Gareth Bale wil land verbannen uit WK-kwalificatie: ‘De beste oplossing’

Zaterdag, 4 september 2021 om 16:34Jeroen van Poppel • Laatste update: 16:49

Gareth Bale stelt voor om teams te verbannen uit competities als hun supporters spelers van tegenstanders racistisch blijven bejegenen. De aanvoerder van Wales reageert daarmee op de ongeregeldheden tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Hongarije en Engeland (0-4), waarbij de Engelse spelers onheus werden bejegend door de Hongaarse fans. "Er moet actie worden ondernomen om het te stoppen", zegt Bale tegenover de BBC.

Afgelopen donderdag kregen Raheem Sterling en Jude Bellingham te maken met racisme vanaf de tribunes van de Puskás Aréna in Boedapest. Bale roept in de Engelse pers op tot zware straffen. "De beste oplossing is om de fans uit stadions te verbannen, en als ze er dan niet mee ophouden, wat nu lijkt te gebeuren, dan verban je het hele land uit de competitie", vindt de 32-jarige aanvaller van Real Madrid.

"Ik denk dat je er dan meteen vanaf bent", vervolgt Bale. "Als een bepaald land zulke dingen blijft doet, dan is het misschien het best om ze compleet te verbannen, ze een schorsing te geven. Misschien leren ze op die manier hun lesje." De FIFA heeft aangekondigd een onderzoek te starten naar de ongeregeldheden in Hongarije. Bale is daar geen voorstander van.

"Het is frustrerend", zegt de vleugelspits. "Ik snap niet waarom ze steeds dit soort onderzoeken moeten doen die zo lang duren. Het is duidelijk wat er is gebeurd. Ik snap echt niet waarom er zo'n groot onderzoek nodig is." Bale moedigt spelers aan om van het veld te stappen in het geval van racisme. "Daar ben ik helemaal voor. Kwalificatiewedstrijden zijn belangrijk, maar dit soort zaken zijn veel belangrijker dan voetbal. We hebben met Wales nog niet veel problemen gehad, maar we hebben al afgesproken dat we van het veld stappen als een van ons doelwit wordt van racisme."Gerelateerd

Meer sportnieuws

80 reacties (laatste reactie door siepie)

Uitspraak van de maand. Het moet zeker stoppen maar dit is niet de manier. Hier kun je misbruik van maken. Je voordoen als fan van een ander land, je misdragen en dit land word verbannen.

4 september 2021 om 16:45

Je denkt oprecht dat je dat op zo'n schaal voor elkaar krijgt?

4 september 2021 om 16:51

@sempros inderdaad als 1 iemand begint corrigeert de rest hem wel (hardhandig) ... Ook niet bepaald slim om je als een andere dan voor te doen in het thuisvak en vervolgens dit soort gedrag te vertonen. Als die enkele personen die dit doen bij aanhouding op nationaliteit gecheckt worden, is de aap zo uit mouw. Men moet stoppen met redeneren waarom het niet kan maar juist kijken hoe het WEL kan met zo'n ingrijpende ban. Bale ziet het juist goed!

4 september 2021 om 17:21

Ja dat denk ik oprecht, 1 fan die een banaan naar de speler gooit die een hoekschop neemt en je bent er al. En de Fifa gaat dit natuurlijk nooit doen. Anders had de Fifa wel ingegrepen bij stadion bouw in Qatar.

4 september 2021 om 17:33

Je gaat dan ook geen land verbannen op basis van één banaan. Het gaat hier om constant herhaaldelijk misdragen door een groot deel van het publiek. Om dit voor elkaar te krijgen heb je of heel veel infiltranten nodig, of een paar die constant eenmans acties uitvoeren zoals elke wedstrijd een banaan gooien. Dan hoef je maar één keer geïdentificeerd te worden en je hele kwaadaardige meesterplan kukelt meteen in elkaar.

4 september 2021 om 17:45

Wanneer het 1 fan is, dan is deze makkelijk op te sporen en te straffen. Wanneer het een groep is, dan is dit natuurlijk minder makkelijk. Je zou dan met een man of 20 minimaal daarheen moeten gaan.

4 september 2021 om 18:08

Wat een onzin. Een team die niks gedaan heeft verbannen om iets waar zij niks mee te maken hebben is 1000x erger dan mensen die gemene dingen naar andere roepen. Totaal niet evenredig, die oplossing is veel erger dan het probleem

4 september 2021 om 18:32

Teams krijgen toch ook boetes etc wanneer supporters zich op andere vlakken misdragen, zoals vuurwerk of rellen of wat dan ook. Ook daar hebben de teams zelf niks mee te maken. De goede leiden helaas onder de slechte in zo'n geval, maar ik ben het wel met Bale eens. Voer dit in en het zal minder worden, in ieder geval in de stadions.

4 september 2021 om 17:03

Dan gaat er opeens toch heel wat mogelijk zijn als het aankomt op identificatie. Harde maatregelen zijn de enige maatregelen die voetbalbonden gaan aanzetten om er iets aan te doen.

4 september 2021 om 17:45

Ja Lierse dat roept iedereen, er zijn harde maatregelen nodig! Het gaat er juist om wat die maatregelen dan zouden moeten zijn en dat blijkt heel lastig te zijn. Ik denk dat deel 1 van Bale's oplossing best goed is, alleen het land verbannen vind ik nogal een onwerkelijke maatregel.

4 september 2021 om 18:38

Laatste redmiddel uiteraard. Eerst zware boetes, later mogelijk lege vakken, als dat niet helpt echt lege stadions en als het daarna nog blijft voorvallen dan de zwaarst mogelijke sportieve sanctie.

4 september 2021 om 17:04

Volledig mee eens, het eerste wat ik me ook bedacht, realmadriddddd. Die gasten moeten gewoon hun mond houden en voetballen, de politieke kwesties lekker overlaten aan degenen die daar wel talent voor hebben.

En aan meneer PEC Zwolle hieronder, het is ALTiJD, per definitie en zonder uitzondering een kleine groep die de oorzaak is. Weet je hoeveel lawaai je kunt maken met 50 man? Waarschijnlijk niet, aangezien je voor Zwolle bent, maar een kleine groep kan een hele grote invloed hebben. Zeker als het gaat om racisme en de huidige overgevoeligheid van zowel spelers als de buitenwereld, kan een paar man al een maatschappelijke discussie teweeg brengen. Voorbeelden te over, FC den Bosch om er maar eens een te noemen.

Totale onzin dus wat meneer overbetaalde professionele bankzitter hier roept.

4 september 2021 om 17:39

Haha, wat een kleinzerige reactie ook weer dit. Volgens mij raakt dit issue een gevoelige snaar bij je, het lijkt in ieder geval niet de juiste te zijn.

Ik ben het niet eens met Bale dat dit een goede oplossing is, maar niet omdat ik bang ben voor een complot om dit bij andere landen / clubs te doen, vooral omdat ik het een te zware straf vind. Supporters misdragen zich, dan straf je die, niet de spelers.

4 september 2021 om 19:05

Je leest mijn gedachten. Precies wat ik bedoelde. Maar uiteindelijk gaat het me meer om dat een kleine groep het kan verkloten voor een heel land, dat moet niet kunnen.

4 september 2021 om 17:13

Het probleem gaat hem dan ook zitten in Wie oordeelt of het racisme is. We kennen allemaal het feyenoord bananen incident nog.

4 september 2021 om 17:39

@ real adridd: ikk denk niet dat 500 uitsupporters zoveel kabaal kunnen maken dat ze 50000 supporters kunnen overschreeuwen. Daarnaast lijkt het me makkelijk om Engelse hooligans van Hongaarse te onderscheiden in de uitspraak. Dus ik ben niet bang dat uitsupporters dit oor elkaar krijgen.

4 september 2021 om 19:06

50 bananen, megafoons, 500 man apengeluiden maken doet veel denk ik.

4 september 2021 om 19:33

Maar luisterend naar een accent, of de locatie waar de uitsupporters zitten, en met misschien ook wel andere middelen kun je supportersgroepen uit elkaar halen. Ik denk niet dat 1000 engelse supporters in vloeiend Nederlands onze donkere spelers met rascistische uitspraken kunnen beledigen. Of 1000 fransen die vloeiend Duits spreken enz.

4 september 2021 om 17:57

Haha wat een onzin dit is weer een excuusje het gaat niet om de actie van 1 persoon, jij denkt het is mogelijk om als grote groep te doen dat je bijv. hongaarse supporter bent, shirtje alles hou op man. Elke keer hetzelfde en dan een onderzoek en dan gebeurd er weer niks.

4 september 2021 om 19:07

blijven oefenen jongen, komt vanzelf wel goed.

4 september 2021 om 18:23

@realmadridddd als al die anderen in het vak weten dat hun land uit de competitie wordt genomen door jouw gedrag, vraag ik me af hoe lang ze jou je racistische leuzen laten roepen als jij dat probeert te misbruiken…

Een land verbannen wegens racisme heeft geen zin
Je kan dan beter het betreffende land hun thuis wedstrijden af laten werken zonder publiek
Het publiek zijn de daders en die straf je daardoor

4 september 2021 om 17:17

Zo’n verbanning heeft bij Zuid-Afrika gedurende het apartheidsregime anders prima uitgepakt

4 september 2021 om 18:57

Maar die verbanning had niets te maken met het einde van de apartheid. De VS drukten dat erdoor. Je weet wel, dat land wat hun eigen apartheid had en nog steeds hun privé oorlogjes voert waar honderdduizenden mensen door zijn gestorven. Ik ben voor een land uit te sluiten vanwege extreem gedrag, maar dat zal nooit eerlijk gaan en bepaalde landen zullen er dan altijd mee weg komen, zoals de VS bijvoorbeeld.

4 september 2021 om 17:21

Dat is ook zijn voorstel zoals je kunt lezen. Als het niet helpt dan volgt pas diskwalificatie.

4 september 2021 om 19:11

Een wedstrijd zonder publiek is als
Een tafel zonder lak;
Maar racisme is een kwaal zo vals,
Sluit maar snel, dat thuisvak!

Klinkt begrijpelijk om een team waarvan de supporters keer op keer discrimineren uit de competitie te gooien, maar naast dat je dan de spelers naait die hier vrij weinig aan kunnen doen, is het vooral niet te handhaven
Wanneer is iets bewezen rascistisch? Wat als slechts 5 idioten het doen? Waar ligt de grens dan? Je kan zelfs als supporter van een rivaliserend team in het thuisvak gaan zitten, oerwoudgeluiden inzetten en zo je tegenstander uitschakelen bij wijze van spreke, dus er is gewoon geen duidelijke regel aan vast te maken vrees ik.
Wel zou het de spelers en staff van de Hongaarse voetbalbond sieren als ze hier wat duidelijker afstand van nemen. Denk dat zij meer invloed op deze idioten hebben dan de hoge UEFA-heren of de Engelse spelers

Dan blijven er weinig landen/clubs over denk ik aangezien je overal te maken hebt met racisme

7 september 2021 om 15:20

Die engelse spelers zijn na de finale zelfs door hun eigen fans racistisch benaderd, dus worden ze er zelf ook uitgegooid.

Kijken of Gareth hier nog steeds zo over denkt wanneer zijn eigen aanhang anderen racistisch zou bejegenen en hij hierdoor een toernooi misloopt. Je kan de spelers natuurlijk niet straffen door het gedrag van een stel debielen in het stadion. Het is ook verschrikkelijk moeilijk hier iets tegen te doen. Racisme zit gewoon in de mens (en dier) en zorgde in een lang verleden voor wantrouwen naar alles wat niet 'eigen' was, als onderdeel van het overlevingsinstinct. Dit bestaat van blank naar donker, maar echt niet minder andersom. Dit ga je ook nooit uitbannen, het is iets natuurlijks. De vormen die je echter in het voetbal ziet zijn compleet onacceptabel en zijn er puur op gericht om mensen te beschadigen. Alleen hoe ga je dit aanpakken?! Dat kleine groepje idioten weet dat dit bijna niet te doen is en gaan dus toch wel door.

4 september 2021 om 17:48

Ja natuurlijk denkt Bale er dan ook zo over. Hij zegt toch? Racisme is veel belangrijker dan voetbal. Hij heeft empatisch vermogen.
Hij zegt toch, eerst zonder publiek. Spelers hebben daarbij weldegelijk invloed op hun eigen supporters. Daar vergis je je in

4 september 2021 om 18:03

Op een bepaald deel wel, een bepaald deel ook niet. Die zitten daar zwaar onder onvloed op zo'n tribune te wachten op rottigheid. Die trekken zich dan echt niets aan van wat Bale of wie dan ook ervan vindt. Zelfde types die elke week op pad gaan om te knokken met de ME.

Als gevolgen van bepaald handelen echt zouden helpen tegen het voorkomen van zulke handelingen, zouden er ook geen gevangenissen zijn.
Hoe zwaar je de straf ook maakt, tot aan de doodstraf aan toe, er zijn altijd mensen die de regels toch overtreden.

De meest logische oplossing is bepaalde landen, die zich inderdaad structureel misdragen, uit te sluiten of vaker zonder publiek te laten spelen. Ik ben het er volledig mee eens dat dit een ernstig probleem is waar de UEFA veel te weinig aan doet!

Waar ik wel een beetje om moet gniffelen is dat de BBC natuurlijk voorop loopt om dit gedrag te veroordelen als het om Tsjechen, Roemenen of Slowaken gaat, maar de mond niet opent als er net voor of tijdens de EK finale Italiaanse pizzerias gesloopt worden of er mensen met een andere kleur in de gangen van Wembley aangevallen worden.. De Engelsen hebben de meest asociale supporters van Europa, dus ik zou er niet gek van op kijken als ook zij zometeen niet meer welkom zijn bij uitwedstrijden

4 september 2021 om 17:04

Je doet alsof dat op grote schaal gebeurt, indd waren er incidenten maar Hongarije heeft zich structureel misdragen en hun voetbalbond negeert de probleem en meestal ontkennen ze het. De minister van Buitenlandse zaken in Hongarije komt ook net naar buiten om te zeggen dat het racisme dat Sterling overkwam hetzelfde is als Engelse fans die boe riepen toen de Italiaanse volkslied word gezongen. Een volkslied uitjouwen is heel wat anders dan dingen naar een speler gooien En dat komt dan uit de mond van hun minister, ze staan daar totaal los van de realiteit.

4 september 2021 om 17:10

Bale Is geen Engelsman maar komt uit Wales...

4 september 2021 om 21:03

Dit bericht verscheen ook bij de BBC, vandaar dat ik daar aan denk. Ik weet dat Wales en Engeland niet hetzelfde land zijn..

4 september 2021 om 17:14

De Engelsen zijn zeker van een vergelijkbaar niveau als de Hongaren wat racisme en asociaal gedrag ja maar als het niet over zwarte mensen of homo's gaat dan is de media een stuk milder. Als je alleen al ziet wat een ellende er is geweest rondom de EK finale maar er is geen moment over gesproken in Engeland alles werd goed gepraat onder het mom vaderlandsliefde.

Kan iemand Derksen en zijn fanboys vertellen dat dit de reden is waarom de Engelse spelers knielen? Ban Hongarije gewoon, oefen druk uit op hun voetbalbond en autoriteiten. Als ze niet de moeite nemen om het op te lossen, lopen ze essentiële inkomsten van FIFA en UEFA mis. Maar we weten dat het een boete van 2000 euro zal zijn, FIFA neemt racisme niet serieus.

4 september 2021 om 17:17

Ik vind persoonlijk dat het knielen z'n waarde heeft verloren door BLM, die organisatie is geen haar beter dan het het gene wat ze bestrijden. Ben wel blij dat spelers zich uitspreken en zoals Bale meer druk leggen op de Fifa/uefa om harder op te treden.

4 september 2021 om 17:58

En wat denk jij dat BLM bestrijd dan, als ik vragen mag?

4 september 2021 om 18:38

Je hebt gelijk, BLM is net als Antifa een radicaal linkse beweging. Ze discrimineren zelf. Racisme en discriminatie moet absoluut bestreden worden maar alles dat met zulke groeperingen te maken heeft moet verbannen worden en zeker niet gesteund. En wat betreft de uitspraken van Bale; die zijn logisch uit emotioneel oogpunt maar niet haalbaar. Dan gaan er supporters uit land X naar een (kwalificatie)wedstrijd van land Y en dan misdragen ze zich zodat land X geschorst is. Zonder publiek laten spelen voor een bepaalde periode en bij een x-aantal keer gewoon 2 jaar geen publiek toelaten. Dat is wel haalbaar. En eens met Bale dat al die ellenlange onderzoeken nergens op slaan. Het is duidelijk wat er gebeurd is, onderneem actie.

4 september 2021 om 19:58@fairplay1, Etnisch profileren richting zwarte mensen, maar ondertussen elke vorm van racisme richting Aziaten goedkeuren. Protesten tegen anti-zwart politie geweld in Amerika wat mij betreft het enige juiste wat ze doen. Ze zijn ook tegen institutioneel racisme, het systematisch uitsluiten van de zwarte bevolkingsgroep, hun oplossing bestaat vooral uit het uitsluiten van andere bevolkingsgroepen omdat ze zichzelf superieur achtten. BLM begon met de juiste intenties maar is overgenomen door complete gekken.

4 september 2021 om 19:18

Dat knielen heeft helemaal geen toegevoegde waarde meer. Wie kijkt er nu nog op van knielende spelers? Heeft wat mij betreft ook niets te maken met Derksen en zn fanboys. Ik denk dat het overgrote deel van de bevolking het niet eens meer opvalt, dat houdt dus in dat het zn betekenis heeft verloren.

5 september 2021 om 01:03

Daar ligt de prioriteit op trapblokkeerders op te sporen.Hij heeft gelijk, laten we eerlijk zijn. Landen als Hongarije krijgen keer op keer waarschuwingen, boetes, etc van UEFA maar doen nooit iets tegen dit probleem. Dit gaat al jaren lang te ver. Gewoon landen die structureel dit soort problemen veroorzaken uitsluiten van alle UEFA competities voor een jaar of 5. Geen CL, EL, Conference, EK, watdanook. Laat die nationale voetbalbonden maar eens op de blaren zitten vanwege hun lui- en laksheid.

4 september 2021 om 17:24

De Uefa wijst zelfs Hongarije aan als één van de organisatoren van EK 2020. De Fifa idem dito met Qatar. Is er dan niemand binnen die grote organisaties die research doet naar die landen?

4 september 2021 om 17:43

Het enige research dat er is is wie het meeste geld over heeft voor zo'n toernooi

In het geval van Hongarije lijkt me dat wel op z'n plaats, het is elke keer weer raak. Of de Hongaarse bond moet duidelijk kunnen aantonen dat deze personen levenslang verbannen worden van voetbalwedstrijden, maar dat betwijfel ik.

Wie neemt Rasisme nu serieus...niemand toch?

Iedere keer als het gebeurt moet er eerst onderzoek gedaan worden of het überhaupt wel Rasisme betreft...en als de constatering is dat het dus Rasisme betreft...is het alweer zo lang geleden.
En laten we nu eerlijk zijn...het betreft toch alleen donkere spelers..so.... who gives a f.ck?

4 september 2021 om 17:33

Het betreft alleen de donkere spelers dus moeten we er niet om geven volgens jou. Heb je wel even nagedacht bij wat je zegt? Nu weet ik niet of je wel een racist bent of niet.

4 september 2021 om 19:07

Ik ga er van uit dat het een niet heel eloquent sarcastisch bericht is.

4 september 2021 om 22:57

Heb je wel eens de reacties gelezen die hier de revue passeren? Als er een statement gemaakt wordt door de spelers (donkere spelers) moeten ze zogenaamd niet zo zeuren rn geen lange tenen hebben...iets gebeurt in het buitenland...weten we het ineens heel goed...maar in ons eigen land...gaan we eerst even bepalen wat nu echt Rasisme is! Mendes Moreira...dat is toch zo lang geleden....wat heeft het ons gebracht...allemaal beloftes...maar resultaat nul komma nul....

4 september 2021 om 23:01

Ik zal mezelf wel corrigeren....You give a F.ck....But who else?

Prima regel!
1x boete en geen republiek meer
2e x land uit competitie...

Direct afgelopen

4 september 2021 om 17:41

Boete en een wedstrijd zonder publiek. En dat dan cumulatief, dat is meer dan voldoende. Dat wordt op gegeven moment heel veel geld en heel lang zonder publiek.

Ja, er moet wat gebeuren. Hier in Nederland overigens ook, want ons volk is nauwelijks een haar beter. Extreem rechts is hier het nieuwe normaal geworden. Men schaamt zich er niet eens meer voor. Kijk naar de "kraaiengeluiden" tijdens Den Bosch- Excelsior en wat voor braaksel er uit monden in de Harskamp kwam. Maar ik dwaal af.

Het ironische is, is dat die Britten het hypocrietste jongetje van de klas zijn. Hoe denk je dat die Brexit tot stand gekomen is? Omdat dat volk zo tolerant is t.o.v. alle Europeanen die niet West-Europees zijn? Om maar niet te spreken hoe de verhouding van een deel van het volk is t.o.v. de mensen die uit de voormalige koloniã«n komen.

Goed, dat eigen volk eerst sentiment heerst hier zoals eerder gezegd ook steeds meer, maar het gaat nu over de Britten die bij en na voetbalwedstrijden het braafste jongetje van de klas proberen te acteren. Dezelfde tabloids, die schande spreken over het gedrag van het gedrag van hooligans uit andere landen tijdens interlands van Engeland, hebben een belangrijke rol gespeeld voor het Brexit referendum met hun weerzinwekkende stemmingsmakerij. En kijk naar het weerzingwekkende gedrag nadat van Italie werd verloren.

Ik schrijf dit, omdat ik van mening ben dat als je de wereld wilt verbeteren, je bij jezelf moet beginnen.4 september 2021 om 18:56

Grappig, een paar idioten verkloten het continu en je noemt het hele NL volk net zo slecht en extreem rechts hier het nieuwe normaal? Lekker blijven generaliseren, weet je zeker dat er alleen maar meer weerstand komt. Feitelijk ben je, gezien je betoog, geen haar beter 🤷‍♂️

4 september 2021 om 21:17

@DonCoXxX
Los van je betoog waar ik het totaal niet mee eens ben maar wat wel een duidelijk verhaal is wat natuurlijk goed is voor de discussie is denk ik dat het Brexit verhaal niets met anti buitenlander sentiment te maken heeft. In Engeland was er meer dan genoeg pers ook een deel van de tabloid die tegen de Brexit waren, de 2 belangrijkste redenen waren uiteindelijk meer onafhankelijkheid en meer zeggenschap over de eigen economie wat natuurlijk ook een vorm van onafhankelijkheid is. Even los van of je dat goede redenen vind en of de Brexit heeft gewerkt was dit de belangrijkste drijfveer. Het Britse volk heeft dit tot 2 maal toe via een referendum met een meerderheid voor gekozen en het siert de regering dat ze zich daar aan houden. Hier in Nederland leggen ze een uitslag van een referendum naast zich neer met een inlegvelletje en zelfs een raadgevend referendum schaffen ze af omdat dit al te veel inspraak is. En dat links rechts denken is sowieso te zwart wit, democratie houd namelijk ook in dat de uitkomst van een verkiezing iets kan zijn waar je jezelf totaal niet in kunt vinden.

Je moet bonden en clubs verantwoordelijk stellen voor het identificeren van racistische supporters. Als zij de daders niet vinden, verbannen en aangeven dan moeten ze gestraft worden

Het belangrijkste is om dit soort mensen juist duidelijk te maken dat zij zich niet in zo'n discussie moeten mengen op zo'n grote schaal van bereik. Onschuldige coaches, voetballers e.d. straffen omdat supporters zich misdragen is veel te kortzichtig en heel erg slecht doordacht. Ik wed dat Bale namelijk heel anders praat als supporters van Wales zich schuldig maken aan racisme waardoor Wales zou worden uitgesloten. Het is eigenlijk heel simpel: Je hebt geen invloed op wat anderen denken. Je kunt alleen naar jezelf kijken en dat uitstralen richting anderen. Wat zij er vervolgens mee doen, dat is niet meer aan jou. Niemand heeft een antwoord voor het racismeprobleem, omdat iedereen een racist is onder bepaalde omstandigheden en iedereen een tegenstander is onder bepaalde omstandigheden. Het is het aard van het beestje en dat krijg je er niet zomaar uit omdat mensen roepen dat het slecht is. Nu wil ik het natuurlijk niet bagatelliseren, maar het is zeer naief om te denken dat we door middel van dergelijke maatregelen ook maar iets gaan veranderen aan de manier hoe een mens in elkaar steekt. Het is een gevolg van misschien wel duizenden jaren en het gaat net zolang duren om dat 'ongedaan' te maken, als dat uberhaupt mogelijk is. We zijn nou eenmaal huiverig voor het vreemde en dan heb je een 'fight or flight-mode' die bepaalt hoe je met de situatie omgaat. Voor je het emotionele vlak van racisme wilt tackelen, zul je eerst de biologie en het instinct van de mens aan de discussie toe moeten voegen.

Dit kan misschien wel werken, maar dan zeg ik wel misschien. Men zal het nooit volledig kunnen wegwerken, dat is onbegonnen werk.

Nou hoeft het voor mij niet na 2x. Maar als het herhaaldelijk gebeurt dan vind ik het prima. 1e en 2e keer een x bedrag boete. 3e keer een grotere boete en deel gesloten tribune. 4e keer boete en wedstrijd zonder publiek. 5e keer aantal wedstrijden geen publiek. En 6e keer uitsluiting. Dan niet per kwalificatiereeks maar gewoon voor 5 jaar ofso na de eerste misdraging. Als er na die tijd nog niet is ingegrepen door de eigen bond of iets dergelijks dan vind ik uitsluiting wel terecht. In ieder geval moet er wel echt wat aan gedaan worden.

Ik vind dit geen optie. Het is vreselijk dat het gebeurt en je wilt het niet hebben, maar er worden de meest vreselijke dingen vanaf de tribunes geroepen. Dan moet je of tegen alles optreden of gewoon het maar laten gaan. Uitsluiting moet nooit een optie zijn, maar wellicht dat een wedstrijd zonder publiek of een andere optie iets zou kunnen toevoegen.

Nee de Engelsen zijn fijne jongens. De eerste die het knielen uitjoelenden tijdens een potje van Millwall, Sterling wordt in elk stadion in Engeland racistisch bejegend. Spelen genoeg donkere jongens in Hongarije, als t allemaal zo erg was gingen ze wel pleitte. Maar gebeurd niet, dus blijven ze lekker. Maar ja, het nationale team van Engeland is zo woke als een kortharige Karen, terwijl de Engelsen zelf hoog op het lijstje van racisten staan.

Als je een land gaat verbannen omdat een paar achterlijke van de bevolking slecht zijn opgevoed… dan roep je eigenlijk alleen maar meer haat op en dan zal het probleem alsnog niet uit de wereld zijn of misschien zelfs erger worden… wat er eigenlijk moet gebeuren, als er zo’n situatie zich voordoet, is dat de scheidsrechters door een nieuwe regel van de FIFA de wedstrijd dan stil moeten laten leggen en dat die idioten door de stewards uit het stadion worden verwijderd.. Er zijn genoeg camera’s om die gekkies op te sporen..

Ik vind het een goed idee!
Al jaren lang is er sprake van racisme in Europa. In voormalige Balkan landen is het heftig, maar ook in Nederland, Duitsland, Spanje en Italië. Blanke mensen die buitenlanders niet accepteren in hun samenleving.

Helaas is racisme nog steeds hevig aanwezig. Het komt dagelijks voor dat blanke mensen buitenlanders uitdagen, negeren of kleineren. Blijkbaar hebben blanke mensen nog steeds genoeg macht om te doen wat ze willen.

Het wordt tijd voor harde maatregelen. Zodat mensen dit gedrag afleren. Iedereen is gelijk, geen kleur is beter dan andere kleur.

4 september 2021 om 21:00

Dit is trouwens ook echt een negatieve generalisering van de ‘blanke’ man… alsof de blanke man dat niet kan ervaren? Er zijn ook genoeg discriminerende groeperingen tussen blanke Europeanen.. door afkomst, accent, geschiedenis, ga zo maar door… wat ik wil zeggen is dat niet elk land uit Europa een leuke geschiedenis heeft gehad en het tot de dag van vandaag daar ook nog mee wordt geteisterd en gediscrimineerd.. dus ik vind de generalisering van je ‘blanke’ man pijnlijk.. zeker omdat je zo denkt en het zo ziet…

4 september 2021 om 22:24

Mooi! Noem ons ook niet meer 'zwarte'' en loop niet rond 5 december met je zwarte piet outfit rond, dat doet ons ook pijn.
Met je grote bek! Jankerd!

4 september 2021 om 21:29

@Favi
Wat jouw verhaal niet sterk maakt is dat jij denkt dat racisme een soort privilege voor blanke mensen is. Misschien moet je je eerst verdiepen in de geschiedenis van de slavernij wat eigenlijk de ultieme vorm van racisme is, Vikingen hadden slaven, Romeinen hadden slaven, Ottomanen hadden slaven, Moren hadden slaven en het land waar Ronald de Boer zo'n groot fan van is laat slaven eh ik bedoel arbeiders onder erbarmelijke omstandigheden stadions bouwen en moeten voor hun eigen bestwil hun paspoort inleveren zodat ze niet het gekke idee krijgen het land uit te vluchten. Je hoort daar helaas erg weinig voetballers inclusief Bale over klagen.

4 september 2021 om 22:06

Als je eigen overheid allerlei campagnes moet opzetten en diversiteit moet aanmoedigen, zodat bedrijven in Nederland buitenlandse mensen ook moeten aannemen. Ja! dan kan je spreken van privileges. Ik kan nog even doorgaan met allerlei andere voorbeelden.

Het gaat mij overigens niet om de geschiedenis. We praten nu over de racisme in deze tijd.

4 september 2021 om 22:53

@favi
Ik zie jouw reactie richting Gallimh_bhoy en dan denk ik dat jij serieuze persoonlijke issues hebt, ik denk dat kennis over geschiedenis voor jou een eye opener zou zijn want je hebt werkelijk geen idee wat racisme is en dat heeft juist alles met deze tijd te maken.

5 september 2021 om 00:20

Wie ben jij om mij te beoordelen?

Volgens mij heb jij en heeft jou volk serieuze persoonlijke issues. Wie is degene die geen oog heeft voor de geschiedenis?
Jou volk die Sinterklaas en Zwarte piet nog viert tot aan deze dag.

Wat heb jij en je volk van het geschiedenis geleerd?
Blijkbaar weinig, want jullie praktiseren het nog steeds.

Het gaat niet om wijs te praten en je als wijze persoon voordoen. Het gaat erom dat je gedraagt. Blijkbaar is het moeilijk voor jullie om van het geschiedenis te leren. Bedankt voor je advies maar die sla ik over.

5 september 2021 om 01:03

Ik gok dat je nog redelijk jong bent en daarom vrij heftig reageert ipv tot 10 te tellen. Ik heb er geen probleem mee als je mij wilt beoordelen maar je praat over jouw volk en jullie praktiseren, ik ben geen eens Nederlander dus je hebt geen idee waar je het over hebt. En wat Sinterklaas en Zwarte Piet betreft, als dat jouw grote probleem is dan weet je helemaal niks over racisme. Buiten dat is het hier gewoon een traditie waar helemaal geen racisme achter schuilt maar als je zoekt en blijft zoeken kun je zelfs van een kinderfeest een racistisch probleem maken. In de hele wereld zijn er problemen, die gaan over leven en dood van armoede tot geweld tot oorlog tot en met honger en dan maak jij je druk over een kinderfeestje, wie is hier nou de jankerd.

5 september 2021 om 02:06

Gast! Serieus. Ik weet nu genoeg.
Ik wens je heel veel succes!
Ik hoop oprecht dat je veel gaat leren.
Bedankt! je heb me laten inzien wat ik al wist.
Ik voer een discussie met jou over racisme.
Volgens mijn inziens en velen andere is dit een serieuze rastische onderwerp.
Ik breng dat op als een voorbeeld. Jij komt met allerlei andere onderwerpen aanzetten die niet relevant zijn in deze discussie.

Verder over onze discussie.
Ik geef werkelijk op. Ik zie in, dat sommige mensen bepaalde lessen niet gaan leren in deze leven. Omdat ze met oogkleppen willen lopen. Mensen geloven wat ze willen zien en horen. Wat is de waarheid waard tegenwoordig. Daarom ik geef deze discussie op.

Mooie gelegenheid voor donkere spelers om een land uit te laten sluiten.
Moord en brand schreeuwen dat je wordt gediscrimineerd ,dat ze iets hebben gehoord,en iedereen hangt aan je lippen.
Na onderzoek blijkt er geen bewijs,maar de beschuldigde tegenstander is geen schim meer van daarvoor.

Gewoon serieuze celstraffen uitdelen. Easy

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Wales

FIFA ranking: 18
6 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Wales41
4.Turkije0-7
Voor de complete stand: EK 2020
SpelersPositieW
S. ThomasAanvaller
D. JamesAanvaller40
K. MooreAanvaller41
D. WardKeeper40
T. RobertsAanvaller10
C. GunterVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Wales.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Wales.

752 fans
Aanvaller, 32 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren