Van der Vaart: ‘Het klinkt misschien lullig, maar zijn vader zit ook op de bank’

Zondag, 5 september 2021 om 23:45Dominic Mostert • Laatste update: 23:19

Rafael van der Vaart vermoedt dat Daley Blind gebaat is bij de aanwezigheid van zijn vader Danny in de technische staf van Oranje. De verdediger had woensdag een basisplaats tegen Noorwegen (1-1), maar was zaterdag geschorst tegen Montenegro (4-0 zege). Van der Vaart zegt zondagavond bij Studio Voetbal dat zijn vervanger Tyrell Malacia in zijn ogen ook dinsdag tegen Turkije een basisplek verdient, maar insinueert dat Danny Blind als assistent-bondscoach er mede voor kan zorgen dat Blind een basisplek krijgt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zou jij Daley Blind in de basis zetten tegen Turkije?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door man city_1970)

Maak je maar geen zorgen over een foute terugspeelbal van Malacia dat Burak mogelijk zou onderscheppen. Die raakt geen pepernoot op de laatste interland tegen Nederland na.

6 september 2021 om 00:30

Deze uitspraak heeft wel een hoog Valentijn-gehalte.

6 september 2021 om 12:40

En de Vrij met een verkeerde bal terug, Wijnaldum die een duel voor de eigen 16 verliest. Ow en laten we niet die heerlijke actie van de Ligt vergeten. Die vooraf aan de fout van de Vrij, waarbij die niet alleen compleet verkeerd het duel ingaat en verkeerd gepositioneerd staat, maar ook nog eens volledig verkeerd tegen de bal trapt ipv zich te herstellen. En natuurlijk een Blind die geel moest pakken omdat hij ondanks een voorsprong niet op tijd bij zijn tegenstander was. Depay die wil controleren ipv wegrossen bij het doelpunt van de Noren en natuurlijk een slapende Gakpo en een aanvoerder in de vorm van van Dijk die dat niet doorheeft en corrigeerd. Een de Jong die nooit gevaarlijk is, of een Klaassen die hard werkt maar als middenvelder bedient moet worden ipv dienend te zijn....

Dus nee, ik maak mij geen zorgen om een individuele fout

Van Dijk erin en verder lekker laten staan zoals het was zoals zaterdag. Automatische erin krijgen en niet teveel klote aan opstellingen.

5 september 2021 om 23:56

Doet Louis denk ik ook niet. Van Dijk voor de Ligt, that's it. Hij ziet toch zelf ook wel dat Malacia, ondanks die foute pass, gewoon veel beter is op LB als Blind?

Eens. Het is gewoon geen back. Ook bij Ajax moet hij imo gewoon banken, zeker in de CL. Martinez is beter als cv, Tagliafico als linksback en Gravenberch/Alvarez zijn beter op het middenveld. Aan de bal is het een absoluut fenomeen, maar zonder gewoon te matig. Van der Gijp zei het al een keer, als Blind snel was dan had hij 10 jaar lang bij Barcelona gespeeld.

6 september 2021 om 07:25

En de laatste wedstrijd was hij aan de bal ook nog enorm slecht. Dan heb je helemaal niks aan hem. Daarbij hebben de buitenspelers er baat bij als er iemand overheen denderd. Dat lukt Blind gewoon niet

6 september 2021 om 09:16

Precies dat Fr010frdam!

Ik verbaas mij er eerlijk gezegd over dat Blind door zovelen echt het elftal in wordt ge-shoehorned (zoals de Engelsen/amerikanen zo mooi zeggen). De reden dat Blind in het elftal staat is zijn passing en positionering. Maar juist die dingen waren zwaar ondermaats. Dan heb je toch juist helemaal niks aan hem? Want zijn gebrek aan duelkracht, snelheid en uithoudingsvermogen was altijd al evident.

Lekker Malacia en Wijndal het laten uitvechten voor de linksbackpositie in mijn optiek. Waarbij Malacia nu de voorkeur dient te hebben vanwege fitheid en vorm. Blind kun je zeker nog wel selecteren voor Oranje, maar dan als 3e linksback/4e of 5e Cv/5e of 6e middenvelder.

Nou Danny zou gewoon keihard moeten zijn en zeggen dat Daley gewoon niet rendeert op lb. Aan de bal kan hij zeer sterk zijn. Maar snelheid wat hij overigens nooit echt heeft gehad wordt wel minder. Dan worden de interlands wel lastig. Invallen als half.

6 september 2021 om 10:12

Blind is een hele goede CV, een redelijke middenvelder, maar back is gewoon niet helemaal zijn positie. Hij kan er allemaal spelen maar op geen van de positie is hij basis waardig alleen een prima 12e man. Bij Ajax vind ik hem daar nog steeds beter dan martinez en een van de belangrijkste spelers maar bij Nederland heeft hij daar gewoon concurrentie van de beste verdedigers van de wereld momenteel waardoor hij ook hier de 12e man word.

6 september 2021 om 11:13

Ook aan de bal is Blind de laatste tijd zwak. Gewoon banken. Bij Oranje en ook bij Ajax.

6 september 2021 om 14:59

Gaat niet gebeuren hij gaat geen Ajaxied afvallen tov een Feyenoorder. Jeugd heeft de toekomst maar niet in NL lijkt het.

Dit is gewoon gebaseerd op een onderbuik gevoel. Wat Vermeulen ook zei: Alsof Van Gaal toe zou staan dat Daley Blind alleen zou spelen op aanraden van zijn pa terwijl er betere opties zijn.

Vond de discussie over of voetbal beter is geworden de afgelopen jaren eigenlijk veel interessanter. Je zag dat die Simon wel een interessant punt had over dat voetbal sneller, tactischer en fysieker was, maar helaas kon Van de Vaart zijn standpunt maar matig onderbouwen.

6 september 2021 om 00:29

Blind stond wel toe dat Ziyech gepasseerd werd omdat assistent bondscoach Van Basten Ziyech geen aardige jongen vond. Ik ga er echter vanuit dat Van Gaal meer ruggengraat heeft als bondscoach

6 september 2021 om 02:12

Japie je bent wel een held wat betreft het mensen laten herinneren waarom we Ziyech zijn misgelopen, ik ben er ook nog niet overheen 😂 Ondertussen zit Van Basten elke dag commentaar te geven op oranje en zit Blind weer doodleuk op de bank, dat kan echt alleen in Nederland.

6 september 2021 om 09:05

Van gaal luistert goed naar zijn assistenten zegt hij..

6 september 2021 om 10:44

@aycaramba ik kan er ook met mijn hoofd niet bij hoe deze mensen nog op zulke posities terecht kunnen komen. vooral Blind bij de Knvb, maar die zal wel goed koffie kunnen zetten als assistent ofzo. ik baal ook nog steeds van het feit dat ze Ziyech hebben laten lopen. die had precies de creativiteit die we nu enorm missen in Oranje

6 september 2021 om 01:04

Vond ik ook jammer dat Van der Vaart er niet uitkwam, want hij had wel een punt en ik denk dat de waarheid in het midden ligt. Voetbal is sneller en fysieker, maar veel spelers hebben ruzie met de bal (gebrek aan techniek) en de pass zuiverheid is een stuk lager. Als jij een pass perfect op maat krijgt en technisch genoeg bagage hebt voor een snelle aanname, kaats, of pass, dan win je die tijd die je volgens die Simon tegenwoordig tekort komt. Vroeger zeiden ze over Cruyff dat hij je op je verkeerde been aanspeelde als hij je niet mocht. Daar denk ik nog wel eens aan, en dan moet ik toch lachen. In de eredivisie zijn we tegenwoordig al lang blij als die bal in een straal van een meter in de buurt komt 😅

Ik geloof niet dat een van gaal daar gevoelig voor is. Als blind nou de trainer was oke maar als assistent heeft hij denk ik echt niet zoveel macht heeft. Genoeg mensen die zeiden dat daley alleen door zn vader prof is geworden. Pure onzin vind ik, want heeft genoeg laten zien. Sinds dat met zn hart wel minder (met name laatste tijd), dus vind het wel terecht als hij op de bank beland.

Nou zet Blind maar op de bank hoor en hopelijk neemt Ten Hag dat ook als voorbeeld. Geweldige voetballer met een gigantische vormcrisis, snel was hij nooit dus daar reken je hem niet op af. Maar echt elke pass is onnauwkeurig en elke aanname gaat eerst onder z'n voet door waardoor hij heel makkelijk onder druk word gezet. De meerwaarde van Danny Blind bij Oranje zie ik overigens ook niet, die staat er niet al te best meer voor sinds z'n bondscoachschap.

Arno Vermeulen is zo vermoeiend. Hoe kan iemand nou zo vaak de plank totaal misslaan? En dat is al erg, maar altijd die hautaine houding. Altijd tegendraads willen zijn en dan alleen maar met non argumenten komen. Lijkt me heel vermoeiend voor Janssen en Van der Vaart. Ook hier zat hij weer volledig mis. Ja, Malacia gaf een slechte pass. Maar aan het einde van de tweede helft haalde hij ook een ontsnapte aanvaller terug op pure snelheid. Blind had daar alleen maar naar kunnen kijken. Zeker aangezien hij als back na 60 minuten op is. Ik zou er niets van snappen als Blind speelt. Hoop het ook niet. Wat heb je nou aan ervaring als de speler het niet meer kan belopen?

Iedereen heeft het nu over 1 cruciale fout van Malacia maar dan vergeten ze volgens mij hoeveel tegengoals Blind wel niet heeft ingeleid de afgelopen 3 jaar in Oranje

6 september 2021 om 00:38

Die hele discussie gaat ten koste van de analyse dat Malacia (op een fout na) een uitstekend debuut kende. Begon wat voorzichtig, maar kwam later in de wedstrijd aanvallend ook meer op stoom. Ik wil hem heel graag nog eens van het begin zien, nu hij die debuut schroom van zich afgeworpen heeft. Die linksback blijft een zoektocht. Zeker sinds Wijndal ver terug viel qua niveau.

Ook toen zijn vader niet op de bank zat werd die door andere bondscoaches gewoon in de basis gezet dus weer onzin dit

"als malacia weer zo 'n fout maakt"
Blind maakt alleen maar fouten haha

Het is hierom dat ik het zo shockerend vond dat Ajacieden het zo prima vonden als hij Tagliafico op links zou vervangen toen deze naar West Ham leek te gaan. Dat had me toch een farce van het hoogste kaliber geweest. Tagliafico is niet zo betrouwbaar meer als anderhalf jaar terug, maar Blind kan niet rennen en heeft ook de drive niet meer zoiets correct in te vullen. In 2014 stond hij linksback met 5 verdedigers en de punt naar achteren, het vuile werk werd toen door Bruno Martins Indi en de Vrij gedaan.

Was Blind niet geschorst? In het artikel staat dat Malacia de voorkeur kreeg.

6 september 2021 om 08:13

Dat was tegen Montenegro ...

6 september 2021 om 10:39

Dat bedoel ik ook. In het artikel staat:
De verdediger had woensdag een basisplaats tegen Noorwegen (1-1), maar zaterdag kreeg Tyrell Malacia de voorkeur als linksback tegen Montenegro (4-0 zege).

Door het zo te schrijven lijkt het erop dat Malacia de voorkeur kreeg boven Blind (terwijl die geschorst was).

Nare opmerking van van der Vaart. Malacia speelde een goede wedstrijd maar ik vind het niet Malacia of Blind. Blind is heel belangrijk voor Oranje en hij geeft vaart en snelheid aan het spel. Geen speler bij Oranje die de bal trefzeker diep kan spelen. Zie geen andere speler in Oranje die dat kan. Frenkie niet, die speelt postbode voetbal en ook de andere middenvelders niet, nu moet het komen van Depay en Berghuis met acties.

Blijft toch beetje vriendjespolitiek,nee Blind niet meer opstellen als LB totaal geen snelheid niet kopsterk makkelijk te passeren,beter op middenveld of helemaal niet geef Gravenbergh maar een kans...⚽⚽

"Malacia kreeg de voorkeur", lol. Blind was geschorst en zat op de tribune. 🤦‍♂️

Geen echte linksback. Zeer verdienstelijke speler maar tegen de snelle rechtsbuiten van Turkije geen partij.

Mist snelheid in loopvermogen.
Gaat een keer goed mis!

Turkije lacht zich blind als Blind speelt, oudje kan niet sprinten. Turkse spitsen lachen zich rot.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2226 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

355 fans
Verdediger, 31 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 18 januari
PSV heeft zich gemengd in de strijd om de handtekening van Nat Phillips. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren