Édouard betaalt eindelijk vergoeding aan voorbijganger die hij neerschoot

Woensdag, 6 oktober 2021 om 17:11Jeroen van Poppel • Laatste update: 17:19

Odsonne Édouard weigert zijn schadevergoeding van 24.000 euro te betalen aan het slachtoffer dat hij vier jaar geleden beschoot met een airsoftwapen. De 62-jarige Francis Guiral, die in 2017 werd geraakt door de kogel van Édouard en nu doof aan één oor is, doet in de Franse pers een wanhoopspoging om het geld van de 23-jarige spits te krijgen.

Édouard maakte dinsdag op de slotdag van de transferwindow de overstap van Celtic naar Crystal Palace, dat omgerekend ruim zestien miljoen euro betaalt. De aanvaller was in het seizoen 2016/17 door Paris Saint-Germain uitgeleend aan Toulouse. In de gelijknamige stad van die club schoot Édouard de 62-jarige Guiral op straat in het oor met een airsoftwapen. "Ik hoor niets aan één oor en de schok veroorzaakte tinnitus", zegt het slachtoffer in de Franse krant La Dépêche. "Ik verlies mijn evenwicht als ik op de fiets zit of wandel. Dit verstoort duidelijk mijn dagelijks leven. Ik geef geld uit om normaal te leven."

Het artikel gaat verder onder de video
Highlights | Brazilië ongeslagen op weg naar WK
Meer videos

Aanvankelijk kreeg Édouard een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden en een boete van 6.000 euro. Bij de definitieve uitspraak in hoger beroep werd de te betalen schadevergoeding echter verhoogd naar 24.000 euro. Édouard schitterde tijdens de uitspraak door afwezigheid en liet ook zijn advocaten niets meer weten. Tot op de dag van vandaag heeft de Franse spits niets betaald aan Guiral. "Ik heb nooit iets van hem gehoord, zelfs geen verontschuldiging", zei het slachtoffer.

In een poging alsnog zijn geld te krijgen, heeft Guiral een brief gestuurd naar Toulouse, de voormalige club van Édouard. "Ik vraag alleen om een postadres om hem een gerechtsdeurwaarder te sturen", aldus het slachtoffer, die ook nog zou kunnen aankloppen bij een solidariteitsfonds om zijn schadevergoeding te krijgen. "Maar voor Édouard stelt deze 24.000 euro niet veel voor. Ik hoop dat het niet uit overheidsfinanciën wordt gehaald."

Update woensdag 6 oktober 2021 om 17.19 uur:
Odsonne Édouard is eindelijk tot inkeer gekomen en heeft zijn schadevergoeding van 24.000 euro betaald, zo meldt slachtoffer Francis Guiral aan France 3 Occitanie. "Dankzij druk van de lokale en nationale pers en hulp van de burgemeester van Toulouse is er eindelijk betaald", zegt de man, die van plan is om het geld te gebruiken om gehoorapparatuur aan te schaffen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door medellin)

Vind 24.000 nog best weinig voor iemand half doof maken, heeft de arme man de rest van zijn leven last van. Belachelijk dat zo’n speler dat niet betaalt en verantwoordelijkheid neemt voor z’n daden, dat wil je als Palace toch ook niet bij je club hebben...

3 september 2021 om 12:59

Wss kan (en hopgelijk gaat) hij nog een civiele procedure beginnen. Ik denk dan dat de schadevergoeding veel hoger zal uitpakken.

3 september 2021 om 20:28

Ik ben vanaf mijn geboorte doof moet ik nu mijn moeder schade vergoeding vragen? Of de dokter?

3 september 2021 om 20:30

Dat is wel hetzelfde ja

4 september 2021 om 09:17

Wat een ongelofelijk dom antwoord.

4 september 2021 om 09:27

Als jouw moeder of de dokter bij je geboorte met een airsoft wapen op je oor geschoten heeft wel. Als het een aangeboren afwijking is, heeft niemand daar bewust schuld aan en is het daarmee een totaal onzinnige vergelijking.

Wat een triest ventje die Edouard. Zulke types gun ik niets. Heeft geld als water, en weigert zo'n schamele schadevergoeding te betalen, terwijl hij miljoenen opstrijkt. Ondertussen heeft die 62-jarige man zoveel schade. WTF deed hij überhaupt met een wapen? Rare gozer.

3 september 2021 om 01:41

De daad is al een kwestie op zich en de naweeen ervan vertellen echt iets over de persoon Edouard. Dat soort mensen gun je gewoon datgene wat ze aanrichten. 'harteloos' is eigenlijk wel het juiste woord voor dat mannetje.

3 september 2021 om 07:42

Ditt verhaal is wel om verdrietig van te worden ja. Mensen die hun verantwoordelijkheid niet nemem of deze misbruiken mogen aangepakt worden als je het mij vraagt, dit is vernietigend in een samenleving.

3 september 2021 om 06:20

Airsoft wapen. Waarschijnlijk spelen als een klein kind. En daarna gedragen als een klein kind

3 september 2021 om 08:51

De straf is veel te laag. Wat een in- en intriest persoon is dit inderdaad. Vreselijk dat zulke types dan nog geld binnenharken om het lekker te verkloten. En die arme man van 62 zit er maar mee. Wauw...

Eikel! Meer woorden wil ik er ook niet vuil aanmaken

Zo’n verhaal bedenk je ook niet hoor. Dat je het slachtoffer moet zijn van zoiets geks als dit. Het verhaal was dat Edouard samen met zijn toenmalige ploeggenoot Cafaro, die daarop overigens ontslagen was, vanuit zijn eigen auto op een voorbijganger had geschoten (dus Edouard of meneer Cafaro).

Ik snap niet hoe je samen met een teamgenoot na een training het in je hoofd haalt om opeens met een air gun te gaan schieten?

Wat mij betreft mogen ze hun beiden zeer terecht een wat hogere schadevergoeding bieden dan de 24.000 euro

Vond deze knaap al een vervelende speler en was blij met zijn toch nog riante vertrek bij Celtic, dit verhaal komt wat dat betreft precies op tijd, onwerkelijk dat je zomaar kunt verdwijnen in een rechtszitting terwijl de uiteindelijke boete tamelijk laag is voor de hoogte van zijn salaris. Nu ja, hopen dat alles nog goed komt.

Iemand beschieten met een luchtbux en ervoor zorgen dat meneer doof is aan een oor. En dan ook nog in hoger beroep gaan van een boete van €6000. Waardoor je boete naar €24000 gaat.


Moet niet gekker worden met deze man

3 september 2021 om 07:09

Ik kan mij zo voorstellen dat de meneer die beschoten is het niet eens was met de straf van 6000 euro en een voorwaardelijke gevangenisstraf. Ik kan het uit de tekst niet halen, maar ik denk dat meneer in hoger beroep is gegaan en met succes. Echter tot op heden geen schadevergoeding. Tinnitus is echt een verschrikkelijke aandoening, continu een piep in je oren horen. Ik vind het al irritant als ik een hoge piep ergens hoor, laat staan als je er nooit van af komt. Dit soort dingen vind ik altijd moeilijk uit te drukken in geld, de fysieke klachten zullen altijd blijven. Maar ik zou als ik die speler was, heel snel met het geld komen. Wat een ongelooflijke eikel ben je dan zeg als je dit niet eens netjes kan afhandelen. 23 jaar en je bent al zo'n ongelooflijke idioot. Ik hoop dat hij ook, zolang dit speelt, door zijn eigen fans hard aan gepakt wordt.

3 september 2021 om 09:06

Heb zelf tinnitus en het is idd een vreselijke aandoening.maar heeft dit slachtoffer tinnitus eraan over gehouden dan? Los van dat die edouard kan dit makkelijk betalen en zo uit het niets uit z'n broekzak halen dat geld

3 september 2021 om 09:10

Er staat dus van wel…

3 september 2021 om 09:12

O lees het al haha en heeft idd tinnitus veroorzaakt ja.triest man,loop je lekker over straat wordt je beschoten met een air gun en je leven is opeens compleet anders😲tinnitus is bij mij door m'n slechthorendheid ontstaan maar die Edouard heeft het de arme man gewoon gegeven als het ware😡

3 september 2021 om 13:19

Doofheid is rot, maar tinnitus is soms de hel.

3 september 2021 om 16:04

Klopt.je moet er mee leren leven al is dat voor de ene makkelijker dan de ander

4 september 2021 om 09:42

Kan tegenwoordig toch behandeld worden? Aangezien tinnitus een “psychische aandoening” is. Er zijn mensen bij wie de behandeling aanslaat en die er bijna volledig van af kunnen komen.

4 september 2021 om 11:05

Kan je voor tinnitus behandeld worden? Volgens mij kan je maar hulp bij krijgen om daar mee leren te leven. Vertel meer want het is echt een vreselijke aandoening.

6 oktober 2021 om 17:42

Pfooaah dwijle heb oprechtet je te doen. Lijkt me verschrikkelijk. Puur uit interesse: heb je dan ooit wel rust en hoe kom je in slaap?

Wat een zielige vent die Edouard
Moet gewoon betalen en met 24.000 euro komt hij er nog makkelijk mee af aangezien de man doof is aan 1 kant en zijn dagelijkse leven hierdoor verandert is

Als dit echt waar is dan is 24000 echt veel te weinig. Die man is doof en wordt belemmerd in bepaalde dingen.
Flink dokken moet hij vindt ik

4 september 2021 om 13:21

Flink dokken vind ik niet genoeg. Dan kom je er te makkelijk mee weg als je genoeg geld hebt. Een flinke boeten en gevangenisstraf lijkt me meer op zijn plaats.

Voetballers wanen zich soms boven de wet, keihard aanpakken dit

Triest.. Karma is een bitch!

3 september 2021 om 11:07

Karma bestaat niet. Edouard kan dankzij zijn carrière een luizenleventje leiden waar hij kan genieten van miljoenen. Het is walgelijk.

Hoezo kan iemand zomaar weigeren om te betalen kunnen ze dan niet alsnog over gaan tot een gevangenisstraf?

3 september 2021 om 10:38

Vraag ik me ook af. Hebben Engeland (en eerder Schotland) geen afspraken met Frankrijk over uitlevering?

3 september 2021 om 18:39

Omdat de meneer zeerecht gebruikt. Daar gelden geen grondwetten maar maritieme wetgeving. Zeerecht ziet jou als vermist, dus ze kunnen iemand ook niet zomaar stalken.

3 september 2021 om 21:33

kunnen ze hem niet gewoon opwachten bij een wedstrijd?

4 september 2021 om 18:23

dat kan Ziyech, maar dan is ie daarna helemaal vermist..

Voetballers zijn misselijkmakende mensen. Dat blijkt keer op keer.

3 september 2021 om 11:26

Dat vind ik wel heel generaliserend. Er zijn er toch ook tal die mooie stichtingen hebben opgericht en oprecht begaan zijn met hun medemens?

4 september 2021 om 13:30

Meestal PR omdat ze hun merk willen vergroten. Je moest eens weten hoe populair filantropie is als marketingstrategie. Maar buiten dat, je komt veel vaker een stom verhaal van een idiote voetballer dan een voetballer die iets positiefs doet. Daarom dat iemand zoals N'golo Kante wordt opgehemeld (buiten zijn uitmuntende voetballende kwaliteiten), hij is gewoon een doodnormaal persoon met fatsoen en bescheidenheid en dat maakt van hem al een anomalie.

4 september 2021 om 15:49

Ik ben bekend met de tacktieken van de rockefellers en de gatesen van deze wereld. Kijk je hebt ook een groepje voetballers met een boekenclub en die voorlezen aan jonge kinderen. Gakpo en Ronaldo zijn bloed donor etc. Wie weet wat er allemaal buiten de camera’s om nog gedaan wordt.

Betaal die man gewoon z'n centen je hebt hem halfdoof gemaakt man!

Als club mag je ook wel ingrijpen als 1 van je spelers zich zo opstelt. Lijkt me ook niet een positieve uitstraling voor de club als je speler zulk asociaal gedrag vertoond.

Personificatie van een voetballer die compleet de werkelijkheid kwijt is, moet zich doodschamen..

(Goede/luxe)gehoorapparaten kosten per stuk zo’n 1200-2000(vergoeding zorgverzekeraar niet meegerekend). Dus met die Overige 20k kan jij nog wat leuks mee doen. En terecht

6 oktober 2021 om 18:54

Wat leuks doen... Ben je wel in orde? Je bent doof voor de rest van je leven in dat ene oor.

6 oktober 2021 om 19:09

Ben jij wel in orde? Bedoel het alleen positief voor deze persoon.. er staat dat de persoon dat het geld gebruikt gaat worden voor een gehoorapparaat, wellicht heeft ze meer medische kosten, maar dat staat er niet of is al betaald, dus ga er vanuit dat ze met de rest iets leuks kan doen. Wat ze wilt. Ff dimmen met je in orde.. mocht je denken dat ik het licht opvat, dat bedoel ik dus niet..

Zo zie je maar hoe het kan helpen als je de media inschakelt voor zulke zaken. Veel aandacht en blijkbaar negatieve reacties richting Eduard en hij betaalt meteen.

7 oktober 2021 om 03:26

Maar zo moet het natuurlijk niet!!
Een familielid van mij heeft tinnitus en het schijnt vreselijk te zijn, veel erger dan doof aan dat oor..
Ik vind daarom de straf belachelijk laag.
Voorwaardelijk strafje en E24.000 ...dat moet gewoon een jaar cel.zijn!!
Ook belachelijk dat een club zo m halve zool.überhaupt nog contracteert.
Opzouten met die k loodzakken; zn slachtoffer is levenslang gehandicapped

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

Frankrijk

FIFA ranking: 2
101 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
K. MbappéAanvaller40
B. CostilKeeper
H. LlorisKeeper40
M. MaignanKeeper00
L. DuboisVerdediger00
T. HernándezVerdediger
L. HernándezVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Frankrijk.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Frankrijk.

0 fans
Aanvaller, 23 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 19 oktober
Manchester City verlangt een bedrag van tachtig miljoen euro voor Raheem Sterling. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren