Piroe scoort erop los bij Swansea: ‘Schmidt is altijd eerlijk tegen me geweest’

Vrijdag, 3 september 2021 om 09:04Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 09:27

De start van Joël Piroe in het tenue van Swansea City mag er zijn: na vijf duels staat de teller reeds op vier doelpunten. De 22-jarige aanvaller maakte begin juli de overstap van PSV naar the Swans en tekende voor drie jaar bij de Championship-club. Piroe had dolgraag écht willen doorbreken bij PSV, maar na veertien duels, drie doelpunten en een verhuurperiode aan Sparta Rotterdam heeft hij vrede met zijn vertrek uit Eindhoven.

“Ik kijk met een heel goed gevoel terug en Roger Schmidt is altijd eerlijk tegen me geweest”, benadrukt Piero vrijdag in het Eindhovens Dagblad. “Hij verbergt niets, draait niet om dingen heen en daar hou ik van. Ik heb een aantal kansen van hem gehad en daar ben ik dankbaar voor. Nu ga ik kijken wat Engeland me brengt. Over mijn start ben ik tevreden, maar ik wil het ook volhouden en verder groeien.”

Piroe luisterde zijn debuut in het League Cup-duel met Reading (0-3) op met een treffer en daarna volgden nog drie doelpunten in de Championship. Het team van Russell Martin staat desondanks na vijf speeldagen op een negentiende plaats. “De voetbalcultuur hier? Gewoon helemaal super. Echt. Vorig jaar waren de stadions leeg en je voelt als speler hoe de mensen het gemist hebben om weer te komen. We krijgen tot na oud en nieuw prachtige weken, met bijna continu een dubbel programma.”

“Ik heb absoluut geen spijt van deze stap, hoewel ik mijn familie en vriendin natuurlijk wel mis.” Piroe hoopt dat Swansea City de weg omhoog inzet. Vorig seizoen eindigde de club als vierde en ging het mis in de play-offs om promotie naar de Premier League. “Het gaat altijd om de teamprestatie. Alles zit hier qua niveau heel dicht bij elkaar, dus het kan elke week gelukkig alle kanten op. De club is zeer professioneel en veel dingen zijn zoals ik ze bij PSV gewend was. Buiten het veld moet ik voor het eerst helemaal voor mezelf zorgen, maar ook hier is een kok die me helpt om in de avond gezond te kunnen eten.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door fifavoet)

Leuk om te lezen dat hij een goede start heeft gemaakt daar. Hopelijk houdt hij dit vol. Kwam in mijn ogen te kort voor PSV, maar de Championship is geen verkeerde competitie voor dit soort spelers. Het voetbal leeft daar echt, grote stadions, en veel relatief grote clubs zoals Stoke, Blackburn, Middlesbrough en Nottingham Forest.

3 september 2021 om 09:52

Het zou ook gewoon een betere match kunnen zijn voor hem, dat zie je wel vaker. Championship is wat dat betreft een minstens zo'n goede stap naar een topcompetitie dan de eredivisie. Binnen de eredivisie moet je anno 2021 in principe eerst naar Ajax voordat je op de radar komt bij de topclubs. Italiaanse clubs liggen altijd op de loer voor goede deals, dus die tel ik niet mee.

3 september 2021 om 10:03

Ik vind het vooral leuk te lezen hoe dankbaar hij is. Vooral zijn dankbaarheid naar Schmidt over de eerlijkheid en kansen die hij heeft gehad.
Schmidt die volgens sommigen niets goed kan doen, geen people manager is, etc. Etc. Omdat het in 1 geval niet goed is verlopen.
Het is je gegund Joel, als je dankbaar bent zal het leven goed voor je zijn.

3 september 2021 om 11:31

Het gaat om het managen van een toptalent. Piroe snapt zelf ook wel waarom hij niet speelt omdat zijn concurrentie beter is. Een Mauro, Thomas en Vertessen zijn geen betere voetballers dan een Ihattaren en dat snappen veel mensen logischerwijs niet

3 september 2021 om 11:54

Wat leuk om ook is jouw mening over Schmidt te horen Japie! Weer is wat nieuws!

OT: Helemaal mee eens toss. Is ook altijd een leuke gozer voor het elftal geweest en heeft zijn waarde vorig seizoen als wisselspeler zeker gehad. Wie weet keert hij ooit nog eens terug als 2e spits in ons elftal. Maar ik gun hem een mooie carriere in Engeland voorlopig!

3 september 2021 om 12:58

@zinedane japie reageert op Toss, die sneert naar mensen die kritiek hadden op Schmidt. Iedereen weet dat Japie als prominent VZ reaguurder daarmee bedoeld wordt. Dus makkelijk om hem daarop aan te vallen, iets dat richting japie te vaak (onterecht) gebeurd.

Piroe is nu lekker begonnen bij swansea, maar heeft bij PSV niks laten zien. Goed dat Schmidt hem niet aan het lijntje heeft gehouden. Had Donny vd Beek maar zo'n trainer..

3 september 2021 om 15:34

@zinedane ik vind dit een vrij normale reactie. laatst toen Boadu die samen heeft gespeeld met Ihattaren in Jong Oranje positief was over Mo gingen veel PSV fans klagen bij het artikel want Boadu moest gewoon zijn mond houden over Ihattaren en hij had geen recht van spreken om iets moois over Ihatteren te zeggen. nu Piroe wat positiefs over Schmidt zegt is dat gelijk reden om mensen op hun plek te willen wijzen. meten met twee maten noem ik dat

3 september 2021 om 17:07

@japie_krekel zijn natuurlijk niet vergelijkbare situaties Boadu is een vriend van Mo. Die zal natuurlijk altijd positief zal zijn over zijn vriend zeker in een interview. Daarentegen is de relatie van Schimdt met piroe geheel anders. Een trainer waar hij niks meer van moet of hoeft. Het feit dat hij dan positief over Schmidt is zonder enige belang daar hecht ik dan persoonlijk meer waarde aan dan een vriend die zegt dat een andere vriend goed kan voetballen. Daarnaast is het natuurlijk mooi voor hem altijd hard gewerkt nooit klagen en ook belangrijk geweest tegen heerenveen. Mooie stap en leuk dat hij het goed doet.

4 september 2021 om 09:32

Ik denk niet dat je dat zo kunt noemen. Meten met twee maten. Zijn vaak niet dezelfde mensen, reageerders denken dat al gauw en reageren dan, net als jou alsof dat wel zo is. Bent dan eigenlijk met jezelf in discussie

3 september 2021 om 10:14

Ik vond/vind hem eerlijk gezegd beter dan Vertessen. Begreep niet waarom hij zo weinig kansen kreeg.

3 september 2021 om 10:21

Ik niet hoor, Piroe was echt heel matig bij PSV en blonk eigenlijk nergens in uit. Vertessen komt in ieder geval nog van een pas met zijn snelheid en is handig in de combinaties.

3 september 2021 om 12:59

Allebei lood om oud ijzer. Ik vind Vertessen ook erg armoedig. Misschien dat hij zich nog ontwikkelt, maar ik ben er bang voor.

Mooi om te lezen! Vond Piroe een tijd lang erg goed, maar zag wel dat hij moeite had met het snelle spel in de eredivisie. Erg knap dat hij deze cijfers weet te overleggen in de Championship, nu volhouden, wie weet wat er nog in het vat zit

Heb het al vaker gezegd maar in mijn ogen had PSV Piroe gewoon moeten houden. Dan had je nu een prima back-up voor Zahavi gehad en had je Vinicius niet hoeven huren. Het geld dat je daarmee bespaard had, had je kunnen investeren in een rechtsback - Arias bijvoorbeeld. Dan was de selectie als geheel nu een stuk sterker geweest, ben ik echt van overtuigd. Piroe is ook gewoon een goede spits, vrij compleet, neusje voor de goal en gezien zijn leeftijd zit er nog veel potentie in. Heeft bovendien een hele goede instelling. Verbaast me niets dat hij het goed doet bij Swansea. Swansea is zeker niet zijn plafond

3 september 2021 om 09:30

Maar het grote verschil is dat Vinicius de plek over zal nemen van Zahavi denk ik. Die is echt een stukken beter. Dus is de selectie ook sterker met een betere spits die wel de kansen er in schiet.

3 september 2021 om 09:36

Dat moet ik nog zien hoor. Zahavi is in mijn ogen gewoon een prima spits die niet altijd het krediet krijgt dat hij verdient. Ik kan me moeilijk voorstellen dat Vinicius 'stukken beter' is dan hij, want dan zit je echt niet op de bank bij Benfica.

3 september 2021 om 09:49

Zahavi is ook een prima spits, daar krijgt hij ook de credits voor. Echter schat ik Vinicius hoger in. Vorig seizoen deed die het netjes bij spurs als back up en het jaar ervoor in de basis bij Benfica. Dus beetje makkelijk gezegd dat hij niet stukken beter is omdat hij op de bank zit bij Benfica.

3 september 2021 om 10:05

Als je het netjes doet als back-up bij Spurs en je doelpuntjes meepikt bij Benfica ben je toch niet gelijk stukken beter dan Zahavi? Zahavi is gewoon Europese subtop, bij stukken beter denk ik eerder aan namen als Lewandowski, Kane, Lukaku. Maar sowieso hebben mensen er vaak een handje van om nieuwe aanwinsten groter te maken dan ze daadwerkelijk zijn.

3 september 2021 om 10:07

Vinicius was kwa afronden de beste van de spitsen wat ik van supporters hoorde. Echter is jezus een eigenwijze + hebben ze yaremchuck gekocht. Er zat niet voor niets een koopoptie van 45 mil bij zn huur afgelopen periode, echter komt bekant elke spits op de bank terecht bij spurs, aangezien kane daar rondloopt.

3 september 2021 om 10:28

Zahavi vind ik zeker een prima spits hoor. Maar hij is totaal niet consistent en kan na een hattrick opeens 5 wedstrijden niet scoren. Dat geeft ook niet, maar ik schat die Vinicius echt hoger in. Ik vind dat er nog wel een duidelijk verschil in zit. Je hebt Europese top met de namen die jij noemt en daaronder zit de subtop die echt nog wel beter zijn dan Zahavi.

3 september 2021 om 11:18

@davilla_7 - Zoals @arsenal890 zegt, qua subtop spitsen denk ik toch aan spitsen zoals Abraham, Zapata, Gerard Moreno, Ben Yedder, Jimenez, etc. Dan komt de naam Zahavi echt niet in voor.

3 september 2021 om 11:24

@FcGrun050, Zit wat in maar de naam van Vinicius komt dan toch ook niet in je op lijkt me?

3 september 2021 om 11:45

@davilla_7 - Nee klopt, maar 22 wedstrijden voor de Spurs spelen en daarin 10 goals maken en 3 assist geven (kanttekening mag wel geplaatst worden dat de Spurs in de EL wel makkelijke tegenstanders had waar hij tegen had gescoord: Wolfsberger, Royal Antwerp en Ludogorets. Zijn echter wel ploegen waar Nederlandse clubs hadden kunnen verliezen, bijv. Feyenoord die van Wolfsberger verloor), en het seizoen daarvoor in 47 wedstrijden, 24 goals maken en 13 assists geven bij Benfica, vind ik net iets spannender dan het goed doen bij Maccabi Tel Aviv en Guangzhou City. Zahavi is echt geen slechte spits, maar hij is wel redelijk inconsistent in zijn prestaties. Ongeacht als Vinicius basisspeler was of bankzitter, je kunt bij hem wel rekenen op goals.

3 september 2021 om 09:54

Een 22 jarige spits gaat geen genoegen nemen met een back-up positie en dan een dikke vette punt toch?

3 september 2021 om 12:01

"heb het al vaker gezegd maar in mijn ogen had PSV Piroe gewoon moeten houden."

Wel een tikkeltje voorbarig om na drie goals in de Championship al te concluderen dat PSV een fout heeft gemaakt door hem te laten gaan.

3 september 2021 om 13:12

Dus op een paar goals in een volstrekt andere competitie concludeer je dit? Championship en Eredivisie vergelijken is echt appels en peren vergelijken. Piroe is een fantastische spits voor Engeland, maar met zijn kwaliteiten ongeschikt om te excelleren in de Eredivisie. Goede zet van PSV om hem naar Swansea te laten gaan.

Mooie woorden. Dankbaarheid tonen is een groot goed. Fijn dat Joël het goed doet in Engeland.

"hier is een kok die zorgt dat ik gezond eet"

Weet je dat zelf niet dan!
Wat gezond is en niet, wij leren dat onze kinderen wel bij hun opvoeding.

3 september 2021 om 09:38

"gezond" Je kan alles eten zolang het in je macro's past.

3 september 2021 om 09:57

De gemiddelde Nederlander weet niet wat gezond is durf ik te stellen. Voor jou kinderen is zelfs niet vanzelfsprekend dat waar jij lekker op gaat, dat ook voor hen geld.

Iets minder snel oordelen siert de mens

3 september 2021 om 09:57

Het is ook wel een verschil of je zelf elke keer moet nadenken wat je gaat eten of dat het voor je geregeld wordt. Maar Martijnkruis vindt dat natuurlijk belachelijk, want we leren sinds kleins af aan wat gezond is. Net als dat we vroeger leerden dat je elke dag prima een eitje kon eten. Nu blijkt echter dat je max 2-3 eieren per week moet eten ivm verzadigde vetten.

3 september 2021 om 10:04

(...) gezonde mensen kunnen zonder problemen 1-2 eieren per dag eten. Zo onderschrijven ook de Harvard Universiteit en de Amerikaanse overheid in recente voedingsadviezen.

Blijkbaar is het toch geen probleem. Zitten overigens niet zo heel veel verzadigde vetten in gekookte eieren.

Misschien maar prima dat ie een kok in de arm heeft genomen. Hoeft ie zich niet in z'n uppie met deze zaken actief bezig te houden en kan ie rustig leren van een expert.

3 september 2021 om 10:08

Precies Almogaver. Want ik heb dus kort geleerd dat je max 2-3 eieren moet eten per week en jij komt al met andere info. Kortom, het is vooral voor de leken onduidelijk. Ook al hebben we van kinds af aan dingen 'geleerd'.

Een kok of deskundige kan hier juist bij helpen, zodat Piroe zich meer kan richten op het trainen, rust geven aan je spieren etc.

3 september 2021 om 14:45

Natuurlijk is er weer iemand die moeilijk doet over zo'n opmerking.

Ik wil jou kinderen weleens zien als ze op zichzelf gaan. Mijn ouders hebben mij dat ook geleerd, maar toen ik op mijzelf ging wonen in Amerika was ik maar wat blij dat ik daar hulp had.

mooi om te lezen dat Piroe zo'n goede start heeft bij Swansea nu hopen dat hij deze vorm door kan trekken

begreep zelf eerlijk gezegd de keuze van PSV ook niet om Piroe weg te doen
want je ziet nu gaat het hem wel goed af al zitten we pas in de beginfase we kunnen er echt pas iets over zeggen als we minimaal haverwege de competitie zijn natuurlijk

maar gun het Piroe van harte

Ik weet nog dat hij het seizoen bij Feyenoord in de jeugd speelde en aan de lopende band scoorde. Ik was ook wel teleurgesteld dat hij vervolgens naar psv ging. Naar mijn idee is dit echt een spits die met de juiste stappen in z’n carrière sowieso de NL top haalt. Hopelijk is Swansea de juiste stap geweest voor hem. Door z’n scorend vermogen in de jeugd heb ik ook wel gedacht dat dit een spits voor het Nederlands elftal zou kunnen worden. Hij is pas 22, dus je weet het nooit

Logisch, typische Championship-spits, en ook gewoon heel erg leuk, want hij heeft zich altijd enorm goed opgesteld bij PSV. Er was gewoon geen enkel toekomstperspectief in Eindhoven. Het inkijkje in de werkwijze van Schmidt is ook fijn. Recht door zee, eerlijk en fair. Soms hard indien nodig. Ik denk dat iedereen wel kan invullen welke spelers daar lekker op gaan en welke daar bij afhaken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Swansea City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Football League Championsh...
SpelersPositieW
M. GrimesMiddenvelder140
J. PatersonAanvaller145
J. PiroeAanvaller137
K. NaughtonVerdediger110
F. DownesMiddenvelder100
L. CullenAanvaller100
B. HamerKeeper90
Voor de complete selectie: Clubpagina Swansea City.

5 fans
Coach, 54 jaar
SeizoenClub
2020- PSV
2017-2019 Beijing Guoan
2014-2017 Bayer Leverkusen
2012-2014 Red Bull Salzburg
2011-2012 SC Paderborn 07
Laatste voetbalnieuws

Willem van Hanegem pakt PSV aan: ‘Dus niet roepen dat Ajax zo rijk is’

Willem van Hanegem is van mening dat PSV weinig is opgeschoten met de aanstelling van Roger Schmidt. De oud-international schrijft in zijn column in het Algemeen Dagblad dat de lat bij...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren