‘Juventus geeft niet op en waagt in 2022 weer poging voor Gravenberch’

Dinsdag, 7 september 2021 om 13:56Rian Rosendaal • Laatste update: 16:05

Juventus blijft werken aan de komst van Ryan Gravenberch. Tuttosport meldt dinsdag dat de Italiaanse grootmacht de middenvelder van Ajax in de zomer van 2022 naar Turijn wil halen. Juventus wil naar verluidt profiteren van het feit dat Gravenberch (19) nog steeds geen nieuw contract heeft getekend in Amsterdam. De middenvelder ligt momenteel vast tot medio 2023 en Ajax wil niet dat hij over twee jaar gratis de deur uitloopt.

Het is momenteel niet bekend welk bedrag Ajax minimaal verlangt voor Gravenberch, die in het afgelopen jaar al vaker in verband is gebracht met een transfer richting Juventus. Volgens Tuttosport hebben de Italianen sowieso grootste plannen voor de transferperiode na afloop van het seizoen 2021/22. Volgens Tuttosport staan naast Gravenberch ook Dusan Vlahovic (Fiorentina), Giacomo Raspadori (Sassuolo) en Boubacar Kamara (Olympique Marseille) op het lijstje van trainer Massimiliano Allegri.

Juventus wil het middenveld al enige tijd van vers bloed voorzien en in dat kader werd Mohamed Ihattaren in de slotdagen van de transferperiode overgenomen van PSV. Hij werd echter wel op huurbasis naar Sampdoria gestuurd, waardoor Allegri voorlopig niet over hem kan beschikken. Wellicht dat Ihattaren bij terugkeer bij Juventus komt samen te spelen met Gravenberch, die op zakelijk gebied wordt bijgestaan door Mino Raiola. La Vecchia Signora hoopt te kunnen profiteren van de goede contacten met de zaakwaarnemer, die regelmatig wordt gesignaleerd in Turijn.

Gravenberch werd in april nog nadrukkelijk in verband gebracht met Juventus, al leidde dat destijds niet tot een vertrek bij Ajax. Juventus kon en wilde niet voldoen aan de vraagprijs van veertig miljoen euro voor de middenvelder. Gravenberch wordt in Italiaanse kringen regelmatig vergeleken met Paul Pogba, die tussen 2012 en 2016 het shirt droeg van Juventus.


Poll

Denk jij dat Ryan Gravenberch bij Juventus past?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door mayarood)

Zie hem uiteindelijk toch naar de premier league gaan aangezien hij hier meer bij past qua fysiek, misschien iets voor man united als Pogba weggaat?? Vind hem een zeer groot talent en denk dat hij na dit seizoen zeker een stap moet gaan maken.

7 september 2021 om 14:19

Moet hij fysiek wel stuk sterker eerst worden anders word hij overlopen in de pl.maar potentie heeft hij zeker daarvoor.vind zowiezo dat spelers in Nederlandse competitie vaak fysiek niet genoeg ontwikkeld zijn voor het geweld in de top4 competities.

7 september 2021 om 15:07

Fysiek is juist zijn kracht. Hij moet juist verdedigend stappen gaan maken om als 1 van de 2 controlerende middenvelders. Er lopen fysiek gezien heel wat minder sterke middenveldets rond in de PL dus ik zou me daar maar geen zorgen over maken.

7 september 2021 om 17:47

Je gaat je niet fysiek kunnen ontwikkelen in de eredivisie daarvoor moet je juist naar andere competities waar het aspect veel belangrijker is en je speelt tegen beren.

7 september 2021 om 19:04

Ik weet dat suripride graag reageert om reactie uit te lokken, maar deze kans laat ik niet liggen: spierkracht is toch bij uitstek iets wat je niet op het veld ontwikkelt, maar in de sportschool? Zie bijv vd beek, die gedurende de zomer veel sterker is geworden

7 september 2021 om 14:20

Vind dat het te vroeg is om na dir seizoen al een stap te maken. Hij is nog niet heel bepalend voor Ajax en zijn rendement ligt ook niet al te hoog. Nog 2 jaartjes vlammen, je contract verlengen en dan kunnen Ajax en Gravenberch er een mooie deal aan overhouden.

7 september 2021 om 14:37

@kevin73: Het is belangrijker wat Raiola er aan over kan houden. Hij regelt namelijk de transfer namens Gravenberch

7 september 2021 om 15:10

Hoe meer Gravenbergh ee aan over houdt hoe meer raiola er aan overhoudt hij werkt altijd met een commisie percentage syste3n Daarom zorgt hij ook voor de langere termijn zo goed voor zn spelers, is hij zo geliefd onder voetballers en de beste
Spelers makelaar ter wereld.

7 september 2021 om 14:36

Donny van de Beek had al velen meer laten zien en die red het bij lange na niet. Gravenberch is een groot talent maar we moeten eens ophouden te doen alsof veel spelers die stap zomaar kunnen maken. Die zou daar gewoon zwaar door de mand vallen..

7 september 2021 om 15:12

Omdat vd beek een paar ballen er in heeft geschoten heeft hij meer laten zien? Op de leeftijd die gravenbergh nu is was donny iemand die net kwam kijken onder Bosz... Nee gravenbergh gaat e3n veel betere speler worde vooral omdat hij wel fysiek sterk is

7 september 2021 om 15:52

Precies, “worden”. Betekent niet dat hij nu al beter is. Bij die topclubs gaat het er ook alleen maar over hoe goed je nu bent. Anders speel je niet of wordt je verhuurd etc. Gravenberch heeft nog zo enorm veel te leren bij Ajax en is in mijn ogen niet klaar voor de stap naar een topclub..

7 september 2021 om 15:59

En wat je zegt is ook zo’n dooddoener. Frenkie speelde op zn 20ste nog bij Jong Ajax en Royston Drenthe speelde op z’n 20ste bij Real Madrid. Zegt dus totaal niks..

7 september 2021 om 16:27

Waarom moet hij de stap maken dan? En wie zegt dat die stap dan ook echt bij een andere club gezet moet worden. Waarom zou hij niet op zijn 23e pas kunnen vetrekken?

Juventus is op zich wel de club waar die een basisplek kan veroveren. Het middenveld is daar niet de allerbeste linie. Maar dan moet hij zich natuurlijk dit seizoen nog meer laten zien. Zeker op Europees niveau als die een stap wil maken. Hij had zelf aangegeven dat dit misschien zijn laatste seizoen zal worden. Ik denk zelf dat hij nog genoeg kan leren maar goed we zullen zien of die dit seizoen de sterren van de hemel gaat spelen.

7 september 2021 om 14:38

Dat misschien laatste seizoen zal puur zijn omdat Ajax hem in de etalage zet ivm geen verlenging van contract. Hij wil zelf nog zeker 1 a 2 seizoenen bij Ajax blijven en daar de 'beste' speler worden. Speelt op dit moment nog veel te bescheiden kijken naar zijn capaciteiten maar moet op termijn een type Frenkie worden MET een goed schot en dus scorend vermogen

7 september 2021 om 14:42

Ik denk eerlijk gezegd niet dat Gravenberch een type Frenkie zal worden. Gravenberch is toch iemand die een stuk aanvallender speelt. Heeft ook nooit de dribbel en visie die Frenkie wel heeft. Hij moet inderdaad wel een middenvelder worden die meer moet kunnen scoren.

De lengte van contracten blijft toch wel een probleem voor Nederlandse clubs. Ik kan me goed voorstellen dat Gravenberch geen enkele haast heeft om zijn contract te verlengen. Tuurlijk zit hij goed bij Ajax en is hij nog niet uitgeleerd, maar doe er nog een seizoen bij en hij is wel klaar voor een stap hogerop. Daarnaast is het maar de vraag of Ajax echt structureel kan doorgroeien naar een hoger niveau. Volgend jaar een stap maken en nog wat geld in het laatje brengen voor Ajax lijkt me prima.

7 september 2021 om 14:23

Tja. Je wil natuurlijk niet te lang teken want een kan je weer niet weg. Kijk naar zo'n joey veerman. Die heeft ook gewoon een te lang contract getekend en daar wordt die nou mee geconfronteerd.

7 september 2021 om 18:50

Je kan toch gewoon een afspraak maken met zo'n jongen. Leg hem gewoon eerlijk uit dat Ajax het geld nodig heeft en als hij een mooie transfer maakt geef je hem nog een bonus mee. Je kan toch onderling afspreken mee te werken als er een topclub langs komt niet moeilijk te doen. Als Veerman echt weg had gewild was hij weg geweest. Blijkbaar was er niks concreet genoeg.

7 september 2021 om 14:23

Die GelbeReds, geef je helemaal gelijk. Zie daarbij wie zijn zaakwaarnemer is en je weet dat het slim gespeeld wordt. Na zijn eerste jeugdcontract tekende hij voor maar drie jaar bij. Raiola weet ook dat Gravenberch straks overal aan de bak komt, dus dat levert een heel dikke (teken)bonus op voor beiden (omdat contract of nog maar 1 jaar is of dat ie transfervrij is). Voor clubs als Ajax die het transfergeld goed kunnen gebruiken omdat zij niet die enorme tvgelden hebben, wordt mede deze strategie van de spelers en zaakwaarnemers uiteindelijk de doodsteek in het willen aanhaken bij de top

7 september 2021 om 14:25

Je hebt een Donny stap hogerop, een Ziyech stap hoger of een Frenkie/de Ligt stap hogerop. Als Gravenberch als die laatste groep wilt binnenkomen, zal die minimaal 2 jaar moeten blijven

7 september 2021 om 14:29

Auba, en dan kan ie transfervrij ook een geweldig contract tekenen....

7 september 2021 om 15:03

Het is meer een kwestie van welke clubs er langskomen. Donny heeft net zolang bij Ajax gespeeld als de Ligt en had ongeveer dezelfde contractduur.

7 september 2021 om 17:46

Als er een club in Nederland is waar je gemakkelijk weg kunt gaan is het Ajax wel. Maar je moet je wel realiseren wat het best is voor je toekomst. Juventus heeft ondertussen dezelfde problemen als Barcelona en Real Madrid, dus ondertussen kun je beter afwachten hoe de zaken zich daar ontwikkelen voordat je bij die club tekent. Ze zijn niet goed begonnen aan het seizoen, terwijl ze vorig jaar ternauwernood de Champions League haalden....
Daarbij vind ik ook nog eens dat jonge Nederlandse spelers te snel naar het buitenland vertrekken, waardoor ze toch moeilijk de aansluiting in het buitenland kunnen vinden. Zelfs Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt zijn in mijn ogen nog te vroeg naar het buitenland vertrokken...

Ik mag toch hopen dat hij niet naar Juventus gaat, ik vind de Italiaanse competitie niets voor hem, veel te verdedigend en sober in mijn ogen.

Denk dat de Spaanse of Engelse competitie hem veel beter ligt.

7 september 2021 om 14:25

Hoop ik ook niet, maar de link van Raiola naar de Italiaanse competitie is natuurlijk niet zo'n gecompliceerde 😉

7 september 2021 om 15:56

mensen blijven onterecht met dat stigma zitten van de Italiaanse competitie,
ga eens naar een van de vele data sites over voetbal en wees verbaasd hoe er in de serie a vorig seizoen 150 tot 200 meer goals werden gescoord in vergelijking met primera division, en premier league,

check maar hoor. iets in mij zegt dan ook dat jouw mening eerder gebaseerd is op een handvol wedstrijden in het verleden en niet echt de italiaanse competitie feitelijk op de voet volgen

Als club zijnde moet je tegenwoordig 2 jaar van voren in gesprek ipv 1. Zit natuurlijk iets meer risico aan maar in het geval van Gravenberch had Ajax hier m.i allang moeten handelen.7 september 2021 om 14:26

Douwe, Raiola en Gravenberch hebben ruim een jaar geleden bewust maar voor drie jaar getekend. Ajax wilde 5, maar dat lukte niet. En om hem te behouden werd het 3. Dit was al een enorm gevecht en op t nippertje.

7 september 2021 om 14:46

Ah vandaar en dan zie ik de naam Raiola voorbij komen, dan begrijp ik het jammerlijk genoeg ineens..

Spijtig voor Ajax, de waarde daalt naarmate het contract vordert. Die wordt dus verkocht in zijn laatste contract jaar want naar mijn mening is Gravenberch erbij gebaat om nog 2 seizoenen bij Ajax te ontwikkelen (dit seizoen meegerekend).

Tenzij Real plotseling interesse gaat tonen, die geilen er nl op om de hoofdprijs te betalen voor een 1-jarig contract.

7 september 2021 om 21:37

Hij moet dan aanstaande zomer al verkocht worden. Anders loopt ie gratis weg de zomer erna

8 september 2021 om 08:54

Je je hebt gelijk maar in een ander stuk over contractverlenging van Martinez staat dit over Gravenbergh.

"De negentienjarige middenvelder ligt tot medio 2023 vast. "En daarbij hebben we ook nog de optie om het met een jaar te verlengen", zegt Overmars. "

Dat is dan weer een meevaller, helemaal als Overmars er een jaartje bij aan weet te plakken dmv salarisverhoging.

Ik snap dat Juventus er vroeg bij wilt zijn, maar Gravenberch is nog niet klaar voor een stap naar de top van de Serie A. Daarnaast zal hij ook niet goedkoper worden in de komende maanden, dus als Juve al moeite had met 40 miljoen dan zal het waarschijnlijk komende zomer wel richting de 50+ gaan met meer wedstrijden in de benen.

Ik hoop eigenlijk dat Gravenberch ook volgend seizoen nog bij Ajax blijft, want er kan nog genoeg verbetert worden, maar als ik eerdere interviews van hem lees dan lijkt het er op alsof hij komende zomer ook als vertrekpunt ziet.

7 september 2021 om 14:43

Aangezien er dit seizoen terug fans in het stadion mogen gaat Juve volgend seizoen echt wel terug voldoende geld hebben. Tevens werd er onlangs ook een kapitaalinjectie van 400mil goedgekeurd. Dit seizoen nog overbruggen en dan uithalen (vlaho of Haaland,...)

7 september 2021 om 15:57

kapitaalsinjectie klopt maar dat was vooral in de eerste plaats om de grote putten en gemaakte verliezen te dichten.

7 september 2021 om 14:45

50m+ voor een 1-jarig contract? Ik denk dat je hem een flinke opslag moet aanbieden voor ie bijtekent.

7 september 2021 om 15:43

Ik las totaal over het feit heen dat 'ie straks nog maar een éénjarig contract heeft. Dat verandert de zaak natuurlijk.

Dit was te verwachten en deze route heeft dhr raiola al bij het ondertekenen van het laatste contract uit gestippeld. Als Ajax slim is beginnen ze nu alvast de onderhandelingen en leggen ze ook contact met naar ik meen Liverpool om er minstens 30/35 miljoen uit te slepen. Daarna nooit meer spelers in het eerste uit de raiola stal en in je jeugdopleiding alles wat bij raiola uitkomt de deur wijzen... dat zal een of twee keer ten koste gaan van een groot talent daarna weet iedereen dat het menens is en komen ze wel met iemand anders als ze graag Ajax1 halen. Psv is op moment “raiola-loos”en een baken van rust!!

7 september 2021 om 15:11

Gaat niet gebeuren. We leven in Nederland, niet Brazilië waar je in elke straat wel wat talent ziet lopen. Raiola is een vloek voor de club en fans, maar er is geen manier om hem buiten de deur te houden. Ajax kan zich niet permitteren dat jonge talenten zomaar naar Eindhoven gaan omdat we de gladde zaakwaarnemer een lesje willen geven.

7 september 2021 om 16:17

Klopt, maar inmiddels is de Riaola-route overduidelijk toch? Donnarumma als schoolvoorbeeld: 2 jaar lang kibbelen over een contractverlenging om vervolgens gratis de deur uit te lopen met een gigantische tekenbonus. Dat lijkt wederom de tactiek met Gravenberch aangezien hij een driejarig contract eiste. Dan moeten bij Ajax vorig jaar al alle alarmbellen afgaan. Ik hoop en vertrouw er wel op dat Gravenberch genoeg liefde voor Ajax heeft om ze niet af te schepen. Maar je weet het nooit.

Er wordt soms gedaan alsof Gravenbergh zo sterk is, maar je kunt hem wat kracht betreft echt niet vergelijken met Pogba, ook niet op jongere leeftijd. Gravenbergh nog steeds een groot talent maar moet nu wel echt gaan doorgroeien. Scoort nog te vaak krappe voldoendes.

7 september 2021 om 14:26

Eens, ik vind hem ook echt niet excelleren bij Ajax. Leuke speler, groot talent absoluut maar in mijn optiek niet klaar voor de absolute top. Maar goed, het kan snel gaan en wie weet is die volgend jaar meer dan ready voor de stap naar Juventus!

7 september 2021 om 14:39

Op het tempo waar die nu op voetbalt, komt ie nooit in aanmerking voor een basisplaats bij de absolute top. Verdedigend kwetsbaar en zelden beslissend met een steekpass of doelpunt. (en dat in de Eredivisie)

7 september 2021 om 14:55

Ik ben ook nog niet helemaal overtuigd van Gravenberch. Ik vind dat die de laatste maanden niet heel goed is zoals die wel daarvoor was. Staat soms nog veel te diep en vergeet soms zelfs zijn verdedigende taken uit te voeren. Hij staat niet voor niets op die dubbele 6 positie en niet op 10. Frenkie bijvoorbeeld heeft zich enorm ontwikkelt in verdedigend opzich en dat zag je ook in het Europese seizoen 18/19. Ook schat ik Madueke en Timber hoger in.

7 september 2021 om 17:49

Hij heeft de potentie van een topspeler dus je kan hem wel neer sabbelen wat we vaker doen met talenten maar het talent is er zeker. Zijn fysieke gesteldheid belooft ook veel! Hij is groot en heel lening en om zich verder fysiek te ontwikkelen moet hij juist een stap maken naar het buitenland want in de eredivisie komt hij er nu al mee weg en springt die er boven uit.

Voor zoveel spelers is er belangstelling. Zo goed vind ik Gravenberch nou ook niet spelen. Hoe vaak heeft hij Ajax bij de hand genomen. niet vaak. Ik verbaas me weer dat er betere spelers zijn waarover niet wordt geschreven door de media. Is dit weer een tactiek om de transferwaarde van bepaalde spelers omhoog te schroeven?

Dit gaat het volgende talent worden wat voor een habbekrats zal gaan vertrekken. Jammer, Overmars had hem direct moeten verkopen maar hij laat zich weer piepelen door Raiola. Ezel

7 september 2021 om 15:08

Wat een onzin. Het is juist Raiola die keer op keer de boel saboteert. Hoe lang speelt Ryan in het eerste? Mag ik als fan ook nog even genieten van de parels van de jeugdopleiding?

Dit is dus het laatste seizoen van Ryan bij Ajax. Raiola zal voorkomen dat Gravenberch niet gaat bijtekenen. Voor mij als fan is het te hopen dat de we nog de komende maanden mooie wedstrijden van deze jongen gaan zien. Volgende zomer is hij weg.

Ik denk niet dat Ajax hem heel erg zal missen, een goed schot en een goede dribbel maar de passing is vrij slecht en ook het meeverdedigen in de omschakeling beheerst hij nog steeds niet. Op zijn positie heb je toch een betrouwbaarder iemand nodig, misschien kan Gravenberch zich beter op de 10 positie focussen en nog een jaar langer blijven. Jammer dat we weer in een hoek worden gedreven met z'n korte contract en Raiola die erboven op duikt. Hopelijk lukt het Overmars om nog een extra jaar eruit te krijgen en Martinez ook nog te verlengen.

Nederlandse clubs moeten meer het momentum pakken om spelers te verkopen. Kan lastig zijn om te bepalen of het momentum nog langer duurt maar zie bijv. Neres/tagliafico/jorgensen. Wanneer de kans zich voordoet en je kan flink cashen gewoon verkopen en doorselecteren.

7 september 2021 om 15:36

Vermoedelijk was dat voor het Corona tijdperk ook wel gelukt met veel spelers. Maar de laatste anderhalf jaar hebben clubs erg ingeteerd op het eigen vermogen. En op dit moment is er alleen in de Premier League nog redelijk wat te verteren. Maar als clubs als Barcelona al bijna op omvallen staan, is het alle hens aan dek. Al blijven clubs met grote investeerders (psg, Man. City, Chelsea) hoe dan ook overeind.

Raiola als tegenspeler heeft Ajax al miljoenen gekost en gaat dat nog kosten. Zaakwaarnemers over het algemeen zijn de profiteurs en bepalende factoren in de huidige voetbalwereld. Ajax zijnde - geldt ook voor andere clubs - kan niet verder springen dan de polsstok lang is. Voor de Corona periode weinig aan de hand; daarna een slagveld op de transfermarkt. Een goede jeugdopleiding en een fijn neusje voor het halen van nog jonge topspelers in spè, is nog meer belangrijk. Al heeft Ajax natuurlijk nog wel wat vlees op de botten. En daar komen hyena's als Raiola graag op af!;-))

Nee, Gravenbergh is goed voor Nederlandse begrippen, maar absoluut geen dragende speler. Voetbalt ontzettend goed mee, maar ik heb niet het idee dat tegenstanders hun spel aanpassen om Gravenbergh te neutraliseren. Denk wel dat tegenstanders de zwakheden van Gravenbergh proberen uit te buiten.

Daardoor is hij gewoon niet rijp voor een Juventus. Ik denk dat hij eerder kan groeien in een team waar een echte leider naast hem op het middenveld staat. Liverpool acht ik geschikter.

Het is mij een raadsel waarom clubs, zoals Juventus, niet bij Milinković-Savić uitkomen. Dat is toch een ideale versterking voor tal van topclubs? Staat er al jarenlang goed op en speelt nog steeds bij Lazio.

Ik voorzie hier wel weer problemen voor Ajax. Zij zullen graag zijn contract willen verlengen, maar Raiola zal wel weer richten op een onrealistisch bedrag. In dat geval zal Ajax hem komende zomer moeten verkopen voor een relatief karig bedrag...

Raiola wil enkele Eredivisiespelers nog naar Italie brengen. In elk geval Gravenbergh, Wijndal en Chatzidiakos van AZ. Verder nog Liam van gelderen die voor zover ik weet bij AZ in de jeugd speelt.
Ik weet niet wat Raiola momenteel heeft. Beetje een exportmanie.

Gravenberch moet gewoon nog 2-3 jaar bij Ajax voetballen. Hij doet het goed, maar dat komt ook omdat hij Ajaxspel sinds de jeugd kent. Daarbij Alvarez als slot op de deur en Klaassen naast hem als kinderopvang die hem alles uitlegt op het veld. Graaf is een groot talent, maar die jongen moet echt nog even volwassen worden. Je ziet bv bij Oranje dat hij er nog niet is in zn eentje. Zo jong weggaan is dom en onnodig.

De Ligt op de 4, Gravenberch op de 8 en Ihattaren op de 10 zou wel mooi zijn voor het Nederlandse elftal. Vooral als de twee laatstgenoemden hun potentie weten waar te maken.

Haha, vind het echt lachwekkend om het commentaar van mensen te lezen dat hij het niveau niet aankan. Dit ventje is nog maar net 19 jaar. 19. Ja, hij was afgelopen seizoen wisselvallig. Maar je ziet wel degelijk een stijgende lijn in zijn spel en je kunt niet om zijn talent heen. Als hij straks in een team speelt met betere individuele spelers om in zich heen, zal hij zich daar met gemak aan optrekken.

Laten we aan Louis vragen hoe goed Gravenberg is.

Wil Juvente dat Graveberg komt of wil Riaola dat. Ruikt Raiola weer geld en probeert hij de speler in kwestie weer gek te maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1928
2.PSV188
5.Feyenoord1511
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger84
E. ÁlvarezMiddenvelder82
R. GravenberchMiddenvelder81
S. BerghuisAanvaller82
S. HallerAanvaller85
D. TadićAanvaller84
J. TimberVerdediger71
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren