Telstar verliest duel dat Jonker liever wilde verschuiven vanwege Formule 1

Zondag, 5 september 2021 om 16:32Yanick Vos

Telstar heeft ook de vijfde competitiewedstrijd van dit seizoen niet weten te winnen. Op bezoek bij MVV Maastricht ging het team van trainer Andries Jonker met 3-0 onderuit. De trainer van Telstar had de wedstrijd liever niet zondagmiddag om 14.30 uur gespeeld, omdat een halfuur later de start van de Grand Prix van Zandvoort op het programma stond en er volgens Jonker daardoor maar weinig aandacht voor de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd zou zijn.

"Ik denk dat je betaald voetbal speelt voor toeschouwers in het stadion en voor kijkers op televisie", zei hij zondagochtend bij ESPN. "En als je van tevoren weet dat die toeschouwers liever naar autorijden kijken en tv-kijkers ook, dan kun je misschien schuiven naar 12.15 uur. Maar dat heeft niemand bedacht." Jonker gaf aan dat hij het ‘verder ook wel goed’ vond. “Want het is enorm ingewikkeld om te verschuiven. Maar ik vind het jammer”, zei de trainer van de club uit IJmuiden.

MVV zocht de kleedkamer zondagmiddag na 45 minuten spelen met een 3-0 voorsprong op. Na een klein kwartier spelen kwam de thuisploeg op 1-0 via Mart Remans. De aanvaller kapte zijn tegenstander uit en schoot raak in de korte hoek. Niet lang daarna scoorde hij de tweede van de middag. Remans waagde een poging van afstand en werd geholpen door Telstar-doelman Trevor Doornbusch. De sluitpost blunderde opzicht door de bal door zijn benen het doel in te laten rollen.

Jonker greep nog voor rust in. Na 38 minuten spelen haalde hij Sven van Doorm en Tom Overtoom naar de kant ten faveure van Ozan Kökçü en Cas Dijkstra. De wissels hadden niet het gewenste effect, want seconden na de dubbele wisselbeurt tekende Sven Blummel voor de 3-0. Na rust werd het scorebord niet meer in beweging gebracht. Telstar blijft met twee punten hekkensluiter in de competitie; MVV klimt naar de vijfde positie.Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door edforce2)

Nou vraag ik me sowieso af wie er telstar mvv gaat kijken behalve het handje vol fans van de clubs zelf. ..

Die wou gewoon zelf formule 1 kijken. Snap ik wel.

Heel erg uit zijn verband getrokken deze opmerkingen, want hij bedoelde het niet zo serieus als nu opgeschreven.

Slechte wedstrijd van Telstars kant. Begin van t seizoen leek nog redelijk met de gelijke spelen tegen Emmen en NAC. Nu drie keer op rij verloren, lijkt t toch niet zo’n sterke selectie als vooraf gedacht. Tuurlijk helpt zo’n afstandsschot die er door een blunder van Doornbusch ingaat er niet bij.

Nou, Max heeft iig gewonnen dus lekker de samenvatting bekijken in de bus onderweg naar huis en geniet daar dan maar van!

Ik weet dat het er niks mee heeft te maken maar die formule 1, wat een schande. In een pracht stuk natuur midden in de duinen een formule 1 parcours bouwen. Zijn ze helemaal gek geworden, onbegrijpelijk dat zo’n vervuilende sport nog niet gecanceld is in 2021.

Voor Telstar een zure start wel, een mooie club wel die eigenlijk ieder jaar weer een min of meer nieuwe selectie heeft staan van uitblinkers in het amateur voetbal en afvallers uit de Eredivisie jeugd. Hoop dat ze het wel weer op de rit krijgen.

5 september 2021 om 18:16

Circuit ligt er al sinds '49. En vervuilend? Die auto's rijden schoner dan de gemiddelde auto van een Nederlander. 1 speelronde met 9 competitie wedstrijden in Nederland levert veel meer vervuilende bewegingen op dan 1 GP weekend. Dan hebben we het niet eens over bijvoorbeeld een Tour de France met zijn vervuilende reclame karavaan en een gevolg van honderden auto's, vrachtwagens en bussen

5 september 2021 om 18:25

Het circuit ligt er al erg lang, maar niet langer dan het natuurgebied. Bijkomstig dat het circuit al lange tijd niet is gebruikt, hoopte ik dat er plannen lagen voor het afbreken. Prima zo’n circuit in Nederland, of nu ja, liever niet maar a la, maar bouw dan een nieuwe rond Almere of ergens in de randstad bij industriegrond of havengebied in plaats van te midden van de duinen. Over de vervuiling zal je vast gelijk hebben, voorbeeld technisch blijf je echter enthousiasme creëeren voor milieuvervuilers.

5 september 2021 om 18:39

Dat natuurgebied is overigens zwaar overdreven, het ligt namelijk al jaren tegen de bebouwing aan. Of gaan we elk gemiddeld stadspark ook tot natuurgebied verklaren? Is het de meest handige plek? Nee dat is het zeker niet maar het ligt er nu eenmaal en het is daar niet schadelijker dan "rondom Almere of een havengebied "

5 september 2021 om 18:43

Even wat cijfertjes. Co2 uitstoot f1 gehele seizoen van alle wagens is 626 ton, dat is net zoveel als een 747 die van Schiphol naar La gaat. Ook mooi dat je het daar tussen de hotels en strandtenten in ene een natuurgebied noemt, dit is geen veluwe of oostvaardersplassen. Überhaupt de vraag of in het dichtbevolkte Nederland nog echte natuur te vinden is. Ik vind je in deze een geitenwollensokkenbreier, als dat mag..

5 september 2021 om 19:08

Zijn niet alleen die F1 auto's, maar dat hele spul gaat de hele wereld rond.

5 september 2021 om 19:32

Montenegro kwam ook met de fiets wou je zeggen? Om maar te zwijgen over de tal van voetbalcompetities ek/wk kwali, cl, el, conference league? Denk bovendien dat stadionverlichting/verwarming wekelijks een grotere impact hebben...

5 september 2021 om 19:40

Grappig. Er worden daar op Zandvoort het hele jaar diverse race evenementen gehouden en nu daalt het F1 circus een keer af en het land is meteen te klein. Maargoed, dit topic gaat over Telstar. Er zijn genoeg fora op internet waar je je ongenoegen kunt laten blijken.

5 september 2021 om 20:15

Ik was en ben niet tegen een Grand Prix in Nederland, maar Zandvoort is niet het juiste circuit. Niet alleen vanwege het duinlandschap, maar ook qua mobiliteit en logistiek had het veel beter naar Assen kunnen gaan. Zandvoort is op een zonnige dag voor strandgangers haast al onbereikbaar, laat staan wat de Formule 1 voor opgave is geweest. Het afgelopen weekend is het dorp hermetisch afgesloten geweest, de NS verdubbelde de frequentie van treinen met als gevolg dat enkele haltes moesten worden geschrapt, bezoekers konden niet of nauwelijks met de auto naar het circuit. Ik snap de romantiek van Zandvoort, maar Assen was in alle opzichten een logischer keuze geweest voor een mega-evenement als dit. Dat bewijzen ze ook al jaar in jaar uit met de TT. Maar ja, het circuit van Assen heeft geen bebrilde prins.

5 september 2021 om 22:40

@Tygo. Dat duinlandschap is gewoon natuur en ondanks dat al de natuur in Nederland is omringd door bebouwing neemt het niet weg dat je de natuur die er is moet koesteren. Ikzelf heb me deze zomer bezig gehouden met tellingen van de duingentiaan, een bloemsoort die essentieel is voor het bestaan van het gentiaan blauwtje, een vlinder die momenteel vrijwel uitgestorven is. Het is namelijk zo dat het duinlandschap bekend staat om half barre omstandigheden (droog en ziltig) waardoor het ruimte geeft aan unieke planten om hier uit te komen. Door de immense toename van stikstof die neerdaalt op de wereld ontstaat er bijvoorbeeld in de duinen een verandering van de flora, omdat stikstof voedingstoffen kunnen zijn voor snel groeiend onkruid, onkruid omdat het in deze geen plant is die van origine in zulke getalen voorkomt in het gebied en tevens dus andere planten verstikt, zoals dus de duingentiaan. Ik snap dat je de duinen nooit als natuur hebt gezien, zoals je wellicht ook de berm langs de weg niet als natuur beschouwd, maar je zou eens een paar afleveringen vroege vogels moeten kijken en beseffen dat we al de unieke landschappen in dit land aan het omtoveren zijn tot asfalt. Om dan vervolgens te midden van dit duingebied zoveel toeristen te laten komen, om een show van auto’s mee te maken en vervolgens een groot feest met DJ Tiesto. Nee sorry ik vind het echt een belachelijk grote middelvinger naar hetgeen dat we nog hebben hier in het land. Formule 1 is helemaal niks bij het gentiaan blauwtje, en ik hoop dat je de mening deelt. Om vervolgens aan te geven dat andere sporten nog vervuilender zijn, ben ik wel blij dat je het inziet. Echter, zou dat juist niet een reden zijn bij meerdere grote events te kijken naar hoe je de uitstoot of vervuiling kunt verminderen.
Goed, het spijt me dat ik
iets heb aangewakkerd wat in de minste plaats met voetbal te
maken heeft, echter zijn er altijd kwesties die groter zijn dan het onderwerp van het forum
waar best ruimte aan mag worden geboden, zeker als een gedeelte van het topic hierover gaat, en gezien de hoop reacties hier weer op leeft het schijnbaar toch.

Lekker dan, zo'n trainer die zich met andere onbelangrijke zaken bezig houdt in plaats van zich gewoon op de wedstrijd te focussen.

Ik heb het land aan dat saaie autoracen, en was heel blij als liefhebber om in ieder geval een potje
van de eerste divisie kunnen bekijken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Telstar

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.NAC Breda12-1
16.Telstar12-8
17.Jong PSV11-3
18.TOP Oss10-7
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
Y. LiesdekVerdediger100
A. BensabouhMiddenvelder100
C. DijkstraMiddenvelder101
T. OvertoomMiddenvelder100
R. FernandesAanvaller101
G. PletAanvaller103
S. van DoormMiddenvelder90
Voor de complete selectie: Clubpagina Telstar.

0 fans
Coach, 59 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 15 oktober
Liverpool heeft zijn oog laten vallen op Raphinha. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren