Brian Brobbey: ‘Ik denk dat hij van mij houdt en ik houd ook van hem’

Donderdag, 9 september 2021 om 11:26Dominic Mostert • Laatste update: 11:28

Brian Brobbey heeft de ambitie om ooit terug te keren bij Ajax. De spits vertrok deze zomer naar RB Leipzig, maar beaamt in gesprek met de NOS dat Ajax 'zijn cluppie' blijft. In een interview met Ajax TV vertelde directeur voetbalzaken Marc Overmars deze week dat Brobbey 'altijd welkom' is bij Ajax en die uitspraken heeft de negentienjarige jeugdexponent van de Amsterdammers ook meegekregen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

100 reacties (laatste reactie door bertrijnberk)

Het blijft een apart verhaal hoe dit is "misgegaan". Uit alles blijkt dat hij liever wilde blijven en dat Ajax hem liever wilde behouden..
Zonde, hoop dat hij het goed doet en ooit terugkeert!

8 september 2021 om 13:59

Raiola

8 september 2021 om 14:06

@luanda12

Ik ben nog steeds van mening dat een speler zelf ook keuzen kan maken, wellicht is het salaris beter daar voor hem en heeft Raolia daarop in speelt maar kom op... Je hebt ook nog zelf gezond verstand toch?

8 september 2021 om 14:33

Te makkelijk. Zo zet je Brobbey weg als een willoos individu.
Het is inderdaad gek dat dit is misgelopen als je hem zo hoort.

8 september 2021 om 15:17

@quillinho

"je hebt ook nog zelf gezond verstand toch?"

Ja normaal wel, maar deze jongen is niet heel snugger. Heeft het zelf ook aangegeven. Ik ben in de veronderstelling dat deze keuze echt gemaakt is door zijn zaakwaarnemer en familie.

Ook een jongen die moeilijk nee kan zeggen en heeft laten overhalen.

8 september 2021 om 18:40

Overmars

Het lijkt er inderdaad op dat Overmars van Brobbey houd want zijn zefingestelkde regel van een jaar contract betekent of bijtekenen, of vertrekken, of tribune, heeft hij zelf dommig laten varen, net zoals hij dat nu bij Mazraoui doet. Het is de gemakzucht die Overmars laat blijken en waardoor er in het afgelopen seizoen enorm veel dingen mis zijn gegaan en er veel gekld verloren is gegaan. Hij moet of scherper worden of een stap uit Ajax zetten want zijn falen niet langer getolereerd worden.

9 september 2021 om 12:50

Sommige mensen zijn nou eenmaal assertiever of volgzamer dan anderen. Als je in de laatste categorie valt eb verttrouwt op adviezen van anderen, dan kan zoiets gebeuren. Ik vind het ook jammer. Zelfs nu, vlak na zijn overstap, zegt hij dat hij zeker bij Ajax terug zal keren. Was dan gewoon nog even gebleven, je bent nog zo jong.

9 september 2021 om 14:12

@mr krillin Wie ben jij om te zeggen dat brobbey "niet heel snugger" is ? Zat je met m op school ? Vervolgens doe je nog meer aannames over zijn.persoonlijkheid alsof je hem kent. Je bericht vertelt me dan ook vooral veel over jou, en niks over Brian Brobbey.

8 september 2021 om 14:02

Er werd een spits gehaald van 22,5 miljoen, die ook nog eens 4 miljoen per jaar krijgt. Ga dat maar uit de basis spelen als jonkie met een relatief licht contract. Ik begrijp zijn vertrek dan wel.

8 september 2021 om 14:08

Oud verhaal, Haller is gehaald nadat Ajax al een half jaar geprobeerd heeft om tot een contract met Brobbey te komen.

8 september 2021 om 14:09

Bijzonder dat er toch nog mensen zijn die nog steeds niet weten dat het aantrekken van Haller het gevolg was van het dik een half jaar niet bijtekenen van Brobbey

8 september 2021 om 14:09

Goed verhaal maar voordat Ajax Haller haalde wou Brobbey al niet verlengen en vertrekken. Juist omdat Brobbey niet wou verlengen moest Ajax een andere spits halen.

8 september 2021 om 14:31

Begrijp je het nog steeds nu al 1000 keer is uitgelegd dat het aantrekken van Haller een gevolg is op het niet willen verlengen van Brobbey en niet een oorzaak!?

8 september 2021 om 14:53

Toch vind ik het wel meteen het uiterste. Een jeugdspeler wilt niet verlengen, dus wordt het meteen de duurste aankoop? Brobbey was nog niet fysiek in orde genoeg om 90 minuten basis te spelen begin van het seizoen (als ik het goed begreep), maar om dan meteen een record transfer te doen omdat een jeugdspeler niet wil verlengen? Iets zegt mij dat Haller ook was gekomen wanneer Brobbey had verlengd.

8 september 2021 om 15:00

Dit is dus helemaal geen onzin. Ajax wilde Haller al in de zomer halen. Dat lukte niet. Brobbey wilde daarom niet verlengen. Ajax heeft Haller daarna gewoon in de winter gehaald. Ze gingen Haller halen ongeacht wat Brobbey zou doen!!

8 september 2021 om 15:19

Zelfs al is wat jij zegt waar, dan slaat dat argument nog steeds nergens op. Ajax haalt een spits van 22 miljoen en Leipzig een van 30 of 40 miljoen. Waar zit dan het verschil in kansen voor Brobbey? Het blijft hetzelfde.

8 september 2021 om 15:40

waarschijnlijk krijgt hij iets meer centjes om op te bank te zitten, en zoals Ducktaildo al zei hij wist echt wel dat er een spits gehaald ging worden.

@jeroenb93
Bijzonder dat je denkt dat een transfer binnen een dag tot stand komt. Het zou me niets verbazen als Raiola gewoon goed op de hoogte is van alles

8 september 2021 om 15:47

Was de transfer van Ziyech destijds niet binnen een dag beklonken, daar staat mij nl nog iets van bij?

Dat Raiola meestal goed op de hoogte is, dat geloof ik wel.

8 september 2021 om 16:33

Dit is echt de aller eerste keer dat ik lees dat Ajax Haller al wilde halen in de zomer, dus ben zeer benieuwd naar je onderbouwing daarvan.

8 september 2021 om 17:12

Ajax wilde niet in de zomer al Haller aantrekken en al zou dat wel het geval zijn dan nog was Ajax een jaar daarvoor al bezig met Brobbey.

8 september 2021 om 18:06

Ajax wilde Haller in de zomer al halen. Lees de interviews van ten Hag van Oktober 2020, dec 2020 en Jan 21 maar terug.

8 september 2021 om 18:22

@linkinpark speciaal voor jou een onderbouwing. Op 14-10-2020 is er op transfermarkt.nl een artikel verschenen over wat Ten Hag voor de camera van Fox Sports zei; "We zijn heel blij met de komst van Antony en Kudus, maar wat eigenlijk niet gelukt is en daar hadden we wel op ingezet, is een nummer 9. We waren heel kritisch, want het moest een absolute topspeler zijn. Dat is helaas niet mogelijk en haalbaar gebleken".

In Januari 2021 een artikel over de transfer van Haller op sportnieuws.nl waarin het volgende staat; " Overmaat kreeg eerst te horen dat een transfer onbespreekbaar was, net als afgelopen zomer".

Voor mij is het dan best wel duidelijk dat Ajax, Haller al in de zomer wilde halen, maar dat dit niet gelukt is. Maart goed, wie ben ik?

8 september 2021 om 19:43

Mensen, de vergissing is daar: Brobbey was al anderhalf jaar aan t onderhandelen. Niet een half jaar. En ze kennen de kunstjes van Raiola ondertussen. En volgens mij heeft Brobbey zelf gezegd dat ie zich heeft laten leiden door anderen.

8 september 2021 om 20:36

Toen hebben ze er idd over gesproken. Maar West Ham vroeg veel meer geld en dat vinden ze sws te veel met een Brobby in aantocht. Maar toen de stekker uit de onderhandelingen met Brobby ging, zijn ze de mogelijkheden op het haken van een spits opnieuw gaan bekijken. Dat is toch niet zo gek?

8 september 2021 om 14:05

Omdat spelers zich nauwelijks nog verdiepen in hun eigen carriere. Dat laten ze aan hun zaakwaarnemer over en als die vervolgens aangeeft dat de club aan de hand van een contractaanbieding de speler niet waardeert, luistert zo'n speler daar ook nog eens naar. Het helpt ook niet dat buitenlandse clubs dit soort talenten het salaris betalen waarmee je bij een Ajax 1 van de grootverdieners bent.

8 september 2021 om 19:35

Hele sromme fout vam overmars gewoon geweest om hem niet een riant salaris te geven zo een jaar geleden of desnoods een half jaar geleden. Overmars wil gewoon altijd voor een dubbeltje op de eerste rij zitten en daarmee heeft hij niet alleen ajax maar ook deze speler en kluiverts carriere verpest. Ajax omdat het een vreemdelingen legioen is geworden en die van de spelers omdat brobbey nu sws basis zou staan en kluivert was ook veel beter geworden dat dat tie nu is. Weg met overmars! En nu wel iemand die wil dat ajax met eigen jeugdspelers gaat spelen. Flederus vind ik een goede technisch directeur.

8 september 2021 om 19:45

Oh matijnovic was overal bij en geeft nu Overmars de schuld vh falen van Kluivert en straks evt ook Brobbey. Kom op zeg. De eurotekens in de ogen van de spelers en Raiola waren te groot. Ajax betaalt niet wat Roma en Leipzig betalen. Tuurlijk niet. Oh, als laatste: de spelers zeiden in de pers dat t goed zou komen. Is toch gewoon een Raiola strategie. Of ook een fout van Overmars zeker?!

Jammer Brobbey, ik heb de reacties hier gelezen van veel Ajacieden toen je weg ging. Die hoeven jou niet terug te zien. Ze vonden je een geldwolf en verwachten dat je je in het buitenland niet kunt ontwikkelen en dat je je over 3 jaar weer meldt bij Groningen. Ik verwacht overigens wel dat hij het gaat maken. Prima spits.

8 september 2021 om 14:02

Zeker met het oog op het Nl11tal zou een sterke ontwikkeling goed zijn. Missen toch wel een beetje een echte spits. Depay kan op een andere plek en Malen is niet overtuigend.

8 september 2021 om 14:08

Dat vind ik te makkelijk. Memphis is aardig op weg om uiteindelijk de topscorer van Oranje ooit te worden. Die ga je niet ineens elders posteren omdat een talent het even aardig doet. Vooralsnog heeft Malen meer laten zien dan Brobbey. Dat zegt niet zozeer wat over talent of kwaliteit, maar het risico is nu wel dat Brobbey weinig aan spelen toekomt en stil gaat staan in z'n ontwikkeling. Malen komt toch anders binnen bij Dortmund dan een Brobbey bij Leipzig.

8 september 2021 om 14:08

Weghorst is een echte spits, maar die wordt voor geen meter gebruikt, omdat zijn stijl van voetballen niet past bij hoe we in Nederland willen spelen. Zelfde als De Jong. De volgende lichting echte spitsen zijn Zirkzee, Brobbey, en Lammers. Boadu schaar ik qua speelstijl meer met Malen en Memphis, ook al is zijn techniek veel minder dan die twee. Maar hij is wel behendig, sterk en snel.

8 september 2021 om 14:12

Dat type spits is ook niet wat het huidige Oranje goed kan gebruiken. Bovendien zie ik Weghorst niet aan de cijfers komen die Memphis haalt. Die is echt nog wel twee niveaus minder dan Memphis. Ik ben overigens wel gecharmeerd geraakt van de voetballer Weghorst, maar daar hebben 'we' simpelweg de middenvelders, backs en buitenspelers niet voor.

8 september 2021 om 14:47

Nee tuurlijk, maar heeft ook te maken dat Memphis over kwaliteiten beschikt wat beter bij het spel past wat ligt bij het Nederlands publiek. Maar de cijfers van Weghorst qua goals en assists in de Bundesliga bewijst maar weer dat hij weldergelijk over kwaliteiten beschikt: 103 wedstrijden, 54 goals en 19 assists. Vorig seizoen 20 goals en 9 assists man. Ik snap niet hoe je hem dan niet goed kan weten te gebruiken.

8 september 2021 om 19:52

Omdat hij zowel ruimte als aanvoer nodig heeft. Twee aspecten die je in Oranje niet zo vaak krijgt. Natuurlijk beschik je over kwaliteiten als je die cijfers weerlegt in de Bundesliga. En inderdaad past Memphis beter binnen dit systeem, maar bij Oranje moet je je ook aan kunnen passen. Dat is bij Weghorst natuurlijk wel beperkt aangezien hij ook een gedeelte niet beheerst.

8 september 2021 om 14:10

Ja zo werkt het bij veel supporters. Ik zag vergelijkbare reacties bij Ihataren en Berghuis.

8 september 2021 om 14:24

Wat ontzettend goedkoop dit zeg 😂

8 september 2021 om 14:34

Misschien, maar een zeer groot deel van de Ajax fans op VZ waren niet mals in oordeel, net als nu over Onana.

8 september 2021 om 14:46

Vrij makkelijk inderdaad, maar vond de reacties op zijn vertrek ook erg goedkoop. Met als toppunt de harde kern die hem een "verrader" noemde en niet meer wilde dat hij zou spelen. Zeg trouwens niet dat dit nooit ergens anders gebeurt, maar bij " jullie" wordt dan altijd En dn altijd gedaan of iemand zich buiten Ajax niet kan ontwikkelen en dat het gedoemd is om te mislukken. En dan plaag ik graag even terug

8 september 2021 om 14:49

Feyenoord supporters begrepen ook allemaal de overstap van Berghuis natuurlijk, Geertruida werd ook helemaal geen geldwolf en matige speler genoemd, na de 1e berichten over zijn eisen. Dit gebeurt toch altijd en over al, dan is zo’n rare cynische opmerking niet nodig. Gewoon provoceren.

8 september 2021 om 14:53

Haha maar wij willen Berghuis niet terug na een maandje, dat is het verschil

8 september 2021 om 15:14

Financiële positie is ook anders van beide clubs. Dat is het verschil 😉

8 september 2021 om 15:15

MessiBazoer. Daar gaat het toch helemaal niet over in dit artikel? Dat je zo snel op je pik bent getrapt betekent niet dat het provoceren is wat een ander doet. Ajacieden hadden veel kritiek op Brobbey toendertijd.

8 september 2021 om 15:21

Vijfmeterlijn, Dat jij die link niet snapt ligt meer aan jou. Ik geef gewoon voorbeelden dat supporters van alle clubs negatief over een speler gaan praten, als die niet doet wat goed is voor hun club. Ik zeg ook nergens dat Ajacieden destijds geen kritiek hadden, maar zo gaat het overal. Daarom is het heel makkelijk en goedkoop om dat nu te gaan benoemen.

8 september 2021 om 15:57

Je bent vooral heel erg zielig als je op een forumpje mensen gaat zitten plagen maar goed.. ieder zijn lolletje.

8 september 2021 om 16:26

@schijntrap, gebeurt andersom ook regelmatig. Stel je niet aan.

8 september 2021 om 17:47

Als je dit al plagen vindt zul je het zwaar hebben zeg. Hij citeert letterlijk iets wat ajacieden gezegd hebben en benoemt zijn eigen verwachtingen daarna. Als je het er niet mee eens bent kan dat, maar om dit onder provoceren/plagen te zetten is wel heel makkelijk.

8 september 2021 om 20:44

@VijfMeterLijn De reacties waren waarschijnlijk meer gebasseerd op de woorden "Dat contract komt wel goed". En dat gewoon bkijven roepen terwijl de inkt op het contract bij Leipzig al lang en breed opgedroogd was.

8 september 2021 om 15:20

@fr010frdam

Ach dat is emotie dan. Als er een mogelijkheid is in de toekomst dat hij terug kan komen en hij is een versterking, dan meer dan welkom hoor.

Ook een Bergwijn is welkom, ook al had hij Ajax uitgelachen.

Veel fans zullen hem liever niet zien, maar zakt wel weg na paar weken.

8 september 2021 om 15:28

Haha eens hoor. Zag je bij Fer ook. Hoewel hij er zelf niks aan kon doen werd hij toch als verrader bestempeld en toen hij terug kwam was 98% dat weer vergeten.

8 september 2021 om 16:11

@fr010

O ja! Ik ben dan geen fan van Feyenoord, maar was situatie van Fer helemaal vergeten! Die werd inderdaad ook afgemaakt waarom hij Twente boven Feyenoord verkoos.

8 september 2021 om 15:42

Emotie...maar daar hebben jullie in Rotterdam gelukkig geen last van..

8 september 2021 om 17:02

Haha de meeste gunnen hem het beste hoor en als het niet uit de verf komt dan mag ie dus gewoon terugkomen naar Amsterdam, mensen online zijn niet representatief voor echte Ajacieden. Zoals Marc zegt hij is altijd welkom!

8 september 2021 om 17:34

Ik verwacht ook dat hij het gaat maken. Hij kan voetballen en bij Leipzig ontwikkelen talenten zich toch aardig tot topspelers. Daar zijn genoeg voorbeelden van.

8 september 2021 om 17:50

@fr010, dit soort reacties snap ik nooit zo goed. Heb hier namelijk ook veel reacties gelezen dat Ajacieden zeiden dat hij altijd weer welkom is en zonde dat we zo n talent hebben moeten laten gaan. Dus wat is nu je waarde om dit te benoemen? Hoeveel mensen heb je een reactie zien geven en wat zegt dat over de gemiddelde Ajacied? De meeste zitten hier niet eens op VZ, al lijkt dat vaak wel zo .

Blijft een gekke situatie waarbij je proeft dat hij niet zeker is geweest van zijn keuze maar dit doet op basis wat andere zeggen dat beter voor hem is. Of ze gelijk hebben moeten we afwachten maar het blijft doodzonde en mits hij zich ontwikkeld altijd welkom

8 september 2021 om 17:59

Dat zeiden veel supporters ja, maar zeker niet allemaal. En je loopt hier lang genoeg mee om te weten dat als hij terugkomt, zeker 50% van die supporters alweer is bijgedraaid en als hij dan nog eens 2x scoort in zijn eerste 3 wedstrijden iedereen het gedoe vergeten is.

8 september 2021 om 20:32

@FR0101FRDAM: veel Ajacieden met mij waren niet blij met hoe het gegaan is, maar geldwolf is daarbij niet het eerste wat ik dacht van hemzelf. Heb toen ook al meerdere keren geschreven dat ik eigenlijk een soort van medelijden had met hem omdat hij zelf in de media naar buiten bracht dat hij niet zo slim is en dat hij de beslissingen aan anderen laat. Dat terwijl hij het liefst was gebleven. Dat vond en vind ik gewoon een trieste situatie, ten eerste voor hemzelf. Ik hoop ook gewoon dat het hem goed gaat maar bovenal dat hij happy met z’n keuze uiteindelijk is.

8 september 2021 om 22:20

@Thamike, de toekomst en 4ever4ajax ik chargeerde en doelde ook vooral op eerste berichten toen hij niet bijtekende. Die waren niet mals en men doet dan altijd of het dan hoe dan ook gedoemd is om te mislukken qua ontwikkeling. Dit terwijl de keuze voor Leipzig best goed uit te leggen was. Een mooie club die talent ook echt de kans geeft. Echter merk ik, net als jullie, dat hij blijkbaar zelf graag had willen blijven en dat is zeer kwalijk. Dan is de beslissing inderdaad voor hem gemaakt. Dan heeft hij de verkeerde mensen om zich heen. Ik verwacht en hoop voor hem dat hij daar nog wel bovenop komt en zijn kans nog wel gaat pakken.

9 september 2021 om 11:56

Fr10frdam,

Wat fijn om een keer te zien dat ik het met je eens ben !

Ik als Ajacied, had hem liever zien blijven, maar hij heeft een keuze gemaakt, wellicht in zijn ogen beter voor zijn ontwikkeling (al denk ik dat het vooral in Mino zijn ogen beter was).
Nog steeds zie ik hem graag terugkomen naar Amsterdam, puur omdat ik verwacht dat hij er wel gaat komen!

Ik gun het hem zeker wel om te slagen en nogmaals, hoop dat hij weer terug komt naar Amsterdam, al heb ik daar weinig vertrouwen in, omdat we weten dat dit vaak uitspraken zijn om de supporters een beetje blij te maken.

Ik heb toch steeds het gevoel dat hij al vrij snel spijt had van deze keuze. Ik ben benieuwd of hij zich erover kan zetten en het niveau gaat halen wat nodig is voor Leipzig.

Niet vanwege rancune maar ik hoef Brobbey niet meer terug te zien, al is het maar om een signaal af te geven. Zelf zie ik het overigens ook niet in hem zitten, in ieder geval niet zoals veel leden hem omschrijven als een toptalent. Een inschatting is lastig maar ik denk dat hij het ook niet gaat redden bij Leipzig, hij had naar mijn inziens beter bij Ajax kunnen blijven om te concurreren met Haller, of in ieder geval als 2de spits dit seizoen in te gaan. Ik snap enigszins dat hij speeltijd wilt en daarom weg is gegaan maar dan had hij naar mijn mening beter naar een middenmoter kunnen gaan. Ik ben er uiteraard van op de hoogte dat Leipzig jonge spelers de kans geeft maar ik denk dat hij te kort komt.

8 september 2021 om 15:25

@quillinho

"zelf zie ik het overigens ook niet in hem zitten. hij had naar mijn inziens beter bij Ajax kunnen blijven om te concurreren met Haller, of in ieder geval als 2de spits dit seizoen in te gaan. maar ik denk dat hij te kort komt."

Een paar zinnen uit jouw stuk. Spreek je je zelf niet wat tegen?

Je ziet het niet in hem zitten, maar had volgens jou wel beter kunnen blijven bij Ajax.

Waarom zou hij dan beter blijven om te concurreren of 2e spits zijn, als je het toch niet in hem ziet zitten?

Ook geef je aan, dat je denkt dat hij te kort komt.

Juist daarom is het toch een slimme beslissing geweest om naar Leipzig te gaan. Hij pakt wat tekengeld en 3 miljoen op jaarbasis. Kan zich financieel onafhankelijk voetballen, terwijl zoals jij zegt hij te kort komt en niet in hem een talent ziet.

Het zou juist heel dom zijn, om bij Ajax te blijven, niet redden en dan naar Willem 2 gaan ofzo.

Nu als hij het niet redt, kan hij naar meer clubs die net onder Leipzig zitten.

8 september 2021 om 15:52

Ik probeer meer te doelen op het feit dat hij meer minuten zou kunnen maken bij Ajax dan bij Leipzig gok ik zo. En nee inderdaad ben ik niet rouwig dat hij weg is.

Wat zou het fijn zijn geweest als Brobbey een langdurig contract had getekend en zijn topvorm had laten zien vóór het aantrekken van Haller. Had een hoop geld en frustratie van alle betrokkenen gescheeld. Nu zitten wij met een incapabele Ivoriaan opgescheept en voetbalt 'de parel uit eigen jeugd' bij onze Oosterburen.

8 september 2021 om 14:04

Ik ben het niet met je eens wat betreft Haller, beter gezegd nog... ik ben erg blij met hem en ook ik weet dat het niet de meest technische speler is maar hij pakt zijn goals mee en assist en kan fungeren als aanspeelpunt en is niet vies van werk verzetten. Dit jaar kan hij je hopelijk ook overtuigen want er zit wel nog genoeg ruimte voor verbetering in.

8 september 2021 om 16:32

Hij pakt zijn goals mee... Wat zijn sommige ajaxieden toch gauw tevreden. Haller blinkt in niks echt uit. Tuurlijk pakt hij zijn goals mee in dit Ajax team in de eredivisie. Dat deed zelfs Labyad nog.
Hij is daarnaast helemaal niet zo sterk als aanspeelpunt en het verzetten van vies werk heeft weinig zin in het tempo zoals hij dat doet.

8 september 2021 om 14:10

Nou ja, de onderhandelingen met het kamp van Brobbey hebben anderhalf jaar geduurd. Als hij bij had willen tekenen, had hij dat allang gedaan.

8 september 2021 om 15:54

Lol

8 september 2021 om 20:16

Awaydays je hebt helemaal gelijk.
Dit is hoe ik er ook over denk.

Leuk voor Danilo om dit te horen. Wie zijn die 5 of 6 spitsen van Leipzig?

8 september 2021 om 14:13

Poulsen, Novoa, Silva, en daarnaast werd Olmo vaak in de spits gezet. Sorloth en Hwang waren normaal gesproken ook onderdeel van de selectie, maar die zijn nu verhuurd aan Sociedad en Wolves. En misschien rekent hij ook de spitsen van Salzburg ook al mee lol. Dan kunnen ze er nog 4 optellen: Koita, Sesko, Adamu en Adeyemi. Ook al is het niet echt vanzelfsprekend dat de spitsen naar Leipzig trekken: Berisha naar Fenerbache, Daka naar Leicester, Haaland naar Dortmund, en Dabbur naar Sevilla bijvoorbeeld. Alleen Hwang was naar Leipzig getrokken.

8 september 2021 om 14:26

@fcgrun050, hahaha zeer creatief gerekend! Novoa heeft nog niet eens debuut gemaakt zie ik

8 september 2021 om 14:40

Als je Novoa weg laat zijn het er nog 5

8 september 2021 om 14:42

Nope, maar vorig seizoen wel meerdere keren bij de selectie toegevoegd door Nagelsmann. Maar sluit voornamelijk aan bij de beloftenelftallen van Leipzig.

9 september 2021 om 14:36

Eerder Forsberg werd als valse spits opgesteld ipv Olmo. Hwang en Sorloth zijn weg. Brobbey graag nog minuten krijgen. Silva stelt nog teleur tot dusver en Poulsen is niet zo bijzonder.

8 september 2021 om 14:15

Als dat interview met Overmars na de transferperiode heeft plaatsgevonden, dan klopt daar wat betreft de spitsen van Leipzig dit seizoen niets van. Met Hwang & Sorloth die verhuurd zijn moet Brobbey met Poulsen concurreren als back-up van Andre Silva. Misschien wordt Silva dit jaar eindelijk constant, maar hij is tot nu toe in zijn carrière een ontzettend wisselvallige speler geweest die uit het niets een maand droog kan staan. Als Brobbey dus beter presteert dan Poulsen in de minuten die hij krijgt zal hij voldoende wedstrijden gaan spelen bij Leipzig.

Die gaat minimaal 2 jaar stil in zijn ontwikkeling staan. Als 19 jarige moet je veel spelen. Bij Leipzig gaat hij niet veel speel minuten krijgen waarschijnlijk. En het grappige is dat hij bij Ajax weg ging omdat hij meer speelminuten wilde. Nee hij had gewoon geld tekens in zijn ogen en dacht ik moet die poen nu pakken.

8 september 2021 om 14:41

Als er 1 grote club is die veel jongen spelers eenkans geeft dan is dat Leipzig wel. Het hele RB concept is gebaseerd op het kopen en laten spelen en ontwikkelen van jonge spelers. Hij gaat ze minuten echt nog wel maken daar. Persoonlijk vind ik het erg jammer dat hij is vertrokken en hoop dan ook dat Ajax gaat kijken wat de mogelijkheid is voor een huur/terugkoop constructie volgend seizoen.

8 september 2021 om 16:31

Hij heeft juist een hele verstandige keuze gemaakt. Leipzig gaat hier goed mee om. Het enige is dat hij uit zijn vertrouwde omgeving gaat, maar voor de rest is het totaal geen slechte stap

8 september 2021 om 23:08

Leipzig geeft heel kansen aan jongen spelers. Dat is een van hun krachtpunten. Alleen vraag ik me af of leipzig veel tijd aan hem gaan besteden als hij elke keer in de media jankt dat die weg wil.

Wat je bij deze jongen heel goed kan zien is dat hij heel erg achter Raiola is aangelopen.
Ajax wilde hem, en hij Ajax, dus als hij Raiola heel duidelijk had gemaakt dat hij perse bij Ajax wilde blijven had Raiola nooit zulke hoge eisen gesteld. Jammer ik vond hem erg goed en denk dat hij Haller eruit gespeeld zou hebben in de loop van dit seizoen. Misschien tot snel...

Ik hoop van harte dat hij heel snel terugkomt bij ons. Mocht dat niet het geval zijn hoop ik dat hij desnoods wordt verhuurd aan een club waar hij veel minuten kan maken, zodat hij op de radar komt bij van Gaal. Een aanval met Depay-Brobbey-Berghuis zou ik heel graag willen zien. Dit baseer ik overigens op de spaarzame minuten in Ajax1, maar je ziet gelijk dat die jongen zo ongelooflijk goed is.

Hoop geklets in de ruimte

Hij mocht zelf zijn toekomst bepalen en heeft dat gedaan ten koste van Ajax.

Nu alleen maar: oooiiitt kom ik terug etc
Je had niet weg moeten gaan

8 september 2021 om 18:08

Makkelijk gezegd, maar hij heeft zelf notabene over zichzelf gezegd niet zo een slimme jongen te zijn en eigenlijk zich alleen maar op voetbal te willen richten.
Dus in dat opzicht kaassie voor Raiola.

Ik word nogal moe van die verhalen van Brobbey dat hij zo graag naar Ajax terugwil en dat het 'zijn cluppie' is. Ajax wilde dolgraag verlengen, hij gaf zelf aan ook te willen/gaan tekenen maar trekt dan op het laatste moment zelf de stekker eruit. Als hij echt zo graag bij Ajax wilde spelen, waarom kwam hij er dan na een jaar onderhandelen niet uit?

8 september 2021 om 16:49

Wie is zijn zaakwaarnemer? Het antwoord daarop is ook het antwoord op de vraag waarom het mis ging met de contractverlenging.

9 september 2021 om 07:52

Ik vind dat te makkelijk. Als hij echt bij Ajax had willen blijven, had hij ook tegen Raiola kunnen zeggen "laat dat exorbitante salaris maar zitten, ik wil graag hier blijven voetballen". Uiteindelijk blijft het Brobbey's handtekening die wel of niet gezet wordt, niet die van zijn zaakwaarnemer.

9 september 2021 om 08:26

Ik dnek dat je de praatjes van Raiola onderschat. Daarnaast heeft Brobbey eerder al aangegeven zich totaal niet met de onderhandelingen bezig te houden en het volledig over te laten aan Raiola. Ik vind dat Ajax nog heel veel geduld heeft gehad met Brobbey en Raiola. Ajax is bijna anderhalf jaar bezig geweest om zijn contract te verlengen. Het eerste aanbod kwam dus al op het moment dat hij nog 2 jaar onder contract stond.

Leuk charme offensief van hem. Maar we weten allemaal dat het niet zo werkt in de voetballerij. Altijd nog maar zien of een spelers daadwerkelijk terug komt ook moet de speler ook nog van het niveau zijn wat Ajax dan na streeft.

Marc bedoelde natuurlijk dat wanneer Brobbey een kaartje koopt, hij altijd welkom is. Als Brobbey zijn zaakwaarnemer iets beter onder controle had gehad, had hij nu nog bij Ajax gespeeld. Maar Raiola kijkt alleen naar het financiële gedeelte en dan ook nog eens naar zijn eigen aandeel daarin, en dus moest Brobbey zo nodig naar een andere club. Dit omdat een transfer de zaakwaarnemer altijd meer geld oplevert dan een contractverlenging.

Brobbeast gaat deze winter of einde dit seizoen de balans opmaken. Wordt het weer een seizoen met alleen maar invalbeurten zal die wel weg willen bij Leipzig en opperen voor een terugkeer naar Ajax. Zou mooi zijn! Kunnen hem er goed bij hebben!

"altijd welkom" wat een onzin. Voetbal is harde business, als Brobbey niet het juiste niveau meer heeft gaat Ajax hem echt niet meer terugnemen.

Brobby beast hij gaat onze spits worden let maar op

Uit alles blijkt dat hij graag in Amsterdam gebleven was. Maar z’n zaakwaarnemer(s) hebben hem de kop gek gemaakt met het financiële plaatje dat hem geschetst is. Haller is een prima spits en ik schrijf hem niet af maar wanneer Brian bijgetekend had dan was Haller niet voor dat hoge bedrag aangetrokken. Overigens vind ik het het zo zonde dat Quinten Timber vertrokken is. Was prachtig geweest als Rensch, de Timber broers, Ryan en Brian in Ajax 1 hadden gespeeld. Taylor ook trouwens. Hoop dat Brian het weet te maken bij Leipzig en als dat niet het geval is dan hoop ik niet dat ie naar PSV zal gaan. Potentiële topspits in mijn optiek.

8 september 2021 om 22:27

Hij is oud en wijs genoeg om zelf te beslissen. Daarnaast heeft hij ook nog een oudere broer die profvoetballer is bij PSV dus die kan hem daarin ook nog adviseren. Dit is weer lekker de schuld afschuiven op Raiola, maar als hij echt had willen tekenen dan had hij dat gewoon makkelijk kunnen doen. Sowieso vertoont hij nogal raar gedrag als je hem in interviews over deze situatie hoort praten, lijkt me niet de meest slimme gast.

Of hij echt een potentiële topspits kan worden vraag ik me af, dan moet je wel van hele goede huizen komen en heb hem daarvoor ook nog wel wat te weinig voor in actie gezien. Ik denk persoonlijk wel dat zeker Malen en misschien Boadu eerlijk gezegd meer potentie hebben.

Na het grapje met kluivert was het een herhaling van zetten met broby werkelijk identiek en Ajax was kansloos door het spelletje van Mino.
Dit grapje heeft Ajax zeker 30 zo niet 50 miljoen gekost want deze jongen 2 jaar verder en gerijpt in Ajax 1 had serieus bij iedere Europese topclub terecht gekund maar ik denk dat redbul nu met die centen gaan strijken want zij zijn doorgaans ook subliem met talent ontwikkeling. Toch zie ik hem wel graag terug bij Ajax mocht hij zich niet genoeg ontwikkelen komende 3 jaar want ik weet zeker dat dan alsnog de puzzelstukjes ineen vallen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1928
2.PSV188
5.Feyenoord1511
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger84
E. ÁlvarezMiddenvelder82
R. GravenberchMiddenvelder81
S. BerghuisAanvaller82
S. HallerAanvaller85
D. TadićAanvaller84
J. TimberVerdediger71
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

2 fans
Aanvaller, 19 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 RB Leipzig 3 0 0 0
2020/2021 Ajax 12 3 0 0
2020/2021 Jong Ajax 17 9 3 0
2019/2020 Ajax U19 3 1 1 0
2019/2020 Jong Ajax 13 7 2 0
Laatste voetbalnieuws

‘Er is een goede kans dat Ajax hem kan huren met verplichte optie tot koop’

Mike Verweij vindt dat Ajax snel werk moet maken van de terugkeer van Brian Brobbey. De negentienjarige spits liet Amsterdam afgelopen zomer transfervrij achter zich voor een overstap naar RB Leipzig,...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 14 oktober
Real Madrid houdt de contractsituatie van Antonio Rüdiger bij Chelsea nauwlettend in de gaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren