Samuel Umtiti barstte in tranen uit tijdens vergadering met Barcelona

Zaterdag, 4 september 2021 om 20:50Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 21:18

Samuel Umtiti leek deze zomer op weg naar de uitgang bij Barcelona, maar de 27-jarige verdediger staat tegen alle verwachtingen in toch nog onder contract. Umtiti verzette zich hevig tegen een gedwongen vertrek en wilde zelfs niet transfervrij vertrekken, ook al zou hij een jaarsalaris meekrijgen. Mundo Deportivo laat zaterdag een ander licht schijnen op de situatie van Umtiti, die door menig fan van Barcelona wordt verweten dat hij alleen niet wilde vertrekken omdat hij voor twaalf miljoen euro bruto op de loonlijst staat.

Umtiti liet het bestuur te allen tijde weten dat hij per se zijn contract met Barcelona tot medio 2023 wilde uitdienen. Hij vroeg zelfs om een onderhoud met de top van club en zo geschiedde, medio augustus. Voorzitter Joan Laporta, vice-president Rafa Yuste en technisch directeur Mateu Alemany luisterden aandachtig naar het verhaal van de verdediger, zo blikt de Catalaanse sportkrant terug. Laporta zette de Fransman meteen de duimschroeven aan en wees erop dat hij, ondanks dat hij zijn basisplaats was verloren en sinds 2018 amper meer had gespeeld, toch nog bij Barcelona wilde blijven en al helemaal nadat hij persoonlijk van Ronald Koeman had gehoord dat hij niet in de toekomstplannen voorkwam.

Umtiti liet zich echter ook niet onbetuigd en wees erop dat de medische staf van Barcelona er niet in geslaagd was om achter het hoe en waarom van zijn blessureleed te komen en dat de voorgestelde operatie aan de meniscus een risico was voor zijn knie. Een risico dat hij niet wilde lopen, zo gaf de verdediger aan. Umtiti legde vervolgens uit dat hij zelf naar een geschikte behandeling had gezocht en ook gevonden en dat zijn fysieke vooruitgang sindsdien met sprongen vooruit was gegaan, gebaseerd op onderzoeken en tests van Ramón Cugat. De zeer gerenommeerde kniespecialist wordt ook vaak door Barcelona zelf ingezet.

Mundo Deportivo schrijft dat Laporta, Yuste en Alemany aandachtig naar zijn verhaal luisterden en dat de voorzitter uiteindelijk zei dat hij de verdediger geloofde, dat hij ervan overtuigd was dat hij een kans verdiende en dat de club wellicht tekortgeschoten was op de momenten dat de Fransman hulp nodig had. Dat was volgens het dagblad het moment dat Umtiti in huilen uitbarstte, gezien de spanning aan het begin van de vergadering plus het feit dat iemand uiteindelijk zijn verhaal wilde geloven. Volgens Mundo Deportivo gaf Laporta aan dat hij met Koeman zou gaan praten om ervoor te zorgen dat hij meer begrip moet tonen voor de situatie van de verdediger.

De vraag is of Koeman daadwerkelijk beroep gaat doen op Umtiti, daar hij over Gerard Piqué, Eric Garcia, Ronald Araujo en Clément Lenglet beschikt. Desnoods kan ook Frenkie de Jong nog centraal achterin spelen. Umtiti kampt al drie jaar lang met klachten aan zijn linkerknie en kreeg vorig seizoen ogenschijnlijk alleen speeltijd omdat Koeman vaak geen alternatieven had. Zijn optreden tegen Granada maakte zijn situatie er niet beter op. Een zege had het team van Koeman aan kop van LaLiga kunnen brengen, maar twee misstappen van de Fransman lieten het duel in een 1-2 nederlaag eindigen, waarna het verval werd ingezet. Umtiti speelde dit seizoen nog geen minuut voor de Catalanen.



Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door el fenomeno)

Tja… ik denk wel dat Umtiti met een goede knie beter is dan Lenglet.

4 september 2021 om 11:12

Ik ben ervan overtuigd van dat als Barcelona blijft vast houden aan spelers als een Lenglet ze nooit potten zullen breken. Umtiti heeft nooit 3 a 4 wedstrijden basis gestaan, Lenglet lijkt daarnaast ook eindeloos de kans te krijgen. Ik zou Aurojo, Minqueza, Umtiti en Garcia ten alle tijden boven Lenglet kiezen. Ik heb Lenglet vorige seizoen zoveel fouten zien maken, ongelofelijk dat die nog de hand boven het hoofd gehouden wordt. Zelfs met 1 been is Umtiti nog altijd beter dan Lenglet.

4 september 2021 om 11:23

Umtiti heeft nooit 3 a 4 wedstrijden in de basis gestaan vanwege zijn dramatische prestaties. Die man is gewoon geen professionele voetballer meer. Als je de één benige Umtiti boven Lenglet verkiest die wel gewoon twee goede functionerende knieën heeft dan heb je er in mijn ogen geen kijk op. Tenminste iets wat Koeman wel goed heeft gezien. Nooit meer opstellen een 27 jarige verdediger die op zijn top van zijn kunnen hoort te zijn maar er uit word gelopen door een 36 jarige Soldado. Granada uit was dat voor de beker, Granada scoort twee keer wie maakte beiden fouten? Je raad het al Umtiti.

4 september 2021 om 11:31

Niemand verkiest de huidige Umtiti boven hen...

4 september 2021 om 12:03

Precies dit, ik zeg toch ook gewoon duidelijk: Umtiti met een goede knie is beter dan Lenglet…

4 september 2021 om 11:09

Met een goede knie was hij een van de besten. Kraakbeen blessures zijn ellendig. Vraag maar aan van Basten.

Umtiti is de slimste niet zo te lezen. Zijn omgeving helpt ook niet echt. Ik zie het als volgt
Umtiti werd gehaald toen hij heel goed speelde (niet volgens mij, maar Barca zag het zo). Hi9j speelde vaak. Goed of minder goed dar zullen de meningen over verdeeld zijn. Toen kwam de blessure, daarma het herstel. Nu gaat het fout. Hij moest en wilde zelf ook op het hoogste niveau acteren. Dat kan niet,
Toen had de beslissing moeten zijn genomen om het een of twee niveaus lager te proberen.
Dan had duidelijk kunnen worden;
1) nooit meer de oude Umtiti of
2) het gaat beter, spelvreugde komt terug, handelingssnelheid is terug, kracht is terug, langzaam maar zeker misschien zelf de oude Umtiti
(die ik overigens niet geweldig vond, maar dat is subjectief en gebaseerd op te weinig informatie)

4 september 2021 om 11:16

Hij heeft laatst een checkup gehad bij een gerenommeerde kie arts. Hij is goedgekeurd. Maar of dat inhoudt dat hij nog mee kan op het hoogste niveau is de vraag inderdaad.

4 september 2021 om 11:19

Als je hem niet behoorlijk opstelt en een echte kans geeft, weet je het niet hé

4 september 2021 om 11:25

Een echte kans? Dat gaat dus niet. Punt verlies is bijna funest in Spanje
Daarom had hij het lager moeten proberen, desnoods uitlenen, of verkopen met terugkoopoptie

4 september 2021 om 12:02

Waarom in godsnaam? Hij verdient een prachtig salaris, lekker blijven zitten en cashen, hij moet helemaal niks.

4 september 2021 om 17:01

Het is niet zo dat hij geen kansen krijgt. Hij heeft 16 keer gespeeld vorig seizoen terwijl hij nog sukkelde met zijn knie, Covid had opgelopen en de keren dat hij speelde fouten maakten en traag oogde. Hij heeft dit seizoen nog niet gespeeld in de 3 wedstrijden van de competitie maar wel in alle pre- season wedstrijden ondanks Barca hem in de verkoop had gedaan. Hij heeft een contract dus hij heeft recht om te blijven. Maar Barcelona heeft hem niet perse meer nodig.hij is niet meer top na zijn blessure en er zijn andere verdedigers in Pique, Aurojo, Minqueza, Lenglett, Garcia en indien nodig Frenkie. En Barca heeft ook financiele issues dus een dure speler in de selectie houden om de bank op te warmen schien niet op. Dus een transfer zou voor hem en Barca het beste zijn.

4 september 2021 om 11:22

Deze hele comment is alsof je heel hard probeert een punt te maken, maar het komt er niet uit. Ik zie niet hoe je concludeert dat Umtiti 'niet de slimste' zou zijn gebaseerd op je uitleg.

Umtiti werd gehaald voor de basis en speelde aanvankelijk prima. Bartomeu gaf hem toen een ongekende contractverhoging en verlenging, waardoor hij rustig 12 miljoen per jaar kost. Dit was vanwege Umtiti's eigenschappen als moderne CV en zijn prima spel, hoewel dat contract natuurlijk echt zo'n Barca contract was waarbij ze maar gewoon het hoogst denkbare bod deden.

Het noodlot slaat toe en Umtiti is drie jaar aan het kwakkelen met z'n knie. Barca is inmiddels 36 miljoen euro verder, hij wil zijn contract niet reduceren (en dat is zijn goed recht) en nu gebruiken de fans hem als pispaaltje. Heb meerdere Barca fans hem lui en disloyaal horen noemen, alleen omdat hij niet voor de puinhopen van Bartomeu boete wil doen.

4 september 2021 om 11:27

Als hij de slimste of een van de slimste zou zijn geweest dan had hij zelf kunnen bedenken dat na zijn blessure het onmogelijk is om direct weer in Barca te staan, waar punt verlies funest kan zijn. Hij had het dan ook opeen lager niveau moeten zijn gaan proberen

4 september 2021 om 11:36

Waarom had ie het op een lager niveau moeten gaan proberen als ie gewoon onder contract staat bij Barcelona en een goed niveau daar heeft gehaald?

4 september 2021 om 11:49

Waar lees jij dan dat hij er direct wilde staan?

Verzin geen onzin om je lompe statement te onderbouwen. Ik zie namelijk nergens staan dat hij direct weer op het veld wilde staan na ze blessure.

4 september 2021 om 11:53

Omdat hij na zijn blessure onmogelijk direct op het allerhoogste niveau moet gaan presteren. Bij teams die op altijd kampioen moeten worden, altijd ten minste de halve final van de CL moeten halen is dit te veel gevraagd.
Zijn huiluitbarsting geeft aan dat hij te leiden heeft gehad.
Mensen of het nou in de sport zit of "gewoon" in het bedrijfsleven merken niet dat burn-out, depressie eraan zit te komen.
Een stap terug om weer lekker in je vel te zitten
en hopelijk na herstel weer top te kunnen gaan presteren.

4 september 2021 om 11:57

Ik snap niet hoe jij topsport benadert. Sport werkt niet zo van 'nou, even een jaartje op zeventig procent op het tweede niveau' daar gaat je eigen niveau alleen van achteruit, mogelijk blijvend.

Umtiti moet gewoon steun krijgen binnen de club, als ie slecht speelt dan zit je op de bank, we helpen je met het blessureleed, je bent een speler zolang je hier onder contract staat. That's it.

4 september 2021 om 11:43

Als je echt probeert te beweren dat hij niet geweldig was voor zijn blessure dan ben je zo subjectief als de pest. Hij was gewoon een van de beste die er was.

4 september 2021 om 11:48

In een team dat zwaar op de verdediging rust. Bij Atletico bijvoorbeeld een topper, bij het nationale team ook, maar niet bij een team dat naar voren speelt. Teveel ruimte

4 september 2021 om 11:52

Onzin onzin onzin, hoe kom je hierbij? Heb je hem ooit zien spelen?

4 september 2021 om 12:15

Sorry maar dan heb jij echt geen Barcelona gekeken in de periode 2015-2018.

4 september 2021 om 12:31

@cas1 dus hij is niet de slimste omdat hij niet niveaus lager heeft geprobeerd.... Heb je verder wel het artikel gelezen? Hoe hij mede door fouten van Barca blijft sukkelen

4 september 2021 om 12:40

Ik heb wel degelijk het artikel gelezen en ik heb er over nagedacht. Ik merk dat niet iedreen dit doet. Wel dat er dan gereageerd wordt. Zoals jij nu doet
Voor mijn part ligt ALLE schuld bij Barca. Het gaat nu niet langer om de schuldvraag!, daar ben jij blijven steken.
Het gaat om de voetballeren vooral om de mens.
Het voetbal op topniveau is vast en zeker veel zwaarder dan wij ons kunnen voorstellen.
Daarom en daarom alleen had hij en zijn omgeving, zaakwaarnemer, partner, vrienden moeten moeten nadenken wat het beste voor hem was. Stomweg doorgaan en de ander de schuld geven. Kan
je kan ook zeggen dit werkt niet. Ik moet het over en andere boeg gooien

5 september 2021 om 10:08

Je beseft dat hij gewoon een loon heeft dat ie nergens anders gaat krijgen? Plus ook op een lager niveau last gaat blijven hebben van zulke blessures indien geen goede behandeling… zou jij 50+ % inleveren op je loon met die wetenschap?
En jij durft hem dan te bestempelen als ‘niet de slimste’ …

4 september 2021 om 13:26

Wat is nu eigenlijk precies je punt? Mede door barca is zijn blessure niet goed behandeld lijkt het en hij heeft een langdurig contract voor veel geld. Waarom moet hij dan op een ander niveau spelen? Hij zegt ook nergens dat hij er meteen moet staan toch?

Had dit net ook gelezen haha mooi verhaal, als umtiti nou fit blijft hebben we lenglet niet nodig, hoop echt dat umtiti zijn niveau terug kan hebben, dan hebben we met araujo in de toekomst een mooie verdediging, ik snap umtiti keuze ook wel dat ie niey weg wilt hij houd van barca

4 september 2021 om 11:30

'haha mooi verhaal'? Dat is jouw commentaar hierop? Je bent doorlopend ongekend naar geweest over Umtiti onder artikelen gerelateerd aan hem. Het is trouwens 'Hij houdt van Barca', maar dat doet ie niet eens per sé. Barcelona had het hoogtepunt van zijn carriere moeten worden maar nu heeft ie drie jaar een blessure gehad en jouwen de fans hem uit omdat de club hem een dik contract heeft gegeven omdat ie de eerste 30 wedstrijden goed speelde.

Hou op hoor, dit is een man die emotioneel is gebroken de laatste jaren, ondanks een dikke rekening. Daarom barst ie in huilen uit. Je bent toch voetballer uiteindelijk en dan kan je eindelijk weer voetballen en moet je salaris ineens door de helft en word je niet meer opgesteld.

4 september 2021 om 11:37

@Bongiorno jij snapt het ook nooit he dat umtiti zolang geblesseerd was, is alles aan hem zelf te danken had gewoon niet op het WK moeten spelen, de artsen zeiden ook dat ie niet mocht spelen maar hij wilde persee spelen, zelfs als umtiti speelde speelde hij slecht, ben je vergeten hoe die speelde tegen granda? Koste barca bijna de copa del rey. Volgens mij volg je barca nooit

4 september 2021 om 11:47

Dit claim jij vaak maar het is gewoon een narratief waar je je aan vast bent gaan klemmen, dat het allemaal komt doordat hij graag het WK wilde spelen. Als je drie jaar verder bent, en je daarna een slechte wedstrijd tegen Granada als argument gebruikt, dan werkt dat niet.

4 september 2021 om 11:54

@Bongiorno welk argument? Heb jij umtiti ooit horen klagen dat ie wilde spelen als ie fit was? Nee hij genoot van zijn salaris en niet alleen tegen granada kan nog meer wedstrijden noemen. Tegen napoli bijvoorbeeld onder setien als je hoorde umtiti nooit klagen, ik zal zeggen kijk barca wedstrijden en dan zie je hoe umtiti afgelopen seizoen heeft gespeeld en onder setien regelmatig

4 september 2021 om 12:00

Het maakt niet uit. Als je slecht speelt sta je er naast, dat kan gewoon. Wat niet kan is dat de club je nauwelijks ondersteund voor je blessure en je bijna geen kansen meer geeft daarna, om vervolgens publiekelijk aan de schandpaal te worden genageld vanwege een arbeidsovereenkomst die alle partijen met hun volle verstand hebben getekend.

4 september 2021 om 12:03

Eerst zeg je hij houdt van barca en nu zeg je hij genoot van zijn salaris. Messi neem soms gwn even de tijd voordat je je mening wil geven. Want k zie je letterlijk overal op reageren en 90% van je reacties hebben geen toegevoegde waarde om eerlijk te zijn. En als je dan een reactie krijgt op je verhaal begin je onduidelijk te worden en weet je zelf niet meer wat je bedoelt.

4 september 2021 om 12:50

De toegevoegde waarde van messi123 op dit forum ontgaat de meeste mensen volledig volgens mij, maar al z´n comments blijven staan omdat ze technisch gezien on topic zijn. Zelfs als al z´n commentaren bij minimale druk al uit elkaar vallen.

4 september 2021 om 13:08

Precies hij zegt eigenlijk nooit iets wat zn meerwaarde heeft maar is ook nooit provocerend vandaar dat zn reacties blijven. Je kan t eigenlijk gwn negeren en je mist niks. Als je t leest verlies je alleen tijd niks meer niks minder.

Komt op mij altijd over als eentje met een grote intrinsieke drive, doet niet gauw vervelend. Laat 'm dan lekker proberen te bewijzen dat hij weer kan verbeteren. Maar ook angstig dat zijn profcarrière snel ten einde zal zijn?

Umtiti moet zich iets minder aanstellen, als jij net als Piqué gewoon wat salaris inlevert zal iedereen hem een stuk vriendelijker aankijken. Hij hoeft niet zoals Piqué bijna gratis te gaan spelen maar als ie 50% inlevert is er niks meer aan de hand.

4 september 2021 om 11:39

Waarom zou hij dat gaan doen? 'Lever even 50 procent van je salaris in, terwijl we je dat salaris juist boden om de concurrentie te overtreffen. Zeker nu je na je blessures geen garanties meer hebt over je toekomstige carrière'

Toch gewoon vies? Zo'n Pique heeft z'n hele carrière al een dik salaris verdient, die kan het wel missen en hoeft toch niks meer te winnen.

4 september 2021 om 15:36

Lever jij ff 50% van je salaris in dan als de gehele economie straks gaat kwakkelen en je werkgever in moeilijkheden komt.

5 september 2021 om 10:23

Dat is lekker makkelijk zeg, gewoon even je contract halveren.

Idd het is het verhaal van die old timer. Ga naar een plek waar je wel gewaardeerd word. Begin steeds minder fan te worden van Barcelona. Ajax nummer 1. Maar barca speelde altijd voetbal zoals ik het wilde zien.

Umititi op zijn top, soieso beter als lenglet. Jammer dat het zo bergafwaards is gegaan met hem. Het was echt een machine.

De haat die Umtiti krijgt gaat veel te ver. Toen hij in 2016 werd gehaald was het een van de beste centrale verdedigers die er waren.

Indien hij fit is, hoort hij gewoon in de basis te staan. Drie klasses beter dan Lenglet. Die kwaliteiten heeft hij nog steeds. Opbouwend sterk, ijzerhard in de duels en ook koppend gewoon prima.

Dat verschrikkelijke gekut op hem moet eens ophouden.

Umtiti was voor zijn blessure 1 van de betere die rondliep bij Barca
Hopelijk wordt hij ooit nog de oude dan kan hij van grote waarde worden voor dit Barcelona alleen denk niet dat hij momenteel veel kansen krijgt gezien de opties die Koeman momenteel heeft
Verder zal niet iedereen zijn gedrag tijdens de vergadering kunnen accepteren omdat Umtiti weigerde weg te gaan en toch een behoorlijk bedrag aan salaris verdient terwijl er gekort moest worden

Wat is dat toch met die voorzitters? Haha Laporta is ook een slang hoor.

Altijd maar een degelijke verdediger gevonden. Was nooit in beeld bij Frankrijk totdat die naar Barcelona ging, deed het daar niet slecht, maar het was geen topverdediger. Kan goed begrijpen dat die niet transfervrij wilt vertrekken. Barcelona heeft deze situatie aan zichzelf te danken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4943 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
M. DepayAanvaller148
GaviMiddenvelder120
Riqui PuigMiddenvelder70
L. de JongAanvaller61
M. ter StegenKeeper120
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

18 fans
Verdediger, 28 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 0 0 0 0
2020/2021 Barcelona 13 0 1 0
2019/2020 Barcelona 13 0 6 0
2018/2019 Barcelona 14 0 4 0
2017/2018 Barcelona 25 1 7 0
Laatste voetbalnieuws

Woedende Samuel Umtiti rijdt na training af op fans van Barcelona

Samuel Umtiti heeft woensdag een nare aanvaring gehad met fans van Barcelona. De uit de gratie gevallen verdediger wilde wegrijden van het trainingscomplex van los Azulgrana, toen hij van alle kanten...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 3 december
Barcelona heeft Ousmane Dembélé, Philippe Coutinho, Samuel Umititi en Clément Lenglet aangeboden aan Manchester City om de prijs van Ferran Torres te drukken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren