Bruno Fernandes wordt door meerdere fans bestormd voor selfie

Dinsdag, 7 september 2021 om 19:54Jeroen van Poppel • Laatste update: 20:25

Portugal heeft dinsdag geen fout gemaakt in de WK-kwalificatiecyclus. Het elftal van Fernando Santos won zonder de geschorste Cristiano Ronaldo overtuigend en makkelijk van Azerbeidzjan: 0-3. Bruno Fernandes werd in de slotfase van de wedstrijd geconfronteerd met vier supporters die het veld op waren gerend voor een selfie. De sterspeler van Portugal leek niet al te gelukkig met die actie. Opmerkelijk genoeg waren er geen stewards of beveiligers te bekennen om de vier personen, die zelf het veld weer af gingen, tegen te houden.

Azerbeidzjan slaagde er 26 minuten lang vrij goed in de defensieve organisatie op orde te houden, maar moest daarna alsnog de eerste tegentreffer slikken. Bruno Fernandes verstuurde vanaf de nummer tienpositie een boogballetje naar Bernardo Silva, die vanaf rechts was doorgelopen en de bal met een schitterende voetbeweging met zijn buitenkant binnen volleerde: 0-1. Vijf minuten later scoorde Portugal opnieuw. Ditmaal werd een voorzet van Bruno Fernandes door Diogo Jota bij de tweede paal teruggelegd naar André Silva, die rustig binnen schoof: 0-2.

André Silva had even later de volgende Portugese treffer op de schoen, maar de spits mikte van ongeveer elf meter tot zijn eigen verbazing naast. Na rust gingen de bezoekers vrolijk door met het zoeken van de aanval en zag Bernardo Silva een gevaarlijk schot gekeerd worden door Shakhrudin Magomedaliyev. Een voorzet van João Cancelo kon een kwartier voor tijd makkelijk worden binnengekopt door Jota: 0-3.Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door aqua1)

En dit is dus precies waarom het zwaar beboet moet worden, om kopieergedrag te voorkomen..

7 september 2021 om 20:02

Precies dat, daarom had dat jong en ouders zware boete van 15000 euro moeten krijgen, nou gaat iedereen het doen want met 100 euro boete kom je er toch mee weg.

7 september 2021 om 20:09

Gelukkig bepaal jij dat niet. Een 13 jarig kind een boete van 15.000 euro geven. Beetje apart. Ik weet niet of je het doorhebt maar die boete is buiten proportioneel. Niet doen dus. Zou jij op zulke bedragen zitten te wachten voor zulke lichte vergrijpen?

7 september 2021 om 20:13

Je stopt er iemand echt gewoon mee in de schulden inderdaad. Lijkt me niet de bedoeling voor geen al te zwaar delict. Zeker als je hier recent kon lezen wat Edouard als schadevergoeding moet betalen aan dat ene slachtoffer met gehoorschade.

7 september 2021 om 20:43

Die boete is niet buiten proportioneel want niemand loopt per ongeluk het veld op. En zijn ouders stimuleerden hem nog dus die kun je rustig laten dokken

7 september 2021 om 20:49

Mensen die bewust door rood rijden of bewust te hard rijden krijgen toch ook geen 15000 euro boete..hoe kun je zeggen dat dit niet buiten proportioneel is omdat het niet perongeluk gebeurt..

7 september 2021 om 20:07

Door rood rijden zou wat mij betreft zwaarder beboet moeten worden dan het veld opbrengen en het maken van een selfie. Toch is dat 250 euro , terwijl er (dodelijke) ongelukken van kunnen komen. Snap de verhouding 250 euro - 15.000 euro niet. Weet je wat het grappige is. De mensen die dit doen kopieren elkaar door de aandacht in de media die ervoor is. Ze hadden namelijk altijd de mogelijkheid al om dit te doen. De hypocriete media smult hier van. Zoals met eigenlijk alles. Geef het geen aandacht en het stopt. Een boete doet dat niet.

7 september 2021 om 20:13

Als je door rood rijdt en daarmee schuldig bent aan een dodelijk ongeluk, kom je er niet vanaf met een boete van 250 euro. Je kunt je overigens afvragen of je dan een terechte straf krijgt, je leest vaker dat het dan om taakstraffen gaat.

Deze jongens maken nu gewoon een afweging, een boete van 100 euro en een selfie met de grote ster is meer waard dan geen boete en geen selfie met de grote ster. Je moet een boete bedrag zo hoog stellen dat de reward lager is dan het risico op de boete om gedrag te voorkomen.

7 september 2021 om 20:18

Ik zou hem een zware niet-geldelijke straf geven. Met mensen in de schulden te stoppen, los je ook bitter weinig op.

7 september 2021 om 20:27

En al die mensen met hun geweldige medeleven, zie hier het golfeffect van jullie slappe hap.

Die Amin heeft wat veroorzaakt.

7 september 2021 om 20:04

En Amin heeft het weer van dat jochie die voor Ziyevh het veld op kwam.

7 september 2021 om 21:41

You know what Amin

Ach moet kunnen toch. In Nederland wordt er tenminste niet zo zwaar aan getild en kom je er met 100 euro boete er van af.

7 september 2021 om 20:00

+ stadionverbod

7 september 2021 om 20:40

Tot morgen iemand van de tegenpartij het veld oprent en je sterspeler een beuk geeft, of een mes meeneemt

Gut, gooi de stadions maar weer dicht voor publiek. Niet vanwege corona maar vanwege al die narcisten die alles op alles zetten, hoe asociaal en tegen de regels in ook, om een ****ing selfie.

7 september 2021 om 20:01

Het is de cultuur van bijna verafgoden van spelers en likes op social media. Ik vind het zielig voor degene die dit doen, ze zetten zichzrlf zo laag neer door bijna een speler te aanbidden. Heb wat zelfrespect zou ik tegen ze zeggen.

7 september 2021 om 20:52

Best wel ironisch inderdaad dat men steeds asocialer lijkt te worden om meer likes te krijgen op Social media

Daarom moet iedereen dezelfde boete en schorsing krijgen, ongeacht leeftijd

Leek zo onschuldig, die jongen die met Memphis op de foto ging. Nu zie je dat iedereen dat van hem af kijkt! Ben bang dat het einde nu zoek is

7 september 2021 om 20:01

Zeker en vast. Al die Azerbeidzjanen zaten natuurlijk voor de tv bij klepper Nederland-Montenegro.

7 september 2021 om 20:03

Amin is niet de eerste die dit doet he. Gebeurd meerdere malen per seizoen. Amin heeft het ook van iemand afgekeken.

Wordt druk bij Humberto morgen.

7 september 2021 om 20:03

Geweldige reactie, goed om gelachen

7 september 2021 om 20:12

haha ja idd! Humberto morgen uitzending op locatie in Bakoe..

7 september 2021 om 20:23

Haha beste reactie van de dag, geef deze man een groene randje.

7 september 2021 om 20:40

Migi, held dat je er bent hahah

7 september 2021 om 21:47

LoL, ook hier op VZ. Haha, nu zullen ze hier zeggen, dat het die jongen zijn schuld is.🤣😂🤣😂

7 september 2021 om 22:44

Gelukkig speelde CR7 niet. Zou nog drukker worden

Dit komt allemaal door Amin natuurlijk. Selfie-Profeet.

7 september 2021 om 21:24

gisteren begonnen kijkn met voetbal?

Ik hoop maar dat niemand op het idee komt om zo'n selfie te veilen als NFT en er dikke winst op pakt.

7 september 2021 om 20:03

net als die Oostblok meid tijdens CL finale was dat toch. Binnen paar uur duizenden volgers erbij op haar social media.

7 september 2021 om 20:05

We moeten wel allemaal eerlijk toegeven dat daar een goede reden voor was.

Humberto heeft het druk de komende dagen..

Hopelijk zien we dit vanavond in Amsterdam niet, maar ik vrees ervoor.

Precies de reden waarom dit hard bestraft moet worden ongeacht welke leeftijd. Die Amin was zo in de media dat het buitenland dat ook heeft opgepikt. Slechte ontwikkeling dit.

7 september 2021 om 20:06

Dat geloof je toch niet zelf. Er is vandaag naar buiten gekomen rond de middag dat hij de huidige straf kreeg. En daar lees je niks over in buitenlandse media. De kans dat er tussen beiden een causaliteit is, lijkt me vrij klein.

7 september 2021 om 20:13

Dus dit is puur toeval? Het gebeurt praktisch nooit en nu 4x in 1 wedstrijd, direct na 1 wedstrijd waar het ook al gebeurde...
Enige is dat het misschien altijd al gebeurt buiten Nederland en het nu pas nieuwswaardig is geworden, dat weet ik niet.

7 september 2021 om 20:18

Denk echt wel dat dit in het buitenland wordt opgepikt hoor. Zeker als het een 13 jarige is. Dit inspireert alleen maar meer mensen omdat een kind dit al kan.

7 september 2021 om 20:19

@ouwehoeri Het gebeurt elk seizoen wel een paar keer. Kan mezelf nog herinneren dat er iemand op de team foto stond met spelers van Man United in 2001. Streaker tijdens wimbledon 1996. dus wat je zegt klopt niet

7 september 2021 om 20:20

Dat het gebeurt na een lage boete van de Nederlandse bond is inderdaad gewoon puur toeval lijkt me. Copycat gedrag kan altijd natuurlijk.

7 september 2021 om 20:29

Ja straf door rood rijders ook hard, en noem maar op. Agh laten we niet overdrijven aub! Ja het was fout thats it.

7 september 2021 om 21:38

Hahahahaha gast jij bent fan van real madrid, waar cristiano ronaldo in speelde. Hoeveel mensen zijn het veld opgerend voor hem? Je houdt jezelf voor de gek als je denkt dat amin nu een evolutie in gang heeft gezet. Dit is gewoon DOM! denk even na man.

Tsjah de "beveiliging " moet ook zo goedkoop mogelijk zijn. overal studenten van de plaatselijke MBO's icm wat vrijwilligers en een paar gediplomeerde beveiligers ( vaak ook inhuur )die het maar moeten coördineren. Hier kan /mag je niet teveel van verwachten

7 september 2021 om 20:10

Wat wil je dan? Het leger inzetten? Het is geen nachtclub waar opgefokte mannen boos gaan doen. Dit zijn gewoon kinderen die blijkbaar niet (voldoende) genoeg zijn opgevoed.

7 september 2021 om 20:17

Nee natuurlijk niet, maar het is bijzonder dat er niemand in de buurt te bekennen was en ze zelf het veld weer af konden lopen. Ik weet niet hoe de beveiliging geregeld is in die landen, maar hier ij Nederland is het schrikbarend en te weinig (opgeleid) personeel

Snappen die mensen die het maar een kwajongensstreek vonden nu dat het gewoon bestraft moet worden? Niks ach laat lekker gaan het is maar een jochie. Nee iedereen gaan het doen. Dat is het probleem

Ik vind het vrij bizar dat de overgrote meerderheid van de reaguurders hier daadwerkelijk denkt dat er een causaal verband is met Amin. Geen enkele Azeri heeft hier van Amin gehoord. Letterlijk niemand in dat stadion heeft die beelden gezien. Dit is jezelf en jouw eigen wereld wel heel veel belang toebedelen. Dat was zonder Amin 100% zeker ook wel gebeurd. Bij gebrek aan Ronaldo was Bruno dit keer het 'slachtoffer'.

Bedankt jongens. Binnenkort zitten we in de stadions weer gezellig achter hekken met prikkeldraad.

8 september 2021 om 02:04

Precies, daarom kan ik mij kwaad om worden dat dit gebagatelliseerd word, door zulke figuren als Amin worden er dadelijk hekken geplaatst die waren nou juist weg uit de Philips stadion, daarom snap ik niet dat hij geen keiharde straf heeft gekregen en zelfs is beloond met een inzamelingsactie.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Portugal

FIFA ranking: 5
186 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Diogo JotaAanvaller41
André SilvaAanvaller30
Nélson SemedoVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Portugal.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Portugal.

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren