Kraay jr. ziet gelijkenis met Ronaldo en Romário: ‘Depay heeft dat ook'

Zaterdag, 4 september 2021 om 23:46Mart van Mourik • Laatste update: 13:07

Hans Kraay junior is zeer te spreken over het optreden van Memphis Depay. De spits van Oranje was in het WK-kwalificatieduel met Montenegro (4-0) goed voor twee doelpunten. Zowel met de benutte strafschop als met het rake schot in de korte hoek maakte de spits van Barcelona een uitstekende indruk op de analyticus, die overigens wel van mening is dat Depay ‘in zijn kracht moet blijven’.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door dennisjwt)

Hahaha Memphis Luiz Nazario de Depay de nieuwe variant van R9 die ons naar het WK gaat schieten.

4 september 2021 om 23:53

Omdat hij die schiettechniek beheerst?

5 september 2021 om 00:13

Zou d'r voor tekenen😂

5 september 2021 om 09:42

Hij heeft ons vorig jaar hoogstpersoonlijk naar het EK geschoten dus dan kan het WK ook wel 😉

Laat Depay nu maar eerst presteren tegen topploegen en grote landen en dan praten we verder.

5 september 2021 om 00:00

Zoals tegen Frankrijk, Duitsland en Engeland?

5 september 2021 om 00:02

Dat zijn niet bepaald topploegen meer gebleken.

5 september 2021 om 00:05

Landen met spelers die zowat allemaal bij de absolute top spelen, topploegen ja.

5 september 2021 om 00:40

Leuk die spelers die in de top spelen, maar wat was Frankrijk tegen Zwitserland op het EK, Duitsland heeft ook geen potten kunnen breken. Engeland met een hoop bekende namen heeft het ook moeten afleggen tegen een Italië die daar stond als een collectief, met ook wat minder bekende namen.

5 september 2021 om 03:53

Wat zijn dan nog wel toplanden volgens jou?

5 september 2021 om 07:18

Dromenland lijkt me het enige overgebleven land wat voldoet aan de criteria

5 september 2021 om 09:45

Haha wat mensen hier op VZ allemaal wel niet aangrijpen om toch vooral niet te positief over Memphis te zijn... scoort hij niet is hij slecht. Scoort hij 1x moest hij er meer maken. Scoort hij 2x moet hij het maar tegen topploegen laten zien. Scoort hij tegen Frankrijk, Duitsland, Engeland dan zijn dat geen topploegen.... Man man man. Zonder Memphis was er echt niemand die de doelpunten maakt voor Oranje hoor. Over de lange termijn is Memphis ontzettend belangrijk voor Nederland. Maar als hij dan een keer matig speelt staat iedereen vooraan om hem af te branden. Niet te doen.

5 september 2021 om 07:51

Hij let gaan presteren in wedstrijden die erom gaan. Leuk die oefenwedstrijden in de nations League. Maar op het EK 4 van de 4 verschrikkelijk. Maar het zal altijd gewoon een momentenvoetballer blijven. Af en toe wat geniaals en dan zomaar 3 wedstrijden niks. Daarom moet je hem ook niet in de as opstellen, maar gewoon op linksbuiten. Dan kan hij 8n een vrije rol spelen. En zoals Kraaij goed zeg5 moet je tegen dit soort landen iemand in de spits hebben staan, maar dat is tegen Depay zijn natuur. Stel gewoon Malen op als nr9 en Depay als linksbuitenen het zal al beter gaan lopen.

5 september 2021 om 09:27

Precies, in de wedstrijden waar het er echt om gaat, zoals Tsjechië, zag je hem niet. En laten we hem nu, als het over Barcelona gaat, pas beoordelen als ze in de knock-out fase van de CL zitten

Vergelijkingen met Romario en Ronaldo gaan nergens over, maar ik denk wel dat wij het enige land zijn dat zeurt op zijn spits terwijl die bijna 1 op 1 loopt in de laatste 11 wedstrijden.

Vind ik ook wel weer leuk, mooi voetbal belangrijker dan winnen!

5 september 2021 om 00:01

De vergelijking in deze is wel degelijk terecht. Gaat over de manier van schieten. Hij heeft het helemaal niet over het niveau

5 september 2021 om 00:25

Ik kan het niet helemaal precies onder woorden brengen, maar ik vind de manier van schieten van Depay niet echt vergelijkbaar met Ronaldo en Romario. Dat waren veel meer echte spitsen, Depay doet het vooral van afstand.

5 september 2021 om 00:27

Sws heeft Depay minder finesse in zijn schot, ook als het om hard schieten gaat

5 september 2021 om 00:03

Vergelijking met de totale speler of enkel met 1 van hun kwaliteiten?

Ja, we spelen soms als team gewoon ruk en dan komen de gebreken van Depay naar voren. Neemt niet weg dat hij een geweldige spits is, maar wanneer het team minder loopt moet hij het gewoon simpel houden.

5 september 2021 om 07:52

Dat doen we omdat hij keihard gefaald heeft in de wedstrijden die er ech5 om gaan. 4 keer op het EK. En als je jezelf bombardeert tot leider krijg je ook de meeste kritiek.

5 september 2021 om 08:13

In de laatste 11 wedstrijden goals tegen montenegro (2), noord-macedonie, zwitserland, georgie, gibraltar (2) en schotland (2). Dus 9 goals in laatste 11 wedstrijden, waarvan 3 pingels en 3 goals waren in oefenpotjes. Zwitserland eigenlijk enige “goede” tegenstander en dat was pingel. Ik kan me er wel iets bij voorstellen dat men kritisch is.

Zo ga je binnen drie dagen van pannenkoek die gewisseld moet worden naar een kruising tussen Ronaldo en Romario. Ongekend, die waan van de dag. Ik vind het indrukwekkend dat voetballers daar niet totaal aan onder door gaan. Ja, je verdient een hoop, maar je bent ook maar een mens.

5 september 2021 om 00:01

Waar lees jij kruising?

5 september 2021 om 00:02

Precies dit vind ik ook zo irritant. Niet alleen dat die vergelijking er voor de clicks weer wordt uitgehaald, maar ook dat Kraay volkomen onnodig de vergelijking moet maken. In verder niets is Depay namelijk een vergelijkbare voetballer als Ronaldo of Romario.

De vraag is meer niet dat maar wie er LSD door de baco van Hans heeft gegooid. Kijk de beelden maar eens terug,neem er de tijd voor ,er zijn veel jongeren op VZ die geen actieve herinneringaan die spelers hebben. Romario en Ronaldo de Lima hoorden op hun piek bij de beste 5 spitsen spitsen ooit imo. Memphis hoe vervelend ook misschien bij de eerste 50 en dan ben ik mild..Ik ben fan vd voetballer Memphis. Misschien meer een "10".

5 september 2021 om 00:02

Of je leest even waarom Hans de vergelijking maakt...

5 september 2021 om 11:51

Ok jongens ik was wat haastig met lezen,excuses. Vond de trap uit stand van Gakpo bij de 4-0 ook zo fijn aangehaald . Hans heeft een punt idd.

5 september 2021 om 02:47

Mis lesje begrijpend lezen volgen? Kraaij heeft het niet over niveau, maar over een bepaalde trap techniek, Techniek die zowel Romario als Ronaldo beschikten. Die konden binnen de 16 zo schieten zonder gehele been beweging naar achter, en geen puntertje. Die zelfde techniek heeft Depay ook.

Verschil is dat Romario en met name Ronaldo het met beide benen kunnen. Memphis heeft inderdaad een korte trap, maar die had Strootman ook. Die zwaaide niet tot amper door na een crosspass. Vind het niet zo bijzonder eerlijk gezegd.

5 september 2021 om 02:50

Het gaat niet om de door zwaai. Het gaat om de zwaai voor dat je de bal raakt. En dat is zeker wel bijzonder omdat het schot de tegenstander verrast. Ook de snelheid en precisie maken het bijzonder

De sport veranderd met de tijd, dus vergelijkingen trekken heeft denk ik weinig zin. Wij hadden vroeger bij Groningen Durovski, de rookmagier.. is er nu nog een speler die rond de trainingen onder een tribune gaat roken? Romartio was af en toe een beetje moe en kwam niet opdagen tijdens een training..tegenwoordig zie ik herkenbaars van Ronaldo in mijzelf, en dat is voornamelijk op de weegschaal (een paar kilo minder zou leuk zijn). Stop gewoon eens met dit soort onzinnige uitspraken.

Memphis mag de veters nog niet strikken van Romario.. tegen pak em beet Montenegro aardig spelen en dan met deze legendes vergeleken worden? Waar was ie tegen Noorwegen? Haaland, dat is een fenomeen met zijn 21 lentes..

5 september 2021 om 02:18

Je haalt me de woorden uit de mond. Ik snap niet hoe mensen het in hun hoofd halen om zulke dingen te roepen. Haaland zit voor mij dichter bij het niveau van Romario en Ronaldo dan depay

Gaan we dit nou serieus echt doen? 😂😂😂 een potje tegen montenegro en depay wordt in een adem genoemd met de fenomeen. Ik vind depay een goede voetballer, maar laat hem ons eerst naar de winst schieten tegen topploegen voordat we zulke dingen roepen. Geldt ook voor de rest van de team.

Het is inderdaad geen topland waar Oranje tegen speelde. Tegen dit soort landen is het natuurlijk makkelijker voetballen dan tegen Noorwegen , wat ook geen topland is.
Oranje speelt wel weer als een team en er hangt een hele andere sfeer als onder de Boer bv.
Oranje zal het dinsdag weer moeten laten zien. Laten zien dat ze progressie maken

Romario en Ronaldo Vergelijken Met Memphis ?
Nee dat is buiten categorie vind ik. Memphis behoort wel bij de betere spelers .

Ronaldo en Romario. Dat zijn wel extreem goede spitsen geweest. Memphis is goed, maar bij deze jongens komt hij niet in de buurt. Geen schande overigens. Overdrijven is ook een vak.

Begrijpen mensen zijn opmerking dan echt niet? Hans heeft het puur en alleen over zijn stijl van uithalen bij zijn tweede doelpunt. Niet meer niet minder. Rustuuuuuug!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2224 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

814 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 8 4 1 0
2020/2021 Olympique Lyon 37 20 4 0
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
Laatste voetbalnieuws

Ronald Koeman en Spaanse media lovend over tandem Fati-Depay

Ronald Koeman kijkt met een tevreden gevoel terug op de overwinning van Barcelona tegen Valencia (3-1). Met name de mentaliteit en de werklust van zijn spelersgroep kunnen hem bekoren, zo laat...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 19 oktober
Manchester City verlangt een bedrag van tachtig miljoen euro voor Raheem Sterling. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren