Oranje-duo scoort een 9,5 tegen Turkije: ‘Dat was gewoon van wereldklasse’

Woensdag, 8 september 2021 om 10:36 • Laatste update: 10:37

Het Nederlands elftal heeft dinsdagavond grote indruk gemaakt tegen Turkije. Het WK-kwalificatieduel werd met 6-1 gewonnen en met name in de eerste helft imponeerde het team van bondscoach Louis van Gaal. Arie Haan deelde als rapporteur namens De Telegraaf cijfers uit en heeft zelfs een 9,5 over voor Davy Klaassen en Memphis Depay.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

67 reacties (laatste reactie door die knappen)

Beetje genereus, Wijnaldum heeft eigenlijk niks goed gedaan en krijgt een 8.

8 september 2021 om 11:20

Helemaal mee eens. Was de enige speler die buiten de boot viel.

Beetje overdreven. Was een hele goeie eerste helft een iets mindere 2e helft. Maar van wereldklasse nee

8 september 2021 om 10:46

Die eerste twee goals waren wel echt van bizar hoog niveau hoor. En ook bij balverlies stond het wel extreem goed, met directe druk op de bal en een superieur blok achterin.

8 september 2021 om 11:01

Wordt die eerste goal gemaakt bij Arsenal zie je het over 10 jaar nog terug in compilaties. Tweede was absurd vanwege de aanname en schot van Depay waar amper een seconde tussenzat.

8 september 2021 om 11:28

Precies! Handelingssnelheid was zo hoog, dat je het niet kon toeschrijven aan gebrek aan tegenstand. Deze goals waren pure klasse.

8 september 2021 om 10:47

Wij als Nederlanders zijn altijd vrij nuchter maar in het buitenland waren ze echt lyrisch over onze prestatie gisteren

8 september 2021 om 10:58

Sinds de vertolking van on volkslied door Davina Michelle bij de GP van Zandvoort, vind ik dat wij onze status als nuchtere Calvinisten definitief zijn verloren.

8 september 2021 om 13:03

Door een vertolking van een volkslied nog wel, dan was er vrij weinig voor nodig om die status te verliezen. Behoorlijke onzin als je het mij vraagt.

8 september 2021 om 10:51

Je moet het altijd een beetje in perspectief zien, Turkije bakte er ook helemaal niets van. Desalniettemin heeft Oranje wel een hele goede prestatie neergezet. Van wereldniveau? Nee dat denk ik niet, dan zouden ze ineens 1 van de favorieten worden voor het WK. Dat zie ik nog niet gebeuren, maar ze hebben Oranje wel weer ff op de kaart gezet.

8 september 2021 om 10:56

Je hebt een paar jongens nodig die zich goed doorontwikkelen en dan kun je met een goede organisatie zo maar meedoen om de prijzen.

In 2010 en 2014 stonden er ook spelers in die echt geen wereldtop waren, maar aangevuld met 3 of 4 topspelers kun je toch ver komen.

Hopelijk kunnen Gakpo en Malen een grote stap zetten, dan heb je aanvallend best wat wapens. Keeper komt goed, achterin heb je nog een goede linksback nodig, middenveld ziet er ook al aardig uit. Zeker als Gravenberch zijn ontwikkeling doorzet.

Als de stukjes dan in elkaar vallen sluit ik niks uit. Ook niet dat ze in de eerste ronde eruit vliegen trouwens. Het zit allemaal dicht bij elkaar.

8 september 2021 om 11:00

Teesboer, ze waren "gisteren" van wereldniveau. Dat is wat er gezegd wordt. Dus dit gold alleen gisteren. En dat klopt.

8 september 2021 om 11:51

Dat mag jij vinden, ik vind wereldniveau een hoger niveau dan ik gisteren heb gezien. Bij wereldniveau heb ik het over niveau Nederland Spanje 5-1, om maar iets te noemen.

8 september 2021 om 10:52

Tweede helft was de wedstrijd ook gespeeld en ging Van Gaal spelers sparen. Til en Koopmeiners is toch wel een stapje terug ten opzichte van Frenkie en Klaassen.

En de jongens die erin bleven zullen zelf ook wel wat gas terug hebben genomen. Seizoen is nog lang.

Als er slecht wordt gespeeld is er terechte kritiek. Nu is er goed gespeeld en zijn er de complimenten, terecht. Memphis en Davy droegen het elftal gisteren. Alle spelers trokken zich op aan de flow waarin die twee zaten. Top!

Een 8 uitdelen aan Wijnaldum? Hij presteerde echt het allerminst van alle Oranje spelers die gisteravond op het veld stonden. Wel mooi hoe iedereen na de wedstrijd van gisteren dan weer de horlepiep danst. Er is nog genoeg om kritisch op te zijn.

8 september 2021 om 10:46

Wel logisch toch als je met 6-1 wint en wss het WK hebt gehaald. Je kan ook overal moeilijk over gaan doen.

8 september 2021 om 10:52

Ook al je 6-1 wint kan je nog steeds een waardeloze pot spelen. Ben het helemaal eens met Messino, Wijnaldum verdient echt geen voldoende voor zijn wedstrijd van gisteren. Zware dissonant in verder een sterk elftal.

8 september 2021 om 10:55

Heb het ook niet over Wijnaldum. Speelde niet een beste pot inderdaad maar waardeloos ben ik niet me je eens.

8 september 2021 om 10:56

Lekker inhoudelijk gereageerd ook Valencianl. Heb je gisteren de balaannames gezien van Wijnaldum? De dribbels die mislukte? Iedere pass vooruit die balverlies gaf? Dat kun je toch nooit met een 8 waarderen? De teamprestatie en de uitslag staan daar gewoon helemaal los van.

8 september 2021 om 11:05

“Wel mooi hoe iedereen na de wedstrijd van gisteren dan weer de horlepiep danst. Er is nog genoeg om kritisch op te zijn” Daar reageer ik op. En nogmaals hij speelde niet best maar waardeloos was het niet. Jij kijkt alleen maar wat je ziet. Ga ook eens kijken naar Wijnaldum als de bal niet in de buurt is. Gaten dichtlopen, coaching etc.

8 september 2021 om 11:29

'Jij kijkt alleen maar wat je ziet!' - een voetbalfan die een speler tevrgeefs verdedigt

8 september 2021 om 11:02

Mee eens, al vond ik Dumfries en Blind ook niet geweldig.

8 september 2021 om 11:18

Ik vind het altijd leuker om de horlepiep te dansen, dan treurig in een hoekje te blijven zitten, toch? Al is mijn versie van de horlepiep motorisch gezien misschien niet helemaal correct...

Het is allemaal erg overdreven. Ik vond Nederland helemaal niet zo goed spelen. Turkije was dramatisch.

Met spelers als Blind en Klaassen ga je het niet redden. Die zijn niet goed genoeg tegen de sterkere tegenstanders.

Het verschil met voorheen is dat Dijk terug is en positioneel veel beter is dan de Ligt. Eindelijk staat hij reserve. Zonder hem staat het achterin veel beter.

8 september 2021 om 10:53

Je kan na deze pot van Klaassen toch niet hem als voorbeeld aanhalen? Als hij dit niveau vaker weet te gaan halen is hij onbetwist.

8 september 2021 om 12:29

Dit was een matig Turkije die alle wedstrijden op een matig EK verloren heeft.

8 september 2021 om 10:55

Pressing12. Je hele reactie staat gewoon los van de wedstrijd? Van Dijk zijn betere positionering hebben wij toch helemaal niks van gezien deze interland periode? Je bent nu gewoon dingen in het luchtledige aan het roepen en gebaseerd op vrij weinig? De Ligt heeft 1 wedstrijd gespeeld deze kwalificatie dus hoe wil jij dan de conclusie trekken dat het nou achterin beter stond? Het was notabene de enige wedstrijd waar de 0 werd gehouden? En dat de 0 werd gehouden is net zo slecht argument om te zeggen dat het beter stond dan al jouw argumenten in je reactie

8 september 2021 om 10:58

Wie zou jij dan opstellen i.p.v. Blind en Klaassen?

8 september 2021 om 12:32

Er zijn genoeg en betere alternatieven op de linksback positie. Je kan niet met Klaassen als een semi spits spelen tegen sterkere tegenstanders. Zelfs een matig Noorwegen profiteerde van enorme gaten op het middenveld.

8 september 2021 om 11:03

Je hebt waarschijnlijk niet gekeken of je hebt geen verstand van het spelletje. Als gister niet goed was, wanneer dan wel?

8 september 2021 om 11:35

Niet goed spelen?? Wauw, ik wou dat ik jouw kennis en kijk op het spelletje had. Je moet wel heel veel verstand van voetbal hebben om te kunnen zien waar het gister mis ging. Ik als leek heb genoten om Oranje eindelijk, na jaren volgens mij, weer eens te zien knallen!

8 september 2021 om 12:34

Dat had niets met Nederland te maken maar met Turkije. Die waren ontzettend matig. Leuk dat je hebt genoten. Ik kijk verder dan dit soort tegenstanders.

8 september 2021 om 18:07

Vind je niet dat Turkije zo onder druk werd gezet dat ze zo diep onder hun ondergrens zakten. Oranje zette in het begin hoog druk waardoor ze totaal niet aan voetballen toe kwamen. En als je san zo’n stug land met 6-1 vernedert mag je spreken dat je een hoog niveau aantkt.

Wat Depay kan dat wist ik wel maar Klaassen heeft me gisteren echt verbaasd. Die speelde alsof hij in Brazilië is geboren en maakte echt een paar oogstrelende acties

8 september 2021 om 10:47

Daarnaast was hij echt een sleutelfiguur in de constante druk die ze gaven bij balverlies. Echt knap hoe hij het allemaal invulde.

8 september 2021 om 10:53

Klaassen is ook een vervelende speler om tegen je te hebben, Zit er constant fel op en is altijd bezig.

8 september 2021 om 10:54

Toch te weinig Ajax gekeken dan Japie

8 september 2021 om 10:55

Als er één ding is waar Klaassen in uitblinkt dan is het looplijnen zien en positionering, en in beide kwam hij volledig tot z'n recht gisteren. Bij Ajax laat hij deze dingen te weinig zien, al heeft dat ook te maken met je medespelers natuurlijk. Maar één garantie heb je met Klaassen en dat is dat hij iedere wedstrijd minimaal één keer op kansrijke positie in de 16 komt. Hopelijk gaat Nederland inzien dat Klaassen in Oranje gewoon een hele belangrijke schakel kan zijn, mits goed gebruikt en volgens de juiste instructies.

8 september 2021 om 11:18

Klaassen zijn aannames en one touches zijn echt subliem. Weet niet waar dat houten klaas gedoe vandaan komt.

8 september 2021 om 12:37

Klaassen speelt 1 keer in de 9 wedstrijden goed. Dat is enkel tegen matige teams. Klaassen komt tekort.
Klaassen wordt door velen beoordeeld op emotionele flits momenten. Daar kan je niet op bouwen voor een middenvelder.
Gast speelt als een spits. We hebben tegen Noorwegen gezien hoe simpel de Noren het veld overstaken. De Noren zijn ook maar matig.

Misschien met ze alle wat positiever zijn? Gister gewoon een prima pot gespeeld met mooie doelpunten. Dit vasthouden en doorpakken. Moet zeggen dat er echt veel mensen overal het negatieven nog van in zien. Kom op man wees een beetje positiever.

Ik kijk even naar de scores hier op VZ. Klaassen, Depay en (uiteraard) de vrij tikten een erg hoog niveau aan in de eerste helft gisteren. Terechte 9. Als je met 3-0 gaat rusten tegen 10 man, weet je dat de concentratie verslapt in de tweede helft. Dat is menselijk. Ik vind de punten van Dumfries en Blind aan de hoge kant en vind de punten van de invallers niet meetellen, want die speelden te kort en tegen 10- man.

Het zal wel met geknakte trots te maken hebben maar van Turkse zijden lees ik alleen maar zelfbeklag maar geen woord over hoe goed Nederland was.

8 september 2021 om 11:56

Dat is altijd en overal, Als PSV, Ajax of welke grote club dan ook verliest ligt het altijd aan het feit date betreffende club een totale offday had, nooit ligt het aan de tegenstander die goed speelde.

De Vrij en van Dijk verdienen ook een 9 hoor, waren echt belachelijk goed.

Voor de rest redelijk eens.

Als je Wijnaldum een 8 geeft snap je er echt helemaal niets van. Het is ongelooflijk hoe slecht hij gisteren weer was. Het wordt tijd dat er een vervanger komt voor Wijnaldum, want hij voegt voetballend echt helemaal niets toe aan het NL elftal. Ook het actief afjagen van de tegenstander doet hij niet, er zit totaal geen gif in zijn spel.

Het is te hopen dat Koopmeiners zich blijft door ontwikkelen, die jongen viel ook prima in gisteren. Dan kan hij op de cvm positie spelen waardoor Frenkie een linie door kan schuiven.

10 september 2021 om 17:27

Helemaal gelijk, ik heb schoongenoeg van die rot Wijnaldum. Alle 3 de wedstrijden heb ik me dood geergert aan die jonge. Weg uit het Nederlands elftal, want op de bank moet je hem eigenlijk ook niet hebben die rotte appel.

Hoe kan dit nou? In het artikel "enige dissonant bij Oranje stond tegen Turkije op het middenveld" staan totaal andere cijfers.In dit artikel krijgt Wijnaldum een 5 en nu een 8. Hoe kan er zo'n groot verschil tussen zitten?

8 september 2021 om 18:10

Haan zal als ex international en ex-voetbaltrainer anders tegen een prestatie van een speler kijken dan wij als supporters. Dank dat daar het verschil in zit.

Bijlow een 8? Hebben ze de laatste minuut van de wedstrijd niet meegenomen in de beoordeling ofzo? Dat soort fouten mag je gewoon niet maken.

8 september 2021 om 11:27

Wat moet hij dan krijgen.

8 september 2021 om 12:01

6,5? Speelde een wedstrijd met goede reddingen (geen uitzonderlijke/wereldklasse/lees hier het superlatief wat jij wil) waardoor een onvoldoende natuurlijk te laag zou zijn en zijn fout was niet cruciaal maar dit moet je als keeper gewoon niet gebeuren.

Natuurlijk was de pass van Rensch niet goed maar als hij de bal wegpleurt is er niets aan de hand.

Bijlow is de beste keeper op dit moment hoor (althans van wat ik gezien heb de laatste tijd) maar ik hoop dan dat hij nu alleen 2x zo'n "domme" fout maakt omdat er sprake is van een dikke voorsprong (1x club en 1x NL) .

8 september 2021 om 12:46

Dat snapt iedereen, maar dat geldt net zo goed voor rensch dat dat niet mag gebeuren! Buiten dat moment heeft die gewoon een prima wedstrijd gekeept! En laten zien dat het momenteel de beste keeper van nl is

8 september 2021 om 18:13

Dus omdat hij een ziekenhuisbal krijgt, waardoor hij hem ook slecht wegwerkt moet hij een onvoldoende krijgen? Vergeten dat hij een 2 keer in 1 tegen 1 situaties ( weliswaar laat afgevlagt voor buitenspel) gisteren de winnaar was en 2 lastige ballen weg ranselde?

Of ben je een Ajax fan, en had Stekelenburg of Pasveer in de goal moeten staan!? Anders kan je je achterlijke reactie niet plaatsen.

Enorm mooi dat Memphis iedereen de mond snoert. Wat gun ik deze jongen het succes. Met recht de vedette van Oranje.

8 september 2021 om 11:58

Dat heeft niks met mond snoeren te maken, als hij goed speelt krijgt hij credits, speelt hij slecht dan krijgt ie kritiek, dat heb je nou 1maal als je bij de beste hoort

8 september 2021 om 13:52Je mag best voorkeur hebben voor een speler, maar beoordeel hem wel op basis van zijn prestaties. Hij was gisteravond, met Klaassen, geweldig op dreef. Maar met de persoon Depay heb ik niks. In tegenstelling tot Klaassen....Nu kan de discussie ook gesloten worden wie van de twee Klaassen of Wijnaldum moet spelen op 10. Voor mij was dat al heel lang duidelijk, maar er waren toch een paar twijfelaars die de voorkeur aan Wijnaldum gaven, op basis van vooral zijn status in het buitenland en een verkeerde kijk op wat hij tot nu presteerde in Oranje. Gewoon gewogen en te licht bevonden. Voor hem graag een ander, want hij is vaak de minst presterende speler van Oranje. Voor wat betreft de andere posities zijn er voor mij op dit moment 8 onomstreden: Bijlow, Dumfries, De Vrij, Vandijk/de Ligt, De Jong, Klaassen, Berghuis en Depay. En met Malacia, Malen, Bergwijn, Gakpo, Timber en Gravenberch, hebben we al een paar goede opties voor de andere posities. We zijn met Oranje geen wereldtop, maar doen Europees gewoon goed mee, mits we een goede bondscoach aan het roer hebben staan. En met van Gaal in plaats van de Boer heb je het wel eventjes over een wereld van verschil. Ook dat van Gaal zijn favoriete 5-3-2/5-2-3 liet vallen voor de 4-3-3 wens van de spelersgroep. Iets wat de halsstarrige de Boer niet deed. Oftewel kies het systeem wat bij de spelers past, en niet iets wat niet werkt. Althans, bij deze groep.

De Vrij was net zo goed alleen omdat het een verdediger is krijgt hij een 8. Speelde gisteren echt ongekend goed. Wat een heerser.

Frenkie krijgt een 8, maar Koopmeiners heeft met z'n steekpass meer laten zien als Frenkie in de voorgaande 2 wedstrijden

9 september 2021 om 06:16

Haha nou ja Knappen! Je hebt de slechtste reactie aller tijden geproduceerd.

10 september 2021 om 14:44

dat vind jij.

Haal overal een punt af en bij van Gaal een punt erbij en het klopt wel ongeveer. Had vast een glaasje teveel op die Arie.

Wie vind ook dat die Wijnaldum gewoon op de bank moet de komende wedstrijd. Ik erger me dood aan die gast. Vertraagt het spel, maakt slechte keuzes en is vooral ongelofelijk egoïstisch. En als die scoort doet die alsof die het mannetje is met een vrij simpele goal, werkelijk misselijkmakend dat mannetje!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2224 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

814 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 8 4 1 0
2020/2021 Olympique Lyon 37 20 4 0
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
Laatste voetbalnieuws

Ronald Koeman en Spaanse media lovend over tandem Fati-Depay

Ronald Koeman kijkt met een tevreden gevoel terug op de overwinning van Barcelona tegen Valencia (3-1). Met name de mentaliteit en de werklust van zijn spelersgroep kunnen hem bekoren, zo laat...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 19 oktober
Manchester City verlangt een bedrag van tachtig miljoen euro voor Raheem Sterling. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren