Kraay jr.: ‘Al die bondscoaches van Oranje moeten eens van hem afblijven’

Zondag, 5 september 2021 om 06:27Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 06:27

Denzel Dumfries moet niet meer uit de basis van het Nederlands elftal verdwijnen, zo oordeelt Hans Kraay jr. De analyticus van ESPN was afgelopen week na de 1-1 tegen Noorwegen nog kritisch over ‘het gebrek’ aan backs, daar de vleugelverdedigers voortdurend op de helft van de tegenstander stonden. Kraay jr. was zaterdagavond echter tevreden over hoe Tyrell Malacia en met name Dumfries hun taken uitvoerden.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door viezeman)

Eens met Hans. Altijd opstellen. Geeft 100 procent en er is geen beter alternatief.

5 september 2021 om 07:50

Berghuis en Dumfries hebben ook een connectie.

5 september 2021 om 12:22

Dumfries lekker laten stormen over de rechterflank. Die moet als eerste op het wedstrijdformulier staan. Onbegrijpelijk ook dat hij tegen Noorwegen niet speelde. Ok hij heeft even niet gespeeld maar het is toch niet zo dat je in een paar weken het voetbal verleert. Die brommer zet hij toch wel aan.

Lekker mann Has Kraa jr. Van jou kan valentijn nog een boel leren. Die man denk dat hij het voetbal uitgevonden heeft. Maar kan de bal niet eens raken.

5 september 2021 om 00:27

haha, Hans raakte ook vaker de man dan de bal, resulterende in enkele 'mooie' records, maar Hans snapt -ondanks zijn soms clowneske optreden- meer dan de meeste analisten van het spelletje...

5 september 2021 om 00:36

Laten we Driessen alsjeblieft geen analist noemen 😅

5 september 2021 om 00:40

Dat doe ik ook niet, maar ik snap jouw verwarring

5 september 2021 om 00:49

Inderdaad. Hij had in 2014 als enige analist vertrouwen in Oranje, voorspelde dat Pellè bij Feyenoord een succes zou worden, dat Veerman moeiteloos mee zou kunnen in de Eredivisie. En nog vele andere dingen. Hij blijft niet hangen in veilige scepsis, maar durft optimistisch te zijn. Juist dan kun je op je bek gaan, maar dat overkomt hem zelden

Dumfries vond ik goed vandaag, zelfs met goede passes waar hij niet bekend om staat. Behoudens dat terugspeelballetje van Malacia, was deze ook naar behoren, imo stukken beter dan Blind.

Vind ik ook, beste back sinds tijden.Dumfries, van Dijk, de Vrij, de Jong, Depay, Wijnaldum. Die moeten altijd spelen. Tot we een betere speler op Wijnaldum ze plek hebben speelt hij. Of hij moet een plek zakken in ze Liverpool rol gaan spelen, weet niet waar hij bij PSG speelt. Als Bergwijn voldoende speeltijd krijgt komt hij vast ook in dat rijtje. Bijlow idem.

5 september 2021 om 00:36

Ik vind dat je Bijlow best bij dat rijtje mag zetten, als ik hem vergelijk met Cillessen en Krul dan zie ik alleen maar rust en vertrouwen bij die jongen, kan er erg van genieten. Hoop echt dat Bijlow fit blijft, dan kan hij jaren lang de nummer 1 van Oranje zijn, klasse keeper. De andere namen eens, Wijnaldum is inmiddels 30 en word er duidelijk niet beter op, Gravenbergh zou zijn plek kunnen overnemen maar heeft nog een lange weg te gaan, op 10 blijft het wel een probleempje voor Oranje tenzij Memphis of misschien Lang zich kan gaan focusen op de 10 positie bij Oranje? Klaassen is natuurlijk gewoon gebrek aan beter.

5 september 2021 om 00:37

Uiteindelijk is elke speler bij gebrek aan beter, toch?

5 september 2021 om 01:03

Vind ik niet, op RB hebben we gewoon de beste speler van de wereld staan, Denzel Dumfries.

5 september 2021 om 01:14

Misschien van Ginkel als hij helemaal fit is.

5 september 2021 om 00:40

Of hij moet gewoon als meest vooruitgeschoven middenvelder spelen zoals onder Koeman. Toen speelde die zeer goed. Nu komt die meer aan de bal en hij heeft niets aan Klaassen voor hem, want die kun je niet inspelen want dan is het balverlies. Het is of Klaassen of Wijnaldum en dan kies je natuurlijk voor de tweede.

5 september 2021 om 00:44

Maar bij z'n club speelt ie juist als 8 heel goed en als 10 heeft ie ook genoeg waardeloze wedstrijden gespeeld. Dat is een beetje het probleem met het Nederlands elftal van nu, de beste spelers kunnen niet constant leveren. Je kunt het overigens ook omdraaien en zeggen dat Klaassen niks aan Wijnaldum achter zich heeft, want die kan hem geen 1x fatsoenlijk de diepte in steken. Zo kun je alles wel spinnen in de richting die jezelf goed uitkomt. Feit is uiteindelijk dat de spelers allemaal niet exceptioneel genoeg is, ook Wijnaldum niet. Er is geen coach ter wereld die de Bruyne van de 10 af zou halen, maar Wijnaldum kan dat niet afdwingen. Dat is geen schande maar ik vind het wel erg overdreven dat Wijnaldum altijd slecht presteert door de coach, terwijl Klaassen en bijvoorbeeld Strootman als waardeloos bestempeld worden als ze niet in hun kracht gebruikt worden .

5 september 2021 om 01:01

In Oranje als meest vooruitgeschoven speler deed die het super onder Koeman. Op acht bij Liverpool en bij PSG doet die het ook goed, maar het is dan voor hem makkelijker omdat er geweldige spelers voor en achter hem staan. Met Ziyech op tien had Wijnaldum vandaag bijvoorbeeld ook veel beter gespeeld. Wijnaldum speelde onder Hiddink erg slecht, maar hij stond op zes en moest het spel maken, je moet een speler wel in zijn krachten benutten. En Wijnaldum is in alles beter dan Klaassen, dus een aanpassing zou wel handig zijn, dus laten we hopen dat er een andere goede middenvelder een goed seizoen heeft en een plek kan bemachtigen in Oranje.

5 september 2021 om 01:05

Maar ook voor en zelfs na Koeman heeft Wijnaldum nog op die positie gespeeld en lang niet altijd goed of zelfs maar prima. Die paar wedstrijdjes dat hij goed was zijn toch geen eeuwig durend argument? Wijnaldum kan op meerdere posities heel goed spelen, om de week erop op diezelfde positie niets bijzonders of zelfs slecht te zijn. Dat heeft verder weinig met positie tte maken, maar des te meer met de kwaliteit van een speler. Er is gewoon geen enkele onbetwiste wereldtopper binnen dit team, prime Virgil dan misschien. De rest is op z'n best heel goed en dat is ook prima, maar dan moeten we gewoon niet gek opkijken als ze ook een matige of een reeks matige potten spelen.

5 september 2021 om 01:09

Dat ben ik met je eens, maar als het nou iemand was die het laat zien bij een grote club uit een grote competitie, dan zou je die best eens voor Wijnaldum kunnen laten spelen. Maar geen Klaassen die het in Engeland en Duitsland niet kon bolwerken en vandaag de eerste vijf balcontacten telkens balverlies had. Er is gewoon te weinig concurrentie op het middenveld. Het is niet zoals centraal achterin waar je nog spelers hebt bij grote clubs die niet eens zijn opgeroepen.

5 september 2021 om 01:19

Oke maar in jouw scenario krijg je Wijnaldum op 10 waar ie tegenwoordig niet meer gewend is om te spelen en de Roon die net als Klaassen geen top is, in mijn ogen lood om oud ijzer. Ik vind Klaassen ook geen topper, maar hij en Wijnaldum spelen nu wel op de positie waar ze wekelijks spelen en gewend zijn te spelen. Als Gravenberch bijvoorbeeld stappen zet, of Koopmeiners, dan kun je zeggen ja Wijnaldum weer op 10 en een ander erachter. Vorige wedstrijd speelde Wijnaldum toch op 10? Toen ging het ook niet bepaald geweldig. Wijnaldum heeft een beetje het Seedorf syndroom, goed voor z'n club maar bij Nederland te vaak totaal afwezig. Niks tegen Wijnaldum verder, vind hem een van de meest aimabele spelers op de Europese velden, maar je moet het ook zelf afdwingen.

5 september 2021 om 01:05

Haha niet serieus te nemen. De Ligt is echt een klasse beter als De Vrij. De Vrij maakte net zoals vorige keer ook een fout, maar heeft het geluk dat het niet wordt afgestraft.
De Ligt is veel meer een killer 1 tegen 1.
Ik vund De Vrij echt goed hoor, maar De Ligt vind ik echt bij de wereldtop horen. Het is alleen lullig dat 1 fout op het EK hem blijft achtervolgen, terwijl De Vrij toen onzichtbaar was, en Oranje voorin het liet afweten. Bovendien is De Ligt pas 22 en veel medogenlozer en meer een leider.

5 september 2021 om 01:08

Je snapt toch zelf ook wel dat veel mensen die de ligt bekritiseren nog steeds de Ligt in een Ajaxshirt voor zich zien? Van de 3 laatste interlands die de vrij speelde, was hij er 2 behoorlijk matig, maar omdat hij in 2014(!) Ook even goed was, mogen we daar niks over zeggen. Ik vind het wel komisch al die oranje topics die met clubvoorkeuren doordrenkt zijn.

5 september 2021 om 01:26

Wat een onzin, waarom altijd weer dat ex-Ajacied gezeik erbij halen? Altijd weer in die slachtofferrol kruipen. De Vrij is gewoon een erg constante verdediger, haalt altijd een 7 en is al eens benoemd tot beste verdediger van de Serie A. De Ligt is op dit moment nog jong, laat nog (te) veel steekjes vallen waar belangrijke tegendoelpunten uit komen, maar gaat er echt wel komen. Hij is net 22 geworden joh, dat mensen liever de Vrij zien is volkomen logisch, heeft niets met dat zogenaamd ex-ajacied gezeik te maken, word daar zo moe van, altijd die clubdiscussies rondom Oranje, bah. Kan mij daar verschrikkelijk boos over maken

5 september 2021 om 01:33

Omdat het altijd dezelfde personen zijn die heel hard hun best doen om de vrij boven de ligt te plaatsen en daarbij heel selectief te werk gaan. Gebeurd andersom overigens net zo goed hoor. De vrij en de ligt ontlopen elkaar amper, zijn beide goed in andere dingen. Dat jij de vrij liever ziet kan jij logisch vinden, maar voor de ligt zijn minstens zoveel argumenten aan te dragen. Jij doet nu net alsof ik heb beweerd dat de Ligt zeker beter is, maar het enige dat ik wilde zeggen is dat mensen die zulke uitspraken doen, duidelijk door een selectieve bril kijken. Zoals je vanavond ook kunt lezen, vind ik persoonlijk van Dijk de minste omdat hij nog terug moet komen in z'n normale doen.

5 september 2021 om 07:29

Zegt hij, die even hiervoor Dumfries de beste RB van de wereld noemde?!

5 september 2021 om 09:14

Deze man kijkt toch 100% via een donkerroze Ajax bril. Kijk naar zijn bio en daar heeft die een discussie met iemand en zegt die dat Huntelaar een betere spits was dan Van Nistelrooij. De hele avond geeft die af op Malacia, De Vrij en Bijlow. Nee clubvoorkeur heeft er niets mee te maken. 😂

5 september 2021 om 09:15

Huh, dus je vindt dat ze elkaar amper ontlopen maar de mensen die de Vrij liever in de basis zien vinden dat volgens jou omdat de Ligt eerder bij Ajax speelde...? 😅 Vreemd. Ik zou ook op dit moment kiezen voor een centrum de Vrij/van Dijk hoor. En dat is gewoon een luxekeuze, want we hebben 3 CV's van wereldklasse. De Vrij heeft bij mij gewoon een streepje voor door zijn ervaring, speelt altijd een 7 en heeft voor mijn gevoel net wat minder slippertjes dan de Ligt. En dat heeft niks met de Ligt zijn clubhistorie te maken.

5 september 2021 om 09:18

Als je Huntelaar echt beter vond dan van Nistelrooij mag je echt nooit, maar dan ook nooit meer tegen anderen over clubvoorkeur praten hoor 😂

Dumfries wordt te vaak beoordeeld op wat ie niet kan. Terwijl hij heel veel dingen wel kan..

Dumfries is onze brommer waar stiekem een 70cctje onder hangt met een 20 streeps carburateur en een expansieuitlaat voor net dat beetje extra's

Een klein beetje offtopic: voetbalzone ik heb jullie op de whitelist gezet, maar als ik in mijn browser 3 politiereclame zie, begin ik mij af te vragen wanneer ze mij in de boeien komen slaan Ik zou het persoonlijk iets beter verdelen.

5 september 2021 om 07:12

Ik heb gewoon adblock aan en het werkt perfect. Ik werd gek van een hele pagina vol flitsende beelden en daartussen in nog een klein artikeltje met woorden. Alleen die filmpjes die continu in beeld beginnen te spelen en gewoon met je mee scrollen……grrrr

Je zag idd dat berghuis ook beter in z’n vel zat. Op een minder begin na dan. Dumfries hoort gewoon nr 1 back te zijn. Malacia deed het ook heel goed. En die fout die vergeven we hem. Elke grote speler maakt die wel eens bij z’n debuut in oranje…. ;-)
Wat een verschil met Wijndal.

Dumfries speelde beter dan Timber, maar ben het niet eens met zijn opmerking dat hij eerst verdedigde en dan pas mee naar voren ging. Wijnaldum heeft vaak zijn mannetje overgenomen toen Denzel nog voorin stond. Ik vind dat hij teveel mee naar voren gaat en soms zelfs de ruimtes voor Berghuis kleiner maakt.

5 september 2021 om 10:20

Iedereen vergeet dat Timber gewoon geen back is. Ook bij Ajax speelde hij meestal zeer matig als back, dus snap ik dat het tegen Noorwegen ook niet lukte. Dumfries is ook niet zo geweldig, maar zo lang hij in Italie genoeg speeltijd krijgt zal hij wel blijven staan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

7 fans
Verdediger, 25 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Internazionale 6 0 0 0
2021/2022 PSV 0 0 0 0
2020/2021 PSV 30 2 6 0
2019/2020 PSV 25 7 6 0
2018/2019 PSV 34 4 4 0
Laatste voetbalnieuws

Ongelukkige Ihattaren keert mogelijk niet terug bij Sampdoria

Het is nog maar de vraag of Mohamed Ihattaren terugkeert bij Sampdoria, meldt het Algemeen Dagblad. Donderdagavond werd bekend dat de middenvelder om privéredenen zou zijn teruggekeerd in Nederland en volgens...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 15 oktober
Liverpool heeft zijn oog laten vallen op Raphinha. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren