John de Jong verklaart wilde PSV-geruchten over Boateng en Insigne

Donderdag, 2 september 2021 om 09:22

PSV was de afgelopen transferperiode zeer bedrijvig op de transfermarkt. Directeur voetbalzaken John de Jong haalde met Joël Drommel, Carlos Vinícius, André Ramalho, Phillipp Mwene en Davy Pröpper vijf nieuwe spelers naar Eindhoven. In de wandelgangen doken ook de namen van Jérôme Boateng, Lorenzo Insigne en Angelo Fulgini op. Ondanks de geruchten waren deze spelers nooit in beeld bij PSV, vertelt De Jong in een interview met het Eindhovens Dagblad.

Boateng zat zonder club na zijn vertrek bij Bayern München en werd gelinkt aan PSV. Hij zou zelfs zijn gesignaleerd op De Herdgang. Volgens De Jong is de Duitse verdediger, die uiteindelijk tekende bij Olympique Lyon, nooit in beeld geweest. Hetzelfde geldt voor Insigne, wiens contract volgend jaar afloopt bij Napoli. Net als Fulgini, op wie PSV volgens L’Équipe een bod zou hebben uitgebracht van acht miljoen euro, was Insigne niet in beeld.

“Ik lees lang niet alles”, reageert De Jong tegenover het regionale dagblad. “Maar via collega's of kennissen hoor je natuurlijk wel grotendeels wat er geschreven wordt. Soms klopt er niks van, al is het ook wel verklaarbaar waarom het zo is. De belangen van zaakwaarnemers en clubs kunnen soms flink uiteenlopen, om maar wat te noemen. Nee, Boateng en Insigne hebben we niet op de radar gehad. En over Fulgini hebben we een paar jaar geleden voor het laatst een keer intern gesproken. Verder is er niets geweest.”

Over het gerucht dat PSV dinsdag nog een miljoenenbod zou hebben gedaan op Fulgini, haalt De Jong zijn schouders op. “Wat er allemaal in de media verschijnt, daar heb ik geen invloed op. Uiteindelijk is het mijn taak om de werkelijke gang van zaken in de voetballerij goed te volgen”, aldus De Jong, die bevestigt dat hij een poging heeft gewaagd om Luuk de Jong aan te trekken toen Sevilla met Rafa Mir een nieuwe spits aantrok. In de gesprekken bleek dat PSV er met Sevilla uit kon komen. “Luuk is daarna snel duidelijk geweest en heeft opnieuw aangegeven dat hij in Spanje voor zijn kans wilde gaan.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

16 reacties (laatste reactie door paulr_1982)

Ik blijf het heel naar en onterecht vinden dat de Jonge bleef zitten na het ontslag van Mark van Bommel.
Hij kocht de verkeerde spelers gaf hem matig materiaal en bleef zitten bizar.
Nu nog ben ik niet overtuigd over hem.
Ik ben overtuigd over zijn onderhandelingstechnieken.
De spelers komen soms uit de koker Schmidt. Maar het is toch echt De Jonge de ervoor zorgt dat Propper voor een appel en ei mag komen.
Ook Ramalho en andere aankopen Gotze die voor lager bedrag komt ballen.
Dat is toch echt zijn verdienste. Hij verkopen kan hij ook prima. Ik denk dat hij een top onderhandelaar is maar spelers zoeke mwah.

2 september 2021 om 09:34

Dat zou zijn taak ook niet moeten zijn. Daar zijn scouts voor en hij is in de leiding van die groep en beoordeelt de verslagen en gaat ermee aan de slag. In overleg met de trainer, waar hij versterkingen nodig acht.

2 september 2021 om 09:45

Een hoofdreden voor het ontslag van Van Bommel is ook gewest dat hij met zo ongeveer iedereen binnen de club ruzie had en er een onwerkbare situatie aan het ontstaan was. Hij was een soort van maniakale controlfreak geworden.

2 september 2021 om 09:56

"hij kocht de verkeerde spelers gaf hem matig materiaal en bleef zitten bizar."

Van Bommel had een selectie met o.a. Angelino, Dumfries, Lozano, Malen, De Jong, Bergwijn en Ihattaren. Je kunt het slechter treffen als trainer.

2 september 2021 om 10:34

Van Bommel had matig materiaal??!
Ik weet niet, maar met Angelino en Dumfries op de back posities en voorin Bergwijn, Lozano en De Jong, dat was gewoon een heel goed elftal. Stonden ook ruim 10 punten los van Ajax in de winterstop, maar daarna zakte het als een pudding in elkaar. Dat heeft niets te maken met kwaliteit van de spelers, maar met het niet kunnen managen van je groep. Van Bommel en niemand anders heeft 2x een kampioen verspeeld. Die kwal heeft de club heel, heel veel geld gekost.

2 september 2021 om 10:46

De Jong een toponderhandelaar? @khalid je vergeet daarbij best veel spelers waar veel te veel voor betaald is en de spelers die je opnoemt met goede onderhandelingen zijn spelers die transfervrij zijn....... de 11 Mio die betaald is voor Baumgartl die nog niet de helft waard was, Sangare voor 11 mio net zon miskoop als Bruma voor 11 Mio. Thomas voor 4 Mio, Guttierez voor 11 mio dat zijn niet echt spelers die goed genoeg waren voor PSV maar ook nog eens veel te duur betaald. Als TD heeft De Jong zich zeker niet bewezen in totaal bijna 50 Mio aan weggegooid geld dat is best veel. Spelers die het nu goed doen zijn bijna allemaal transfervrij geweest.

2 september 2021 om 11:31

Water is nat, gras is groen, en @XAJAcfa verzint weer eens bedragen over PSV uit zijn duim. Baumgartl kostte geen 11 miljoen maar 10. Sangare kostte geen 11 miljoen maar 9. Bruma kostte geen 11 maar 12. Thomas kostte geen 4 miljoen maar 2,75. Gutierrez kosste geen 11 miljoen maar 6. Valt me nog mee dat je deze keer geen tekengeld en salarissen erbij verzint. Daar ben je normaal ook zo goed in. Wellicht een idee om te stoppen met dit soort reacties als je geen idee hebt waar je over praat? Iedereen heeft door dat je elke keer gewoon bedragen verzint hoor...

2 september 2021 om 11:34

" de 11 Mio die betaald is voor Baumgartl die nog niet de helft waard was, Sangare voor 11 mio net zon miskoop als Bruma voor 11 Mio. Thomas voor 4 Mio, Guttierez voor 11 mio"

Waar haal je die bedragen vandaan? Volgens Transfermarkt was Sangare 7 miljoen, Gutierrez 6 miljoen, Baumgartl 10 miljoen en Thomas 2,75 miljoen.

Sangare is trouwens geen miskoop. Speelt vrijwel alles en is een erg nuttige, gewaardeerde speler.

2 september 2021 om 14:00

Als ik de bedragen bij Ajax ook X2 die dan zijn het ook miskopen. 50 mil voor haller, grootste miskoop in de geschiedenis van de eredivisie lol

Haha, schitterend gerucht was dat ook zeg. Insigne naar PSV. Wat zei Toon Gerbrands nou een paar jaar geleden bij Fox Sports over de transferwindows? Van alle geruchten klopt ongeveer 10%, en van die 10% komt er weer maar 10% uit ofzo. Kun je nagaan wat een onzin er allemaal geschreven wordt.

2 september 2021 om 13:09

Bedoel je met je laatste opmerking nu al die transfergeruchten of alle wijsheden van Toon?

Maar er waren toch serieus geen mensen die die geruchten geloofden toch? Koekoek.

2 september 2021 om 12:57

Insigne hoop ik niet :-) Die andere 2 had ik best kunnen geloven.. Gotze had ook niemand geloofd koekoek

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3646
2.Feyenoord3524
3.PSV3416
5.Vitesse26-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
BrumaAanvaller135
Y. VertessenAanvaller133
E. ZahaviAanvaller124
M. DelangheKeeper00
J. DrommelKeeper140
V. MüllerKeeper00
Y. MvogoKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

44 fans
Aanvaller, 30 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren