hun actie voor hun vaderland, terwijl Luis Sinisterra en Orkun Kökçü de belangen van respectievelijk Colombia en Turkije vertegenwoordigden.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

69 reacties (laatste reactie door mayarood)

Het is toch niet zo vreemd dat een club als Feyenoord 7 internationals onder contract heeft? Ik vind het nogal weinig eigenlijk.

9 september 2021 om 08:34

Vorig seizoen waren alleen Orkun Kokcu en Steven Berghuis volwaardige internationals in de basis, dus het is zeker wel op zijn minst opvallend dat het er nu opeens zeven zijn.

Sinisterra speelde in 2019 zijn eerste en, tot deze maand, laatste interland, Toornstra is met zijn laatste interland in 2017 geen volwaardige international.

9 september 2021 om 11:34

Til wordt ook genoemd in het artikel, Mar die is toch gehuurd?

9 september 2021 om 12:02

Een huurcontract is óók een contract Japie!

Daarnaast vind Paul het niet zo raar dat er nu zeven internationals in de selectie rondlopen, maar als je ziet dat er bij PSV momenteel geen zeven internationals in de selectie heeft kun je niet anders spreken dan van een bijzonder geval.

9 september 2021 om 13:07

Hoezo heeft PSV geen 7 internationals in de selectie? Mvogo, Mwene, Max, van Ginkel, Pröpper, Götze, Sangare, Guti, Doan, Zahavi, Bruma, Thomas, Ledezma en Gakpo 😉

9 september 2021 om 14:47

@fossen, ik weet niet wie er exact gespeeld heeft bij welk nationaal team, maar Van Ginkel en Propper zijn toch al een tijdje redelijk uit beeld bij Nederland? Volgens mij geldt datzelfde wel een beetje voor meer spelers uit dat lijstje.

9 september 2021 om 08:36

7 van de 11 basisspelers vind ik zeker niet slecht. Ik denk dat in Nederland alleen Ajax en PSV meer internationals in hun basiself hebben. En dat is toch ook de plaats waar Feyenoord zich op dit moment ziet

9 september 2021 om 08:42

Bij PSV is dat volgens mij niet het geval.

9 september 2021 om 08:54

PSV heeft met zahavi, Gakpo en sangare 3 volwaardige internationals.

9 september 2021 om 09:14

Guti speelt bij Mexico, Doan bij Japan en Mwene bij Oostenrijk. Dat zijn er al 6. Daarnaast is de term 'volwaardig' een beetje vaag. Wat betekent dat? Dat je regelmatig speelt voor je land of dat je je debuut hebt gemaakt? 😅 Edit: over het woord 'basiself' heengelezen dus dan tellen Guti en Doan in die opsomming niet mee. Mwene wel.

9 september 2021 om 09:14

Dat getal zegt echt helemaal niks. Clubs als Dordrecht en Sparta hebben vaak ook veel internationals. Spelers met een Kaapverdische of Antilliaanse achtergrond. Mijn club heeft 3 A internationals in de voorhoede rondlopen: Aboukhlal, Gudmundsson en Pavlidis. Met name die eerste 2 word ik niet vrolijk van. Mijn punt is, je kan beter een groot talent hebben of een hele goede voetballer, dan een international van een B of C land.

9 september 2021 om 16:40

Inderdaad. Madueke is geen volwaardig international, maar die zou ik toch boven Doan verkiezen

9 september 2021 om 08:40

Er zijn meer internationals, want de reservekeeper en een paar jonkies zijn ook international.

9 september 2021 om 08:53

Zo zou het moeten zijn, maar was het tot voor kort natuurlijk niet. Dat het nu weer omhoog schiet is alleen maar mooi en tekent bovendien ook weer de ontwikkeling die jongens nu doormaken.

9 september 2021 om 08:53

Het zou niet vreemd moeten zijn, maar de realiteit is dat Bijlow en Malacia de eerste debutanten zijn in het Nederlands elftal sinds Karsdorp ofzo.
Dan is dit weer een mooi begin naar de weg terug ...

9 september 2021 om 10:43

Dit biedt inderdaad perspectief voor een (nog) wat zonnigere toekomst voor Feyenoord.

9 september 2021 om 11:03

Kom op Paul, je weet ook waar we vandaan komen. Dan is dit gewoon een mooie ontwikkeling.

Feyenoord is weer op de goede weg terug, zijn er nog zeker niet. Hopen op snel weer een spannende Ajax-Feyenoord🤪

9 september 2021 om 08:35

Laatste jaren deed Feyenoord vaak niet onder voor Ajax in onderlinge duels vind ik. Onze Koeman was Feyenoord vaak zelfs de betere ,alleen zag je dat niet terug in de resultaten. Over een heel seizoen genomen is Ajax wel vaak beter.

9 september 2021 om 09:01

Laatste 3 jaar over 9 wedstrijden gezien, is het maar 2x gebeurd dat het verschil in uitslag 1 was en een x verloor Ajax met 6-2. 2/9 wedstrijden spannend is nii heel veel

9 september 2021 om 10:51

Koeman is langer dan 3 jaar weg, dus je reactie is een beetje appelen en peren.
Het gevoel is idd dat er meer -over een langere periode- had ingezeten (zo ook de 1-0 afeglopen jaar in de Arena).
Aan het eind van de rit sta je echter veelal met lege handen en dat is de realiteit.

Ben benieuwd hoe lang Bijlow en Malacia nog opgeroepen blijven worden... ze hebben zichzelf met hun blunders geen goede dienst bewezen, hoop niet dat dit hen hun kop kost. Ik geloof dat Kokcu aan zijn plafond zit, echt een grijze muis zonder enige persoonlijkheid.

9 september 2021 om 08:39

Bijlow maakte 1 foutje maar is met Cillessen gewoon onze beste keeper. Ik zou dan gezien de toekomst toch voor Bijlow gaan als hij fit blijft. Malacia vind ik ook niet heel bijzonder en is imo ook minder dan Wijndal. Malacia werd een beetje omhoog gepraat omdat Blind het slecht deed. Heeft wel de potentie maar ik zie hem voorlopig nog niet als back van het Nederlands elftal.

9 september 2021 om 08:43

Dan ben ik waarschijnlijk de enige die Wijndal niet bijzonder vind. Beheerst alles wel prima, maar geen kwaliteiten waarvan je kan zeggen dat het echt zijn specialiteit is. Persoonlijk gaat mijn voorkeur naar een Malacia. Met de juiste spelers zie je dat Malacia gewoon groeit. Hij is net een pitbull die zich vastbijt aan zijn tegenstanders. Daarnaast beschikt hij over een fraaie techniek. Zelf zou ik kiezen voor Malacia en wijndal meenemen op de bank. Verder is Bijlow de onbetwiste nummer 1 van Nederland, daar is geen discussie over mogelijk. Zelfs niet na zijn kleine foutje tegen Turkije.

9 september 2021 om 08:55

Nee hoor ben het eens. Wijndal is niet bijzonder en heb liever Malacia. Bijlow blijft er gewoon bij natuurlijk. Ja hij ging in de fout maar dat overkomt iedereen wel eens en liever op 6 - 0 dan op 1 - 1.

9 september 2021 om 10:26

Ik was altijd fan van Wijndal, tot het moment dat hij in het NL elftal wedstrijden mocht meedoen. In die wedstrijden kon je heel goed dat hij nog ver verwijderd is van een stap hogerop. Malacia heeft op mij dan toch meer indruk gemaakt.

9 september 2021 om 10:42

Volgens mij is het ook een beetje waan van de dag. Malacia speelt zijn eerste wedstrijd voor oranje en deed dat prima. Wijndal speelde zijn laatste interland niet super en nu zou Malacia ineens beduidend beter moeten zijn dan Wijndal. Ik denk dat die 2 elkaar weinig ontlopen en het meer gaat om vorm en fitheid voor wie je in oranje wil hebben. Overigens denk ik dat Blind voorlopig onder van Van Gaal gewoon de vaste linksback is.

9 september 2021 om 08:40

Haha Bijlow afrekenen op een blunder dan zou ik Rensch en Van Dijk ook direct niet meer oproepen want die waren er eveneens bij betrokken. En wat te denken van Blind, De Vrij en Dumfries die allemaal vd week wel een keer stonden te schutteren id achterhoede...😂😂

9 september 2021 om 14:22

Sterker nog, dan had Matthijs de Ligt maar een interland mogen hebben.

9 september 2021 om 08:42

Wat een onzin. Bijlow is op dit moment de beste keeper van NL. En ja hij maakte een foutje. Zullen we dan de Vrij, de Ligt en Dumfries ook niet meer oproepen? Die deden hetzelfde namelijk.

9 september 2021 om 08:51

Och jee, pak 'm beet kroonprins de Ligt wordt de blunder uit zijn begintijd toch ook niet meer aangerekend?

9 september 2021 om 09:22

Bijlow is de komende jaren gewoon eerste keeper. Vele malen beter dan Cillessen. En wie weet kan Bijlow ook nog eens een strafschop tegenhouden.

9 september 2021 om 10:15

Bijlow is wel een penalty killer. Heeft er al meerdere gestopt in zijn nog prille loopbaan.

9 september 2021 om 10:59

Heb jij de hele wedstrijden gekeken of na de blunders uitgezet? Bijlow had een paar foutjes maar speelde elke wedstrijd uitstekend, en kan nog een concurrent worden van Cillessen aangezien die weinig meer speelt. En Malacia, die heeft ook een paar foutjes maar ook echt heel veel goede dingen gedaan, en is voor linksachter de beste optie.

9 september 2021 om 11:04

Ben benieuwd hoe lang De ligt bij de selectie blijft. Heeft zichzelf met zijn blunders tegen Bulgarije geen goede dienst bewezen

9 september 2021 om 13:42

Een foutje na een kutpas in de 92e minuut bij een 6-0 voorsprong.. ik betwijfel of louis dat niet kan relativeren.

En malacia, debuterend. Een aanvaller mag van de zenuwen een bal naast schieten. Een verdediger is zo'n foutje meteen een probleem? En dit had niks met het niveau te maken wat hij
niet aan zou kunnen, maar spanning. De ligt had ook een dramadebuut, is ook goedgekomen.

Verder is het natuurlijk een goede ontwikkeling. Kokcu is mijn inziens goed vervangbaar, dus als je daar voor kan cashen zou ik het meteen doen. Senesi heb je ook een redelijke back-up voor nu. Alleen Sinisterra zou ik op dit moment echt niet verkopen, aangezien je aanvallend vrij matig bezet bent.

9 september 2021 om 09:04

Nou ja, je heb nog een jaar om een vervangers te scouten. Iedereen is uiteraard vervangbaar. Het gaat alleen om goed kunnen verkopen en goed kunnen scouten. Beide gaan hopelijk bij Feyenoord steeds beter,maar dat zullen ze de komende jaren moeten laten zien.

International zijn doet veel. Echter, het zou me verbazen als de Conference League erg veel doet met de transfersommen. Ik hoop vooral dat Feyenoord een keer kan en wil profiteren van een transfersom. Wanneer je bijvoorbeeld 15 miljoen kunt pakken op Malacia, is dat natuurlijk een prachtig bedrag, waar je als organisatie weer verder mee kunt.

Zo hard kan het gaan. Ik vind het wel leuk dat ze bij VI zich in moeilijke bochten blijven wringen om Advocaat te blijven steunen. Selectie van Advocaat was middenmoot en die van Slot ook. Maar nu was de selectie van Slot toch stuk sterker. Dan denk ik, valt op zich wel mee. 7 dezelfde basisspelers. Pedersen en Jahanbaksh zijn (nog) niet zo ver als Geertruida en Berghuis. Daar tegenover Trauner en Til die je wel direct sterker maken. Onder Slot is er gewoon positiviteit en een speelstijl waarin ze gewoon lekker kunnen voetballen i.p.v. overleven. Het zal nog vaak zat mis gaan dit seizoen maar we zijn in ieder geval weer begonnen met iets te bouwen.

9 september 2021 om 13:16

Omdat het zo waan van de dag is om Slot op een schild te hijsen. Je wint van een promovendus en van een ploeg die net de nacompetitie wist te ontlopen en nu zijn beste spelers is kwijtgeraakt. Verder verlies je van FC Utrecht. Voorlopig is de score 6 punten uit 3 en stond Advocaat op 7 punten uit 3. Ook in Europa moeten we het nog maar zien. Winnen van Dritta is iets heel anders dan winnen van CSKA Moskou. Als je naar mijn club kijkt, deed Slot het puntsgewijs een stuk minder dan Jansen. Slot is best een prima trainer, maar het is vooral een trainer die meelift op het succes van een organisatie en geen wondertrainer. Ik hoop voor jou dat ik ongelijk heb en Feyenoord meedoet om de titel, maar ik denk persoonlijk dat Feyenoord een heel wisselvallig seizoen tegemoet gaat met knappe uitslagen, maar ook met diepe dalen.

9 september 2021 om 14:28

Feyenoord gaat niet meedoen om de titel, Hoeft ook niet. Feyenoord heeft een ongelofelijke opruiming gehouden de afgelopen zomer. Asl gevolg daarvan is de basiself wel sterker dan hij was maar de breedte van de selectie is tot op de draad uitgekleed. We zullen vaak verrassen. Some in positieve zin, soms in negatieve zin. Wat er moet gaan gebeuren is dat we elke transferperiode sterker worden. Een er bij voor de basis en een er bij voor de breedte. Langzaam opbouwen naar een topteam en meer financiele slagkracht. Feyenoord is niet bezig met een titel.

Het blijft natuurlijk wel de vraag waarom een club die Conference League speelt over een paar maanden nog steeds zo veel internationals levert. In mijn ogen profiteert Feyenoord nu vooral van het feit dat het voetbalseizoen nog maar net begonnen is. Ik denk zelf dat Bijlow wel een blijvertje is, maar Malacia en ook Til hebben veel concurrentie en kunnen een volgende keer zo maar buiten de selectie vallen.

9 september 2021 om 09:12

Als Wijndal weer terug is lijkt het me logischer om hem op te roepen, ik vind hem nog wel wat verder in zijn ontwikkeling en heeft ook meer ervaring. Guus Til is een leuke voetballer maar het zou me verbazen als hij er de volgende keer weer bij zit. Maar met Louis van Gaal weet je het nooit haha.

9 september 2021 om 09:21

Til wel, maar Malacia weet ik niet. Die haal je er ook niet voor niets bij en Van Gaal houdt wel van jonge spelers. De eredivisie heeft bij hem ook vaak een streepje voor ten opzichte van bankzitters in het buitenland. Als Malacia stabiel blijft presteren zie ik hem niet zo snel afvallen.

9 september 2021 om 13:48

Malacia en de rest kunnen het vergeten onder van gaal. Het is een open deur wat ik zeg: maar van gaal heeft een assistent met een zoon, die bij twijfel altijd de voorkeur krijgt.

9 september 2021 om 16:45

Haha wat kraam je voor onzin uit? Blind speelde bij elke bondscoach basis heeft niks met zijn vader te maken dus dat provoceren slaat nergens op

9 september 2021 om 09:28

In hoeverre heeft Malacia dan echt veel concurrentie? Wijndal, Blind en ik denk dat je ook van Aanholt meerekent? Til eens, maar er zijn weinig spelers die het spel brengen dat Klaassen en hij hebben in de diepgang zonder bal, dus op zich kan dat nog.

9 september 2021 om 10:06

Zodra vd Beek aan spelen toe komt gaat dat ten koste van Til. Pech voor vd Beek, want die zie ik voorlopig zeeer weinig minuten maken

9 september 2021 om 10:50

Het zal inderdaad denk ik een strijd worden tussen Wijndal en Malacia. Blind lijkt me voorlopig nog wel zeker van een plek (en ook basis onder Van Gaal denk ik zo). De enige die je misschien nog mist in dat rijtje is Bakker. Alhoewel ik hem eigenlijk nooit zie spelen zag ik wel dat die eerste paar wedstrijden bij Leverkusen basis stond.

9 september 2021 om 11:04

@gdoxu, dan moet Van de Beek eerst gaan spelen en dan moet hij ook nog goed gaan spelen. Daarnaast heeft Til zijn visitekaartje afgegeven. Als hij dat gewoon doortrekt heeft Van Gaal geen reden om hem niet mee te nemen. Ik zou eerder denken dat Van Ginkel of Propper in de plaats van Til komen.

9 september 2021 om 11:15

Waarom zou Propper dan de voorkeur krijgen tov Donny? Propper speelt toch ook niet. Daarnaast is Propper ook een heel ander type dan Til en Donny.

9 september 2021 om 11:28

@dedonnie, ik zie Propper eerder speelminuten maken dan Donny en dan komt hij dus eerder in aanmerking. En Van Gaal kan ook voor een ander type kiezen als dat voor handen is.

9 september 2021 om 11:06

Wat is dit voor onzin. Wat maakt het uit dat ze in de conference league spelen

11 september 2021 om 16:53

Lager niveau....

Het is natuurlijk mooi voor Feyenoord zeker omdat ze de contracten van 3 spelers hebben verlengd maar men moet ook een beetje realistisch blijven. Til is gehuurd (en gaat hoogstwaarschijnlijk afvallen); Malacia zit op de bank en heeft zometeen weer stevige concurrentie van Wijndal; Senesi heeft nog geen officiële wedstrijd voor Argentinie gespeeld; Kokcu zit ook meestal op de bank; Dan blijft het trio Sinisterra (1 interland), Bijlow (3 interlands) en Pedersen (3 interlands) over.
Bij Ajax trainen ze in de interland weken zo ongeveer alleen met Labyad en Stekelenburg. De rest is weg.

9 september 2021 om 09:47

Fijn voor Ajax, maar dit gaat dan ook over Feyenoord en de voornamelijk jonge spelers die nu international zijn, worden of in elk geval al meededen met de eigen nationale ploeg. Het is ook realisme, maar mag het dan ook niet benoemd worden dat deze jongens er nu bij zaten en daadwerkelijk meededen?

9 september 2021 om 09:52Zeker mag dat, maar dit artikel gaat over het rijk rekenen ('financiã«le klapper`. Daarvan denk ik dat het beter is om realistisch te blijven en niet nu al te veel te verwachten om bovenstaande redenen.

9 september 2021 om 10:02

Het zijn jonge, talentvolle jongens die zich ontwikkelen en waarvan je natuurlijk verwacht en wil dat je ze in de toekomst voor mooie bedragen ook weer doorverkoopt. En voorlopig zet die ontwikkeling zich ook weer door in het feit dat ze international worden en dus op de goede weg zijn.

Bij elke club is het normaal dat je rekening houdt met ontwikkeling van jonge spelers en de daaruit hopende verkoop. Maar wees niet bang; realisme genoeg hoor onder met name Slot en Arnesen.

9 september 2021 om 11:07

Ja realistisch blijven. Als ze in de hoofdstad 1 goede bal naar de goede kleur spelen is ie gelijk 50 miljoen waard

9 september 2021 om 09:56Dat Ajax mijlenver voor ligt is overal, en zeker in Rotterdam wel bekend hoor. Juist om die reden hoopt Feyenoord met deze zeven internationals eens een financiele klapper te maken. Feyenoord heeft afgelopen zomer zeer goed beleid gemaakt met een vrijwel lege portemonnee, maar het is natuurlijk de bedoeling dat ze nu eens goed beleid kunnen gaan maken met een gevulde portemonnee.

Daarbij hoeft voorlopig denk ik nog helemaal niet naar Ajax gekeken te worden, en volgens mij doen ze dat ook niet. Het realisme (wat er wel degelijk is) zit hem in de hoop dat ze van het rijtje Sinisterra, Senesi, Kokcu, Bijlow, Malacia, Pedersen, Geertruida straks eens een speler of 2 voor 15 miljoen kunnen verkpen.

Ik ben bang dat feyenoord wederom niet zal gaan verkopen en deze groep bij elkaar zal proberen te houden. Reden: De "vrienden" van Feyenoord willen hun machts positie niet kwijt en zij hebben nu de macht om transfers tegen te houden. Als deze"vrienden" zo een transfer toestaan dan koopt feyenoord hun uit staat in de afspraak en dat willen deze heren niet.

Voordeel als feyenoord deze selectie bij elkaar houdt doen ze over 2 jaar mee om de landstitel nadeel daarna kan het weer als een kaartenhuis in elkaar storten.

9 september 2021 om 11:06

Dat zou gebeurd zijn met de oude beleidsbepalers ja. Er zitten nu wel mensen met visie, dus verwacht niet dat je voorspellingen uit gaan komen.

9 september 2021 om 23:00

Volgens mij zitten de vrienden van feyenoord er nog steeds en hebbem die het laatste woord bij verkopen... of heb ik het mis?

Zal tijd worden dat we wat klappers maken. Genoeg waarde op het veld en in de jeugd. Alleen de bank is veel te mager waardoor het moeilijk gaat worden om bovenin en Europees mee te gaan doen en spelers dus minder snel in waarde stijgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
5.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder87
J. ToornstraMiddenvelder83
J. BijlowKeeper80
B. LinssenAanvaller85
A. JahanbakhshAanvaller71
L. SinisterraAanvaller73
C. DessersAanvaller52
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

15 fans
Coach, 43 jaar
SeizoenClub
2021- Feyenoord
2019-2020 AZ
2017-2019 AZ
2016-2017 SC Cambuur
2009-2013 PEC Zwolle
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren