Van Gaal verklapt basisklant en hint: ‘Als je je beelden nakijkt, heb je hem’

Maandag, 6 september 2021 om 13:56Yanick Vos • Laatste update: 14:11

Daley Blind keert dinsdagavond terug in de basis bij Oranje in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije. De linkspoot was geschorst tegen Montenegro (4-0) en werd in dat duel op de linksbackpositie vervangen door debutant Tyrell Malacia, die op zijn beurt genoegen zal moeten nemen met een plek op de bank. Louis van Gaal wil de Turkse bondscoach niet wijzer maken, maar gaf desondanks aan dat de Ajacied aan de aftrap zal verschijnen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

147 reacties (laatste reactie door london calling)
6 september 2021 om 14:17

Ik ben op het moment ook geen fan van Blind, maar laten we niet doen of Malacia een veel beter alternatief is. Het is en blijft gewoon een zwakke positie in het NL elftal.
Die foute terugspeelbal isnormaal gesproken gewoon een doelpunt en daarnaast veroorzaakte hij bijna een penalty op een beetje amateuristische wijze. Dat kun je niet hebben in deze fase. Ik snap dat hij in zo'n belangrijke wedstrijd toch kiest voor ervaring.

6 september 2021 om 14:34

@pelletje. Die terugspeelbal was inderdaad erg slecht, maar verder heeft hij het toch gewoon prima gedaan? Een bijna veroorzaakte penalty is dus geen veroorzaakte penalty. Blind was tegen Noorwegen echt bedroevend en zelfs het voetballende gedeelte was bij hem zwaar onder de maat.

6 september 2021 om 14:37

Ben je de foute terugspeel ballen van de vrij, de ligt en Dumfries vergeten? Ook maar meteen niet opstellen dan?

6 september 2021 om 14:41

Als we op basis van een foute terugspeelbal iemand uit de basis moeten laten, dan mogen Dumfries, De Ligt en Wijnaldum ook gaan banken. Ik vond Malacia, op zijn fout na, gewoon een prima wedstrijd spelen. Hij speelde in ieder geval beter dan Blind tegen Noorwegen deed.

Ik zou hem Malacia persoonlijk weer boven Blind verkiezen. Ik ben dan ook wel benieuwd wat de redenen zijn voor Van Gaal om Blind toch weer linksback te zetten.

6 september 2021 om 15:21

@trissy Tegen Montenegro heeft hij het naar behoren gedaan idd. 1e helft vond ik hem wel heel zenuwachtig ogen. 2e helft speelde hij steeds beter.
Je moet niet vergeten dat het tegen Montenegro was. Ik denk dat Blind ook wel een stuk beter had gespeeld tegen Montenegro. Blind was daarentegen tegen Noorwegen idd echt slecht, maar dat was iedereen.
Ik denk niet dat het eerlijk is dat je die vergelijking maakt.
Het maakt mij echt niet zoveel uit wie van Gaal opstelt. Voor beiden valt wat te zeggen. Blind voor de ervaring, en Malacia die gewoon een stuk sneller is en er meer overheen kan komen. Lijkt erop dat van Gaal in éã©n van de belangrijkste wedstrijden voor ervaring kiest.

6 september 2021 om 15:24

@ arsenal Ik heb het over ervaring...
Ik zeg nergens dat je hem niet op moet stellen omdat hij een foutje maakt.

6 september 2021 om 15:27

Malacia is verdedigend gelijk, sneller en in de aanval gevaarlijker. Blind heeft ervaring en staat daardoor beter. Verder is zijn opbouw wat sterker. Voor beiden is wat te zeggen, denk dat het nu om het even is en vanaf hier Malacia sterker zal worden en Blind zwakker. Met een 3 Luik dat de keuze maakt zal 1 stem voor deze positie altijd voor blind zijn, als het dan zo bij elkaar ligt zal blind de voorkeur houden tot hij grove fouten gaat maken / Malacia echt stappen gaat maken.

6 september 2021 om 15:29

@miccoli Malacia 1 interland. Blind 83 interlands zou een reden kunnen zijn in één van de belangrijkste wedstrijden van de kwalificatie..

6 september 2021 om 16:49

En jij moet niet vergeten dat ze tegen Montenegro speelden.

6 september 2021 om 14:26

Inderdaad. Niet met Blind. We gaan hoog staan, Turkije gaat op de counter. Dus hebben we snelle backs nodig! Vind de Ligt ook al niet snel. Van Gaal, dit gaat heeeeel spannend worden morgen.

6 september 2021 om 14:59

Als je de Ligt niet snel vind. Dan let je niet zo heel erg goed op. Je kan een viorkeur vior een ander hebben, maar als je de Ligt niet snel noemt dan let je erg slecht op

6 september 2021 om 14:37

Zou de assistent trainer dan Louis toch omgepraat hebben?

6 september 2021 om 15:21

Hij maakt een keuze en legt die voor aan frazer en blind, daarna mag papa kiezen wie er staat. Anders is dit toch niet te verdedigen?!

Blind staat sterker door de ervaring en is sterker met de inspeelpass, maar dat zijn toch niet de elementen die je tegen Turkije verwacht nodig te hebben? Liever snelle backs die de counter eruit kunnen halen en eventueel een keer mee op kunnen komen over de flank

Zucht …. Ik was er al bang voor, natuurlijk gaan we weer naar Blind kijken. Louis vindt het zelfs logisch, en dat is op zijn minst teleurstellend. Blind is aan de bal heel behoorlijk tot prima , afhankelijk van de vorm van de dag. Ook zijn positionering kan prima zijn, maar op alle andere punten komt hij als verdediger volledig tekort. Denk aan snelheid, wendbaarheid, duelkracht, acceleratie, hardheid , concentratie , koppen, etc.

6 september 2021 om 14:15

Zonde inderdaad. Mijn optimisme is zelfs ineens een flink stuk minder. Dit is echt een hele bijzondere beslissing wat mij plots een stuk minder enthousiast maakt.

6 september 2021 om 14:37

Hoezo bijzonder? Was Blind niet geschorst vorige wedstrijd? Vgm was dat de voornaamste reden dat hij niet speelde

6 september 2021 om 14:58

En we hebben gezien dat zijn vervanger veel meer brengt dan Blind. Blind lijkt mij een prima persoon met een goede pass. Maar hij levert echt heel veel in. Traag was hij al, maar de rest wordt nu ook minder. Het is wel eens klaar met hem. Malacia en Wijndal brengen zo vreselijk veel meer dan Blind

6 september 2021 om 18:26

Dat is een beetje het probleem. Blind levert normaal gesproken zelden een bal in. Malacia bracht Montenegro bijna terug in de wedstrijd en brengt aanvallend niet veel. Wijndal heeft de kans gekregen en niet gegrepen. Van Aanholt heeft kansen gehad, niet gepakt. Het is gewoon een hele matige positie en dan ga je als coach zijnde informeren bij de belangrijkse spelers in het team en ik denk dat die allemaal liever Blind naast zich hebben staan. (Ervaring, coaching, positionering) ik zie ook liever dat we Malacia een paar wedstrijden de kans geven, maar ik snap ook wanneer Van Gaal liever Blind opsteld in deze cruciale wedstrijd

6 september 2021 om 14:18

Tsja, je kan nou ook weer niet zeggen dat jij er heel objectief naar kijkt als je Blind aan de bal heel behoorlijk tot prima noemt, is zowel bij Ajax als Nederland je beste passer, en vooral goed in het overslaan van linies vanuit achteruit. Ook al zie je dat vanaf de linksback positie inderdaad wel minder, omdat hij dan minder in die kracht wordt gebruikt vind ik.

6 september 2021 om 14:44

Eens, Blind geeft steeds de inspeelpass waarbij een versnelling optreedt omdat hij een linie kan overslaan. Momenteel is hij uit vorm en gaat die pass vaak fout hetgeen hem terecht op kritiek komt te staan. Indien je evenwel een back hebt die geen inspeelpass geeft maar steeds een balletje terug en een balletje breed, dan heb je daar ook niks aan want dan creëer je niets. Malacia kan op snelheid veel corrigeren verdedigend hetgeen Blind niet kan, maar Malacia heeft geen inspeelpass en levert de ballen steeds in bij de Ligt of de Jong. Risicoloos voetbal dus. Het is meer waarvoor je wilt kiezen. Van Gaal kiest voor Blind dus voor risico zeker omdat Blind uit vorm is. Persoonlijk zou ik nu voor Malacia zijn gegaan en dan maar gokken op die ene bevlieging voorin van Depay. Het siert van Gaal dat hij kiest voor eigen kracht.

6 september 2021 om 18:51

Is in mijn ogen ook jammer dat Ten Hag hem weggehaald heeft uit het centrum. Daarmee kwam er veel meer voetbal in de ploeg. En onze alleskunner Martinez kan prima op het middenveld. Probleem is alleen wel dat Nico dan niet te diep moet staan anders is iedere lange bal over links kassa voor de tegenpartij.

6 september 2021 om 21:37

@inke maar de lb positie is wel waar we hier over praten. Ik zou blind direct voor het centrale blok goed begrijpen, hoeft hij verdedigend minder te brengen en kunnen ze (zoals je veel in Italië ziet) vanuit het centrum de bal bij hem inleveren voor de opbouw. Echter denk ik dat frenkie daar wel een klasse beter in is. Centraal staat hij denk ik als 5e op de lijst na Ake. Zoals ik hierboven ook al aangaf, blind is met de inspeelpass beter en staat vaak sterk maar mist wel wat snelheid en loopvermogen om als moderne back te spelen. Voor deze pot begrijp ik de keuze voor blind, maar ik denk dat Malacia die strijd uiteindelijk zal winnen.

Potverdorrie weer die opstelling bekend

Altijd maar die Valentijn xD

haha wel mooi toch?
Als je dit Forum lees zeg iedereen dat Malacia basis moet staan en wat doet van Gaal die gaat weer met Blind verder.
Snap er echt geen reet van maar a daarom zit ik waarschijnlijk achter mijn pc en ben ik geen bondscoach

6 september 2021 om 14:06

Ik snap wel dat Van Gaal kiest voor de ervaring van Blind, echter is hij totaal uit vorm..

6 september 2021 om 14:10

En het is geen linksback. Ervaring zorgt er niet opeens voor dat je energie in de wedstrijd kan stoppen. Blijf het een merkwaardige keuze vinden. Tegen Noorwegen zag je hem echt weer sjokkend naar achter rennen. Hij verbergt het geen eens meer.

6 september 2021 om 14:13

Dus snap ik net dat hij voor Blind kies.
Normaliter zou ik ook zeggen voor de ervaring maar dan moet je wel in vorm zijn.
NU is hij uit vorm dus is het niet logisch.
Ik zie ook persoonlijk liever Klaassen niet maar j met zijn druk naar voren misschien nu wel de beste die hij bij heeft op zijn positie

Bijlow
Dumfries
De vrij
van Dijk
Malacia
Klaassen
Wijnaldem
de Jong
Berghuis
Weghorst
Depay
6 september 2021 om 14:21

Ik zou in deze kiezen voor Blind inderdaad.
Turkije zal voornamelijk met de kont in de eigen zestien hangen waardoor Blind met zijn inspeel pass wat kan creëren.

Voorin zou ik ook kiezen voor Bergwijn i.p.v Weghorst waardoor je met Blind zijn passes Bergwijn weg kan sturen.

6 september 2021 om 14:36

En ik zou in deze juist voor Malacia kiezen omdat die over Depay heen kan omdat die regelmatig naar binnen zou trekken.
Zeker als Turkije met 3 spitsen speel zou ik Blind niet opstellen.

Noorwegen speelde er met 2 alleen stond Blind veels te diep waardoor hij juist die inspeel niet kon maken.

6 september 2021 om 15:10

@Burwatti, met de kont in de 16, dus counteren ze en dan is Blind gewoon gezien bij een diepe bal

6 september 2021 om 15:13

De 37 jarige B. Yilmaz is ook niet meer de snelste
Daarnaast heeft hij met Frenkie, van Dijk en de Ligt/de Vrij voldoende snelheid naast zich staan.

6 september 2021 om 15:16

We laten ons gewoon weer verassen.
Een winnend coach heeft altijd gelijk.

6 september 2021 om 16:27

Voor zijn leeftijd is Burak Yilmaz best snel daarnaast hebben we ook nog op rechts Cengiz en Links Kerem die 2 zijn supersnel

6 september 2021 om 21:09

@burwatti Die 37-jarige B. Yilmaz heeft anders wel vorige wedstrijd met 2 vingers in zijn neus een hattrick gemaakt Hem op zijn leeftijd onderschatten is nou precies de doodsteek van onze verdediging geweest de vorige keer.

6 september 2021 om 14:20

Volgens mij is het ongeveer 50/50 hoor, ook bij experts op tv. De routine en zekerheid van Blind of de jeugdigheid van Malacia, die wel ook iets extra's kan brengen.
Ik zou ook voor Blind kiezen. Op het EK was hij ook gewoon belangrijk.

6 september 2021 om 14:24

Als Blind zo'n bal gaf als malacia was dit vorig jaar nog aangehaald door iedereen op dit forum.

6 september 2021 om 14:30

Zytto34. Volgens mij het argument bij Blind toch ook zijn voetballende kwaliteiten? Het is van Malacia zijn eerste interland en dan heb je wel eens dat zo'n bal er tussen zit. Dat je überhaupt de vergelijking op dit gebied wil maken, tussen een debutant en een routine die ook nog eens wordt bewierookt om zijn voetballende kwaliteiten? Blind heeft zijn vorm van Ajax ook meegenomen naar oranje, dat hebben wij tegen Noorwegen wel gezien. Je mag op blind niet meer zeuren over zijn gebrek aan conditie en snelheid, maar dat die nou aan de bal ook bedroevend is dat mag toch wel gezegd worden.

6 september 2021 om 15:02

Zytto zl wel meevallen toch.
De ballen van Dumfries, de Ligt ,wijnaldem en de Vrij zijn net zoveel besproken.
Waarom zou die eventueel van Blind over een jaar nog wel horen.

Of moeten Dumfries, De ligt en Wijnaldum, en de Vrij nu ook maar banken vanwege die fout?

6 september 2021 om 15:18

Waarom snap je het niet, vadertje Blind zit toch naast van Gaal als zijn beste vriend en die praat zijn zoon wel in het team. Blind was de eerste wedstrijd, zoals wel meerdere bedroevend slecht en hoort er helemaal niet meer in thuis. Is traag en kan niet verdedigen.

6 september 2021 om 15:25

Ik ben zelf eigenlijk niet de grootste fan van Malacia al vind ik Blind, lost van dat hij op dit moment niet in vorm is ovrigens ook niet op zijn best als back.
Maar spelers als Malacia, Wijndal, Gakpo, Timber, e.d. hemelen we in Nederland al heel snel op als ze een paar keer een leuke bal geven maar op het moment dat ze naar het buitenland gaan komen de meeste op de bank terecht.

6 september 2021 om 15:28

London,

Malacia wordt niet opgehemeld hoor. Hij is op dit moment gewoon beter dan Blind.
Ik zie niemand Malacia ophemelen en Gapko ook niet trouwens.
Alleen als dit op moment je beste optie moet die toch gewoon spelen?

6 september 2021 om 16:19

Maar op basis waarvan dan? Een wedstrijd tegen Montenegro?
Die jongen is 22 en heeft nog niets laten zien internationaal en dan zou die beter zijn dan een speler die het in de Championsleague al jaren goed doet.
Iedereen kan wel roepen dat die spelers goed zij of beter, maar er is niemand die Malacia in een top wedstrijd heeft zien spelen. Op basis van een paar potjes tegen Groningen en Heerenveen kun je toch ook niet zeggen dat hij beter is.

6 september 2021 om 16:26London,

Op basis van zijn huidige vorm ten opzichte van de vorm van Blind.
Blind raakt geen pepernoot loopt de 100mtr in 2 minuten en heeft het op dit moment niet.

In het verleden gehaalde resultaten geven geen garantie voor de toekomst.

Blind zijn verleden pak niemand hem af alleen beleefd op dit moment een slechte vorm in zijn carriere.

Jij wil spelers opstellen op basis van verleden ik op basis van Vorm

Bijlow er ook maar uit halen de andere keepers hebben al meer internationaal laten zien.

6 september 2021 om 16:50

@bliek,

Zoals London al aanhaalt,
Op basis van wat vind je Malacia beter, want je antwoord niet heel duidelijk.
Je zegt op basis van vorm, maar hoe bepaal jij vorm in wedstrijden tegen tegenstanders uit de ED of tegen Montenegro. Tegen FC Utrecht staat hij bij de 2e paal, waar hij een bal makkelijk uit het doel kan werken, maar loopt dom weg van die paal, waardoor hij hem niet meer bij kan.
Daarna veroorzaakt hij een penalty op een positie waar een speler niets meer kan.
Dat zijn ook fouten toch ?! Of mag ik dat niet zeggen ?!

6 september 2021 om 16:55

Ik wil helemaal geen spelers opstellen op basis van het verleden, maar op basis van kwaliteit.

Wat heeft Malacia nou echt laten zien, ja hij is sneller dan Blind. Maar voor de rest helemaal niets. Kijk nou gewoon hoeveel spelers van het niveau Malacia er de afgelopen jaren naar het buitenland zijn gegaan en hoeveel er daarvan mislukten. dan kan hij 100 keer goed in vorm zijn, dan hoeft hij toch niet beter te zijn.
Dit bedoel ik ook als ik zeg dat we spelers die het in Nederland goed doen veel te snel ophemelen.

Volgens mij is iedereen het er overeens dat het niveau van de eredivisie behoorlijk laag ligt. Dan kun je toch nooit zeggen dat een speler die het alleen daar goed doet beter is dan een speler die het in een grote competie of de Cl/el laat zien.

6 september 2021 om 21:58

Nogmaals op basis van kwaliteit.

Leuk om kwaliteit te bezitten maar als je niet in staat ben om die te gebruiken heb je er niks aan.

We hebben 2 wedstrijden van het Nederlands elftal gezien waarvan we allemaal hebben gezien dat Malacia de betere was.
Dus op dit moment is Malacia de betere speler.

Gaat blind zijn vorm krijgen en zijn kwaliteiten juist gebruiken is hij wellicht de betere.

Je mag uiteraard alles zeggen en is geen probleem. Ik heb al eerder aangegeven dat Malacia na zijn uitverkiezing voor het Nederlands elftal mindere was dan ervoor.

Op basis van de 2 wedstrijden Nederlands elftal die we gezien hadden was Malacia de betere linksback.

7 september 2021 om 17:12

Hoezo was Malacia de betere? Sowieso speelde hij tegen een mindere tegenstander en daarnaast heb heb ik Malacia vooral een enorme kans weg zien geven (al is dat kennelijk normaal voor onze verdedigers tegenwoordig).

Het zal ook eens niet… wat is toch de obsessie om Blind die het niveau niet aankan telkens in de basis te zetten. Die jongen hoort hoogstens op de bank maar het liefst gewoon helemaal uit de selectie! Is echt een drama om naar te kijken

6 september 2021 om 14:47

In ieder geval niet als linksback en ook niet als CV, omdat we simpelweg beter spelers hebben voor die posities. Als voetballende, controlerende middenvelder kun je hem erbij houden, maar dan hebben we wel veel controlerende middenvelders voor een bondscoach die met de punt naar achter wil spelen.

Het contradictieve van Blind als linksback is dat je tegen sterkere landen daar een verdedigend sterkere speler neer wil zetten. Tegen zwakkere landen is het voetballende vermogen van Blind wel interessant, maar dan moet hij met veel ruimte in zijn rug spelen en dat is een risico. En je hebt totaal geen druk dat de back er overheen komt en/of een achterlijntje haalt.

6 september 2021 om 15:36

Ik vind blind ook geen back, ik denk dat het meer zegt over het niveau van de alternatieven.
Leuk dat mensen hier spelers als Malacia of Wijndal willen zien, maar wat hebben die laten zien dan? Alleen dat ze sneller zijn. Maar internationaal en zelfs nationaal nog niets of bijna niets.

6 september 2021 om 19:25

Blind laat in ieder geval dit seizoen zien dat hij het niet meer aan kan. Hij is gewoon minder op LB dan Malacia op dit moment. Leuk dat hij ooit belangrijk was in de CL maar dat was toen. Nu komt hij te kort. En is Malacia dan zo geweldig? Nee, maar wel beter dan Blind. En als ze allebei fouten maken heb ik liever dat Malacia er staat en dan ervaring op doet dan Blind waar we toch niets meer mee kunnen.

Tja was te verwachten natuurlijk. Van gaal en Danny Blind zijn grote vriendjes en is assistent. Dan kun je dit bedenken. Als je kijkt naar de sportieve kant is het natuurlijk volstrekt belachelijk. Blind laat al tijden zien niet te kunnen functioneren in oranje. Malacia deed het gewoon goed en verdiende die basisplek.

6 september 2021 om 14:13

En jij denkt dat van Gaal, Daley laat spelen omdat zijn pa toevallig een goede band met hem heeft?
Dan snap ik niet waarom de zoon van Peter R. de Vries nooit gevraagd is voor het Nederlands elftal. Want van Gaal en Peter R. waren ook goede vrienden van elkaar.

6 september 2021 om 14:16

Is dit een serieuze vergelijking?

6 september 2021 om 14:20

Wat een slechte vergelijking zeg. Blind is gewoon te matig en dat laat hij al tijden zien. Malacia een paard noemen is ook lachwekkend. Duidelijk dat jij niet serieus te nemen bent.

6 september 2021 om 14:26

Ik kan jou reactie niet meer serieus nemen door deze debiele vergelijking!

6 september 2021 om 15:20

Heeft er een net een artikel gelezen..

6 september 2021 om 15:53

Er is wel degelijk causaal verband dat van gaal en blind vrienden zijn.. je voorbeeld met Peter heeft niks met voetbal te maken

6 september 2021 om 15:58

En zie ook zijn transfer naar united destijds, hij is weer kruipend terug naar Ajax gekomen.. onderschatte voetballer

6 september 2021 om 16:40

@terim,

Eerst periode bij Manu. was hij gewoon super goed en speelde hij zo ongeveer alles. Wat heeft van Gaal en Danny er wel mee te maken dan?

Is Danny Blind ook vrienden met ten Hag, de Boer en Koeman dan ?!

Ook hun kozen allen voor Blind in de basis.

6 september 2021 om 18:44

Bij Ajax draait ie mee in een draaiende machine.. bij oranje valt ie door de mand, daar kan je je niet in het spel verstoppen. Bij Manu was ie goed 1 seizoen geef ik toe..

6 september 2021 om 17:31

Waarom stond blind dan ook bij alle andere bondscoaches basis? geen onzin verkondigen want heeft niks met zijn vader te maken

6 september 2021 om 20:40

Waarom staat hij dan in de basis? Omdat hij in vorm is? Goed kan verdedigen? Dat kan hij namelijk niet (meer). Is ook totaal uit vorm. Onlogische keuze voor de basis.

Mooi om te zien hoe iedereen zegt dat Blind tekort komt, maar elke coach/bondscoach toch opnieuw voor hem kiest.

Zal hij dan misschien toch meer kunnen dan de meesten hier denken ?!

Ik vind hem zeer zeker basis-waardig. Malacia is snel, maar qua passing, positionering, verdediging een paar stappen minder dan Blind.

6 september 2021 om 14:12

Leuk, maar Blind is zwaar uit vorm. En juist die dingen die jij benoemt, was hij zwak in tegen Noorwegen en de interlands daarvoor. Dus waarom stel je hem dan op, als hij letterlijk de kwaliteiten waarom je hem opstelt niet toont?

Malacia moet zich nog ontwikkelen inderdaad. Maar Blind takelt juist af vanwege zijn leeftijd. Positionering en verdediging? Daar was Blind juist extreem zwak in op linksback...

6 september 2021 om 14:18

Positionering is Blind zeker niet zwak.
Dat hij een wedstrijd waarin iedereen zwak is, ook zwak presteert is nogal logisch. Eerst 3 wedstrijden op het EK was hij super belangrijk, want met zijn passing creëerde hij ruimte voor de aanval. Maar we hebben liever een paard die niet kan voetballen, alleen kan rennen en inzet heeft, dan iemand die voetballend gewoon extreem veel brengt, en alleen op snelheid tekort komt. Ik zou gewoon gaan voor Churandy Martina op de back positie.

6 september 2021 om 14:22

Jij bent duidelijk niet serieus te nemen zeg. Malacia een paard noemen die niet kan voetballen? Blind brengt helemaal niet extreem veel qua voetballend vermogen. Het EK heb je ook gemist zeker? Blind werd aan alle kanten voorbij gelopen door B-garnituur van laaggeklasseerde landen. Blind komt op voetballend vermogen na alles tekort voor in de basis als LB.

6 september 2021 om 14:23

Idd wel bijzonder dat je positionering en verdedigen noem.
De enige kans die kwam door Malacia was een foute pass. Eens met je dat Blind zijn Passing veel beter is.
Voor de rest is er weinig meer van over hoor.
Als Blind vanavond in positie blijf dus op de linksback ipv ook over de lb heengaan dan zal het nog lukken.
Maar dan haal je juist de kracht van Blind weg.

6 september 2021 om 14:26

Haha kom op zeg, wat een overdreven geblaat vanuit jou.

Op het EK stond hij LCV in een 3 mans achterhoede. Dan is hij inderdaad zeker niet zwak. En dan is zijn positionering goed. Maar als linksback is dat simpelweg een ander verhaal. En daar heb ik het over he. Linksback. Niet LCV. Niet CV. Zelfs niet als CVM. Linksback.

Als linksback in het moderne voetbal werkt het gewoon niet met Blind. Zeker niet in een 433. En ik heb niks tegen Blind als voetballer. Het gaat mij gewoon om het geheel in Oranje.

Het is dan ook heel makkelijk om het op een zwakke wedstrijd van iedereen te gooien, zoals jij nu doet. Want niet iedereen was zwak. En niet iedereen voerde zijn taken niet uit. Daar zit dus wel degelijk verschil in.

Met Blind op linksback moet je simpelweg een speler extra taken laten uitvoeren, om hem rugdekking te geven in de gaten die hij laat vallen omdat hij het niet kan belopen. En dat is wat ik bedoel met de positionering van Blind. Op linksback doet hij dat zeker niet goed. Tegen Noorwegen moest Frenkie hem telkens ondersteunen, omdat Blind en te hoog stond en telkens te laat terug was.

Uiteindelijk heeft het niks met ''een paard die niet kan voetballen, alleen kan rennen en inzet heeft'' te maken. Het heeft met de balans in je elftal te maken. Als jij iemand hebt die het op 1 positie niet kan belopen, moeten spelers op andere posities dat oplossen. Daarmee beperk je dus die andere spelers op andere posities weer. Is dat nuttig? In mijn optiek niet. Dan kun je daar beter een speler neerzetten die in de passing minder uitmuntend is, maar overall wel beter. Als Blind zijn passing niet on point is, zoals het bijvoorbeeld tegen Noorwegen (maar ook andere keren dat hij echt linksback speelde in Oranje) was, dan heb je aan Blind helemaal niks. Dat is dan toch een enorm risico dat je loopt?

6 september 2021 om 14:26

Malacia een paard haha. Is in de kleine ruimte 3x beter dan Blind en kan een man voorbij komen in tegenstelling tot Blind. Die veel te langzaam is als back.

6 september 2021 om 14:32

@jackieboy,

Prachtig dat je juist benoemt dat andere spelers zijn taak over moeten nemen omdat hij te laat terug is.
Volgens mij hadden wij op het EK een back rondlopen die als back alleen maar aan het aanvallen was. Hij was geen moment achterin te zien. Dat is het spelletje voetbal, elkaars positie overnemen als dat nodig is.

Wil jij zeggen dat de wedstrijden tegen Noorwegen en Tsjechië de rest goed was ?!

6 september 2021 om 15:09

@j3ro3ntj33__

Net zo prachtig als dat jij alles en iedereen aangrijpt om maar de schuld weg te schuiven van Blind. Wat is er mis mee met constateren dat Blind op linksback simpelweg tekort komt?
Zeker hoort dat erbij, maar niet structureel als het vanwege één of meerdere tekortkomingen van een andere speler is.
Met Blind heb je het probleem dat hij simpelweg zijn eigen fouten nooit meer zal kunnen herstellen. Dat zie jij toch ook wel?

En zeg ik dan dat ''de rest'' goed was? Ik zeg dat ''niet iedereen'' slecht was. Dat is heel wat anders. Frenkie, De Vrij en Bijlow waren goed. Van Dijk was gemiddeld. Dan is het dus heel makkelijk om in het geval van Blind alleen maar naar anderen te gaan wijzen, zonder te onderkennen dat hijzelf gewoon één van de minsten was.

Wie leed het meeste balverlies? Blind. Terwijl hij daarin goed zou moeten zijn. Ik neem Noorwegen als voorbeeld wedstrijd, maar het gaat mij om de laatste jaren waarin Blind als linksback moet opereren in Oranje. En dan kom jij met het EK, waar hij niet linksback speelde.. Dat is dan toch juist het hele punt!? Het gaat hier om Blind op linksback. Daar kun je wel mooi overheen lullen, maar dat verandert de situatie niet.

Op linksback kan Blind het niet belopen. Hij mist snelheid, duelkracht en uithoudingsvermogen om de hele flank te bestrijken. Precies de dingen die je als team wel nodig hebt wanneer je met buitenspelers speelt die graag naar binnen trekken. Is dat zo moeilijk om te zien?

Ik zeg nergens dat je Blind niet meer moet oproepen. Hij is in mijn optiek de ideale back-up om in je selectie te hebben, vanwege zijn veelzijdigheid. Ik zeg alleen dat hij op met name linksback geen 1e keus meer hoort te zijn. En wat mij betreft ook niet op CVM en CV (als je in een 433 speelt).

6 september 2021 om 16:30

Daar verschillen onze meningen dan compleet. Blind heeft de snelheid niet, maar lost dit op met positionering. En wat jij zegt is onzin, want wanneer heb jij voor de laatste keer 5 wedstrijden achter elkaar, Blind op linksback zien spelen in een 4-3-3 formatie?

Bij Ajax heeft hij daar meerdere malen gespeeld en doet dat prima.

En dat uithoudingsvermogen heeft hij niet nodig. Vaak staan tegenstanders met 2 aanvaller, deze kunnen opgepakt worden door de CV en de CVM. Wat ik nogmaal zeg, en dat zei ik straks ook al. Blind word bij Ajax als linksback als een soort linkshalf ingezet. Daar word de rest goed opgepakt. Dan is hij aanvallend echt van meerwaarde met veel goede passes. Dumfries word op dezelfde manier gebruikt, veel aanvallen, minder verdedigen.

Als Blind nu bij Ajax nooit had laten zien dat hij LA niet kan spelen, had ik het zeker met je eens geweest. Maar waarom kan dat bij Ajax wel en bij Oranje niet ?!

6 september 2021 om 16:36

Denk dat hij dat best bij Oranje zou kunnen maar dan moet hij wel vorm hebben.

Juist de 2 dingen waar hij in uitblinkt positionering en de pass lukte tegen Noorwegen voor geen meter.
Tegen noorwegen stond hij continue linksbuiten. Dan kan je hem beter daar opstellen en lig het verdedigen sowieso bij de laatste linie.
Daarnaast was zijn Passing gewoon niet best en ja dan heb je eigenlijk niks aan Blind.

Nogmaals ik denk zeker dat hij het zou kunnen maar niet in zijn huidige vorm

6 september 2021 om 14:13

Maakt 1 fout, waar Dumfries dat ook deed. Verder gewoon goed debuut en speelde ook verdedigend beter dan ouwe slak Blind.

6 september 2021 om 14:19

En welke fouten heeft Blind precies gemaakt, benoem ze even ?!
Nog sterker, dit was tegen Montenegro, die kunnen er weinig van.

6 september 2021 om 14:32

Blind zijn fout was om heel diep te gaan staan en niet mee te verdedigen zoals je verwacht van een linksback.
Als iemand het goed gedaan heeft kan de tegenstander er weer geen reet van das ook een mooie.
Noorwegen is ook echt een top land. stat 43 ste ook niet denderend toch?

6 september 2021 om 14:36

Blind maakt elke wedstrijd fouten. Wacht maar tot morgen.

6 september 2021 om 15:02

@jeroentje: Blind was tegen Noorwegen echt heel slecht. Welke fouten heeft hij gemaakt? Hij deed niet anders. Hij stond er niet. Onderschepte niets en zijn befaamde pass kwam nauwelijks aan. Blind was de slechtste van het veld en heeft het sowieso al even niet.

6 september 2021 om 17:57

Lanjouwer, precies. Ik verwacht het dan ook dat de Turken morgen lekker in eigen 1 gaan hangen. De Turken staan 1 punt boven ons dus, de druk ligt hier hoger. Dus dan kan Blind wel balletjes gaan geven, aan de andere kant is hij natuurlijk niet bij machte om heel snel op een counter te kunnen reageren.

6 september 2021 om 14:18

Wow, iemand die het opneemt voor Blind. En iemand die Blind niet ziet als een trage, matige speler. Dat is uniek!

6 september 2021 om 14:22

Dan hoeven wij ook nooit meer een speler te bekritiseren. Want de coach heeft altijd gelijk.

6 september 2021 om 14:28

@ryangarcia,

Dat is zeker niet, maar als elke bondscoach dit doet, moet er toch wel iets inzitten lijkt me ?!

Blind is als een vervelende SOA. Je komt er gewoon niet meer van af.

6 september 2021 om 14:26

Blind, niet mijn favoriet, maar dit is ronduit respectloos en nauwelijks grappig.

Van Gaal had natuurlijk gewoon Danjuma moeten selecteren. Zo jammer dit weer.

6 september 2021 om 14:16

Of Lang

6 september 2021 om 14:27

Danjuma is verder.

Goede zet. Thuis tegen Turkije zal je voornamelijk de bal hebben en dan heb je van achteruit meer aan Daley om de openingen te zoeken. Malacia stond afgelopen zaterdag al vol van de spanning, dat zou morgen alleen maar meer zijn.

6 september 2021 om 14:19

Ik denk inderdaad dat het vooral de ervaring en rust is die Blind brengt. Als Malacia die fout van afgelopen zaterdag had gemaakt tegen Turkije en Yilmaz was de spits die de bal onderschepte, dan was het gegarandeerd een tegengoal. Neemt niet weg dat Malacia top bezig is en dat als hij zo door gaat hij gewoon de vaste linksback van het Nederlands elftal wordt! Toppertje in wording maar gewoon nog wat jong en druistig soms, niks mis mee verder.

6 september 2021 om 14:23

Onzin. Je ziet het totaal verkeerd. Ja NL heeft de bal, echter wel hoog op het veld staand. Maw we gaan counters tegen krijgen. Dan moet je geen trage back hebben. Waanzin dit. Verwacht ook geen winst nu. Let maar op, hij gaat te laat komen.

6 september 2021 om 14:33

Ik zie het in mijn ogen niet verkeerd, maar jij mag uiteraard wat anders vinden.

Goed positioneren is als verdediger veel belangrijker dan snel kunnen rennen. Malacia mag op dat punt nog wel even in de leerschool bij Blind.

Wel of geen winst baseren op het feit wie er linksback slaat natuurlijk nergens op.

6 september 2021 om 15:57

Hou op man Blind deed tegen Noorwegen alles fout.

6 september 2021 om 18:01

Goudsekaas, met een tegenstander die op de counter speelt is een snelle backl een vereiste, we moeten nu niet doen alsof we maar 1 speler hebben die zo'n bal naar iemand in dezelfde shirt kan spelen.

Duidelijk geval van vriendjespolitiek, heel jammer dat we weer bij onze niet presterende oudjes terecht komen. Achja als het door deze positiewisseling mis gaat, dan heeft Oranje ook niets te zoeken op dat WK.

6 september 2021 om 14:23

'duidelijk geval van vriendjespolitiek' moet ik dan wel om lachen. Denk je nou echt dat ze voor zo'n belangrijke wedstrijd bezig zijn met vriendjespolitiek? En hoezo 'duidelijk geval van'? Ik kom niet verder dan dat het niet aansluit bij jouw mening.

Malacia heeft potentie maar is er nog lang niet.

6 september 2021 om 14:44Blind is toch overduidelijk uit vorm? Daarnaast kan hij het gewoon niet belopen.
Dan heb ik liever iemand die op snelheid zijn tegenstander uit kan schakelen. Tevens kan hij ook nog voor verrassing zorgen door er over heen te gaan.met Blind achterin heb je veel meer risico, omdat hij ontzettend traag is. Ik denk inderdaad dat het te maken heeft met het feit dat z'n vader in de staf zit, zo gek is dat toch niet? De meeste leden hier zijn het met mij eens als ik alle reacties lees, dus waarom jij dan zo onnozel reageert..

6 september 2021 om 15:11

Denk je nou echt dat van Gaal een beslissing neemt over de linksback o.b.v. wat papa Blind zegt? Als Frank de Boer bondscoach zou zijn zou ik het nog enigszins kunnen volgen, maar we hebben het over van Gaal(!).

Blind is dit seizoen nog niet goed, dat klopt. Betekent echter niet dat hij gelijk over de top is en er niets meer van bakt. Hij was afgelopen seizoen weer 1 van de belangrijkste spelers bij Ajax.
Een groot deel heeft hem al volledig afgeschreven, net zoals dat in het verleden al zo vaak is gebeurt bij Daley. Hij komt echter altijd weer sterker terug, dus ik houd vertrouwen in hem.

Overigens, wat het gros van de leden denkt staat volledig los van of iets waar is ja of nee, dus nutteloos om te vermelden.

Dit kan wel eens helemaal verkeerd gaan aflopen. Doe nou maar gewoon Malacia en Dumfries. Zal vast de invloed van zn papa zijn.

Nou dat wordt nog wat morgen, Blind tegen Cengiz Under die het seizoen geweldig gestart is en 1 op 1 loopt. Het kan zomaar een rondje play-offs worden voor het Nederlands elftal indien hij het morgen weer op zijn heupen heeft.

6 september 2021 om 15:14

Tja, maar o wee als je kritiek hebt op Blind... Dan komen er allemaal mensen aan die vinden dat Blind sowieso in de basis hoort, maakt niet uit op welke positie. CVM, CV, linksback, zolang Blind er maar in staat...

Uiteindelijk zijn we op linksback gewoon niet heel top voorzien in Oranje. Op ieders beste dag ontloopt het elkaar allemaal niet heel veel. Maar dat is het probleem nou juist in mijn optiek. Op ieders slechtste dag ontloopt het elkaar wel veel. Blind heeft wel degelijk kwaliteiten, maar als hij niet in vorm is heb je niks aan hem.

Bovendien heb je tactisch gezien er ook niet veel aan, omdat je dus 0.0 overlap aan de linkerflank hebt.

6 september 2021 om 15:28

Met sommige Ajacieden discussiëren over Blind is gewoon zinloos, aangezien het net is alsof je tegen een muur praat. Ondanks een hele waslijst aan tekortkomingen moet Blind gehandhaaft worden op basis van twee sterke punten, waar je in zijn huidige vorm trouwens helemaal niets aan hebt zoals te zien was tegen Noorwegen. Het is voor Oranje echt te hopen dat van Dijk hem rugdekking geeft tegen Under, want anders verwacht ik dat het (alweer) een vervelende avond voor Blind gaat worden morgen. Win je niet van Turkije dan sta je gewoon 3e in de poule (noorwegen wint sowieso van Gibraltar) en dan wordt directe plaatsing echt een moeilijk verhaal.

Was te verwachten dat Blind basis zou beginnen, zijn vader is assistent bondscoach. Ben een fan van Van Gaal maar deze beiden keuzes voor de heren Blind, vind ik niet sterk.

van Gaal: 'dumfries maakt Berghuis sterker als hij erover heen komt. Maar ook Malacia als hij over Gakpo heen komt'

Blind is potverdomme 5 minuten later over Blind heen gerend dan een Malacia... We gaan het mee maken. Lievelingetje van de assistent trainer moet natuurlijk spelen.

Ik zal wel de enige zijn op dit forum die dit begrijpt. Niets meer dan lof voor Malacia, hij speelde een prima interland en was erg stabiel. Toch zag je dat hij aanvallend wel erg weinig risico nam en zijn 'groenheid' kwam toch ook wel terug bij de steekpass op de spits van Montenegro en het bijna veroorzaken van een strafschop na een wat druistige actie. Op lange termijn zal Malacia (mits hij zijn ontwikkeling doorzet) echt Blind wel achterhalen links achter. Gezien zijn ervaring, spel naar voren en spelinzicht snap ik de keuze voor Blind wel in een cruciale interland. Hij positioneert zich soms ook erg goed tussen de linies en zakt slim naar binnen. Dat neemt niet weg dat hij een drama was in Oslo overigens. Malacia's tijd komt nog wel.

6 september 2021 om 14:23

@suarez7, zijn er wel meer die dit gewoon begrijpen. Maar tegenwoordig is het leuk om bepaalde spelers zoveel mogelijk af te zeiken. Waarom wel voor Wijnaldum gaan die het ook allemaal niet meer kan belopen, of voor Depay die in de wedstrijd ook niet veel meters maakt, maar Blind zou niet goed genoeg zijn, degene die juist aanvallend extreem veel brengt.

Wel raar dat elke coach/bondscoach elke keer opnieuw voor hem kiest, als ik hier de forums lees, kan hij helemaal niets.

7 september 2021 om 07:10

Depay die niet veel meters maakt. En je noemt zelf de twee belangrijkste spelers van Oranje op, om hen te vergelijken met Blind?! Je vergelijkt Novak Djokovic toch ook niet met Robin Haase of Max Verstappen met Tim Coronel?

6 september 2021 om 14:23

Helemaal mee eens!

6 september 2021 om 14:44

@suarez 7. Op zich snap ik je verhaal, maar ik kan mij niet vinden in het bijna veroorzaken van een penalty. Hij veroorzaakt dus geen penalty. Op bijna kun je hem, mijns inziens, dan ook niet afrekenen, want het is niet gebeurd.

6 september 2021 om 14:59

Dat is hetzelfde als hem niet afrekenen op die slordige pass, omdat die fout niet wordt afgestraft. Of zie ik dat verkeerd? Ik vind Malacia persoonlijk wat druistig, Utrecht-uit liet dat ook zien. Dat is een gevaarlijke factor. Maar ik wil niet te negatief worden, het blijft een prima speler.

6 september 2021 om 15:19

Tja, maar dat kun je dan toch net zo goed over Blind zeggen Suarez 7? Die pakt ''bijna'' rood tegen Noorwegen, door extreem onhandige overtredingen omdat hij het niet kon belopen.

En volgens mij kunnen we allemaal wel eerlijk zeggen dat Blind dit seizoen nog niet in vorm is. Waarom zou hij dan per sé moeten spelen? Ik snap het ervaringsgedeelte, maar dat toonde hij dus ook niet. Dan is het nu dus hopen dat Blind een goede pot speelt? Of dat Turkije er niet via rechts uitbreekt?

Dat vind ik persoonlijk een net zo gevaarlijke factor als de 'druistigheid' van Malacia.

6 september 2021 om 15:37

Ik zeg niet dat hij per se moet spelen en erken dat hij niet goed aan het seizoen is begonnen. Persoonlijk zou ik voor Blind kiezen en ik begrijp de bondscoach ook wel. Een sterke tegenstander die zich gaat ingraven, veel druk op het duel en ook de vorige wedstrijden problemen in de aanvallende opbouwzone. Blind heeft dan de kwaliteiten om het verschil te kunnen maken. Maar ja, dat neemt niet weg dat hij tegen Noorwegen dramatisch was.

6 september 2021 om 14:47

Als Blind boven je wordt verkozen op de linksbackpositie, kan je beter je schoenen gaan opbergen.
Daley heeft echt helemaal niks weg van een linksback. Hij kan niet spelen tegen een rechtsbuiten. Voordeel is wel dat Efecan Karaca waarschijnlijk aan de rechterkant speelt en ook niet extreem veel snelheid heeft.

Maar je hebt niks aan Blind zijn kwaliteiten als hij weer zo belabberd speelt als tegen Noorwegen.

Edit:

Daarnaast geeft van Gaal aan dat Dumfries het team/berghuis helpt omdat het een loper is. Maar dan wil je dus de linkerkant (gakpo/bergwijn) benadelen door een speler neer te zetten die al aantal jaar niet meer kan belopen.

6 september 2021 om 15:25

Suarez,

Normaliter is het ook de juiste keuze.
Echter moet Blind dan wel in vorm zijn. Op dit moment heeft hij het niet.
Tegen Noorwegen was zijn positionering Linksbuiten en heb ik geen 1 keer zijn befaamde inspeelpass gezien.
Op dit moment zit het er gewoon niet in en dat is dan toch niet erg. Iedereen heeft weleens een mindere fase. En allemaal leuk dan hoor dan heb je aan die ervaring ook weinig.

Eens dat Malacia te weinig aanvallend bracht. Hij kwam er te weinig overheen wat hij bij Feyenoord wel doet. Maar laat die jongen zijn eerste interland even inkomen Gapko was tweede wedstrijd ook beter dan de eerste even de schroom ervan af.
En afrekenen op die pass mag en moet uiteraard hoor maar moeten we dan de Vrij, Wijnaldem, de Ligt en Dumfries ook laten banken?
Ik vind dat iets te makkelijk. Was een slechte bal en er kwam niks uit. en door

6 september 2021 om 15:39

Ook aanvallend was hij sterker dan met doet voorkomen. Gisteren analyse gezien. En dan te bedenken dat het nog beter kan.

Malacia en Blind zijn gewoon van hetzelfde niveau. Blind heeft een streepje voor op Malacia door zijn ervaring. Begrijpelijk dat van Gaal door die reden dan ook voor Blind kiest voor deze match.

6 september 2021 om 14:26

Denk meer dat ie een streepje voor heeft omdat zn vader in de staf zit. Momenteel zijn Malacia en Blind om het even waar eerst genoemde een stijgende lijn heeft en Blind een dalende. Dan zou ik voor de snelle jongeling kiezen ipv de langzame 'veteraan'. Maar omdat Malacia nog niet(veel) beter is ,kiezen ze voor Daley. Die lijkt recordinternational te moeten worden.

6 september 2021 om 16:31

Denk je niet dat van Gaal daar overheen kijkt en gewoon de beste speler kiest?
Dat Blind speelt zegt meer over de alternatieven, Malacia is een leuke back maar toch niet meer dan dat, die jongen is 22, deed het vorig jaar goed in de Eredivisie in een subtop elftal en heeft internationaal nog nooit iets laten zien. Ik denk dat ze gewoon kijken naar kwaliteit en dat van Gaal die van Blind, ondanks zijn snelheid, een stuk hoger in schat.
Blind gaat sowieso natuurlijk nooit record international worden, zelfs wanneer hij de komenden 5 jaar geen interland mist.

Ik gok 3-0 Turkije, 3 goals van de rechtsvoor van Turkije. Jammer dit weer, Blind kan het gewoon niet meer belopen, dat ziet toch iedereen?

Misschien moet Blind zelf aangeven dat ie niet meer kan. Neem aan dat ie t zelf ook wel door heeft. Intelligente jongen. Iedere bondscoach blijft m ondanks zn tekortkomingen opstellen. Werd zaterdag jl niet gemist en zn aftakeling is toch wel vrij progressief te noemen. Mooi moment imo om Malacia het vertrouwen te geven voor de toekomst.

Het is heel simpel. Turkije gaat zich ingraven ik en counteren. De speler die het het zwaarst zal krijgen is de linksback van oranje. Met cengiz ünder heeft Turkije enorm veel snelheid. Verder verwacht ik geen problemen voor NL want de Turken zijn sinds de wedstrijd tegen Letland het spoor bijster. Hopen op een mooie wedstrijd dan maar

6 september 2021 om 14:53

Dus is Malacia een betere optie gezien Malacia een stuk sneller is dan Blind?

6 september 2021 om 15:14

Nee, Blind positioneert zich veel beter en dan is snelheid geen issue meer, zelfs niet met 70 meter in je rug.

6 september 2021 om 15:40

Positioneert zich beter en dus is snelheid geen issue meer? Ook niet met 70 meter? Leg mij dat eens uit?
Op de eigen 16 blijven hangen?

6 september 2021 om 18:14

Ik denk dat ie dit sarcastisch bedoelt… tenminste, dat mag ik hopen…

Snap gewoon dat over blind gesproken word. met z'n Pasen van achter uit is van klasse dat een belangrijke onderdeel voor oranje is en we weten ook wel dat aantal dingen te kort komt en hij is ook een echte teamspeler van onschatbare waarde

6 september 2021 om 15:27

En hoe is het met zijn Hemelvaart en Kerst?

Ik snap die obsessie van de bondscoaches met Blind echt niet. Hij heeft een fantastische pass en goede positionering, maar daar is ook alles mee gezegd. Komt voor iedere positie, en met name linksback, bepaalde eigenschappen te kort.

Malacia lijkt mij toch echt wel beter als linksback. Maar goed, laten we maar gewoon winnen. Anders hoeft Louitje straks niet meer naar Qatar.

Liever niet maar van Gaal zal wel zo zijn redenen hebben.
Ik gok dat hij Blind erin zet ipv Malacia vanwege zijn ervaring, overzicht en rust.

Heel jammer. Maar het is een kwestie van tijd totdat Malacia daar speelt. Ik raad iedereen aan om even Rondo terug te kijken, die hadden een compilatie van zijn vele goede momenten gisteren. En dan zie je hem aanvallend(!) dingen doen die ik Wijndal en Van Aanholt nog nooit bij oranje heb zien doen. Dat korte balletje op Gakpo bijvoorbeeld, die hem in het zijnet schoot na een tiki taka aanval. Maar ook de afvallende bal na een corner meteen perfect terug de 16 ingeslingerd naar De Ligt. Dat had ik tijdens de wedstrijd niet eens door, omdat ik hem vooral verdedigend beoordeelde. Wat hij uitstekend deed. En dat allemaal in zijn debuutwedstrijd he? Ik hoop dat Malacia dan mag invallen morgen, en dat Blind ons geen kopzorgen geeft.

Dat ze lekker verliezen met fouten van blind.
Hoe kan je Malacia passeren als je zo goed speelt en je concurrent de wedstrijd ervoor een enorm matige indruk heeft gemaakt. Mijn vertrouwen in een ander beleid onder Van Gaal is dan ook direct verdwenen.

Op dit niveau maakt het allemaal niet uit. Je kan je opstelling, de geplande wissels en tactiek doorgeven. Het gaat de situatie op het veld niet veranderen. Er zijn maar een x-aantal mogelijke scenario's voor opstellingen etc. Al die situaties worden doorgenomen, bij de warming-up is het helder en wordt in de kleedkamer nog even gezegd wat er gaat komen. We hoeven voetbal niet gecompliceerde te maken dan het is, uiteindelijk is het een redelijk eenvoudig spelletje.

Wat is men zn obsessie met malacia zeg. Kom op die jongen werkt misschien hard maar tegen montenegro kon hij het verdedigend en aanvallend al nauwelijks bijbenen. Hij maakte alleen maar overtredingen en verloor praktisch elk duel, aanvallend heeft hij misschien één geslaagde actie gehad en de rest resulteerde in balverlies. Als Malacia het niveau van het Nederlands elftal moet zijn dan vrees ik voor ons WK hahahaha.

6 september 2021 om 15:29

Statistieken Malacia tegen Montenegro:

1 assist
3 keypasses
91,4% passpercentage |
2 schoten
2 geslaagde tackles
1 interceptie
1 clearance
3 overtredingen
1 geslaagde dribbel

Het is niet geweldig en Montenegro is natuurlijk geen topland. Maar hoe je Malacia nu weg zet slaat nergens op natuurlijk. Als Malacia zich dit seizoen zo blijft ontwikkelen, mogen we best blij zijn met een goede linksback.

6 september 2021 om 18:52

Ach tja op basis van deze statistieken en je bron, hadden alleen Dumfries en de Vrij een lager cijfer. Als ik het sentiment hier mag geloven waren er veel meer slechtere spelers dan Malacia .

8 september 2021 om 07:27

Waar kan je die vinden die statistieken

Wat moet er gebeuren om Blind te banken? Dat optreden tegen de Noren wad tergend slecht. Maar hij staat er gewoon weer in.

Geen malacia maar wel blind wat een domme wissel met tyrel veel meer snelheid en wendbaarheid in de ploeg dit is een foutje v gaal

Ik snap het wel, kiezen voor ervaring. Op termijn zie ik graag Malacia, maar zo'n foutje, ook al zijn het zenuwen, zijn nu gewoon niet te maken.

6 september 2021 om 16:13

Migi

Ik snap niet dat iedereen over dat "foutje"val.
De mannen met ervaring maakte ook die fouten dat vind ik veel kwalijker.
Alleen om de discussie voor Blind wat kracht bij te zetten wordt die steeds genoemd..

Als Malacia zo doorgaat, dan streeft hij Blind voorbij.
De mensen die denken dat van Gaal aan vriendjespolitiek doet doordat Danny op de bank naast hem zit, kennen van Gaal niet zo goed.

Laten we vooropstellen dat ik blind een prima speler vind maar niet meer voor internationale wedstrijden. En dat hij juist voetbal brengt lijkt me ook een kul argument, hij brengt ook traagheid. Deze jongen wordt door de voorhoede van Turkije aan alle kanten voorbij gevlogen.

Ik snap de hele ophef ook niet zo. Blind speelt daar in het cruciale duel vanwege zijn ervaring. Niets meer en niets minder. Malacia komt er wel, maar is nog grillig en dat is logisch.
Het is veel moeilijker om een keuze te moeten maken tussen de Ligt en de Vrij, twee absolute (wereld)toppers. Dan heb je een speler op de bank zitten die in alle A-landen basis zou staan.

Speelt malacia nu echt veel beter dan blind dan zeg ik ala, maar blind kan misschien trager zijn maar lost het weer op met gogme en ervaring en zal heus z'n fouten maken maar die maakte malacia zeker ook met die bal maar ook kon hij n lompe penalty veroorzaakt hebben, tis te onbesuisd en te onervaren nog, misschien vlieguren maken in een betere competitie en tegen echte rechtsbuiten spelers overeind blijven IPV PEC en NEC , ik zeg nu kiezen voor de minst slechte linksback en dat is blind ondanks zijn mindere vorm

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2224 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

404 fans
Coach, 70 jaar
SeizoenClub
2021- Nederland
2014-2016 Manchester United
2012-2014 Nederland
2009-2011 Bayern München
2005-2009 AZ

In de wandelgangen

Dinsdag 19 oktober
Manchester City verlangt een bedrag van tachtig miljoen euro voor Raheem Sterling. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren