Curieuze transfersoap eindigt voor Filip Kostic met megaboete

Donderdag, 2 september 2021 om 11:55Rian Rosendaal

Voor Filip Kostic dreigt een boete van maar liefst 100.000 euro, zo weet BILD donderdag te onthullen. De aanvallende middenvelder weigerde nog te trainen bij Eintracht Frankfurt na de afgeketste transfer richting Lazio. De Duitse club zou Lazio volgens journalist Gianluca Di Marzio bewust een verkeerd emailadres hebben gegeven, waardoor het bod op Kostic nooit aankwam in Frankfurt. Sindsdien staan club en speler lijnrecht tegenover elkaar.

Kostic verscheen door het incident met het mailverkeer niet op de training van Frankfurt en miste afgelopen weekeinde de competitiewedstrijd tegen Arminia Bielefeld (1-1). Technisch directeur Markus Krösche beweert nu echter dat de zaken iets genuanceerder liggen. Volgens hem kon Lazio gewoon niet voldoen aan de vraagprijs van vijftien miljoen euro voor Kostic. “Het is onze taak om de financiële en sportieve stabiliteit van de club te waarborgen“, zo klinkt het in een reactie aan BILD.

Transfer Kostic naar Lazio mislukt vanwege bod op verkeerd mailadres

De middenvelder is woedend en weigert te trainen bij Eintracht Frankfurt.Lees artikel

De breuk tussen Frankfurt en Kostic is nog niet definitief, maar de voormalig middenvelder van FC Groningen moet wel rekening houden met een flinke sanctie. BILD rept over een boete van 100.000 euro. Daarnaast mist Kostic waarschijnlijk het eerstvolgende competitieduel met VfB Stuttgart op 12 september. “Ik zet grote vraagtekens bij zijn rare gedrag“, vervolgt Krösche. “Zo ga je niet met elkaar om, zo simpel is dat. Filip heeft juist veel aan Frankfurt te danken.“

Bij Lazio heeft men inmiddels een streep gezet door het verhaal-Kostic. “Ik wil er verder niets meer over kwijt“, liet technisch directeur Igli Tare optekenen in de Italiaanse media. “Het heeft geen zin meer om er verder over door te gaan. We hadden Filip Kostic graag binnengehaald, maar dat is nu verleden tijd. Wij wensen Eintracht Frankfurt en de speler het allerbeste voor de toekomst.“ De kans is klein dat Lazio ooit terugkeert voor Kostic. “Dat denk ik niet“, zo besloot Tare.Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door zlatan65)

Wat een nare kutactie van Frankfurt, k snap hem helemaal. Wat laat je je dan kennen joh

2 september 2021 om 12:20

En het nu dan zo draaien alsof hij fout zit.

2 september 2021 om 12:49

Euh, het zou niet de eerste keer zijn dat een (Italiaanse) club niet aan de benodigde financiële garanties kan voldoen. Frankfurt heeft dus groot gelijk om die te checken. Het is dus allerminst zeker dat Frankfurt iets verkeerds heeft gedaan. De speler echter heeft zeker wel iets verkeerds gedaan.

2 september 2021 om 13:19

Als dat verhaal van het e-mailadres ect waar is dan zijn er toch maar weinig verzachtende omstandigheden te bedenken niet?

2 september 2021 om 13:56

Ontslaat dat de speler, werknemer van de club, om tot het moment dat de transfer rond is zijn verplichtingen na te komen, oftewel te trainen en spelen? Tegenwoordig krijgen veel spelers uit coulance vrijaf, om zich op de transfer te focussen, maar een recht is dat zeker niet. Ongeacht de rare fratsen tussen de clubs onderling, want dat is een zakelijk geschil tussen twee werkgevers.

2 september 2021 om 15:03

Ik kan snappen dat je als speler wel vrij boos bent als ze zulke vuile trucjes uithalen om je bij de club te houden. Nogmaals, er van uitgaande dat het waar is.

2 september 2021 om 14:14

Ik heb begrepen dat Frankfurt nu beweert dat ze wel het goede email adres had doorgegeven maar dat Lazio een K had weggelaten in hun email? In elk geval, verstoorde relaties alom.

2 september 2021 om 15:03

Denk dat er wel wat meer gebeurd is gezien de reactie van Lazio.

2 september 2021 om 15:40

Hoe het in het nieuws was is dat Frankfurt in eerste instantie een verkeerd mailadres heeft gecommuniceerd en daarna het juiste. Toen Lazio het juiste adres had was het te laat om de benodigde zekerheden en garanties te overleggen.
Aan de ene kant kun je zeggen dat Lazio die garanties sowieso klaar had moeten liggen, aan de andere kant zijn die garanties natuurlijk afhankelijk van de voorwaarden en specifiek. Al met al bijzonder kinderachtig van Frankfurt en de speler lijkt mij hier de dupe. In ieder geval voeding voor een verstoord vertrouwen

2 september 2021 om 16:04

Ik bedoel meer omdat Lazio zegt dat dat de kans klein is dat ze ooit terugkeren voor Kostic. Als ze hem zo graag willen, probeer je het (bv) in de winter toch opnieuw? Ik vermoed dat er vanuit het 'kamp Kostic' ook eea niet goed is gegaan.

Het is wel ontzettend kinderachtig om bewust een verkeerd e-mailadres door te geven.
Ze hadden ook gewoon kunnen zeggen dat ze Kostic niet willen verkopen en hem aan zijn contract houden.

2 september 2021 om 12:30

Ik denk dat hij een gelimiteerde bedrag in z’n contract heeft staan en dat ze bang waren dat Lazio het zo triggeren. Dan heeft “niet te koop” geen zin

2 september 2021 om 13:32

Hij kostic maar dan heb je ook wat...

Hahaha dat Frankrfurt, wat een gekken. Laat die boete zitten en probeer een transfer in de winter te realiseren joh.

Contract = contract.... staat ook zijn handtekening op.

2 september 2021 om 12:25

Misschien heeft Kostic ook wel bewust de verkeerde handtekening gezet.
Flip Kostietsj.

2 september 2021 om 13:11

En als in dat contract met zijn handtekening en die van de TD van Frankfurt een afkoopsom staat, is Frankfurt degene die fout zit bij het sturen van een verkeerd e-mail adres.

2 september 2021 om 13:41

Dat zal wel meevallen, er is ook nog zoiets als een fax, een brief, een email naar de directeur of het algemen emailadres, telefonisch of persoonlijk contact.
Het probleem zal eerder zijn zoals Frankfurt meldt, men wil alleen zaken doen als de trasnfersom gegarandeerd is. Als een club op de laatste transferdag zich meldt en geen deugdelijek bankgarantie kan overleggen, dan houdt het op.
het is toch echt de kopende partij die al die maanden de koop niet rond gemaakt heeft en pas op de allerlaatste dag alles wil regelen.

En dan nog aangeven dat je grote vraagtekens hebt bij zijn rare gedrag... Wat een nare vent is die Krosche.

Was er niet ook al gedoe bij zijn transfer naar FC Groningen? En toen later ook al niet toen hij daar wegwilde?

Als dit echt zo is, wat ik betwijfel, is het wel echt een rare actie. Als dit echt zo is snap ik wel dat Kostic even niet op de training wil verschijnen.

Apart eigenlijk dat Lazio niet kon voldoen aan die 15 miljoen. 15 miljoen voor een van de beste vleugelflitsers in de Bundesliga at the moment is een koopje.

2 september 2021 om 12:39

Dat zegt de directeur van Frankfurt hè. De man die wellicht een verkeerd emailadres heeft doorgegeven. Of dat nou de meest betrouwbare bron is. Ik vraag me ook af hoe hij kan weten dat Lazio niet eens aan de vraagprijs kon voldoen.. hij heeft toch helemaal geen email gehad?

2 september 2021 om 12:53

Het is toch echt niet de eerste keer dat een transfer niet doorgaat omdat een (Italiaanse) club de benodigde bankgarantie niet kan afgeven. In plaats met de beschuldigende vinger naar Frankfurt te wijzen zou ik me eerst eens afvragen wat er werkelijk is gebeurd!

2 september 2021 om 12:55

Als je kan lezen zie je het woordje 'wellicht' staan.

Zijn gedrag? Ik vind het gedrag van de club echt te beschamend voor woorden. Hoe triest ben je dan om je speler op die manier gevangen te houden. Ik snap volkomen dat die jongen zich genaaid voelt. Zeg dan gewoon eerlijk je mag niet weg, klaar. Zelf een walgelijke streek uithalen en dan met het vingertje naar de speler wijzen.

"Ik zet grote vraagtekens bij zijn rare gedrag, zo ga je niet met elkaar om". Beetje de pot die de ketel verwijt.

Ik had in een eerder artikel op deze site hierover gelezen dat er daarna nog een bod is uitgebracht naar het juiste mailadres, maar dat dit vervolgens werd genegeerd door Frankfurt. Zal wel weer drama worden dit

Besef me nu hoe Tadic vertelde tijdens wk 2018 met Southampton en z’n zaakwaarnemer in gesprek was. Uur voor de wedstrijd. Die had bepaalde afspraken dat hij weg mocht als op wk iemand zich meldde. Serviërs pikken dit niet. Tadic kookte toen ook, maar mocht gaan. Kostic is een beetje de jongere versie vind ik. Alleen iets defensiever en kan als wingback of middenvelder spelen. Echt genot op de linker flank.

Kinderachtig om bewust een verkeerd e-mailadres door te geven, ze kunnen beter zeggen dat ze kostic niet willen verkopen..

Ik kan me ook nog iets voor de geest halen met Lazio en een verkeerde bankrekening tbv een deel van de transfersom van de Vrij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Eintracht Frankfurt

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.VfL Bochum16-8
14.Hertha BSC14-14
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
D. SowMiddenvelder131
R. BorréAanvaller132
R. AcheAanvaller70
S. LammersAanvaller71
K. TrappKeeper130
T. ChandlerVerdediger60
Voor de complete selectie: Clubpagina Eintracht Frankfurt.

38 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 2 december
Ronald Koeman had in januari zijn selectie bij Barcelona willen versterken met Fernando Reges. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren