Grealish furieus op journalist om ‘slechtste en meest eenzijdige stuk ooit’

Vrijdag, 3 september 2021 om 16:14 • Laatste update: 16:17

Jack Grealish heeft geen goed word over voor Ashley Preece, de journalist die een kritisch stuk over hem heeft geschreven in de Birmingham Mail. De clubwatcher van Aston Villa beticht Grealish in zijn verhaal van ‘respectloos gedrag’ naar aanleiding van een interview dat de aankoop van Manchester City gaf aan ITV. Op Twitter haalt Grealish hard uit.

In aanloop van de wedstrijd van Engeland tegen Hongarije (4-0) werd Grealish geinterviewd door journalist Gabriel Clarke. Preece schrijft in zijn reactie op dat interview dat Grealish zichzelf in het gesprek ‘arrogant’ opstelde. Clarke vroeg Grealish of hij ooit had verwacht dat een club de ontsnappingsclausule van honderd miljoen pond op tafel zou leggen. “Misschien wel, ja. Daarom stond die clausule ook in mijn contract”, reageerde Grealish.

Dat antwoord is in het verkeerde keelgat geschoten bij Preece. “Een totaal gebrek aan respect richting Aston Villa Football Club”, aldus de clubwatcher. “Bij dat interview kreeg ik het gevoel dat Grealish dacht: Ik kon niet wachten om weg te gaan." Elf maanden geleden tekende hij een nieuw contract bij Villa en zei hij in het project te geloven. Was hij misschien jaloers op jongens als Phil Foden, Jude Bellingham en Mason Mount?”

Ook het antwoord op een andere vraag van Clarke is niet goed gevallen bij Preece. Grealish kreeg de vraag of hij sinds zijn overstap naar City een betere voetballer is geworden. “Ja, honderd procent”, reageerde de Engels international. “Je pikt dingen op van bepaalde spelers. Iedereen is een international bij een topland”, aldus Grealish, die stelde dat zijn eigen niveau daardoor omhoog is gegaan. Volgens Preece is dat antwoord een trap na richting zijn voormalige ploeggenoten.

“Er was gewoon geen enkele genegenheid voor Villa, de club waar hij verliefd op was, in zijn eerste interview sinds zijn vertrek. Het stonk gewoon naar: Villa is niet goed genoeg voor mij, ik ben beter dan dat”, aldus Preece, die het interview van Grealish een schok noemt. “De lichaamstaal, de quotes. Het ontbrak aan klasse en klasse is iets dat je altijd zou associëren met Grealish.”

Grealish reageert op Twitter furieus op het artikel: “Dit is het slechtste en meest eenzijdige stuk dat ik ooit heb gelezen”, schrijft hij hij. “Geen klasse? Jaloezie? Kon niet wachten om te vertrekken? Arrogantie? Hoe dan precies? Ik ben al heel mijn leven een Villa-fan en dat ben ik nog steeds. Het ding is dat jij niet snapt hoe de voetbalwereld werkt.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door yelle)

Britse neefje van Valentijn had ook zin om zijn stukje te schrijven, zo te zien. Bijzonder dat Grealish na zoveel jaar Aston Villa en zulke prestaties alsnog met een scheve nek wordt aangekeken. Aston Villa moet toch ontzettend dankbaar zijn voor dat bedrag. Hij had het niet beter kunnen doen volgens mij.

3 september 2021 om 16:41

Inderdaad, daarnaast is er al jaren interesse in Grealish. Weet nog toen Aston Villa degradeerde dat hij de clubs voor het uitkiezen had, maar hij koos voor Villa en Championship voetbal.

4 september 2021 om 08:16

Ik snap wel dat voetballers steeds terughoudender worden in interviews. Woorden worden steeds verdraaid en aan het eind van de dag ben je langer bezig met verdedigen wat je zou hebben bedoeld dan met het interview.

Als je dan weigert interviews te geven of je afzet tegen de media krijg je nog meer over je heen.

Lastige situatie

In Engeland is zo’n clausule niet verplicht dus die is er waarschijnlijk op verzoek van Grealish ingezet. Dus dan dacht hij ook dat iemand het wilde betalen. Aston Villa was akkoord dus ik zie het probleem niet.

Ook lijkt het me geen gek statement dat de spelers van City beter zijn. Zie hier niet iets wat Jackie fout doet. Keurig gehandeld en gesproken door hem.

3 september 2021 om 17:54

En het is gewoon erg je geweldig bedrag ook. Wat een ontzettend stukje riooljournalistiek zeg!

Wat een onzin, je hoeft weinig te kunnen om sportjournalist te zijn. Grealish speelt CL en om prijzen bij City. Dat verandert ook zijn status bij de nationale ploeg. Hij is een betere speler dan Mount. Alleen omdat ie bij een mindere club zat moest ie banken. Daarnaast heeft Grealish nooit gedaan aan werkweigering en heeft ie echt jarenlang voor Villa gespeeld. Hij had ook in de Championship kunnen vertrekken, talent had ie toen al. Nu krijgt de club 117 miljoen voor hem. Hij is niet transfervrij vertrokken met heel wat bekvechten erbij. De club kan gewoon 4 plekken versterken met zijn geld. Grealish heeft niks fout gedaan. Hij verdient niets dan lof voor zijn Villa tijd.

Dit heeft niets met journalistiek te maken, maar met puur geld verdienen aan sensatie door informatie op de meest extreme manier te interpreteren. Dit soort uitspraken kunnen (onbewust) een impact maken op de meningsvorming van lezers. Journalistiek zou zich in mijn opinie moeten beperken tot het rapporteren van feiten i.p.v. hun extreme meningen willen opdringen met commercie in het achterhoofd.

Dan speel je veel langer dan de meesten voor je jeugdclub om pas op latere leeftijd de stap omhoog aan te gaan en dan is het nog niet goed. Idioot dat een journalist van zijn hoofdredacteur gewoon vrolijk een dusdanig emotioneel betoog mag schrijven, maar goed, het verkoopt natuurlijk wel. Journalistiek is in Engeland ook natuurlijk al jaren wars van enige ondergrens.

De “journalistiek” is ook echt zo matig wat dat betreft sinds het sociale media tijdperk zijn intreding heeft gedaan. Ik mis de tijden dat journalisten nog daadwerkelijk feeling hadden met de clubs en spelers.

Wat is dat toch dat voetballers overal op reageren, en dan vooral via hun socials. Hoge bomen vangen veel wind, laat lekker gaan. Typeert wel weer de “standaard domme voetballer”.

3 september 2021 om 18:50

Ah tuurlijk, je mag als voetballer geen gevoelens hebben of je uitspreken. Via de socials ben je in direct contact met de mensen die je volgen, waarom niet direct toespreken.

En overal op reageren, wat zijn de andere keren dat hij ergens op heeft gereageerd?

3 september 2021 om 20:58

Ik heb het er niet over dat hij dat vaker doet, maar voetballers in het algemeen. Waarom zou je je wat aantrekken van anderen? Lekker laten gaan man.

3 september 2021 om 22:14

Hij reageert ook niet op een willekeurig iemand, maar op een journalist met publiek.

Ik vind wel dat het een keer afgelopen moet zijn met die nepverhalen of halve waarheden zoals bijvoorbeeld The Sun doet. Er zijn zat journalisten en kranten die van alles roepen zonder feiten. Niemand doet er wat aan, dus waarom zou een voetballer met een groot bereik daar niet op reageren.

Los van de manier waarop iemand zich verwoord, je kan je toch best indenken hoe het zou voelen als een publiekelijk figuur karaktermoord pleegt?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Aston Villa

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.Brentford122
14.Watford10-5
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
E. KonsaVerdediger90
M. CashMiddenvelder91
D. IngsAanvaller93
T. MingsVerdediger80
M. TargettVerdediger80
E. MartínezKeeper80
J. McGinnMiddenvelder82
Voor de complete selectie: Clubpagina Aston Villa.

3 fans
Middenvelder, 26 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 28 oktober
Xavi moet de nieuwe trainer van Barcelona worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren