Berghuis jubelt na voetbalshow: ‘Hier kan ik bij Ajax mee vooruit’

Woensdag, 8 september 2021 om 12:19Rian Rosendaal • Laatste update: 12:24

Steven Berghuis kijkt met een zeer goed gevoel terug op de afgelopen interlandperiode met het Nederlands elftal. De vleugelaanvaller had in alle drie de kwalificatiewedstrijden een basisplaats en het vertrouwen van bondscoach Louis van Gaal lijkt groot te zijn. Een welkome opsteker voor Berghuis, die geen geweldige start kende van zijn avontuur als speler van Ajax en zelfs zijn plek verloor aan concurrent Antony.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

92 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Benieuwd wat Lefr12 nu te zeggen heeft nadat Berghuis goed speelde. Normaal als de kippen erbij wanneer hij minder speelt of wissel staat.

Mooi hopelijk dat Berghuis, Anthony, Neres en Klaassen elkaar motiveren en gezonde concurrentie zodat allemaal beter worden.
Geldt ook voor Haller natuurlijk.

8 september 2021 om 12:27

@lefr12 heeft nog nooit iets zinnigs gezegd als het over Berghuis gaat.
Hij houdt nu nog steeds vol dat Berghuis nooit naar Ajax zal gaan, daar is hij nog steeds van overtuigd.
Dan weet je dat wat er na komt ook onzin is.

Tja...groot woord in de tekst dat ie zn basisplek aan Antony heeft verloren omdat ie 1x niet speelt.
Hij zal nog wel vaker op de bank zitten en Antony ook.
Zo hoort dat ook als je stappen wilt maken als topclub.
Kijk wat er bij de echte topcubs in het buitenland op de bank zit.

Zelfde bij t Nederlands elftal, dan wordt er spastisch over gedaan dan of De Ligt of De Vrij een keer op de bank zit. Wees blij dat je zo'n goede wissel achter de hand hebt, een toernooi speel je nooit met 11 spelers.

8 september 2021 om 13:53

Denk dat Anthony als vleugelsspeler completer is, veel minder afhankelijk van de opkomende back.

Berghuis heeft het prima gedaan en met dit spel krijgt hij voldoende speeltijd bij Ajax, maar ik denk niet dat we nog een niveau hierbovenop mogen verwachten. Anthony daarentegen is nog in ontwikkeling en heeft nu al betere attributen dan Berghuis als vleugelspeler.

8 september 2021 om 12:30

Haha echt hè. Hij was er ook als de kippen bij om letterlijk elk gerucht over Berghuis te ontkrachten en volledig weg te lachen. Iedereen moest er maar over ophouden, want het zou toch never nooit gebeuren dat de grote held naar Ajax zou gaan. Vanaf de eerste seconde dat hij toch wel vertrok, was het opeens een godsgeschenk en was Feyenoord veel beter af.

8 september 2021 om 12:44

Feyenoord doet het prima zonder hem. wij hebben geld en konden daardoor meerdere spelers halen. Mis hem geen seconde

8 september 2021 om 12:58

Geld? Welk geld? De spelers die zijn gekomen zijn of gehuurd of zijn voor minder dan een miljoen aangetrokken. Dat is het transfergedrag van, met alle respect, clubs uit de onderste regionen van de Eredivisie. Geen bedragen van een topclub. Feyenoord is wel actief geweest ondanks het weinige geld dat in kas is. Alleen is de selectie nog steeds niet rond. Voorin en op het middenveld kan er in geval van blessures best geschoven worden, waarbij vooral op het middenveld kwaliteitverlies word geleden. Achterin kan er niet 1 op 1 worden vervangen. Geen extra linksback, en tot Geertruida terug is geen extra centrale verdediger of rechtsback. Vallen er 2 verdedigers uit, heeft Feyenoord achterin een probleem.

8 september 2021 om 13:00

Grappig hoe die mening zo om kan slaan nadat hij tegen je verwachting in plots wel transfereert. Ik ben benieuwd wat je ervan gevonden had als hij wel gewoon was gebleven. Dan had hij waarschijnlijk een standbeeld verdiend. Het gaat nu inderdaad goed met Feyenoord, maar misschien dat het met Berghuis nog wel beter was gegaan. De grootste verandering is in mijn ogen namelijk Slot ten opzichte van Advocaat. Ik vind dat Berghuis te makkelijk wordt weggeschreven alsof hij de rest van het team tot last was. De beste man had in 5 jaar 117 G/A in de Eredivisie en is verkocht voor slechts 5,5 miljoen. Die ruil zou ik persoonlijk niet willen maken.

8 september 2021 om 13:03

Tja. Sinterklaas Sjaak Troost hè. Die kwam met zulke clausules. Wie weet.

8 september 2021 om 13:04

Feyenoord heeft hem kunnen vervangen met Jahanbakhsh en Pedersen, Trauner, en Aursnen kunnen halen met het transferbedrag + vrijgekomen salaris van Berghuis. Er valt dus echt wel iets voor te zeggen dat Feyenoord er niet per direct op achteruit is gegaan door zijn vertrek. Misschien is de transfer wel goed voor alle drie de partijen op deze manier.

8 september 2021 om 13:05

@[email protected],

Des te knapper juist, dat Feyenoord van dat weinige geld toch een zeer goede selectie heeft neer weten te zetten. Als Jahanbaksh zijn AZ vorm terug kan weten te vinden dan heeft Feyenoord gewoon een zeer waardige vervanger voor Berghuis, misschien zelfs beter. Buiten dat staan er met Sinisterra, Bijlow, Malacia, Geertruida, Senesi etc. wel een paar leuke jonge spelers in daar gaan ze wel geld voor vangen.

Ben het wel met je eens dat de selectie op bepaalde posities niet heel breed is, maar als ze dat een beetje bespaard blijft kunnen ze best ver komen naar mijn mening. Denk niet dat ze echt heel ver achter PSV en Ajax blijven zoals vorig seizoen.

8 september 2021 om 13:21Ach, dezelfde mensen die hier Berghuis verdedigen en hem nu bejubelen vonden hem de afgelopen jaren geen goede speler en vonden dat hij met het EK niet in de basis moest staan. Dan heeft Lerfr12 nog een reden om nu negatief over hem te doen.
Overgens moet ik zeggen dat ik er ook niet rouwig meer om ben dat hij weg is. Zoals hier al meerdere mensen zeggen hebben we de selectie op meerdere posities goed kunnen versterken. Daarnaast was het ook Berghuis die ondanks geweldige statistieken en geweldige wedstrijden ook vaak faalde als het echt moest. Zoals de twee grote kansen tegen Ajax bij een 1-1 stand of op momenten dat we een goal nodig hadden om te overwinteren in Europa. En als je dan leest dat hij niet goed in de groep lag kan je onder aan de streep echt wel zeggen dat je hem totaal niet mist. Dan is het toch een prima transfer voor alle partijen.
En @ [email protected], je weet waar Feyenoord vanaf komt, dat we ons niet kunnen meten met Ajax....nou en, we hebben de stijgende lijn weer te pakken. Daar gaat het ons om. Inmiddels 8 internationals in de basis en Trauner en Senesi zitten er tegenaan. Gaat gewoon weer de goede kant op.

8 september 2021 om 13:22

Ik denk dat veel Feyenoorders niet hadden verwacht dat hij zou gaan. Dat hij wel ging is dan een domper maar zoals het nu gaat is denk ik iedereen tevreden. En of het nu aan Berghuis of aan Advocaat ligt daar zullen we nooit achter komen. Is ook niet belangrijk. Tuurlijk zegt iedereen hij was de beste en goede statistieken. Maar dat komt ook omdat hij alle ballen zo een beetje kreeg. Nu zit er veel meer variatie in het spel. Weet niet of dat ook zo was geweest als hij er nog was, maar zoals ik al zei dat kom je nooit te weten. Achteraf hoor je in ieder geval niemand meer klagen.

8 september 2021 om 13:35

Berghuis die vaak faalde? Ach zo'n praat las je ook nooit van Feyenoorders toen hij nog in Rotterdam voetbalde. Kom op, als je dan zijn nare gedrag aankaart dan snap ik je punt nog. Maar sportief was hij by far jullie beste speler. Dat hij daarnaast af en toe nog wat kansen miste, ja dat doet Messi ook..

8 september 2021 om 13:42

@Silverfront, begrijp me niet verkeerd. Ik vond hem onze beste speler. Echt van hem genoten. Maar op de allesbeslissende momenten wilde hij te graag en was hij gefrustreerd als het niet lukte. Had waarschijnlijk ook te maken met het feit dat hij het moest doen. Je hebt spelers die daarop kicken, maar een Berghuis werd van die druk niet beter. Gaat dan te veel doen, lopen waar hij niet moet lopen en te veel nadenken. Al had dat ook te maken met de armoedige aanvoer en het systeem.

8 september 2021 om 13:48

Haha mis hem geen seconde, wat een frustratie. Dat wordt weer vechten voor plek 3, besef wat je met Berghuis en Jahanbaks voorin had kunnen doen

8 september 2021 om 13:50

Fair enough, achteraf gezien is Feyenoord er zeker niet op achteruit gegaan en het is inderdaad niet te achterhalen of dat door Slot of Berghuis of door iets anders komt. Inderdaad ook niet zo relevant.
Mijn punt ging er ook meer om dat op het moment dat de geruchten rondom de Berghuis-transfer vrij serieus werden, het opeens een megageschenk zou zijn voor sommige Feyenoorders (zoals Lefr12) als hij zou vertrekken. En dat was dan zelfs voor dat geringe bedrag. Toen was ook nog niet bekend dat Feyenoord zulke sterke zaken zou doen met een Alireza als opvolger + Trauner en Aursnes ernaast. Dan vond ik het wel erg makkelijk neerpraten van iemand die zo ongelooflijk belangrijk was.

8 september 2021 om 13:51

@aubaArsenal, besef dat we zonder zijn verkoop Jahanbakshs niet hadden kunnen halen.....

8 september 2021 om 13:57

Hahha heb er zelf ook een handje van, maar ik denk serieus dat een vleugelsspeler als Berghuis een beperking voor je team kan zijn. Vooral als de rest van je team zo slecht is als Feyenoord vorig jaar.

De status van Berghuis bij Oranje is meer dan prima, hij kan een mooi niveau halen als de rest goed speelt. Echter is hij niet van het kaliber dat je van hem afhankelijk moet zijn.

Feyenoord niet en ook Ajax niet.

8 september 2021 om 15:54

Hoe kun je nu al weten dat het achteraf gezien goed was om Berghuis te verkopen? Voorlopig verliest Feyenoord de eerste echte test.

8 september 2021 om 16:55

@fr10frdam
Ik denk dat hij meer gefrusteerd was door dat zijn ploeggenoten niet konden brengen wat moest. Nu heeft Feijenoord meerdere leuke spelers en een trainer die Feijenoord laat spelen , zoals Berghuis graag zag.

8 september 2021 om 12:32

Ik denk dat Anthony en Berghuis elkaar zeker beter maken. Concurrentie houdt ze beide scherp en daar zal Ajax alleen maar van profiteren. Neres is als ik me niet vergis nu 3e keus op de links- en rechtsbuitenpositie? Ik denk niet dat hij nog heel gemotiveerd rondloopt bij Ajax eerlijk gezegd. Daarnaast hebben Haller en Klaassen volgens mij juist amper 'last' van concurrenten op hun positie.

8 september 2021 om 17:17

Klaassen heeft wel degelijk last als Kudus heel weet te blijven. Haller kan Europees er zo buiten vallen als Tadic in de spits gaat spelen.

8 september 2021 om 12:32

Ben je serieus benieuwd hoe een ander lid mogelijk gaat reageren? Geloof dat ik te inactief ben op dit forum om daadwerkelijk de namen van andere leden te onthouden, haha.

Overigens met je eens dat er niets mis is met stevige concurrentie. Laat ze het maar uitvechten. Denk dat Antony en Berghuis elkaar kwalitatief weinig ontlopen (hoewel het totaal verschillende spelers zijn).

8 september 2021 om 12:40

@nl79 @azchelsea haha ok dus jullie ook opgevallen over hem.

@ffeyenoord

"daarnaast hebben Haller en Klaassen volgens mij juist amper 'last' van concurrenten op hun positie."

Het kan wel. Berghuis kan ook op 10 (neres ook weleens gespeeld). Dus Klaassen weet dat hij ook concurrentie kan krijgen van Berghuis.

Tadic kan ook uitstekend spelen in de spits. Dus Haller moet aan de bak. Want op links kan Neres en Mohammed de nieuwe aankoop.

Spelers moeten dus wel vol aan de bak, want andere spelers staan te poppelen om te spelen.

Ook op andere posities Mazzroui vs Rensch
Timber vs Schurs
Martinez vs Blind
Nico vs Blind/rensch
Alvarez vs Blind/klaassen
Gravenberch vs Blind/klaassen/martinez

Concurrentie neemt toe.

8 september 2021 om 12:49

Je vergeet Kudus nog. Daarnaast komt er indirect ook concurrentie voor Haller, want als Daramy goed is op links, dan kan Tadic zomaar weer naar de spitspositie opschuiven.

8 september 2021 om 13:12

@peerberwers

Slecht!!!! Ben Kudus helemaaaal vergeten.

Ja Haller vs Tadic had ik ook benoemd.

8 september 2021 om 13:13

Speelt die kudus nog of wat? Speelde 3 leuke wedstrijden en las alweer wat een topaankoop

8 september 2021 om 13:36

Beetje een blind paard die Kudus. Veel drukte, maar er komt weinig vanaf.

8 september 2021 om 14:07

Dan heb jij totaal geen voetbalverstand als je Kudus een blind paard noemt.

8 september 2021 om 15:38

Die Kudus speelt al een tijdje niet vanwege een blessure, is nu op de weg terug.

Kudus is ook gewoon een prima aankoop, super veel kwaliteit het enige nadeel is dat hij blijkbaar blessure gevoelig is of heel veel pech heeft.

8 september 2021 om 12:40

@krillin: Lefr12 en Luissini zitten in het Feyenoordgroepje soms wat 'hoog in de emotie' zoals Ten Hag zou stellen. Laatstgenoemde beweerde gisteren in het livetopic in de rust bij hoog en laag dat Berghuis elke bal inleverde (die stond in de rust dus op een passnauwkeurigheid van 96 procent). Je kunt de momenten dat je ze niet al te serieus moet nemen meestal wel herkennen.
Voor Berghuis was dit een erg lekkere pot, maar Anthony heeft in het Ajaxshirt de coach toch geen reden gegeven om hem ernaast te zetten? Zou me niets verbazen als Berghuis 'gewoon' nog op de bank start.

8 september 2021 om 12:42

Prima wedstrijd. ajax is andere koek. Anotony is nog wel een klasse beter dan Berghuis en heeft restwaarde. Lijkt me dat die basis blijft.

8 september 2021 om 12:48

Tsja MrKrillin. Berghuis speelde precies zoals vorig jaar in z'n Feyenoord tijd. Clubs waar hij niet strak gedekt wordt en er veel ruimtes liggen is hij perfect. Maar clubs die inzakken daar heeft Berghuis het gewoon niet zo op. Komt er vanaf zijn kant te weinig verassing en creativiteit. Zag je in de eerst 2 interland en ook in z'n eerste ajax wedstrijden. Volgens mij heeft Lefr12 nooit gezegd dat Berghuis slecht is. Maar hij zal je nooit over het dooie punt helpen.

8 september 2021 om 12:52

Toen de ster en alle ballen kreeg die. Mocht vrije trappen en penalty’s nemen. Nu alles inleveren bij Tadic. Gaat denk geen grote toevoeging zijn. Gisteren genoeg ruimte maar prima. Lekker 4 buitenspelers halen

8 september 2021 om 12:59

Ik snap de frustratie bij mijn medesupporters maar Berghuis heeft Feyenoord toch aardig vaak over een dood punt heen geholpen hoor

8 september 2021 om 13:06

Kom om Lerfr12. Berghuis is voor iedere Nederlandse club een toevoeging. Gewoon een speler met hele speciale kwaliteiten. Ajax speelt genoeg wedstrijden, dus een brede bank zullen ze nodig hebben.

8 september 2021 om 13:08

Vast wel maar niet elk seizoen zulke stats als bij Feyenoord

8 september 2021 om 13:12

Overigens ben ik het wel met je eens dat we er misschien wel op vooruit gegaan zijn. Het vrijgekomen bedrag is goed besteed aan versterkingen en Jahanbakhsh is in mijn ogen een waardig vervanger. Daarnaast zie je dat Sinisterra zijn rol als bepalende speler aan het overnemen is.

8 september 2021 om 15:40

Het scheelt dat niemand bij Ajax die stats ook verwacht van Berghuis, zoals je eerder al zegt neemt hij nu niet de standaard situaties, en moet hij inderdaad de bal vaker af geven aan anderen.

8 september 2021 om 12:52

Steven was echt weer ouderwets goed! Het blijft gewoon een mooie speler. Ondanks de gevoelige overstap en de emoties die daarbij horen, durf ik dat best toe te geven. Ik ben gewoon liefhebber van spelers die een bal makkelijk kunnen trappen en daarin is hij echt één van de beste van Nederland. Helaas niet meer bij onze club, maar het zij zo.

8 september 2021 om 13:08

Zoals Dickie al zei. Goeie gozer? Goede voetballer...

8 september 2021 om 13:06

Hoewel ik Berghuis in een Ajax shirt nog steeds geen gezicht vindt, blijft het wel een speler met een fantastisch linkerbeen. Hoewel hij gisteren goed speelde zag je in de laatste 10 minuten wel het "probleem" van Berghuis: hij was zichtbaar niet tevreden dat hij zelf nog niet gescoord had en gaf uit frustratie 2 x echt een belachelijk ongeïnteresseerde "voorzet" richting strafschopgebied terwijl daar helemaal niemand stond.

8 september 2021 om 17:18

Die zit nu in zijn kelder te wachten tot Berghuis een keer slecht speelt..

Neemt niet weg dat Antony beter is helaas. En beiden zijn ook niet echt multifunctioneel, dus ik zou ze niet beiden opstellen

8 september 2021 om 12:25

Zou Anthony niet vanaf links kunnen spelen? Dan kan Berghuis op rechts en Tadic in de spits.

8 september 2021 om 12:45

Haller is 1e spits en zal gewoon standaard in de punt gaan staan. Zou best kunnen voor het laatste half uur (Ten Hag wisselt hem de laatste tijd wel vaker in de 2e helft) maar hele wedstrijden zie ik dat niet gebeuren, tenzij er weer een administratieve fout wordt gemaakt Bovendien is Daramy als backup voor Tadic op links en voor Haller in de spits gehaald.

8 september 2021 om 12:26

Ik zou anthony wel eens in de spits willen zien. Hij kan ballen heel snel schieten en is technisch, lenig en snel. Goed alternatief voor haller als je dat nodig hebt.

8 september 2021 om 12:45

Voor de standin van Haller (en Tadic op links) is Daramy alleen gehaald. De kans dat Ten Hag Anthony in de spits zet, is niet zo groot denk ik.

8 september 2021 om 12:48

Hij heeft toch niks van een spits? Zijn kwaliteiten benoem je juist maar vind dat nou echt kwaliteiten voor de flank juist. Als je kijkt naar kwaliteiten die een spits moet bezitten dan zie ik er toch veel die hij niet heeft. Hij is gewoon te klein en fysiek geen sterke speler dat zit natuurlijk al niet mee op die positie, buiten dat mist hij soms het overzicht en hij kan ook vrij weinig met zijn rechter.

Ik denk serieus dat hij van alle aanvallers van Ajax het minst geschikt is om in de spits te spelen. Tadic, Daramy en zelfs Neres lijken mij daar beter.

8 september 2021 om 12:43

Denk ook niet dat ze samen gaan spelen, tenzij je Berghuis op "10" gaat zetten (waar we alleen niet mee spelen). Maar op zich is dat ook niet erg. Ik denk dat Anthony en Berghuis veel zullen rouleren zolang ze beiden goed spelen. En als je een topclub wil zijn (en nee, daar bedoel ik niet top 10 van Europa mee) moet je posities dubbel bezet hebben. Ik vind het vooral een luxe.

8 september 2021 om 12:55

Ik weet niet of Antony echt beter is. Ze hebben allebei bepaalde kwaliteiten, waarbij het nu lijkt dat die van Antony op dit moment beter passen dan die van Berghuis. Ik zie Antony wat meer acties maken terwijl Berghuis het meer vanuit de combinatie moet hebben.

8 september 2021 om 13:52

Daarnaast speel je met Tadic, Haller en Berghuis samen gewoon wandelvoetbal. Dat kan echt alleen als je tegen kleintjes 90 minuten om de goal heen staat.

Ik heb onwijs veel vertrouwen in Berghuis en ben ervan overtuigd dat hij het gaat waarmaken bij Ajax, dit zet Anthony ook op scherp en dat is alleen maar fijn. Ik heb ook het gevoel dat sommige supporters oprecht een aversie hebben tegen hem, nogmaals zijn statistieken spreken boekdelen en ook hij heeft tijd nodig om te wennen maar ik ben blij van van Gaal hem vertrouwen geeft en hopelijk betaald dat zich uit in de competitie en internationaal. Ik heb hem namelijk nog steeds liever in de basis dan Anthony (die overigens wel naar behoren speelt).

Speelde met veel dreiging, maar voorlopig ligt het redement te laag, als hij dat opschroeft is echt een goede vleugelaanvaller.

8 september 2021 om 12:33

Het rendement vind ik wel meevallen. Qua goals blijft hij idd achter, maar hij geeft wel heel regelmatig assists. Ook kan hij met een geweldige pass ineens het spel openbreken of aan de basis staan van een goal. Die strakke pass op Klaassen bij de 1-0 bijvoorbeeld komt niet terug als goal of assist van Berghuis, maar was wel erg belangrijk.

8 september 2021 om 12:44

Als Til die bal die hij scoort gewoon naar rechts legt, wat de beste optie was, dan scoort Berghuis en heeft ie blijkbaar wel rendement.

8 september 2021 om 12:58

Tsjah men wil alleen kijken naar goals of assists, als je een splijtende pass geeft waar een goal uit naar voren komt staat het niet op je scorebord maar ben je toch zeer beslissend. Rendement blijft een beetje een raar iets. Gelukkig kijkt een coach wel verder dan dat.

8 september 2021 om 13:26

Tsjah bij Haller kijkt men ook alleen naar zijn goals en assists. Als de coach verder keek dan dat had hij waarschijnlijk niet gespeeld. Zo kun je iedereen en alles wel positief bekijken.

8 september 2021 om 14:06

Joszef69, gek he bij een spits.

Berghuis heeft vooral tegen Turkije een heerlijke interlandperiode achter de rug. Waar het de eerste pot wat onwennig was en hij met weinig zelfvertrouwen speelde was dit helemaal weg tegen Turkije. Geeft hoop voor de toekomst want Berghuis bij Feyenoord was gewoon een geweldige speler die absoluut de kwaliteiten heeft om te slagen bij Ajax. Berghuis in vorm kan bijna alles. Goed schot, voorzet ook goed alleen zn passeer acties kunnen beter maar ook dat was gister geweldig!

8 september 2021 om 12:36

Eigenlijk is het enige probleem bij Berghuis zijn gebrek aan snelheid/explosiviteit. Dat is heel jammer, want dat is niet echt trainbaar, maar wel belangrijk voor een vleugelspeler. Voor de rest heeft hij idd vrijwel alles. Ik ben ervan overtuigd dat, als hij de snelheid van een Robben had gehad, hij bij de absolute wereldtop zou spelen.

8 september 2021 om 13:14

Absolute wereldtop weet ik niet, maar idd Berghuis is geen razendsnelle vleugelspeler die veel scoort, hij is eigenlijk het type speler dat vroeger op 10 zou spelen, maar in de huidige tactieken (waar trainers liever drie harde werkers/lopers op het middenveld zetten) spelen dat soort jongens nu op de vleugels.

Blind heeft echt niks te doen gehad. En als mensen roepen dat Malacia veilig speelde dan had ie dat vast van Blind geleerd op de training. En dan die sprintjes van Blind, alsof ie met lood in zijn schoenen rent. Zou me niet verbazen als hij letterlijk 2x zo langzaam als een gemiddelde back rent. Lachwekkend echt, ik snap ook wel dat het angstzweet op et voorhoofd verschijnt als hij de middellijn overstapt.

8 september 2021 om 12:35

Kuipman zou van Gaal er niet iets meer kijk verstand van hebben als hij zegt dat Blind 1 van zijn betere spelers is

8 september 2021 om 12:41

Als hij dat zegt na een wedstrijd waarin Blind 24x balverlies lijdt dan denk ik dat ie dat zegt om hem moed in te praten en hem vertrouwen te geven. Dat is een van de trucjes van van Gaal. Daarnaast zit zijn vader op de bank dus dat is nog een verklaring.

Blind deed toevallig gister niks verkeerd, maar dat was ook erg lastig. Maar hij durft niet meer dan 5 meter over de middenlijn te komen en onder de minste druk gaan die fouten wel weer komen met zijn slow motion loopje.

8 september 2021 om 12:41

Precies, zoals van Gaal gisteren al zei, iedereen heeft een zwak punt maar dan ook iedereen.
Blind heeft hij er puur ingezet vanwege zijn ervaring, overzicht en passes.

8 september 2021 om 12:44

Blind was na Wijnaldum gewoon de minste op het veld. Heeft helemaal niks wat een moderne back moet hebben. Waar Malacia en Dumfries meestal op de brommer zijn sleept Blind em achter zich aan.

8 september 2021 om 13:05

Als het om een brommer gaat kunnen ze ook Churandy Martina opstellen.

Blind heeft andere kwaliteiten en die moet je als coach benutten. Waarbij je zijn zwakke punten elders compenseert. Hij moet zelf, met hulp van medespelers, zorgen dat ie niet in sprintduels komt. Net zoals je Malacia niet in kopduels met Harry Kane moet laten komen.

Blind heeft dik 80 interlands gespeeld onder verschillende bondscoaches en ook bij zijn club is ie een van de eersten die de coach op het wedstrijdformulier zet. Dan zal ie wel wat kunnen denk ik dan.

8 september 2021 om 13:21

De enige kwaliteiten die Dumfries of Malacia niet hebben is dat Blind ook centraal of op het middenveld kan spelen.

Als Blind bejaard is heeft ie nog steeds meer dan 80 interlands, moet hij er dan nog steeds in?

8 september 2021 om 13:30

Denk jij nou werkelijk dat als Blind een kut wedstrijd heeft gespeeld van Gaal dit niet zou benoemen omdat zijn vader op de bank zit? Dan ken jij volgens mij van Gaal niet. LvG is iemand die niet bang is voor ongemakkelijke situaties en vaak gewoon zegt waar het op staat. Dit is ook een van de redenen waarom hij zo populair is.

8 september 2021 om 13:37

Ja, Dumfries is net zo goed in de passing als Blind...

8 september 2021 om 13:52

Gek he als je nooit verder dan 5 meter over de middenlijn komt dat je passing dan beter is?

8 september 2021 om 14:01

Waar zeg ik dat hij kut speelde. Hij voegde alleen helemaal niks toe.

8 september 2021 om 15:43

Blind speelt 80% van zijn wedstrijden op 5 meter over de middellijn.. geeft wel aan hoevaak je hem blijkbaar ziet spelen of hoe fair je naar deze jongen kijkt 😂

8 september 2021 om 15:58

Kuipman hoe zou het komen dat werkelijk elke bondscoach de afgelopen jaren toch Blind opstelt? Die snappen er allemaal niets van zeker?

8 september 2021 om 17:42

Ik kijk hoe hij bij Oranje speelt. Volgens mij is dat relevant, en niet tegen een Willem 2.

8 september 2021 om 13:01

Het valt echt totaal niet op dat jij voor Feyenoord bent! Malacia was niet best, blind de eerste wedstrijd ook niet, maar gisteren deed hij het prima, goede passes, verdedigend stond hij er wanneer nodig. Het is inderdaad geen topper, maar dat zijn alle Nederlandse links backs niet

8 september 2021 om 13:07

Geen wereldtopper, dat ligt eraan waar je hem op beoordeelt. Ik denk dat ie qua passing juist wel wereldtop is. Op andere aspecten is ie van beduidend minder niveau, dat klopt.

8 september 2021 om 13:12

Er zijn genoeg Ajacieden die hetzelfde zeggen en dat is gewoon een zwak niet inhoudelijk argument. Ik heb geen moeite om ajacieden te complimenteren, zoals Klaassen gister. Het minimale dat hij te doen krijgt deed ie goed ja, dat zei ik al. Goede passes? Allemaal niks bijzonders hoor.

Dit wordt een moeilijke keuze voor Ten Hag.
Persoonlijk vindt ik zowel Berghuis als Anthony goed voor een basisplaats.
Anthony was vorig jaar de eerste 7 wedstrijden goed maar daarna ook weinig van gezien, lijkt wel of het dit jaar weer zo is.
Ik weet niet wie de voorkeur zou moeten krijgen

8 september 2021 om 12:48

Hoe kan je dat nou al zien? Hij heeft 1 wedstrijd gespeeld

8 september 2021 om 12:58

Als je het over Anthony heb, dan bedoel ik alleen er mee dat hij verleden jaar goed begon maar dat was na 7 potten wel minder dus ben benieuwd wat het dit jaar wordt.
Komt bij verleden jaar waren we ook helemaal whaus van Anthony na 1 wedstrijd

Gisteren voor de wedstrijd aangegeven dat ik vond dat Nerghuis zeer matig is begonnen aan het seizoen en deze wedstrijd tegen Turkije ze laatste kans was om ze basis plaats bij Ajax te verantwoorden. Bij deze moet ik concluderen dat hij het gewoon goed heeft gedaan en als hij deze vorm vast kan houden en mischien zelfs nog kan verbeteren ben ik ook zo groot om toe te geven dat ik er compleet naast heb gezeten. Een zwaluw maakt natuurlijk nog geen zomer alleen het is wel een mooi begin.

Fijn om hem te zien groeien in Oranje. Al geeft ie wel nog steeds te veel matige ballen, is toch nog steeds spanning. Scoren gaat ook nog niet echt. Gisteren een aantal dreigende schoten, maar steeds net niet. De volgende 2 tegenstanders zullen hem vast de kans geven er wat aan te doen.

Ik denk dat Berghuis nog steeds het grootste gedeelte van de belangrijke wedstrijden van Ajax op de bank mag plaatsnemen. Met Anthony heb je veel meer verrassing en snelheid voorin. De snelheid die Tadic en Haller overduidelijk missen.

Zal een teleurstelling voor hem zijn als hij zaterdag weer op de bank zit.

Berghuis was gisteren prima. Lekker gespeeld.
(maar of ie dat ook kan bij zijn eigen club waar hij door beduidend minder goede spelers wordt omringd als bij Oranje valt te bezien. 😂😂😂)
En ja hoor mensen, dat laatste was een goedmoedig plaagstootje. Hij was prima en heel Oranje eigenlijk.
Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik kreeg er een vrolijk gevoel van!

Berghuis was samen met mephis en klaasen de beste. Echt heel goed gespeeld. En nu weer terug naar het bankje warm houden bij ajax. Anthony moet spelen en ook daramy moet speelminuten krijgen en als ajax nog wat wil verdienen aan neres. Dan moet hij ook spelen. Dus berghuis heeft nu echt een groot probleem.

Wat speelde berghuis sterk, de erste 2 interlands gingen moeizaam. Maar gister was het gewoon echt goed. En wat een heerlijke trap heeft hij ook. Hopen dat hij deze lijn kan voortzetten.

Prima wedstrijd van Berghuis maar de concurrentie is helaas moordend en daar zou hij bij mij nog steeds de dupe van zijn. Bij Ajax is Mazraoui en Antony een ontastbaar koppel sinds de laatste wedstrijd. Bij het Nederlands elftal genoot ik van de dreiging komende van Bergwijn. Tevens laat Malen met zijn doelpunt en snelheid toch weer van zijn goede spel zien tegen Turkije. Dus ik zou nog steeds op een aanval willen zien met Bergwijn, Depay, Malen of Gapko. Zijn allemaal beter dan Berghuis. Toch? Eentje zal vast ook op rechts uit de voeten kunnen.

Even een side note. We speelden tegen 10 man de tweede helft he?! Dus we kregen wat meer ruimte en Berghuis dus ook. Toen schitterede hij pas. Het is nogal moeilijk te meten zo.

Na al die shit te hebben meegemaakt is dit een heerlijke opsteker inderdaad! En ja, ik ken mensen die dicht bij Steven staan..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

353 fans
Verdediger, 31 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 8 0 0 0
2020/2021 Ajax 23 1 3 0
2019/2020 Ajax 20 0 2 0
2018/2019 Ajax 34 5 0 0
2017/2018 Manchester United 7 0 0 0

In de wandelgangen

Donderdag 14 oktober
Real Madrid houdt de contractsituatie van Antonio Rüdiger bij Chelsea nauwlettend in de gaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren