Marco van Basten praat in Qatar over WK om de twee jaar

Dinsdag, 7 september 2021 om 14:54Rian Rosendaal • Laatste update: 15:06

Arsène Wenger praat later deze week onder meer met Marco van Basten om over zijn plannen over een WK om de twee jaar. De UEFA ziet heel weinig in de plannen van de voormalig Arsenal-manager, maar Wenger wil zijn revolutionaire plannen nog niet voorgoed opbergen. Naast Van Basten. schuiven ook onder meer David Trezeguet, Jürgen Klingsmann, Lothar Matthäus en de Braziliaanse Ronaldo aan om over de WK-plannen van gedachten te wisselen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij een WK om de twee jaar een goed idee?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door vernon)

Ik vind het wel mooi zoals het nu is. Vind zo'n reden als Soutgate opgeeft over blessures niet echt een geweldig punt. Dan speel je een EK in plaats van een WK. Beide eindrondes hebben zo zijn charme.

7 september 2021 om 15:17

Het punt van Southgate is juist de reden dat een wk zo speciaal is. Het drama rond blessures, of juist de eenmalige kans om een wk te winnen (of er aan mee te doen), maken het een episch toernooi.
Als je elke 2 jaar die kans hebt, en dus voor spelers van grote voetballanden minstens 4 a 5x voorkomt, maakt het allemaal minder speciaal.

Waar gaan we toch heen joh! Elke 2 jaar een WK serieus?! Dat kan toch nooit goed zijn voor de spelers zoveel toernooien. En hoe wil je dat gaan combineren met het EK, Copa America, Africa Cup etc. Dat gaat een roofbouw zijn op de spelers. Dan moet elke club wel een selectie hebben zoals City of PSG om een seizoen te kunnen spelen. Daarnaast is het toch mooi dat er elke 4 jaar een WK wordt gehouden. Dat maakt het altijd zo speciaal. Ben het dit keer 100 procent eens met Ceferin.

7 september 2021 om 15:13

Spelers van grote landen spelen nu al zoveel toernooien/wedstrijden. Vergeet de nations league namelijk niet. De cashcow van de UEFA dus logisch dat Ceferin hier een stokje voor wil steken. Ik kijk 100% liever naar een WK dan naar de nations league. En ik vermoedt als je het een willekeurige voetballer zal vragen dat die ook liever een WK speelt dan de Nations League, behalve Ard van Peppen misschien niet. Bekijk het niet meteen vanuit het negatieve, al is verandering altijd eng

7 september 2021 om 15:19

De Nations League is alleen een vervanging voor de oefenwedstrijden die je had. Je had altijd bepaalde interlandperiodes waar je 3 nutteloze oefenwedstrijden speelde. Dus het is niet alsof er meer is bijgekomen.

7 september 2021 om 17:21

De faam van een wk winnen vind ik minder worden als het elk 2 jaar gehouden wordt, omdat er dan opeens 2x zo snel nieuwe wk winnaars bijkomen. Bovendien kan een goede generatie van een land dan 4 wk,s op rij binnen slepen, mooie van een wk vind ik juist dat een generatie gemiddeld 2 WK’s zal meemaken. Landenvoetbal moet in mijn optiek dan ook speciaal blijven en dat bereik je niet door de toernooien elk 2 jaar te houden. We hebben op clubniveau bovendien net een toernooi erbij gekregen, dus er valt verder in de tussentijd ook genoeg toernooi voetbal te kijken.

7 september 2021 om 15:19

Denk dat alle andere toernooien vervallen.

7 september 2021 om 15:35

Dit zou het einde zijn van het EK, de Copa América, de Afrika Cup en de Gold Cup denk ik.

Ik zou wel voorstander zijn van een Copa Euro, dus alleen Europa + Zuid-Amerika ter vervanging van het EK. Dan krijg je echt een elitetoernooi, en dan houd je het gewone WK om de 4 jaar voor het gepeupel.

7 september 2021 om 15:51

Copa Euro? Dat is toch gewoon werkelijk nergens op gebaseerd?

7 september 2021 om 15:54

Copa Euro serieus? Nee dat lijkt op een WK. En het reizen tussen 2 continenten die ver uit elkaar liggen is ook niet ideaal.

7 september 2021 om 16:20

In plaats van een Ek een WK, wat is het verschil?

7 september 2021 om 16:23

De fifa vindt de uefa niet zo belangrijk en leuk. Die pakken alleen maar geld van hen af met dat EK. Om de twee jaar levert de fifa meer geld op dus dat willen ze wel. De uefa ziet dan weer geld verdwijnen en daarom zijn ze tegen. Het is gewoon allemaal game of thrones, maar dan zonder de knappe dames.

7 september 2021 om 17:01

Ik ben het er enerzijds mee eens dat het schema te vol wordt, maar dan wel in 1 hele specifieke context. Het onvermogen van clubs om meer spelers te laten spelen dan hun paradepaardjes die een kapitaal kosten waar de doorsnee miljonair zelfs van droomt. Clubs als Real Madrid moeten prima in staat zijn om zoveel wedstrijden onder te verdelen onder hun contractspelers. Het probleem is dat die clubs alleen maar aan hun portemonnee denken zodat ze weer een volgend paradepaardje kunnen halen. In deze noem ik Real Madrid vanwege jouw naam, maar je kunt daar tientallen, misschien wel honderdtallen clubs voor in de plaats noemen. Als je zo'n 100 contractspelers of meer hebt, moet je eigenlijk niet klagen over het speelschema. Het heeft namelijk niets met het zware schema an sich te maken, maar met het feit dat clubs alle wedstrijden willen spelen met hun beste 15 spelers.

7 september 2021 om 18:31

Los van blessures: DOE HET Niet!! Net als bij de Olympische Spelen is het uniek van een WK de schaarste. Eens in de 4 jaar. Dat maakt het speciaal. Iedereen weet nog welk land wanneer wereldkampioen werd. Maar niemand weet alle winnaars van de Champions League op te dreunen. Echt, wat een onzalig plan.

dat haalt heel het speciale aspect uit het WK en dan wordt het een soort routinetoernooitje. om de 4 jaar vind ik perfect. tussendoor heb je toch nog het EK, de Copa en de Afrika Cup

7 september 2021 om 15:37

Klinkt meer als iemand die verandering per definitie schuwt. 2 jaar is routine en 4 jaar is speciaal? Champions league kijk je ook nooit?

7 september 2021 om 15:51

DeBers: overtrokken reactie. Hoezo is hij tegen verandering in t algemeen als hij dit een slecht plan vindt? Met goede argumenten.

Champions League is ook al saai. Elk jaar weer dezelfde clubs, met soms één verrassing.

7 september 2021 om 16:05

Ben het dit keer helemaal eens met Japie. Champions league is niet speciaal meer. Een ek en wk zijn dat wel omdat het maar zo weinig gespeeld wordt.

Het punt dat een kwalificatieperiode van anderhalf jaar helemaal ruk is vind ik wel terecht maar dat is toch helemaal geen reden om een WK om de twee jaar te organiseren? Je krijgt een sterke devaluatie van een WK-titel, en dat spelers door een blessure het WK missen hoort ook wel bij de romantiek van het voetbal. De hele soap rondom Robben en de blessure voor het WK hield de gemoederen flink bezig.

Ik zie niet goed hou je dit gaat volhouden op lange termijn. Er is eigenlijk al te veel voetbal en dan dit er ook nog bij. Dat zorgt er weer voor dat clubs nog grotere selecties willen hebben. De rijke clubs kunnen dat alleen en dus weer meer scheefstand. En één keer per vier jaar is eigenlijk wel mooi!De gedachte en vooral het kwalificatieproces een stuk beter. 1,5 jaar lang kwalificeren is natuurlijk ook een beetje vreemd en vooral lang. daardoor is natuurlijk al uit de hoge economische hoed de nations league gekomen. Om dit te overbruggen, meer wedstrijd dus meer inkomsten voor de uefa. Die zien hiermee natuurlijk hun cashcow te niet gaan door een WK. Ik als voetballiefhebber zie dit plan heel graag tot uiting komen. Vraag is alleen dan WK en EK om de 2 jaar? kom je aardig in de knoei want dan heb je elke zomer een groot toernooi...

7 september 2021 om 15:13

Ik vind het al irritant als er een weekend geen clubvoetbal is. Gaan we nu competities 2 maanden stil liggen voor interlands? Telkens tussendoor was toch prima.

Wat een onzin en uitbuiterij zeg! Gezondheid van spelers boeit ze niets meer! Agh! Is een EK (en andere continent toernooien) en een WK om de 2 jaar niet genoeg zoals het nu is? Wat een onzin zeg. Snap dat de Fifa zich minder relevant voelt tov de Uefa maar zulke ideeen gaan nergens over. En ik weet niet, maar heeft men die Zuid Amerika toernooi gezien? Werd gehouden om het jaar ofso afgelopen periode, of 2 jaar, nou ging nergens over. Het speciale gaat er zo van af.

7 september 2021 om 15:54

We hebben geen idee wat het plan is. Wellicht willen ze de continentale toernooien schrappen. Of is er integratie mogelijk, bijvoorbeeld dat de best presterende teams op het EK zich kunnen meten op WK, dus als een kleiner toernooi. Het lijkt er wel op dat FIFA en UEFA elkaar nu gaan bestrijden, UEFA groeit (financieel) de pan uit met CL en EK, terwijl FIFA alleen WK heeft. Confederations Cup is weggevallen en Wereldkampioenschap voetbal voor clubs is totaal niet relevant.

Ben eigenlijk wel blij met deze ontwikkeling, weer een aanleiding voor clubs en voetbalbonden om eens goed na te gaan denken over de hele opzet van de voetballerij. FIFA is ooit opgezet door 7 voetbalbonden en UEFA door 25 leden. Maar inmiddels hebben die 'leden' niks meer te zeggen. Het zijn corrupte, manipulatieve organisaties geworden die vooral naar hun eigen bestaansrecht kijken en niet naar het belang voor clubs en bonden.

"onder meer de Engelse bondscoach Gareth Southgate ziet wel heil in het ambitieuze voorstel van Wenger. “De gehele speelkalender moet maar eens goed onder de loep worden genomen“, laat hij optekenen in de Engelse media. “We kunnen niet maar steeds activiteiten toevoegen en zo de belasting voor spelers vergrote"

dus laten we het WK om de 2 jaar doen ipv om de 4 jaar...... XD

"onder meer de Engelse bondscoach Gareth Southgate ziet wel heil in het ambitieuze voorstel van Wenger. “De gehele speelkalender moet maar eens goed onder de loep worden genomen“, laat hij optekenen in de Engelse media. “We kunnen niet maar steeds activiteiten toevoegen en zo de belasting voor spelers vergrote"

dus laten we het WK om de 2 jaar doen ipv om de 4 jaar...... XD

Bizar plan. De echte topspelers in Europa zitten soms tegen de 70 officiele wedstrijden per seizoen aan. Is het dan teveel gevraagd om ze in elk geval om de twee jaar een fatsoenlijke zomervakantie te geven?

Mijn argumenten zijn reeds al in het stuk beschreven. De waarde van een WK daalt met 50%. Een WK of een Olympische spelen zijn gewoon Once in A Life TIme opportunities. Daarom hechten we zoveel waarde aan een gouden beker of medaille. Het is waarnzinnig bijzonder.

Als in 2024 het nieuwe Champions League opzet van start gaat dan is het speelschema al overladen, laatst staan met een extra eindronde erbij. Tenzij we het EK afschaffen. Dan hebben we iets meer ruimte ervoor. Maar dan alsnog geld mijn bovenstaande argument.

Ik vind persoonlijk de EK een veel leuker toernooi, zit niet echt te wachten op de ongeorganiseerde Afrikaanse ploegen, slechte Aziatische teams en laat staan de UAE, Costa Ricas, Panamas en Algerijes van deze wereld. 1 x per 4 jaar
meer dan genoeg

7 september 2021 om 15:32

Het EK met 16 ploegen ben ik met je eens. Maar nu er 24 aan mee doen zijn de poulefases ook niks meer waard.

7 september 2021 om 16:28

Het is mij een beetje om het even. Op het EK heb je ook niet alleen maar klinkende namen, dit jaar deden bv. Wales, Finland, Noord-Macedonie en Hongarije mee. Dat soort landen hebben dan weer een kleinere kans om het WK te halen en in ruil daarvoor krijg je wel landen als Brazilie, Argentinie en Mexico.

Een WK is juist speciaal omdat het om de 4 jaar is. En hoe heeft professor Wenger dan gedacht om te gaan met de Continentale toernooien als het EK? Gaan we dat dan afschaffen?

Dit zorgt alleen maar meer voor meer wedstrijden en dat gaat de kwaliteit echt niet ten goede komen. Als het aan mij zou liggen zouden Continentale toernooien de kwalificatie zijn voor het WK. We hebben veel te veel nietszeggende kwalificatie wedstrijden.

Persoonlijk zou ik het wel mooi vinden iedere zomer een eindtournooi. Is er in ieder geval nog wat op TV qua voetbal in plaats van twee maanden radiostilte. Nu kan je je inderdaad afvragen of het wenselijk is, het mooie aan deze eindtournooien is dat het een zeldzaamheid is. Als je ze ieder jaar hebt, haalt het de waarde ervan erg onderuit.

We moeten verder ook niet doen alsof die voetballers zo zielig zijn. Er zijn wielrenners die per jaar zo'n 80 koersdagen hebben, inclusief grote rondes waar je drie weken lang zo'n 200 km per dag fietst. Mag een voetballer dan soms twee wedstrijden per week spelen? Het zijn toch topsporters zeg, of doen in ieder geval alsof...

7 september 2021 om 15:42

Voetballers zijn zeker niet zielig maar je merkt dat de kwaliteit naar beneden gaat zodra er vermoeidheid bij komt kijken. Dat is gewoon zonde. Je wil de beste spelers zien pieken op deze toernooien en niet dat ze een uitgebluste indruk maken.

7 september 2021 om 15:56

Marijn R. Je kan wielrennen en voetballen fysiek niet met elkaar vergelijken natuurlijk. Zijn 2 totaal verschillende sporten op lichamelijk gebied en ook qua intensiteit. Zet een voetballer op zo'n fiets en die haakt snel af en hetzelfde andersom. Ik doe namelijk allebei de sporten (dan natuurlijk niet op professioneel niveau), maar conditioneel vraagt het toch echt wel wat anders hoor. Dan heb je inderdaad een grote ronde van 3 weken, maar daarna hebben de wielrenners ook weer een aardige pauze of gaan zij rondjes rond de kerk fietsen. Hebben dan ook nog een hele lange winterstop enz... Dus totaal niet te vergelijken. Niet voor niets dat een wielrennen vooral blessures heeft door valpartijen en haast nooit een spierblessure. Dit is bij voetballers wel anders

7 september 2021 om 18:18

Een wielerseizoen is van januari t/m oktober, dus ja stop van 2 maanden, staat tegenover dat ze de hele zomer doorgaan. En nee daarna hebben ze geen grote pauze, ja de toppers kunnen hun koersen kiezen, maar de van Baerles van deze wereld niet, gaan van een Down under naar de Tireno via de Dauphine naar de tour, om daarna nog wat kermis ritjes te rijden om vervolgens de vuelta te fietsen, nu nog wat najaars koersen en dan hebben ze eindelijk 2 maanden pauze, nou ja pauze, dan rijden ze nog wel traningsritten van om de dag zo'n 100 km, ze moeten natuurlijk wel hun conditie behouden, trainingkje hier, nog ff op hoogte stage en dat voor een salaris waar de gemiddelde eredivisie voetballer zijn bed niet uitkomt. Er zijn in het hele peloton niet zo gek veel renners die een topsalaris hebben, voor fysiek en conditioneel zwaarder werk dan voetballers. En dan heb ik het niet over een Messi of Neymar salaris, maar een gemiddeld BL salaris

7 september 2021 om 19:01

Wat maakt het salaris precies uit? Het gaat om toch om de vergelijking tussen voetballers en wielrennen? Wielrennen is een duursport en voetbal is dat niet. Voetbal is fysiek gezien een hele andere sport en vraagt hele andere dingen van het lichaam. Daarom kan je niet zo even de vergelijking maken. Want nogmaal; voetballers lopen blessures op door lichamelijk vermoeidheid (spierblessures) en wielrennen door valpartijen. Hoeveel voetballers met een gebroken sleutelbeen ken jij en hoeveel wielrennen met een spierscheuring? 90 minuten stilstaan, hollen, duels aangaan enz... Is toch heel anders dan 200 km constant dezelfde beweging maken? Ik vind het daarom appels met peren vergelijken. Daarom snap ik ook niet de drang om sporten te vergelijken met wat er precies zwaarder is. Het is gewoon niet feitelijk te zeggen. Zo'n formule 1 coureur kan toch ook geen 200 km fietsen en een wielrennen kan weer niet 71 rondjes rijden met zo'n formule 1 auto met alle G krachten. Dus wat is er dan precies zwaarder? Ik heb van Baarle zijn programma er nog even bijgepakt en dat kan je toch niet vergelijken met een voetballer? Is toch heel anders ingestoken? Zitten soms pauzes tussen van 3 weken? Maar ook 3 weken volle bak koers? Hoe wil je zoiets qua belasting vergelijken met bijvoorbeeld een Dumfries?

7 september 2021 om 16:33

Het gaat er niet alleen om dat voetballers "zielig" zijn als ze teveel moeten spelen. Hoe lang denk je dat voetballers nog fit en gemotiveerd kunnen blijven als ze nooit meer een fatsoenlijke vakantie krijgen, terwijl de topspelers nu vaak al tegen de 70 officiele wedstrijden per seizoen zitten? Het zijn geen robots.

Om maar even dwars te liggen, ik vind het wel een goed idee. De zomers van de oneven jaren zijn altijd maar saai. Zo heb je 3 toernooien in 4 jaar. Het EK zal wellicht ook wel het voorbeeld volgen, ondanks wat Ceferin zegt. Leven is kort, laten we genieten van elke zomer een toernooi.

Roofbouw op spelers; op te vangen door bredere selecties en wellicht minder wedstrijden in Europa of de competitie. Landen met 20 teams is wellicht teveel. Bekervoetbal max 1 wedstrijd per ronde, geen uit & thuis zoals in sommige landen.

"Meer is niet altijd beter" quote Ceferin die de Conference League heeft ingevoerd.

Het speciale van een WK is dat je maar heel weinig kansen krijgt om hem te winnen. Als je geluk hebt dan kan je 3 Wk's spelen op een goed niveau, de grootsten der aarde even weggelaten. Als je dit zo gaat plannen dan kun je zomaar 5 Wk's en 5 Ek's spelen als modale speler, dat haalt de glans er vanaf. Kijk hoe dichtbij Argentinie was in 2014 of Oranje in 2010. En kijk het contrast tussen Spanje 2010 (winnaar) en 2014 (poule eruit). Zulke ontwikkelingen maken het gewoon speciaal. Al verveel ik me wel kapot in de oneven jaren, dus qua entertainment kan het niet mis. Maar heb liever hoe het nu is eerlijk gezegd.

Iedereen heeft door hoop ik dat dit weer een truc is om maar meer geld uit het voetbal te stampen? Dat commerciele beleid komt mij helemaal de neus uit. Meer clubs in de CL, WK om de 2 jaar, Super league, competitie rondes die in Amerika en Azie gespeeld worden en die spelers die voor honderden miljoenen worden verkocht. Kapitalisme gaat ons einde betekenen op deze manier.

Ik weet het niet. Het WK vind ik persoonlijk het allermooiste voetbal om te kijken. De passie, de underdog die soms kan winnen en de eventuele verrassingen die soms op de loer liggen.
Aan de andere kant, elke 2 jaar. Moet het EK dan ook om de 2 jaar? Of de copa America, Africa, etc. Of de confederations cup?

En dan staat het nog los van het feit dat het een enorme aanslag is voor alle spelers. Ze moeten nu al veel wedstrijden spelen. En dat een heel jaar lang. Het is allemaal topsport maar meer en meer neigt het naar overbelasting.

Als deze plan echt doorgaat, is het einde voor het voetbal. Ik denk eerlijk gezegd dat het WK om de 2 jaar niet goed is voor het voetbal en moeten de voetballers toch meer wedstrijden moeten spelen dan we er aan gewend zijn. Dat verhoogt ook de kans op mee blessures voor de spelers.

Ik zie ook meer weerstand op komen vanuit deze plannen, zowel vakbonden en de clubs echt er tegen zijn. Het WK om de 4 jaar is genoeg en enkele landen hebben interesse genoeg om het toernooi zelf te kunnen organiseren in zin eentje of samen met andere landen. Ik zou hiervoor pleiten dat de FIFA de kleinere landen meer kans moet geven om het toernooi samen te o9rganisren in de toekomst dan alleen maar grote landen die meer geld en goed infrastructuur hebben. Zowel Nederland heeft nog nooit het WK voetbal mannen georganiseerd samen met België, eventueel kan dit ook samen met Duitsland. Het voetbaltoernooi kan Nederland nooit meer alleen doen want er is veel meer om kijken hoe het toernooi al gegroeid is in de laatste jaren met deelnemende landen. In 2027 hoopt Nederland samen met Duitsland en België het WK voor vrouwen te organiseren, dat is op zich mooi en naar alle waarschijnlijk is dit een vorm voor toekomstige samenwerking voor toekomstige WK-voetbal voor manen binnen te halen met zijn drieën. Ik zie het WK voetbal nooit in armere landen kunnen plaatsvinden zowel de infrastructuur heel matig tot slecht is en hebben ze vaak onvoldoende financiële basis voor om het toernooi te bekostigen. Slechts kan het WK voetbal voor mannen alleen maar in rijkere kleine en grotere landen plaatsvinden zowel er ook bij de bevolking en de politiek genoeg draagvlak voor is.;

We hebben na een compleet artikel dus nagenoeg geen informatie over de plannen. Het is als een agendapunt in outlook, aangedikt met 2 nutteloze alinea's en ééntje omdat het kan. Ja een WK om de 2 jaar, maar dat is natuurlijk nooit het volledige verhaal. Wat zijn de plannen met de regionale toernooien? Komt er een internationale speelkalender waar competities zich aan moeten binden. Wat hebben spelers vakbonden te zeggen? Hoe gaat kwalificatie eruit zien. Vindt men in Europa, met verreweg het meeste geld het OK, om bijvoorbeeld geen EK meer te organiseren.

En wat is hier 'revolutionair' aan. Er is niks nieuws, gewoon een WK. De frequentie is anders nounou, bel de kranten..... ow wacht. En het is niet eens dat er dan noodzakelijk meer of minder gespeeld wordt. Want we hebben de continentale toernooien al. En Wk's om 2 ipv 4 is ook niks nieuws in de sportwereld.
Wat wellicht revolutionair kan zijn, is dat er bij voetbal überhaupt nagedacht wordt over verandering en dat op zo'n korte termijn besproken wordt. Nu nog effective speeltijd.....

Gewoon om de 4 jaar houden. Een WK is speciaal, dat is een 'once in a lifetime' ervaring voor spelers om te schitteren. Is ook leuker dan een EK vind ik persoonlijk, door de grote opzet, de verschillende culturen en voetbalstijlen bij elkaar. Je houdt het EK gewoon tussendoor.. laat deze continentale toernooien direct de kwalificatie zijn voor het volgende WK. Dan ben je ook direct van al die wedstrijden af die tussen de competities door worden gespeeld. Bijv laatste 8 landen van het EK en de laatste 6 van de Copa plaatsen zich voor WK (en zo naar verdeelsleutel over de andere continentale toernooien).

FIFA gaat dit onderzoeken op verzoek van een land die ooit een keer 12e is geworden op het WK? Bijzonder.

Om de 2 jaar een wk krijg je dan ook om
De 2 jaar een ek,?dan heb je dus elk jaar een eindtoernooi. Beetje te veel van het goede lijkt me

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2224 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

Frankrijk
379 fans
Coach, 71 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 19 oktober
Manchester City verlangt een bedrag van tachtig miljoen euro voor Raheem Sterling. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren