Kraay jr. ziet het somber in voor lieveling: ‘Van Gaal zal zo blijven spelen'

Zondag, 5 september 2021 om 22:13Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 22:32

Davy Klaassen zag het Nederlands elftal zaterdagavond in het WK-kwalificatieduel met Montenegro (4-0) als een diesel op gang komen. De middenvelder kreeg eerder deze zomer op het EK geen minuut speeltijd van de toenmalige bondscoach Frank de Boer. Onder Van Gaal was Klaassen echter basisspeler tegen zowel Noorwegen als Montenegro.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

81 reacties (laatste reactie door dolorasinum)

Gravenberch kan prima met de punt naar voren spelen, waar komt het verhaal vandaan dat hij dat niet zou kunnen?

5 september 2021 om 09:51

Maar we spelen dus met de punt naar achteren

5 september 2021 om 10:05

Volgens mij is Gravenberch dan zelfs beter. Want op papier speelt Ajax met de punt naar voren, maar in praktijk speelt Gravenberch nu al veelal in de zone waar je zou spelen met de punt naar achteren. Dat uitzakken nar links doet hij steeds minder en hij komt vooral in de zone tussen middencirkel en 16 tegenstander aan de bal. Heeft ook verdomd veel te maken met Klaassen die echt geen aanval kan opzetten en in mijn optiek een grof schandaal is als 10 van Ajax. Donny van de Beek was nog creatiever....

5 september 2021 om 10:35

Ik vind dat Ajax echt wel met de punt naar voren speelt waarbij Gravenberch en alvarez naast elkaar staan. Dus niet zoal het Nederlands elftal nu speelt

5 september 2021 om 12:20

"ik vind dat Ajax echt wel met de punt naar voren speelt waarbij Gravenberch en alvarez naast elkaar staan. Dus niet zoal het Nederlands elftal nu speelt"

Je kunt niet met twee spelers met de punt naar voren spelen. Dat zou betekenen dat die twee spelers naast elkaar in de punt staan, anders is er immers geen sprake meer van een punt. Ajax speelt inderdaad met de punt naar voren met Klaassen in de punt. Gravenbergh is een van de twee controleurs en staat dus op 6 en niet op 10.

Gravenberch opgeleid als linkeraanvallende middenvelder in een systeem met de punt naar achter bij Ajax. Waarom zou er geen plek zijn dan? Zelfs logischer om met Gravenberch en Klaassen/ Wijnaldum te spelen dan met die laatste twee watvteveel van hetzelfde is.

5 september 2021 om 09:55

Waarom laat je het lijken alsof het een keuze is tussen Wijnaldum en Klaassen? Dat is altijd Wijnaldum en Klaassen op het bankje.

5 september 2021 om 10:01

Ik heb zo’n gevoel dat Dennis Ajacied is daarom vindt hij dat het een keuze is tussen Klaassen en Wijnaldum naast Gravenberch op het middenveld. Ik zou gewoon het middenveld lekker laten staan. Klaassen kan prima in de 16 opduiken iedere keer, iets wat Gravenberch veel minder beheerst. Laat Gravenberch maar eerst een heel jaar constant spelen, want zijn wedstrijden in Oranje tot nu toe waren verre van overtuigend. Dat Gravenberch meer potentie heeft dan Klaassen vind ik dan wel maar aan potentie hebben we niks.

5 september 2021 om 10:05

Want je houdt het graag spannend dat je met Mr invisible Gini speelt en dus altijd met 10 man? Wel leuk, die spanning

5 september 2021 om 10:10

Om heel eerlijk te zijn is het beide banken als we met de Blount naar achter spelen. Spelen we met de punt naar voren dan is het altijd Wijnaldum naast De Jong. En een creatieve speler daarvoor. Raakt wijnaldum geblesseerd en speelt Gravenberch dan kun je er best een lopen als Klaassen voor zetten. Spelen we met de punt naar achteren, dan horen ze beide niet op het veld, en heb je echt veel meer creativiteit nodig op beide posities.

5 september 2021 om 10:17

@Ninjakai Leuk, dat gezever om creativiteit, maar noem wat namen. We hebben geen type Ziyech, anders had die wel gespeeld. Dat je Wijnaldum wil laten banken vind ik sowieso bespottelijk, alleen al kijkend naar zijn bijdragen aan de Nederlandse productie. Daarnaast wil jij dus met 3 creatieve spelers spelen en zonder lopers. Succes, dat wordt een drama.

5 september 2021 om 10:28

665 je snapt het punt dat ik wil maken dus totaal niet? Begrijpend lezen wellicht erg lastig. Het gaat erom dat het onzin is dat je niet met Gravenberch op die positie kan spelen. Maar om jouw obsessie voor clubvoorkeur even te neutraliseren. Het zou zelfs logischer zijn om met Gravenberch - Wijnaldum te spelen dan met Klaassen - Wijnaldum. Want stel je voor dat er een extra Ajacied in zou staan.

Ik ben ook bang dat hij met Klaassen spelen gaat, wat ik echt een non-voetballer vind, in plaats van met Gravenbergh. Helaas, want ik vind Gravenbergh nu al een stuk beter, laat staan wat zijn potentie is. Het feit dat hij ook tweemaal niet invalt, doet mij het idee geven dat Van Gaal het er blijkbaar nog niet helemaal in ziet.

5 september 2021 om 09:54

Gravenberch is ook gewoon nog niet klaar voor een basisplaats. Klaassen toch iets meer zekerheid.

5 september 2021 om 09:57

Ik vind Klaassen wat betreft voetbal weinig toevoegen. Er zit veel meer voetbal in Gravenbergh. Wat Klaassen alleen heeft is het dynamische. En gevoel voor ruimte. Ook knap, maar ik zie liever een mooiere speler.

5 september 2021 om 11:18

Je levert met die ruil alleen wel goals in, ook niet onbelangrijk in t voetbal.

5 september 2021 om 12:43

Idd. Het klopt dat Gravenberch meer voetbal brengt, maar om te winnen moet je scoren. En daar is Klaasen veel beter in.

5 september 2021 om 12:56

Gravenbergh kan anderen denk ik weer beter laten renderen. Maar Louis kiest duidelijk voor Klaassen en tegen Noorwegen betaalde zich dat ook uit

5 september 2021 om 10:17

Spelen op een andere positie en hebben een ander doel, je zou Wijnaldum op de plek van Klaassen zetten en Gravenberch op de positie van Wijnaldum.

5 september 2021 om 10:24

Of gewoon Wijnaldum op de bank. Afgelopen 3 wedstrijden slechtste man van NL en heeft mij überhaupt nooit kunnen overtuigen. Alleen maar het spel vertragen.

5 september 2021 om 10:33

@Milton: Helemaal eens inderdaad. Beiden in andere rol. Maar wel middenveld met Gini, Frenkie en Gravenbergh. Een middenveld dat alles heeft mijn inziens

5 september 2021 om 10:41

Een nonvoetballer is toch veel te weinig krediet naar Klaassen? Het is geen frenkie of de bruyne natuurlijk. Maar regelmatig die bal tegen de touwen aanschieten is ook wel eens lekker en gewoon een kwaliteit.

Graaffie is beter, maar moet nu wel een doorstap maken als talent. Hij wil nu nog iedere keer laten zien hoe goed hij is en vertraagd daar enorm mee. Ik snap wel dat je dan voor de zekerheid van Klaassen kiest in wat toch een cruciale pot is.

Van Gaal vond een aantal gasten tegenvallen op de training, misschien zat Gravenberch daar bij. Hoe dan ook, helemaal prima om te banken, hij komt er echt nog wel. Wijnaldum wordt ook steeds minder, ideale opvolger.

Zou wel jammer zijn als malacia weer op de bank zit tov blind. Blind kan het gewoon niet meer belopen met zijn snelheid etc. Gravenberch zou ik ook wel is willen zien ipv Klaassen.

5 september 2021 om 10:04

Ik denk dat Van Gaal redenen zal hebben om voor Blind te kiezen; ik steun het Nederlands Elftal wat wordt opgesteld en hoop dat we van die keuze geen spijt gaan krijgen, want een keuze voor Blind brengt ook extra kwetsbaarheid met zich mee.

5 september 2021 om 10:13

Ik verwacht dat blind ook weer linksback zal staan. Tuurlijk hopen we dat blind dan de sterren van de hemel speelt maar dat gaat vast niet gebeuren. Hij is gewoon te kwetsbaar.

5 september 2021 om 10:22

Behalve zijn vader zie ik geen enkele reden op dit moment om voor blind te kiezen.

6 september 2021 om 11:10

Als je ziet hoe vader een bondscoach functie in de schoot is geworpen, kun je wel stellen dat er een vriendjespolitiek cultuur heerst bij de Knvb/oranje.

5 september 2021 om 10:21

Malacia is aanvallend een toevoeging t.o.v. Blind, maar verdedigend was Malacia kwetsbaar. Tegen Montenegro kan dat, maar tegen Turkije niet. Niet dat Blind foutloos speelde tegen Noorwegen (integendeel zelfs) maar in deze wedstrijd is kiezen voor ervaring in mijn ogen verstandiger dan te gokken op een goede wedstrijd van een talent (al is die al 22).

5 september 2021 om 10:36

Laten we vd sar dan ook maar weer in de goal zetten miltonkeynes.. lekker veel ervaring. Houd op, tuurlijk is het nu klaar met Blind. Malacia veel agressiever man... Tevens veel sneller! Gewoon een betere verdediger nu. Blind is een oude man aan het worden, maar respect voor zijn carriere

5 september 2021 om 10:42

Malacia is verdedigend juist ijzersterk. Heb je blind wel gezien de laatste wedstrijden? Die kan met al zijn ervaring zijn fouten niet bepaald goed maken.

5 september 2021 om 14:00

Dat zou wat zijn als jij mister nobody Blind ze carrière niet respect voor zou hebben

5 september 2021 om 14:36

Blind is standaard kwetsbaar, aanvallend en verdedigend. Malacia is gewoon de betere back, simpel.
Blind is klaar, je hebt er gewoon veel te weinig aan.

5 september 2021 om 10:22

Blind is een leuke jongen, en we zien bij Ajax dat hij niet makkelijk op de bank gezet wordt op een of andere manier. Maar het top niveau van een paar jaar geleden komt hij jammer genoeg niet meer bij in de buurt. Denk dat Cv sws de beste plek voor hem is, het is gewoon 10x fijner om met een dynamische snelle back te spelen net als Malacia dan Blind op de back positie.

5 september 2021 om 10:44

Mee eens, echter vind ik blind ook niet goed genoeg als cv. Op alle 3 de plekken (cv, lb en cvm) vind ik hem niet goed genoeg meer voor de basis. Als back up ideaal maar helaas voor de basis niet goed genoeg meer.

5 september 2021 om 12:25

"mee eens, echter vind ik blind ook niet goed genoeg als cv. Op alle 3 de plekken (cv, lb en cvm) vind ik hem niet goed genoeg meer voor de basis".

Daarom ben jij ook geen trainer van Ajax en Ten Hag wel. Die zet Blind als een van de eersten op het wedstrijdformulier omdat hij wel ziet, wat jij kennelijk niet ziet of niet wilt zien.

5 september 2021 om 12:59

Hebben we het nu over Ajax of oranje? Jij hebt blind ook gezien de laatste wedstrijden en dan kun je niet anders concluderen dat hij niet goed genoeg is voor de basis. Of vindt jij van wel?

5 september 2021 om 12:51

"blind kan het gewoon niet meer belopen met zijn snelheid etc. ".

Met die uitspraak suggereer je dat Blind het vroeger wel heeft kunnen belopen en dat is totale onzin. Blind heeft het nooit van zijn loopvermogen moeten hebben en ook dat gebrek aan snelheid is niet nieuw en heeft hij altijd al gehad. Blind heeft exceptionele kwaliteiten aan de bal, gogme en een fenomenaal spelinzicht. Maar hij heeft ook minpunten zoals een gebrek aan loopvermogen en snelheid. Als je als coach optimaal gebruik wilt maken van de kwaliteiten van Blind zal je in je opstelling ook rekening moeten houden met zijn minpunten en proberen om die zoveel mogelijk te compenseren. En dan moet je hem niet zoals Van Gaal tegen Noorwegen heeft gedaan als LB opstellen in een systeem zonder controleur voor zich en met twee aanvallende middenvelders die voortdurend naar binnen knijpen. Dan wordt hij een soort wingback en natuurlijk heeft hij daar de kwaliteiten niet voor en krijgen zijn minpunten dan vanzelf de overhand. En haal je hem dus uit zijn kracht.

In het huidige systeem komt Blind bij Oranje maar in aanmerking voor twee posities en die zijn al vergeven door Van Gaal. Dus zou Van Gaal in mijn optiek niet langer op twee gedachten moeten hinken, maar bij zichzelf te raden moeten gaan of hij de kwaliteiten van Blind belangrijk genoeg vind om bij het maken van zijn opstelling rekening te houden met diens minpunten. En als dat niet het geval is Blind niet meer moeten opstellen, maar voor een andere speler kiezen. De huidige gang van zaken is niet goed voor Oranje, niet goed voor Ajax maar ook niet goed voor Blind zelf. Dat Blind niet op LB zou kunnen spelen is overigens al lang ontkracht dat doet hij bij Ajax ook met enige regelmaat. Maar bij Ajax speelt hij altijd met een controleur voor zich die hem zo goed als mogelijk uit de wind houdt en een speler als Alvarez die de balans in de gaten houdt en de gaten die hij laat vallen, dicht loopt. Daarom komt hij bij Ajax wel tot zijn recht, ook op de LB positie al komt hij beter uit de verf als hij centraal staat en meer opties heeft om zijn medespelers te bedienen.

5 september 2021 om 12:57

Ik bedoel er mee te zeggen dat blind, het niveau prima aankon door zijn positionering waardoor het keur uitmaakte of hij snelheid had of niet. Echter is het in dit geval en de laatste jaren zo erg dat het gewoon niks meer is. Zijn passing kan leuk zijn maar als je aan alle kanten voorbij wordt gelopen is het gewoon voorbij. Zoals hierboven ook al zeg is hij handig als back up omdat hij op meerdere posities terecht kan. Echter kan hij voor al die posities geen basis meer spelen want dat kan die niet meer aan.

5 september 2021 om 13:32

"ik bedoel er mee te zeggen dat blind, het niveau prima aankon door zijn positionering waardoor het keur uitmaakte of hij snelheid had of niet. Echter is het in dit geval en de laatste jaren zo erg dat het gewoon niks meer is".

Je spreekt jezelf tegen. Eerst zeg je dat Blind het gebrek aan snelheid altijd prima weet te compenseren door zijn spelinzicht en dat gebrek aan snelheid hem daarom geen parten speelt, terwijl je dat in de volgende zin weer net zo hard tegenspreekt. Is gewoon een contradictie. Dat Blind het niveau niet meer aan zou kunnen is aantoonbare onzin omdat Ajax met hem in het centrum zelden tot nooit meer dan twee doelpunten per wedstrijd tegen krijgt. ook niet op het hoogste niveau in de CL. Dat heeft alles te maken met de manier waarop hij wordt gebruikt zoals het feit dat hij bij Oranje vaak minder uit de verf komt daar ook mee te maken heeft. Heeft helemaal niets te maken met het feit dat hij het niveau niet meer aan zou kunnen, dat heeft hij vorig seizoen bijna wekelijks bij Ajax laten zien en dat zal hij ook dit seizoen weer laten zien. Als je dat om welke reden dan ook niet wilt zien, houdt het natuurlijk op. Ik heb overigens nergens beweerd noch gesuggereerd dat Blind een handige backup zou zijn, dat heb je helemaal zelf bedacht. Wat ik wel heb gezegd is dat je hem beter niet op kunt stellen ipv op de verkeerde manier te gebruiken. Maar dat geldt voor iedere speler, ik denk dat je ook niet veel aan Depay zal hebben als je hem achterin posteert.

5 september 2021 om 13:49

Leuk dat je begint over Ajax maar dat heeft er helemaal niks mee te maken hè. Het gaat puur en alleen om prestaties bij oranje. Ik zeg het nog een keer, voor als het niet duidelijk was. Blind kon tot een tijd geleden zijn snelheid nog compenseren met zijn positionering. Echter gebeurt dat niet meer en verliest hij veel te veel duels. Daarom vind ik hem niet meer gepast als basisspeler. Wat is daar onduidelijk aan? Ik vind hem geen basisspeler maar als back up kun je hem altijd meenemen. Ik zeg helemaal nergens dat jij blind een handige back up vindt. Misschien moet je eerst even goed lezen voordat je dingen gaat suggereren.

5 september 2021 om 16:35

Maar hij heeft een vader die bij van gaal het vóór elkaar krijg dat weet je

6 september 2021 om 12:18

"leuk dat je begint over Ajax maar dat heeft er helemaal niks mee te maken hè. Het gaat puur en alleen om prestaties bij oranje".

Het gaat niet om de prestaties bij Oranje, maar om de kwaliteiten van de speler. En aangezien het om dezelfde speler gaat, zijn die kwaliteiten exact hetzelfde. Het verschil zit 'm in de manier waarop hij wordt gebruikt, als dat dat niet op de juiste manier, gebeurt krijg je ook niet het optimale resultaat. Je spreekt jezelf ook nu weer tegen met de zelfde uitspraak. Blind is niet ineens zijn spelinzicht kwijt geraakt, dat bewijst hij wekelijks bij Ajax. Dat jij als Feyenoord supporter niet naar Ajax kijkt, kan ik inkomen, maar daardoor ben je ook niet staat om een objectief oordeel over hem te geven. Blind is niet op zijn retour als dat zo was zou hij ook niet meer bij Ajax kunnen meekomen en dat is niet het geval. Blind zou nog prima met Oranje kunnen meekomen net zo goed als hij dat bij Ajax kan. Dat hij dat bij Ajax wel kan en bij Oranje niet altijd, komt niet perse door zijn tekortkomingen die zijn bij beide teams immers exact hetzelfde. En die heeft hij ook altijd al gehad. Alleen houdt zijn coach bij Ajax daar rekening mee en is bereid om maatregelen te nemen om die te compenseren. Bij Oranje is men daar kennelijk minder toe geneigd en dus is het ook volstrekt logisch dat hij daar minder goed uit de verf komt.

Het gaat er mij niet om dat jij Blind niet geschikt acht als basisspeler voor Oranje als hij zo wordt gebruikt als door Van Gaal, ben ik dat zelfs helemaal met je eens. Waar ik het niet mee eens bent, zijn de argumenten die je daarvoor gebruikt omdat die er op neerkomen dat Blind dingen niet meer zou kunnen, die hij vroeger wel kon, terwijl hij wekelijks bij Ajax bewijst dat dat die bewering de plank volkomen mis slaat. Blind heeft exceptionele kwaliteiten aan de bal die voor elk team van grote waarde kunnen zijn. Hij is verdedigend echter ook kwetsbaar en om optimaal van zijn pluspunten gebruik te kunnen, zijn maatregelen vereist om zijn minpunten te compenseren. Bij Ajax heeft men daar geen enkele moeite mee, bij Oranje kennelijk wel. Dat is het verschil en dat is de voornaamste reden dat Blind bij Oranje minder uit de verf komt dan bij zijn club. Met de argumenten die jij daar voor aan draagt, heeft dat helemaal niets te maken als dat wel zo zou zijn geweest, zou je dat ook terug hebben gevonden in de wedstrijden die hij heeft gespeeld bij zijn club en dat is niet zo. Het is volstrekt legitiem van een coach als hij niet bereid is om zijn opstelling aan één individuele speler aan te passen, dat past ook niet in de visie van Van Gaal waarin het individu ondergeschikt is aan het team. Heb ik geen enkele moeite mee, maar als een speler die aanpassingen nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren, zet hem dan ook niet op het wedstrijdformulier en breng hem dan ook niet in als wisselspeler omdat het probleem natuurlijk exact hetzelfde is of je hem nu vanaf de aftrap laat spelen of in de 75e minuut laat invallen. Niet goed genoeg is niet goed genoeg, dat geldt zowel als basisspeler als wisselspeler.

6 september 2021 om 12:33

"maar hij heeft een vader die bij van gaal het vã³ã³r elkaar krijg dat weet je".

Probeer voor de verandering eens je onderbuik links te laten leggen en je hersencellen te gebruiken om mee te denken. Danny Blind mag wel zo heten, maar er is natuurlijk niets mis met zijn gezichtsvermogen. Hij heeft hetzelfde gezien dat wij allemaal hebben gezien en dat is dat zijn zoon totaal niet geschikt is voor de manier waarop hij door Van Gaal wordt gebruikt. Om niet te zeggen misbruikt. Hij werd door Van Gaal ingezet als een soort wingback omdat hij geen controleur voor zich had en de dichtstbijzijnde middenvelders voortdurend naar binnen knepen. Daar is hij met zijn gebrek aan snelheid en zijn beperkte loopvermogen natuurlijk volstrekt ongeschikt voor. Dat weet Blind sr. als zijn vader natuurlijk ook wel en dus was het voor hem als vader veel logischer geweest om aan Van Gaal te vragen om zijn zoon niet op te stellen dan hem om op deze manier te laten misbruiken en zijn reputatie om zeep te helpen. Blind sr. is echter een op en top professional en heel; goed in staat om zijn professionele en privã©leven te scheiden. En zijn vingers daaraan niet te branden. Maar zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten.

Ik begrijp dat nu niet het moment is om te experimenteren maar 532 is met drie top centrale verdedigers, voetballende backs en beperkte buitenspelers natuurlijk gewoon het beste systeem voor dit Oranje.

5 september 2021 om 10:15

Absoluut niet. Te weinig creativiteit op het middenveld, maar ook echt veel te weinig. Weet ook niet waar het mis is gegaan, maar we hebben gewoon geen creatieve Nederlandse middenvelders. Ziyech hebbe we beledigd, Mo maakt er vooralsnog een potje van en Kokcu voelt zich meer Turk. Draver hebben we er echt 13 in een dozijn van. Middenvelders die leuk kunnen opbouwen van achteruit ook zat. Maar creativiteit in de drukte ho maar. Echt niets.

5 september 2021 om 10:24

Nu we de draad weer oppakken en ons kwalificeren met 433 met redelijk wat kansen en goals, zou ik het ontzettend jammer en niet logisch vinden om dan weer naar 532 te gaan.

5 september 2021 om 17:38

Wie gaat die ballen door de linies passen dan? De enigste manier is als De Jong die rushes door het middenveld gaat doen, maar dan ben je vreselijk kwetsbaar als hij (of een ander) de bal verliest. 5-3-2 is een mislukt experiment, afgekeken van andere landen.

Ik ben niet zo'n fan van voetballers als Klaassen of Til. Van Gaal wel zo te zien en daar valt ook best wat voor te zeggen, want ze kunnen zeker waardevol zijn. Toch zie ik liever iemand die voetballend wat beter zoals Gravenberch, van Ginkel of Pröpper.

5 september 2021 om 10:27

Van Ginkel? Wat voor type voetballer is dat dan? Wat is het verschil met Klaassen?

5 september 2021 om 11:44

Staat er vrij duidelijk in de zin daarvoor.

5 september 2021 om 13:10

Van Ginkel is een betere voetballer. Alleen lang niet zo dynamisch als Klaassen of Til. En dat laatste lijkt Van Gaal belangrijk te vinden. Prima natuurlijk. Hierin heeft ieder zijn voorkeur.

5 september 2021 om 10:48

Van Ginkel of Propper???

Laat van Ginkel eerst eens een half jaartje lekker spelen voor we hem al in oranje lullen. En propper is toch al gewogen en te licht bevonden? Die heeft nergens een streepje voor op spelers als de roon, til, koopmeiners, klaassen of gravenberch.

5 september 2021 om 11:46

Het zijn andere soort spelers. Technisch wat verfijnder en een stukkie creatiever dan lopers als Klaassen of Til. Propper komt momenteel sowieso niet in aanmerking omdat hij geen basisplek heeft bij PSV (al is dat voor Rensch blijkbaar ook geen probleem). Waarom zou van Ginkel een half jaar moeten spelen? Til, Timber, Rensch etc zijn allemaal spelers die 3 leuke wedstrijden gespeeld hebben en er al bij zaten.

5 september 2021 om 10:57

Je moet ook mensen hebben die in gaten lopen zoals Klaassen en Dumfries

Gravenberch heeft in het Nederlands elftal aangetoond nog lang niet klaar te zijn voor dit niveau

5 september 2021 om 10:56

Dat klopt op zich. Maar daar kunnen heel wat spelers aan toegevoegd worden hoor als je op die manier blijft redeneren. Dan komen we op een gegeven moment weer uit bij spelers zoals Promes.

De uitverkiezing voor het Nederlands elftal is niet alleen op basis van de momenten in Oranje. Zeker bij jonge spelers zie je daar een groot verval. Maar Gravenberch laat wel al een jaar lang zien bij de beste middenvelders van Nederland te horen in wedstrijden van Ajax, dus het zit er in.

Misschien worden ze wel te snel geselecteerd, je ziet ook bij Gakpo en Malen nog niet hun beste spel in Oranje. Het is toch een ander soort druk een interland.

5 september 2021 om 17:41

Tja, dat hebben er wel meer aangetoond en die hebben wat meer gespeeld dan een wedstrijdje. Gravenberch heeft nog nauwelijks kansen gehad. Begrijpelijk hoor, maar laten we niet gaan doen alsof spelers als Gakpo, Berghuis, De Roon of Blind nou zulke aanwinsten zijn voor Oranje. De hele reden dat het niet echt loopt, is omdat we op 50 procent van de posities een behoorlijk gebrek aan kwaliteit ontberen. Met name de vleugelaanvallers zijn heel gemiddeld.

Opzich begrijp ik van Gaal wel dat hij echt een 10 zoekt die vaak in de 16 is aangezien je met een spits speelt die graag uitzakt en de vlanken opzoekt voor de combinatie. Dat zag je bijv bij die voorzet van gakpo die klaassen op de lat kopte. Zonde voor Gravenbergh maar wel te begrijpen dit..

Wijnaldum eruit Gravenberg erin. Wijnaldum gaat niet veel spelen bij PSG. Klaassen is enige middenvelder met penetratie in de 16. Meeste gevaar en aanvallen liepen over Klaassen. Was ook heel dichtbij kopgoal en scoorde tegen Noorwegen. Zijn positioneren in de 16 is een verademing ten opzichte van andere spelers. Nederlanders willen elf lopers zoals Wijnaldum en Frenkie en Depay die altijd de bal willen hebben. Dat werkt alleen als je spelers hebt zoals Klaaassen en Dumfries die ook wat kunnen zonder bal. Donny zou ook kunnen maar die speelt niet, wat zonde is. Gravenberg is meer box to box type. Ik zou het lekker zo houden als ik van Gaal was.

5 september 2021 om 17:43

Wijnaldum heeft dat ook, maar Van Gaal 'offert' Wijnaldum op om Klaassen in z'n kracht te laten spelen. Best vreemd, gezien het rendement van Wijnaldum onder Koeman. Laat Klaassen in de rol van Wijnaldum gisteren spelen en hij had ongetwijfeld maximaal hetzelfde niveau laten zien.

Die gekke Kraaij heeft hier wel een punt. Het middenveld bestaat uit een CVM en twee lopers. Totaal niet in balans. Ik zou ook liever Gravenberg zien.

Toch krijg ik de indruk dat van Gaal het liefst met Dumfries, de Vrij, de Ligt, van Dijk en Blind achterin speelt. Dus ik sluit niet uit dat hij dat op termijn uit gaat proberen, want hij vind dat centrale trio het fundament van Oranje, vermoed ik. Onze linksback positie is, naast een creatieve vervanger voor Wijnaldum en wie in de spits, de grootste bron van zorg. Blind is eigenlijk geen optie en jammer genoeg is Wijndal tijdens en na het EK in een (mentale?) vormcrisis geraakt. In Malacia zie ik op termijn wel een optie, en misschien Rensch, maar die zijn allebei wel nog onvolwassen en nog niet een echt vaste waarde waar je op kunt bouwen, al zou ik toch voor Malacia gaan, want die heeft dan wel weer een goede drive en levert ook een bijdrage in het aanvalsspel. En wie weet hoort zo’n fout van gisteravond wel bij het leerproces;-)).

5 september 2021 om 13:14

Ik denk dat het langzaamaan einde Blind is. Wijndal komt ook weer terug. De Vrij, Van Dijk en De Ligt zijn als CV beter en tot slot zijn Frenkie, De Roon, Koopmeiners, Gravenbergh, Til, Van Ginkel, Gini, Klaassen allemaal betere middenvelders. Dat kan Blind namelijk niet meer belopen in de tactiek van Van Gaal. Blind is een prima 12e man, maar naar mijn idee begint hij erg veel in te leveren. Snelheid had hij al niet, maar alles lijkt wat af te nemen

5 september 2021 om 17:45

Het moet ook gewoon een keer klaar zijn met Blind in Oranje. Op geen enkele positie is het verstandig hem op te stellen. Alle respect natuurlijk voor z'n voetballende kwaliteiten, maar Blind is inmiddels al meerdere jaren een zwak punt in de basiself. Bovendien is dat hele 5-3-2 systeem gebaseerd op gebakken lucht, enkel omdat we drie top verdedigers hebben en Dumfries. Echter heb je op het middenveld en voorin niets waarop je kunt bouwen in zo'n formatie.

Gravenberch kan makkelijk als linker of rechter aanvallende cm spelen. Wat een onzin van Kraaij. Alsof hij enkel in een dubbele 6 rol uit de voeten kan. Zoveel verschilt er niet wanneer hij in de laatst genoemde naast een breker staat. Dan is hij ook degene die iets meer ervoor staat en geregeld voor de goal komt. Net als de aanvallende cm (linker of rechter) plek met 1 nummer 6 erachter. Of hij moet spelen is ten tweede. Vind hem nog te slordig op bepaalde momenten

Tegen een echt goede tegenstander kan je sowieso niet met Frenkie in de punt naar achter spelen. Die denkt daar te aanvallend voor en moet dan constant achter een 10 aan.

1000 x liever Klaassen dan Gravenberch. Klaassen is de vechter en de sloper die je nodig hebt, zoeel bij Ajax als Oranje en hij scoort ook nog. Ik word doodmoe van al die zgn. analisten die alleen maar 'mooiweervoetbal' willen zien. Vd Vaart, Sneijder.. je hoort in elke zin dat die als trainer 100% falikant gaan mislukken.

Klaassen geeft in ieder geval altijd alles. Hij loopt zich kapot. Vind hem een van de besten deze interlandperiode. Ik denk dat hij ook tegen Turkije gaat scoren, net als in de heenwedstrijd. En Gravenberch tja.. groot talent, ben fan van hem, maar er is 1 'hoofdmoment' waar hij nog niet zo goed in is. En ik denk dat van Gaal dat ook in de gaten heeft momenteel.

Dat gezeik over blind zijn snelheid moet maar eens afgelopen zijn. Hij heeft al duizend keer laten zien hoe sterk hij is. dat gezeik van Nederlanders pffff

Heeft Kraay misschien ook nagedacht over Gravenberch voor Wijnaldum? Want dat lijkt me, gezien de optredens van Klaassen de meest logische wissel. Klaassen brengt namelijk veel meer power dan Wijnaldum, en scoort ook zijn doelpuntjes. Van het type Wijnaldum heeft Oranje er dertien in een dozijn. Van Klaassen maar, tja, eentje? Til misschien? Maar die is al een mindere versie. En als de artiesten falen, kom je toch bij de categorie Klaassen uit, om te redden wat er te redden valt.

5 september 2021 om 17:25

Vergelijk voor de grap maar is het rendement van Wijnaldum met Klaassen. Dat is nogal een groot verschil. Klaassen scoort helemaal niet regelmatig en werkt alleen hard. Ik zie liever Wijnaldum in die rol en dat Gravenberch, de Roon of Koopmeinders die rol in zouden nemen.

5 september 2021 om 17:36

Weet je wat het is met Wijnaldum? Hij is geweldig in verstoppertje spelen. En ik heb veel liever de alomtegenwoordige Klaassen. Maar zo heeft een ieder zijn favoriete speler of opstelling;-))

5 september 2021 om 17:40

Tja, gister was Wijnaldum onzichtbaar en Klaassen niet. Maar uiteindelijk speelden ze even slecht vond je niet? Qua rendement is Wijnaldum gewoon beter en denk dat die het in die rol goed zou doen. Een beetje zoals onder koeman.

5 september 2021 om 19:15

Vergelijk even de clubs waar Wijnaldum voor gevoetbald heeft en voetbalt. En pak dan die van Klaassen erbij. Geslaagd bij de Engelse top versus mislukt bij een Duitse degradant. Einde discussie.

5 september 2021 om 19:25

Volgens mij gaat het om wie er speelt in Oranje. En dat doet Klaassen beter dan Wijnaldum. Dus de vergelijking over wie wat waar is niet relevant. Trouwens, die denigrerende opmerking - laatste zin - is ook niet correct. Klaassen was zo'n beetje de beste speler van Werder Bremen. Een beetje meer respect voor hem is wel op zijn plaats, in plaats van dat venijn. Maar ik merk in vele posts dat kritiek op Wijnaldum niet altijd in goede aarde valt. En je moet toch met me eens zijn dat hij in Oranje nooit echt heeft overtuigd. Maar ieder zijn voorkeuren. Is het leuke van een forum!;-))

5 september 2021 om 19:36

Het is natuurlijk wel relevant wie waar speelt. Als je een basisspeler bij CL-winnaar Liverpool was en nu bij het sterrenteam van PSG, is dat een garantie op een selectie bij Oranje. Dat geldt niet voor Werder Bremen. En ook niet voor Brugge, zoals Lang dat al een paar keer heeft meegemaakt.

De kritiek op Wijnaldum lijkt inderdaad vaak persoonlijk. Waar andere jongens eindeloos krediet hebben, is hij vaak het pispaaltje. Onterecht. Keurige jongen die altijd 100 procent geeft en een carrière heeft waar je U tegen zegt.

Somber inderdaad voor Gravenberrgh, maar logische keuzes van v Gaal. Klaassen doet het erg goed als je puur naar de wedstrijden kijkt en het niveau van de rest. Hij popt elke wedstrijd een aantal keer heel gevaarlijk op en die kansen heb je echt nodig in het spel van oranje. Voetballend staan ze tegen teams die zo lang mogelijk de nul willen houden, nou dan is elke kans goud waard.

Klaassen staat er bij mij ook niet goed op als speler, maar als we iets weten van v Gaal is dat hij zoekt naar de juiste combinatie van spelers, niet naar de beste spelers. IMO is dat ook de juiste manier.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2224 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

17 fans
Middenvelder, 19 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 10 1 2 0
2020/2021 Ajax 32 3 3 0
2019/2020 Ajax 9 2 1 0
2018/2019 Ajax 1 0 0 0
2018/2019 Jong Ajax 27 2 2 0
Laatste voetbalnieuws

Ten Hag richt zich met kritiek tot Gravenberch: ‘Het is wel de eis’

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft zich kritisch uitgelaten over Ryan Gravenberch naar aanleiding van zijn optreden zondag tegen PSV. Ondanks de 5-0 overwinning op de Eindhovenaren, kwam de coach na afloop...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 27 oktober
Manchester City wil met Barcelona de strijd om de handtekening van Antony aangaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren