Dilemma verdeelt fans van Ajax in twee kampen: ‘Hij is een cultfiguur’

Zaterdag, 4 september 2021 om 13:46Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 13:46

André Onana hervat na zeven maanden schorsing zaterdag de training, maar dat doet de dopingzondaar wel tussen de beloften van Ajax. Na een zomer vol transfergeruchten vond de keeper toch geen nieuwe club voor het sluiten van de transfermarkt. Ajax zit met de situatie van Onana in de maag en het dilemma maakt zich ook meester van de achterban.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door hansje1969)

Begrijp beide kanten van de fans wel hoor
Niet alles is even netjes verlopen het afgelopen jaar maar goed in de voetballerij kan het snel gaan
Speelt onana dadelijk en stel dat ajax door een redding van onana de volgende ronde cl haalt is iedereen de negatieve gebeurtenissen vergeten

4 september 2021 om 11:21

Ik begrijp ook beide kanten maar uiteindelijk zal het sportieve voorop moeten staan. Als je nog wat wil betekenen in de CL is het beter om Onana te gebruiken. Met Pasveer of Stekelenburg ga je geen potten breken, Onana is toch eventjes een niveau daarboven. Als Onana gewoon netjes bijtekent dan zou het een beetje raar zijn als de fans hem uit gaan fluiten inplaats van steunen.

4 september 2021 om 14:19

Er speelt ook nog iets als de integriteit van de club zelf. We spreken toch altijd ervan dat een speler nooit groter is dan de club? Hij is gepakt en bestraft en normaal gesproken is dan de kous af. Zie het maar zo dat je zelf ook niet een veroordeelde belastingadviseur je zaken laat afhandelen, het gevoel klopt gewoon niet. Er zal altijd een stempel blijven op zijn naam als dopingzondaar en Ajax moet daarboven gaan staan. Netjes afhandelen en de wegen scheiden. Of het nou een ongeluk was of niet, er is geoordeeld tegen hem. Dat is een feit.

Is toch gewoon een fantastische keeper, behoort tot de beste 10 van de Wereld. Als ik een club was had ik zonder twijfel 8 miljoen neer gelegd, als die een half jaar keept is hij weer +25 miljoen waard.

4 september 2021 om 07:43

Dat is ook gebeurd. Maar niet door een topclub omdat alle topclubs voorzien zijn. Als je, zoals jij zegt, top 10 bent ga je niet naar Lyon en ook niet naar Arsenal als je over 9 maanden de clubs voor t uitzoeken hebt.

4 september 2021 om 12:39

Dan nog kun je daar heen gaan. Maradonna kon naar Juve en Milan, maar koos voor het arme Napels.
"Beste keeper" is heel subjectief. Dat de meeste topclubs al een fantastische keeper hebben heeft er natuurlijk ook mee te maken.

4 september 2021 om 07:50

Bedoel jij 25 miljoen in de winterstop ? Als ik een grote club was zou ik hem een paar miljoen tekengeld aangeven en hem volgende zomer halen.

4 september 2021 om 08:52

Janssen, volgens mij is dat ook het plan van Inter. De keeper die ze nu hebben staan is al een daggie ouder, ik zie het wel gebeuren.

4 september 2021 om 08:08

Als hij echt zo goed was waarom komen er dan geen clubs voor hem? Hij was op te halen voor zo’n 8 miljoen. Ook daarvoor was hij op te halen voor 25 miljoen wat een koopje zou zijn als die echt top 10 was. Na mijn mening is hij dat niet.

4 september 2021 om 08:55

Ik vind hem zeker heel goed zeker als hij geconfronteerd is. Hij wil wel eens minder zijn door een mindere concentratie (zo lijkt het) en hij wil wel eens overdrijven, maar zoals hij kan heersen in de 16 is gewoon goed.

4 september 2021 om 10:47

Is zeg ook niet dat hij niet goed is toch? Hij is alleen geen top 10 keeper na mijn mening.

4 september 2021 om 12:42

Verbaast mij niets dat jij het geen goede keeper vindt, kan me sinds ik hier ben geen enkele compliment naar een Ajacied herrineren. Clubs zijn huiverig om een geschorste keeper te halen.

4 september 2021 om 15:46

Waar zeg ik dat dan? Ik zeg toch dat het een goede keeper is alleen niet absolute wereldtop zoals top 10. Mag ik dat vinden? Verder hadden clubs ook weinig interesse in Onana voor de schorsing maar dat terzijde.

4 september 2021 om 08:57

Onana behoort niet tot de beste 10 keepers van de wereld. Top 20 misschien.

4 september 2021 om 09:39

Welke club gaat 25 miljoen betalen voor iemand met een half jaar contract?

4 september 2021 om 09:57

8. Dat hebben die sjeiks al minimaal in het kleingeld zakje van hun portemonnee zitten.

4 september 2021 om 10:25Bij hoge ballen komt hij wel te kort. Zijn spel hervatting is te traag. Verder prima keeper.
Als mens Echt door de mand gevallen

4 september 2021 om 17:54

wat een onzin hansje. dat pilletje heeft hij echt niet express genomen en daarna heeft hij zich geen enkele keer in de media geuit.het is toch niet zo gek dat zon jonge na zon lange periode hogerop wil kijken.hij is veruit de beste doelman in de eredivisie en zou nu ook richting zijn beste jaren willen gaan.
enigste reden dat ajax zijn salaris doorbetaalde was omdat ze gehoopt hadden dat er nog een club zou zijn die grof geld zou betalen maar hebben ze verkeerd geschat.
die jongen heeft ze straf uitgezeten en voorderest niks verkeerd gezegd in de media en dan laten jullie je alleen maar misleiden door types als driessen en de andere pipos.
sommige vergeten hier ook nog weleens dat onana al meerdere malen heeft bijgetekend bij ajax.

4 september 2021 om 19:03

Het gaat me er niet om of hij het wel of niet eksters heeft gedaan. Maar hoe jegens wendt of keert, daardoor lijdt Ajax sportieve en financiële schade.
En meneer wil niet-werkenden om over de rug van Ajax zelf lekker te cashen. Voor mij heeft hij afgedaan

4 september 2021 om 16:00

Ik zou die 8 miljoen gewoon als Ajax zijnde als bonus neerleggen voor een ondertekening van een contract voor 5 jaar. Voor 8 miljoen koop je geen betere keeper en blijkbaar komt de absolute top niet dus blijf voorlopig nog even lekker bij Ajax dan. En Ajax kan over 2/3 seizoen dan weer een 20 miljoen vangen.

Dit klopt ook, het is echt dubbel.
Persoonlijk heb ik liever dat hij gaat en dat ajax vanaf dag 1 hem geen salaris had moeten betalen want Ajax heeft hem echt gesteund maar heb ook weer zoiets, geef hem nog een kans om te keepen bij ajax zodat hij nog een mooie carrière krijgt, komt bij dat ik niet begrijp dat Overmars en vd Sar niet zien dat je niet aan kan komen in de CL met een Stekelenburg of Pasveer, Gorter zal nog wel even bij jong ajax blijven

Tis ook een enerzijds anderzijds verhaal. Blijf je bij principes of laat je die varen en kies je voor kwalitatieve vooruitgang op korte termijn met het risico dat je je als club kwetsbaar opstelt,waardoor spelers op langere termijn vaker/makkelijker kunnen gaan muiten. Lastig idd.

Het allermooiste zou zijn om na de hele periode de wonden te helen. Samen een goede contract oplossing vinden waarbij Ajax nog een mooi bedrag krijgt als er club langskomt die Onana ook interessant vindt. En Onana die weer mag doen wat hij leuk vindt, een poos uitblinken onder de lat bij Ajax 1, als hij weer vorm en fitheid heeft. En dan positief bij Ajax afsluiten. Dat moet toch mogelijk zijn.

4 september 2021 om 08:40

Precies. Hoewel het mij ook wel tegenviel denk ik dat het voor beide een win-win situatie kan worden. Het is natuurlijk afwachten of hij zijn niveau weer haalt, maar als eerste keeper van Ajax komt Onana weer in de spotlights en kan hij zich bewijzen. Hij had ook geen andere mogelijkheden dan de reservebank bij andere clubs. Voor Ajax zou hij dan weer een goede keeper kunnen worden.

4 september 2021 om 11:50

Dat zou voor Ajax t mooiste zijn , maar dan laat Onana miljoenen aan zichzelf voorbij gaan.. het geld wat Ajax dan namelijk aan een transfer verdient, worden nie aan hem besteed... Ik zie t nie gebeuren, hij laat een miljoen of 7 liggen om wat fans te please , dezelfde fana die hem eruit willen hebben mocht die de eerste 3 wedstrijden 3 bokken maakt.. gaat natuurlijk niet gebeuren

4 september 2021 om 13:04

Het hoeft niet te betekenen dat hik daarmee miljoenen laat liggen. Als zich in de picture speelt, dan wil men natuurlijk ook meer salaris betalen. Een groter transferbedrag hoeft niet direct te betekenen dat er minder salaris zal worden betaald. Is afhankelijk vooral van welke club hem zou willen halen.

Gaat verlengen aldus de Telegraaf.

4 september 2021 om 11:47

Gaat transfervrij vertrekken na dit seizoen. Extra knaken voor hem en zn zaakwaarnemer zoedoende.

Na alle prikkels die hij uit gedeeld heeft aan ajax, die altijd achter hem stond, met zijn salaris door betaald, 3 clubs weigeren, waar ajax nog wat kon overhouden aan hem, hij totaal niet mee wou werken, laaste moment liet af ketsen transfers, hij totaal geen moment realiteit gedachten aan het adres van ajax denkt, en dat hij gewoon gratis de deur uit lopen, waar hij op aanstuurt, niet meer terug in het eerste, gewoon uit het elftal houden, geeft alleen maar meer wijving binnen de groep/ supporters.

Ajax hoopt nog op contractverlenging en dat hij blijft anders hadden ze toch wel een goede doelman gehaald en niet met Stekelenburg en pasveer.

4 september 2021 om 09:17

Hebben een goede doelman gehaald in Gorter. Liet hij ook direct zien in jong Ajax. En ja KKD is een niveau lager, maar de verdediging die voor je staat is van een flink niveau lager. Daar zit echt muziek in en jonge keepers voir de leeuwen gooien heeft Ajax wel vaker gedaan.

4 september 2021 om 09:40

Was Scherpen niet ook al de jonge verlosser? Selectie van Jong Ajax is vaak nog stuk sterker dan de andere, alleen ontbreekt het aan ervaring.

4 september 2021 om 10:25

Nee, Scherpen liet namelijk bij Jong zien dat het helemaal geen goede keeper is.

Waar je ook staat, over één ding kunnen we het eens zijn: Onana heeft echt niks met cult te maken…

4 september 2021 om 09:46

Daar struikelde ik ook over... Cult? Het is een uitstekende keeper die iets stoms heeft gedaan en nu niet wil verlengen.

4 september 2021 om 10:38

Naar mijn idee is cult iets moeilijk tastbaar, iets wat eigenlijk niet rijmt met een profvoetballer en de cliché's, het gedrag en het uiterlijk dat we van het prototype ervan gewend zijn. Kiprich, Obiku, Gyan, Addo, Manolev, Drent, Curovic... zulke spelers vind ik eerder cult. Vaak lopen ze niet bij Ajax rond, waar ik slechts op Pantelic en Wamberto kom. Maar Onana, gewoon een topkeeper die slecht een domme fout maakte en op doping werd betrapt, heeft daar weinig mee te maken.

4 september 2021 om 10:51

Suk was ook absoluut een cultheld..
Tobias Sana komt ook nog bij me op met die ananas op z'n hoofd

4 september 2021 om 11:03

Atouba ?

Cult figuren zijn ook atypische figuren in het betaalde voetbal en vaak ook net niet-voetballers, maar vaak wel met een sterke binding met het publiek. Inderdaad lastig in een definitie te proppen.

4 september 2021 om 12:46

Hahahaha Atouba ja! Vooral van der Gijp over Atouba, roert me tot tranen.

4 september 2021 om 13:04

gomes1psv

Gomes! Dát was/is pas een cultfiguur!
Die kreeg het voor elkaar om spontaan eventjes een ererondje voor zichzelf te organiseren op de Oosttribune op een dag dat hij gewoon op bezoek was voor de wedstrijd.

4 september 2021 om 16:01

De grootste cultheld is denk ik toch wel Heiko Westermann. Fenomeen! Mentor van de Ligt. Zonder hem had Matthijs nu ergens in de krochten van de KKD rondgedwaald.

4 september 2021 om 13:05

Ach voetbalzone moet iets schrijven. Ik ben het er ook echt niet mee eens. Goede keeper, maar ik verwacht niet dat hij nog onder de lat zal komen te staan in ajax 1

4 september 2021 om 14:21

Toch echt een cultheld hoor! Met name in de supcultuur waar het gewoon is plaspillen te slikken.

Natuurlijk is het zo dat Onana de afgelopen Ajax veel heeft betekent voor Ajax en als een held word en werd gezien door de Ajax fans. Hij heeft zich onderschreden. Dus in de cultuur van Ajax is hij een cultfiguur.

Onana is toch geen cultfiguur? Dan denk ik eerder aan Pantelic ofzo, iemand die niet per fantastisch goed is, maar gewoon een persoonlijkheid of aparte vogel. Onana is gewoon een uitstekende keeper.

De emoties begrijp ik , maar als je het beste wilt voor Ajax dan lijkt het me beter dat hij weer onder de lat staat. Hij moet natuurlijk wel laten zien dat hij beter is dan Pasveer en de Steek.

Snap beiden kampen wel. Onana heeft zich niet netjes gedragen, mja is wel verre weg de beste keeper in de selectie. Dus gok na 5 wedstrijden in de basis weer door ieder in het hart gesloten. 😂 blijven succes supporters.

4 september 2021 om 12:06

Dan onderschat je de fanatiekere kant. Als Onana onder de lat komt zal die een 'warm' ontvangt krijgen, reken daar maar op. Ik ga hem ook geen seconde toejuichen meer, ondanks dat ik zijn persoonlijke motieven kan plaatsen.

4 september 2021 om 16:37

‘Ik ga hem geen seconde meer toejuichen.’ Je bent toch geen klein kind meer? Als een sportman een fantastische bal pakt voor jouw club verdient hij een applaus.

Geen enkele fan weet de inhoud maar zijn verdeeld? Ieder verhaal heeft niet 2 maar meerdere kanten, vergeef en laat leven. Andre my man hoe graag ik je ook hier heb maar misschien kan je beter vertrekken uit deze hypocriete omgeving!

Opstellen als hij weer mag spelen....vooruit kijken en niet in het verleden....top keeper , 10 miljoen teken geld geven en 5 jaar tekenen....

Snap niet waarom Ajax eerder heeft gehandeld. Toen de doping was vastgesteld, meteen om de tafel en contract verlengen. Dan pas salaris doorbetalen en rechtshulp bijstaan. Ee worden teveel herenakkoordjes afgesloten wat niets in laatje brengt.

Mocht hij na 4 november het veld opkomen en de sterren van de wereld keept, is iedereen het allemaal snel vergeten hoor. Heb zelf ook echt wel een zure nasmaak aan zijn acties (zowel het doping nemen als nu niet willen verlengen), maar uiteindelijk gaat het ook gewoon om kwaliteit en Onana is met stip onze nummer 1 keeper.

Gewoon opstellen.
Ook al vertrekt die volgend jaar transfervrij, het is veruit je beste keeper door wie Ajax wellicht straks overwintert in de CL, daarmee heb je een transfervrij vertrek financieel alweer een stuk goed gemaakt.

Laten we eerlijk zijn, met een Stekelenburg of Pasveer is Europese overwintering heel ver weg.
In de 2 CL wedstrijden die Onana eventueel mag keepen kan hij met zijn kwaliteiten overwintering veilig stellen

Zoals ie zich heeft gedragen sinds zijn dopingverhaal is hij het totaal niet meer waard om überhaupt nog een ajaxspeler te zijn, laat staan 1e keeper. Tijdperk Onana is geweest, wegwezen met die gast. Stekelenburg/Pasveer is niet alles, maar die slang moet gewoon opdonderen

4 september 2021 om 16:42

‘Wegwezen met die gast’. Lekker ondankbaar. Onana heeft een domme fout gemaakt en dat was ongelofelijk naïef van hem. Betekent dat dat hij zijn leven in dienst van een voetbalclub moet stellen? Wat een negatieve insteek weer

Wat nou principes? Het gaat om de club en het bedrijf Ajax, groter dan welke gekrenkte gevoelens of principes van welke persoon in dienst van Ajax dan ook. Leg Onana een 3-jarig contract voor met 4 miljoen salaris, 2 miljoen tekengeld en een gelimiteerde transfersom van 20 miljoen. Reken maar dat hij de sterren van de hemel gaat keepen en dan volgende zomer verkocht gaat worden. Pure winst voor iedereen. Wat is er zo moeilijk om dit scenario te verwezenlijken? Principes? Ga toch weg. Anders moet de RvC hier maar snel gaan ingrijpen!

Haat en wraak maakt teveel kapot.
Kijk hoe we elkaar omarmden.bij de uitbraak.van het virus.
Bovendien weten we waarschijnlijk zo weinig dat als we meer wisten.we zomaar van gedachten zouden kunnen.verandeten
Laat gaan en geniet

Sportieve moet boven alles staan, dat ie bij jong begint is prima ze mogen hem wel laten voelen en Onana moet zich wel van zijn goede kant laten zien, maar als hij weer mag spelen moet je hem gewoon gebruiken. Dat kan je gewoon easy 10 puntenverlies schelen.

Onana is een hele goede keeper en als hij zijn contract gewoon had uitgediend zou ik daar geen probleem mee hebben Club en speler gaan samen een contract aan voor een x aantal jaar maar hij heeft iets geslikt wat verboden is en dan betaald je club je salaris gewoon door mag je ook wel wat terug doen voor de club

Snap niet dat Arsenal hem niet heeft gepakt voor Ramsdale maargoed daar voeren ze wanbeleid. Ik snap wel dat de meningen verdeeld zijn. Hij heeft het er zelf ook naar gemaakt door zijn houding ten opzichte van de club. Terwijl hij zelf onprofessioneel is geweest. Maar het blijft natuurlijk een topkeeper en eentje die ook meteen in de basis zou staan bij Ajax.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1928
2.PSV188
5.Feyenoord1511
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger84
E. ÁlvarezMiddenvelder82
R. GravenberchMiddenvelder81
S. BerghuisAanvaller82
S. HallerAanvaller85
D. TadićAanvaller84
J. TimberVerdediger71
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

140 fans
Keeper, 39 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 14 oktober
Real Madrid houdt de contractsituatie van Antonio Rüdiger bij Chelsea nauwlettend in de gaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren