Puntaftrek en schorsing tot 30 juni 2022 na rellen OGC Nice - Marseille

Woensdag, 8 september 2021 om 23:38Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 06:44

De wedstrijd tussen OGC Nice en Olympique Marseille in de Ligue 1 moet opnieuw worden gespeeld, zo heeft de tuchtcommissie van de Franse voetbalbond (FFF) woensdagavond bepaald. De Zuid-Franse derby werd op 22 augustus gestaakt na flinke ongeregeldheden met nog een kwartier te gaan en bij een tussenstand van 1-0. Het duel tussen de rivalen moet bovendien op neutraal terrein worden gespeeld en uiteraard achter gesloten deuren.

In de 75e minuut was Dimitri Payet het zat dat hij bij het nemen van een hoekschop opnieuw werd bekogeld door het thuispubliek, waarna hij een flesje teruggooide naar de fanatieke fans. Supporters van OGC Nice bestormden het veld en zochten de confrontatie met onder anderen Payet en zijn teamgenoten. Ook gingen verschillende stafleden van zowel OGC Nice als Olympique Marseille met elkaar op de vuist.

OGC Nice wilde de wedstrijd na een afkoelingsperiode nog hervatten, maar Marseille liet zich niet meer op het veld zien. De tuchtcommissie heeft OGC Nice een punt in mindering gegeven en de club van Pablo Rosario, Justin Kluivert en Calvin Stengs moet in totaal drie thuisduels zonder publiek spelen, waaronder het duel met Marseille.

De tuchtcommissie deelde schorsingen uit aan Payet en Álvaro González, die respectievelijk één en twee wedstrijden van Olympique Marseille aan zich voorbij moeten laten gaan. Conditietrainer Pablo Fernández, die het veld opkwam en een supporter van Nice sloeg, werd zelfs tot 30 juni 2022 geschorst.

OGC Nice houdt na de straf zes punten over en zakt naar de vijfde plek. Olympique Marseille behoudt zijn zeven punten en gaat daardoor de streekgenoot voorbij op de ranglijst en komt op een vierde plek terecht.Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door grasnaaier)Dat misselijk figuur wat ik nooit heb kunnen uitstaan van een Payet jutte de boel wel op, door hem werd deze chaos gecreã«erd, kon gewoon rustig reageren, maar nee hij wilt de boel volledig laten escaleren.

8 september 2021 om 23:54

Maar het zijn vooral de idiote supporters die het hebben verkloot. Wat een stel debielen daar zeg. Je eigen club zo erg laten zitten. Bizar

9 september 2021 om 00:15

De wereld op zijn kop. Payet krijgt wel 30 flesjes naar zich toe gegooid de hele wedstrijd, tuurlijk ben je er dan wel een keer klaar mee. Zal ik is na jou de hele tijd flesjes gooien, kijken hoe lang jij rustig blijft. De supporters zaten fout en niet de spelers. Voor Nice is het zonde, maar dan hadden ze als club maar eerder moeten ingrijpen. Overigens alleen al voor de uitspraken van de voorzitter verdiende ze deze straf. Die bleef Marseille ook na de wedstrijd nog steeds beschuldigen van alles en nog wat.

9 september 2021 om 07:51

Misschien moeten ze bij Nice gewoon het water in plastic bekers verkopen of geen dopjes bij de flesjes geven. Het is vragen om problemen, zeker wanneer je een heel vak vol zwakzinnigen op 3 meter van het veld hebt zitten. Dan is het wachten tot er zoiets gebeurt.

8 september 2021 om 23:57

Rustig reageren? Die man wordt gebombardeerd met allemaal bekers vol met bier en ander spul. Daarnaast raakte eentje hem nog goed ook. Hij heeft groot gelijk. Fans gooien non stop zonder consequenties troep richting spelers, maar zodra eentje reageert, is hij gelijk de schuldige en escaleert hij de boel. Ja man, echt wel, lmao.

9 september 2021 om 00:00

Klopt, waterflessen tegen je hoofd aan laten gooien en weer doorgaan..

9 september 2021 om 00:00

Haha, nog ff. Hij werd nonstop gekogeld met van alles en nog wat. Nice moet hun zaken gewoon beter regelen en komen hier heel goed weg. Geen supporters tot de winterstop was een betere straf geweest.

9 september 2021 om 00:06

Dus hij wordt de hele wedstrijd bekogeld bij elke corner, hij gooit 1 flesje terug en roept wat, en dan is het zijn schuld dat er hordes mensen het veld bestormen en spelers, staf en officials gaan belagen. Ja, interessante wereld leef jij in.

9 september 2021 om 00:40

Wees blij dat het niet Cantona was. die had iemand meteen in zijn gezicht geschopt met karate kick

9 september 2021 om 01:03

Belachelijke reactie van je. Het is voor mensen met bizar veel zelfbeheersing misschien mogelijk om kalm te reageren op herhaaldelijke fysieke intimidatie en zelfs mishandeling, die al de hele wedstrijd plaatsvond door dat stelletje idiote Nice-"supporters", maar wat het sowieso niet is is de schuld van Payet. Ergens houdt het op voor een mens.

9 september 2021 om 01:28

Hahaha dit is waarschijnlijk ook iets wat de jongens in Malaga tegen elkaar zeiden. Iemand constant provoceren. Reageert degene, dan is hij natuurlijk degene die de ruzie is begonnen. Kansloos.

9 september 2021 om 02:19

Wat de supporters van OGC Nice deden kon echt niet maar Payet moet zich niet zo laten kennen en desnoods van het veld afstappen als dit soort taferelen voorkomen in plaats van juist de confrontatie aan te gaan want anders gooi je juist kolen op het vuur en dan vraag je juist om het simpele feit dat er straks een groep supporters het veld op rennen en je een knal voor je flikker verkopen met als gevolg dat het niet ondenkbaar is om een enkeltje ziekenhuis te regelen...

9 september 2021 om 06:01

Tja achja, ik geef Payet eigenlijk nog wel gelijk ook. Ja, je kan het beter niet doen. Maar als je constant bekogeld wordt en dan maar zomaar zou moeten laten gaan (hij zal ook heus nog uitgescholden zijn, etc.).. Ook profs zijn maar mensen en Payet bleek in elk geval niet bang voor het ziekenhuis.

9 september 2021 om 08:19

Wat is er in Malaga gebeurt dan? Ik snap de vergelijking niet? Of hebben we het over Mallorca met die groep Nederlanders?

9 september 2021 om 09:32

Mallorca* excuses. Dat is inderdaad waar ik op doelde.

9 september 2021 om 05:08

Misselijke gedachtegang. Hij krijgt flessen naar zijn hoofd maar hij moet rustig reageren. Ben je ook zo’n iemand die maar vindt dat een vrouw geen rokje moet dragen als ze ongewenst betast wordt? Of die jongen die Total los geslagen is op stap had maar niet zo moeten kijken?

9 september 2021 om 06:05

Natuurlijk is het zijn schuld dat ze allemaal dingen naar hem toe gooide. Hij had beter daar gaan staan en het flesje terug moeten geven ivm statiegeld die de supporter nu misliep en moeten vragen of die nog een keer wilde gooien.

9 september 2021 om 07:32

Ja toch. Hij krijgt heel de wedstrijd voorwerpen naar zijn hoofd, gooit er 1 terug en hij is de schuldige? Wat een grap.

9 september 2021 om 07:42

Jij weet echt totaal niet waar over je praat. Die debielen op de tribune deden alles om het te laten escaleren. Zelfs als Payet geen flesje terug had gegooid, hadden ze wel een reden gevonden om het te laten escaleren.

Schijnbaar vind jij het normaal dat spelers zich door supporters 90 minuten lang moeten laten bekogelen met van alles en nog wat. Dan zit er meer in jouw hoofd niet goed dan bij Payet, die na ruim 10 minuten aan irritaties en misdragingen van het publiek zich een keer van een beetje menselijke kant toont.

9 september 2021 om 07:54

Ben je gevallen?? 🤣🤣🤣 Payet kon z’n eigen plastic recycling fabriek beginnen man.

9 september 2021 om 09:33

Ik trapeer je wel eens meer op vreemde uitspraken maar dit slaat alles.

Ik snap zijn reactie heel goed als je keer op keer bekogeld wordt en waarschijnlijk ook beledigd dus snap ik zijn reactie hel erg goed.

Heel makkelijk om achter een toetsenbord zo te reageren maar als je daar staat reageer je wel anders.

9 september 2021 om 10:03

Bizarre reactie Aqua1.
In de context van jouw reactie: is het dan ook niet erg raar dat tientallen supporters het veld bestormen vanwege 1 flesje? Zouden zij dan ook niet rustig moeten blijven? Payet is 29 flesjes rustig gebleven, bij de 30e reageerde hij pas. De supporters na 1 al. Als je zoiets infantiel zegt, lees je bericht nog even voordat je hem post. Ik zie dat je hem zelfs aangepast hebt, dus je hebt er tot op zeker hoogte nog over nagedacht ook. Klasse man! jij komt er wel.

1 punt in mindering klinkt niet heftig, maar je zou een Europese plek maar mislopen op een punt…
Supporters van Nice zijn stout en Nice als club moet daarvoor boete, het blijft krom. Je kan helaas niet kiezen wie je supporters zijn… en hier kon Nice ook niets aan doen

9 september 2021 om 00:01

Zeker wel, keihard straffen. Stadionverbod en boete om het tuig buiten te houden. Dan handhaven dmv strengere controles. Je supporters buiten kun je niet kiezen, binnen wel.

9 september 2021 om 00:28

Inderdaad, de verantwoordelijk SUPPORTERS inderdaad hard straffen

9 september 2021 om 00:01

Misschien die mafketels je stadion niet inlaten?

9 september 2021 om 00:27

Kan jij een mafketel op uiterlijk selecteren? Ik ook niet. Geen enkele clubs doen aan background checks vooraf, dus je weet niet wie je binnen laat en ze kwamen met te veel op het veld om het nog te kunnen indammen

9 september 2021 om 00:38

Gewone mensen worden echt niet zomaar mafketels, die doen daarvoor wel al eens gekke dingen.

9 september 2021 om 06:02

Veel supporters zijn een ander persoon als ze het stadion in gaan. Daar buiten zijn ze rustig maar in het stadion gaar dan een knopje om.

9 september 2021 om 00:06

Elke club is gewoon verantwoordelijk voor de fans die je in je stadion laat. Je moet ten alle tijden de zekerheid van de voetballers kunnen garanderen.

9 september 2021 om 07:33

Nou, die directeur ofzo van Nice is ook niet helemaal lekker. Alles en iedereen de schuld geven behalve zijn eigen supporters.

Klinkt als een belachelijk lage straf. 1 punt aftrek en nog gewoon de kans om de wedstrijd te winnen.
Had er ook minimaal reglementaire nederlaag van gemaakt. Schandalig als voetballers door fans aangevallen worden. Ze konden gewoon niet meer instaan voor de veiligheid van de spelers.

9 september 2021 om 09:16

Yeah thanks for that, but any moron can trade bitcoin and make a profit, don't need your 'professional' help, bye.

Belachelijk dat de spelers en conditietrainer schorsingen krijgen. De supporters zijn hier fout, al die zooi die ze gooien moet een keer afgelopen zijn hiermee kun je mensen zeer ernstig verwonden. Als ik speler was en werd bekogeld en daarna ook nog aangevallen zou ik ze de kl*te inslaan want ze vallen jou dan ook gewoon aan. De Franse bond laat hiermee zien dat ze wel een lachertje zijn.

Tuurlijk het js weer de schuld van de speler. Die fucking supporters moeten gewoon die fles in hun rest douwen gebeurt er ook niks. Beetje makkelijk op het op de speler te gooien. Ja voorbeeldfunctie bla bla bla maat werd bekogeld worden omdat je een hoekschop gaat nemen bai den konjo bo mama swa.

Als dit in Turkije was had Nice bij een 1-0 voorsprong de wedstrijd uit mogen spelen.

Soortgelijke taferelen speelden zich af in de bekerwedstrijd tussen Fener en Besiktas waarbij de coach van Besiktas met een hoofdwond naar het ziekenhuis moest worden vervoerd en de wedstrijd werd gestaakt.

Beslissing bond: Wedstrijd verder spelen zonder publiek.

Besiktas liet uit protest de wedstrijd gaan en kwam niet opdagen, en werd als straf het jaar erna geschorst voor de beker.

De Franse bond is wel rechtvaardig en heeft het juiste gedaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Olympique Marseille

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.RC Lens185
4.OGC Nice1612
5.Angers164
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
Luan PeresVerdediger90
M. GuendouziMiddenvelder93
P. GueyeMiddenvelder90
V. RongierMiddenvelder80
GersonMiddenvelder81
C. ÜnderMiddenvelder83
K. De La FuenteAanvaller80
Voor de complete selectie: Clubpagina Olympique Marseille.

38 fans
Middenvelder, 34 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren