PSV komt met eerste prognose over duur van blessure Gakpo

Maandag, 6 september 2021 om 12:24Jeroen van Poppel • Laatste update: 12:30

Cody Gakpo moet de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije aan zich voorbij laten gaan. De linksbuiten van PSV, die de afgelopen twee wedstrijden van Oranje een basisplaats had, heeft een blessure opgelopen. PSV verwacht dat Gakpo er ongeveer een week uitligt. Ook Nathan Aké is afgehaakt bij het Nederlands elftal. De verdediger van Manchester City ontbreekt dinsdag vanwege privé-omstandigheden.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

87 reacties (laatste reactie door tijger-wit)

Jammer van vooral Gakpo natuurlijk. Maar die zal al die wedstrijden nu ook wel gaan voelen helaas. Heeft nog nooit zo'n intense periode gehad natuurlijk en zeker niet in het begin van een seizoen. Zal wel geen vervanger komen denk ik zo kort dag, maar hoop eigenlijk nog op El Ghazi oid. Want Malen als wisselspeler op een buitenpositie lijkt me toch niet zo best. En dat Bergwijn deze plek in de basis over neemt lijkt me logisch.

6 september 2021 om 12:17

Ach voor hem jammer, maar ik denk niet dat het Nederlands 11tal er minder van wordt. Afgelopen wedstrijd, op mooie goal na, onzichtbaar.

6 september 2021 om 13:02

En een assist..

6 september 2021 om 14:07

Chandler. Assist,goal. Assist waar de penalty uit kwam en een perfecte voorzet die Klaassen helaas op de lat kopte. Verder prima klik met Malacia.

6 september 2021 om 11:11

Heel vervelend met de aankomende wedstrijden AZ, Sociedad en Feyenoord binnen 7 dagen....

6 september 2021 om 11:15

Tijd voor Doan dus om te laten zien waarom hij talent van de maand is geworden in Duitsland. Verder speelt bruma de laatste weken ook meer dan prima dus hij kan hem ook even vervangen.

6 september 2021 om 14:58

PSV heeft al vaker met dit bijltje gehakt, een speler sparen voor een moeilijke reeks wedstrijden.

Vroeger ging dat vaak om oefenwedstrijden van het NL-elftal maar nu dus ook voor een belangrijk interland. Je zag Gakpo ook verbaast naar de kant komen naar zn doelpunt in plaats van dat hij een blessure.

Het zal me ook niet verbazen dat Gakpo van die 3 moeilijke wedstrijden met Psv hij er minstens 2,5 speelt.

6 september 2021 om 11:12

Ik zou Depay op links zetten en Malen in de spits. Met Depay op links komt hij meer in het spel voor en zijn creativiteit in het aanvalsspel hebben we hard nodig.Bergwijn later brengen indien de ruimtes groter worden.

6 september 2021 om 11:16

Malen in de spits kan mij eigenlijk nooit bekoren in Oranje. In een 433 als enige spits vind ik hem simpelweg niet zo sterk. Niet balvast, loopt zichzelf vaak vast, niet kopsterk en qua schieten ook niet heel top.

Dan zie ik ook liever gewoon Depay in het midden en dan Bergwijn op links.. Bergwijn heeft een goede actie en is sterk in de kleine ruimte.

6 september 2021 om 11:21

Weghorst in de spits en Depay op links is momenteel zelfs nog een betere optie dan Malen opstellen. Die jongen heeft het momenteel totaal niet en speelt met oogkleppen op. Maakt ook weinig indruk bij Dortmund (helaas).

6 september 2021 om 11:22

Malen in de spits, Berwijn links, Berghuis rechts, Depay op 10 en Gini en Frenkie achter Depay. Dat zou ik graag zien!

6 september 2021 om 11:30

Ik zou ook voor Depay op linksbuiten kiezen. Helaas zit Brobbey niet bij de selectie, dat zou altijd mijn eerste keus spits zijn bij NL. Weghorst ben ik niet kapot van, die zou ik alleen gebruiken als we oorlog in de 16 moeten maken de laatste minuten.

Bijlow
Dumfries
De Ligt
Van Dijk
Malacia
Wijnaldum
Frenkie
Berghuis
Klaassen
Depay
Brobbey
6 september 2021 om 11:34

@lanjouwer.

Ook een leuke variant, maar zet dan Wijnaldum maar op de bank. Overschatte speler die het spel gigantisch vertraagd. Heeft nooit zijn blik naar voren gericht. Ik zie dan nog liever Koopmeiners of Gravenberch de kans krijgen. Zo lastig kan het niet zijn om die bal wat sneller naar voren te werken.

6 september 2021 om 11:37

@goudse: De Vrij lijkt mij voor De Ligt. Depay op de plek van Klaassen en dan Bergwijn op de plek van Depay. Dan kan ik mij er wel in vinden. Ik vind Klaassen echt 10x niks. De Ligt vind ik nu een stukkie minder dan De Vrij. Brobbey snap ik wel

6 september 2021 om 11:39

@arsenalz: Wijnaldum zou ik nooit laten banken. Genoeg doelpunten en assists. Een veel betere speler dan Klaassen ook. Een zekerheidje voor mij. Gravenbergh zou ik wel graag in de basis zien, daar ben ik wel gecharmeerd van

6 september 2021 om 11:41

Depay op links is mijns inziens geen goed idee. Hij heeft meermaals laten weten daar niet te willen spelen en als hij dat toch moest dan kwam er niks van hem uit. Gooit hij de kont tegen de krib. Gewoon Bergwijn zijn kans geven daar. Lijkt mij de meest logische oplossing.
Ake is geen probleem om te vervangen, laat alleen extra leeg stoeltje over.

6 september 2021 om 11:54

Nee gewoon Bergwijn op links. Malen zit er nog niet lekker in bij Dortmund, waar Bergwijn op dit moment het gewoon prima doet bij de spurs. Viel ook wel lekker in tegen Montenegro.
Ik ben er ook van overtuigd dat van Gaal het zo gaat invullen.

6 september 2021 om 12:01

@goudsekaas Ik snap je vertrouwen maar Brobbey nog nooit 90 minuten gespeeld op ''prof niveau'' hem in oranje zou echt niet serieus te nemen zijn. Ik als brobbey fan zou hem wel de ideale spits vinden inderdaad. Liever wel wijnaldum 10 ipv klaassen en gravenberch er in

6 september 2021 om 12:17@rayvg eens hoor, maar dat is wel echt een type spits die Nederland mist. Hij is snel, sterk, doelgericht, heeft diepgang en kan een bal vasthouden. Het is ook meer een (momenteel) niet-realistische droom van mij6 september 2021 om 15:22

Arsenallz, Wijnaldum niet maar Koopmeiners of Gravenbergh wel. Weghorst erbij. Wil je verliezen?

6 september 2021 om 11:15

Je zou malen in de spits kunnen zetten en Depay vrije rol van links kunnen geven.
Malacia houd wel van buitenspelers die naar binnen gaan.
Heel vervelend voor Gapko uiteraard vond hem een leuke frisse indruk maken na een moeizame eerste wedstrijd.

Bergwijn maar de kans geven dan

6 september 2021 om 11:10

Ja, graag! Viel erg goed in tegen Montenegro en maakt bij Tottenham de laatste tijd ook een goede indruk. Jammer van Gakpo natuurlijk maar ik vind het stiekem ook wel leuk om Bergwijn weer eens negentig minuten aan de bak te zien in Oranje.

6 september 2021 om 14:01

Die is al een poosje weg bij PSV
Bruma zal weer weer komen opdraven, dat is toch een aderlating tegen AZ

Heel erg balen voor Gakpo en ons natuurlijk. Nu Bergwijn de kans geven!

Malen - depay - berghuis

6 september 2021 om 11:08

Malen linksbuiten werkt niet en gaat ook niet werken.

6 september 2021 om 11:10

El Ghazi - Weghorst - Berghuis

6 september 2021 om 11:20

Babel - van Wolfswinkel - Narsingh
Of waren we geen willekeurige drietallen van internationals aan het opnoemen?

6 september 2021 om 11:33

Willekeurig? 2 die ik noemde zitten bij de huidige selectie en ghazi kun je oproepen als vervanger voor gakpo. Niet zo gek toch?

6 september 2021 om 11:34

Heeft Jhon van Beukering nog een plekje toevallig?

6 september 2021 om 11:47

Dave vd Bergh - Romano Denneboom - Ruben Schaken

6 september 2021 om 12:05

Hoe je van alle beschikbare spelers op deze voorhoede komt, vind ik wel een beetje gek.

Goed moment om Depay linksbuiten te zetten en Malen in de spits.

6 september 2021 om 11:22

Weghorst zul je bedoelen...😉

6 september 2021 om 11:55

Goed moment om niet ineens de hele voorhoede te veranderen, maar gewoon bergwijn op links te zetten waar hij bij de spurs ook staat en het dit seizoen gewoon goed doet.
Daarnaast zit Malen er bij Dortmund nog niet lekker in.

Erg jammer dat Gakpo er niet bij is. Is toch de beste optie die we hebben linksvoor en uitstekend in vorm.

Heel erg jammer, net zo in vorm.

Hmm jammer, gakpo is wel een speler die met zijn schot het inzakkende turkije kan openbreken.

Jammer voor Gakpo natuurlijk want die had natuurlijk 2 basisplaatsen en een schitterende goal. Hoop dat we dan Bergwijn zien in plaats van Malen.

6 september 2021 om 11:11

Ik zou Bergwijn altijd boven Malen verkiezen. Ik snap niet wat die nu bij Oranje doet. Die laat helemaal niks zien behalve kansen missen.

Oei…
Bergwijn dan maar… Maakte een prima indruk bij die invalbeurt

Gakpo is jammer, maar dit geeft Bergwijn wel weer de kans. Hij viel goed in en speelt ook prima bij de Spurs.
Aké is een prima speler, maar je hebt De Ligt al op de bank, die logischerwijs een stapje voor heeft op hem. Dus de kans op speeltijd voor hem was al klein. Al met al dus allang blij dat het niet Depay, Frenkie of De Vrij is wat uitvalt!

6 september 2021 om 11:16

Lanjouwer, De Ligt op de bank denk je tegen Turkije? Ik weet het niet hoor. Zou kunnen, maar ik ben er niet van overtuigd dat Van Gaal met het centrum De Vrij/vvd gaat spelen.

6 september 2021 om 11:21

Ik zou zeer verrast zijn als hij wél met De Ligt zou starten. Ik kan ook niet 1 reden hiervoor verzinnen, dus ik ga er vanuit dat De Vrij speelt logischerwijs.

6 september 2021 om 11:44

Je doet net of De Vrij 2 klassen beter is. Het is gewoon om het even. Maakt mij weinig uit. Zou van Gaal, niet gewoon De Ligt en Van Dijk eens samen willen zien zodat ze onder hem allemaal een keer hebben samen gespeeld?

6 september 2021 om 11:57

@lanjouwer,

Misschien omdat de Ligt een wereldklasse verdediger is ?!

6 september 2021 om 12:06

Jeroentje. En De Vrij is dat niet? De Vrij is echt veel stabieler.

6 september 2021 om 13:13

De vrij is echt wel een aantal klassen beter dan de ligt maar oke

6 september 2021 om 13:53

@repuiztav,

Heb ik gezegd dat de Vrij dat niet is ?! Lanjouwer zijn opmerking doet overkomen alsof de Ligt niks zou kunnen.

de Vrij is stabieler, in het behalen van 6'jes, de Ligt speelt 5 wedstrijden een 8 en dan een 4.

Veel beter met slidings, sneller, brengt met corners meer. Daarbij is de Ligt bij Juve zeer stabiel. Eigenlijk bij Nederlands elftal ook wel, maar dat hij 4 jaar geleden in zijn debuut op 17 jarige-leeftijd 2 foutjes maakte, en afgelopen EK een fout beging door hands te maken(wat nooit was gebeurd als Malen gewoon de 1-0 had gemaakt), blijft hangen bij iedereen. Maar het feit dat hij in diezelfde wedstrijd 2x een formidabele ingreep had, wat een grote kans voorkwam, of dat Stefan de Vrij met de corner waar de 0-1 uit viel gewoon zijn man liet lopen die simpel binnen kon koppen, daarna ook bij de 0-2 niet ingreep waardoor hij alle tijd had om de assist te geven, dat word allemaal niet gezien of vergeten ?!

6 september 2021 om 13:55

@mosinho, een paar klassen hoop ik dat je zelf ook snapt dat dat heel overdreven is, hebben allebei zijn goede en slechte punten. de Vrij is nooit de uitblinkende verdediger die een 8 haalt, omdat hij gewoon degelijk is.

Ik zou graag een keer depay op links willen zien met zijn scchot en weghorst een keer een kans geven in 433.

6 september 2021 om 11:10Vind ik ook maar dat wil zijne koninklijke hoogheid Depay niet. Die gaat dan continu weghorst in de weg lopen en zelf zn acties uitvoeren.

Bergwijn dan maar? Of Depay links en Weghorst spits.

6 september 2021 om 12:49

Ik zou persoonlijk "gewoon" Bergwijn opstellen, zo hou je het team in tact en in mijn ogen verdiend Bergwijn het ook!
Bergwijn is een stuk verder in zijn ontwikkeling als Gakpo en heeft ervaring zat om er gelijk te staan.

Gapko is dan toch een gemis, vond hem de laatste pot goed spelen.
Nou dan Bergwijn voor in de plaats lijkt mij.

Malen in de spits en Depay op links of Bergwijn op de plaats van Gakpo, wat zeggen we?

6 september 2021 om 11:19

Ik zou zeggen Bergwijn op de plek van Gakpo. Malen is niet goed in vorm, daarvoor ga je niet je beste aanvaller op een andere positie zetten.

6 september 2021 om 11:36

@Arsenallz ja precies, ik vindt momenteel Malen niet echt in vorm en daar in tegen Bergwijn begint weer te komen.
Het is een belangrijke wedstrijd, hoop ook dat ze Malacia weer linksback zetten want Blind kan gewoon niet meer, Blind heeft zijn mooie passes enz maar qua snelheid erg traag

Spijtig dat Cody afhaakt. Heeft het toch heel verdienstelijk gedaan gezien zijn ervaring. Hopelijk krijgen we nu Bergwijn te zien! Zijn invalbeurt en spel bij Spurs belooft wat. Ik zie mensen opteren voor Malen, maar ik zie niet in waarom je hem op zou stellen. Is niet in denderende vorm en speelt op de plek van Depay. Zet dan nog Depay op links en Weghorst in de spits.

Van Gaal is zo koppig, die gaat echt geen vervanger oproepen helaas. Terwijl je met Danjuma en El Ghazi prima spelers hebt die zich binnen 5 uur in Zeist kunnen melden mochten ze al dan niet al in Nederland zijn.

6 september 2021 om 11:35

Waarom zou hij een vervanger oproepen? Je hebt daar nu toch niks aan. Morgen is de wedstrijd. Bergwijn is een prima vervanger voor Gakpo, daarnaast heb je Malen en Weghorst nog beschikbaar voor in de voorhoede. Dus je hebt een goede vervanger en nog twee prima aanvallende wissels.

6 september 2021 om 11:37

Waarom nu iemand oproepen terwijl je morgen speelt???

Al zet je Stekelenburg nog op
De positie van gakpo win je nog gemakkelijk van Turkije

6 september 2021 om 11:44

Als Stekelenburg maar niet op doel staat!

6 september 2021 om 11:47

Eerst zien dan geloven he

Jammer voor die gasten. Gelukkig hebben we op linksbuiten goede opties zoals Bergwijn bijvoorbeeld.

Bergwijn, Bergphis, Berghuis dan maar. Haha goeie, ok ik ga al.

6 september 2021 om 11:55

En volgende keer Gravenbergh met Sepp vd Berg en Mitchel Van Bergen erin?

6 september 2021 om 12:23

Jullie malen zomaar en jong en blind ook. Neem vrij van school en ligt lekker op je bed om bij.. te komen.

6 september 2021 om 13:26

Bergwijnaldumhuis

Tweet OnsOranje nu serieus in het Engels?
Waar gaat het naartoe? :-(

6 september 2021 om 12:51

Ourorange #forthedutchies

Als hij tegen Sociedad maar weer fit is, de belangrijkste wedstrijd in de groep.

Met Bergwijn of Malen heb je in principe een prima vervanger.
Waar ik stiekem benieuwd naar zou zijn (bij gebrek aan beter) is Berghuis op 10. In ieder geval op het moment is ie als buitenspeler matig, maar is wel de enige speler met af en toe een steekpass en hij heeft natuurlijk een heerlijk schot. En hopelijk brengt het dan iets meer creativiteit tov klaassen. Hij doet zijn best en weet echt wel waar ie moet lopen. Maar het voelt een beetje als de omgekeerde wereld dat zijn medespelers hem wel vrij voor het doel bereiken maar andersom vrij weinig toevoegd.

Ik zou nu op dit moment el ghazi oproepen voor de linksbuiten positie & voor Berghuis Dilrosun.

6 september 2021 om 13:08

Op de rechtsbuiten positie.

Bergwijn is dan zijn logische vervanger. Kan hij vanaf de eerste minuten zijn kans pakken om te laten zien dat hij beter is dan Gakpo

Zou dat bij die actie van Savic gebeurd zijn? Vond ik echt een aanslag, zo vliegend aankomen met gestrekt been en over de bal. Had altijd rood moeten zijn.

Bij PSV gaan ze hem meer missen dan bij Oranje hoor dus erg vervelend. Gelukkig doet Bruma het goed dus die kan hem mooi vervangen.

Op basis van privacy redenen mag de aard van de blessure niet gemeld worden. Maar wel een corona app? Wat een wereld...

Hmm. Degenen die de laatste 2 wedstrijden het gevaarlijkst waren moeten voor de meersten gaan banken. Ik snap dat nooit. Het is geen jurysport mensen het gaat om effetiviteit. Wijnaldum en klaassen kriugen zoooooveel kritiek, maar als je naar hun cijfees kijkt leveren ze wel wat ze moeten leveren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2224 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

10 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 PSV 9 3 0 0
2020/2021 PSV 23 7 2 0
2019/2020 PSV 25 7 5 0
2018/2019 PSV 16 1 0 0
2017/2018 PSV 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Bruggink: ‘Zijn traptechniek is zó goed, echt een prachtige speler’

Arnold Bruggink is na de late overwinning van PSV tegen PEC Zwolle (3-1) lovend over Cody Gakpo. De analist van ESPN ziet dat de 22-jarige linksbuiten al op jonge leeftijd een...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren