Turkije is klaar voor Nederlands elftal na overwinning in Victoria Stadium

Zaterdag, 4 september 2021 om 22:36Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 22:46

Turkije blijft de dans leiden in Groep G van de kwalificatiecyclus voor het WK in Qatar. Drie dagen na de misstap tegen Montenegro (2-2) was het team van bondscoach Senol Günes, die niet voor zijn sterkste opstelling koos, te sterk voor Gibraltar. De ontmoeting in het Victoria Stadium eindigde in 0-3. Dat betekent dat Turkije op elf punten komt, één meer dan Nederland en Noorwegen. Nederland en Turkije staan dinsdag tegenover elkaar in de Johan Cruijff ArenA, terwijl Noorwegen het opneemt tegen Gibraltar in het Ullevaal Stadion in Oslo.

Al na enkele minuten spelen liet Turkije, met Orkun Kökçü in de basis, na om aan de leiding te gaan. Scheidsrechter Kristo Tohver uit Estland wees naar de stip na een overtreding op Efecan Karaca. Enes Unal schoot de bal goed en laag in de linkerhoek, maar doelman Dayle Coleing koos voor dezelfde hoek en verwerkte het leer tot hoekschop. Een hard gelag voor Turkije, dat in het restant van de eerste helft niet door de defensie van Gibraltar kwam.

Günes nam geen risico en koos na de pauze voor de entree van Kenan Karaman, Hakan Çalhanoglu en Halil Dervisoglu. Laatstgenoemde brak na 54 minuten de score open toen hij een pass van Çalhanoglu ontving en het leer vanaf de linkerkant van het strafschopgebied schitterend in de linkerkruising achter de verbouwereerde Coleing mikte. Elf minuten later had de doelman ook geen antwoord op een hard schot van Çalhanoglu in de linkerhoek: 0-2.

Een andere invaller, Karaman, maakte acht minuten voor tijd de 0-3. Na een voorzet van Mert Müldür vanaf de rechterkant werkte hij de bal ter hoogte van de strafschopstip hoog achter Coleing. Cengiz Ünder, Altay Bayindir en Okay Yokuslu stonden woensdag in de basis, maar kregen nu geen speeltijd.

Alleen de nummer één in de poule plaatst zich rechtstreeks voor het WK in Qatar. De nummers twee uit de tien verschillende groepen en de twee beste poulewinnaars uit de Nations League van 2020/21 die buiten de top twee van hun WK-kwalificatiegroep vallen, doen aan de play-offs mee. De in totaal twaalf landen worden verdeeld in drie play-offpaden, die elk twee halve finales over één wedstrijd en één finale bevatten. De thuisploegen in de play-offs worden bepaald door loting, waarbij de zes beste nummers twee geplaatst zijn en elkaar dus niet kunnen treffen. De winnaar van elk pad kwalificeert zich voor het WK.Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door edforce2)

Wordt een hele spannende pot tussen Oranje en Turkije maar denk dat Oranje wel beter in vorm is en wat betere spelers heeft dan Turkije.

4 september 2021 om 23:03

Denk je ja dat we wat betere spelers hebben? 🙄

Titel klopt zeker niet, Turkije is alles behalve klaar, met spelers zoals Taylan, Enes, Kenan Yusuf Yazici kom je nergens. Ik hoop dat we niet worden afgeslacht, denk een 3-0 voor Nederland

4 september 2021 om 22:44

Kenan, Enes en Taylan moeten nooit meer uitkomen voor Turkije.

4 september 2021 om 22:51

Misschien moet je juist hopen dat het afgelast wordt, dan ga je er niet met 3-0 af

5 september 2021 om 01:17

Ik hoop het.. maar ze zullen wel weer pieken in een met Turken gevuld stadion in Nederland..

4 september 2021 om 23:02

Al acht ik de kans groot dat NL wint van Turkije. Turkije is alles behalve in goede doen maar op de een of andere manier weten ze tegen de sterkere tegenstanders zich wel te motiveren. Denk niet dat het met gemak gaat gebeuren. Woensdag ging het bij NL ook nergens over en vandaag wordt er met 4-0 gewonnen met alle respect tegen Montenegro. En dan is alles weer helemaal top. Waan vd dag?

4 september 2021 om 23:23

Arnavut, het gaat er niet meer om dat je niet van Nederland of Noorwegen kan winnen. Een op en top gemotiveerd Turkije kan vrijwel van elk nationaal team winnen. Het gaat er juist om dat je punten verliest tegen Letland en Montenegro, nadat je met een ruime voorsprong de wedstrijd vordert. Als kers op de taart heb je gigantisch veel moeite met Gibraltar en springt je officiele commentator een gat in de lucht na goals van Halil en Hakan.... Zolang je deze tafarelen vertoond, ben je geen stuiver waard. Het ligt niet aan je spelersmateriaal, maar aan de tactisch onkundige technische staf. Wij hebben een revolutie nodig, met veel geduld en vertrouwen in de opkomende jonge trainersgilde.

5 september 2021 om 00:04

BKorkmaz, eigenlijk was mijn reactie op iemand, die aangaf, dat NL met gemak van Turkije gaat winnen. Verder ben ik het helemaal eens met jou betoog. Het moet afgelopen zijn met de generatie en dominantie van Gunes en Terim bij het Turkse voetbal. We hebben vers bloed nodig. Anders blijven we dezelfde taferelen altijd zien.

Ik dacht dat het niet erger kon dan de fetish van Terim richting babel en omer bayram.... MAAR milozofum Senol Gunes verbaasd mij elke wedstrijd nog meer... Kenan Karaman.. Enes Unal... ik hoef niks te zeggen denk ik daarover. Turkse fans ik zie jullie dinsdag in vak 114!

4 september 2021 om 22:48

Ohja vergeten... Yusuf Yazici... wat een grap van een speler is dit. Kan niet eens fatsoenlijk een bal aannemen..

5 september 2021 om 04:40

Tot dinsdag, in vak 114 maatje

5 september 2021 om 10:28

Jullie gaan tegen Nederland supporteren?

Going to be honest, ik hoopte echt op verliespunten tegen Gibraltar puur om het feit dat we van Senol af moeten. Helaas wordt het karwei in de 2de helft alsnog afgemaakt. Hopelijk knalt Nederland er 3/4 in puur om te laten zien wat we zijn: een complete grap.

4 september 2021 om 22:44

Tuuelijk als je verliesy van NL ben ne een grote grap.

4 september 2021 om 22:47

nee als je thuis een voorsprong weggeeft tegen letland en montenegro en je wordt het slechtste land afgelopen EK dan ben je een grote grap. Nederland moet dat nog even bevestigen

4 september 2021 om 22:44

Ik neem aan dat je voor het Turkse elftal bent is wel gek dat je wenst dat Nederland wint met 3 of 4-0 en dat Turkije dan een WK ticket misloopt.

4 september 2021 om 22:48

Ik ben samen met veel andere Turkse leden voor het Turkse elftal, maar wij verdienen het niet om op een toernooi te staan op dit moment. Dit is 1 van onze sterkste generaties en de bondscoach kan daar niet eens van profiteren.

4 september 2021 om 23:57

Maar mocht je je ten koste van nederland en noorwegen plaatsen dan is dat toch gewoon verdiend?

4 september 2021 om 22:46

Ik deel jouw mening. Hopen dat Nederland ons helemaal afmaakt. Zo erg dat ontslag van senol wordt geeist. Ik walg van zijn gezicht, arrogante houding en filosofisch gedrag. Hij kan liever een roman schrijven.

4 september 2021 om 22:50

Hopelijk doet Noorwegen er over een paar maanden nog een schepje bovenop. Het wordt tijd voor een nieuw gezicht als Okan Buruk of Cagdas Atan. Zelfs Sumudica zou een leuke optie zijn

4 september 2021 om 22:58

Cagdas Atan zou wel een hele goeie optie zijn, zijn speelstijl is echt gruwlijk hoge druk met aanvallend voetbal!

4 september 2021 om 23:15

Noem jezelf geen fan als hoopt op een verliespartij van Turkije? Jouw haat tegenover Senol Gunes is groter dan de liefde voor het Turks elftal. Je zou je moeten schamen. Hoe erg je iemand ook niet mag of wilt, als je hoopt op een verlies hoef je ze ook niet te supporten als het goed gaat.

4 september 2021 om 23:33

Dat stadium ben ik voorbij, beste vriend. Ik vind het beschamender dat jij op basis van een patriottistisch betoog een gram wilt halen over mij rug. Mijn punt is dat Senol Gunes na het afgelopen toernooi eruit geknikkerd moest worden. Hij bakt er niks meer van, Terim idem dito. Zowel qua leeftijd, maar vooral op basis van tactisch en technisch niveau horen deze heren niet meer op bepalende posities thuis. Zij verpesten generaties/voetballers in hun prime. Dat jij dat accepteert en enkel resultaat als maatstaf neemt, geeft jouw tunnelvisie weer. Ik kijk naar het brede stadium, waarin wij structureel tekort komen. Jongens als Okan Buruk en Cagdan Atas zitten thuis, terwijl Senol Gunes nog steeds maar wat brabbelt. Hij wijzigt zijn elftal wel geteld op 7 posities (!) tov wedstrijd tegen Montenegro. Inclusief de keeperspositie. Laat altijd Altay staan of kies voor Ugurcan. Je maakt zelfvertrouwen van die jongens kapot. Je kiest voor Enes, Taylan en maakt Kenan veel te belangrijk tov zijn kwaliteiten. Ik hoop dat Turkije eruit word geknikkerd. Ik heb geen zin in nog zo een toernooi.

4 september 2021 om 23:36

Je moet je 'haat voor senol gunes is groter dan de liefde voor het Turkse elftal' argument niet verwarren met een realistische kijk. We horen op pole positon te zitten met 5 uit 5. In plaats daarvan maken we het ons zodanig moeilijk dat zelfs Montenegro eerste kan worden.

Ik vind ons team inmiddels zo antipathisch dat ik de wedstrijden niet meer kijk. Het feit dat deze mislukkeling van een coach meer geld verdiend dan de coaches van Nederland of Duitsland is een grote grap. Ze zijn helemaal niet klaar voor Oranje, in deze vorm zijn ze niet eens klaar voor Malta. Jammer want individueel loopt er wel talent rond, maar als geheel is het om te kotsen.

Met heel veel moeite, zelfs na de 1-0. Leerzame wedstrijd want we hebben kunnen zien dat sommige spelers van wie velen dachten dat ze op het EK voor het verschil hadden kunnen zorgen nog moeite hebben met Gibraltar. Zo goed zijn onze spelers niet en zo slecht zijn de tegenstanders niet. Er wordt direct te veel verwacht van deze ploeg.

Nederland gaat Turkije helemaal slopen. Eigenlijk hoop ik op zo een klinkende overwinning. Eén commentaar nog en dan ben ik klaar; Kenan Karaman is één van de meest waardeloze speler, die ooit is uitgekomen voor Turkije. Hij is in 35 minuten tijd minstens 5 keer teruggefloten voor buitenspel. Hij heeft 3/4 keer een kans binnen de zestien gemist. Techniek van een keeper, overzicht van niks, geen talent. Enkel loopvermogen. Lievelingetje van Senol Gunes. Senol Gunes als je klein beetje eer hebt, donder je op. Je bent nog hangen in jaren 90 met je voetbal’visie’. En vriendjespolitiek.

4 september 2021 om 22:46

Iemand moet toch de plaats innemen van buitenspel king Burak?

4 september 2021 om 22:49

Dat een 37jarige spits we uberhaupt nog in moet staan door gebrek aan beter....

5 september 2021 om 00:14

Zonder burak was turkije nooit zo ver gekomen

5 september 2021 om 11:59

Ik schaam me als ik zulke reacties lees BKorkmaz.

Hopen dat je land een pak slaag krijgt etc. Omgenuanceerde uitspraken en hopen dat de coach weggaat.

Dat het niet om aan te zien is de laatste wedstrijden is een ander verhaal, maar misschien moeten sommige mensen eens wat realistischer gaan worden.

We staan na 5 wedstrijden nog steeds bovenaan in de poule met positief onderling resultaat tegen de concurrenten.

En dat met een selectie die helemaal niet zo goed is als mensen denken.

We hebben geen middenvelders, we hebben maar 1 spits en die is al 36 en ook de flanken zijn op Cengiz Under na matig.

Zo goed is ons materiaal gewoon niet dus dan moeten we heel blij zijn waar we staan.

Als ik Senol mag bekritiseren is het om het feit dat de spelers die wel klasse hebben verkeerd worden gebruikt met als eerste Hakan Calhanoglu..

Die jongen is een klasbak en moet een vrije rol achter de spits krijgen ipv op links of eigen helft te zitten ploeteren.

Overigens is deze hele poule zwak, de nummer 2 is dan ook een hele makkelijke prooi in de knock-outs. Ik vind Oranje ondermaats maar tegen dit Turkije of Noorwegen thuis zijn ze de favoriet.

In huidige vorm zal Nederland pak slaag geven. Het spel van vandaag ging nergens over, Senol weet volgens mij niet wat tactiek betekent. Enes Unal en Kenan Karaman wil ik nooit meer zien spelen. Hebben we echt geen andere spelers voor in de spits?

Ik weet niet wat ik schandaliger vind:

- Een commentator die uit zijn dak gaat bij de 0-1, terwijl je, met alle respect, tegen een Gibraltar scoort.

- Filosoof Şenol die verdedigend wilt spelen tegen Gibraltar en daarom Kerem Aktürkoğlu wisselt voor Merih Demiral.

- Het feit dat filosoof Şenol spelers als Kenan Karaman, Taylan Antalyali en Enes Ünal blijft opstellen. Vooral de keuze voor Kenan Karaman kan ik gewoon niet begrijpen. Je zou haast denken dat filosoof Şenol opdrachten krijgt van bepaalde personen om hem op te stellen.

- Het feit dat filosoof Şenol Enes Ünal opstelt omdat hij ervaring heeft met het spelen op kunstgras. Dat zou tegen een Gibraltar geen motief moeten zijn, want al speel je zwevend op de maan: tegen Gibraltar hoor je hoe dan ook de bovenliggende partij te zijn, ongeacht je spelersmateriaal.

4 september 2021 om 22:55

Ja en niet te vergeten Efecan die alleen maar terug kan passen geen actie geen dribbel niks tja wat verwacht je ook van een speler die nooit hoger niveau heeft gespeeld dan Alanyaspor..

4 september 2021 om 23:04

beetje respect naar Efecan mag wel vind ik. Oke hij is niet het kwaliteit wat het Turkse elftal nodig heeft, maar de beste man heeft zich vanuit het 3de niveau met Alanyaspor omhoog gespeeld

5 september 2021 om 03:58

Ja nog steeds Turks elftal onwaardig beste man kon niet eens een speler van Gibraltar passeren

4 september 2021 om 23:58

Slecht veel balverlies.

Senol Gunes is de grootste clown die ik heb gezien bij het Turkse elftal je haalt een aanvaller eruit voor een verdediger tegen nota bene GIBRALTAR!! En dan die Kenan die 5 kansen nodig heeft om een doelpunt te scoren

Op naar Nederland maakt me niet uit hoe ze gaan spelen als ze maar niet verliezen

Ik was in de eerste helft al overgeschakeld naar Glory. Zie nu dat ze de punten toch hebben gepakt maar tegen Nederland wordt het heel heel moeilijk!

Belangrijk doelpunt van Halil! Voor mij was die de game changer! De opkomende 2 wedstrijden tegen Nederland en Noorwegen gaan uiteindelijk beslissen of we gaan doorstoten. It’s do or die voor Senol Gunes. Ik ben niet tevreden met wat ik zie van de ploeg momenteel, maar ik ben hoopvol. Ook al is het een moeilijke taak. Wel is het voorbij voor Senol als we beide wedstrijden verliezen. Dan zie ik echt niet hoe hij zijn job kan behouden.

We konden tegen beide landen rustig spelen als we niet twee keer wedstrijden hadden gelijkgespeeld in de laatste minuten. We hebben 4 punten laten liggen, dus als Senol zich niet kwalificeert op de eerste plaats is het voorbij voor hem!

Enes Unal verdient het niet meer om kansen te krijgen wat mij betreft. Wat kan het mij schelen als die in Spanje speelt! Daar kan die nauwelijks 5 doelpunten scoren in een seizoen. Hij heeft genoeg kansen gekregen. Ik heb liever Adem Buyuk in de selectie dan hem! Of geef een kans aan Muhammet Demir die vorig seizoen goed speelde bij Gaziantep. Alles behalve hem!

Turkije zal misschien nog niet winnen van Oranje maar in de toekomst nog vaak: hebben gewoon heel veel talent klaar staan.

Betis voor heel het mondiale voetbal te hopen dat Nederland aankomende dinsdag tegen turkeye gewoon de 5-0 haalt wat recht geeft aan het kwaliteitsverschil tussen beide landen! Ook hoop ik dat dat de scheidsrechter niet gaat trappen in de provocaties en tijdrekken van de Turkse spelers aankomende dinsdag... voor komend WK is het gewoon te hopen dat uit deze poule naar een land het haalt en dat is Nederland de rest is echt verschrikkelijk en anti voetbal!!!!

0-3 vind ik persoonlijk zeer matig. En afgelopen woensdag speelde Turkije ook al met 2-2 gelijk tegen Montenegro, waar Oranje vanavond echt geen moeite mee had. En dat zegt al veel, want Oranje was op moment echt niet best. Montenegro heeft ook nog een aantal momenten letterlijk cadeau gekregen. Het zegt natuurlijk niets, maar op basis van de afgelopen wedstrijden, zou het echt een schande zijn als Oranje puntverlies lijdt tegen Turkije. Met alle respect naar mijn Turkse matties!.

Turkije wint thuis met 4-2 van Holland.
Holland wint thuis met 2-0 van Turkije.
Dan is die zaak in balans.
En de Oranje fans hebben (voorlopig) een klein feestje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Turkije

FIFA ranking: 32
357 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Wales41
4.Turkije0-7
Voor de complete stand: EK 2020
SpelersPositieW
B. YılmazAanvaller30
S. BolatKeeper
U. ÇakırKeeper30
K. AyhanVerdediger30
Z. ÇelikVerdediger30
M. DemiralVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Turkije.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Turkije.

5 fans
Middenvelder, 20 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren